#254595 - 03/04/2004 06:08
Re: Re: Sonda dotycząca konkursu MLB
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Co do spekulacji to nie do końca tak jest np. w moim przypadku i nie rzucam kostką. W ubiegłym roku grałem właśnie 5 typów średnio osiągając 25% od obrotu. Jestem zdania, że grając więcej typów niż tylko 1 osiąga się większe zyski, a o to chyba chodzi - takie jest moje zdanie. Jako kolejny przykład, ze takie granie się opłaca niech będzie tu www.hippopod.com ( Overall record: 1788 Wins--874 losses, 67.1% ), które podaje dziennie kilka, kilkanaście niekiedy typów i zdecydowanie częściej dzień kończy się zyskiem. Kiedy zaś wybierają 2 najpewniejsze zdarzenia dzień kończy się stratą nierzadko i często oba nie wchodza,( pomimo oczywiscie dogłębnych analiz ) a wchodza pozostałe.Niech ten konkurs odzwierciedla naszą gre w realu, a nie zmusza do wybierania 1 typu. Niby dlaczego miałoby byc prawo do podania tylko 1 typu kiedy według analiz wychodzi, ze można zagrać 3 takie typy lub 5. W realu to samo. Jesli widzę 5 typów do gry to je gram, a nie ograniczam się do jednego. Ktoś uważa, że 1 typem osiągnie większy zysk to ma prawo tak grać, nikt go nie zmusza do podawania 5. Skoro ja uważam, że osiagnę większy zysk kilkoma to dlaczego mam nie mieć tego prawa? Prosze o kokretne wypowiedzi lukboja, rymoholika i innych zainteresowanych.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254598 - 03/04/2004 17:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/05/2001
|
Witam, Prawda lezy po obu stronach. Faktycznie im wiecej typow dziennie bedzie mozna podawac tym bardziej ludzie bedacy na koncu rankingu beda chcieli szybko powrocic do walki o wygrana, ale juz pisalem jak to sie skonczy wiec mysle, ze nie ma sie czym przejmowac.  Uwazam jednak, ze Donic ma racje ja tez czesto gram wiecej niz 1 typ czasem 3, czasem 5. Zalezy od dnia, od oferty, od tego co warto zagrac. Mysle ze nie mamy sie co oszukiwac, bo zdarzaja sie pewne i pewniejsze mecze, ale tak naprawde w baseballu nic nie jest pewne i ciezko jest wybrac akurat tylko 1 mecz jesli ma sie na oku 5 dobrych typow. No to by bylo na tyle z mojej strony, aha jesli chodzi o ta kare za podawanie zawyzonych kursow, trzeba jakos ustalic co nazywamy zawyzonym kursem. Czasami zdarza sie ze kurs na mecz, ktory podamy mocno sie obnizy i co wtedy? Jak podam 3 razy taki typ to wylatuje z konkursu? P.S Donic skladke wplace ci po weekendzie. 
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254599 - 03/04/2004 20:51
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rymoholik: [qb]Czasami zdarza sie ze kurs na mecz, ktory podamy mocno sie obnizy i co wtedy? Jak podam 3 razy taki typ to wylatuje z konkursu? [/qb][/QUOTE]Tu chodzi oczywiscie o ewidentne zawyżanie kursu. Dajmy np sytuacje gdzie ja podałem typ z Pinnacle o kursie 2.00, a za 5 minut ktoś wyskakuje z kursem 2.10 pomino zekurs sie nie zmienił. Może faktycznie nie wykluczajmy tych osób, ale po prostu takie zawyżone kursy nie powinny sie liczyć w ogóle w konkursie. Lukboj, co do bukmacherów to nie wiem co o tym myśleć. Czy wybrać np. 5 buków czy dopuścić każdą firmę. Mnie osobiście jest wszystko jedno.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254601 - 03/04/2004 22:00
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał lucAs: [qb]Ja jestem za 3 typami na dzien bo 5 to jak dla mnie za duzo.[/qb][/QUOTE]Możesz typować 1,2 lub 3 jesli 5 to za dużo. 
