Opcje tematu
#233808 - 30/07/2004 16:56 Podliczanie bilansu
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2001
Pomimo że nazwa tematu nie wskazuje na to, jest to bardzo poważny temat. Jak wiadomo muszę podliczać sam wszystkie bilanse (czasami pomaga mi Dawid), a uwierzcie mi jest to bardzo czasochłonna robota. Do sprawdzania poprawności wysyłania kuponów i nad przebiegiem całej potyczki, jak już wcześniej wspominałem czuwają Dawid, jerome, Terror i xeo, jednak nie chcę obarczać ich dodatkowymi zadaniami dlatego są dwie alternatywy do wyboru.

Pierwsza możliwość

Będę skanował bilanse każdej osoby za dany tydzień i 4 gracze którzy uzyskają najniższy wynik w danym tygodniu, będą musieli pomóc mi w podliczaniu bilansu (najpierw podliczymy ilość osób które podały swój bilans w danym tygodniu, a następnie sprawiedliwie podzielimy na cztery, tak żeby żaden z podliczających nie miał zbyt wiele roboty). Osoby wybrane do podliczania będą zobowiązani do podliczenia bilansu do piątku, następnego tygodnia po tygodniu rozliczeniowym, a na ich prace będzie się tylko składać znalezienie każdego z użytkowników na liście całkowitego bilansu i zsumowanie jego wyczynu tygodniowego z tym co widnieje w bilansie ogólnym (zaznaczam że żadnych procentów nikt nie będzie musiał robić, wystarczy podliczyć liczbę typów, jednostek i zysk i razem zsumować z dotychczasowym bilansem).

Druga możliwość
Każdy uczestnik konkursu będzie zobowiązany do podania zarówno bilansu tygodniowego jak i całkowitego, wedle wcześniej już zaprezentowanego wzoru. Zawsze by to trochę czasu mi zaoszczędziło i możliwe że nawet sam byłbym w stanie poświęcić te 30 minut na wklepywanie danych do tabelki głównej.

Czekam na komenatrze uczestników konkursu.

PS. Tydzień obejmujący dni 19-25 VII 2004 jeszcze jestem w stanie sam obliczyć, jednak ze względu na zbliżającą się wielkimi krokami sesję poprawkową, po tej dacie, już nie będę mógł poświęcić aż tak wiele czasu konkursowi.

SLAV

Do góry
#233809 - 30/07/2004 17:04 Re: Podliczanie bilansu
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
Lepsza ta druga możliwość Jestem za drugą możliwością iwo: Nawet już widziałem jak parę osób tak podaje

Do góry
#233810 - 30/07/2004 20:19 Re: Podliczanie bilansu
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Ja też mysle, że drugie rozwiązanie lepsze.

P.S. Nie moglem sie doczekać bilansu, to sam sobie popodliczałem "nieoficjalnie"

Do góry
#233811 - 31/07/2004 02:16 Re: Podliczanie bilansu
larsson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Drugo mozliwosc lepszo ,ale tez znowu mogą sie wkraść jakies pomyłki i wtedy juz nikt inny tego niezauwazy

Do góry
#233812 - 31/07/2004 18:28 Re: Podliczanie bilansu
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał larsson:
[qb]Drugo mozliwosc lepszo ,ale tez znowu mogą sie wkraść jakies pomyłki i wtedy juz nikt inny tego niezauwazy[/qb][/QUOTE]NO TO TRZEBA LICZYĆ DOKŁADNIE A PÓŹNIEJ TO SPRAWDZIĆ.
Druga możliwość jest lepsza, ale ja bym sprawdzał losowo uczestników konkursu raz na jakiś czas i karał punktami karnymi za pomyłki (tak dla większej motywacji).

Do góry
#233813 - 31/07/2004 20:17 Re: Podliczanie bilansu
PAWi Offline
old hand

Meldunek: 22/04/2001
jestes za druga mozliwoscia, lecz kazdy moze sie pomylic... miejmy nadzieje ze w razie czego nieumyslnie !!! wiadomo ze jest duzo uczestnikow i jedna osba nie da rady tego zliczyc, lepiej wiec liczyc samemu

Do góry
#233814 - 16/08/2004 16:17 Re: Podliczanie bilansu
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Niestety, ale moja sesja poprawkowa się coraz bardziej zbliża, a nadal nikt nie wyraził chęci swojej pomocy przy podliczaniu, dlatego po raz kolejny apeluję o pomoc. Tym razem ponownie daję dwie możliwości do rozważenia, albo znajdzie się jakaś osoba, która wraz ze znajomym będzie podliczała co tydzień całkowity bilans i uzupełniała tabelkę, albo osoba która będzie to robić będzie tym uczestnikiem który za dany tydzień miał najgorszy bilans.

Pozdrawiam i czekam na odzew zainteresowanych osób

SLAV

Do góry
#233815 - 16/08/2004 17:39 Re: Podliczanie bilansu
Pitersson Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/05/2003
OK, ja jestem prawdopodobnie najgorszym typerem ostatnich 3 tygodni, więc przyjmuję na siebie dobrowolnie karę sporządzenia całkowitego bilansu do dnia 15 sierpnia. Postaram się to zrobić do piątku, 20 sierpnia, w miarę wolnego czasu i możliwości).
Oczywiście bilans będzie zrobiony na podstawie bilansów cząstkowych, wyrywkowe weryfikacje przeprowadzę w późniejszym terminie.

