Strona 1 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#2260214 - 15/04/2008 02:54 LM Półfinał
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Mecze:

Strzelcy:

Kursy:

Liverpool - Chelsea

Barcelona - Manchester United

Do góry
Bonus: Unibet
#2260276 - 15/04/2008 03:10 Re: LM Półfinał [Re: micha$]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Wydaje mi się, że Manchester ma mnóstwo szczęścia w tej edycji LM. Teraz pierwszy mecz na wyjeździe. Wydaje mi się, że Sir Alex Ferguson już ma ułożony plan na ten dwumecz - bramka na wyjeździe, u siebie na spokojniej, czyli tak jak dotychczas ;\)
W związku z tym, najbliższe spotkanie będzie dla nich najważniejsze, a co za tym idzie, ManU chyba znowu popuści w lidze (gra z Blackburn na wyjeździe).

Barcelona z kolei ma po drodze derby z Espanyolem (na szczęście na Camp Nou), a skoro grają dość słabo (jak na Barcelonę) wydaje mi się, że jedynym sposobem na ManU jest wygrać pierwszy mecz i w drugim się bronić.

Tak czy inaczej wydaje mi się, że ManU przejdzie Barcelonę i spotka się w finale z Liverpoolem i wreszcie zdobędzie puchar Europy.

Zapraszam!

Do góry
#2262315 - 15/04/2008 22:56 Re: LM Półfinał [Re: micha$]
madel Offline
enthusiast

Meldunek: 15/05/2007
Jak dla mnie Barca wygra mecz na Camp Nou, kurs ku temu jest naprawdę ciekaw gry. Piłkarze Barcy nie wierzą już w zdobycie mistrza Hiszpanii, czego co prawda w mediach nie mówią. Manchester w tym sezonie jest jedną z najlepiej grających drużyn w Europie, rozegrali już mnóstwo meczy więc w koncówce sezonu niewykluczone jest zmęczenie, gra na dwa fronty: w lidze i w europejskich pucharach najczęściej kończy się fiaskiem na jednym lub obydwu frontach co jest kolejnym argumentem za Barcą której została już tylko walka o Puchar Ligi Mistrzów który by uratował narazie stracony sezon.

Do góry
#2262508 - 15/04/2008 23:47 Re: LM Półfinał [Re: madel]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
sorry za offtopic ale może spytamy Tomka jak jego kumple typują dwumecz z Barcą? kto ma numer tel. do naszego bramkarza?

Do góry
#2262567 - 16/04/2008 00:02 Re: LM Półfinał [Re: madel]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: madel
Jak dla mnie Barca wygra mecz na Camp Nou, kurs ku temu jest naprawdę ciekaw gry.

Tyle ,ze nierealny

Do góry
#2262779 - 16/04/2008 00:58 Re: LM Półfinał [Re: Amkwish]
madel Offline
enthusiast

Meldunek: 15/05/2007
Originally Posted By: amkwish
Jak dla mnie Barca wygra mecz na Camp Nou, kurs ku temu jest naprawdę ciekaw gry.

Tyle ,ze nierealny

o proszę to wierny kibic Barcy widzi tutaj inny wyniczek niż zwycięstwo? \:\)

Do góry
#2262791 - 16/04/2008 01:03 Re: LM Półfinał [Re: madel]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Patrząc na to, co Barca ostatnio wyprawia, to ja mam wątpliwości, czy oni zdołają zremisować. Oczywiście do meczu zostało jeszcze trochę czasu, ale na jakąś zdecydowaną poprawę gry w ich wykonaniu nie liczę.

Do góry
#2264219 - 16/04/2008 05:31 Re: LM Półfinał [Re: Szewa]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Widzę po komentarzach, że ManU rośni na pewniaczka. Naprawdę jest tak źle z Barceloną?
Ja szczerze mówiąc liczę na ciekawe spotkanie, bo nie po to rezerwuje stolik, żeby bez emocji się piwka napić...

Do góry
#2264258 - 16/04/2008 05:47 Re: LM Półfinał [Re: micha$]
Master Flamaster Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2006
Czy Messi wykuruje się na mecz z Manchesterem?

Do góry
#2264307 - 16/04/2008 06:10 Re: LM Półfinał [Re: madel]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Tyle ,ze nierealny

o proszę to wierny kibic Barcy widzi tutaj inny wyniczek niż zwycięstwo? \:\)

To nie jest forum dla kiboli ,tylko bukmacherskie, a to ,ze ktos zna druzynę bardziej lub mniej pomaga badź przeszkadza typowac.

Ja biore pod uwage realia ,to co jest na dzis ,a na dzis wyglada to tak ,ze Barca jest tak slaba ,jak od paru lat nie byla.

Nie bede sie rozpisywal, ale to co publicznie powiedzial Jose Sala oznacza podpalenie lontu pod ładunkiem,który eksploduje z hukiem.

Sportowo ,mentalnie i pod kazdym wzgledem na dzis lepszy jest MU ,wiec nie ma co sie napinac i wyskakiwac z typem na Barce ,bo jest on wylacznie zyczeniowy.

Ja zreszta nic nowego nie typuje ,bo progres na to ,ze Barca nie wygra CL mam juz dawno w grze.

Co do Messiego to gral 2 kwadranse z Truskawkami i na 100% bedzie gral z MU ,ale nawet Leo nie pomoze.

Co osiagnie Barca zalezy od ...Fergussona.

Jak zagra ofensywnie to moze spokojnie wygrac ,jak nastawi sie na remis to tez go osiagnie.

Na przeciwnej ławce zasiada bowiem kukla trenerska ,niezdolna nawet nosic notesu za Alexem.

Na wielki doping Barca nie ma co liczyc.
Po ostatnich ekscesach Camp Nou sie nie zapelni ,tym bardziej ,ze bilety wystawiono po chorych cenach.

Predzej usłyszymy z trybun "Fuera !" niz "Barca".

MU X2

Moim zdaniem spokojnie wejdzie.

Oczywiscie zagranie na awans MU do finalu jest bezkonkurencyjne z kazdym typem.

Ktos pisze ,ze moze FCB wygra u siebie i w Manchesterze bedzie bronic remisu.
To bylby teatr absurdu ,Ionesco móglby pozazdrościć.

Do góry
#2268851 - 17/04/2008 23:13 Re: LM Półfinał [Re: Amkwish]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
PÓŁFINAŁ LM: Barcelona - Manchester United

Rywalizacja obu drużyn co prawda dość odległa, jednakże już teraz zyskałem przekonanie do pewnego typu. Krótko o sytuacji w obu zespołach. Man Utd niesiony kolejnymi zwycięstwami na arenie europejskiej, jak i na swoim lokalnym podwórku. Ekipa Sir Alexa nieuchronnie zmierza po koronę mistrzowską, wykazując jednocześnie swoje aspirację na triumf w niezwykle prestiżowej Lidze Mistrzów. Tak blisko 'Czerwone Diabły' nie były od dawna, mianowicie od pamiętnego finału z Bayernem Monachium, kiedy to udało im się sięgnąć po Puchar Mistrzów. Swoją postawą, prezentowaną przez cały sezon, pozwolili licznym ekspertom i fachowcom uznać ich za głównego faworyta do ostatecznego triumfu w europejskich rozgrywkach. W zespole brak słabszych ogniw, całość prezentuje się wyśmienicie. W końcu na miarę swych możliwości gra C.Ronaldo, co przy co najmniej dobrej formie pozostałych graczy ofensywnych, stwarza bardzo efektywnie funkcjonującą układankę. Defensywa, jak to zawsze u Fergusona, swą konsekwentną i wyrachowaną grą spisuje się na medal. W zespole brak jakiś zatarć, nieporozumień. Wszyscy mają jasno określony cel, a raczej cele, i pewnie do nich dążą.
Inna sytuacja jest w drużynie 'Dumy Katalonii'. Barcelona sprawia wrażenie zespołu wewnętrznie rozbitego. Brak w jej grze finezji i polotu, czym przyzwyczaiła swoich wiernych kibiców za dawnych lat. Socios domagają się zmiany trenera, są zdegustowani postawą drużyny, co demoralizująco wpływa na postawę graczy. Zawodnicy grają pod wielką presją, co niektórzy jej nie wytrzymują. Tytuł mistrzowski praktycznie jest już poza zasięgiem, to odwieczny rywal, Real Madryt, zgarnie mistrzowską paterę. W takiej sytuacji konfrontacja z 'Czerwonymi Diabłami' będzie cholernie trudna. Tym bardziej jeśli przypomnieć, że pierwszym mecz będzie rozgrywany w Hiszpanii, co w razie niekorzystnego rezultatu praktycznie przekreśla szansę Wielkiej Barcelony na awans do finału...

Manchester United - AWANS @1.60 unibet

Do góry
#2283136 - 21/04/2008 21:01 Re: LM Półfinał [Re: _Korver_]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Może nie jestem wielkim specjalistą od piłki kopanej, ale po tym co ostatnio widzę w wykonaniu obu drużyn (a mam możliwość oglądać niemal każde spotkanie obu drużyn) to ja nie mam cienia wątpliwości, że zwycięsko z tego dwumeczu wyjdzie Manchester United.

Uważam wręcz, że w spotkaniu na Camp Nou to właśnie Czerwone Diabły także zgarną pełną pulę. Barca jest obecnie cieniem drużyny, która zachwycała i porywała wszystkich swoim przepięknym futbolem. Dla mnie dzisiaj Barca to tylko (lub "aż") Messi, i dalej długo długo nic... Manchester to drużyna kompletna, zdaniem wielu fachowców grająca na dzień dzisiejszy najlepszy futbol w Europie, a ja z taką opinią zgadzam się w całej rozciągłości.

Nie zdecydowałem jeszcze co i czy w ogóle zagram, ale najprawdopodobniej skuszę się na Manchester DNB w 1-szym spotkaniu po kursie pow. @2 a także poślę zakładzik na awans chłopców Fergusona.

Do góry
#2283632 - 21/04/2008 23:36 Re: LM Półfinał [Re: micha$]
mazi Offline
newbie

Meldunek: 04/03/2008
Witam! Zapowiada się całkiem ciekawy mecz, drużyn z wielką historią, tradycjami, kibicami itp, itd...
Ja może nie typowo, ale nie gram wyniki meczu, ponieważ są to dwie dobre drużyny, choć MU prezentuje się ostatnio lepiej i prawdopodobnie przejdzie do finału. Proponuje na ten mecz coś takiego jak overek 9,5 rzutów rożnych (1,65 Unibet). Choć jest to pierwsze spotkanie to myślę, że gra będzie ciekawa(bo jeśli pan Rijkaard, chce coś ratować to tylko CL mu pozostała) i nastawi swój zespół ofensywnie, a wiadomo w jakiej formie jest maszyna Fergusona ostatnio i co z tego może wyniknąć. Swój wybór popieram ponadto tymi statystykami, z których wynika, że są to 2 drużyny, które zdobywają najwięcej rożnych \:\)
W tej parze proponuje także jak wielu awans MU \:\)

Do góry
#2285442 - 22/04/2008 18:02 Re: LM Półfinał [Re: tomo]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Originally Posted By: tomo
Dla mnie dzisiaj Barca to tylko (lub "aż") Messi, i dalej długo długo nic...

nie zapominaj o Eto. to napastnik kompletny, ścisła światowa czołówka jeśli chodzi o tę pozycję.
ostatnio znaczna zwyżka formy. charakterem bardzo przypomina mi Rafę Nadala, po prostu nie umie przegrywać.

Do góry
#2285772 - 22/04/2008 20:06 Re: LM Półfinał [Re: mura]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Liverpool-Chelsea

Pojedynki oby druzy naszpikowane sa duza doza emocji, cechuje je ogromna zacietosc i naogol nie obfituja w duza ilosc bramek. Jest to pierwsze spotkanie , zatem ostroznosc bedzie celem nadrzednym, nie spodziewam sie szalenczych atakow lecz spokojnej, pelnej rozwagi gry. Czujnosc, ogromna determinacja aby zrealizowac taktyczne zalozenia, spokojne "badanie" przeciwnika. Takiego obrazu gry spodziewam sie dzisiejszego wieczoru.Wiadomo ze gdy naprzeciw siebie staja dwie wielkie druzyny, nielatwo jest przechylic ktorejs szale zwyciestwa na swoja korzysc. To wszystko sklania mnie do zaproponowania nastepujacego rozwiazania:

typ: połowa lub koniec X
kurs: 1.62

Do góry
#2285961 - 22/04/2008 20:59 Re: LM Półfinał [Re: Hakan]
mura Offline
Carpal Tunnel

a ja sobie zagram dziś Chelsea.
zresztą w takich spotkaniach, na takim poziomie żaden wynik nie zdziwi, więc wszelkie typy są raczej wynikiem osobistej sympatii typera.
oba zespoły znają się jak łyse konie, zaangażowanie będzie ogromne, każdy da z siebie wszystko.
można sugerować się historią, wypowiedziami trenerów czy zawodników, wynikami w lidze etc. ale tak naprawde rozstrzygający wynik może być w dwie strony.
większosc spodziewa się szachów, ale nie dla mnie takie typy bo over uważam za równie prawdopodobny co under.
do sympatii na The Blues dodam jednak mały argument na zwycięstwo gości, a mianowicie kurs, @3.5 wygląda w moich oczach "z deczka" irracjonalnie:)
bo niby czemu Chelsea ma tam nie wygrać. paradoksalnie to co nie udalo się Jose, może udać się Grantowi (czy też Terremu wedle upodobań :)) zresztą gdyby nie drukarze dziś grałby tu Arsenal.
ciężko się czasem patrzy na czerwonych drwali, więc mam nadzieję że Chelsea zgarnie puchar w tym roku:)
jakoś tak w ogóle wydaje mi się że personalnie mocniejsi są goście, bo maja szerszy wachlarz możliwości w wystawieniu mocnej 11stki. Chelsea w lidze ma ogromnego pecha, gdyby nie gole tracone w końcówkach to dziś Manchester oglądałby ich plecy
o tym że Chelsea w tym sezonie jest bardzo mocna piszę z perpektywy c+ a nie betexplorer. com
wśród gości widzę znacznie więcej osobowości mogących poderwać zespół i zrobić bramkę z niczego.
bramkowy remis zły nie będzie - liczę na zwycięstwo.
Chelsea come on! \:\)

Do góry
#2286175 - 22/04/2008 22:55 Re: LM Półfinał [Re: mura]
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Czesc,

Ja z innej strony odnosnie wewnatrzangielskiego polfinalu.. Liverpool - Chelsea, wiadomo pierwszy mecz, wazny mecz, raczej obstawiamy tyly niz gramy do przodu. Nie napisze ze typem masowym jest under ale widzialem tu i tam ze sporo osob w ciemno underuje..

Pytam tylko jaka linia i jaki kurs i jak widze linie 2 i kurs 1,78 (Pinnacle) to \:D

Na pewno mecze miedzy tymi druzynami czesciej konczyly sie mniejsza iloscia bramek, ale w tym sezonie LM obie druzyny i duzo strzelaja i traca, wieksze gwiazdy w napadach tych teamow i dlatego dzisiaj widze spore value jednak w overze.. Jedna przypadkowa bramka i mecz sie otworzy, pytanie tylko czy predzej czy pozniej.... \:\)

over 2 @2,18 w wypadku 2 bramek zwrot @Pinnacle
over 2,25 @2,59 @Pinnacle

Do góry
#2286623 - 23/04/2008 02:13 Re: LM Półfinał [Re: g00niek]
HenkSiracius Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/02/2008
FC Barcelona v Manchester Utd [Rozmiar zwycięstwa]

typ: bramkowy remis
kurs: 4,00 3/10
gamebookers

Wydaje mi sie, zreszta nie ma co tutaj powtarzac argumentow przytoczonych przez kolegów wypowiadających sie w tym temacie, iż zdecydowanym fawortem do awansu jest druzyna z Manchesteru.

Aczkolwiek co do pierwszego spotkania mam mieszane uczucia. Z jednej strony Barca gra u siebie (ale czy obiekt Camp Nou posiada w tym sezonie magie?), z drugiej forma i notowania obu druzyn sa skrajnie rozne. Nasuwa mi sie wniosek, iż remis bramkowy stawialby Manchester United w kapitalnej sytuacji przed rewanzem.

Czerwone Diably stac na strzelenie bramki na wyjezdzie, tym bardziej ze Barcelona powinna szukac zwyciestwa na wlasnym obiekcie, przez co powinna jeszcze bardziej otworzyc swoja dziurawa obrone. A ze ekipe Ryjka z Holandii stac na efektywne zaatakowanie bramki kazdego rywala, bez wzgledu na forme i atmosfere wewnatrz zespolu, nikogo przekonywac chyba nie trzeba

Reasumuja, uwazam ze obie ekipy stac na strzelenie bramki, bramkowy remis powinien rowniez byc sprawiedliwym wynikiem.

A dla widowiska zyczylbym sobie wyniku 4-4 \:\)

Do góry
#2286674 - 23/04/2008 02:32 Re: LM Półfinał [Re: HenkSiracius]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
Liverpool - Chelsea Londyn

Zauważyłem, że sporo osób stara się dzisiaj ruszyć oVer w półfinałowym mecz w Liverpoolu.
Ja chyba jest bardziej sceptycznie nastawiony co do tego, ponieważ uważam, że po raz kolejny (niestety kosztem widowiska) zobaczymy małą ilość goli.

Oczywiście granie undera po @1,50 mija się z celem dlatego wydaje mi się, że warto zastanowić się nad typem, że obie drużyny nie strzelą gola @1,71 Expekt.

W takich meczach jak już ktoś wyżej napisał liczy się przede wszystkim zachowanie czystego konta i bronienie dostępu do własnej bramki.
W tym sezonie oba zespoły spotkały się 3-krotnie. Dwa remisy (0-0 & 1-1) i zwycięstwo Chelsea w Carling Cup (2-0).

Zobaczymy jakim wynikiem zakończy się dzisiejszy mecz - bo może to w rewanżu poszukamy oVera?
Tak więc dzisiaj typ, że obie drużyny nie strzelą, liczę na 0-0 bądz też minimalne zwycięstwo jednej z drużyn - mam nadzieje,że Chelsea. \:\)

PozdrawiaM!

Do góry
#2286805 - 23/04/2008 03:16 Re: LM Półfinał [Re: 19marcin08]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
ciekawe informacje "wewnętrze" w Liverpoolu - na szczęście działacze nie grają \:\)

Miało być zbawienie, jest koszmar

myślę, że warto jest przeczytać tekst:

Manchesteru mecze sezonu

Barcelona – dwa zwycięstwa w ośmiu meczach, Real – dwa zwycięstwa w ośmiu meczach, Chelsea – jedno zwycięstwo w sześciu meczach, Arsenal – dwa zwycięstwa w trzynastu meczach, Liverpool – trzy zwycięstwa w jedenastu meczach, Inter – jedno zwycięstwo w sześciu meczach, Milan jedno zwycięstwo w sześciu meczach.

Każdy z wielkich europejskich klubów grających w Lidze Mistrzów miał w tym roku obniżkę formy. Niektóre (Barca i Real) nawet je powtarzały. Traciły szanse na mistrzostwo (Barca i Arsenal), triumf w LM (Real, Inter) i jakiekolwiek trofeum (Milan). Kogo brakuje w tym zestawieniu? Manchesteru United. Najgorsza osiągnięcie drużyny Aleksa Fergusona to jedna wygrana w pięciu meczach. Z pierwszych spotkań tego sezonu z Chelsea, Reading, Portsmouth, Manchesterem City i Tottenhamem MU wygrał tylko to ostatnie (do pokonania Chelsea w Pucharze Wspólnoty potrzebne były rzuty karne, liczę je więc jako remis).

Czy Alex Ferguson zaplanował kryzys na sam początek sezonu? Teza karkołomna, ale do obronienia. Cristiano Ronaldo w pierwszych sześciu spotkaniach strzelił tylko jednego gola. Do dziś tak złej serii nie powtórzył.

Jeśli Ferguson to zaplanował, 1234. raz udowodnił, że jest geniuszem. Jeśli nie, i MU seria porażek dopiero czeka, przegra ten sezon*. Świetny sezon, w którym udało się uniezależnić drużynę od trójki Neville, Scholes i Giggs. Sezon, w którym lider nowego MU targnął się na rekordy George’a Besta. Sezon, w którym pierwszy raz od wielu lat Ferguson wydał tak dużo i WSZYSTKIE transfery mu się udały (wiecie gdzie gra dziś nasz redakcyjny ulubieniec Eric Djemba-Djemba? W lidze katarskiej! Czerwone kartki dostaje).

Do katastrofalnego zakończenia świetnego sezonu MU potrzeba niewiele. Dwóch remisów i porażki w spotkaniach z Barceloną (dwóch) i Chelsea. Odpadnie z LM, a w lidze zrówna się punktami z Chelsea.

Byłaby sensacja? Przecież Manchester ani nie gra najładniej w Europie (nie tak jak Arsenal) ani nie ma najsilniejszego składu (czwarty napastnik Barcy to Thierry Henry, a MU Dong Fanghzou albo Frazier Campbell).

Ale w ostatnich tygodniach gra o niebo lepiej od Barcy i Chelsea. Pokonał Arsenal, rozjechał Romę. Wszyscy najważniejsi piłkarze są zdrowi, a Ronaldo ciągle dokonuje cudów.

A Drogba w tym roku strzelił ledwie cztery gole. Lampard gra o klasę gorzej niż rok temu. W dodatku drużyna gra praktycznie bez trenera. W Barcie lider z poprzednich lat kompletnie się rozsypał i tak naprawdę go już w Katalonii niema, Leo Messi dopiero wyleczył kontuzję, a w ataku długo trzeba było liczyć na urodzonego półtora miesiąca przed zjednoczeniem Niemiec Bojana Krkicia.

Jak Manchesteru nie dopadnie kryzys, będzie im ciężko.

*Zakładam, że każda drużyna musi mieć słabszy moment w sezonie. Nawet jak cztery lata temu Arsenal zdobywał mistrzostwo i ani razu nie przegrał w lidze zdarzyło mu się wygrać dwa razy w dziesięciu meczach.

sam mam bardzo podobną opinię do użytkownika tomo, aczkolwiek czy półfinały będą aż tak przewidywalne ? nie wydaje mi się, dlatego zaczynam małą progresję na remisy w tych parach.

pozdr,

Do góry
#2286955 - 23/04/2008 04:14 Re: LM Półfinał [Re: Baqu]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Mam pytanie bo kiedys cos takiego było przed ważnymi meczami. Otóż chodzi mi o to czy któryś z buków wystwaił zakłady na to kto więcej utrzyma się przy piłce?

Do góry
#2287742 - 23/04/2008 14:11 Re: LM Półfinał [Re: Maxi]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
Unibet regularnie ma posiadanie piłki

Do góry
#2287947 - 23/04/2008 17:24 Re: LM Półfinał [Re: Sturmwind]
juancarlos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/04/2007
Co w dzisiejszym pojedynku powiecie na over 2.5 po 2.30 w Sportingbet?

Jak wiadomo, defensywa Barcelony dzisiaj bez Puyola, kapitana i bez dyskusyjnie dyrygenta formacji obronnej Katalonczykow. A sam Hiszpan jest w zasadzie jedynym defensorem, szczegolnie srodkowym, ktory prezentuje forme na gre w Lidze Mistrzow. Ani Milito, ani Marquez nie siegaja mu ostatnio do piet i Tarzan wykonywac musi prace za 1.5, czy nawet dwoch...

