#2472437 - 09/07/2008 18:23
Re: Betfair [15]
[Re: XsebaX]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
ZoRro, dla mnie to idealny przykład jak na betfair można w nieuczciwy sposób dorobić się tysięcy a nawet i nie boję sie tego powiedzieć... milionów euro. Bo chyba nie zwolnią kogoś z pracy za to, że błędnie poda wynik na livescore? Poruszyłeś ciekawy temat. Można by takie coś faktycznie zrobić celowo. Nawet jeśli go zwolnią, to kilkaset tysięcy euro zarobione na przekręcie to w jego przypadku równowartość kilkunastu-kilkudziesięciu lat pracy i raczej płakać, że go zwolnili nie będzie. Z betfair nie ma to oczywiście nic wspólnego. Choć gdyby się okazało, że istnieje podejrzenie oszustwa - być może powinni też zaangażować się w wyjaśnienie sprawy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2472445 - 09/07/2008 18:28
[Re: z o ® r o]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/08/2004
|
ZoRro, więc właśnie o to chodzi. To czy wczoraj zrobiono to celowo czy nie, nie wiadomo. Nie ma pewności, a dla mnie jak nie ma pewności to istnieje prawdopodobieństwo, że wczorajszy obrót podczas TRWANIA tego spotkania to pranie w nieuczciwy sposób pieniędzy. A tym samym powinien być zwrot, ale podkreślam, dla zakładów zawartych w trakcie spotkania a nie przed jego rozpoczęciem. W przeciwnym razie spodziewałbym się podobnych przypadków, może nie w najbliższej przyszłości, ale dziura w regulaminie na pewno okaże się nie raz kusząca. Pierwsza pomyłka w pracy warta zysku kilkuset czy nawet dajmy dwustu tysięcy euro? Ja w to wchodzę.
|
Do góry
|
|
|
|
#2472463 - 09/07/2008 18:39
[Re: punter UK]
|
Carpal Tunnel
|
punter - takie pomyłki już w ostatnich kilku latach się zdarzały, choć dokładnych przykładów podać nie mogę, gdyż najzwyczajniej nie pamiętam nazwisk graczy. To, że zdarzyło się wczoraj, nie oznacza, że nie zdarzy się za dwa lata czy nawet trzy. Podkreślam, to co wydarzyło się wczoraj ukazuje tylko "prosty" sposób jak nieuczciwie a za przyzwoleniem można obrócić niezłą sumkę i powiększyć ją wielokrotnie. Gramy uczciwie? Takie zakłady nie przechodzą. Nie wiem dlaczego pomijany jest w tym przypadku także fakt, iż zakład początkowo został ROZLICZONY a następnie bez słowa unieważniony na niekorzyść obstawiających na Isnera. Gdybym nie zajrzał na to forum to dalej bym nie wiedział jakim prawem firma betfair pozbawiła mnie 800 euro (zakład) i ponad 160 euro (wygrana).
|
Do góry
|
|
|
|
#2472477 - 09/07/2008 18:55
|
Carpal Tunnel
|
ZoRro - "Nie można zabierać pieniędzy graczom tylko dlatego, że livescore źle się wyświetlał". No więc właśnie, a chyba na tej podstawie zostały mi zabrane pieniądze z konta? Przed pójściem spać na koncie miałem o ok 960 e więcej niż dzisiaj o poranku  Jeśli został zakład rozliczony a później anulowany na niekorzyść grających, to samo w sobie udowadnia, że coś z tym spotkaniem było nie tak. A więc... Ale ok, chyba nie ma sensu już dyskutować bez końca  Przynajmniej wiem, że nawet taka platforma jak betfair ma w sobie dziury a zapewnianie o uczciwych zakładach to tylko piękny chwyt marketingowy a wczorajsza akcja to nic innego jak zagrywki na poziomie Bwin.
