#2716738 - 11/11/2008 00:06
Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Niestety żaden z opisanych typów nie wszedł, za to weszły wszystkie 3 "suche"  Culpepper jednak nie dał rady zrobić nic ciekawego. Owszem miał ze dwa niezłe podania, ale to wszystko. Ciekaw jestem czy dostanie jeszcze jedną szansę, w końcu miał mało czasu na zgranie się z drużyną. Na razie jednak wygląda na to, że Detroit idą po numer 1 draftu  Z Chicago jest inna sprawa. Mianowicie zrobili prawie wszystko żeby ten mecz wygrać. Powstrzymali grę biegową Titans do niesamowitego wyniku zaledwie 20 jardów zdobytych przez 4 zawodników. Klękajcie narody! Jednak coachowie Titans szybko zrozumieli, że tą drogą nic nie zdziałają i nakazali grę podaniami. Stary lis Kerry Collins rozegrał najlepszy mecz w sezonie i na to defensywa Chicago nie znalazła już recepty. Naprawdę jestem pełen podziwu dla Tytanów... Z ciekawszych wydarzeń należy odnotować masakrę urządzoną graczom Rams przez Jetsów i niesamowity nocny mecz Giantsów z Eagles. Warto też zwrócić uwagę na kolejne zwycięstwa Atlanty i Baltimore (bynajmniej nie przypadkowe!) ====== Dzisiaj ostatni mecz tej kolejki, który chyba jednak odpuszczę. San Francisco jedzie do Arizony i powinno dostać srogie lanie. Ofensywa Arizony jest jedną z najlepszych w NFL. Kłopot w tym, że Arizona w MNF gra rzadko i zazwyczaj źle. W zeszłym roku choćby właśnie przegrali z 49ers. Dodatkowo w San Francisco zmienił się coach, który miał teraz 2 tygodnie czasu na przygotowanie się do tego meczu. Być może wymyślił coś ciekawego. W innym wypadku skończy się pewnie jak w meczu Rams-Jets. Dlatego nie ruszam tego meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2723835 - 14/11/2008 06:28
[Re: TommyVercetti]
|
Carpal Tunnel
|
Dzisiaj mecz o koronę AFC East. Mimo bardzo wyrównanej grupy to zwycięzca tego pojedynku, zdaniem wielu wygra całą dywizję. Gdyby Brady grał to nie było by tematu, ale z Casselem na rozegraniu już nie będzie tak prosto. I tak Cassel się ogarnął i gra całkiem przyzwoicie, bez błysku ale i bez strat. Zupełnie odwrotnie niż Brett Favre, który jednym podaniem może zarówno wygrać przegrany mecz, jak i przegrać wygrany  Uważam, że skład obu zespołów jest dość wyrównany, choć Patriots mają sporo kłopotów z kontuzjami. Nie zagra na pewno Adalius Thomas, jeden z lepszych obrońców. Jednak wydaje mi się, że obrona Pats i tak jest lepsza, bardziej zgrana i poukładana. Jeśli tylko offensive line Patriotów powstrzyma Krisa Jenkinsa a defensywa zaatakuje Favre'a bez litości to wygrają ten mecz, bo mają geniusza na ławce trenerskiej i grają u siebie w domu. Wystarczy na pokrycie handicapu. Dużych pieniędzy jednak na to nie postawię bo za dużo tych "jeśli"  Just for action: New England Patriots (-3.5) @ 2.150 + jeden z NCAAF Buffalo U (+3) @ 2.010 Good night & good luck 
|
Do góry
|
|
|
|
#2728258 - 16/11/2008 04:45
|
Carpal Tunnel
|
Oregon State (-3.5) @ 2.050 South Carolina (+21) @ 1.980 Jak oba nie wejdą to daję sobie spokój z NCAA do końca sezonu. W przyszłym roku takich błędów już nie popełnię. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2728700 - 16/11/2008 07:51
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
Atlanta - Denver # Falcons -6.5 # 1.952
Falcons z Ryanem to całkiem inna drużyna niż sezon temu bez Ryana oczywiście i Vicka , na pewno jeden z najlepszych Roookie jak nie najlepszy. Denver róznie gra - mimo bilansu 5-4 - stracili więcej punktów niż zdobyli , a Defensywa super nie jest. Atlanta w domu 4-0-0. Kłopot może być jak sie okaże , że RB Turner nie zagra - jedna z głównych podpor drużyny. Ma kłopoty z ręką. W ostatnim meczu z Denver miał 10 biegów - 147 Yardów i TD Ostatnio po BYE ładnie idzie gra - wygrana z Saints i wygrana do 0 z Raiders i zaraz bo BYE przegrana z Eagles. Ale myśle , że z linią dla Ryana problemów nie będzie , szczególnie z bardzo dzirawą defensywą Denver
49ers - Rams # SF -6.5 # 1.909
49ers ma nowego trenera i jak tego nie wygrają w domu to nie widze możliwości nigdzie indziej póżniej - Dallas , Buffalo , Jets , Miami , znowu Rams , Redskins.