Z drugiej strony blok defensywny bardzo mocny. Ferdinand z Vidicem w srodku oraz P. Evra i Brown po bokach. Tym pierwszym ostatnio, w lidze przytrafil sie maly kiks - nie dogadali sie, co do krycia i tym samym stracili bramke w wyniku nieporozumienia tych dwoch panow.
Barca zeby myslec o awansie musi dzisiaj atakowac i cos strzelic. W innym wypadku, jadac na Old Trafford beda juz w bardzo ciezkiej sytuacji. Nie da sie ukryc, ze atakowac jest kim - powrocil Messi, gral co prawda niewiele, ale to juz zawodnik na tyle dojrzaly, ze z pewnoscia da dzis z siebie wszystko, zostawiajac wiele zdrowia na murawie. Do tego bedacy w niezlej ostatnio formie kolejny mlodzian, Bojan, ktorych uzupelniac bedzie z pewnoscia Eto'o. W obwodzie jest jeszcze przeciez Henry.

Atakowac maja tez kim przyjezdni. Cristiano Ronaldo. Nic chyba nie trzeba dodawac, poza tym ze niezwykle ciekawie zapowiada sie konfrontacja wlasnie tych dwoch zawodnikow mlodego pokolenia - CR oraz Messiego. Poza tym Carlos Tevez, potrafiacy sie bardzo dobrze znalezc w polu karnym, wykorzystujac dogrania, czy do Ronaldo wlasnie, czy innego partnera. Nie wiadomo, czy Ferguson nie postawi jednak na Rooneya, a caly zespol ustawi dosc defensywnie - 4-5-1 z Anglikiem na szpicy wlasnie.

W moich oczach spotkanie wyglada dosc overowo. Brak Puyola w skladzie FCB to duza luka, a tacy pilkarze jak Ronaldo, Tevez, Giggs, czy Rooney zrobia wszystko by to wykorzystac.
Z drugiej strony zespol, ktory musi atakowac i szukac swojej szansy na uratowanie sezonu wlasnie w Lidze Mistrzow, a do tego droga wiedzie wlasnie przez dobry mecz dzisiejszego wieczoru.
Kurs wlasnie na wiecej niz 2 bramki dzisiejszego wieczora wyglada dosc apetycznie i chyba warto sprobowac...

Niezle wyglada tez wspomnianay przez innego kolege w wczesniejszych postach, typ na bramkowy remis. Po kursie 4.0 mozna zagrac wlasnie na zabezpieczenie dla overa, bo wynik 1:1 wcale nie taki nieprawdopodobny.

Do góry
#2287988 - 23/04/2008 17:39 Re: LM Półfinał [Re: juancarlos]
mura Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: juancarlos
Co w dzisiejszym pojedynku powiecie na over 2.5 po 2.30 w Sportingbet?

Z drugiej strony blok defensywny bardzo mocny. Brown po bokach.

Do tego bedacy w niezlej ostatnio formie kolejny mlodzian, Bojan, ktorych uzupelniac bedzie z pewnoscia Eto'o. W obwodzie jest jeszcze przeciez Henry.

Atakowac maja tez kim przyjezdni. Cristiano Ronaldo.

wg mnie:

over - jak najbardziej

Brown i mocny - potraktuję to zdanie jako groteskę. w tym sezonie (zresztą nie tylko) to chyba największa pokraka defensywy Diabłów. jakież było moje zdziwienie gdy kilka dni temu dali mu na tacy nowy kontrakt - ufff to dobrze bo interesowały się nim Sroki \:\)
gdy nie było Vidica i grywał obok O'Shita (nomen omen też niezła zapchajdziura) to wjeżdżali jego stroną jak w masło rywale.

Bojan za bardzo chce. potrzebuje doświadczenia. nei boi sie fakt- ale wynika z tego niewiele ostatnio. nie jest Messim, troszkę bym go pokory nauczył bo gra za mało zespołowo. i jeśli już to właśnie on może być uzupełnieniem bo niestety Henryk gra tragedię okrutną. Etoo uzupełnieniem? hm, chyba rzadko oglądasz mecze Barcy. to ścisła światowa czołówka wśród napastników i mam nadzieje że dziś to potwierdzi (o ile oczywiscie genialny Ryj nei zrobi czegoś na kształt meczu w Gelsenkirchen czyli Bojan na szpicy a Eto na prawej LOL)

i na deser CR. czyli piękny piłkarz małych meczów. w najważniejszych zawodzi. tyle z mojej strony, bo na razie ten gość ani w Portugalii ani w Manchesterze nie zagrał wielkiego meczu z wielkim przeciwnikiem, póki co chełpi się piętkami z Aston Villą, wolnymi z Boltonami, Wiganami, Dynamo Kijów czy Azebrejdżanem.

dużo bardziej cenię Messiego i mam nadzieję że Leo przyćmi żelusia w dwumeczu

pozdrawiam

Do góry
#2288025 - 23/04/2008 17:56 Re: LM Półfinał [Re: mura]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Podpisuje sie pod zdaniem Mury o Cristiano "Alfonsie" Ronaldo.

Mecz sie zapowiada ciekawy, Barcelona gra okrutna padake, az zal ogladac ostatnio to, co robia w lidze. Chyba nie taka forma miala przyjsc na koniec sezonu. Dzis ciekawy rywal. MU sie nie schowa tak jak Getafe czy Espanyol i to moze byc szansa Barcelony. Ja tam nie jestem przekonany do tego pewnego awansu MU. Pewnie, ze to moja subiektywna opinia, ale MU nie przekonuje, to fajna, przereklamowana ekipa i zdania swojego nie zmienie, ze Sir Alex powinien stamtad odejsc kilka lat temu, bo sezony uciekaja, a trofeow wiele nie przybywa. Caly swiat gra dzis MU w roznych kombinacjach, caly swiat gra awans MU...pozyjemy, zobaczymy. Champions League rzadzi sie swoimi prawami.

Pewnie znowu wyszukam jakiegos specjala, bo te mi najlepiej w gale wychodza. Fajnie wyglada over 10,5 w shotach, licze na otwarty mecz, over 2,5 tez smakowicie. Przede wszystkim Tevez moze nasiac sporo zamieszania w szeregach Katalonczykow. Brak Puyola, czy to oslabienie? Sam nie wiem, na pewno Carles to mentalny przywodca, ale na boisku w tym sezonie chyba juz takim przywodca nie byl. Wszystko bedzie zalezalo od Xaviego i Iniesty. Jesli zagraja dobry mecz, to Barcelona wygra. Jesli zawioda, to Barca nie ruszy i odpadka juz po I meczu. Szanse, ze dobrze zagraja sa spore, bo z takimi "drewniakami" w srodku jak Brytole rzadko maja szanse sie mierzyc ;\)

4 zoltka, to mysle padna izzi. Kazdy obronca i Toure w Barcelonie, czy kazdy zawodnik w MU to potencjalny zdobywca karteczki, do tego zawsze gra na czas w koncowce bramkarzy.

over 10,5 shots 1.85 UB
over 35,5 points za kartki (10-zoltko, 25-czerwo) 1.67 UB

Mysle o tym, ze Samuel ukasi w koncu. To, co ostatnio w lidze marnuje, to wlos sie jezy na glowie

Nie moge znalezc zakladu na posiadanie galy, bo moim zdaniem Katalonczycy izzi.

Do góry
#2288096 - 23/04/2008 18:31 Re: LM Półfinał [Re: polskignom]
M4CI3K Offline
Pooh-Bah

Po pierwsze to na takie spotkania czeka się cały sezon.
Kurs na Barcelone to w tej chwili ok. 2,5. Dużo, w zasadzie to nie pamiętam kiedy był na nich tak duży kurs kiedy grali u siebie. Forma po stronie United ale bez przesady, ostatnio tez raczej rozczarowują aniżeli oczarowują. Barcelona wygra dzisiejszy mecz indywidualnościami, których w składzie ma kilka, Manchester z kolei ma jednego geniusza, ale reszta składu to w moich oczach wyrobnicy którzy wiedzą co mają grać i tyle. Dlatego tak długo w pierwszym składzie jest miejsce dla Giggsa i Scholesa, mimo że najlepsze lata gry minęły i już nie powrócą. Brak w Barcelonie Puyola jest dużym osłabieniem ale mysle że nie decydującym w tym meczu. Xavi, Iniesta, Henry, Eto'o, Messi to zawodnicy którzy mogą w pojedynkę wygrać mecz. Henry może nie być w super formie, ale na czym polega jego geniusz pokazał w pierwszym meczu z Celticiem kiedy ładnym strzałem pokonał Boruca. Brown czy Ferdinand będą dzisiaj kręceni przez zwrotnych napastników Barcy.
Podsumowując Barcelona jest stworzona do takich meczów, oni się na takie spotkania nakręcają. Mecze z Celticiem czy Schalke to był pewien etap który trzeba przejść i tyle, nic więcej. MU uratować może geniusz Ronaldo, ale przecież jak nie on to kto no bo chyba nie Tevez czy Rooney, który z meczu na mecz bardzo przeciętnieje.

Barca 5/10

Prawdopodobne składy:

Barcelona: Valdés; Abidal, Márquez, Milito, Zambrotta; Toure, Xavi, Iniesta; Henry, Eto'o, Messi.

Manchester: Van der Sar; Brown, Vidic, Ferdinand, Evra; Giggs, Scholes, Carrick/Hargreaves, C.Ronaldo, Tevez, Rooney.

Do góry
#2288138 - 23/04/2008 18:51 Re: LM Półfinał [Re: M4CI3K]
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
M4CI3K ostro pojechałeś. ManU nie ma wcale gorszych piłkarzy od Barcelony. Ja tam nie postawie nawet złotówki licząc na to że któryś z geniusz się przebudzi. Z tych piłkarzy, których wymieniłeś nie pamiętam kiedy któryś zagrał dobry mecz. Messi jest genialnym piłkarzem ale po kontuzji wydaje mi się, że nie da rady pociągnąć gry drużyny, która się nie układa. Brakuje chemi między piłkarzami i każdy gra po swojemu bez ładu i składu. Atak pozycyjny polega na klapaniu piłki w środku boisko od lewej do prawej i z powrotem. Brakuje kogoś kto by grał zdecydowanie do przodu. Dzisiaj będą mieli więcej miejsca na akcje ofensywne bo ManU nie zagra jak Getafe czy Espanyola ale też i Barcelona będzie musiała lepiej zagrać zespołowo obronnie. A jakoś nie widzi mi się by Xavi, Iniesta, Messi byli w stanie wygrać walkę w środku pola z Carrickem/Hargreavesem czy Scholsem.
ManU to nie tylko Ronaldo bo tacy piłkarze jak Rooney, Tevez strzelają regularnie bramki czego nie można powiedzieć o piłkarzach Barcelony. Czerwone Diabły mają bardziej wyrównany skład i nie ma aż takich różnic jak w Barcelonie między obroną i atakiem. Dzisiaj goście będą całą drużyną atakować i bronić, a wydaje mi się że Barcelonie zabraknie zawodników, którzy podejmą walkę na boisku.

Do góry
#2288151 - 23/04/2008 18:54 Re: LM Półfinał [Re: pescar]
polskignom Offline
Live fast, die young

Tak...w 1/2 LM zabraknie pilkarzy, ktorzy podejma walke na boisku...bez zartow.

Do góry
#2288169 - 23/04/2008 18:59 Re: LM Półfinał [Re: polskignom]
pescar Offline
Carpal Tunnel

Nie chodzi mi że nie będą chcieli wygrać tylko, że nie widzę w Barcelonie piłkarzy, którzy będą w stanie siłowo podjąć walkę w drugiej lini z piłkarzami z ManU. Nie będą mogli sobie pykać na połowie rywali typu ja do ciebie ty do mnie i czekamy na szansę. Goście nie cofnął się w pole karne i nie będą się bronić tylko podejmą zdecydowaną, ostrą walkę w środku boiska i po za Toure nie widzę, zawonika, który by był w stanie odpowiedzieć tym samym. Wydaje mi się że będzie sporo strat w środku pola i ManU będzie miał sporo sytuacji.

Do góry
#2288171 - 23/04/2008 19:00 Re: LM Półfinał [Re: M4CI3K]
mura Offline
Carpal Tunnel

troszkę przesadasz Maciek, ja również kibicuję Barcy, MU nie lubie ale staram się obiektywnie oceniać sytuacje

MU jest faworytem, gra dobrze, ale ich problemem jest to że to co najlepsze w tym sezonie już zaoferowali, lepiej już być nie może. by jednak ostatecznie oceniać trzeba rozegrać sezon od a do z. rok temu też Milan miał paść jak kłoda a na San Siro ( i na Old Trafford zresztą też:)Kaka pokazał kto ma prawdziwą klasę. na dziś dzień więcej ludzi z charakterem mogących zdecydować o wyniku widzę u Katalończyków

rozumiem że hurraoptymizm na Diabłów wynika w dużej mierze z betexplorer. com. jednak jak już o tym wspominalem, MU miał w tym sezonie dużo szczęścia, bardzo dobry terminarz połaczony w dziwną (nie doszukuje się żadnych podtekstów, po prostu sportowa forma) tendencją ze rywale w kolejnych kolejkach mieli obniżki formy. sporo punktów MU zdobywało w ostatnich minutach, ostatnie mecze jednak pokazują że ten pazur z Machesteru lekko się stępił i nie ma się czego bać

Barca może i gra słabo ale słabiej się już nie da. czasem klasa zobowiązuje. to jest LM, inny ciężar gatunkowy meczu.
nie zgadzam się z AMKIEM że Barca nie będzie dziś mogła liczyć na żywiołowy doping swoich fanatyków. na te 90min zapomną o tym jak lokowany mieszaniec słabym jest trenerem.

Manchester jako kolektyw jest mocny ale indywidualnosci większe ma Barca. bo niby Yaya Toure jest gorszy od ktoregos z DMC Brytoli? Xavi potrafi dzielic piłki jak mało kto na świecie, Iniesta to niedoceniany zawodnik wielkiej klasy.
o Eto i Messim juz wspominalem, to zawodnicy jakich MU w składzie po prostu nie ma. Messi potrafił już strzelić np. hattricka Realowi, co gra Ronaldo przeciw Chelsea, Arsenalowi czy L'poolowi? gra bardzo przeciętnie.

bardzo boję się o obrone Barcy bo MU potrafi zagrac mocno kombinacyjnie i jest groźne w ataku... a defensywa taka sobie, bez Puyola to zawsze olbrzymia strata (tarzan będzie pilnował na Old T. dobrego wyniku z Hiszpanii:)) tym bardziej że taki Zambrotta czy Marquez najprawdopodobniej odejdą po seznoie więc i motywacja nie ta. Abidal i Milito potrafią zagrać wielkie mecze.

Giggs i Rudy rzeczywiście do zatrzymania (może dziś kolejny rudzielec załatwi swoich \:D )
o Henryku wspominalem, nie wiem czy lepiej żeby zaczął na ławie czy w jedenastce i zszedł. bo z Bojanem pewnie będzie wymiana. obaj mogązaskoczyc ale i totalnie zawieść. przykład Henryka z Celtikiem niezbyt trafny, Szkoci to drewno absolutne, mimo że Barca nie była w formie to się po nich przejechała.

i nie będzie wjeżdżania w masło. Vidic i Rio to środkowa światowa czołowka, może nie to co Terry ale pisanie że łatwo ich wkrecic traktuje jako żart. szansa to jak pisalem oczywiscie Brown.
bardzo groźny będzie nieszablonowy Tevez. rooney przecietnie? on ma swój styl, chłop z biednych dzielnic, krewki charakter, nigdy sie nei poddaje, nie kazdy mecz mu wychodzi ale zawodnikiem jest wielkim.
oby Valdes nie puścił dziś kapelusza.
wydaje mi sie że Barca ma szansę opanować dziś środek - a to klucz do sukcesu!

Do góry
#2288172 - 23/04/2008 19:00 Re: LM Półfinał [Re: pescar]
M4CI3K Offline
Pooh-Bah

ja wcale nie uważam że Barca ten mecz wygra bez większych problemów , ale mnie przesadne faworyzowanie ManU się nie widzi. Barca zawsze jest groźna bo i ma kim postraszyć. Ty uważasz tak ja inaczej. Zobaczymy wieczorem ;\)

Originally Posted By: pescar
A jakoś nie widzi mi się by Xavi, Iniesta, Messi byli w stanie wygrać walkę w środku pola z Carrickem/Hargreavesem czy Scholsem.

Mówisz że ja ostro pojechałem. To i tak nie równa się z tym zdaniem. Iniesta to w moich oczach czołówka na swojej pozycji i najbardziej niedoceniany zawodnik przynajmniej w Barcelonie. Ile razy oglądam mecze Barcy, tyle razy widzę świetne zagrania Iniesty. Wymienianie Hiszpana w jednym zdaniu z Carrickiem czy Scholsem to nieporozumienie

Do góry
#2288191 - 23/04/2008 19:05 Re: LM Półfinał [Re: M4CI3K]
mura Offline
Carpal Tunnel

i tu sie zgadzamy Maciek.

Pescar - no moim zdaniem grubo przesadzasz. zobaczymy wieczorem ale środek pola dziś dla Barcy moim zdaniem \:\)

"A jakoś nie widzi mi się by Xavi, Iniesta, Messi byli w stanie wygrać walkę w środku pola z Carrickem/Hargreavesem czy Scholsem."

porównanie tego tripelka w taki sposób pokazuje że nie oglądasz meczów, a sugerujesz się może tym co piszą pismaki???

Do góry
#2288206 - 23/04/2008 19:08 Re: LM Półfinał [Re: M4CI3K]
pescar Offline
Carpal Tunnel

Ale ja się oczywiście zgadzam, że Iniesta czy Xavi jeżeli chodzi o ofensywę to czołówka na świecie. W ofensywie są bardzo dobrzy ale już w defensywie gigantami nie są i raczej nie będą. Sam Toure zabezpieczjący środekpola i do tego jeszcze z problemami zdrowotnymi to trochę dla mnie może być za mało jak na środek pomocy ManU.

Do góry
#2288224 - 23/04/2008 19:15 Re: LM Półfinał [Re: pescar]
M4CI3K Offline
Pooh-Bah

Ale ja się oczywiście zgadzam, że Iniesta czy Xavi jeżeli chodzi o ofensywę to czołówka na świecie. W ofensywie są bardzo dobrzy ale już w defensywie gigantami nie są i raczej nie będą. Sam Toure zabezpieczjący środekpola i do tego jeszcze z problemami zdrowotnymi to trochę dla mnie może być za mało jak na środek pomocy ManU.

tu tez sie nie zgadzam
Xavi słaby w defensywie??

Do góry
#2288247 - 23/04/2008 19:21 Re: LM Półfinał [Re: M4CI3K]
pescar Offline
Carpal Tunnel

Xavi nie jest słaby w defensywie ale do najlepszych w tej akurat dziedzinie trochę mu brakuje. Nie ma co więcej się przeszucać i łapać za słówka bo wszystko wyjdzie na boisku dzisiaj o 20:45. Dla mnie EOT.

Do góry
#2289031 - 23/04/2008 22:59 Re: LM Półfinał [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: Baqu

sam mam bardzo podobną opinię do użytkownika tomo, aczkolwiek czy półfinały będą aż tak przewidywalne ? nie wydaje mi się, dlatego zaczynam małą progresję na remisy w tych parach.

dzięki bombardierowi z norwergii, miało nosa Beni żeby go wpuścić

najlepszy trailerek do dzisiejszego spotkania jaki znalazłem...

Barcelona V Man Utd Trailer (Nou Camp)

pozdr,

Do góry
#2289064 - 23/04/2008 23:16 Re: LM Półfinał [Re: Baqu]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
to może ja też dorzuce swoje 3 grosze. Moim zdaniem najlepszym typem na dzisiaj jest BTS (obie drużyny strzelą) 1.90 w Bet365.

Z jednej strony Eto'o, Messi oraz Henry, który w formie nie jest ale angielską piłke zna chyba wśród katalończyków najlepiej. Z drugiej strony Tevez, Rooney, czy płaczek. Obie drużyny potencjał w ofensywie mają ogromny. Bramkarz zdecydwoanie lepszy wśród diabłów i do tego para rosłych stoperów Vidic i Rio. Na rodzimą lige są idealni, ale grając z Barcą na Camp Nou już takiego miodu może nie być, gdzie Barca będzie zagrywała prostopadłe piłki lub starała się grać 1 na 1, a takich pojedynków gospodarze będą wygrywali duuużo. Natomiast wśród Katalończyków na bramce Valdes \:\( - nawet nie chce mi się o nim pisać. Obrona też przeciętna, a jeszcze będzie osłabiona gdyż nie zagra Puyol. Wszelkie rogi, i wolne to też będzie spore zagrożenie dla gospodarzy przy świetnie grających głową stoperach Man U.

Typ: BTS 1.90 Bet365 8/10

Do góry
#2289065 - 23/04/2008 23:17 Re: LM Półfinał [Re: Baqu]
quiet82 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/02/2005
"Mas Que En Club"
Visca Barca Visca Catalunya

na przekor wszystkim i wszystkiemu co zlego otacza w tej chwili ten jeden z najwiekszych klubow swiata Barca po zwyciestwo dlaczego

-sa mecze ktore trzeba wygrac, w ktorych trzeba pokazac wiecej niz zwykle,nie wazne co za nami ale co przed nami a droga do finalu jest bliska
-sa mecze ktorych nie mozna przegrac nie mozna zremisowac trzeba tylko i wylacznie wygrac, kto jak kto ale Barca wie jak to robic niech pokaze to dzisiaj , udowodni . mowia o nas zle, pluja na nas, nie wierza, co z tego bedziemy wielcy tego wieczoru
-nie wazne kto zagra wazne co pokaze
-Blaugrana Vamos
-sklad na dzisiejszym wieczor
VALDES -
ZAMBROTTA MARQUEZ MILITO SILVINHO -
TOURE -
XAVI DECO -
MESSI ETO INIESTA-

TYP1 W HANDI \:\)

Do góry
#2289066 - 23/04/2008 23:17 Re: LM Półfinał [Re: M4CI3K]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: M4CI3K

tu tez sie nie zgadzam
Xavi słaby w defensywie??

Nie jest to jego mocna strona.

Pomocnikiem ,który wie na czym polega defensywa jest w FCB Yaya
I kto jeszcze ?

Bedziecie się śmiać...a prosze bardzo

Messi ,panowie ,Messi.

Leo haruje od jednej linii końcowej do drugiej, ma bardzo duzo odbiorów.
Zawsze wraca po stracie i za "swoim" obrońcą.
Tej gry defensywnej Messiego moze tak bardzo nie widać ,bo wszyscy patrzą na jego akcje w ataku ,ale polecam przyjrzeć się temu ,jak gra Messi ,gdy Barca sie broni ,gdy traci piłkę.
Może w TV widać to gorzej niż z perspektywy trybun ,ale jednak widać \:\)

Ale...nie przeceniam roli Messiego w dzisiejszym meczu.

Facet po 2 kontuzjach nie ma tej dynamiki ,jaką prezentował ubiegłej wiosny i na początku ostatniej jesieni.

