Lordzie, nie chce zbytnio tamować Twojego entuzjazmu co do policji i jej działań ale Twoj nadzieje mogą być płonne

Bynajmniej nie zamierzam Cię zniechęcać do podjęcia takiego kroku ale uzbroiłbym się w dużą dozę cierpliwości.
Dwa dni temu włamali mi się do samochodu, nic nie zginęło bo wszystkie rzeczy które mogły ich interesować są wbudowane na stałe, pani która po 3 h oczekiwania przyjmowała moje zgłoszenie pod koniec zapytała o straty, mowie że tylko szyba, myślałem że mnie zabije wzrokiem bo musiała pisać wszystko jeszcze raz.
Nawet nie chciała pózniej zejść zrobić oględzin bo przecież nic nie zginęło, a ona przecież umie opisać która szyba została wybita
I na koniec zasadnicze pytanie, czy wnosi pan o sciganie sprawcy??

Inna sprawą jest też kwota jaka zginęła Ci z MB, niestety im wiecej tym lepiej, bo jak kwota niewielka to sprawa sobie poleży przewidziany termin w teczce do umorzenia, niestety.
Midman, zamiast kłapać dziobem bez sensu czasem lepiej nie pisz nic bo nie masz pojęcia ilu osobom forum czy też moderatorzy pomogli namierzać cwaniaków tej lub podobnej maści,
a to że akurat Ty o tym nie wiedziałeś nie znaczy że jak to nazwałeś "decydenci" nic nie robili.