|
Do góry
|
|
|
|
#2729996 - 17/11/2008 00:34
[Re: Ludwiczek]
|
Carpal Tunnel
|
Baltimore Ravens (+7) @ 2.020
Bardzo trafny tytuł do artykułu o tym meczu był na jednej ze stron: "Earth, Wind & Fire meets The Wall". The Wall to oczywiście będąca w rewelacyjnej formie obrona Ravens. EW&F to 3 runningbacków drużyny z Nowego Jorku - Brandon Jacobs, Derrick Ward i Ahmad Bradshaw. To chyba najciekawszy z dzisiejszych meczów i wydaje mi się, że naprawdę wszystko może się w tym spotkaniu zdarzyć. Dlatego za małą stawkę zagram sobie na drużynę, która grając tak dobrze w defensywie i ofensywie, dostaje jeszcze 7 punktów. Oczywiście Giants nie powinni przegrać, ale myślę, że może być dużo bardziej wyrównane spotkanie z wynikiem w stylu 20-17.
San Francisco 49ers (-6.5) @ 1.885
San Francisco jest na dnie, ale to Rams pukają od spodu. Myślę że 49ers zagrają tak dobrze jak w meczu z Arizoną, a Rams bez swej gwiazdy Jacksona nie mają zbyt wielu atutów.
Minnesota Vikings / Tampa Bay Buccaneers over 38,5 @ 1.909
Linia jest nisko ze względu na to że grają przeciw sobie 2 dobre defensywy. Ale ich potencjał ofensywny jest naprawdę spory i jak się postarają to może się skończyć tak jak mecz Vikings - Bears (41-48).
Detroit Lions / Carolina Panthers over 40,5 @ 1.909
Obrona Detroit jest bardzo kiepska, więc wydaje się być odpowiednia na przełamanie dla Delhomme po fatalnym jego występie w poprzednim meczu. To zbyt doświadczony QB żeby powtórzyć taki występ. Detroit z kolei ma najlepszego młodego WR ligi. Culpepper teraz już powinien być bardziej zgrany z zespołem więc też swoje punkty powinni dołożyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#2730409 - 17/11/2008 02:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/08/2004
|
Denver Broncos Spread +7 for Game 1.885 Baltimore Ravens Spread +7 for Game 1.935 Jacksonville Jaguars Spread -1 for Game 2.250 Kansas City Chiefs Spread +6 for Game 1.962 Detroit Lions Spread +14 for Game 1.971 Miałem jeszcze zagrać Green Bay Packers -3 ale skoro Ghost gra Miśki to odpuszczam (no... może za małą stawkę  ) Pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2732664 - 18/11/2008 05:08
[Re: frend30]
|
Carpal Tunnel
|
Niestety po dwóch tygodniach na plusie, tym razem wynik minusowy. Chicago zawiodło, podobnie Baltimore. Earth, Wind & Fire całkowicie zmietli The Wall. Jednak Baltimore nie zostawiło po sobie bardzo złego wrażenia. Joe Flacco będzie z pewnością do końca walczył o tytuł najlepszego ofensywnego rookie sezonu. Staty po 11 tygodniach: 47-42-4 ; +266,9 j. ; +2,87 % ===== Dzisiaj Bills podejmują drużynę Browns, którym playoffy już raczej nie grożą, i którą opanowała Quinn-mania. Dla Buffalo to jest mecz który muszą wygrać. Dla Browns to spotkanie na luzie, a dla Brady'ego Quinna szansa na kolejny popis. Teoretycznie wynik powinien być jasny. Ale ja widziałem już niejeden mecz tzw. must-win, który jak się okazało wcale nie kończył się wygraną tych co powinien. Nie jestem przekonany czy faktycznie Buffalo jest w lepszej formie, w końcu w ostatnich 5 meczach wygrali tylko raz. PS. Wiadomość dnia jest taka: Donovan McNabb, gwiazda Philadelphii, rozgrywający z 10 letnim stażem, wielokrotny uczestnik playoffów, nie wiedział, powtarzam: nie wiedział, że mecz NFL może się skończyć remisem. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|