Poza tym nie ma wsparcia i regularnie podwajany (a Fergusson juz o to zadba) nie będzie tak duzym zagrożeniem dla MU.

O wiele wieksze zagrożenie czeka Barce ze strony Ronaldo ,bo ja nie widzę defensora ,który byłby w stanie go powstrzymać.
Nawet jak Ryj wyśle Puyola do Ronaldo ,to nie zostanie mu żaden obrońca ,taka prawda \:\)

MU jest faworytem w dzisiejszym spotkaniu.

Co jeszcze warto zagrać ?

Hmm...osmielam sie polecić over 2,5 po bardzo dobrym kursie (mozna złapać 2,25 - 2,30).

Barca ,dla której to jest mecz ostatniej szansy ,by w sezonie nie przegrac wszystkiego ,jakąś bramkę wklepie.

Mam wrażenie ,ze goście strzelą o tę jedna wiecej.

PS. Na plus MU w środku pola policzcie tez to ,ze w wyjściowej jedenastce Barcy zobaczymy dziś Eidura ,wszystko na to wskazuje.

Do góry
#2289076 - 23/04/2008 23:20 Re: LM Półfinał [Re: quiet82]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: quiet82
-sklad na dzisiejszym wieczor
VALDES -
ZAMBROTTA MARQUEZ MILITO SILVINHO -
TOURE -
XAVI DECO -
MESSI ETO INIESTA-

TYP1 W HANDI \:\)

Quiet ,absencja Puyola nie jest jeszcze przesądzona.

A Deco ?

To chyba jakis żart.

Gdyby bez Puyola to czysta "dwójka" ,niestety ,takie realia.

Do góry
#2289083 - 23/04/2008 23:27 Re: LM Półfinał [Re: Amkwish]
haczyk Offline
Ice Hockey Champion

Meldunek: 07/01/2008
Nie jest przesądzona ?! LOL, przecież Puyol pauzuje za kartki...

Do góry
#2289156 - 24/04/2008 00:02 Re: LM Półfinał [Re: haczyk]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: haczyk
Nie jest przesądzona ?! LOL, przecież Puyol pauzuje za kartki...

acha ...... \:D

Fakt, teraz sprawdziłem, a więc

over 2,5 7/10

X2 10/10

2 4/10

Do góry
#2289236 - 24/04/2008 00:55 Re: LM Półfinał [Re: Amkwish]
mura Offline
Carpal Tunnel

Kadra Barcelony na środowy mecz LM:
Valdes, Milito, Marquez, Xavi, Gudjohnsen, Iniesta, Eto'o, Zambrotta, Pinto, Henry, Sylvinho, Giovani, Messi, Deco, Thuram, Abidal, Toure, Bojan.

Do góry
#2289254 - 24/04/2008 01:13 Re: LM Półfinał [Re: mura]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat ilości możliwych przeprowadzonych zmian ? Bo kurs 2.40 na sześć zmian wydaje się być ciekawy. Jeżeli któraś z drużyn będzie prowadziła w końcowym fragmencie meczu, to bardzo prawdopodobne, że chcąc utrzymać korzystny wynik trener będzie wzmacniał formację defensywną, a w doliczonym czasie dokonywał zmian taktycznych. Analogicznie drugi trener rzuci wszystkie siły do ataku. Oczywiście w tym momencie to teoretyzowanie, ale niech ktoś się wypowie, czy Ferguson i Ryj często wykorzystują wszystkie zmiany, czy wręcz przeciwnie. No i niech eksperci od obu drużyn napiszą o możliwych/najbardziej prawdopodobnych zmianach w trakcie meczu \:\)

Do góry
#2289299 - 24/04/2008 01:34 Re: LM Półfinał [Re: Szewa]
dondo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/02/2007
Z którego buka wziąłeś Szewa kurs 2.40 na to? Sam to chce grać stawką srednio mocną ale kurs który podałeś to chyba jakaś pomyłka.

Do góry
#2289303 - 24/04/2008 01:35 Re: LM Półfinał [Re: Szewa]
mura Offline
Carpal Tunnel

*nie wiadomo jeszcze czy zagra Vidic.... decyzja ma być podjęta przed meczem, raczej zagra ale trzeba brać poprawkę na wszystko

@Szewa - myśle ze to nie takie proste bo idąc tym tokiem rozumowania to we wszystkich meczach w których sytuacja jest na koniec lepsza dla jednej ze stron, to jedni wpuszczają atak, drudzy defensywę i mamy 6 zmian
a że tak nie jest widzieliśmy choćby wczoraj - tylko 4 zmiany \:p

Do góry
#2289319 - 24/04/2008 01:41 Re: LM Półfinał [Re: mura]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: mura
*nie wiadomo jeszcze czy zagra Vidic.... decyzja ma być podjęta przed meczem, raczej zagra ale trzeba brać poprawkę na wszystko

@Szewa - myśle ze to nie takie proste bo idąc tym tokiem rozumowania to we wszystkich meczach w których sytuacja jest na koniec lepsza dla jednej ze stron, to jedni wpuszczają atak, drudzy defensywę i mamy 6 zmian
a że tak nie jest widzieliśmy choćby wczoraj - tylko 4 zmiany \:p

Wiem, że to uproszczenie ;\)

Ale mogą dojść jeszcze jakieś sytuacje losowe, typu kontuzja itp.

Bardziej chodziło mi o to, jaką tendencję do zmian przejawiają obaj treneiros ;\) Bo szczerze mówiąc, nie przyglądałem się grze obydwu tych zespołów pod tym kątem. Chętnie robią zmiany, czy wręcz przeciwnie ? No i jakie zmiany są najbardziej prawdopodobne ?

PS. Kurs z Bwin.

Do góry
#2289337 - 24/04/2008 01:51 Re: LM Półfinał [Re: Szewa]
dondo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/02/2007
Acha. Ale to nieprecyzyjnie się wyraziłeś Szewa, bo kurs 2.40 jest na to, że w 2 połowie będzie 6 zmian, więc jeśli w 1 połowie nastąpi jakakolwiek zmiana to zakłąd przegrany. Na to co mówisz masz w Bwin kurs 1.60, 1.85 w expekt.

Do góry
#2289342 - 24/04/2008 01:58 Re: LM Półfinał [Re: dondo]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Rzeczywiście, mój błąd \:o

To zmienia postać rzeczy.

Ale mimo wszystko czekam na opinie, bo kurs z expekta da się jeszcze jakoś przełknąć ;\)

Do góry
#2289355 - 24/04/2008 02:10 Re: LM Półfinał [Re: Szewa]
Mejwon Offline
addict

Meldunek: 27/12/2005
Nie wiem jak to wyglada w LM ale wiem że podczas Mistrzostw Świata moi kumple na to stawiali i troche kasy zarobili \:\)

Do góry
#2289422 - 24/04/2008 02:43 Re: LM Półfinał [Re: Mejwon]
szuwi1 Offline
addict

Meldunek: 23/03/2007
mozna i pokusic sie o ten typ za 2.40,male prawdopodobne ze bedzie jakas zmiana w 1 polowie,ale oczywiscie niewykluczone (kontuzja,frank rijkaard zezlosci sie na jednego ze swoich asów itp:)

Do góry
#2289480 - 24/04/2008 03:03 Re: LM Półfinał [Re: szuwi1]
mura Offline
Carpal Tunnel

Barcelona: Valdes, Milito, Marquez, Xavi, Iniesta, Eto'o, Zambrotta, Messi, Deco, Abidal, Yaya Toure

Subs: Jose Pinto, Gudjohnsen, Henry, Sylvinho, Giovani, Thuram, Bojan

Manchester United: Van der Sar, Evra, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Cristiano Ronaldo, Rooney, Park, Carrick, Scholes, Tevez

Subs: Kuszczak, Anderson, Giggs, Nani, Pique, O'Shea, Silvestre

Do góry
#2290281 - 24/04/2008 17:21 Re: LM Półfinał [Re: mura]
polskignom Offline
Live fast, die young

Ktos przewidzial taki mecz? ;\)

Chyba nikt...malo celnych strzalow, malo kartek, malo zmian, Man U nie istnial i 0 bramek.

Jedyne, co bylo latwe do przewidzenia to cienki jak siki pajaka Cristiano Ronaldo. \:p

Do góry
#2290487 - 24/04/2008 18:31 Re: LM Półfinał [Re: polskignom]
mura Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: polskignom
Ktos przewidzial taki mecz? ;\)

Chyba nikt...malo celnych strzalow, malo kartek, malo zmian, Man U nie istnial i 0 bramek.

Jedyne, co bylo latwe do przewidzenia to cienki jak siki pajaka Cristiano Ronaldo. \:p

żeluś, nurek, płaczek i słabiak. potwierdził że nie jest stworzony do wielkich rzeczy.
do tego arogancka gwiazda, które na siłe chciała błysnąć.
nie rozumiem po co tak pajacował z wapna. wszystkie karne w lidze bije silnie, płasko po rogach ale wczoraj nie... on musi być genialny, Camp Nou, patrzą miliony ludzi, poceluję sobie w okienko \:D
żałosny, żałosne nurkowanie w każdej sytuacji gdy tylko ktoś z Barcy był przy nim \:\)

MU rozczarował okrutnie, bardziej niż Chelsea we wtorek. ale kto oglada ten zespół na wyjazdach w LM to wie że lubują się w murowaniu i konterkach. w Rzymie trochę im mecz wyszedl, mieli trochę szczęscia, Roma nie miała ani szczęścia ani Tottiego.

w Anglii mecz będzie zupełnie inny. ale Barca wykonała absolutne minimum. zagrała na zero z tyłu.
dręczy mnie tylko jedno: O CO CHODZIŁO MIESZAŃCOWI KTORY W 60MIN ZDJĄŁ NAJLEPSZEGO NA BOISKU LEO I WPUŚCIŁ NIEOPIERZONEGO BOJANA??!!!???

zawiódł trochę Eto, bo gola zdobyc powinien z takiej akcji. spodziewalem sie że ball possesion będzie po stronie Barcy ale nie aż tak \:p

cóż, megapewka do awansu MU musi u siebie wygrać hehe, coś chyba nie tak to miało wyglądać \:\)
będzie Puyol, jak się Katalończycy zepną i nie spalą to będzie awans.

moim skromnym zdaniem Ferie wczoraj dał równie mocno d... jak Ryj. nastawił zespół na total difens, wypadli blado a Barca pokazała że trzeba się z nimi liczyć.

Do góry
#2290505 - 24/04/2008 18:37 Re: LM Półfinał [Re: mura]
polskignom Offline
Live fast, die young

Mura...Messi zszedl, bo jest po kontuzji.

Juz raz tak Messiego niepotrzebnie Rijkaard wystawil na Celtic pod wplywem mediow. To nie dosc, ze Leo doznal kontuzji, to jeszcze...nie bede konczyl \:p

Rijkaard sie pogubil wyraznie w tym sezonie, ale prawda jest taka, ze gdyby napazdziory, ktore teraz pokazuja swoje humorki i brzecza o odejsciu, jesli nie bedzie sukcesu wykorzystali polowe swoich sytuacji w ostatnich meczach ligowych, to dzis by walka o tytul ciagle trwala.

Do góry
#2290678 - 24/04/2008 19:48 Re: LM Półfinał [Re: mura]
dado Offline
stranger

Meldunek: 28/03/2008

moim skromnym zdaniem Ferie wczoraj dał równie mocno d... jak Ryj. nastawił zespół na total difens, wypadli blado a Barca pokazała że trzeba się z nimi liczyć.

Moim zdaniem to nawet nie tyle totalne nastawienie na obronę Fergusona, ale sam rozwój wypadków (przestrzelony karny tuż na początku) spowodował taki obraz gry, gdzie Manchester nie mógł osiągnąc swojego rytmu gry, a z biegem czasu zaczął coraz bardziej bronić (niezłego przed rewanżem) wyniku.

Według mnie Barca tym meczem potwierdziła, że w formie nie jest.
Atakowała, a Manchester umiejętnie się bronił. Mowa o kryzysie w przypadku Barcelony jest jak najbardziej na miejscu, bo chociaż Barcelona atakowała to robiła to bardzo statecznie, wolno, „z bólem”. Była też bardzo nieskuteczna. Nie było też gry, która przynosiła Barcelonie przewagę bramkową. Mianowicie szybkiego rozegrania piłki z błyskawicznymi zmianami pozycji. Co prawda Barcelona próbowała, ale robiła to nieudolnie.

Dla mnie końcowy rezultat (0-0) nasuwa jedyny możliwy typ na rewanż: wygrana Manchesteru. Z zespołem takim jak Barca liczyć się trzeba zawsze, ale w takiej formie na Old Traford będzie miała duże problemy

Do góry
#2291033 - 24/04/2008 21:42 Re: LM Półfinał [Re: dado]
Piotruś Pan Offline
addict

Meldunek: 15/07/2002
Panowie nie ma się co oszukiwac pierwsze mecze półfinałowe stały na słabym poziomie przynajmniej jak dla mnie Manchester 5 akcji na 90 min zagrali ultra defensywnie za podwójną gardą trudno mówić tu nawet o walce bo białe Diabły wyraznie unikały otwartej gry.
Nie jestem fanem żadnej z tych druzyn lecz Manchester przyjął Barcelone w środkowej częssci boiska i przed polem karnym czekajac na błędy Katalonczyków nawet 2 sie trafiły co z tego nie wykorzystane bezbramkowy remis wcale nie jest dobry dla zespołu z Premiership przed rewanżem Barca jest w lepszej sytuacji bo wystarczy jej bramkowy remis a nawet 0:0 po 90 min przedłuza ich szanse na wywalczenie korzystnego rezultatu.
Manchester przekombinował z tą kurczową obroną swojej bramki myślę że w przypadku większego zaangażowania w grę ofensywną mogliśmy obejrzec bramki dla obu zespołów.
Ogólnie liga Mistrzów w fazie pucharowej jak narazie do bani emocjonującego meczu to tak naprawdę w tym pucharze nie było i może w przyszłym tygodniu będzie bo jak nie to wcale nic ciekawego sie już nie wydarzy.
Dziś puchar Uefa ciekawe czy naftowy Zenit zaprezentuje się równie dobrze jak Getafe w konfrontacji z Bayernem chciabym żeby tym Niemcom utarli nosa i awansowali do finalu. Pozdrawiam ze słonecznej Wielkopolski trzymajcie się hej

Do góry
#2291081 - 24/04/2008 22:00 Re: LM Półfinał [Re: mura]
tyson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2008
Barca wczoraj zaprezentowała sie nieźle szczególnie w stosunku do tego co pokazuje w ostatnch tyogodnidach. Manchaster zagrał totalną lipe, ale drużyna Fergusona tak gra na wyjazdach. Mimo wszystko myśle że to był błąd, bezbramkowy remis jest korzystniejszy dla barcelony. Wpakują coś i wtedy angole będą musieli wsadzić 2 bramki. Dla mnie jedynke za conajmniej middle stake w rewanżu. United w ataku to inna drużyna podobnie jak katalończycy w obronie.

Do góry
#2291125 - 24/04/2008 22:12 Re: LM Półfinał [Re: mura]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

ale Barca wykonała absolutne minimum. zagrała na zero z tyłu.

Przepraszam, że odniosę się tylko do tego zdania, ale równie dobrze to samo można napisać o MU \:\)

Na Old Trafford role się odwrócą i to MU będzie miało pewnie więcej z gry (posiadanie piłki, strzały itp.). Różnica polega na tym, że nie będą próbowali strzelać goli z linii bramkowej ;\) Nie zapominajmy, że United na wyjeździe, a United u siebie, to dwie różne drużyny. W lidze na własnych śmieciach mają bilans 16-1-1; w bramkach 43:6 ! Pokonali Arsenal, Chelsea i Liverpool. W LM, po drodze do półfinału, wygrali u siebie wszystkie mecze.

Teoretycznie Barca nie ma najgorszej pozycji wyjściowej przed rewanżem, ale w praktyce może być znacznie gorzej. No i nie zapominajmy, że wczoraj najlepszą okazję do strzelenia bramki mieli podopieczni Fergusona, a tylko nieudolność oraz próżność Pusiaka sprawiła, że wracają z bezbramkowym remisem.

Do góry
#2291152 - 24/04/2008 22:27 Re: LM Półfinał [Re: Szewa]
mura Offline
Carpal Tunnel

Szewa myśle że doskonale mnie rozumiesz, ale nie pisz głupstw
0:0 u siebie to nie jest taki zły wynik bo na wyjeździe wystarczy nie przegrać, 0:1 czy 1:1 całkowicie zmieniłoby obraz sytuacji
jadąc na wyjazd trzeba myśleć o strzeleniu gola. MU jakby o tym zapomniał.
karny w 2min zdarza się bardzo rzadko (pussy jak to pussy w najwazniejszych meczach jest klopsem), poza tym grę prowadziła Barca i grała lepiej. to że u siebie menju niby będzie miało wiecej z gry to troche wróżenie z fusów, bo Barca to jedyny z swoim rodzaju klub na świecie który gdy bardzo chce potrafi utrzymywać się przy piłce jak nikt inny
na Anfield tez mieli polec kiedyś a wygrali 3:1 strzelajac jedna z bramek po wymianie miedzy sobą chyba 40 podań.
nie wiem czy takie zasłanianie się statystykami może coś zmienić, przed wczorajszym meczem MU bylo wielkim faworytem w meczu i do awansu... pisano że to zespół kompletny który gra obok Arsenalu najladniejsza piłkę a nagle zdanie
"Nie zapominajmy, że United na wyjeździe, a United u siebie, to dwie różne drużyny"
"Pokonali Arsenal, Chelsea i Liverpool"
taaa, Arsenal dzięki taktyce difens i konterka (Szczesliwy win), Chelsea w debiucie Granta gdy zespół był w rozsypce, i Liveprool który grał w 10tke i od kilku lat ma jakiś przeolbrzymi kompleks w meczach z MU.
ja myśle że Barca w Anglii coś strzeli, i ma dużą szansę by więcej nie stracić niż strzelić ;\)
boję się by 12stym zawodnikiem MU nie był ziomuś z Paramaribo

Do góry
#2291176 - 24/04/2008 22:36 Re: LM Półfinał [Re: Piotruś Pan]
VanTheMan Offline
veteran

Meldunek: 29/03/2005
United grało typowo na remis. Różnie to bywało z tą taktyką ale tym razem się sprawdziła. Kuszczak w przedmeczowym wywiadzie na gazeta.pl mało mówił o wygranej na Camp Nou. To samo zawodnicy jakoś przemilczeli temat ewentualnej wygranej. Jeśli faktycznie jadą po zwycięstwo to o tym mówią. Taki mecz o zwycięstwo będzie niebawem na Stamford Bridge...

Bo chyba nikt mi nie powie, że United chciało osiągnąć jakiś korzystniejszy rezultat wystawiając walczaków do tyłu (mowa o Rooneyu i Tevezie którzy zostali z tyłu ) a zwykle nie robiącego nic ciekawego w obronie Ronaldo wystawić w atak. Typowa taktyka z jednym napastnikiem którym był Portugalczyk by po prostu wyjść na remis. Krystyna polatała sobie, parę razy zanurkowała ale myślę, że tam w jednej sytuacji karny był (2 połowa i wślizg od tyłu), potwierdzają to nawet kibice Barcelony z którymi dzisiaj rozmawiałem.

United najlepiej się czuje u siebie. Na Camp Nou gwizdało 99 tysięcy kibiców... poza tym nie jest to wygodny stadion dla angielskich drużyn. Na Old Trafford będzie zupełnie inna bajka - fakt że zagranie na pół gwizdka na Camp Nou zmusi Diabły do ataków. Tak czy tak bedą musieli się otworzyć i tutaj będzie szansa dla Barcy, która raczej zostanie zdominowana.

Z normalnym ustawieniem, świetną formą Scholesa myślę, że dadzą radę. Ronaldo zapowiada strzelanie na OT \:\)

A gadanie o słabościach Ronaldo... no to ja nie mam pytań <lol> Szpaku przesadził że Ronaldo jedzie ponad 30 km/h z piłką ale wytrącenie takiego zawodnika z takich rajdów to nie lada sztuka. Jeśli już się udaje to przez jakieś podcięcie lub muśnięcie piłki. Usprawiedliwiać go nie usprawiedliwiam, bo Portugalczyk dojrzał i gdyby miał nurkować to nadal by to robił w Anglii... a tak to strzela piękne bramki i pokazuje że jest piłkarzem kompletnym.

To samo gadanie na Rooney'a że mało strzela... to jest tak wartościowy zawodnik... potwierdziły to statystyki przytoczone w jednym z artykułów Rafała Steca w którym czytamy że wszystkie porażki poniesione przez Manchester w tym sezonie miały miejsce wtedy gdy Wazzy nie było w składzie.

Pozdrawiam \:\)

Do góry
#2291204 - 24/04/2008 22:43 Re: LM Półfinał [Re: mura]
polskignom Offline
Live fast, die young

Przeciez 0:0 to najgorszy z mozliwych remisow na wyjezdzie.

Jasne Szewa, role sie odwroca, tylko ze Samuel czy Leo w lepszej kondycji o wiele lepiej wykorzystaja okazje do kontr niz MU. Z reszta co tu duzo gadac, oni w ogole nie mieli kontr.
Przypadkowy, aczkolwiek zasluzony karny i nic wiecej.

Juz w wyobrazni widzialem miny co poniektorych cfaniaczkow, ktorzy pewnie juz sie szykowali do napisania na QC a nie mowilem po przypadkowym karnym. I po strzale tez je widzialem.
A z czasem gestniejace miny, bo MU, ktore mialo niemilosiernie kontrowac Barce, glownie dzieki wspanialemu, najlepszemu pilkarzowi swiata zelusiowi Cristiano nie bylo w stanie wyjsc z wlasnej polowy.

Ja rozumiem, ze grali defensywnie, ale nie ma teraz co robic dobrej miny do zlej gry. Takie MU nie odmieni sie drastycznie i nagle nie przycisna Barcelony, a ta nie wywiezie 4-ki z Old Trafford.

Trzeba sobie jasno zdac sprawe, ze MU to byl papierowy tygrys, a na boisku przy sredniodysponowanych, znakomitych technikach nie byli w stanie nic ugrac. I przynajmniej tyle mnie cieszy, bo mimo, ze wynik nie jest najgorszy to Barcelona nie zasluzyla wczoraj na remis z tymi drewnianymi Angolami.

Do góry
#2291227 - 24/04/2008 22:48 Re: LM Półfinał [Re: polskignom]
polskignom Offline
Live fast, die young

lol...United gralo na pol gwizdka \:D

Bardziej sie ubawilem niz kiedy mi Unibet napisal, ze Crump pojechal jako niezaplanowana rezerwa taktyczna \:D

A dwa: Ronaldo moze gra swietnie, moze swietnie drybluje, ale jak juz Mura napisal w meczach o nic. A z 50 bramek w tym sezonie pewnie ze 45 nawtykal Boltonowi, Derby, Kazachom, Azerom i Ormianom.

PS. Tam zadnego karnego nie bylo.

