#233808 - 30/07/2004 16:56
Podliczanie bilansu
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2001
|
Pomimo że nazwa tematu nie wskazuje na to, jest to bardzo poważny temat. Jak wiadomo muszę podliczać sam wszystkie bilanse (czasami pomaga mi Dawid), a uwierzcie mi jest to bardzo czasochłonna robota. Do sprawdzania poprawności wysyłania kuponów i nad przebiegiem całej potyczki, jak już wcześniej wspominałem czuwają Dawid, jerome, Terror i xeo, jednak nie chcę obarczać ich dodatkowymi zadaniami dlatego są dwie alternatywy do wyboru.
Pierwsza możliwość
Będę skanował bilanse każdej osoby za dany tydzień i 4 gracze którzy uzyskają najniższy wynik w danym tygodniu, będą musieli pomóc mi w podliczaniu bilansu (najpierw podliczymy ilość osób które podały swój bilans w danym tygodniu, a następnie sprawiedliwie podzielimy na cztery, tak żeby żaden z podliczających nie miał zbyt wiele roboty). Osoby wybrane do podliczania będą zobowiązani do podliczenia bilansu do piątku, następnego tygodnia po tygodniu rozliczeniowym, a na ich prace będzie się tylko składać znalezienie każdego z użytkowników na liście całkowitego bilansu i zsumowanie jego wyczynu tygodniowego z tym co widnieje w bilansie ogólnym (zaznaczam że żadnych procentów nikt nie będzie musiał robić, wystarczy podliczyć liczbę typów, jednostek i zysk i razem zsumować z dotychczasowym bilansem).
Druga możliwość Każdy uczestnik konkursu będzie zobowiązany do podania zarówno bilansu tygodniowego jak i całkowitego, wedle wcześniej już zaprezentowanego wzoru. Zawsze by to trochę czasu mi zaoszczędziło i możliwe że nawet sam byłbym w stanie poświęcić te 30 minut na wklepywanie danych do tabelki głównej.
Czekam na komenatrze uczestników konkursu.
PS. Tydzień obejmujący dni 19-25 VII 2004 jeszcze jestem w stanie sam obliczyć, jednak ze względu na zbliżającą się wielkimi krokami sesję poprawkową, po tej dacie, już nie będę mógł poświęcić aż tak wiele czasu konkursowi.
SLAV
|
Do góry
|
|
|
|
#233812 - 31/07/2004 18:28
Re: Podliczanie bilansu
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał larsson: [qb]Drugo mozliwosc lepszo ,ale tez znowu mogą sie wkraść jakies pomyłki i wtedy juz nikt inny tego niezauwazy[/qb][/QUOTE]NO TO TRZEBA LICZYĆ DOKŁADNIE A PÓŹNIEJ TO SPRAWDZIĆ. Druga możliwość jest lepsza, ale ja bym sprawdzał losowo uczestników konkursu raz na jakiś czas i karał punktami karnymi za pomyłki (tak dla większej motywacji).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|