trzeba by miec leb jak dynie, zeby wszystko przewidziec. Pierwsza kwestia. Niedawno musialem rozszerzyc pod php i java wyznaczania par wg rankingu nowozarejestrowanych juz po rozpisaniu par dla tej kolejki na forum. Na forum w IV lidze nowi sa rozpisywani systemem pierwszy z drugim, reszta systemem pierwszy z "liczba osob w IV lidze bez nowych/2". U mnie na stronie wszyscy byli rozpisywani systemem "liczba osob w IV lidze wlacznie z nowymi/2" zaokraglajac w dol. Wysylanie bierze w leb.
Druga. Niech tylko ranking na stronie rozni sie troszke od tego na forum. A moze. Ile razy byly reklamacje, bledy zglaszane dopiero po rozpisaniu nowej kolejki. Na forum wystarczy poprawic ranking i zostawic pary jak byly. Na stronce sie tak nie da.
Wysylanie zawieszone. Chyba ze zostawie bledny ranking na stronie. Ale w nastepnej kolejce musze pamietac o tym, ranking musi byc liczony na piechote, a ja go potem musze wstawiac na stronie. Ile x mozna sie walnac przy recznym liczeniu nie bede pisal.
Trzecia kwestia. Jak bylo i w sumie ciagle jest z formatem pisalem. Kto mi zagwarantuje teraz, ze wszyscy beda wysylac te same typy na stronce co wyslali na forum. Ze nie znajda sie entuzjasci "^&&*^* system" Nawet jesli nikt, to i tak prrzez pare kolejek musialbym patrzec wszystkim na rece. Nie znam szybszego sposobu weryfikacji, niz sparsowanie typow na forum i porownanie z tymi na stronce. Tylko po co wysylanie na stronce skoro wrocilem do punktu wyjscia.
Czwarta sprawa. Zakladam ultra-optymistyczny wariant - nie ma krnabrnych, wszyscy grzecznie wysylaja jak nalezy bez kretactw. Ino co z tego. Tylko wczoraj od 15.00 do polnocy a moze i dluzej (nie wiem bo ile mozna probowac) nie moglem sie dostac na panel admin'a strony a tym samym do phpMyAdmin co by wrzucic sparsowane typy na kompie w domu. Klops wysylanie przez jeden dzien zawieszone. Niech stronka nie dziala tylko przez pare godz. Zalozmy ze A wyslal na forum, po czym idzie wyslac na stronie. Niestety strona nie zyje.
Ok sprobuje wieczorem. W miedzyczasie troche pozniej B wysyla na forum, potem na stronce - stronka dziala wiec wysyla z plagiatami lub bez. Ja tego nie wykryje na stronce bez typow A. Wraca A probuje wyslac - nie moze bo niby ma plagiat z B ktory wyslal po nim na forum pozniej. Absurd.
Takze z tego wychodzi, ze wysylanie na stronie rownolegle z tym na forum potencjalnie jest bardziej pracochlonne, bledogenne

niz parsowanie. Daltego wroce do starego systemu.
chyba ze ktos ma pomysl jak sobie z tymi rzeczami poradzic bezbolesnie. mi nic nie przycodzi do glowy.