Do góry
#2291234 - 24/04/2008 22:50 Re: LM Półfinał [Re: polskignom]
rudyfcb Offline
addict

Meldunek: 19/05/2006
Zgadza się:) Nikt nie potrafi utrzymać się przy piłce jak Barca. Co do rewanżu to ja zawsze uważałem, że Barca lubi grać na wyspach i bramkę na Old Trafford strzeli pytanie czy to wystarczy do awansu. Ja osobiście żałuje że tak klasowy napastnik jak Eto nie wykorzystał wczoraj błędu Rio, który go ściął w polu karnym, a ten zamiast wykorzystać ten moment próbował skończyć akcje podając niecelnie bodajzę do Andreasa. Rewanż to będzie wielkie wydarzenia, a ja liczę że Lajonel:) przez kilka dni zyska na depnięciu.

Do góry
#2291253 - 24/04/2008 22:58 Re: LM Półfinał [Re: polskignom]
mura Offline
Carpal Tunnel

@van The Man, a kogo to obchodzi co mówi Kuszczak? polskich pismaków. i tak nie będzie nr 1 w klubie
zresztą do wypowiedzi przedmeczowych w prasie trzeba podchodzić z dystansem, bo to często demagogia, kurtuazja albo coś na a'la potyczki słowne przed bokserską galą
"Taki mecz o zwycięstwo będzie niebawem na Stamford Bridge...
" i choćby z tego powodu grajki z menju mogą być, nie muszą ale mogą bardziej zmęczeni i poobijani po weekendzie. Bo Chelsea zagra o wszystko by pokazać co ma najlepsze przed wrogiem. barca gra w sobotę w Depo i mimo że teoretycznie musi walczyć o 2miejsce to liga i tak już jest stracona i nawet 3 lokata bardzo znie zdziwi, bo do LM i tak wejdą.
"fakt że zagranie na pół gwizdka na Camp Nou"
- to jak to w końcu było? najlepszy zespół Europy który młóci wszystkich i ma najlepszego piłkarza świata \:\) pojechał sie bronic, pojechal po bezbramkowy remis? w ółfinale LM Zzagrali na pół gwizdka?:) a może po prostu nic więcej nie mogli zrobić bo Barcelona, która oczywiscie kompletnie jest bez formy,momentami robiła zamek na 30m.
"świetną formą Scholesa "
- poproszę o wymianę meczów tego sezonu w których rudy błyszczy
"Barcy, która raczej zostanie zdominowana."
-wczoraj przed meczem też można było odnieść takie wrażenie:)
nie twierdzę że Barca pójdzie dalej ale mam taką nadzieję i myśle ze wzmocnieni Puyolem w obronie mogą zdobyć na Unieted 1 czy 2 bramki. a wtedy o awans Brytolom może być ciężko.
Manchester będzie faworytem. to dobrze, Barca uwielbia być lekceważona, a że potrafi utrzymywać się przy piłce pokazała w swej historii już nie raz

pzdr. \:\)

Do góry
#2291266 - 24/04/2008 23:01 Re: LM Półfinał [Re: mura]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Nie zapominaj, że Barca to już nie ten sam zespół, co w meczach z Liverpoolem. Z tamtych czasów zostało już tylko słynne rozgrywanie piłki w poprzek boiska. Utracili natomiast to, co jest solą piłki - umiejętność strzelania bramek. Na cztery ostatnie mecze, tylko w jednym zdobywali bramki. Czyż to nie wymowne ? Poza tym statystyki z wczorajszego meczu są bezwzględne. Jeżeli ktoś ma ponad 60% posiadania piłki, oddaje 21 strzałów (w większości niecelnych i niegroźnych) i nie zdobywa bramki, to co można o takiej drużynie napisać ? Dostali prezent od losu (niewykorzystany karny), drugi raz to się nie powtórzy. Ja ciągle będę upierał się przy tym, że MU pokaże pełnię swoich możliwości na OF.

No i zgrabnie umniejszasz ich zwycięstwa nad trzema najgroźniejszymi rywalami w lidze. W związku z tym poproszę również o analizę porażek Barcy u siebie z Realem i Villarrealem ;\) ( to żart oczywiście \:\) )

Jeszcze wrócę do wczorajszego spotkania. Barca kontrolowała grę, ale wyraźnie było widać, że póki utrzymywał się wynik 0-0, to gościom nie spieszyło się do jakichś szaleńczych ataków. MU zagrało bezbarwnie, jak wyrobnicy wręcz, nie przeczę. A wszystkim pozostawało obserwowanie gry Barcy w ataku. I co się dało zauważyć oprócz tych słynnych podań w poprzek ? Brak pomysłu na grę. Zambrotta był wręcz obrazem nędzy i rozpaczy - gdy tylko dostawał piłkę, zupełnie nie wiedział co z nią zrobić i stał w miejscu (!). Z drugiej strony Abidal, niby szarpał lewą stroną, ale jego dośrodkowanie lądowały przeważnie na aucie po drugiej stronie boiska. Zupełnie niewidoczny Iniesta, zaryzykuję stwierdzenie, że najsłabszy zawodnik w pierwszej połowie. Xavi też nie zachwycił (dopiero pod koniec zaczął lepiej grać). Z kolei Deco z każdą minutą coraz słabszy, widać, że już lata nie te. Wyróżnić należy Yaya Toure i Messiego. Ten pierwszy harował w defensywie, udzielał się też w ataku. Messi chyba najlepszy na boisku w drużynie Barcy, ale sił na cały mecz jeszcze nie starcza. Na szpicy nieskuteczny Eto'o. Jak zwykle wszystko wyglądało ładnie do okolic pola karnego, później albo brakło pomysłu na rozegranie końcowych fragmentów akcji, albo piłkę przechwytywali defensorzy MU.

W Manchesterze taryfy ulgowej już nie będzie, no i tylu sytuacji podbramkowych pewnie też nie.

Tak jak napisałem wcześniej, wynik 0-0 dla Barcy będzie korzystny do czasu strzelenia pierwszej bramki przez MU. Poza tym nie zapominajmy, że przy utrzymującym się bezbramkowym wyniku obie drużyny mają takie same szanse na awans.

I jeszcze jedna ciekawostka odnośnie MU: w szesnastu na osiemnaście meczów u siebie w tym sezonie jako pierwsi strzelali bramkę. To kolejny fakt przemawiający na ich korzyść ;\)

Oczywiście wszystkie powyższe wywody stracą rację bytu, jeżeli to Barca jako pierwsza strzeli bramkę. Jednak na dzień dzisiejszy będzie to zadanie niezwykle trudne, mimo kilku "nazwisk" w drużynie \:\)

Do góry
#2291292 - 24/04/2008 23:11 Re: LM Półfinał [Re: Szewa]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Manchester oczywiście bedzie miał przewagę własnego boiska, ale to Barca ma spokojniejszą sytuację w lidze i może bardziej się skupić na LM. Mistrza już nie zdobędą (czysto matematycznie mają szanse).
Z kolei ManU ma ważny (praktycznie o mistrzostwo) mecz z Chelsea, która notabene też walczy w LM, ale ma lepszą sytuację.
Zastanawiam się jak to rozegrają trenerzy. Ważne mecze co 4 dni są bardzo meczące. Z czegoś będą musieli zrezygnować.

Do góry
#2291337 - 24/04/2008 23:33 Re: LM Półfinał [Re: mura]
VanTheMan Offline
veteran

@van The Man, a kogo to obchodzi co mówi Kuszczak? polskich pismaków. i tak nie będzie nr 1 w klubie
zresztą do wypowiedzi przedmeczowych w prasie trzeba podchodzić z dystansem, bo to często demagogia, kurtuazja albo coś na a'la potyczki słowne przed bokserską galą
" i choćby z tego powodu grajki z menju mogą być, nie muszą ale mogą bardziej zmęczeni i poobijani po weekendzie. Bo Chelsea zagra o wszystko by pokazać co ma najlepsze przed wrogiem. barca gra w sobotę w Depo i mimo że teoretycznie musi walczyć o 2miejsce to liga i tak już jest stracona i nawet 3 lokata bardzo znie zdziwi, bo do LM i tak wejdą.
- to jak to w końcu było? najlepszy zespół Europy który młóci wszystkich i ma najlepszego piłkarza świata \:\) pojechał sie bronic, pojechal po bezbramkowy remis? w ółfinale LM Zzagrali na pół gwizdka?:) a może po prostu nic więcej nie mogli zrobić bo Barcelona, która oczywiscie kompletnie jest bez formy,momentami robiła zamek na 30m.
nie twierdzę że Barca pójdzie dalej ale mam taką nadzieję i myśle ze wzmocnieni Puyolem w obronie mogą zdobyć na Unieted 1 czy 2 bramki. a wtedy o awans Brytolom może być ciężko.
Manchester będzie faworytem. to dobrze, Barca uwielbia być lekceważona, a że potrafi utrzymywać się przy piłce pokazała w swej historii już nie raz

Chelsea nic nie grało z Liverpoolem. I gadanie że ten i tamten pokaże co ma najlepsze jest po prostu nie na miejscu.

Z tym gwizdkiem źle się wyraziłem może ale widać było, że do ataków to Diabłów jakoś nie ciągnęło. A to zupełny ewenement. Zauważ że większość wyjazdowych spotkań w LM w ostatnich latach United grało 4-5-1. To od kilku lat nie dawało dobrych rezultatów.

Scholes to klasa sama w sobie. I nie chodzi mi tutaj o utarte już pochwały o nim ale on jako jedyny potrafił się utrzymać przy piłce i nie odbierał jej. Ferguson po meczu wymienił Anglika jako najlepszego zawodnika swojego zespołu. Paul zagrał w lidze przeciwko Blackburn świetne zawody, gdy zagrywa crossy masz pewność jak u nikogo innego że ta piłka dojdzie do skrzydłowego. To wyjątkowy gracz i wielu młodziaków może mu pozazdrościć takiej dyspozycji w takim wieku.

Zgodzę się ale nie zdarza się to często z wypowiedzią w studiu TVP że karny trochę zgasił to spotkanie nim one się na dobre zaczęło. Barca dostała wiatr w żagle i Barca płynęła z tym wiatrem do końca pierwszej połowy.

Jeśli tak ludzie krytykują Ronaldo to gdzie się podział ten wielki młody Bojan? Jest młodszy wyraźnie od Ronaldo ale przecież to on chyba zapewniał zwycięstwa Katalończykom w chwilach kryzysu.

Gdyby to mecz był naprawdę o być albo nie być to przecież Rooney by ganiał za rywalem jak popaprany, dojścia do piłki byłyby inne. A tak osamotniony Ronaldo który nie zdziała zbyt wiele z tyłu został przesunięty do przodu. No po prostu wszystko pokazuje na to, że była to taktyka na remis.

A co do pismaków - wypisują sobie co wypisują ale trudno zmienić sens wypowiedzianego zdania. Od kogo mamy się dowiadywać szczegółowych spraw jakie zachodzą wewnątrz drużyny United jak nie od Kuszczaka? Od kilku lat siedzę w tych dywagacjach zawodników Manchesteru United przed spotkaniami. To przed meczem Barcelona deklarowała walkę, United podchodzili spokojnie... ani jedno konkretne zdanie nie padło na temat wygranej na Camp Nou a to raczej do moich ulubieńców nie podobne. Wszystko, naprawdę wszystko a przynajmniej to co napisałem wskazuje na to że mecz wczorajszy nie jest jakimkolwiek wyznacznikiem formy United.

O zmęczeniu raczej mowy nie ma. Priorytetem zostaje mecz z Chelsea, grany w sobotę o 13:45. Już w ten sam dzień będą mogli przygotowywać się do potyczki z Barcą. Mają na to poniedziałek i prawie cały wtorek. Wystarczy że zremisują - wtedy wygraną z West Ham u siebie (z którymi notabene trudno się gra na Old Trafford) potwierdzą mistrzostwo. Wygrywając z Chelsea zdobywają mistrza bo różnica w bilansie bramkowym jest nie do przeskoczenia. Porażki na Stamford Bridge nie widzę. O wpływowi presji również nie ma mowy - chyba że o mobilizacji bo Czerwone Diabły są świadomi i będą jeszcze bardziej uświadamiani że mają niepowtarzalną okazję uczcić pamięć Busby Babes.

Do góry
#2291346 - 24/04/2008 23:35 Re: LM Półfinał [Re: mura]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005

Panowie, tak sobie przeglądam co tu niektórzy wypisują i chciałem się zapytać ...

CZY WY MACIE JAKIŚ KOMPLEKS NA PUNKCIE MANCHESTERU UNITED? \:D

To już jest śmieszne.

Man U zagrało wczoraj defensywnie i tego należało się spodziewać.

Gdyby pierwszy mecz był na Old Trafford defensywnie (tak, tak niedowiarki) zagrałaby Barcelona.

Mecz nie był wielkim piłkarskim widowiskiem - to na pewno. Ale niech mi ktoś przypomni jakieś bardzo dobre okazje gospodarzy na zdobycie bramki przez całe 90 minut? Ja pamiętam jednąnaprawdę dobrą - Eto'o podający zamiast strzelający i Carrick, który świetnie wyczekał w środku i wybił piłkę.

Gdyby nie kilka dziwnych zachowań Browna, tudzież zadziwiająco niecelnych wykopów VdS, możnaby uznać, że pod względem defensywnym, Man U zagrało wczoraj świetne zawody.

Rewanż jest sprawą otwartą. Oczywiście potencjał ofensywny FCB jest ogromny i bez względu na formę w jakiej się obecnie znajduje, ten zespół jest w stanie strzelić bramkę każdemu i wszędzie.

Barcelony absolutnie nie lekceważę i spodziewam się trudnej przeprawy na OT, ale liczę, że United da radę.

Na chwilę obecną "jedziecie" po zespole, który:

- jest na pierwszym miejscu w najlepszej lidze świata

- w tej najlepszej lidze świata strzelił najwięcej i stracił najmniej bramek ze wszystkich drużyn

- do meczu z Barceloną odniósł w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów:

8 zwycięstw, 2 remisy i 0 (słownie: zero) porażek

Do góry
#2291349 - 24/04/2008 23:36 Re: LM Półfinał [Re: VanTheMan]
VanTheMan Offline
veteran

Quote:

Chelsea nic nie grało z Liverpoolem. I gadanie że ten i tamten pokaże co ma najlepsze jest po prostu nie na miejscu.

Z tym gwizdkiem źle się wyraziłem może ale widać było, że do ataków to Diabłów jakoś nie ciągnęło. A to zupełny ewenement. Zauważ że większość wyjazdowych spotkań w LM w ostatnich latach United grało 4-5-1. To od kilku lat nie dawało dobrych rezultatów.

Scholes to klasa sama w sobie. I nie chodzi mi tutaj o utarte już pochwały o nim ale on jako jedyny potrafił się utrzymać przy piłce i efektownie i efektywnie ją odbierał. Ferguson po meczu wymienił Anglika jako najlepszego zawodnika swojego zespołu. Paul zagrał w lidze przeciwko Blackburn świetne zawody, gdy zagrywa crossy masz pewność jak u nikogo innego że ta piłka dojdzie do skrzydłowego. To wyjątkowy gracz i wielu młodziaków może mu pozazdrościć takiej dyspozycji w takim wieku.

Zgodzę się ale nie zdarza się to często z wypowiedzią w studiu TVP że karny trochę zgasił to spotkanie nim one się na dobre zaczęło. Barca dostała wiatr w żagle i Barca płynęła z tym wiatrem do końca pierwszej połowy.

Jeśli tak ludzie krytykują Ronaldo to gdzie się podział ten wielki młody Bojan? Jest młodszy wyraźnie od Ronaldo ale przecież to on chyba zapewniał zwycięstwa Katalończykom w chwilach kryzysu. Wczoraj? zagubiony we mgle. Rozumiem że przed nim jest jeszcze spora droga ale naprawdę porównywania nie mają sensu.

Gdyby to mecz był naprawdę o być albo nie być to przecież Rooney by ganiał za rywalem jak popaprany, dojścia do piłki byłyby inne. A tak osamotniony Ronaldo który nie zdziała zbyt wiele z tyłu został przesunięty do przodu. No po prostu wszystko pokazuje na to, że była to taktyka na remis.

A co do pismaków - wypisują sobie co wypisują ale trudno zmienić sens wypowiedzianego zdania. Od kogo mamy się dowiadywać szczegółowych spraw jakie zachodzą wewnątrz drużyny United jak nie od Kuszczaka? Od kilku lat siedzę w tych dywagacjach zawodników Manchesteru United przed spotkaniami. To przed meczem Barcelona deklarowała walkę, United podchodzili spokojnie... ani jedno konkretne zdanie nie padło na temat wygranej na Camp Nou a to raczej do moich ulubieńców nie podobne. Wszystko, naprawdę wszystko a przynajmniej to co napisałem wskazuje na to że mecz wczorajszy nie jest jakimkolwiek wyznacznikiem formy United.

O zmęczeniu raczej mowy nie ma. Priorytetem zostaje mecz z Chelsea, grany w sobotę o 13:45. Już w ten sam dzień będą mogli przygotowywać się do potyczki z Barcą. Mają na to poniedziałek i prawie cały wtorek. Wystarczy że zremisują - wtedy wygraną z West Ham u siebie (z którymi notabene trudno się gra na Old Trafford) potwierdzą mistrzostwo. Wygrywając z Chelsea zdobywają mistrza bo różnica w bilansie bramkowym jest nie do przeskoczenia. Porażki na Stamford Bridge nie widzę. O wpływowi presji również nie ma mowy - chyba że o mobilizacji bo Czerwone Diabły są świadomi i będą jeszcze bardziej uświadamiani że mają niepowtarzalną okazję uczcić pamięć Busby Babes.

Do góry
#2291400 - 24/04/2008 23:55 Re: LM Półfinał [Re: VanTheMan]
polskignom Offline
Live fast, die young

Originally Posted By: VanTheMan

Jeśli tak ludzie krytykują Ronaldo to gdzie się podział ten wielki młody Bojan? Jest młodszy wyraźnie od Ronaldo ale przecież to on chyba zapewniał zwycięstwa Katalończykom w chwilach kryzysu. Wczoraj? zagubiony we mgle. Rozumiem że przed nim jest jeszcze spora droga ale naprawdę porównywania nie mają sensu.

Jesli naprawde nie podeszli Twoi ulubiency powaznie do spotkania, to, zeby sie nie zdziwili jak w tym sezonie zostana bez zadnego powaznego trofeum

Chyba, ze juz zdobyli Tarcze babci Steni na poczatku sezonu...nie za bardzo wiem, bo sie nie interesuje tymi podworkowymi pucharami, ktorych w Anglii na peczki.

Chelsea zagrala defensywnie, to zagrala slabo, a Man U zagral defensywnie, to zagral na pol gwizdka, tak?

Bojan to zaden zbawiciel Barcelony, ale jakze smiesznym i glupiutkim zarazem wtraceniem zmusiles mnie do przewertowania wikipedii.

A z niej wynika tak...Ronaldo zadebiutowal w MU w wieku 20 lat i 8 miesiecy. Bojan dzis ma 17 lat i 8 miesiecy. Gra w Barcelonie, strzela w niej bramki, jest rekordzista w Hiszpanii, w kazdej kategorii wiekowej. Chcesz wiedziec co robil Ronaldo w wieku 17 lat i 8 m-cy? Ciskal po stadionach Amadory, albo po lawkach, bo niestety nie chce mi sie tak doglebnie szukac. Co nie zmienia faktu, ze tych 2 grajkow sie nie da porownac, ale na moment w zyciu oznaczony linia i podpisem 17 lat i 8 m-cy - to Ronaldo moze conajwyzej Bojanowi buciki czyscic ;\)

Wiec zamiast szukac glupiej zaczepki, radze przygotowac sie do fety z okazji zdobycia majstra w sobote, bo przeciez Chelsea nie wygra, a Man U jak najbardziej

Do góry
#2291460 - 25/04/2008 00:24 Re: LM Półfinał [Re: polskignom]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Nie ma takiej opcji, że MU zagra w obu meczach na maxa. Jak mocno kibice MU by się nie zaklinali, to jakiegoś wyboru SAF dokona i w którymś meczu wystawi kilku rezerwowych od początku. Wydaje mi się, że w meczu z Chelsea, bo ewentualna strata punktów nie pozbawia ich mistrzostwa, a porażka z Barcą definitywnie przekreśla szanse na zwycięstwo w LM. Ponad to nie zapominajmy, że United wygrali ligę w zeszłym sezonie, a na zwycięstwo w Europie czekają już prawie dziesięć lat. W związku z tym nie trzeba chyba mówić na który mecz zostanie położony większy nacisk ;\)

Do czego zmierzam ? Do gry na Chelsea w weekend, ale to nie ten topic ;\)

"Chelsea zagrala defensywnie, to zagrala slabo, a Man U zagral defensywnie, to zagral na pol gwizdka, tak?"

To zdanie mi się cholernie spodobało Jak łatwo zmienia się punkt widzenia w zależności od punktu siedzenia ;\)

Do góry
#2291463 - 25/04/2008 00:25 Re: LM Półfinał [Re: Szewa]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

To jeszcze raz ja \:D

W Rosji przeprowadzono sondę, jaki zespół najchętniej obejrzeliby Rosjanie w finale LM. Okazało się, że Manchester. A jak wiadomo, gdy Ruski chce, to Ruski ma

To kolejny argument na korzyść MU w rewanżu ;\)

Do góry
#2291627 - 25/04/2008 01:21 Re: LM Półfinał [Re: Szewa]
mura Offline
Carpal Tunnel

cóż, chciałem jedynie pewnymi konkretami zaznaczyć że MU wcale nie jest taki wielki, to bardzo dobry klub, ale w ostatnich 15 latach było więcej takich sezonowych hegemonii na krajowej i europejskiej arenie.
wielokrotnie już to zaznaczałem, ale w kraju mieli sporo szczęścia w tym sezonie - dużo ratowanych punktów na koniec, dobre decyzje sędziego i bardzo korzystny terminarz; i najczęsciej zespół z którym grali akurat nie był w swojej optymalnej formie.
Szewa analizy gry Barcy w lidze nie będę sie podejmował bo przyznaję że grają tragicznie, ale co z tego skoro w LM mają półfinał i w zasadzie śmiało mogą celować w finał. Barce która wg Twoich świetnych statystyk ligowych powinna zostać zabita wczoraj przez MU. zresztą co to są bilanse. jakim legitymował sie Real dopóki do Madrytu nie zjechała Roma. takich przykładów można mnożyć.
może i Barca to nie ten sam zespóół, który lśnił w sezonie gdy zdobywali LM \:\) ale szlachectwo zobowiązuje. Barca jak widać potrafi się spinać, a wczoraj ciężko zarzucić któremuś z piłkarzy słaby mecz czy brak formy. Deco praktycznie z marszu wszedł w zespół i zagrał b.dobre zawody.
"Jeżeli ktoś ma ponad 60% posiadania piłki, oddaje 21 strzałów (w większości niecelnych i niegroźnych) i nie zdobywa bramki, to co można o takiej drużynie napisać ? "

ok, czyli to po prostu świadczy że MU jest lepsze \:\)
"Dostali prezent od losu (niewykorzystany karny), drugi raz to się nie powtórzy"
-pożyjemy zobaczymy, czasem mam dziwne wrażenie że typujący bawią się w nostradamusów i myślą że ich teorie i spojrzenie na świat mają jakiś wpływ na to co się wydarzy w przyszłości, a bukmacherka to przecież tylko zgadywanie tego co ma się dopiero wydarzyć \:\)
zobaczymy jak będzie wyglądał mecz na OT. a mi się wydaje że może się stać podobnie jak w derbowych meczu z City gdzie wszystko było dopięte na ostatni guzik i wydawało się że United pojadą z Błękitnymi na ostro:)
nie zgodzę się że Abidal i Zambrotta zagrali słabo, wychodzili często pokazywali się na pozycjach, może i mankamentem były wrzutki, ale ich występy oceniam na +. przy tej klasie zespołów jak ktoś sie zamuruje na 30m to wcale nie tak łatwo strzelić mu gola (patrz: Liverpool czy Milan w Londynie)
z ich kontr nic nie wyszło, zobaczymy w Anglii na co stać Barcelonę w kontrach:)
"Messi chyba najlepszy na boisku w drużynie Barcy, ale sił na cały mecz jeszcze nie starcza" nie wiem... może to decyzje bardziej wtajemniczonych fizjologów ale na boisku nie było widać jakoby Leo czuł się zmęczony. no ale 0:0 najgorszym wynikiem nie jest, mam nadzieje że Leo na OT zagra w pełnym wymiarze

@vanTheMan
Chelsea chodziło mi bardziej w kontekście meczu z menju, że u siebie (gdzie w lidze nie przegrali od 4lat) zrobia wszystko by wygrać i przedluzyc szanse na mistrza, kości będą trzeszczały i dlatego MU na pewno łatwo miał nie będzie.
chociaz, moim osobistym zdaniem, tytuł i tak już jest rozstrzygniety, wiadomo że Chelsea nie odpusci i zagra o 3pkt ale nawet zwycięstwo nic nie da- MU zostaną mecze z grajacym o pietruszkę WHU (który na pewno się połozy i odda punkty za to że MU pomógł im utrzymac sie sezon temu) i Wigan, czyli można by rzec filia MU, przyjaciele, którzy puszczą im mecz (chyba że Wigan byłby zagrozony spadkiem przed ostatnia kolejka w co szczerze wątpię)
co do Scholesa zupełnie się nie zgadzam - rudy w tym sezonie miał wiecej nieudanych meczów niz tych dobrych, taka jest moja opinia, świetny piłkarz ale powoli melodia przeszłości

porównanie CR do Bojana bardzo śmieszne
raz - ze świetnie wytłumaczył to @polskignom
dwa- że skoro tak gorąco okrzykiwany przez fanów MU najlepszy piłkarz świata ma bycw ogóle porównywany z Bojanem to --->

taktyka na remis? hm.. może tak a może nie. tego się na pewno nie dowiemy. faktem jest że przy 1:1 mozna by było mieć niemal pewność że taki remis byłby dobry, przy 0:0 - już niekoniecznie.

