Strona 2 z 15 < 1 2 3 4 ... 14 15 >
Opcje tematu
#2589764 - 08/09/2008 16:08 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: raiders_]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Originally Posted By: raiders_
1 kolejka niezwykle udana \:\) jak widze nie tylko dla mnie Ghost ladnie pocisna typki szkoda tylko Rames bo dosc latwo dostali lanie .

No mogło być lepiej, ale jak na 1 kolejkę, to jestem zadowolony \:\)

Trochę zabrakło do wejścia mojego typu dnia. Gdyby Nugent trafił dość prostego field goala, to byłoby izi, ale przynajmniej emocje miałem do samego końca meczu. Pennington rozkręcił się po fatalnym początku, ale zabrakło mu trochę czasu, aby poprowadzić Miami do zwycięstwa. Ale Favre pokazał wielką klasę. Drugi touchdown można oglądać godzinami. To co zrobił z obrońcami, jak sobie przełożył piłkę, po prostu rewelacja.

W drugim meczu, który oglądałem, Dallas nie pozostawiło żadnych złudzeń kto będzie walczył o SuperBowl. Ofensywa gra z niesamowitą lekkością. Romo dojrzał, rozgrywa piłkę z dużą cierpliwością, co podkreślali komentatorzy. Poza tym rodzi się nam nowy superstar, nazywa się Felix Jones \:\)

No i drużyna z której jestem najbardziej zadowolony to Carolinka. Od samego początku czułem, że ten team może trochę zwojować w tym sezonie. A trzeba pamiętać, że ich najlepszy receiver Steve Smith jest zawieszony, bodaj na 2 mecze. Dopóki Delhomme będzie zdrowy, to będzie można na nich grać.

Do góry
Bonus: Unibet
#2589768 - 08/09/2008 16:19 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze wiadomość z ostatniej chwili. Tom Brady nie zagra już do końca sezonu

Za to teraz na Patriots powinny być ładne kursy. A oni powinni wygrywać nawet jakbym ja grał na rozegraniu

Do góry
#2589800 - 08/09/2008 17:29 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Diii Offline
enthusiast

Meldunek: 24/12/2005
Poza pierwszym drivem Cassel nie wygladal wczoraj zbyt pewnie - zreszta Patriots czesciej probowali w pozniejszych fragmentach meczu gry biegowej, co oczywiscie zrozumiale. No ale bez Toma to nie ta sama druzyna i trenerzy beda mieli spory bol glowy jak to wszystko teraz poukladac. Za tydzien mecz wyjazdowy z Jets i tam juz bedzie zdecydowanie ciezej

Do góry
#2589863 - 08/09/2008 19:40 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Originally Posted By: Ghost
Jeszcze wiadomość z ostatniej chwili. Tom Brady nie zagra już do końca sezonu

Za to teraz na Patriots powinny być ładne kursy. A oni powinni wygrywać nawet jakbym ja grał na rozegraniu

No nie wiem Ghost jakie sa twoje umiejetnosci jako QB ale na moj amatorski nos NE stracilo 50% jak nie wiecej swojej mocy .
Bo jak tu zdobywac punkty bez tych dlugich podan gora Bradego ? Gra biegowa OK ale czy sa na tyle mocni w tym ?

Wysoki i szybki Moss jak i pozostali WR w popzrednim sezonie lapali wszystko co Brady poslal w powietrze .. moze sie myle i to mocno ,ale NE czekaja ciezkie chwile .
Juz 1 mecz poakazal z KC meczyli sie bardzo a malo co nie pzregrali meczu. Tym bardziej ze KC jakims extra zespolem nie jest.
Jak dla mnie to granie na dodanie hendukapy na pzreciwnikow NE = "pewna" kasa , bo nie widze w tym momencie tych wygranych NE jak w poprzednim sezonie gdzie kladli kazdy hendi nie wazne czy -12. -19 czy -29..... czas pokaze

Do góry
#2589867 - 08/09/2008 19:48 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: raiders_
1 kolejka niezwykle udana \:\) jak widze nie tylko dla mnie Ghost ladnie pocisna typki szkoda tylko Rames bo dosc latwo dostali lanie .

