od jakiegoś czasu pracuję na 
Fujitsu LifeBook S SeriesPolecił mi go znajomy (pozdrawiam!) podczas pobytu w Azji...kupiłem i jestem baaaardzo zadowolony! Made in Japan to jednak coś znaczy  

DJ 
No sorry  ale  tu sie niezgodze zupelnie  co do Fujitsu i Acera   mialem ty laptopow multum w lapkach , kilku znajomych mialo  owe lapki starsz jak i najnowsze modele. I glowan wada  tych lapokow jest  wykonanie  jaki duza awaryjnosc. tzreszczacy platki iepskiej  jakosci  .W Acerach problemem jest zacinajaca  sie i psujaca sie klawiatura. wlasciwie ten laptopy nie nadaja sie do pisania. Koles na studiach  mial 3 modele  Acera  uzywal ich do robienia notatek  ogolnie bardzo duzo pisal. we  wszystkich 3  padla kalwiatura .Kupil lapka za 2 tys  i po 2 tyg oddal na gware  niby naprawili ale po tyg to samo dostal  zupelnie nowy model od Acera  nawet w lepszej konfiguracji wart  700zl wiecej niz  ten ktory zakupil co z tego jak po 4 tyg klawaitua sie doslownie wysypala.
W Fujitsu  problmem jest  kiepska martyca  ktora  czesto sie przepala  mialem dwa model w domu .Ja kuopilem swego lapka  2 lata temu po 3-4 miesiacach zaczely pojawiac sie wypalone piksele  po 10 miesiacach uzywania lewy gorny rog byl zupelnie martwy kwadrat o wymiarach 3cm  spzredalem to padlo za bezcen.
W  styczniu brat zakupil sobie  takze  fujitsu  za  za 2.500 tys  po miesiacy matryca  przestala zupelnie dzialac. serwis  naprawial lapka 3 tyg, az w koncu stwierdzil ze nie moze tego naprawic i da wzamian nowego lapka lub odda kase.dobzre ze sami zaproponowali takie rozwiazanie  kase brat zabral i kupil Toshibe     i jak do tej pory zero klopotow .
Ogolnie jak kupowac lapka  to przedewszsytkim DELL ,HP,Toshiba  nic innego ,IBm/Lenovo   placisz za  znaczek firmow  a nie za sprzet .maja tragicznie  kiepskie i drogie  konfiguracje