#279819 - 17/01/2005 12:45
Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
|
enthusiast
Meldunek: 26/11/2004
|
Quote:
Proszę wypowiedzcie się,czy bedziecie chetni grać play-off's,bo jezeli nie to konkurs w "czystej postaci" prowadzilibysmy do ostatniego meczu Wielkiego Finału w NBA.
Mysle ,ze duza wiekszosc bedzie za play off's dlatego pytanie powinienes zmienic ,aby nie zasmiecac niepotrzebnie tematu nastoma postami typu "tak super pomysł" na np:
"Proszę wypowiedzcie się,czy ktos jest przeciwny play-off's,bo jezeli nie to konkurs w "czystej postaci" prowadzilibysmy do ostatniego meczu regularnego sezonu NBA"
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#279821 - 17/01/2005 12:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/02/2003
|
Co do adnotacji typu "*** - ostatni typ 05,05,2005" , to raczej decyzja nalezy do podliczajacych, czy im "sie bedzie chcialo"  A play-off, poczatkowe zalozenia byly raczej zupelnie odmienne, ale skoro jest potrzeba igrzysk to nie mam nic przeciwko. lajkonik
|
Do góry
|
|
|
|
#279822 - 17/01/2005 14:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Ja myślę.że w poście Krajana jest zawarte cale sedno - dlaczego PO?:-)
Uczestnicy,ktorym ta forma by nie odpowiadala po prostu nie będa brali w niej udzialu,a piećdziesiąt kilka dni "konkursowych" znuży niejednego,więc chyba nie ma sensu przedlużać tego do np,80-ciu.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279823 - 17/01/2005 17:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/02/2003
|
Quote:
Ja myślę.że w poście Krajana jest zawarte cale sedno ... Pozdrawiam
amkwish
I dlatego wykorzystujac swoja uprzywilejowana pozycje oszukuje juz nawet na treningu ? 
Fajnie ze stalo sie cos takiego jeszcze przed konkursem(dopuszczalna bedzie ewentualnie tylko kara chlosty a nie sciecie). 
Moze szanowne jury powiedziec co bedzie sie dzialo/jak bedzie to potraktowane, w takiej sytuacji ? Zostalo podane :
Quote:
2) Charlotte Bobcats - Milwaukee Bucks 17.01/19:00, handicap, typ 1, 2.09, Expekt, 4/10 ------------------------------------------------------------ Pozdrawiam Krajan
Natomiast kurs z handicap'em +2 wynosi 1,87. Kurs podany jest bez handicap'u. Jezeli bobki wygraja "normalnie", policzy sobie kurs podany a handicap "niepotrzebnie" wstawil, jezeli zalapie sie na +2 to ewentualnie zmniejszy kurs i sprostuje ze przeciez napisal ze bylo z handicap'em. No i wogole nie jest podana wielkosc handicap'u, a jak wszyscy wiedza, jest to wartosc zmienna. (jak nasz wzor mogl do takiej sytuacji dopuscic )
Bardzo prosze wspomniane jury, o szczegolowa wypowiedz w tym temacie. Jak by to bylo traktowane, jakie ewentualne kary itp.itd.
lajkonik
|
Do góry
|
|
|
|
#279824 - 17/01/2005 18:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
hahahahah, ja juz przyszykowalem stos dla Krajana  Ale tak na powaznie to rzeczywiscie takie bledy sa niedopuszczalne. Jesli gramy bez handi nie wpisujemy nic, po prostu typ. Dlatego tak nalegam aby dokladnie czytac regulamin i dokladnie pisac posty Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#279825 - 17/01/2005 19:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Zgadzam się z Wami w całej okazalości - moja culpa!!!
Ale własnie po to jest trening aby podczas trwania konkursu takie błędy przytrafialy sie jak narzadziej (najlepiej wogóle).
Dzisiaj po wyłapaniu mojego "poważnego przestępstwa"  , chcialem zglosić jeszcze jedną poprawkę do regulaminu (a właściwie dwie tylko w jednym punkcie - który dopiero teraz ujawnił mi się jako za bardzo rozbudowany. mianowicie: np.
Charlotte Bobcats - Milwaukee Bucks 17.01/19:00, handicap, typ 1, 2.09, Expekt, 4/10
Nie potrzebne są tu dwie rzeczy ktore troszkę zamazują obraz calości.
1) data 17.01 - nie powinna być wewnątrz typu, ale powinna być przedstawiona przed wszystkimi typami np: Typy na 17.01.05
2) Właściwie do tej pory się nad tym nie zastanawiałem, po co wprowadzać typ zakładu, skoro sam typ o tym informuje (a powoduje tylko zamęt i zwiększenie możliwości popełnienia błędu, a przez to podniesienia ciśnienia na forum. Jeżeli ktoś zechce grać na polowę to przedstawia "typ 1(-2,5)HT, lub over100,0HT, pomyślcie czy napewno typ zakladu jest nieodzowny - ja uważam że jest zupełnie zbędny - bynajmniej nie jest to spowodowane moim błędem.
Korzystając z okazji - od strony arbitrażu - chciałbym zaproponować, aby wszelkiego rodzaju nieścisłości związane z niekompletnie podanym typem - nie karać ujemnymi punktami - jedynie typ traktować jako niebyły czyli null (0). Oczywiście bez mozliwości zastąpienia go nowym. Co na to pozostałe JURY?