"wskazuje na to że mecz wczorajszy nie jest jakimkolwiek wyznacznikiem formy United."
hm.. czyli mecze rozegrane w sezonie np. miesiac temu 4:0 z AV pokazuja forme MU, ale wczorajszy mecz już mniej?

@Mindan
"Man U zagrało wczoraj defensywnie i tego należało się spodziewać" mogłeś o tym wspomnieć przed meczem \:\)
ja to zauważyłem na wielu forach że MU jest w wielkiej formie i pojedzie na mjentko słabą Barcelonkę \:\)

"W Rosji przeprowadzono sondę, jaki zespół najchętniej obejrzeliby Rosjanie w finale LM. Okazało się, że Manchester. A jak wiadomo, gdy Ruski chce, to Ruski ma"
Szewa - sondy mają to do siebie że ich wyniki zależne są od tego kto je sponsoruje i jakie wyniki chce osiągnąć, a także dla kogo one będą \:\)
bo wśród kogo przeprowadzali tę sondę? wśród 90% rosyjskiego motłochu którego nie stać na bilet a niezależnie od składu finału - i tak obejrzą mecz w tv?
ci co mają na finale być i na nim zarobić - tak też uczynia. a jeśli już jesteśmy przy Ruskiich to... w tym roku puchar Europy i tak zgarnia Chelsea \:\)
w Anglii może zdarzyć się wszystko tylko że po wczorajszym meczu te wszystkie 10/10 awansu Brytoli wcale tak pewnie nie wygląda

pzdr. i dzięki za merytoryczną dyskusję \:\)

Do góry
#2291739 - 25/04/2008 02:02 Re: LM Półfinał [Re: Mindman]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Mindman

Panowie, tak sobie przeglądam co tu niektórzy wypisują i chciałem się zapytać ...

CZY WY MACIE JAKIŚ KOMPLEKS NA PUNKCIE MANCHESTERU UNITED? \:D

To już jest śmieszne.

Man U zagrało wczoraj defensywnie i tego należało się spodziewać.

Jednego tylko nie rozumiem.

Dlaczego Fergusson nie pograł bardziej ofensywnie ?

Widać nie chciał wygrać \:D

Na Old Trafford MU rozjedzie Barce i wszelkie gadanie o tym, że Blaugrana coś tam może jest pozbawione podstaw.

To tak w skrócie ,szkoda sięrozpisywać.

We wtorek pełna stawka na "jedynkę" i długo oczekiwane przeze mnie wywalenie Ryja na .....zbity ryj

Do góry
#2291814 - 25/04/2008 02:16 Re: LM Półfinał [Re: mura]
przemekwn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2005
Miałem napisać praktycznie te same słowa co Mindman... Panowie nie chce mówić o porównywaniu 'nażelowanego frajera' do Bojana, bo jest to kompletnie bez sensu. Niech Bojan będzie w wieku Ronaldo chociaż w 3/4 tak dobry jak on to będę mu bił brawo. W historii futbolu było wiele tak dobrze zapowiadających się piłkarze po czym później wygaśli.
Jeśli chodzi o wczorajszy mecz-
po pierwsze: United zgasił na pewno niewykorzystany karny, nie ma się co nad tym rozwodzić- Barca po straconym golu musiałaby zaatakować, co pewnie skończyłoby się strzeleniem bramki- i tu nasuwa się pytanie czy United nie wyprowadziłby jakiejś zabójczej kontry ... ? ale gdyby babcia miała wąsy ...
po drugie: gnębiły mnie wczoraj fatalne podania VDS- to był jedyny problem wczorajszej defensywy jak dla mnie.
po trzecie: czy Wy faktycznie myślicie, że SAF nie myślał przed tym meczem o meczu z Chelsea ? fakt, remis 0:0 na wyjeździe jest najgorszym z możliwych remisów ale jest o stokroć lepszy niż przegrana. Kontynuując wątek z Chelsea- oglądaliście mecz z Liverpoolem? mam nadzieję, że tak i mam nadzieję, że widzieliście chociaż nieliczne z poprzednich meczy United w lidze. (Chelsea bez Lamparda- wyrazy współczucia dla niego, bo bardzo szanuję tego zawodnika).
Dalej- oglądaliście zapewne mecze wyjazdowe United w LM i wiecie, że wyjazdy im zupełnie nie służą i bardzo często bazują tylko i jedynie na skutecznych kontrach.
Jeśli Barca nie umie przypieprzyć z dystansu tylko chcą wejść z piłką do bramki to już ich problem a nie United.
I chuj, że mieli miażdżącą przewagę w posiadaniu piłki i strzałach jeśli nie umieli tego wykorzystać ?
Na OT Barcelonie łatwo nie będzie, ktoś już tu przytaczał bilans United na własnych śmieciach. Pożyjemy, zobaczymy, więcej napisze przed samym meczem.

Do góry
#2291820 - 25/04/2008 02:18 Re: LM Półfinał [Re: Amkwish]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Dla otuchy fanom Barcy , 0:0 to całkiem dobry wynik dla gospodarzy w pucharach ,zwłaszcza przy obecnej dyspozycji Barcy ,a w rewanzu niekoniecznie musi byc rozjechana przez MU , nie spodziewałbym sie z ich strony jakis huraganowych atakow , bo jedna kontra i moga miec oni potem ogromne klopoty .
Henry bedzie w pełni sił myśle , a on doskonale potrafi zatańczyc sambe z Brownem czy Ferdinandem, co wielokrotnie pokazał w Premier , ostrozny small na awans Barki we wtorek \:\)

POZDRO
ELDO

Do góry
#2300908 - 29/04/2008 03:00 Re: LM Półfinał [Re: ELDORADO]
garate_cepa Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/05/2007
Na Old Trafford Barca rozjedzie MU i wszelkie gadanie o tym, że Junajted coś tam może jest pozbawione podstaw.
We wtorek pełna stawka na "iks dwójkę" i długo oczekiwane przeze mnie fanfary dla Ryja za .....swietny mecz.

Do góry
#2300923 - 29/04/2008 03:07 Re: LM Półfinał [Re: Amkwish]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

[quote=Mindman]
We wtorek pełna stawka na "jedynkę" i długo oczekiwane przeze mnie wywalenie Ryja na .....zbity ryj

byle nie do Chelsea, bo i taką opcję słyszałem \:\( czy naprawdę nie ma w Hiszpanii ani jednego szanowanego eksperta który by wreszcie obnażył prawdę o "warsztacie" trenerskim i doprowadził do wywalenia Rijkaarda? (i od razu Valdesa w pakiecie)

Do góry
#2300926 - 29/04/2008 03:08 Re: LM Półfinał [Re: garate_cepa]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Mi również się wydaje, że kursy około 2.3 na awans Barcy czyli w rzeczywistosci na x2 bo w 0-0 nie wierze są zawyżone i w obliczu tego, że dla Blaugrany to jedyna szansa na uratowanie sezonu są jak najbardziej warte gry \:\)

Do góry
#2301480 - 29/04/2008 06:36 Re: LM Półfinał [Re: Bullet]
Borinho Offline
enthusiast

Meldunek: 28/07/2005
Moim zdaniem , choć jestem wielkim fanem pięknej gry , Barcelony futbolu ofensywnego to jednak nie widzę jutro innego rozstrzygnięcia jak zwycięstwo Manu 2-3 bramkami . Po 1 drużyny Angielska fantastycznie prezentuje się u siebie gdzie prezentuje u siebie ofensywny futbol oparty na świetnym pressingu . Nie wydaje mi się możliwe by średnia obrona Barcelony była w stanie powstrzymać tak świetnie dysponowanych zawodników jak Rooney Czy C.Ronaldo czy nawet nie obliczalny Tevez . Atut własnego boiska jest ogromnym atutem Manu gdzie w ostatnim okresie poległy takie firmy włoskie jak Milan ,czy Roma dwukrotnie. Osobiście widzę ogromną przewage Manu w każdym rzucie rożnym wolnym stałym fragmencie gry których będzie bardzo dużo i które będą powodowały ogromny kocioł pod bramką Valdesa. Przypominam że w 1 meczu przy ogromnej przewadze Barcelony , gospodarze nie byli w stanie ani razu poważnie zagrozić po stałym fragmencie gry drużynie Angielskiej , nie miał kto uderzyć brakowało Ronniego a z główkowych pojedynkach gracze Barcelony byli bez szans !!!
Każdy kto intersuje się piłką widział co prezentuje obecnie Barcelona . Napastnicy rażą nie skutecznością a gra jest schematyczna oparta na długim utrzymywaniu przy piłce które tak naprawdę nie daje żadnych efektów punktowych . Uważam że era tej Barcelony się skończyła ,Ronnie skonfliktowany z trenerem już nie gra w tej drużynie , Etoo myśli o nowych wyzwaniach , Deco jest bez formy, Mesii ciągle łapie kontuzje które uniemożliwiają mu dojście do pełni formy ,Henry niby wielki piłkarz ale moim zdaniem wielki to on był 2-3 sezony temu obecnie dużo słabszy. złota ofensywna gra Barcelony oparta na 3 napastnikach przeminęła. Jest to przykre ale tak jak kiedyś wielki Real się skończył tak kończy się dziś Barcelona i prawdopodobnie jutro na Old Traford zostanie to potwierdzone wynikiem.
Barcelona w latach największej świetności 2-3 sezony temu miała ogromne problemy by poradzić sobie z Angielską drużyną . Wystarczyć przypomnieć 2 mecze z Chelsea , czy nawet finał z Arsenalem gdzie grająca z przewagą 1 zawodnika Barcelona do 70 minuty nie potrafiła strzelić choćby 1 bramki !!! Statystyki są też nie ubłagane w fazie pucharowej Barcelona na 3 próby w ostatnich 3 sezonach tylko 1 raz wyeliminowała w 2006 roku drużyne Angielską . Dodatkowym argumentem dla mnie są wspomnienia z meczu z Celticiem który prezentuje się obecnie jak 13-15 drużyna premiership a Barcelona straciła tam 2 bramki po zaledwie 2 strzałach drużyny Celticu . Oczywiście udało im się odwrócić losy meczu ale jaką obrone ma Manchester a jaką Celtic ??
Jakie argumenty ma zatem Barcelona ??? ja nie widzę ich za dużo może liczyć na słabszy dzień Manu łut szczęscią tylko tyle.

Mój typ jest jeden Manchester utd po 2,04 w Betfair.

Do góry
#2301495 - 29/04/2008 06:47 Re: LM Półfinał [Re: garate_cepa]
przemekwn Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: garate_cepa
Na Old Trafford Barca rozjedzie MU i wszelkie gadanie o tym, że Junajted coś tam może jest pozbawione podstaw.
We wtorek pełna stawka na "iks dwójkę" i długo oczekiwane przeze mnie fanfary dla Ryja za .....swietny mecz.

a czemu niby Barca rozjedzie United ?
po cholere pisać tak głupie posty ?
następny raz proponuję czymś poprzeć swoją 'obszerną' wypowiedź ... może jakieś konkrety i fakty ?
mnie osobiście mało obchodzi co Ty obstawisz, spodziewałem się tu bardziej konstruktywnej dyskusji.
'szkoda się rozpisywać'
pierwszy minus United - brak Rooneya
drugi minus United- brak Vidica
będzie ciężko... i teraz / wszystko wydawało się łątwe i proste do konca sezonu (szczególnie pod względem PL) a tu sprawa się komplikuje- wyprzedzamy Chelsea tylko pod względem lepszego bilansu; w LM gramy z 'niby słabą' Barcą która zdominowała pierwszy mecz.
Coraz bardziej dziwi mnie postawa Fergusona, który za każdy przegrany mecz w lidze obwinia sędziów (drugi Mourinho się z Niego robi na starość? )
W składzie Barcelony zabraknie Rafaela Márqueza oraz Giovaniego Dos Santosa, którzy zostali zastąpieni przez Carlesa Puyola i Edmílsona.
W LM Manchester nie przegrał od 14 spotkań (tj. 3 lat)
Barca niepokonana od 11 spotkań.
Zaczęło się to co zawsze dzieje się z Manchesterem pod koniec sezonu- fatalny spadek formy...
Prawda jest taka, że gdybyśmy podejmowali na OT Barce chociażby rok temu to United zniszczyłoby ją jak tylko chciało.
W ostatnim meczu na duże brawa jak dla mnie zasłużyła defensywa Manchesteru i warto na to zwrócić uwagę podczas obstawiania tego meczu (under ?). Ale z drugiej strony takie postaci jak Messi czy Henry ...
Jutrzejszy mecz będzie meczem walki o każdą piłkę, o każdy metr boiska, co pewnie przyniesie sporą ilość żółtych kartek (szczególnie gdy któraś z drużyn szybko strzeli bramkę).
Jeśli chodzi o wynik - będzie kurewsko ciężko bez Rooneya (wg mnie to większe osłabienie od Ronaldo) 0 jeśli chodzi o Vidica to skoro w pierwszym meczu sobie poradzili teraz też dadzą rade. Moim zdaniem 1 lub 2 :0 dla United. under bramkowy oraz over żółtych kartek.
Follow follow follow, cause United are going to Moscow!!

Do góry
#2301511 - 29/04/2008 06:56 Re: LM Półfinał [Re: przemekwn]
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
Nie wiem skad informacje kolegi powyzej ze Rooney i Vidic maja nie zagrac. Zarowno dla MU i Barcy to mecz sezonu, w takich meczach ryzykuje sie zdrowie aby tylko wygrac. Zreszta sam Sir Alex Ferguson mowi ze Wayne Rooney i Nemanja Vidic zdążą wyleczyć kontuzje na jutrzejsze starcie z Barceloną w Lidze Mistrzów. A wiec jak na moje Diably jutro na 90% w najsilniejszym zestawieniu.
Glory Glory Man United!!!

Do góry
#2301528 - 29/04/2008 07:06 Re: LM Półfinał [Re: przyborro]
przemekwn Offline
Pooh-Bah

Zarówno Wayne Rooney jak i Nemanja Vidic opuścili dzisiejszy trening.
Vidic ostatnio nie wystąpił (w meczu z Barcą z powodu problemów żołądkowych) a w meczu z Chelsea zagrał tylko kilka minut (zderzenie z Drgobą)
Rooney zaś w spotkaniu z Chelsea doznał urazu biodra i został zmieniony przez Ronaldo (Wayne doznał kontuzji biodra już we wcześniejszym meczu w PL ale zdążył się wykurować na mecz z Barcą - teraz nie wiadomo jak to będzie (wolałbym, żeby wszedł około 70 min na podmęczonych obrońców Barcy)

Do góry
#2301549 - 29/04/2008 07:29 Re: LM Półfinał [Re: przemekwn]
DELMARCO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/03/2005
Originally Posted By: przemekwn
Zarówno Wayne Rooney jak i Nemanja Vidic opuścili dzisiejszy trening.
Vidic ostatnio nie wystąpił (w meczu z Barcą z powodu problemów żołądkowych) a w meczu z Chelsea zagrał tylko kilka minut (zderzenie z Drgobą)
Rooney zaś w spotkaniu z Chelsea doznał urazu biodra i został zmieniony przez Ronaldo (Wayne doznał kontuzji biodra już we wcześniejszym meczu w PL ale zdążył się wykurować na mecz z Barcą - teraz nie wiadomo jak to będzie (wolałbym, żeby wszedł około 70 min na podmęczonych obrońców Barcy)

Rooney ma chyba jakies naciagniecie, ale gadanie ze nie zagra to tylko sciema, Vidic z Chelsea stracil zeba i ma zszyta warge, kontuazja bolesna ale nie sadze zeby wyeliinowala go z meczu. Poza tym dla takich meczy gra sie cale zycie w pilke i tych dwoch jak dla mnie napewno jutro zagra. troche martwi mnie taka euforia na MU ale sam i tak do zagram za sednia stawke \:\)

Do góry
#2301550 - 29/04/2008 07:30 Re: LM Półfinał [Re: Borinho]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
Rooney swietnie dysponowany ?

a to mi dopiero swietny zart - z tego co sie orientuje ostatnimi czasy jest dosc przecietny \:\)

inna sprawa, ze w meczu z Czelski nabawil sie kontuzji i musial opuscic boisko, podobnie jak ostoja defensywy Vidic, ktory dostal strzala od Didiera - ich wystep stoi pod znakiem zapytania \:\)

chyba jednak dzisiaj [tuz po meczu z przyszlym mistrzem Anglii(daj Boze)] bedzie najodpowiedniejszy moment by udowodnic, ze Manchester to na te chwile mocno przereklamowana marka i gdyby nie nadmiar szczescia, byc moze juz dawno byliby za burta LM

ja osobiscie trzymam kciuki za Barcelone, nie chce juz patrzec jak CR lata po boisku i przy kazdym kontakcie z rywalem, pada komicznie na ziemie, proszac blagalnym wzrokiem sedziego o kolejny wolny badz karny(bylem w szoku, ze za 2 takie marne proby wymuszenia nie dostal zoltka w pierwszym meczu) \:D

wraca szeryf Puyol, najwieksze dziala mialy w weekend wolne - z pewnoscia gorzej nie bedzie

cs 1-1 i koniec przygody dla diabelkow \:\)

PS: ten sezon bedzie nalezal do "samograjow" z Londynu \:\)

Do góry
#2301553 - 29/04/2008 07:33 Re: LM Półfinał [Re: przemekwn]
Qurek Offline
member

Meldunek: 12/02/2008
Widze, ze wszyscy(prawie) nie widza innej opcji niz wygrana MU \:\) Niektorzy nawet pisza o wygranej 2-3 bramkami \:D Nie zebym kogos obrazal albo krytykowal, bo kazdy ma prawo do wlasnego zdania i kazdy moze pisac to co mysli, ale jezeli ktos dokladnie ogladal mecz w Barcelonie i patrzyl na to wszystko co sie dzialo na boisku obiektywnie - a nie przez pryzmat kibicowania MU to powinien zauwazyc przewage Barcy, ale taka przewage, ktora powinna sie skonczyc wygrana wlasnie tymi 2-3 bramkami, wiec nie sadze zeby zmeczeni anglicy walczacy o mistrzoswo kraju i final ligi mistrzow w ciagu tygodnia rozegrali 3 tak trudne mecze na wysokim poziomie(mimo zmian w wyjsciowej 11) - tak na dobra sprawe to w pierwszym meczu z Barca byli druzyna o wiele, wiele gorsza, duzo biegali za pilka, bo hiszpanie mieli gigantyczna przewage w posiadaniu pilki i gracze MU praktycznie caly mecz biegali w kolko probujac odebrac futbolowke mimo wszystko skladnie grajacej Barcelonie, ktora pomimo problemow kadrowych i konfiktow w klubie pokazuje, ze na takie mecze nie brak im motywacji, a potencjal i umiejetnosci zawodnikow maja bez watpienia najwiekszy na swiecie.. szkoda, ze na mecze ligowe tej motywacji brak \:D

Pozdrawiam i zycze trafnych typow

Do góry
#2301563 - 29/04/2008 07:43 Re: LM Półfinał [Re: Qurek]
DELMARCO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/03/2005
ja powiem tak.... na tym szczeblu to motywacji nie brakuje chyba nikomu!!! ale sama motywacja to troche za malo. na chwile obecna barcelona jest 1 - bez formy 2 - bez trenera (bo Frank to obecnie figurant w protokole) 3 - bez pomyslu na gre. nie jestem kibicem MU, nawet bardziej lubie Barce ale skoro u siebie nic nie zdzalali z defensywnie istawionym MU to na Old Trafford zbytnio MU nie skrzywdza. wg mnie w ciagu tygodnia MU zagra 1 dobry mecz, i to dzis bo te dwa wczesniiejsze byly poprostu poprawne i podporzadkowane dzisiejszemu. oprocz formy, wlasnego boiska MU ma tez przewage bo ma trenera. \:\) pozdrawiam

Do góry
#2301566 - 29/04/2008 07:44 Re: LM Półfinał [Re: bitnap]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: bitnap
Rooney swietnie dysponowany ?

a to mi dopiero swietny zart - z tego co sie orientuje ostatnimi czasy jest dosc przecietny \:\)

Nie zgodzę się. Gdyby w piłce nożnej przyznawano tak jak w NBA, nagrodę MVP (Most Valuable Pleyer), to Rooney w Man Utd powinien ją dostawać w 70% meczów "Czerwonych Diabłów". Ten napastnik odwala całą czarną robotę i CR przede wszystkich korzysta z tej pracy Anglika. To było doskonale widoczne podczas jednej z akcji w czasie meczu Chelsea-MU, kiedy Rooney ściągnął na siebie dwóch obrońców rywala a "płaczek" dzięki temu miał czyste pole karne przeciwnika.

