Opcje tematu
#248537 - 18/04/2003 21:32 Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
Anonymous
Unregistered

Witam !
Poszukuję dobrego typera MLB...
...proszę się zgłaszać poprzez Prive Messange,a ja szczegóły wyjaśnie...

Do góry
Bonus: Unibet
#248538 - 18/04/2003 23:18 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Cięzko bedzie Ci znaleźć w Polsce takiego typera.
Zresztą nie tylko ja tak uważam, ze MLB to liga cudów. Jeśli grać tą ligę to tylko na wyższe kursy, bo na kursach 1.6 czy niżej na dłuższa metę wyjdziesz do tyłu, bo idę o zakład, ze nie ma tu na forum typera , który przekroczy 60%. Może lepszym rozwiązaniem jest tu granie na under/over, niż 1/2. Oczywiście tylko single, bo combosy to już większe ryzyko.

Do góry
#248539 - 18/04/2003 23:25 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
Kursy 1,6 i nizej a skutecznosc >60%. Wchodze w to. Ustal o co gramy.

Do góry
#248540 - 19/04/2003 00:02 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
donic Offline
Carpal Tunnel

Jesli przyjmiesz zakłąd i przy kursach 1.6 wyjdziesz do przodu przy obojętnie jakiej skuteczności , to uznam Cię za cudotwórcę.

Do góry
#248541 - 19/04/2003 19:52 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
Anonymous
Unregistered

Wyjaśnię kwestię po co tak w ogóle zakładałem ten topic...
...Obstawiam glównie kosza,a jak wiecie sezon koszykarski powoli się kończy.Obstawiam jeszcze wprawdzie play-off NBA i niedługo Final Four Euroligi,ale później...

Chcę nawiązać współpracę z człowiekiem,który obstawia regularnie MLB i na zasadzie wymiany podzielilibyśmy się swymi typami.Kto jest zainteresowany proszę o kontakt przez PM...

...acha,jeszcze jedno - proszę wyjaśnić mi zasady baseballa i o co tam chodzi ???

Boisko do baseballa: A) rodkowy zapolowy, B) zapole, C) drugobazowy, D) druga baza, E) łącznik, F) lewy zapolowy, G) trzeciobazowy, H) trzecia baza, I) miejsce trenera, J) prawy zapolowy, K) linia faulu, L) pierwoszobazowy, M) pierwsza baza, N) miejsce trenera, O) miotacz, P) baza miotacza, R) pałkarz, S) baza domowa, T) łapacz.

No i o co tu chodzi...

Do góry
#248542 - 19/04/2003 20:33 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
donic Offline
Carpal Tunnel

Gra toczy się na polu o wymiarach 175×125 m, z bazami (kwadraty o boku 38,1 cm) umieszczonymi na 4 rogach kwadratu o bokach 27,40 m. Jeden z rogów kwadratu stanowi tzw. bazę-metę.

Boisko do gry ma kształt ćwiartki koła o nieco spłaszczonym łuku. Dzieli się na pole wewnętrzne i zapole. Istotne punkty boiska wyznaczane są przez poduszki. Główny narożnik u zbiegu linii bocznych boiska nosi nazwę "mety domowej" (home base), a następne licząc w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara to mety : pierwsza, druga i trzecia. Linie łączące bazy (równolegle do boków kwadratu) są liniami metowymi. Mniej więcej w środku kwadratu znajduje się meta miotacza. Bezpośrednio do pola wewnętrznego przylega zapole ograniczone przedłużonymi liniami bocznymi i na luku linia Home-Run. Wszystkie mety znajdują się na jednym poziomie, jedynie stanowisko miotacza znajduje się na wzniesieniu kilkanaście centymetrów powyżej poziomu boiska.

Mecz składa się z 9 części zwanych zmianami i nie jest ograniczony czasem. W każdej oba zespoły grają raz w ataku, a raz w obronie. Punkty zdobywa tylko zespół atakujący. Jego 4 zawodników, tzw. pałkarzy (zawsze wyznaczanych kolejno przez kapitana drużyny), odbija kijem piłkę rzuconą przez miotacza. Najlepsze są odbicia wysokie i dalekie, dają bowiem pałkarzowi czas na obiegnięcie 3 baz i osiągnięcie bazy-mety zanim piłka dotknie ziemi; zdobywa się wówczas punkt. Za każde dodatkowe obiegnięcie baz (w czasie jednego lotu piłki) otrzymuje się kolejny punkt. Zawodnicy zespołu broniącego starają się wyeliminować z gry biegnących przeciwników. Może to nastąpić przez dotknięcie piłką (po jej wcześniejszym przejęciu) biegnącego zawodnika lub najbliższej bazy, do której się kieruje. Gdy pałkarz nie trafi kijem w piłkę rzuconą przez miotacza, łapacz może przejąć piłkę i odrzucić do partnerów w polu. Zmniejsza to szansę biegnącego na dotarcie do baz. Jeżeli biegnącemu graczowi grozi wyeliminowanie z gry, może się zatrzymać na jednej z baz i znowu rozpocząć bieg po odbiciu piłki przez kolejnego pałkarza. W ten sposób w trakcie biegu może być jednocześnie do 3 zawodników drużyny atakującej. Zmiana drużyn z atakującej na broniącą następuje, w każdej rundzie, po wyeliminowaniu 3 zawodników zespołu atakującego. O wyniku meczu decyduje suma punktów z 9 rund. W razie remisu mecz przedłuża się o kolejne 3 rundy.

