Opcje tematu
#235736 - 13/04/2004 13:38 NBA 13.04
Piti Offline
old hand

Meldunek: 22/12/2003
Toronto-Detroit
Dallas-Memphis
Phoenix-LA.Clip.
LA.Lak.-G.State

gospodarze po lewej

Do góry
Bonus: Unibet
#235737 - 13/04/2004 14:24 Re: NBA 13.04
Greed Offline
newbie

Meldunek: 12/04/2004
Toronto-Detroit 2
Detroit grało z lepszymi od siebie i wygrywali:)
Poza tym trzeba pamiętać,iż są drugą najlepiej broniącą grużyna w lidze.
Kolejnym plusem na konto Detroit jest to,
iż Toronto mo jak ja to nazywam ujemy bilans:D
Maja więcej przegranych u siebie niż wygranych:)

Dallas-Memphis 1
No tu bedziez ciezki mecz...
Patrząc w tabel hm... i ta i ta ma mało przegranych na własnym parkeicie.
Gramwy w Dallas wiec to oni mają wieksz szanse.
Obie drużyny mają po tyle samo wygranych co i przegranych.Trudno mi powiedzieć coś o tym spotkaniu.

LA Lakers-Golden State 1
Sława i renoma Lakers'ów czasem mówi sama za siebie, ale nie zapomniajmy, że dali kilka razy wielkie plamy:)
Grają u siebie wiec powinni wygrać.

Ja napewno postawie Detroi nad tymi dwom jeszcze pomyśle i skonsultuje sięz kimś.

Do góry
#235738 - 13/04/2004 14:25 Re: NBA 13.04
Twarogos Offline
stranger

Meldunek: 09/04/2004
oj troche w toronto nie wieze , ale osobiscie tego meczu nie obstawiam zycze tylko ci powodzenia

Do góry
#235739 - 13/04/2004 15:09 Re: NBA 13.04
nicram19 Offline
member

Meldunek: 08/04/2004
Witam!!!
DALLAS 1
LA LAKERS 1
PHOENIX 1
TORONTO 2
powiem szczerze ze najbardziej boje sie tego Toronto, jak widze nie jestem sam i chyba tego spotkania nie postawie ale to sie jeszcze zobaczy. pozdro zycze wysokich wygranych....a jesli nie wysokich to wogole wygranych

Do góry
#235740 - 13/04/2004 15:30 Re: NBA 13.04
nieobecny konkurent Offline
old hand

Meldunek: 28/09/2002
Panowie już jest generalnie po ptakach i wszystkiego można się spodziewać

Ja bym oponował za overami we wszystkich meczach do końca sezonu - bez względu na linie

Do góry
#235741 - 13/04/2004 15:41 Re: NBA 13.04
szakatak Offline
addict

Meldunek: 04/01/2004
Toronto - Detroit - mecz o pietruchę, wynik nie zmieni układu - ani Detroit nie pójdzie w górę, ani Toronto nie "spadnie" w hierarchii draftu. Detroit może powalczyć jedynie w kontekście finału NBA w korenspondencyjnej konfrontacji z drużynami zachodu o lepszy stosunek W-L w celu zapewnienia sobie pierwszych meczów u siebie. Ale do finału daleko... W obliczu jednak 7 wygranych Dets z rzędu Toronto powinno polec - chyba że VC wyładuje frustację na boisku (sądzę, że będą go oszczędzać już na następny sezon i pogra raczej ławka).

Lakers - Warriors - w sumie niezależnie od wyniku też się prawie nic nie zmieni, można zakładać tylko potknięcie Kings z Warriors przy 2 wygranych LAL do końca sezonu, ale to tylko czysta teoria - tym bardziej, że LAL gra końcówkę bardzo nierówno (szkoda gadać i pisać). przynajmniej dla odbudowania zaufania powinni LAL dziś wygrać z GS i powoli się szykować do meczów z Memphis i Dallas (osobiście wolałbym tych pierwszych). Celem jest mistrzostwo w LA - każdy inny wynik będzie rozczarowaniem...