Pozdrawiam
KRAJAN 
|
Do góry
|
|
|
|
#279826 - 17/01/2005 19:18
|
Carpal Tunnel
|
Co do daty, to jest to szczegol, i tak kazdy wie kiedy odbedzie sie dany mecz, zawarlem to w regulaminie dla porzadku, nie bedzie zadnych reperkusji jesli daty nie bedzie... Oczywiscie jak ktos nie poda meczu z poprzedniej nocy heheh Co do typu zakladu to tez nie narzucam jak to ma byc zapisywane... Wazne jest aby z posta umieszczonego w temacie wszystko wynikalo czyli aby wszyscy wiedzieli kto i co gra... i za ile Nie zamierzam karac nikogo ujemnymi punktami, wiadomo, jak cos bedzie nie tak typ uznamy za niewazny... Oczywiscie tylko przy dzialanim w afekcie, bo jesli ktos z premedytacja sprobuje oszukac nie bedzie litosci...  Czesc rzeczy pewnie wyjdzie w praniu i dltego m.in. powstalo jury. Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#279828 - 17/01/2005 21:07
|
old hand
Meldunek: 17/04/2001
|
Witam! Skoro regulamin już mamy, to może czas zaczynać? Nie ma na co czekać Pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#279829 - 17/01/2005 21:53
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Korzystając z okazji - od strony arbitrażu - chciałbym zaproponować, aby wszelkiego rodzaju nieścisłości związane z niekompletnie podanym typem - nie karać ujemnymi punktami - jedynie typ traktować jako niebyły czyli null (0). Oczywiście bez mozliwości zastąpienia go nowym. Co na to pozostałe JURY? Pozdrawiam KRAJAN
Jakie JURY,ja Ci dam jure  Do jutra w tej kwestii wypowiadają się WSZYSCY uczestnicy ,a co ustalą to JURY ma pilnować,by było przestrzegane.
Jasna cholera,co mysmy zrobili???? JURY,no jakie super,hehehe
Mod-neofita  Juror kombinator kursowy 
Barabasz,tylko Ty nam,zwykłym ziomom-typerom pozostajesz,jako gwarant sprawiedliwego sędziowania 
Teraz powaga.
Krajan,masz oczywiście rację,jeżeli chodzi o datę,powinna być wpisana przed typami,np.w formie: "Typy na 20.01" i po zawodach
Określenie opcji zakładu,tu tez się z Toba zgadzam,nawet słowo "handicap jest niepotrzebne,bo jasno i wyrażnie można odróżnić:
Zetor Parzymiechy - Zemsta Nedza Wielka 1
lub
Zetor Parzymiechy - Zemsta Nedza Wielka 1(-10,5)
Linia podana w nawiasie oznacza nic innego tylko spread.
Mam jeszcze jedna uwage. We wzorcu Krajana jest IMO za duzo podliczeń. Nie potrzebna jest skuteczność,podawajmy tylko rentowność.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279830 - 17/01/2005 21:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/12/2004
|
Quote:
moge sie jescze zglosic????????? prosze!!!!!!! i kiedy to ruszy
amkwish zgalszalem sie juz 15 stycznia i nie ma mnie na liscie mozecie mnie gdzies wcisnac pro sze
|
Do góry
|
|
|
|
#279831 - 17/01/2005 22:04
|
Carpal Tunnel
|
No gOOniek my to se ziomie chyba inaczej pogadamy :P
Jak nie dopiszesz Grajka ,to urwe Ci........:-))))
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279834 - 17/01/2005 23:58
|
Carpal Tunnel
|
Cholera, przepraszam grajek, moje cojones byly w wielkim niebezpieczenstwie... Amkwish juz nie dba bo mma dzieci (dziecko) ale ja jeszcze chcialbym zostac ojcem, bylo blisko Na obecna chwile mamy 54 uczestnikow i 22 godziny przyjmowania nowych chetnych, potem lista rezerwowa. No dalej wiara over 55 ma byc... Co do naszych playooffow to mamy cale 2 miesiace na dyskusje co i jak, jakie handi ile osob wchodzi, projekt regulaminu juz jest i to bardzo fajny... Na pewno sobie poradzimy.. Jutro zaczynamy  Cieszycie sie?  Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#279835 - 18/01/2005 00:11
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
zdazylem wiec prosze o dopisanie mnie do listy grajacych
uszanowanie
respect 
A propos zasad PO to jak znam życie,lepiej ustalić teraz,póki nikt nie wie jakie miejsce mu pisane 
Propozycja Experto chyba najlepsza,niech wiec Autor napisze,jaki widzi ten handicap i w jakiej formie.
|
Do góry
|
|
|
|
#279838 - 18/01/2005 00:23
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Cholera, przepraszam grajek, moje cojones byly w wielkim niebezpieczenstwie... Amkwish juz nie dba bo mma dzieci (dziecko) ale ja jeszcze chcialbym zostac ojcem, bylo blisko
Tia,według naszego Moda,kto ma dzieci nie dba o jajka...bosze i tak mówi człowiek obyty,światowiec 
Tak na tej kanwie pozwole sobie cos zacytować. 15 km od Siarkogrodu,na trasie do Mielca(gdzie urodzili sie najlepsi w tym kraju typerzy )jest miejscowość Baranów Sandomierski. Swego czasu była tam spółdzielnia rolnicza i tzw.składnica ...jaj,mieszcząca sie przy drodze. Przy składnicy postawiono taki,dziś powiedzielibysmy może bilboard,a na nim był napis dokladnie tej treści:
"Chłopie dbaj o czystość jaj, bo czyste jaja to zdrowe jaja, a zdrowe jaja to twój skarb"
Ja tego "hitu" nie pamietam,ale jedna z moich współpracownic,mieszkająca w Baranowie,pokazywała mi tę "reklamę" na zdjeciu,które w latach 80-tych zrobił jej ojciec,ku upamietnieniu składnicy i miejscowego "wieszcza".
gOOniek,przepisz sobie ten tekst i walnij dziergę na brzuchu ,bedziesz zawsze pamietał 
/sorka za OT/
|
Do góry
|
|
|
|
|
|