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254603 - 04/04/2004 00:28
|
veteran
Meldunek: 05/03/2002
|
witam, nie zapisalem sie na konkurs i nie wiem czy sie zapsze ze wzgledow czasowych ale tez nie zapisze sie dopoki nie bedzie zafixowanych zasad. Jak przeczytalem nie bedzie gry u bookies za kase, wiec nie rozumiem po co komu ograniczenia w ilosci typow? Przeciez jezeli ktos jest przekonany o jakosci to nie musi podawc zbyt wiele typow. Np. poda jeden typ na 3 dni za 3.25 a drugi przekonany o jakości w ilości typów napracuje sie i w tym czasie poda 10 typow po 1.30. Po prostu: jezeli nie jest grana kasa to po co ograniczenia - odchylenia od zysku dla sredniej (np. 100) czy duzej (np. 500) ilosci typow (probek) nie sa zbyt duze. Duza ilosc da tylko pelniejszy obraz o jakosci typow  pzdr
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254604 - 04/04/2004 19:20
|
addict
Meldunek: 02/10/2003
|
Co prawda nie jestem uczestnikiem Waszego konkursu, ale postanowiłem się tu udzielic. Chodzi mi o regulamin. Widzę tam kilka niedociągnięć. W przypadku konkursu, gdzie uczestnicy wpłacają wpisowe i jest przewidziana jakaś nagroda wszystko powinno być dopiete na ostatni guzik, tak aby nikt do nikogo nie miał pretensji i nie było żadnych oskarżeń. W Waszym regulaminie nie ma słowa o będzie, gdy na koniec konkursu wie osoby zajmą pierwsze miejsce. Logicznym wydawałoby się, że wtedy nagroda jest dzielona przez ilość osób, które zjamują tą samę pozycję. Znając jednak ludzi, jeśli taka sytuacja zaistnieje może rozpętać się burza. Regulamin jest po to, żeby określał postępowanie w określonych sytuacjach. Ludzie tworzący go powinni przewidzieć wszystkie sytuacje jakie mogą zaistnieć. Jest to jednak prawie niemożliwe i dlatego w regulaminie powinno być napisane że: "w przypadku zaistnienia sytuacji nieobjętej regulaminem zostanie powołana rada która rozpatrzy zaistniały przypadek". W skład takiej rady wchodziłyby dwie, trzy osoby i one podjełby by decyzję co do zaistniałej sytuacji. To takie moje pierwsze spostrzeżenia, po przeczytaniu tego tematu. Mimo wszystko mam nadzieję, że wam się uda konkurs i wszystko będzie ok. pozdro
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254605 - 04/04/2004 20:33
|
Carpal Tunnel
|
763MB masz rację. Nie dopracowalismy do końca regulaminu, ale najwazniejsze punkty sa juz jasne. Faktycznie może zaistnieć sytuacja , że mogą 2 lub nawet 3 osoby mieć taki sam wynik na koniec konkursu. Jesli wiec zastnieje taka sytuacja, to sytuacje rozwiąże się w ten sposób:
Jesli będą 2 osoby na 1 miejscu to każda otrzyma 41% z puli.
Jesli 2 osoby beda na 2 miejscu każda otrzyma 25% z puli.
Jesli 2 osoby beda na 3 miejscu każda otrzyma 9% z puli . Tutaj wyraźnie za malo, no ale taki jest podział nagród w procentach 50, 32, 18...
Czekam na kolejne komentarze, choc mysle, że w innych przypadkach gdzie wiecej osób bedzie z takim samym wynikiem w co nie wierze, możnaby zrobić po prostu dogrywkę. Osobiście wątpię nawet w 2 takie same wyniki, ale faktycznie w regulaminie trzeba to uwzględnić.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254606 - 05/04/2004 01:13
|
addict
Meldunek: 02/05/2002
|
Czy to prawda ze macie zamiar podawac konkursowe typy na innej stronie?
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254608 - 05/04/2004 01:22
|
Carpal Tunnel
|
Gdzie to słyszałeś Piwosz i na jakiej stronie miałyby pojawaić się typy z tego konkursu ?
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254609 - 05/04/2004 01:46
|
addict
Meldunek: 02/05/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic: [qb]Gdzie to słyszałeś Piwosz i na jakiej stronie miałyby pojawaić się typy z tego konkursu ?[/qb][/QUOTE]Kiedys bodajze byla poruszona taka kwestia, ze ktorys z uzytkownikow - juz nie pamietam kto - zostaje sponsorem, ale zyczy sobie by typy byly podawane na innym forum.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254612 - 05/04/2004 22:20
|
Carpal Tunnel
|
Eh no Lucas, cały zcas jest mowa o tym , ze kto chce może podać 1 typ, a kto chce moze podac max 5. Wilk syty i owca cała.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254613 - 05/04/2004 23:23
|
journeyman
Meldunek: 02/08/2003
|
hi! czy w kionkursie będzie można zgłaszać swój kupon czyli np parkę o/u po kursie ok 3,6???? na zasadach ogólnych , czyli wtopa to minus 100j a trafiony to zysk w/gt kursu???? pozdrawiam ak
|
|
Do góry
|
|
|
|
|
|