Dallas - Memphis - a to zaj... meczyk, albo polityka - mecz o 5 miejsce, które wrzuca na pierwszą rundę prawdopodobnie Lakersów, która drużyna zaryzykuje...(sezon: LAL-Dallas 2-2, MEM-LAL 2-2; Kings-DAL 1-3 MEM-Kings 2-2). Chyba wygra Dallas, bo MEM jakieś kalkulacje robiło? (niedawny mecz z LAL w sumie oddany, bo bez Bozni Wellsa i Paula Gasola + porażka z Suns), ale w sumie Dallas lepiej się gra z Kings, więc???

Phoenix-LAC - krótko, zwięźle i na temat - najwiekszym przekleństwem LAC jest LAL i moim zdaniem dopóki są obie drużynki w LA, z LAC nigdy drużyny nie będzie... Lampe i spółka pogrążą ich dziś i LAC zakończą bilansem 15 porażek z rzędu (Seattle się dorzuci).

Handi dorobimy jak wystawią...

Do góry
#235742 - 13/04/2004 17:38 Re: NBA 13.04
Lord_Viader Offline
veteran

Meldunek: 09/07/2003
Ja do kuponu z profa wrzucilem tylko Dallas, chociaz i tu roznie moze byc. Co do meczu Toronto - Detroit, to ciezko cokolwiek powiedziec. Obie druzyny spotkaly sie w ostatni piatek w Detroit i Pistons wygali 74-66. Detroit malo punktow traci, ale i malo zdobywa (chociaz wczoraj przeciwko Wizards rzucili az 101). W ostatnim meczu Toronto (przegranym po dogrywce z Bulls 114-108) na parkiecie szaleli Jalen Rose (32pkt) i Vince Carter (30pkt). Jesli dzis w nocy znow zaszaleja Pistons moga miec klopoty. Poza tym to ostatni mecz sezonu rozgrywany w Toronto, wiec pewnie Raptors beda chcieli zakonczyc nieudany sezon jakims pozytywnym akcentem i dobrze zaprezentowac sie przed wlasna publicznoscia. Mimo wszystko wiecej szans daje Detroit ale nie postawilem na ten mecz.

Pozdro

Do góry
#235743 - 13/04/2004 18:16 Re: NBA 13.04
piotrekmilan Offline
old hand

Meldunek: 01/03/2004
Od czwartku sa pierwsze mecze playoff czy od piatku?

Do góry
#235744 - 13/04/2004 18:22 Re: NBA 13.04
szakatak Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał piotrekmilan:
[qb]Od czwartku sa pierwsze mecze playoff czy od piatku?[/qb][/QUOTE]17.04

Do góry
#235745 - 13/04/2004 18:32 Re: NBA 13.04
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Zdecydowanie popieram opinie Konkurenta,choć z rzadka grywam u/o.

Poza tym,typując mecze końcówki sezonu trzeba pamiętać o zbliżających sie PO - mam na myśli oszczędzanie niektórych zawodników i ,wprost przeciwnie,utrzymywanie innych w dobrej formie meczowej.

Oszczędzać sie będą IMO Grizzlies ,natomiast Pistons są w gazie i chyba błędem byłoby sadzać najlepszych na ławce,aby ostygli (oziębłość Tłokuff w stosunkach z Knicks jest powszechcnie znana,ale bez przesady ).

Na tej podstawie skłaniałbym się do (wszystkie mecze z handi,na razie mie mam podanej wysokości)

DAL - MEM 1 (-hc)
TOR - DET 2 (-hc)

W meczu "niby o nic" Suns podejmuja Clippers (na marginesie tu IMO over to pewniak) i Lampe zaliczy kolejne punkty ,a jego drużyna wygraną (jaka szkoda,że Phoenix nie graja na wschodzie - byliby w PO,hehe).Wydaje mi sie,że drużyna chce wynagrodzic kibicom słaba postawę w tym roku i udana końcówką zapewnić sobie pełną halę w przyszłym sezonie.

