Mam dziwne wrażenie że jednym z powodów dzięki którym takie hasła są rzucane jest to że Jasiu gra w Legii.
I jeszcze jedno:
że nie Wam (Jego przeciwnikom) czy też nie mnie napewno w kompetencjach nie leży ocenianie tego kto jest Polakiem, kto może nim być i kto się nim czuje.
Nie obchodzi mnie gdzie gra. W przypadku reprezentacji takie rzeczy tracą znaczenie.
Kto jest obywatelem Polski, a nie Polakiem. Z resztą Rogera na siłe wciągnięto do reprezentacji.
Art. 8. 1. Cudzoziemcowi można na jego wniosek nadać obywatelstwo polskie, jeżeli zamieszkuje w Polsce na podstawie zezwolenia na osiedlenie się, co najmniej pięć lat.
2. W przypadkach szczególnie uzasadnionych można cudzoziemcowi nadać na jego wniosek obywatelstwo polskie, chociażby nie odpowiadał on warunkom określonym w ust. 1.
Tak...była to nadzwyczajna sytuacja bo Roger jest zankomitym, wyróżniającym sie pikarzem

Po Polsku potrafi powiedzieć - dzien dobry, dziekuje i zaśpiewać do połowy hymn.
W Niemczech by otrzymać obywatelstwo z tego co znalazłem na necie trzeba mieszkać osiem lat i dobrze znać tamtejszy język. Zresztą po tak długim czasie już osoba zżyje się z państwem.
Roger niedługo Polske opuści i tyle.