|
Do góry
|
|
|
|
#2472493 - 09/07/2008 19:09
|
veteran
Meldunek: 28/12/2004
|
XsebaX to może powiesz nam przy jakim wyniku zagrałeś po kursie 1,2 za to 800euro?? Jestem pewien że wtedy wszystko sie wyjaśni  I czy chociaż przez chwile nie myślałeś że coś jest nie tak z tym kursem?? I czemu nie skontrowałeś kiedy można było dać lay 1,02?? A najciekawsze jest to, że kiedy livescore wskazał już koniec meczu na rynku wciąż wisiała kasa na Isnera 1,01 i jakoś nikt tego nie brał... A jeśli chodzi o rozliczenie zakładu to betfair rozliczyło go zgodnie z wynikiem livescore czyli najpierw rozliczyli jako wygraną Isnera a kiedy okazało się, że wygrał Levine rozliczyli poprawnie. Często zdarzają sie takie sytuacje i nie wiem skąd to zaskoczenie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2472521 - 09/07/2008 19:17
[Re: thepilator]
|
Carpal Tunnel
|
"I czemu nie skontrowałeś kiedy można było dać lay 1,02" Bo mecz został zablokowany bodajże przy 1.04? "A najciekawsze jest to, że kiedy livescore wskazał już koniec meczu na rynku wciąż wisiała kasa na Isnera 1,01 i jakoś nikt tego nie brał..." Coś mi się wydaje, że mówimy o innym betfair  "XsebaX to może powiesz nam przy jakim wyniku zagrałeś po kursie 1,2 za to 800euro??" Bodajże przy wyniku 6-3 3-1, ale na 100% nie podam. No i? Uprzedzam, nie wszyscy znają kursy przed spotkaniem, kto był faworytem, nie wszyscy śledzą skoki kursów, a są i tacy, dla których ten kurs był adekwatny co do wyniku i nie był w ogóle zaskoczeniem, bo osobiście nie widzę w nim nic złego. Gdyby tak było, to pracownicy betfair na 101% sami by zablokowali zakład podejrzewając niejasne sytuacji. Czegoś takiego nie było.
|
Do góry
|
|
|
|
#2472577 - 09/07/2008 19:33
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Gdyby tak było, to pracownicy betfair na 101% sami by zablokowali zakład podejrzewając niejasne sytuacji. Czegoś takiego nie było. w zasadach było stwierdzone wyraźnie: ‘Rynek ten nie bedzie zarzadzany odgornie, tak wiec do odpowiedzialnosci uzytkownikow nalezy zarzadzanie swoimi zakladami.' , czyli klasyczna zasada: caveat emptor
|
Do góry
|
|
|
|
#2472676 - 09/07/2008 20:00
[Re: AGASSI]
|
Carpal Tunnel
|
Agassi, skoro dla Ciebie wycofywanie zakladu i "odbieranie" pieniedzy jest na rowni z wiszacym livescorem to naprawde prosze nie podejmuj tematu Zreszta z mojej strony uwazam temat za zamkniety. Zwrocilem na cos uwage, ze nawet ponoc dobrze dopracowany regulamin ma w sobie luki zezwalajace na latwy zarobek polegajacy na oszustwach.