PHO - LAC 1 (-hc)

Te trzy typy zagram : AB,AC,BC ,czyli 3 double.

LAL - GS ???

Wiadomo wszystkim na tym forum,że Lakers nie lubię,ale doceniam ich klasę.
Przeważa teoria,ze to ich ostatni sezon w tym składzie (to prawda) i na zakończenie współpracy Bryant ,Payton O'Pig,coach-filozof & Co zdobedą tytuł (a to IMO fałsz ).
Nie jest bowiem tak,że wystarczy złożyć deklaracje,trzeba to potwierdzić na boisku.
Finał konferencji to IMHO szczyt osiągnięć Lakers w tym sezonie i tu przechodzę do sedna - by się tam dostać,muszą kalkulować (jak brakuje umiejętności,trzeba liczyć na drapane,hehe).
Przegrywajac dziś z GS Lakersi sa na 4 miejscu,które............jednak im odpowiada,takie moje zdanie.
Licząc na przejście 1 rundy nie trafiaja w 2-ej na Sacramento i San Antonio ,a z 3 pozostałych drużyn Minnesota IMO najbardziej "leży" Lakersom.

Tak więc single

LAL - GS 2 (czyściutkie,licze na dobry kurs)

I wracając do początku postu chyba postawię 3 dubelki z overuff w Dallas,Toronto i Phoenix.

Ostatni dzień sesji zasadniczej,w grę moga wchodzić inne czynniki niż boiskowe,więc dzis stawki obniżam do 50%.

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City

Do góry
#235746 - 13/04/2004 22:07 Re: NBA 13.04
blastar Offline
member

Meldunek: 14/02/2004
Ja dzisiaj testowo undery/overy (zobaczymy ile trafie):
Memphis Grizzlies v Dallas Mavericks linia: 218,5 typ: under

Do góry
#235747 - 14/04/2004 00:46 Re: NBA 13.04
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Istotna poprawka.

Pojawiły się dwie sprawy,z powodu których zmieniam swój głowny typ C.

Pojawiły sie handi i +11,5 na GS z LAL uznałem za promocje.

Co zaś sie tyczy meczu w Phoenix,to zapomniałem,że Clippers maja 11 czy 12 porażek z rzędu i chyba zrobia sporo,by zmazać tę plame,a w kazdym razie IMHO powalcża - Suns swoje zrobili,by ułagodzić swoich kiboli :-)

Zrobiłem też analize sytuacji na zachodzie - zajrzyjcie do schedule i ciekawe rzeczy nasuwają sie same

Nie będe męczył klawiatury,ale jasno wynika ze statystyk i układów,że zarówno Mavs ,jak i Grizzlies zrobia dużo,by mecz wygrało .....Dallas.
Tak więc typ A zostaje,-hc równe 6 do wzięcia.

Minusowy handi na Pistons też nieduży,bo 4,5 (spodziewalem sie 7-8),a paru gości z Detroit ma stare porachunki z Carterem,więc minimum pięcioma winni wygrać - to typ B.

A typ C ,jak napisałem na poczatku to
LAL - GS 2 (+11,5)

Lakersom wisi,bo i tak sa na 4 miejscu,no i teraz trzeba pooszczędzać sie na Dallas,a potem ewentualnie (IMHO nie będzie potrzeby,hehe) na Minnesotę.
Oldboye dziś na ławie (Karol Mormon i Miss Piggy),Bryant sobie rzuci ze 2 razy i zejdzie ,bo jest umówiony z adwokatem,tak więc zagra Lakers-bench,a ten IMHO nie pokona GS różnica 12 punktów.
Jeśli w ogóle pokona.
Chciałem dać dodatkowo czyste 2 na GS jako singla,a tu qrcze nawet w Pinnacle nie ma - liczyłem na kurs w granicach 6-7 ,a tu nic - może jeszcze dorzucą.
BTW brak kursu na 1/2 (bez handi) daje coś do myślenia ,Waszym zdaniem,czy nie ?