W drugim meczu, który oglądałem, Dallas nie pozostawiło żadnych złudzeń kto będzie walczył o SuperBowl. Ofensywa gra z niesamowitą lekkością. Romo dojrzał, rozgrywa piłkę z dużą cierpliwością, co podkreślali komentatorzy. Poza tym rodzi się nam nowy superstar, nazywa się Felix Jones \:\)

ja zaluje bo nie moglem ogladac tego meczu ,niesty praca \:\( ale ciesza mnie twoje slowa ze Dallas zaprezentowalo sie tak dobrze .Moj ulubiony zespol no tzrech ulubionych graczy .marber, romo ,Jons .... \:\)

A co na dzisaj ?
jak dla mnie nie zwykle smacznie wyglada mecz Minesota -GB i tu mocny Singiel na Minesote .a to dla tego ze ostani mecz pzregrali z GB bardzo wysoko w ost. sezone i mysle ze tym razem sie zrewanzuja .Mlodziutki rewelacyjny RB vikingow Adrian P . \:\) powinien pokazc kilka ladnych szazy.GB bez Fever'a napewno dzua strata i raczej chyba nie powtorza wyczynu z poprzedniego sezonu

A w 2 spotkaniu Okland +3 :)?

Do góry
#2589874 - 08/09/2008 19:54 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: raiders_]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Bez przesady Raiders. Najpierw spojrz na kalendarz, a potem zrozumiesz czemu piszesz glupoty.

Brady out, stalo sie, ale to jest sport druzynowy i bez niego nie powalcza o Superbowl, ale dywizje powinni wygrac.
Kazdy jest do zastapienia (w wiekszym lub mniejszym stopniu)

Do góry
#2589897 - 08/09/2008 20:14 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: lupus]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Fakt jest taki, że na pewno Patriots odczują tą stratę.
Pytanie tylko, jak wycenią ich bukmacherzy. Na razie jeszcze się zastanawiają bo nie ma kursów na następny mecz.

W tej sytuacji mistrzostwo AFC dla Indianapolis po dobrym kursie (w bet365 jest po 6.50) wygląda na ładny value.

Do góry
#2590042 - 08/09/2008 22:30 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Sed Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/07/2007
Pytanie tylko, jak wycenią ich bukmacherzy. Na razie jeszcze się zastanawiają bo nie ma kursów na następny mecz.

W tej sytuacji mistrzostwo AFC dla Indianapolis po dobrym kursie (w bet365 jest po 6.50) wygląda na ładny value.
Raczej watpie po tym co pokazali wczoraj i ilosci glupich bledow po ktorych tracili punkty...

Do góry
#2590111 - 08/09/2008 23:20 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Sed]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2007
U mnie w Maddenie 08' jak zaczynałem sezon 2008 [jeden już skończyłem] jakiś czas temu to tez Brady leży połamany do końca sezonu \:p

A tak na serio - wczoraj miałem okazje oglądać Pittsburgh - pierwsze dwie kwarty to super udana gra całego zespołu szczególnie Bena - bardzo ładny % posłanych piłek i bardzo dobra gra RB Parkera - wczoraj w pewnym momencie miał więcej yardów zrobionych niż Ben , a co dopiero mówić o QB Texans.

Później przy ogromnym prowadzeniu [4 kwarta] Ben siedział na ławie i dali ''kilka'' punktów Texansom - ale handi izzi - pisałem na jednym forum ze dla mnie na mecz Pitts handi mogłoby wynosić -10 - i tak by weszło.
Schaub zrobił 200 yardów i TD , ale jakby nie odpuscili Steelersi to tak z 50-60 punktow by moze zrobili łacznie , a Schaubowi doszłoby z jeszce z 2 INT - bo defensywa grała świetnie.

Mecz oglądałem na justinie [tragedia jakość i bez dzwięku]i spodobał mi sie pewien komentarz o Leftwichu - fani Steelers wiadza dlaczego został obciety przez Jaguars.
Nieporadnosc Leftwicha - 10/10

Do góry
#2590201 - 09/09/2008 01:14 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ludwiczek]
Diii Offline
enthusiast

Chcialbym byc takim optymista jak ty Lupus. Faktem jest ze NE maja najlatwiejszy uklad gier ze wszystkich przedsezonowych faworytow do zdobycia Superbowl. Bez Toma o zwyciestwa bedzie jednak bardzo trudno. Chiefs do miana potegi maja daleko a sprawili wczoraj Patriotom sporo klopotow. Kto ogladal chocby koncowke meczu to wie o co mi chodzi. Na pewno bez Brady'ego ofensywa nie bedzie zdobywac takiej ilosci punktow jak z nim w skladzie. Oczywiscie nie wierze ze nie skoncza tego sezonu z dodatnim bilansem bo to raczej niemozliwe, ale juz teraz czytalem pare artykulow sugerujacych ze Jets z Favrem w skladzie moga miec na koniec sezonu porownywalny wynik do Patriotow bez Toma. Uwazaja w tej sytuacji walke o zwyciestwo w dywizji za otwarta. Dla mnie nawet po tej kontuzji NE maja wiekszy potencjal od jakiejkolwiek druzyny ze swojej dywizji, wiec z zajeciem w niej 1 miejsca powinni sobie poradzic, ale jak bedzie w rzeczywistosci mozna tylko gdybac. Wiele wyjasni niedzielne spotkanie, choc z drugiej strony to bedzie dopiero druga kolejka i do konca wszystko sie jeszcze moze zdarzyc. Tym bardziej zaluje ze nie bede mogl prawdopodobnie obejrzec tego spotkania.