Originally Posted By: bitnap

ja osobiscie trzymam kciuki za Barcelone, nie chce juz patrzec jak CR lata po boisku i przy kazdym kontakcie z rywalem, pada komicznie na ziemie, proszac blagalnym wzrokiem sedziego o kolejny wolny badz karny

Podczas każdego meczu MU czuję dokładnie to samo
CR jest zdecydowanie przereklamowany. Na dowód podam dwa krótkie fakty: 1) podajcie z pamięci mecz na szczycie EPL w który CR wziął na swoje barki ciężar gry i zapewnił swojej drużynie zwycięstwo 2) mecze CR w Reprezentacji Portugalii. Żenua.

W dzisiejszym meczu stawiam na 1-1.

Do góry
#2301573 - 29/04/2008 07:52 Re: LM Półfinał [Re: Qurek]
Borinho Offline
enthusiast

Meldunek: 28/07/2005
Qurek na tym poziomie w 70% przypadków gospodarz ma przewagę w 1 meczu ale co z tego wynikało nic bo skończyło się 0-0. Dodatkowo z tego co widziałem to najlepszą sytuacje miało Manu które zmarnowało karnego . |Gdyby go strzeliło Barcelona nic by nie strzeliła to byś mówił o inaczej o 180 stopni. Pozatym ty co prawisz to jest głupota że biegali jakoś w hiszpańskiej lidze wszyscy biegają za piłką Barcelony tylko nic z tego nie wynika mają 60-40 w wszystkich meczach prawie ale są popełniają katastrofalne błedy w obronie i przegrywają tyczy się to zwłaszcza meczów wyjazdowych w ostatnim czasie.
Barcelona jest za słaba na Manu tylko cud może ich uratować. Co do zmęczenia to bym w wypadku angielskich drużyn ostatnią rzeczą jest jaką bym myślał . Ja jestem fanem Barcelony ale jestem obiektywny w tym co widział przez pryzmat całego sezonu i było by to mega niespodzianką gdyby Barcelona w Moskwie była w finale. Poprostu czas Barcy się skończył ta drużyna po sezonie musi być przebudowana bo ten trener i niektórzy piłkarze już z tej drużyny więcej nie wyciągną . Gdyby Barcelona była w takiej formie jak 2 lata temu i miała Ronniego w super formie to by było 3-0 Na camp nou i po zawodach , bo tam były takie pozycje z wolnych że grzechem było nie zdobyć choć 1 gola , ale jak widać w Barcelonie nie ma kto teraz dobrze nawet z stałego fragmentu uderzyć

Do góry
#2301610 - 29/04/2008 08:32 Re: LM Półfinał [Re: bitnap]
dado Offline
stranger

Meldunek: 28/03/2008
[quote=bitnap]Rooney swietnie dysponowany ?

Kompletna bzdura. Praca Rooneya dla Manchesteru United jest nieobliczalna. Jest to piłkarz, który haruje od 1 do ostatniej minuty na całej szerokosci i długosci boiska. Moze nie odpala fajerwerków zbyt czesto, ale to wlasnie Rooney decyduje o grze, obliczu i zwyciestwach MU. Z reszta te cale 28 bramek CR w Premiership reklamowane jako skrzydlowego:) jest taka sama bzdura. Rooney dla obecnego sposobu gry MU jest nieoceniony, czesto wlasnie pelni role skrzydlowego, dogrywajacego, skupiajacego na sobie uwage obronców przeciwników (czesto niejednego). Nie wspomne juz o grze Rooneya w defensywie \:o

A co do dzisiejszego meczu. Tydzien temu Barcelona atakowała, a Manchester umiejętnie się bronił. Mowa o kryzysie w przypadku Barcelony jest jak najbardziej na miejscu, bo chociaż Barcelona utrzymywala sie przy pilce, atakowała to robiła to bardzo statecznie, wolno, „z bólem”. Nie było też gry, która przynosiła jej przewagę bramkową. Mianowicie szybkiego rozegrania piłki z błyskawicznymi zmianami pozycji. Co prawda Barcelona próbowała, ale robiła to nieudolnie.
Dla mnie końcowy rezultat (0-0)jak i obecna gra obydwu zespołow wskazuje na Manchester. Chociaz mimo wszystko MU nie bedzie miał łatwego zadania.

Reasumując: to pólfinał Ligi Mistrzów. Dla mnie jest to szczebel rozgrywek, gdzie po prostu lepiej pokibicowac przed telewizorem i jedynie martwic sie o to czy mecz bedzie ładny NO BET

Do góry
#2301621 - 29/04/2008 08:56 Re: LM Półfinał [Re: dado]
bitnap Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2007
co do gry w defensywie mozna sie zgodzic, ale wybaczcie ... napastnika rozlicza sie z czego innego \:\)

jak dla mnie Rooney jest bardzo daleki od swojej optymalnej formy \:\)

Do góry
#2301748 - 29/04/2008 14:43 Re: LM Półfinał [Re: bitnap]
Qurek Offline
member

Meldunek: 12/02/2008
Borinhno - jak juz pisalem kazdy ma prawo do wlasnego zdania.. chociaz dyskusja na poziomie zawsze jest wskazana, a ja chetnie skorzystam ze wskazowek pewnych "typerow", tylko niestety nie tym razem ;\) Moze po prostu mimo tylu lat zainteresowania sportem, a w szczegolnosci pilka nozna i tennisem nie wyostrzylem sobie takiego oka fachowego \:p Gdybac o tym, ze MU by strzelila gola z karnego to sobie mozna, tak samo moge gdybac i mowic, ze Barca powinna wykorzystac chociaz 2 z tych kilku swietnych sytuacji w polu karnym i byloby 2:1 dla Barcelony \:D Aspekt boiska moim zdaniem nie bedzie mial dzisiaj zadnego znaczenia, sadze nawet, ze Barca zagra dzisiaj o wiele lepiej, bo Deco i Messi beda w troche lepszej dyspozycji. Jezeli MU awansuje to napewno Ci pogratuluje..

Pozdrawiam

Do góry
#2301760 - 29/04/2008 15:05 Re: LM Półfinał [Re: Qurek]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Nie rozumiem jednej rzeczy. MU zagrał dwa słabsze mecze i już przez większość ludzi jest skreślany. Wszyscy ci, którzy punktują słabe strony Czerwonych Diabłów, zgrabnie pomijają słabą formę Barcelony praktycznie przez CAŁY sezon. Ja rozumiem, że można dla własnej teorii pomijać pewne fakty, ale bądźmy obiektywni. Jeżeli ktoś po jednym meczu w Barcelonie twierdzi, że Blaugrana jest faworytem na Old Trafford, to ja nie mam pytań

Ktoś wyżej ładnie przedstawił sytuację kadrową Barcy w ofensywie (ja też chyba wcześniej o tym pisałem): słaby i niegrający Ronaldinho, Deco - będący cieniem samego siebie z poprzednich sezonów, niewyraźny Henry, pudłujący w najważniejszych momentach Eto'o, niewidoczny Iniesta. O tym się zapomina. Zostaje tylko Messi - przywoływany jako koronny argument mający pogrążyć MU. Jednak nie zapominajmy, że nawet tak genialny piłkarz nie wygra meczu w pojedynkę. Jest jeszcze Bojan, ale to jeszcze dzieciak, który będzie miał problem z udźwignięciem tak niesamowitego ciężaru na własnych barkach.

Jeszcze wrócę do MU i oceny ich formy na podstawie dwóch meczów. Pragnę tylko przypomnieć, że oba te mecze zostały rozegrane na wyjeździe. Dzisiaj na pewno zobaczymy inną drużynę, drużynę ustawioną ofensywnie, odpowiednio umotywowaną (nie odmawiam oczywiście tej motywacji Barcelonie) i niesioną dopingiem kibiców.

Ja biorę kurs w okolicach 2.00 na gospodarzy bez pytania \:\)

Do góry
#2301768 - 29/04/2008 15:18 Re: LM Półfinał [Re: Qurek]
zicoo Offline
addict

Meldunek: 18/08/2007
Panowie nie przekreślajcie tak szybko Barcy, wszak Barca to Barca. Może forma nie stoi na najwyższym poziomie, ale LM rządzi się swoimi prawami. Odnośnie składów można przeczytać posty wyżej. Moje zdanie jest takie, że mimo iz w Barcelonie zarówno forma jak i nastroje nie stoja na najwyższym poziomie to mimo wszystko Blaugrana wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko.

polecam lekturę:
http://www.uefa.com/printoutfiles/competitions/ucl/2008/e/e_301914_pk.pdf

Z tego co widzę idzie niezła masowka na awans MU, a ja jednak sercem i rozumem za FCB.
Mój typ :
1:1 --> 6,5
under 2,5 --> 1,65
awans : fcb --> 2,1
x2 --> 1,85

---------------------
myślę, że warto spróbować:
Czy S Eto'o strzeli bramkę w regulaminowym czasie gry? TAK -->3,75

Do góry
#2301809 - 29/04/2008 16:18 Re: LM Półfinał [Re: Borinho]
_Goldi_ Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2003
Moim zdaniem, w Barcelonie Manchester wcale sie nie bronil, tylko niemial pomyslu na to zeby wyjsc z pilka. Ogladalem to spotkanie i czasami smialem sie z nieporadnosci Angoli. Tym bardziej karny niestrzelony przez płaczącego Ronaldo rozbawil mnie kompletnie. Barcelona..hym no pokazala sie z bardzo dobrej strony, ciagle atakowala, zabraklo jej szczescia. Jak juz ktos napisal, to ze Man gra u siebie niema zadnego znaczenia, to nie jest Polska ligfa, gdzie 12 zawodnik (kibice) maja czasami duze znaczenie. Ja mimo wszystko zastanwaim sie na zagaranie za wieksza kase na zwyciestwo Barcy. Przegrala wszystko w tyms ezonie, widac ze po ostatnim meczu w La Coruni grala w raczej rezerwowym skladzie, czyli odpuszcza walke nawet o 2 pozycje i stawia wszystko na zdobycie LM. W GB 4.0 na zwyciestwo Barcy, hmm tak z 200 zeta az sie prosi zeby dac.

Do góry
#2301847 - 29/04/2008 16:51 Re: LM Półfinał [Re: _Goldi_]
garate_cepa Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/05/2007
Po prostu Barca przegrala mistrza wiec interesuje ja tylko LM. Podstawowi gracze odpoczywali w ost meczu podczas gdy MU meczyl sie z Chelsea i walczyc bedzie dalej o 1 miejsce w lidze.Na pewno zmeczenie daje o sobie znac. Barca nie ma nic do straceniam i jesli strzela bramke to MU moze miec problemy z odrabianiem strat.

Do góry
#2301883 - 29/04/2008 17:20 Re: LM Półfinał [Re: garate_cepa]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Widzę, że z 'masówki' na United robi się 'masówka' na Katalończyków

W moim mniemaniu Sir Alex Ferguson celowo ustawił zespół w ustawieniu dość defensywnym na spotkanie w Barcelonie. Świadczy o tym chociażby pozycja Rooney`a, który odpowiadał za więcej zadań destrukcyjnych niż prowadzanie ataku. Wierzę w fach Szkota i jestem w stanie zaufać w to co robi. Bezradna Barcelona po pierwszym spotkaniu uwierzy w swoje szanse. Być może spróbują prowadzić grę pozycyjną, tak jak u siebie, co niczego, poza imponującym wskaźnikiem posiadanie piłki, im nie przyniosło. Manchester ma kim 'użądlić' i myślę, że stanie się to dzisiejszego wieczoru co najmniej dwa razy.

'Czerwone Diabły' na swoim terenie to zupełnie inny zespół. Nieraz się o tym przekonałem i dzisiaj czuję zwycięstwo

Z drugiej strony, Barcelonie w jakimś stopniu porażka w dzisiejszym spotkaniu byłaby na rękę. Ryj odejdzie, przyjdzie ktoś nowy, co jest szansą na wznowienie potęgi Dumy Katalonii. Rijkard nie jest już w stanie nic więcej osiągnąć z tą drużyną i tego nie zmieni nawet jednorazowy sukces, jakim byłoby wyeliminowanie Man United.

C`MON RED DEVILS !!

Do góry
#2301897 - 29/04/2008 17:29 Re: LM Półfinał [Re: _Korver_]
_Goldi_ Offline
veteran

Po dluzszym zastanowieniu szanse sa 50/50. I mysle ze w wyborze zwyciezacy zadecyduje sympatia do danego klubu niz aktualny sklad czy tez forma.

Do góry
#2302212 - 29/04/2008 19:56 Re: LM Półfinał [Re: dado]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: dado

Reasumując: to pólfinał Ligi Mistrzów. Dla mnie jest to szczebel rozgrywek, gdzie po prostu lepiej pokibicowac przed telewizorem i jedynie martwic sie o to czy mecz bedzie ładny NO BET

Dobrze powiedziane jak dla mnie \:\)

Tak też zrobię.

Tak więc na dziś: + GLORY GLORY MAN UNITED!

Do góry
#2302305 - 29/04/2008 20:46 Re: LM Półfinał [Re: Mindman]
kelmaj Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/02/2008
Originally Posted By: Mindman
Originally Posted By: dado

Dobrze powiedziane jak dla mnie \:\)

Tak też zrobię.

Visca el Barca

Do góry
#2302321 - 29/04/2008 20:56 Re: LM Półfinał [Re: kelmaj]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: kelmaj
Visca el Barca [/quote]

Sratatata \:D

Over 2,5 do wziecia po bardzo ładnym kursie, a kto po tym meczu bedzie chodził w glorii,a kto nie przeżyje.....to dla mnie rzecz trzeciorzędna.

Stawiam na piekny mecz z dużą ilością bramek.
Barca od 3 spotkań bez gola, ma Messiego i....Valdesa,więc ...over

Over 2,5 za 8/10 po kursie 2,30

Over pogrążający Ryja -bezcenne

Do góry
#2302325 - 29/04/2008 21:00 Re: LM Półfinał [Re: Amkwish]
rudyfcb Offline
addict

Meldunek: 19/05/2006
amk nawet Ryj nie przeszkodzi dziś w awansie do finału. Bramkowy remis dziś na Old Trafford. Na pociesznie Puchar Mistrzów, a w następnym sezonie bez loka taka moja wizja:)

Do góry
#2302344 - 29/04/2008 21:11 Re: LM Półfinał [Re: Mindman]
kuerten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2004
Manchester United miażdzy na swoim boisku, dominuje, wszystko za sprawą idealnego przesuwania się formacji do przodu i pressingu.
Nasuwa się pytanie. Czyżby Diabły mogły zdetronizować Barcelonę pressingiem na całym boisku? Tylko tak można przeszkodzić im w rozgrywaniu piłki. Myślę, że ostatnio sporo meczów i tak to wyglądać nie będzie.

Wszyscy ważni w blaugranie odpoczywali: Xavi, Iniesta, Messi, Eto, Milito, nawet Valez :)) i Puyol tez by odpoczywał gdyby grał na Nou Camp w środę, Barcelona gra bez polotu - to fakt, ale dziś jest inny mecz, mało kto wchodzi na Barcelone pressingiem.. trochę swobody dla Messiego może źle się skończyć..

Awans Fc Barcelona Bwin 2.30

Do góry
#2302395 - 29/04/2008 21:30 Re: LM Półfinał [Re: Mindman]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Wg mnie Ferguson swiadomie nastawil druzyne defensywnie, ale napewno nie spodziewal sie takiej dominacji Barcy, nawet sami gracze dumy Kataloni podkreslali ze byli takim obrotem spraw bardzo zaskoczeni. Wynikalo to jak ktos sluszenie stwierdzil z nieporadnosci i braku inewncji tworczej Anglikow, zabraklo atakow ktore moglyby stac sie realnym zagrozeniem dla Hiszpan. Wyniki 0-0 dla Barcy nie jest napewno rezultatem ktory moze ich w pelni satysfakcjonowac, ale nie stawia ich takze na straconej pozycji. MU jest pod o wiele wieksza presja, nie moga przeciez zawiesc zebranych w Teatrze Marzen kibicow, tych ktorzy okreslaja ich mianem najlepszej druzyny Europy, tych ktorzy wymieniali ich jako glownego pretedenta do siegniecia po LM i tych ktorzy juz przed pierwszym meczem przesadzili losy tej rywalizacji. Nie wypada przeciez przegrac z Barcelona, ktora ogrywa kto chce w Hiszpani, z klubem ktory byl 73 % przy pilce w 1 meczu i nie potrafil udokumentowac swojej przewagi strzelajac gola. Wg mnie wielu zbyt szybko deklasuje Barcelone. Fakt jest wiele powodow by w nia watpic ale nie robmy z tej wielkiej druzyny jakiegos drugorzednego klubu, przecietniaka... W dalszym ciagu w druzynie znajduje sie wiele wspanialych indywidualnosci ktorych nie mozna lekcewazyc. Maja oni cos do udowodnienia swoim kibicom, przegrali lige, musza teraz dolozyc wszelkich staran by zrekompensowac im tamta porazke. Manchester wg mnie gasnie, robi sie co raz bardziej nerwowo, niemal 99% szans na to ze MU awansuje do finalu spada w dol , losy mistrzostwa poztstaja sprawa otrwarta... Zeby nie okazalo sie tak ze zostana z pustymi rekoma. Skoro Rooney nie blyszczy jak wczesniej, skoro gwiazdor Ronaldo nie potrafi sie pokazac w najwazniejszych spotkaniach, skoro wystep jednego z filarow obrony- Vidica stoi pod znakiem to droga do finalu wcale nie musi byc taka prosta. Wierze w ogromny potencjal jaki drzemie w ekipie z Kataloni i ze odrodzi sie ona jak feniks z popiolow, ze Iniesta, Xavi, Messi i Eto udowdnia ze nie sa wielkimi przegranymi tego sezonu i zamkna usta wszystkim przesmiewca i tym ktorzy w nich powatpiewali.

Do góry
#2302550 - 29/04/2008 23:13 Re: LM Półfinał [Re: Hakan]
VanTheMan Offline
veteran

Co do tego ze United zagrało na Camp Nou defensywnie to ponownie wypowiadać się nie będę.

Nie należy zapominać, że United również grają o bardzo wiele. Finał Ligi Mistrzów to dla Fergusona bardzo ważna rzecz, rzecz którą osiągnął tylko 1 raz w ciągu swojej 22 letniej kariery na Old Trafford. Oni, gospodarze, zagrają dla Busby Babes. Są pod presją ale wierzę że podołają wyzwaniu.

Jedną rzeczą, która jest korzystna dla Barcelony w tym meczu to fakt że remis daje im kwalifikację. O 0-0 tutaj mowy raczej nie ma tak więc każdy remis daje awans Katalończykom.

Meczu z Chelsea nie oglądałem, ale jak to już bywało tak i dziś będzie że po porażce w lidze, pechowej porażce, padnie zwycięstwo u siebie. Tytuł ligowy też nie jest taki pewny dlatego mobilizacja powinna być jeszcze większa.

A o Ronaldo to pozwólcie że ja nie skomentuję tego. Proponuję oglądnięcie spotkań (nie będę się bawić w podawanie konkretnych) i popatrzcie że te 38 goli (28 w sezonie) to raczej każdy ot tak sobie nie strzela. No do cholery jasnej co ten Portugalczyk ma zrobić by uniknąć krytyki? Dostał nalepkę nurka przy przyjściu na Old Trafford kiedy mu ostro odbijało... teraz nurkuje tak jak wszyscy - mniej lub bardziej ale w porównaniu do 2003 roku czy 2004 to jest niebo a ziemia. Jest kolosalna różnica, ten chłopak się rozwinął i rozwijać się będzie. A że jest jaki jest, że potrafi się rozpłakać na boisku to nie poradzicie temu. Nagród za byle co się nie dostaje... 2 razy z rzędu. Popatrzcie kto w poprzednich latach otrzymywał nagrody za najlepszego gracza w Anglii.

Nie mam zamiaru się kłócić, ale mam zamiar pojąć skąd ta nienawiść i takie cholera wie co... życzenie jak najgorzej Portugalczykowi?

THERE IS ONLY ONE UNITED!

Do góry
#2302600 - 29/04/2008 23:32 Re: LM Półfinał [Re: VanTheMan]
mcben Offline
newbie

Meldunek: 12/03/2008
ja na dzisiaj proponowalbym zupelnie inny zaklad
a minanowicie ilosc wprowadzonych zawodnikow w regulaminowym czasie : powyzej 5,5
expekt 1,95

dzisiejszy polfinal wzbudza sporo emocji i kazdy z nas bedzie kibicowal ktorejs z druzyn
manchester w roli faworyta (przemawia za nimi wlasne boisko, klasa trenera, aktualna forma, szeroka lawka),
ale czy warto stawiac na czerwone diably po kursie 1,95 , dla barcy sezon w hiszpani jest skonczony
pozostala im tylko liga mistrzow, zwlaszcza, ze dysponuja graczami, ktorzy moga z niczego wypracowac akcje i strzelic bramke,
a wtedy manczester bedzie musial zdobyc dwa gole
dla dobra widowiska niech cos wkoncu trafia, bo trzy mecze bez bramki i 6 bez zwyciestwa to ... brak mi slow

wiec zmiany

ryj nie ma pewnej posady, wiec bedzie musial dzialac, aby go ktos nie posadzil o biernosc
poza tym gracze tacy jak messi, xavi, deco, toure - moga nie byc przygotowani na pelne 90 min
wiec czekajacy na lawce henry, bojan, edmilson pewnie dostana szanse

sir alex
byc moze bedzie musial oszczedzac rooney'a (w meczu z chelsea zszedl przed koncem - kontuzja pachwiny)
scholes - wystapi od 1min ale raczej nie zagra calego maczu, chociaz ferguson pomimo slabszej dyspozycji obiecal mu wystep w final
gdyz w 1999 przeciw bayernowi byl zmuszony opuscil mecz finalowy za kartki
ostatnie eksperymenty z parkiem mozna uznac za pozytywne, wiec tez moze dostanie szanse
anderson, nani, kazdego z nich mozna wpuscic, aby jeszcze bardziej zamieszac
powracajacej do gry legendzie klubu nevillowi tez mozna dac szanse za evre ktory ma zolta kartke z barcelony
nie wiadomo co z vidic'iem
lista mozliwych zmian jest dluga
w przypadku przewagi wiekszej niz jedna bramka (pozostaja 3 mecze, ktore trzeba wygrac aby zdobyc podwojna korone),
wiec zapewne dla pewnosci ferguson bedzie oszczedzal kluczowych graczy (a robi to ostatnio dosyc czesto)

oczywiscie w przypadku przedluzajacego sie wyniku 0:0
trenerzy mogo pozostawic sobie zmiany na dogrywke, ale czy taki wynik jest wysoko prawdopodobny? raczej nie.
zreszta mozna podeprzec zaklad na zwrot stawki w przypadku braku bramek (kurs 7,5)
jedno nie wyklucza drugiego wiec moga wejsc dwa kupony, dodatkowo kurs wysoki wiec nie wymaga inwestycji duzej kwoty

scenariusz koncowki meczu, jesli chodzi o zmiany bedzie taki:
druzyna z niepomyslnym wynikiem stawia wszystko na jedna karte wprowadza kolejnych ofensywnych graczy
przeciwnicy wpuszczaja defensywnych, dodatkowo oszczedzaja graczy zagrozonych opuszczeniem finalu w przypadku otrzymania kolejnej zoltej kartki
+ zmiany taktyczne, sluzace zabraniu czasu rywalowi

no i oczywiscie jesli puszcza nerwy to czerwonka sprawi, ze bedzie trzeba calkowicie przemeblowac druzyne

i to by bylo na tyle
wiec dzisiaj licze rezerwowych
niech wygra lepszy
powodzenia

Do góry
#2302612 - 29/04/2008 23:35 Re: LM Półfinał [Re: mcben]
mcben Offline
newbie

nie wiem jak mi sie moglo napisac wyzej manczester
sorry ;\)

Do góry
#2302614 - 29/04/2008 23:36 Re: LM Półfinał [Re: mcben]
_Goldi_ Offline
veteran

he fajnie to wyglada, jak wypowiadaja sie ludzie z herbami barcelony i manchesteru. Jedni chwala tych, a drudzy tych. Jeszcze niebylo postu ze ktos z herbem Barcelony stwierdzil ze Manchester to dzis wygra, i odwrotnie.