Mecz rozpoczyna miotacz - zawodnik obrony, narzucając piłkę do łapacza, swojego partnera z obrony. W bezpośrednim sąsiedztwie łapacza zajmuje pozycje pałkarz - zawodnik drużyny atakującej. Jego zadaniem jest odbić narzucana przez miotacza piłkę, co daje mu prawo do podjęcia próby obiegnięcia wewnętrznego pola gry. Za wykonanie przez niego pełnego obiegu jego drużyna otrzymuje punkt. W osiągnięciu tego celu napastnikom przeszkadzają zawodnicy obrony, którzy dążą do wyeliminowania z gry - wyautowania - atakujących zawodników.

W chwili rozpoczęcia gry drużyna atakująca ustawiona jest za linią bazy-mety. Natomiast drużyna broniąca ma 7 zawodników, ustawionych w polu gry, oraz miotacza, stojącego 18,45 m przed bazą-metą, i łapacza, zajmującego pozycję 3,5 m za bazą-metą.

P.S. Być może trochę chaotycznie to poukładałem ale chyba wszystko jest jasne.

Do góry
#248543 - 19/04/2003 21:08 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/05/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic:
[qb]Jesli przyjmiesz zakłąd i przy kursach 1.6 wyjdziesz do przodu przy obojętnie jakiej skuteczności , to uznam Cię za cudotwórcę.[/qb][/QUOTE]Mój obecny bilans w temacie MLB to:
6-1
0.857
Średni Kurs Trafiony: 1.54

Zobaczymy jak to się bezie miało na koniec sezonu ale mam zamiar grać głównie na faworytów choć nei zawsze...

Do góry
#248544 - 20/04/2003 02:29 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
donic Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał lukboj:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał donic:
[qb]Jesli przyjmiesz zakłąd i przy kursach 1.6 wyjdziesz do przodu przy obojętnie jakiej skuteczności , to uznam Cię za cudotwórcę.[/qb][/QUOTE]Mój obecny bilans w temacie MLB to:
6-1
0.857
Średni Kurs Trafiony: 1.54

Zobaczymy jak to się bezie miało na koniec sezonu ale mam zamiar grać głównie na faworytów choć nei zawsze...[/qb][/QUOTE]Podliczaj zyski i straty, bo o to w tym chodzi .

Do góry
#248545 - 20/04/2003 17:08 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
Ufo Offline
Pooh-Bah

[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic:
[qb]Jesli przyjmiesz zakłąd i przy kursach 1.6 wyjdziesz do przodu przy obojętnie jakiej skuteczności , to uznam Cię za cudotwórcę.[/qb][/QUOTE]Ciezko mi znalezc bedzie kursy akurat 1,6 dokladnie. Moge brac kursy do tej dziwnej akurat granicy. No problem. Przyjmuje zaklad o "Cudotworce".

Do góry
#248546 - 20/04/2003 17:27 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
Ufo Offline
Pooh-Bah

Jak bedzie potrzeba, zalozenia osobnego tematu to moge to zrobic. Jesli nie gram tutaj (wszystko single, stawka stala):

Centrebet (CB)

CINCINNATI, (GRAVES, D) at MONTREAL, (ARMAS, T)

MONTREAL, (ARMAS, T) 1.57

DETROIT, (MAROTH, M) at KANSAS CITY, (ASENCIO, M)

KANSAS CITY, (ASENCIO, M) 1.59

Do góry
#248547 - 20/04/2003 19:07 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
guga Offline
addict

Meldunek: 31/08/2001
no tak

donic jesteś na forum od X2002 więc możesz nie wiedzieć z kim się zakładasz

Do góry
#248548 - 20/04/2003 19:10 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
Gabriel Offline

Meldunek: 13/03/2002
Ufo jak możesz to załóż osobny temat na swoje typy bo na ten temat będą sie inni odzywac przez co Twoje typy staną sie mniej widoczne
Licze na to, ze wyjdziesz na + kibicuję Ci

Do góry
#248549 - 20/04/2003 20:06 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
donic Offline
Carpal Tunnel

OK Ufo. Ja w tym samym czasie będę grał przeciwko Twoim typom, bez żadnych analiz.

Montreal Expos - Cincinatti Reds 2 2.72
Kansas City Royals - Detroit Tigers 2 2.57

Do góry
#248550 - 28/04/2003 18:03 Re: Szukam dobrego typera MLB i ZASADY BASEBALLA...
Anonymous
Unregistered

chcesz dobry sposob na zbicie kasy grajac mecze z baseballa?nic prostszego...potrzeba ci tylko wiekszej sumy by zaczac progresje(na wygrana oczywiście):
szybsza:st.louis
wolniejsza(żółwie tempo ):detroit

st.louis czasem wygrywa,z detroit...no cóż,udały im sie już 2 mecze na 30 wiec to powinno w koncu wejść.
iwo:

nie jest to 100% metoda ale skoro chcesz zarobic to chyba warto wlozyc w to jakis kapital

Do góry

Moderator:  rafal08