Wczorajsza - 1 kolejka Ligi mistrzow w tym sezonie zainspirowala mnie do podjecia tego tematu. Tu bedziecie mogli sie wypowiedziec na tematy z nia zwiazane, jak rowniez podawac informacje istotne do trafnego typowania poszczegolnych meczy. Mam nadzieje ze nie zabraknie rowniez analiz poszczegolnych meczow i waszych osobistych typow.
1 kolejka nie przyniosla w zasadzie niespodzianek, ewentualnie poza miazdzacym zwyciestwem Manchesteru United z Panathinaikosem. To, ze "Czerwone Diably" wygraja na wlasnym stadionie nie podlegalo chyba watpliwosci, ale ja osobiscie nie spodziewalem sie az tak wysokiego zwyciestwa (5:0). Real Madryt wygral rowniez zasluzenie , choc Marsylia miala powody do radosci gdy objela prowadzenie w meczu. Niestety radosc trwala tylko 3 minuty. Potem Real Madryt juz bez wiekszych trudnosci uporal sie z francuskim klubem i ostateczny wynik rywalizacji byl 4:2 dla gospodarzy. Milan - Ajax 1:0, Rangers - Stuttgart 2:1 ( spodziewalem sie remisu), Besiktas - Lazio 0:2, FC Brugge - Celta 1:1, Partizan - Porto 1:1 (liczylem na wygrana FC Porto), Sparta P. - Chelsea 0:1.
A jak bedzie dzisiaj? Moje typy na chwile obecna sa nastepujace:
Bayern Monachium - Celtic Glasgow
Teoretycznie Bayern nie powinien miec wiekszych problemow z Celtikiem... nie powinienbylby miec gdyby nie kontuzje nekajace bawarczykow. Mimo to w tym sezonie po fatalnej porazce w tamtym Bayern bedzie chcial odniesc tu jak najwiekszy sukces - wiec wierze w jutrzejsze jego zwyciestwo. Wedlug wielu to pewniak. No i ciekaw jestem jak spisze sie Maakay.
Typ:1 :3gw:
Olympique Lyon - Anderlecht Bruksela
Anderlecht znakomicie spisuje sie w lidze, ale Lyon statystycznie rzecz biorac jest druzyna mocniejsza i do tego gra na wlasnym stadionie - zatem atuty stoja po jego stronie. Nie wykluczam jednak remisu.
Typ:1X :5gw:
Arsenal Londyn - Inter mediolan
Ostatnio zauwazylem ze malo kto wierzy w Arsenal w tym sezonie. I jakby tego bylo malo za pewniek uwazane jest zwyciestwo Interu w dzisiejszym meczu. ja jednak bylbym ostrozny z wystawieniem takiej prognozy. I szczerze watpie w wygrana Interu. Arsenal boryka sie z kontuzjami - lepiej gra na wyjzdzie niz w domu - mimo to na wlasnym stadionie nie powinien przegrac.
Typ: X :3gw:
Dynamo Kijow - Lokomotiv Moskwa
A tu jest wszystko mozliwe. 1, 2 lub remis. Ja najbardziej wiec jestem za remisem potem za gospodarzem i wiadomo co na koncu.
Typ: X :2gw:
AEK Ateny - Deportivo La Coruna
AEK Ateny w poprzednim sezonie pokazalo Realowi ze jest niebanala druzyna. Bylbym ostrozny z jednoznacznym postawieniem tu dwojki wiec zabezpieczam ja remisem.
Typ: X2 :4gw:
PSV Eindhoven - AS Monaco
Stawiam na PSV. Ciekaw jestem co pokaze jutro Monaco. PSV grajac u siebie nie powinno przegrac.
Typ: 1X :4gw:
Juventus Turyn - Galatasaray Stambul
No i moj najwiekszy pewniak. Nic dodac nic ujac.
Typ: 1 :5gw:
Real San Sebastian Sociedad - Olympiakos Pireus
Jesli Olympiakos pokaze to co Panathinaikos wczoraj - przegra. Jesli sie zachowa jak AEK przed rokiem z Realem zremisuje.
Typ: 1X :4gw:
Ode mnie to narazie tyle. I jeszcze jedno - wymieniajcie swoich faworytow do wygrania tej edycji Champions League.