Do góry
#2302638 - 29/04/2008 23:42 Re: LM Półfinał [Re: _Goldi_]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: _Goldi_
he fajnie to wyglada, jak wypowiadaja sie ludzie z herbami barcelony i manchesteru. Jedni chwala tych, a drudzy tych. Jeszcze niebylo postu ze ktos z herbem Barcelony stwierdzil ze Manchester to dzis wygra, i odwrotnie.

No to nieuważnie czytasz ;\)

Zwróć uwagę na ostatnie zdanie w wypowiedzi amkwisha \:\)

Do góry
#2302639 - 29/04/2008 23:43 Re: LM Półfinał [Re: _Goldi_]
mcben Offline
newbie

a wlasnie ze byly
amkwish - w pelni swojego profesjonalizmu w pierwszym meczu
pisal, ze manchester moze zrbic z barca wszystko co im sie podoba i wynik bedzie zalezal tylko od ich checi

Do góry
#2302677 - 30/04/2008 00:03 Re: LM Półfinał [Re: mcben]
_Goldi_ Offline
veteran

no w 1, ale w tym rewanzowym to juz nie

Do góry
#2302694 - 30/04/2008 00:12 Re: LM Półfinał [Re: _Goldi_]
TCJ23 Offline
member

Meldunek: 03/01/2007
Bla Bla Bla
Na Bwinie grać Man. U powyżej 2,5 raza na spalonym, 1.85zl !!!!!!
Nie wiem czy nie zagrać naprawdę grubo, żebyście nie szukali długo w poprzednim Man. U było 3 razy na spalonym.
Pewniak ? Zobaczymy....

Do góry
#2302710 - 30/04/2008 00:23 Re: LM Półfinał [Re: TCJ23]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
2 wyniki biore pod uwage. 2-1 i 1-1.

Nie wiem czemu, ale mam wrazenie, ze to MU bedzie strona dominujaca i to pod bramka firany bedzie wiecej okazji dla United. Barca w takiej grze powinna sie czuc zdecydowanie lepiej, niz przy rozmontowywaniu obrony zlozonej z 9 czy 10 zawodnikow z 1 prostej przyczyny. Bedzie wiecej miejsca.

Jezeli firana nie puści szmaty, jeżeli Zambrotta nie bedzie przywiazany do swojej polowy tak jak w 1 polowie meczu na Camp Nou, jeżeli Deco i Iniesta zagrają średnio, a nie katastrofalnie, jeżeli Messi pokaże swój geniusz.... TO Barcelona awansuje.

Mój typ to 1-0 do przerwy dla United... pozniej wyrownanie dla Barcy... w zaleznosc w ktorej minucie Messi wyrowna...ten awansuje. Mam nadzieje, ze w 95. \:\)

Do góry
#2302716 - 30/04/2008 00:28 Re: LM Półfinał [Re: Zabielany]
_Goldi_ Offline
veteran

Ja mysle ze jak szybko niepadnie bramka, to 1 polowa skonczy sie 0:0. W drugiej polowie licze na gola w ostatnich 5 minutach.

Do góry
#2302722 - 30/04/2008 00:30 Re: LM Półfinał [Re: _Goldi_]
Nemo74 Offline
veteran

Meldunek: 14/09/2005
A ja myślę że warto zagrać over 10 rogów w meczu, kurs 2,05 i powinno spokojnie wejść.

Do góry
#2302750 - 30/04/2008 00:47 Re: LM Półfinał [Re: Nemo74]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
Ja w dzisiejszym meczu nie widzę innego rozwiązania jak zwycięstwo Manchesteru. Atut własnego boiska, wyższa forma, lepsza kondycja, pomysł na grę, lepsza obrona, lepszy bramkarz. Czy Barca ma dzisiaj pokonać ManU? Na nie widzę żadnego elementu, który mógłby dać Barcelonie awans. No może poza furą szczęścia ;\)
Prawda jest taka, że Barca jest kompletnie bez formy. Żadnego pomysłu na grę. Co z tego, że w pierwszym meczu cały czas atakowali? Tzn. może inaczej - częściej utrzymywali się przy piłce, bo ciężko podania w poprzek boiska, 40m od bramki ManU uznać za atak. Był to jeden z nudniejszym meczó oglądanych przeze mnie w LM w ostatnim czasie.
Sam Messi meczu nie wygra.

Mój typ - spokojne 2-0 i bardzo pewny, niezagrożony awans do finału

Do góry
#2302789 - 30/04/2008 01:02 Re: LM Półfinał [Re: podstawek]
_Goldi_ Offline
veteran

Pomysl na gre? No wlasnie w 1 meczu niewidzialem w ogole pomyslu.
Nemo74 z tymi rogami to moze byc dobrze ;), w jakiej ofercie masz rogi ?

Do góry
#2302806 - 30/04/2008 01:13 Re: LM Półfinał [Re: micha$]
niedzwiedz1981 Offline
addict

Meldunek: 20/03/2006
tak sobie czytam te wasze rozważania i chyba jedyny zakład na jaki sie zdecyduje to NO BET Ten mecz to prawie jak loteria.
Tydzień temu na Camp Nou Barca zagrała słaby mecz, choć rzeczywiście imponowało utrzymywanie się przy piłce ale akcjom tym brakowało polotu i szybkości. Natomiast MU praktycznie albo zagrało słabo albo przyjechało ten mecz zremisować, co im sie zresztą udało
Forma Runeja też nie jest zachwycająca, podobnie jak Ronaldo tak i cały zespół już zdaje sie być zmęczony mijającym sezonem i nie ma sie co temu dziwić. Barca ma troche luźniej bo praktycznie o nic nie walczy i pewnie wolą wygrać Ligę Mistrzów niż przejmowac sie czy zajmą 2 czy 3 lub 4 miejsce, bo w lidze to i tak porażka dla takiej drużyny.
Jeśli zaś idzie o MU to mają za sobą ciężki i przegrany mecz na Stamford Bridge a co za tym idzie muszą sie pilnować do samego końca sezonu.U siebie z West Ham sobie raczej poradzą ale później wyjazd na Wigan i może być potknięcie Jak wiadomo ciężko jest ciągnąć dwie sroki za ogon i to z pewnościa jest "+" dla Barcy.
W wielu postach przeważa tekst typu ...jak Ronaldo zagra dobry mecz albo ...jak Messi pokaże na co go stać. Tego nigdy nie wiadomo bo obie drużyny mają takich piłkarzy których stać na wszystko na boisku a jak będzie to pokażą na Old Trafford.
Tak więc reasumując albo NO BET ewentualnie X - mniej więcej 3,30 ale to dla odważnych.

BARCA

Do góry
#2302892 - 30/04/2008 01:48 Re: LM Półfinał [Re: niedzwiedz1981]
raf Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/06/2001
Sorry, ze tutaj, ale nigdy nie gralem tego rodzaju zakladu, a mnie zaintersowal (w Expekcie):

Gole x rzuty rożne

Linia 25.5 na dzisiejszy mecz - prosze o info za ile pkt jest bramka, a za ile corner. Pytam oczywiscie dlatego, bo w tym fenomenalnym buku oczywiscie info obok zakladu jest, ale nie dziala (sic!). Dziekuje.

Do góry
#2302922 - 30/04/2008 02:00 Re: LM Półfinał [Re: raf]
mcben Offline
newbie

za jeden punkt wszystko
przy 2:1 i 11 cornerach
wychodzi 33pkt

Do góry
#2303001 - 30/04/2008 02:29 Re: LM Półfinał [Re: mcben]
Nemo74 Offline
veteran

Meldunek: 14/09/2005
Goldi zakład na rogi mam w betway, ale wiem że jest napewno też w bet365

Do góry
#2303008 - 30/04/2008 02:31 Re: LM Półfinał [Re: Nemo74]
_Goldi_ Offline
veteran

juz mam w expekcie znalazlem, mysle ze 10 padnie

Do góry
#2303009 - 30/04/2008 02:32 Re: LM Półfinał [Re: Nemo74]
mazi Offline
newbie

Meldunek: 04/03/2008
Originally Posted By: Nemo74
A ja myślę że warto zagrać over 10 rogów w meczu, kurs 2,05 i powinno spokojnie wejść.

Też to gram, tydzień temu było chyba 11 rożnych (przy linii 9,5) w meczu (a raczej po jego 65minutah bo od tego czasu ani jeden corner nie padł) tym razem mamy rewanż i gra na pewno będzie troszkę inaczej wyglądać, dodając do tego, że są to drużyny które zdobywają najwięcej cornerów w całej CL, typ wydaje mi się dość pewny ;\) Co do grania jakiegoś wyniku to dla mnie jest to sprawa otwarta, może jakiś over 2,5 ale też ciężko wyczuć, powodzenia życzę wszystkim i dobrego meczu \:\)

Do góry
#2303034 - 30/04/2008 02:41 Re: LM Półfinał [Re: raf]
arosamda Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/02/2008
zakład na wynik
1:0 6.00
2:1 8.00

Do góry
#2303076 - 30/04/2008 02:56 Re: LM Półfinał [Re: arosamda]
speedosek Offline
addict

Na ktorym programie bedzie mecz(moze byc zagraniczny)??

Do góry
#2303086 - 30/04/2008 02:59 Re: LM Półfinał [Re: speedosek]
Zaixi Offline
veteran

Meldunek: 13/10/2005
Originally Posted By: speedosek
Na ktorym programie bedzie mecz(moze byc zagraniczny)??
http://www.liveonsat.com/

Do góry
#2303093 - 30/04/2008 03:02 Re: LM Półfinał [Re: Zaixi]
speedosek Offline
addict

Badz jeszcze na tyle dobry i powiedz jak sie odpala ten link bo czesto jak dostaje takie linki to mecz mi nie dziala nie ma obrazu...

Do góry
#2303130 - 30/04/2008 03:09 Re: LM Półfinał [Re: speedosek]
speedosek Offline
addict

zaixi jak mam odpalic obraz z tego meczu gdzie mam dalej kliknac?

Do góry
#2303148 - 30/04/2008 03:13 Re: LM Półfinał [Re: speedosek]
Zaixi Offline
veteran

Meldunek: 13/10/2005
Originally Posted By: speedosek
zaixi jak mam odpalic obraz z tego meczu gdzie mam dalej kliknac?
to jest info na jakim kanale w tv będzie a tobie chodziło o transmisje w necie zobacz tu: http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

Do góry
#2303157 - 30/04/2008 03:16 Re: LM Półfinał [Re: Zaixi]
gool11 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2008
live-stream : http://soccerstream.de.tl/LIVE_Stream.htm da sie oglądać ;\)

Do góry
#2303733 - 30/04/2008 06:30 Re: LM Półfinał [Re: gool11]
arosamda Offline
Pooh-Bah

1:0

Do góry
#2303739 - 30/04/2008 06:38 Re: LM Półfinał [Re: arosamda]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: arosamda

Fajnie, że trafiłeś, ale tak na przyszłość, w dziale Stadion Piłkarskim, jak i innych, gdzie prowadzone są ANALIZY, nie komentujemy spotkania po zakończonym meczu. Doprowadza to tylko do niepotrzebnych spięć i przepychanek słownych. Po meczu każdy jest mądry, tak więc satysfakcję z trafionego typu radziłbym zostawić dla siebie, bądź też prowadzić temat w PRIVATE PICKS i tam podsumowywać sobie typy w dowolnie wybrany sposób.

pozdro i gratuluję wszystkim grających na Manchester United (w tym sobie)

Do góry
#2303752 - 30/04/2008 06:46 Re: LM Półfinał [Re: gool11]
darkoo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/04/2005
9 lat czekania i jest finał

Fantastyczny mecz do 35 minuty moim zdaniem, potem to już walka o przetrwanie że tak powiem.

Bramka fenomenalna ale to jest właśnie Scholes + piłka na środku przed polem karnym, ileż bramek w ten sposób strzelił Paul w przeszłości... palców brakuje żeby to zliczyć.

Patrice Evra, człowiek który o pierwszy skład walczył i go wywalczył w pojedynku z Heinze teraz pokazuje wszystko co jest w stanie dać, po prostu poezja co ten człowiek wyczynia na lewej obronie. Jego wkład w mecz jest niesamowity. Patrice dziękuję że nie zwątpileś w to że bedziesz w pierwszym składzie \:\)

Ferdinand, widać brakowało mu Vidicia, wtedy nie byłoby tylu emocji w końcówce, bez wątpienia najlepsza para środkowych w Premiership. Zreszta wystaczy zobaczyć ile bramek straconych ma United. Po prostu jak patrzę na grę tych dwóch graczy to przypomina mi się solidność Jaapa Stama.

Owen na prawej obronie? Raczej zły pomysł... moze i było okej, bycie def. pomocnikiem zrobiło swoje ale ciagle widać nawyki ze srodka pola tj. kiwka podciągnięcie gry. Rozumiem chłopaka ze to taki nawyk z gry w pomocy ale za nim juz nikt nie stoi i nikt mu dupy nie uratuje w razie starty. Na szczescie strat nie było co nie zmienia faktu ze czekam na Gary'ego Neville'a który jest moim zdaniem najrowniej grajacym prawym obronca ostatnich lat.

Ronaldo. Długo pisać o nim. W lidze na pewno pierwsze ogniwo w Unuted ale w LM pali się niemiłosiernie... W ciągu 3 lat w LM wyszedł mu tylko jeden mecz - ten z Romą na OT. Gral wtedy na takim luzie jakbyśmy jechali kelnerów z Derby County ale tak to masakra - przywołuje mecz z Milanem w tamtym sezonie dla przykładu. Dzisiaj tez to nie było to. W finale rownież nie liczę na jego arcyciekawy występ, jedyne czym pewnie zaimponuje to nowa fryzura ew. nowe korki Nike.

Park, niewiarygodną sympatią go darzę. Widać doświadczenie z meczów PSV - Milan, widać jakość którą wyrobił w nim Hiddink. Swietny zawodnik mimo niedawnego urazu, gra to co powinien i wychodzi mu najlepiej. Moim zdaniem w LM bardziej wartosciowy gracz niz Mr. Ronaldo.

Nani i całe szczescie ze poza Ronaldo grał tylko Nani a Anderson siedział na ławie. To byłoby pomieszanie z poplątaniem a tak mielismy Parka i Carricka który bez sztuczek znaleźli sposb na Barce.

Tevez i więcej nie wypada pisać. Piękny mecz w jego wykonaniu, zastąpił Rooneya w 200%, biegał, walczył... poezja.

VDS, człowiek tego dwumeczu, kleił do rękawic to co 2/3 bramkarzy piąstkowałaby z marnym efektem. W oczach widać było wkład w ten mecz. Niesamowity człowiek od wielu sezonów bez względu gdzie gra i o co gra.

O Barcelonie nie chce pisać nic, po raz kolejny przekonałem się w tym że Rijkard to figurant w protokole niczym Grant w Chelsea.

Pozdrawiam fanow United!:)

Do góry
#2303795 - 30/04/2008 07:20 Re: LM Półfinał [Re: darkoo]
VanTheMan Offline
veteran

Darku podpisuję się obiema rękoma pod tym co napisałeś. Styl średni, ale mecz kapitalny. Dla mnie Evra, Edwin, Scholes i Tevez najlepsi w tym meczu.

Bałem się grania na United szczerze mówiąc widząc że nie gra Rooney. Tevez jednak świetnie zminimalizował stratę Anglika, biegał jeszcze bardziej... było go pełno a takich zawodników od czarnej roboty United wyraźnie potrzebuje w składzie.

Krystyna ostatnio jakaś zagadkowa... traci głowę chłopak momentami. Nani również się podpala. Mogą sobie podać ręce.

Mimo wszystko dochodzę do wniosku, że szacunek należy się dla piłkarzy obydwu zespołów. Grać pod taką presją, pod takimi emocjami i jeszcze zachowywać jako taką trzeźwość umysłu. Mnie ten mecz stresował od wczoraj, co o nim pomyślałem to ciśnienie mi podskakiwało. Ostatnie 10 minut obejrzałem na stojąco... a oni sobie pykają, ani ręce ani nogi im nie drżą.

WE ARE FOLLOW MAN UNITED!! \:\)

Do góry
#2303798 - 30/04/2008 07:26 Re: LM Półfinał [Re: _Korver_]
arosamda Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: _Korver_

Fajnie, że trafiłeś, ale tak na przyszłość, w dziale Stadion Piłkarskim, jak i innych, gdzie prowadzone są ANALIZY, nie komentujemy spotkania po zakończonym meczu. Doprowadza to tylko do niepotrzebnych spięć i przepychanek słownych. Po meczu każdy jest mądry, tak więc satysfakcję z trafionego typu radziłbym zostawić dla siebie, bądź też prowadzić temat w PRIVATE PICKS i tam podsumowywać sobie typy w dowolnie wybrany sposób.

pozdro i gratuluję wszystkim grających na Manchester United (w tym sobie)

jak widać komentujemy \:\) a raczej nie powinniśmy komentować na jakim kanale bedzie mecz itp od tego tez są odpowiednie działy \:p

Do góry
#2303800 - 30/04/2008 07:27 Re: LM Półfinał [Re: VanTheMan]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Darku podpisuję się obiema rękoma pod tym co napisałeś. Styl średni, ale mecz kapitalny.

Zgadza się Panowie. Szkoda, że nie wszyscy są w stanie to dostrzec \:\)

Dla mnie Evra, Edwin, Scholes i Tevez najlepsi w tym meczu.

Dokładnie! Ta czwórka zagrała świetne zawody i Carlos rzeczywiście sprawił, że nieobecność Wayena nie była tak odczuwalna.

WE ARE FOLLOW MAN UNITED!! \:\)

To nie wymaga komentarza!

GLORY!

Do góry
#2303804 - 30/04/2008 07:29 Re: LM Półfinał [Re: arosamda]
arosamda Offline
Pooh-Bah

a teraz sie zastanawiam czy to zagrać
28+ minutes CHELSEA V LIVERPOOL First Goal Time @ €2.10
Chelsea 1-0 CHELSEA V LIVERPOOL Correct Score @ €6.00
Draw 0-0 CHELSEA V LIVERPOOL Correct Score @ €7.00

Do góry
#2303882 - 30/04/2008 08:37 Re: LM Półfinał [Re: arosamda]
fala Offline
?

Meldunek: 23/09/2006
a teraz sie zastanawiam czy to zagrać
28+ minutes CHELSEA V LIVERPOOL First Goal Time @ €2.10
Chelsea 1-0 CHELSEA V LIVERPOOL Correct Score @ €6.00
Draw 0-0 CHELSEA V LIVERPOOL Correct Score @ €7.00

od kiedy przy kursie podajemy walutę \:o \:o

Do góry
#2304030 - 30/04/2008 14:38 Re: LM Półfinał [Re: fala]
arosamda Offline
Pooh-Bah

i co jeszcze wymyślisz

Do góry
#2304069 - 30/04/2008 16:06 Re: LM Półfinał [Re: arosamda]
mcben Offline
newbie

zna moze ktos strone, gdzie mozna sprawdzic: kto strzelil bramke i graczy co otrzymali kartki w meczach, ktore sie odbyly jakis czas temu?
glownie chodzi mi o kartki, ktory z graczy chelsea i liverpool'u jest zagrozony opuszczeniem meczu finalowego?
pozdrawiam

Do góry
#2304084 - 30/04/2008 16:21 Re: LM Półfinał [Re: mcben]
ślimak Offline
enthusiast

Meldunek: 15/01/2006
najprościej na stronie uefa

Do góry
#2304108 - 30/04/2008 16:36 Re: LM Półfinał [Re: ślimak]
Depe Offline
old hand

Meldunek: 28/08/2007
Ch.Ronaldo zagra w Moskwie czy kartki ?

Do góry
#2304122 - 30/04/2008 16:44 Re: LM Półfinał [Re: Depe]
mcben Offline
newbie

zagra

Do góry
#2304348 - 30/04/2008 18:44 Re: LM Półfinał [Re: mcben]
mcben Offline
newbie

wczoraj liczylem zmiany dzis licze kartki
expekt = 1,68 over 45,5pkt

w pierwszym meczu sporo fauli, ale malo kartek
pomimo twardej gry i kopaniny w srodku pola
tylko terry zobaczyl zolty kartonik

wieczorem zapewne zobaczymy bardzo twarda gre, a zwlaszcza, ze mozna, wrecz trzeba
jak juz pisalem tylko kapitan the blues musi sie pilnowac, aby nie opuscic finalu
prawie pewne kartki to: j.cole i mascherano obydwaj maja opinie 'wrednych na boisku'

zreszta ten mecz wyloni finaliste, wiec nerwy puszcza
jezeli we wczorajszym polfinale sedzia po kartonik siegal, az 5 razy (a bylo kilku graczy zagrozonych niewystapieniem w moskwie)
to jestem przekonany, ze dzisiaj bedzie mial wiecej roboty
wszyscy wiedza, ze na wyspach sedziowie pozwalaja na wiecej niz ich koledzy z kontynentu
graja dzisiaj dwie angielskie druzyny, dodatkowo gracze chelsea musza byc pelni sportowej zlosci za poprzednie polfinaly

w ostatnim ligowym meczu chelsea-manchester (7 kartek - 3:4)
dzisiaj od 20:45 bedzie podobnie
stawka wysoka, nie badamy sie, nie odpuszczamy, walka!!!

dawno tez w l.m. nie bylo czerwonki i ogolnej zadymy na boisku
dzisiaj bedzie goraco
powodzenia

Do góry
#2304852 - 30/04/2008 21:41 Re: LM Półfinał [Re: mcben]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2003
Kto wie kiedy losowanie meczu finałowego?

Do góry
#2304865 - 30/04/2008 21:51 Re: LM Półfinał [Re: mgr]
arosamda Offline
Pooh-Bah

co \:D

Do góry
#2304881 - 30/04/2008 21:57 Re: LM Półfinał [Re: arosamda]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Nie śmiej się. Te ćwierćfinały i półfinały to tylko taka zmyłka. Finał będzie losowany z drużyn z fazy grupowej ;\)

Do góry
#2304883 - 30/04/2008 21:57 Re: LM Półfinał [Re: micha$]
arosamda Offline
Pooh-Bah

;\) co \:D

Do góry
#2304959 - 30/04/2008 22:34 Re: LM Półfinał [Re: mgr]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2004
Originally Posted By: mgr
Kto wie kiedy losowanie meczu finałowego?