|
Do góry
|
|
|
|
#2472785 - 09/07/2008 20:34
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
Zmiana rozliczenia zakładu zgodnie z poprawnym wynikiem jest chyba czymś normalnym i raczej większość z nas się z tym spotkała, ze spotkanie źle mu rozliczono na wygrany a potem poprawiono i kasa przegrana. A livescory to juz inna bajka.... niby tenisa bardzo mało śledzę, ale i tak spotkałem się z przypadkami, gdzie na oficjalnych livescorach zawodnik A prowadzi w gemie 40-0 a nagle okazuje się, że tego gema zawodnik B wygrywa do 0. chocby u nas w Sopocie jeszcze przed Denkiem były wałki z livem. I na to nie ma madrego, trzeba miec po prostu szczęście lub pecha. Sam miałem kilka sytuacji na bwinie i bet365, że ich livescor podawał zły wynik, zakłady rozliczali jako przegrane a na drugi dzień dopisywali kasę zgodnie z rzeczywistym wynikiem. Więc sytuacja podobna tylko w drugą stronę. To jest jakies tam ryzyko wkalkulowane w gre na żywo. Pozdrawiam XsabaX i życzę samych wygranych 
|
Do góry
|
|
|
|
#2472790 - 09/07/2008 20:37
|
Carpal Tunnel
|
ZoRro, z całym szacunkiem, ale nie jestem od ustalania punktów regulaminu. Zostało udowodnione, że można osiągać zyski w nieuczciwy sposób a co z tym zostanie zrobione to akurat już teraz nie moje zmartwienie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2472794 - 09/07/2008 20:38
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Agassi, skoro dla Ciebie wycofywanie zakladu i "odbieranie" pieniedzy jest na rowni z wiszacym livescorem to naprawde prosze nie podejmuj tematu Zreszta z mojej strony uwazam temat za zamkniety. Zwrocilem na cos uwage, ze nawet ponoc dobrze dopracowany regulamin ma w sobie luki zezwalajace na latwy zarobek polegajacy na oszustwach. trafiłeś akurat na mine na oficjalnym livescore i masz prawo być zły.......mina nie pierwsza i z pewnością nie ostatnia a co do "odbierania" pieniędzy to o ironio losu BF po prostu właściwie rozliczył zakład zgodnie z oficjalnym wynikiem i nie da się z tym faktem polemizować bo niby według czego innego miał go rozliczyć ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2472831 - 09/07/2008 20:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
ZoRro, z całym szacunkiem, ale nie jestem od ustalania punktów regulaminu. Zostało udowodnione, że można osiągać zyski w nieuczciwy sposób a co z tym zostanie zrobione to akurat już teraz nie moje zmartwienie. Czyli chcesz odzyskać pieniądze, a resztę masz w dupie. To dużo za mało, żeby cokolwiek zdziałać - bo niejeden się już przekonał, że nawet mając w ręku poważne argumenty - szanse na wskóranie czegokolwiek w betfair są często iluzoryczne. Wyjaśnij mi dlaczego moje zakłady mają być anulowane? Co mnie obchodzi jakiś livescore? Może ja w ogóle z tego nie korzystam?
|
Do góry
|
|
|
|
#2472866 - 09/07/2008 21:12
|
Carpal Tunnel
|
ZoRro - na tej samej podstawie mogę powiedzieć: wyjaśnij dlaczego osobom stawiającym przeciwko Davidienko na pewnym turnieju, zostały zwrócone pieniądze? Przecież jeśli dobrze pamiętam do dzisiaj nikomu nic nie zostało zarzucone. A "odpuszczanie" (lekko mówiąc) spotkań to w tej dyscyplinie norma i na miesiąc przypada przynajmniej kilka takich przypadków. Do czego zmierzam, każdy ma swoje racje. Udowodniłem, że firma, która w niedawnej aferze (o której wspominam wyżej) szczyci się, że walczy z nieuczciwymi zakładami itd. w innym przypadku zezwala na nieuczciwy zysk. Zgodzę się, że stworzyć regulamin wykluczający wszelkie "pranie" pieniędzy jest bardzo trudno, jeśli w ogóle możliwe. Nie liczę na zwrot pieniędzy bo firmy takie działają zawsze z korzyścią dla siebie i pod siebie i z tym trzeba się od początku pogodzić. A więc po co ten szum? Po to, aby był dowód na to, że wczoraj zakład taki został rozliczony w taki a nie inny sposób, a za kilka miesięcy/lat... no właśnie, ciekawi mnie co się stanie, jak praktyki takie zyskają na popularności. Znowu firma betfair zacznie bić na alarm, że walczy z nieuczciwymi zakładami itd?  Pozdrawiam i życzę przyjemnego popołudnia
|
Do góry
|
|
|
|
|
|