Pozdrawiam

amkwish

Do góry
#235748 - 14/04/2004 00:58 Re: NBA 13.04
misiu_magbets Offline
journeyman

Meldunek: 03/03/2004
gb wystawilo kurs na gs - 8,88
handi +12

A swoja droga o'neal prawdopodobnie nie zagra.
Martwia mnie kontuzje z gs :

Do góry
#235749 - 14/04/2004 01:59 Re: NBA 13.04
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał miś:
[qb]gb wystawilo kurs na gs - 8,88
handi +12

A swoja droga o'neal prawdopodobnie nie zagra.
Martwia mnie kontuzje z gs :[/qb][/QUOTE]Misiu,mnie też martwiła kontuzja Dampiera i myślałem,że bez niego Warriors sa bez szans,a tu...niespodzianka,nie graja gorzej,a ostatnie wyniki całkiem ,całkiem.

Kurs prawie 9 mówisz,no to musze pilnie obserwować ofertę Pinnacle - takiej okazji nie można przegapić :-)

Zdecydowałem też wszystkie zyski z marca zainwestować w zakład w expekt :

"Czy LAL będa mistrzami NBA w 2004 roku ?"

Oczywiście postawiłem na "NIE" po kursie 1,60.

IMHO wspaniała lokata 2-miesięczna (co ja mówie,odpadna szybciej,hehe) oprocentowana na 60 od sta
Kiedyś tylko na GPW zarabiało sie więcej w tak krótkim czasie ,np.na universalu.

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City

Do góry
#235750 - 14/04/2004 05:56 Re: NBA 13.04
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Dopadłem jednak expekta i postawiłem jeszcze singla

LAL - GS 2

Kurs troche zaniżony :-) 7,69,ale dobre i to.

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City

Do góry
#235751 - 14/04/2004 12:46 Re: NBA 13.04
szakatak Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał amkwish:
[qb]Dopadłem jednak expekta i postawiłem jeszcze singla

LAL - GS 2

[/qb][/QUOTE]i expekt dopadł Ciebie

Do góry
#235752 - 14/04/2004 13:18 Re: NBA 13.04
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał szakatak:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał amkwish:
[qb]Dopadłem jednak expekta i postawiłem jeszcze singla

LAL - GS 2

[/qb][/QUOTE]i expekt dopadł Ciebie [/qb][/QUOTE]LOL !!!

Rafał,a tak poważnie.
Czy nie warto stawiać na niezła w końcu drużynę po kursie bliskim 8 ?
Abstra***e od tego czy to był zakład przeciw LAL czy nie

BTW po 3 kwartach prowadzili Warriors ,ale potem Lakers zwalcowali ich w stylu Detroit (ci z kolei dali sie zwalcować Carterowi z Rosem,hehe).
Obserwowałem końcówkę przy sniadaniu i porannej kawie :-) i musze powiedzieć,że ...no cóż..."jest w Lakersach dętych jakaś siła" i jeśli z Dallas tak zamkną gre jak w 4-ej kwarcie z GS to po 1 rundzie PO Bryant bedzie mógł powiedzieć "Dirk out !" ,ja zaś mam nadzieje,że to Nowitzki powie "Kobe raus !"

Wracajac do bilansu nocy to zmiana typu z Suns na Warriors była doskonała,bo znowu niedużo ,ale zawsze do przodu - jakby został -hc na Suns to cała kasa poszłaby do buka :-)

Pozdrawiam

amkwish - Sulphur City

Do góry
#235753 - 14/04/2004 14:06 Re: NBA 13.04
szakatak Offline
addict

w sumie oglądałem wczoraj na DSF mecz LAL-Kings - w wykonaniu LAL była to tragedia - cięzko się patrzyło na poczynania LA..
Coś w tym zespole się dzieje niedobrego...(jakieś negocjacje???)

Ale co złe 2x się nie zdarza...

ps.

widzę, że dołączyłeś do MBL - by the way niezłe kwiatki ta liga

Do góry

Moderator:  rafal08