Do góry
#2590272 - 09/09/2008 02:38 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Diii]
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/09/2003
Witam wszystkich "Starych" znajomych z naszego forum i z tematu dotyczącego NFL. Jak zwykle we wrześniu się reaktywuję i z Wami przeżywam kolejny sezon NFL. Szkoda tylko, że akurat miałem wyjazd integracyjny z pracownikami i daliśmy na tyle czadu, że nie miałem w ogóle okazji zastanowić się nad typami.

Podobało mi się bardzo (oglądane w powtórkach) to jak Delhomme rzucił TD Pass na 2 sek. przed końcem. To było piękne i może dać więcej wiary Panterom. Kontuzja Bradego i kilkunastu innych zawodników pokazuje jak ciężki jest to sport i jaki potrafi być nieprzewidywalny.

Znów bawimy się w Ligę FANTASY - I love it :)))

Z uwagi na mój team w tym roku stawiam na Eagles i MacNabba wraz z jego WReceiverami, na obronę Chicago, która już ładnie zdobyła TD i ograła Indy na ich terenie! No i Reggie Bush z New Orleans - mam nadzieję, że będzie miał dobry sezon. Po kontuzji Brady'ego większego znaczenia może nabrać gra biegowa NE. Zobaczymy jak to się dalej ułoży.

Na dzisiaj zdecydowanie gram Minnesotę, która ma wielką gwiazdę zeszłego sezonu Petersona. O ile nie dozna znów jakiejś nieprzewidywalnej kontuzji to chyba każdy pamięta ich końcówkę zeszłego zezonu a GB bez Favre'a...hmmmmm....jakoś tego nie czuję...póki co.

a więc dzisiaj MINNESOTA ML 2.20 /Bwin/

pozdro ;\)

Do góry
#2590336 - 09/09/2008 03:20 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Sed]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Sed

Raczej watpie po tym co pokazali wczoraj i ilosci glupich bledow po ktorych tracili punkty...

Meczu jeszcze nie oglądałem, ale wydaje mi się, że Colts to zbyt doświadczona drużyna żeby nie wyciągnęli wniosków z tej porażki. No chyba, że to początek końca Dungy'ego w Indianapolis. W sumie nie będę się upierał przy tym typie \:\)

Do góry
#2590391 - 09/09/2008 04:11 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Diii Offline
enthusiast

Informacja juz oficjalna - na konferencji prasowej Belichick potwierdzil to o czym wszyscy gadali od wczoraj :
Brady idzie pod noz i nie zagra do konca sezonu

Do góry
#2590438 - 09/09/2008 05:34 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Diii]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Długo myślałem nad dzisiejszymi meczami, ale postanowiłem odpuścić. To są pojedynki odwiecznych rywali (zwłaszcza Vikings i Packers) i wszystko się tu może zdarzyć. Zbyt wiele znaków zapytania.
- jak zagra Aaron Rodgers, czy się nie spali psychicznie, zastępując po raz pierwszy Favre'a na Lambeau Field? Bo jeśli on zawiedzie, to Packers nie mają co liczyć na grę biegową. Vikings mają zawodników zdolnych zniszczyć każdego RB (Pat Williams, Kevin Williams, a jakby tego było mało, zakupili przed sezonem Jareda Allena)
- czy Adrian Peterson nie będzie miał syndromu zwanego "sophomore slump" czyli klątwy drugoroczniaków?
- czy Vikings wreszcie poprawili obronę przeciwko podaniom, która była najgorsza w lidze?