Losowanie juz bylo razem z cwiercfinalami i polfinalami, jako "gospodarze" finalu zagraja MU. Najwazniejsza korzysc wynikajaca z bycia "gospodarzem" jest taka, ze wybiera sie stroje. jesli jak wszyscy przewiduja final bedzie pomiedzy Chelsea a Mu to nie bedzie problemow bo moga grac w swoich "pierwszych" zestawach. Ale jesli dojdzie do sensacji i Liverpool awansuje postawi to MU w lepszej sytuacji bo Liverpool bedzie musial zagrac w swoich wyjazdowych strojach. Dla wielu to moze byc smieszne i malo znaczace ale czasami nawet te najmniejsze detale moga decydowac.

Do góry
#2305067 - 30/04/2008 23:03 Re: LM Półfinał [Re: konstruktor1]
wincent1978 Offline
member

Meldunek: 21/06/2007
CHELSEA LONDYN-LIVERPOOL FC(A) typ 2 kurs totomix 2.30
Moim zdaniem the reds zagraja w finale po pierwsze dlatego ze chelsea ma za soba morderczy mecz z MU w premiership.Fakt ,że wygrali ale najprawdopodobniej odbije się to dziś na ich formie.Po drugie będzie to pojedynek Grant-Benitez gdzie zdecydowanie lepiej (jak do tej pory) wypada ten drugi. Wierze w geniusz Beniteza,pokonywał najlepszych gdzie Grant ma tylko mistrzostwo i kilka razy zdobyty puchar Izraela.Trzeci powód już mniej istotny ale moim zdaniem może mieć znaczenie to kiepska forma psychiczna lidera drugiej linii the blues Franka Lamparda.Zmarła mu matka ,zresztą bardzo związana z klubem i sądzę ze przez nie będzie mógł zagrac na 100% swoich możliwości.Następna sprawa Riise będzie za wszelka cenę chciał naprawić swój bład z piewszego meczu caly liverpool bedzie miał dodatkową motywację naprawić stratę samobójczej bramki pewnym minusem jest fakt , że sędzią tego meczu bedzie włoch który sadziował sześć meczów gdzie pięć wygrali gospodarze a jeden przyjezdni i to była chelsea(lol).
Mecze będzie ciężki, zacięty jednak uważam ze skończy sie w dogrywce na korzyść the reds.Petr Cech-ostatnio kontuzja twarzy może zdziałać mniej przez to niż Pepe Reina.
TYP:AWANS LIVERPOOLU KURS 2.3 TOTOMIX ale w internetowych pewno można znaleść coś wyżej

Do góry
#2305228 - 30/04/2008 23:46 Re: LM Półfinał [Re: wincent1978]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Gadanie typy Chelsea grała w sobotę i będzie zmęczona można między bajki włożyć

To nie jest polska liga, gdzie po 3 meczach granych co 3 dni połowa zespołu jest do zmiany. Piłkarze grający na Wyspach są przygotowani każdorazowo na długi, wyczerpujący sezon. Ponadto, ławka The Blues jest dość szeroko, co w dość dużym stopniu niweluje aspekt zmęczenia. Chelsea zagrała świetny mecz z Manchesterem, jeżeli nie najlepszy w tym sezonie. Sądzę, iż drużyna Granta poleci 'na fali', tym bardziej, że wynik pierwszego spotkania zakończył się korzystnym dla nich wynikiem. Przecież wystarczy nie stracić bramki, a kto jak kto, ale Chelsea na własnym terenie to potrafi. Chciałbym również zauważyć, że Liverpoolowi od dawna źle się grało na Stamford Bridge, bodajże w ostatnich 3 czy 4 meczach nie strzelili tam bramki!

Jak dla mnie awans Chelsea wydaje się tutaj w miarę pewnym rozwiązaniem, jednakże ja wczoraj już swoje zarobiłem na jednej angielskiej drużynie i dzisiaj obejrzę mecz bez dodatkowych emocji ;\)

Dla zabawy poszło: DW 0:0, 1:0
oraz: Ilość zmian w II połowie? 6

pozdrawiam

Do góry
#2305235 - 30/04/2008 23:48 Re: LM Półfinał [Re: wincent1978]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2003
Przechytrzyłeś mnie konstruktorze ;\)

Większość skreśla Liverpool, ale nie od dziś wiadomo, że skreśleni "The Reds" wracają z podwójną siłą i skutecznością.
Na Chelsea w życiu nie postawię, bo ich nie lubię ("wykwintni bukmacherzy" mnie pewnie zaraz zrugają, że w bukmacherce nie ma sentymentów :/ \:D )
Pierwszy raz od dawna muszą atakować? Brednie. Nie potrafią atakować? Bzdura.
Genialna taktyka, defensywa, kupa szczęścia i indywidualne umiejętności Torresa, Gerrarda, czy nawet Kuyta. Liverpool po finał!
Vamos Torres! Za Atletico! :-)

Do góry
#2305310 - 01/05/2008 00:19 Re: LM Półfinał [Re: wincent1978]
devlin Offline
old hand

Meldunek: 27/11/2002
Originally Posted By: wincent1978
Moim zdaniem the reds zagraja w finale po pierwsze dlatego ze chelsea ma za soba morderczy mecz z MU w premiership.Fakt ,że wygrali ale najprawdopodobniej odbije się to dziś na ich formie.Po drugie będzie to pojedynek Grant-Benitez gdzie zdecydowanie lepiej (jak do tej pory) wypada ten drugi. Wierze w geniusz Beniteza,pokonywał najlepszych gdzie Grant ma tylko mistrzostwo i kilka razy zdobyty puchar Izraela.Trzeci powód już mniej istotny ale moim zdaniem może mieć znaczenie to kiepska forma psychiczna lidera drugiej linii the blues Franka Lamparda.Zmarła mu matka ,zresztą bardzo związana z klubem i sądzę ze przez nie będzie mógł zagrac na 100% swoich możliwości.Następna sprawa Riise będzie za wszelka cenę chciał naprawić swój bład z piewszego meczu caly liverpool bedzie miał dodatkową motywację naprawić stratę samobójczej bramki pewnym minusem jest fakt , że sędzią tego meczu bedzie włoch który sadziował sześć meczów gdzie pięć wygrali gospodarze a jeden przyjezdni i to była chelsea(lol).
Mecze będzie ciężki, zacięty jednak uważam ze skończy sie w dogrywce na korzyść the reds.Petr Cech-ostatnio kontuzja twarzy może zdziałać mniej przez to niż Pepe Reina.
TYP:AWANS LIVERPOOLU KURS 2.3 TOTOMIX ale w internetowych pewno można znaleść coś wyżej

Faktycznie zdzierstwo. Na betfair na awans liverpoolu kurs wacha sie 2.9-3.2

Do góry
#2305396 - 01/05/2008 00:53 Re: LM Półfinał [Re: mgr]
mura Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: mgr
Pierwszy raz od dawna muszą atakować? Brednie.

pozwoliłem sobie sprawdzić dokładnie czy aby na pewno brednie.

2007/2008
2:0 INTER (D)
1:1 ARSENAL (W)
1:1 CHELSEA (D)

2006/2007
2:1 BARCELONA (W)
3:0 PSV (W)
0:1 CHELSEA (W) i awans u siebie po karnych

2005/2006
0:1 BENFICA (W)

2004/2005
3:1 LEVERKUSEN (D)
2:1 JUVE (D)
0:0 CHELSEA (W)

wyniki są oczywiście pierwszymi spotkaniami w kolejnych fazach turnieju
to tylko statystyka.
jednak widać ewidentnie, że od sezonu, w którym zdobywali LM, TAKTYCZNE PODEJŚCIE (co jest podkreślane na każdym kroku przez fanów The Reds) sprawdzało się 7/7 po uzyskaniu korzystnego rezultatu w 1 meczu.
gdy w rewanżu byli, z taktycznego punktu widzenia, w gorszej sytuacji (2 mecze), odpadli z Benfą i awansowali z ... Chelsea (dopiero po karnych)

reszty pisał nie będę. wiadomo komu kibicuje i na kogo gram.
obyśmy zobaczyli dobry mecz, bo nastały dziwne czasy, zeby w półfinale MU-Barca padła 1 bramka lol

Do góry
#2305433 - 01/05/2008 01:12 Re: LM Półfinał [Re: wincent1978]
mura Offline
Carpal Tunnel

TYP:AWANS LIVERPOOLU KURS 2.3 TOTOMIX ale w internetowych pewno można znale ź ć coś wyżej

wybacz kolego ale analiza śmieszna.
po kolei.
Chelsea ma bardzo dobry, szeroki skład i wymiana kilku zawodników pozostaje bez wpływu na jakość gry. na Anfield zagrali słabo, z MU już dobrze. jeśli liczysz na to że w decydujących momentach sezonu zespół będzie zmęczony to myślę ze możesz być dziś wieczór mocno zawiedziony.

bawiąc się w uszczypliwości - Grant trenerem jest raczej słabym i na pewno nie nadaje się do tego klubu. jednak to Rafa od kilku lat nie potrafi wygrać w lidze z nikim z trójki Chelsea, MU, Arsenal. a skoro o trenerze świadczą wyniki to... w tym sezonie Chelsea jeszcze za Jose zremisowała na Anfield, jednak na SB z Grantem już wygrała. także z Grantem pogoniła Liverpool w pucharze. w lidze oglądają plecy Czelski od dawien dawna. wynik 1:1 z Liverpoolu w korzystniejszej sytuacji stawia Chelsea. więc póki co na sucho to raczej blado Rafa w tym sezonie wygląda przy pejsie.
co do motywacji. proszę Was \:D nauczcie się wreszcie że nie można powiedzieć by ktoś mniej czy bardziej był zmoztywowany. to jest półfinał LM i każdy chce zagrać w Moskwie z MU i każdy zrobi wszystko dzisiaj co jest w stanie zaoferować dla klubu by ziścić marzenia.
dodatkowa motywacja dla rudego? ja mogę napisać że Lampard będzie miał dodatkową motywację w imię Ś.P. Mamy, że reszta zespołu będzie z nim, że Carvalho będzie chciał zmazać plamę po błędzie z MU, że komuś tam urodziła się córeczka albo obiecano mu wyższy kontrakt za gola. bez sensu. motywacja będzie taka sama na wysokim poziomie po obu stronach.
porównywanie Reiny do Cecha? lol, a raczej big lol

pozdro:)

Do góry
#2305442 - 01/05/2008 01:18 Re: LM Półfinał [Re: mura]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

W dzisiejszym spotkaniu liczę, że wreszcie zobaczymy over.

Z jednej strony pałająca chęcią rewanżu Chelsea z taką między innymi wypowiedzią Johna Terry:

[za pilkanozna.pl]

"Posiadamy w składzie zawodników, którzy są w stanie to zrobić, więc żadnych wymówek. Wystarczająco dużo mówiliśmy przez ponad 4 lata, ale teraz nadszedł czas na pokonanie Liverpoolu. Mamy ten sam skład z kilkoma uzupełnieniami, więc nie ma powodów, aby tego nie dokonać"

Z drugiej Liverpool, który jak słusznie zauważyli przedmówcy - musi atakować. Oczywiście Rafa nie zarządzi frontalnego ataku od pierwszej minuty, a przynajmniej tego się nie spodziewam \:\) Ale w miarę upływu czasu, jeśli będzie utrzymywał się bezbramkowy remis, będzie musiał zaryzykować.

Przewaga na ławce trenerskiej na pewno po stronie Liverpoolu, przewaga na boisku na chwilę obecną chyba jednak po stronie Chelsea.

Mecz z Man U może dać znać o sobie jeśli chodzi o The Blues, ale nie przywiązywałbym aż tak dużej wagi do tego potencjalnego zmęczenia.

Osobiście chyba wolałbym w finale Chelsea, bo mam wrażenie, że w Moskwie byłoby wówczas ciekawiej ;\)

Przede wszystkim jednak życzę Wam i sobie faktycznie dobrego meczu \:\)

Typ: over 5/10
Jako "zabezpieczenie" ;\) : cs 1:1 1/10

Do góry
#2305445 - 01/05/2008 01:20 Re: LM Półfinał [Re: mura]
mura Offline
Carpal Tunnel

ocyzwiđcie wkradl sie w moim opisie maly blad, wygrala na sb w pucharze

Do góry
#2305458 - 01/05/2008 01:27 Re: LM Półfinał [Re: mura]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Tak quasiczatowo będzie ale ja wam powiem, że do finału awansuje Liverpool po przepysznym kursie, a bramkę na wagę awansu zdobędzie nie kto inny jak John Arne Riise (i tym razem bynajmniej trafi w tą właściwą bramkę) \:\)

Do góry
#2305461 - 01/05/2008 01:29 Re: LM Półfinał [Re: mura]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
TYP:AWANS LIVERPOOLU KURS 2.3 TOTOMIX ale w internetowych pewno można znale ź ć coś wyżej

bawiąc się w uszczypliwości - Grant trenerem jest raczej słabym i na pewno nie nadaje się do tego klubu. jednak to Rafa od kilku lat nie potrafi wygrać w lidze z nikim z trójki Chelsea, MU, Arsenal. a skoro o trenerze świadczą wyniki to... w tym sezonie Chelsea jeszcze za Jose zremisowała na Anfield, jednak na SB z Grantem już wygrała. także z Grantem pogoniła Liverpool w pucharze. w lidze oglądają plecy Czelski od dawien dawna. wynik 1:1 z Liverpoolu w korzystniejszej sytuacji stawia Chelsea. więc póki co na sucho to raczej blado Rafa w tym sezonie wygląda przy pejsie.

pozdro:)

Grant jest nikim przy Rafie. Może Pool nie wygrywa w lidze z wielką trójką, ale nie gramy w lidze angielskiej, ale w LM a tam Rafa wygrywa często z kim chce i jak chce. Arsenal też miał pojechac Pool, jak wczesniej Inter, w zeszłym sezonie Barcelona, dwukrotnie Chelsea itp. itd. Benitez ma takie sukcesy w Europie, że Wenger czy Ferguson mogą o tym pomarzyc. Ferguson na 21 lat pracy w MU raz wygral LM i raz PZP no i raz z Aberdeen, Wenger to ja nie wiem co wygral w Eurpie \:D . Tymczasem Rafa w krótszym okresie czasu niż cała wymieniona trójka zaliczył zwycięstwo w LM i finał tych rozgrywek oraz wygrał puchar Uefa.
Reasumując dzisiejszy mecz raczej no bet bowiem Pool skazywany na pożarcie pokazuje pazurki przeważnie \:\)

Pozdrawiam \:\)

Do góry
#2305498 - 01/05/2008 01:44 Re: LM Półfinał [Re: mura]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Zeby nie bylo watpliwosci: mura pisze o zwycieskim remisie 0:0 na SB w lidze ;\)

A tak zupelnie serio to zalezy jak na sprawe popatrzec mozna wyciagnac rozne wnioski. Benitez jest swietnym taktykiem ale np. Ferguson ogrywa go jak chce. czasami z lekka doza szczescia, czasami ( jak w ostatnim meczu na OT) bez najmniejszych problemow. Jednak juz w starciach z Chelsea i Arsenalem nie jest tak jednostronnie. W zeszlym sezonie na SB Liverpool przegral ale wygral na Anfield, podobnie z Arsenalem. W tym sezonie wszystkie mecze przeciwko parze z Londynu zagrali na remis. W Pucharze Ligi Liverpool zagral rezerwami, na dodatek Crouch chcial udowodnic, ze umiejetnosci w sztukach walki ma nie gorsze niz Bruce Lee i dostal czerwona kartke i bylo po meczu.

Co do dzisiaj to glowa mowi, ze jednak tym razem Chelsea wykorzysta swoja szanse, serce: wiadomo. W pojedynkach tego typu poza przygotowaniem taktycznym, fizycznym, i jakie tam ktos sobie chce jeszcze wstawic potrzeba malutkiego lutu szczescia. Pamietam ostatnia minute rewanzowego polfinalu na Anfield w 2005 kiedy Gudhjonsson z 8 metrow nie trafil na praktycznie pusta bramke. Wtedy szczescie usmiechnelo sie do Liverpoolu ale jak widzielismy przy okazji bramki Riise fortuna kolem sie toczy i tym razem byla po stronie Chelsea.

Poza tym zagra Essien, ktory od kilku tygodni jest bez cienia watpliwosci najlepszym zawodnikiem Chelsea . To potezne wzmocnienie dla Niebieskich i wielki problem dla Beniteza. Nie mozna tez zapominac o fantastycznym rekordzie na SB> Wielu ludzi powtarza przy takich okazjach, ze atut wlasnego boiska nie odgrywa duzej roli na tym poziomie. Ja sie z tym nie zgadzam. Nie jest przypadkiem, ze w zeszlym sezonie do finalu awansowaly obydwa zespoly grajace rewanze u siebie, wczoraj mielismy przyklad MU gdzie kibice w ostatnich 15 minutach stworzyli fantastyczna atmosfere i byli 12 zawodnikiem swojego zespolu. Dlatego moim zdaniem wszystkie atuty sa po stronie Chelsea. Pozostaje jedynie wierzyc, ze Rafa ma schowanego asa w rekawie ;\)

Do góry
#2305685 - 01/05/2008 02:39 Re: LM Półfinał [Re: konstruktor1]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Oczami wyobraźni rowniez, widze Chelsea w finale...jednak kurs na awans niebieskich moim zdaniem jest za niski.

Myslalem dlugo nad tym awansem liverpoolu, nie kupuje tych bredni, ze pool bedzie musial zaatakowac...bo jestem przekonany, ze w pierwszej polowie to chelsea bedzie strona dominujaca.

Najbardziej przypadl mi go gustu...remis. 0-0 lub 1-1, bo na nic wyzszego w wykonaniu tych zespolow nie mozna liczyc. Czuje, ze to spotkanie wcale nie skonczy sie po 90 minutach.

Co do kwestii motywacyjnych to mura ma racje. To niepowazne. To tak samo smieszne jakby rozmawiac o przygotowaniu kondycyjnym na tym poziomie sportowym. Ono po prostu jest, bo byc musi, ale nikt o tym nie rozmawia.

konstuktor ma racje co do Essiena, ktory w ostatnich tygodniach blyszczy. Kapitalne spotkanie z united.

Spodziewam sie nudnego spotkania, bramek po stalych fragmentach i remisu. Na zwrot stawki za remis gram dw 1-0 Chelsea.

Do góry
#2305732 - 01/05/2008 02:53 Re: LM Półfinał [Re: Zabielany]
mura Offline
Carpal Tunnel

Chelsea: Cech, A Cole, Makelele, Essien, Carvalho, Lampard, J Cole, Drogba, Ballack, Kalou, Terry. Subs: Cudicini, Shevchenko, Mikel, Malouda, Alex, Belletti, Anelka.

Liverpool: Reina, Riise, Gerrard, Torres, Benayoun, Alonso, Arbeloa, Kuyt, Mascherano, Carragher, Skrtel. Subs: Itandje, Finna, Hyypia, Crouch, Pennant, Babel, Lucas.

Do góry
#2306187 - 01/05/2008 06:18 Re: LM Półfinał [Re: mura]
konstruktor1 Offline
Carpal Tunnel

Gratulacje dla Chelsea za awans. Dzis byli lepsza druzyna i zasluzenie pojada do Moskwy. Podobnie gratulacje dla MU. W finale spotkaja sie dwie najlepsze angielskie druzyny. Mi pozostaje jedynie miec nadzieje, ze Rafa dokona udanych transferow w lecie i w sierpniu zobaczymy odrodzony, lepszy Liverpool, ktory bedzie w stanie nawiazac walke ze wspomnianymi zespolami.

Final LM to niepowtarzalne przezycie. Mialem okazje dopingowac swoja druzyne dwa razy w ostatnich kilku latach. Teraz pora na Was.

Enjoy !!!

Do góry
#2306202 - 01/05/2008 06:25 Re: LM Półfinał [Re: konstruktor1]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

To prawda - Chelsea zasłużyła sobie dzisiejszym meczem na awans.

Zadowoleniem napawa również fakt, że kibic Liverpoolu potrafi to uczciwie przyznać i nie szuka dziury w całym jak np: karny po faulu na Finie (moim zdaniem był, ale to teraz nieważne).

Szacunek dla Lamparda.

Gratulacje dla obu zespołów tak naprawdę, bo emocji nie brakowało.

Liverpool - 2,3 transfery jakieś i spokojnie włączy się do walki w przyszłym sezonie.

Finał oczywiście jest sprawą otwartą i ciężko w tej chwili cokolwiek przewidywać - czasu jeszcze sporo.

Co do typów - kolejny under, a miał być (wreszcie ;\) ) over. Nie udało się, ale typ na correct score świetnie się sprawdził pokrywając straty \:\)

Do góry
#2306216 - 01/05/2008 06:32 Re: LM Półfinał [Re: konstruktor1]
Piotruś Pan Offline
addict

Meldunek: 15/07/2002
Brawa dla Liverpoolu i Chelsea znakomity półfinał dużo ofensywnej gry 5 bramek piękne zagrania akcje kwintesencja futbolu, walka dobrze że Chelsea zasłużenie jedzie na finał do Moskwy w dwumeczu sprawili lepsze wrazenie przynajmniej dla mnie szczescie The Reeds musiało sie kiedyś skończyć to 4 półfinał Chelsea w tym 3 z Liverpoolem i bardzo dobrze że taka drużyna z ogromnym potencjałem zagra w finale piłka byłaby naprawdę nie fair jeśli niebiescy ponownie by odpadli, tak przynajmniej będzie ciekawszy finał Manchester to też w tym sezonie gra super piłkę, to był mecz godny Ligi Mistrzów wg mnie najlepszy jak na razie w tym sezonie, no chyba że finał go pobije.
Brawa dla angielskich teamów za grę dla kibiców na stadionie i przed telewizorami, Liverpoolu mniej mi w tym seZonie szkoda pomimo że tez dażę ten zespół sympatią.

Do góry
#2306235 - 01/05/2008 06:41 Re: LM Półfinał [Re: Piotruś Pan]
VanTheMan Offline
veteran

Ciekawy meczyk, brawo dla Chelsea. W każdym razie Liverpool może i potrzebuje tych kilku transferów na włączenie się do walki o mistrzostwo ale nie zrobią zbyt wiele sprowadzając jakiś Hiszpanów czy innych Słowaków. Nie tędy droga wg mnie i szukanie wzmocnień w zawodnikach niezbyt obytych w grze na najwyższym poziomie nie jest dobrą sprawą.

Będzie ciekawy finał choc szczerze mówiąc obawia

Do góry
#2306237 - 01/05/2008 06:42 Re: LM Półfinał [Re: Piotruś Pan]
VanTheMan Offline
veteran

Ciekawy meczyk, brawo dla Chelsea. W każdym razie Liverpool może i potrzebuje tych kilku transferów na włączenie się do walki o mistrzostwo ale nie zrobią zbyt wiele sprowadzając jakiś Hiszpanów czy innych Słowaków. Nie tędy droga wg mnie i szukanie wzmocnień w zawodnikach niezbyt obytych w grze na najwyższym poziomie nie jest dobrą sprawą.

Będzie ciekawy finał choc szczerze mówiąc obawiam się o jakieś wałki no bo finał w Moskwie a i Abramowich swoje 3 grosze może dorzucic.

Do góry
Strona 1 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  Akhu, Biszop