vs
ANWIL WŁOCŁAWEK - POLPAK ŚWIECIE
ZDARZENIE: Anwil Włocławek - Polpak Świecie (5 mecz ćwierćfinałowy)
TYP #1: Polpak +6,5 pkt / 1.85 /
Unibet
TYP #2: Polpak ML / 3.50 /
Unibet
TYP #3: over 144,5 pkt w meczu / 1.85 / Expekt
Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 24.04.2008 (czwartek), godzina 18:30 - mecz na żywo w Polsacie SportZaczynamy...
Polpak w tych PO dał mi trochę zarobić, bo mimo, że dostawali od Anwilu już 0-2 to wierzyłem w nich, ba - byłem wręcz pewien, że pokonają dwukrotnie Włocławek we własnej hali i wyjdą na remis w rywalizacji na 2-2. Kasa kasą, a jutro decydujący mecz w walce o półfinały i na nim chciałbym się skupić.
Byłem na obu meczach w Świeciu i doskonale widziałem co grają obydwie drużyny. Mało tego - moja skromna osoba za każdym razem przyniosła szczęście świeckiej drużynie, dlatego jutro wybieram się do Włocławka zobaczyć mecz. Czy potoczy się po mojej myśli? Nie wiem, ale bardzo bym chciał. Nawet jeśli tak się nie stanie to dla mnie nieistotne, bo po prostu kocham oglądać koszykówkę w Polsce

Ale przejdźmy do meritum sprawy.
Gdyby nie Pan Łukasz Kosz(m)arek to w ogóle bym nie musiał pisać tego posta, bo w rywalizacji byłoby 3-1 dla Polpaku, a przypominam, że to właśnie jego rzut w ostatnich sekundach meczu numer 1 spowodował, że to Anwil schodził z parkietu jako zwycięzca. Drugiego meczu za bardzo nie biorę pod uwagę, bo po takiej porażce Polpak najzwyczajniej się załamał i wynik był mi od początku znany. Teraz mamy 2-2 i zabawa zaczyna się od nowa.
Nie sposób napisać, że Anwil jest po prostu SŁABY. Od momentu zwolnienia Hendersona grają naprawdę mizerię iw moich oczach nie zasłużyli na ten półfinał w przekroju całego sezonu. Powiem więcej - gdyby jutro Anwil poległ to może w końcu coś pozytywnego ruszyłoby w tym klubie, bo jak na razie to Anwil gra padakę, a z klubowej kasy znikają pieniądze za bilety - jakieś 96.000zł

Wiele osób, z którymi jestem w stałym kontakcie pisze mi, że tak słabego Anwilu to oni jeszcze nie widzieli, a uwierzcie mi, że mają "kilka" meczów DBE na koncie. Chyba nie będzie lepszej okazji jak jutro dla Polpaku, by w końcu wyeliminować z PO zespół z Włocławka, z którym to już od kilku lat toczą zacięte boje w PO, lecz zawsze przegrywali.
Stawiam na Polpak nie dlatego, że im kibicuję, ale dlatego, że mają jaja. Potrafili wyjść z niezłych opresji w meczu numer 1, a w meczu numer 4 pokazali co to walka do końca i rzucanie najcenniejszych punktów w meczu. Anwil na ławce trenerskiej ma Pipana, którego czas według mnie we Włocławku jest policzony. Nie rozumiem do dzisiaj jak można w tak ważnym meczu (spotkanie numer 4) pozwolić, by rozgrywał... Petrović

a pod kosze wpuścić... Grudzińskiego, który jest tylko STATYSTĄ. Dunn gra dobrze, ma jeszcze zapas fauli, a Pipan wpuszcza pod kosz Grudzińskiego, który nie gra kompletnie nic. Nie rozumiem tego i chyba nigdy się nie dowiem co trener Pipan chciał osiągnąć. Koszarek biegał, skakał, latał, dwoił się i troił w ataku, ale... z jego akcji nic nie wynikało. Jedynie Dunn dobrze pod koszem, a reszta na moje to szału nie robi.
W Polpaku natomiast bardzo podoba mi się gra Hicksa, który teraz wchodzi z ławki i jak widzimy ta rola mu bardzo odpowiada. Nie ma na niego mocnych, a Okafor aka prowokator może mu jedynie buty wiązać. Do tego Łukasz Ratajczak nareszcie nie boi się grać pod koszem. Rzucać ma kto - Dixon, Brkić, Lepojevic. Ten ostatni w PO gra naprawdę dobrze. Musimy też pamiętać o Chrisie Garnerze, którego obrona i przechwyty napawają mnie optymizmem, że Polpak JEST W STANIE WYGRAĆ Z ANWILEM. Nie obiecuję oczywiście nic, bo nie jestem wróżką, ale Świecie zasłużyło, by wejść od półfinału.
Mecz powinien być zacięty co też sprzyja mojemu handicapowi +6.5 na Świecie. Jeśli Polpak nie pozwoli odskoczyć Włocławkowi to więcej jak 10 pkt to jestem przekonany, że pokryją bez problemów mój spread. Co do Polpak ML to traktuję to tylko jako zabawę, a kursy pozwalają mi na to, by po prostu spróbować.
Jeszcze co do overa 144.5 - jest to chyba najniższa linia. Do pokrycia wystarczy jedna mocno overowa kwarta, a taką zawsze mają w swoich meczach Anwil i Polpak. Jeśli Polpak się wstrzeli to możecie być spkojni o tą linię, a dodatkowo należy wspomnieć, że zaciętość meczu spowoduje dużą ilość fauli a to skutkuje wolnymi - oby tylko celnymi.
Jutro jadę do Włocławka kibicować Polpakowi i overowi. Trzymajcie kciuki

Dzięki za uwagę chłopaki.