W drugim meczu pytań wcale nie mniej
- Na ile dobry jest RB Darren McFadden? To chyba najważniejsze pytanie, bo o grze podaniami Oakland może zapomnieć. JaMarcus Russell to nie Manning, a na przeciw niego stanie para niesamowitych cornerbacków: Champ Bailey i Dre' Bly. Obaj są specjalistami od przechwytów, zresztą Bailey jest uważany za najlepszego CB ostatnich lat.
- Czy Jay Cutler poradzi sobie z defensywą Oakland bez Brandona Marshalla?
- Jakbym był złośliwy, to można by zadać pytanie: czy ofensywa Oakland w ogóle nauczyła się grać w football? ;\)

Do góry
#2590527 - 09/09/2008 06:44 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Kontuzja Brady osłabia oczywiście NE, ale to nadal mocny zespół. Moim zdaniem mogą po prostu zdobywać mniej punktów, co nie znaczy, że będą przegrywać.

Jest dopiero początek sezonu, więc mają dużo czasu na dostosowanie się do tej sytuacji.

Zastanawiałem się dzisiaj nad Denver, ale ja także wolę się wstrzymać.

Do góry
#2591202 - 09/09/2008 22:18 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Maldini$$]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

New England Patriots +1 2.120
New York Jets -1 1.833

I co Wy na to?

Do góry
#2591350 - 10/09/2008 00:29 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

New England Patriots +1 2.120
New York Jets -1 1.833

I co Wy na to?

wedle przewidywan \:\) ,ale spokojnie to pierwsze przymiarki bukow ,mysle ze do niedzieli jednak NE powinno wystapic w roli faworyta ,a NYJ powinno dostac dodatni hendi.
Bo na chwile obecna troche malawo na NYJ az takim faworytem nie sa ,chociaz po tym co pokazal ich nowy QB w meczu z MIAMI ..... :)rece same sie skladaly do oklaskow .Z drugiej strony NE pozostaje praktycznie tylko gra biegowa no chyba ze nastepca Bradego blysnie celnymi ,dlugimi podaniami gora ..w co watpie \:\)

Do góry
#2592175 - 10/09/2008 23:04 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: raiders_]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Dobra zostawiam Patriots w spokoju na razie, bo w innych drużynach też dobrze się nie dzieje.

Shawne Merriman, najlepszy obrońca Chargers podda się jednak operacji kolana i nie zagra już do końca sezonu.

Nate Burleson z Seattle również z powodu kontuzji nie zagra do końca sezonu. To oznacza, że Seattle nie ma w ogóle dobrych WR, wszyscy leczą jakieś kontuzje.

Ciekawa sytuacja w Tennessee. Ich rozgrywający Vince Young chyba przechodzi jakieś załamanie nerwowe. Podobno bardzo przeżył, że wygwizdała go jego własna publiczność. Na yahoo napisali, że wyglądał jakby w ogóle nie chciał wracać na boisko, a później doznał kontuzji (może specjalnie?). Teraz gdzieś się zawieruszył, szukał go klub, szukała policja. Nie zagra na pewno w najbliższym meczu, więc Titans gorączkowo szukają nowego QB (podpisali Chrisa Simmsa, który pewnie już zapomniał jak wygląda piłka). Można by śmiało zagrać przeciw nim, ale niestety obronę mają na tyle imponującą (powoli staje się to najlepsza formacja w NFL), że nie będzie to chyba dobry typ.

Do góry
#2592190 - 10/09/2008 23:17 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Mi sie wydaje, ze Collins bedzie ich QB, natomiast Simms to bedzie back up ;\)

Do góry
#2592517 - 11/09/2008 02:18 Re: Futbol Amerykański 2008 - NFL & NCAAF [Re: Ghost]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Ciekawa sytuacja w Tennessee. Ich rozgrywający Vince Young chyba przechodzi jakieś załamanie nerwowe. Podobno bardzo przeżył, że wygwizdała go jego własna publiczność. Na yahoo napisali, że wyglądał jakby w ogóle nie chciał wracać na boisko, a później doznał kontuzji (może specjalnie?). Teraz gdzieś się zawieruszył, szukał go klub, szukała policja. Nie zagra na pewno w najbliższym meczu, więc Titans gorączkowo szukają nowego QB (podpisali Chrisa Simmsa, który pewnie już zapomniał jak wygląda piłka). Można by śmiało zagrać przeciw nim, ale niestety obronę mają na tyle imponującą (powoli staje się to najlepsza formacja w NFL), że nie będzie to chyba dobry typ.

dzieki za to info bo TEN bylo moim mocnym typem na 2 kolejke a w takiej sytuacji chyba odpuszcze .
Co do SD tez nie dobre info bo jak narazie znakomity hendi na Chargers -1,5 w meczu z Denver ,ale brak czolowego obroncy daje do myslenia .... ehh zapowiadala sie swietna kolejka do typowania ale zaczynasie powoli sypac...

Do góry
Strona 2 z 15 < 1 2 3 4 ... 14 15 >

Moderator:  rafal08