Do góry
#233816 - 17/08/2004 16:39 Re: Podliczanie bilansu
takizwykły Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2003
Ja moge sie zobowiązac do prowadzenia wyrywkowych weryfikacji niektorych graczy, tzn. osób które deklarują wysokie zyski i podaja duże ilości typów. Eliminowało by to przypadki oszustwa. Moge od czasu do czas posprawdzac (wyrywkowo) czy wszyscy gracze podają bilans. Zdarzyc sie moze ze osoba o ujemnym bilansie tygodniowym specjalnie go nie wpisze do statystyk.

Do góry
#233817 - 17/08/2004 21:18 Re: Podliczanie bilansu
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Będę bardzo wdzięczny za pomoc panowie. Naprawdę każda nawet najmniejsza pomoc mile widziana, a im więcej takich ludzi tym łatwiej i lżej będzie nam się przeprowadzać turniej.

Pozdrawiam

SLAV

Do góry
#233818 - 07/09/2004 22:59 Re: Podliczanie bilansu
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Ok, minęło już trochę czasu a w temacie podliczania nadal nie ustalono żadych szczegółów, dlatego aby zabawa nie zakończyła się przedwcześnie postanowiłem sam zadecydować o tym kto będzie podliczać bilansy, a wynik jest prosty, przy każdym tygodniu rozliczeniowym osoba która będzie miała najgorszy bilans będzie musiala dokonać bilansu za dany tydzień. Proszę o przypominanie tym osobom przez PM lub w inny sposób o ich obowiązkach. Każdy podliczający ma obowiązek dokonać bilansu w temacie Bilans Całkowity. Ma na to 7 dni po upływie tygodnia od ostatniego dnia podawania bilansu tygodniowego w danym temacie. Wiem że to brzmi jak umowa z firmą która chce nas naciągnąć na grubą kasę, ale po krótce chodzi o to że jeżeli np. jest bilans tygodniowy który obejmuje dni od 22 - 29 danego miesiąca to uczestnicy konkursu mają obowiązek podać swoje bilanse do końca tygodnia następującego po tym który jest uwzględniony w bilansie, a podliczający ma kolejny tydzień na to, aby zrobić bilans

Mam nadzieję że udało mi się wytłumaczyć sprawę

SLAV

Do góry
#233819 - 13/09/2004 15:11 Re: Podliczanie bilansu
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Minął prawie tydzień, a tu dalej zero odzewu, jeżeli ma to być zabawa polegająca na moim zaangażowaniu, a olewaniu wszystkiego przez niektórych użytkowników do których kieruję ten post to ja dziękuję.

Proszę o przeczytanie postu powyżej, jeżeli osoba odpowiedzialna za dokonanie bilansu całkowitego za dni 30 VIII - 5 IX czyli M4RK0 (najsłabszy bilans tygodniowy)
tego nie zrobi dzisiaj do 20, umywam ręcę i podobnie jak większość olewam to co dzieje się w dziale. Ja rozumiem, że jako organizator jestem odpowiedzialny za sprawowanie pieczy nad konkursem, ale bez przesady. Nie dość że funduję z własnej kieszeni nagrody to jeszcze co tydzień muszę poświęcać po pare godzin na podliczanie bilansów wszystkim uczestnikow.

TAK BYĆ NIE MOŻE !!!!

SLAV

Do góry
#233820 - 13/09/2004 18:47 Re: Podliczanie bilansu
larsson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Moze osobnik M4RK0 nie wiedzial ze miał najsłabszy bilans tygodniowy,dlatego najlepiej jakby w tym temacie pisać kto ma podliczyc dany tydzien :stop:

Do góry
#233821 - 13/09/2004 21:19 Re: Podliczanie bilansu
slav007o Offline
Carpal Tunnel

Wszystko się zgadza, ale jeżeli taki laik jak ja potrafi się domyślić kto ma najgorszy bilans,to czemu ktoś inny nie miałby się tego domyślić. Jest napisane jak byk czarne na białym, wchodzi się w temat danego bilansu i każdy ma 2 tygodnie na podliczanie bilansu od dnia rozpoczęcia okresu rozliczeniowego (tydzień na podanie przez wszystkich swoich bilansów, a następnie tydzień na podliczanie dla osoby z najgorszym bilansem) czy to rzeczywiście tak mało czasu ?

Panowie, albo się bawimy jak prawdziwi dorośli ludzie i pomagamy sobie razem w tym przedsięwzięciu, albo rezygnujemy z całej idei i konkurs będzie prowadzony dla bardzo wąskiej grupy ludzi, którzy nie koniecznie mają niesamowity plus, ale zależy im na tym aby Golden Tour był przejrzystą i wyraźną wytyczną dla wielu innych graczy którzy z pewnością z chęcią będą korzystać z typów najlepszych.

Pozdrawiam

SLAV

Do góry