#217303 - 02/03/2004 01:49
Re: Regulamin 4 edycji Pilkarskiej Ligi Kibica
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Destro: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Đa Bartek: [qb] Komisja Sedziowska w skladzie: Bartek, Shetee, Grzesiek, Twist, i Terror zadecydowala droga glosowania, ze spadki i awanse odbywac sie beda co 10 kolejek. sprawa zamknietapozdrawiam[/qb][/QUOTE]Niech bedzie co 10 kolejek, tylko, zeby byly mecze do typowania rowniez w srody, a nie tylko w weekendy.[/qb][/QUOTE]Może ja odpowiem... Jak gdzieś bierzesz udział to najpierw przeczytaj regulamin Wystarczy tylko przeczytac i wszystko jest jasne,ale widac ze za trudne to bywa :rolleyes:
|
Do góry
|
|
|
|
#217304 - 05/03/2004 00:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2003
|
Czy jesli rywal dal wynik meczu Dortmund - Stuttgart 2-1 to ja juz nie moge takiego wyniku podac ?!
|
Do góry
|
|
|
|
#217305 - 05/03/2004 00:58
|
pokakulka
Meldunek: 14/10/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Paweł: [qb]Czy jesli rywal dal wynik meczu Dortmund - Stuttgart 2-1 to ja juz nie moge takiego wyniku podac ?![/qb][/QUOTE]mozesz...tylko dostaniesz za ten mecz 0 pkt P.S. na litosc boska, ludzie czytajcie regulamin...
|
Do góry
|
|
|
|
#217306 - 05/03/2004 14:34
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/01/2002
|
do organizatorow : zauwazylem spore zmiany w regulaminie. niezbyt mi sie podobaja, w zla strone to idzie. zwiekszenie liczby meczow - ok, ale spadki i awanse to byla atrakcja, niepotrzebnie rozrzedzono co 10 kolejek. a pomysl aby mistrz ligi wylaniany byl nie bezposrednio tylko korespondencyjnym pojedynkiem z kims z srodka tabeli.. :eek: Przeciez w ostatniej kolejce taki przeciwnik moze wcale nie podac typow, albo same po 33 - 32 ?! rozumiem ze zrobiono to aby nie powtarzac kilkakrotnie meczy miedzy pierwsza dwojka liderow - naprawde mozna to bylo ominac inaczej, np. kojarzac liderow ze soba ale metoda 'bez powtorzen', nie jest to zadna filozofia. No nic.. to tylko moje zdanie.. no i wyrazone troche za pozno. dobrej zabawy wszystkim zycze, oby innowacje sie sprawdzily  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#217309 - 05/03/2004 23:34
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał piil: [qb] do organizatorow : zauwazylem spore zmiany w regulaminie. niezbyt mi sie podobaja, w zla strone to idzie. zwiekszenie liczby meczow - ok, ale spadki i awanse to byla atrakcja, niepotrzebnie rozrzedzono co 10 kolejek. a pomysl aby mistrz ligi wylaniany byl nie bezposrednio tylko korespondencyjnym pojedynkiem z kims z srodka tabeli.. :eek: Przeciez w ostatniej kolejce taki przeciwnik moze wcale nie podac typow, albo same po 33 - 32 ?! rozumiem ze zrobiono to aby nie powtarzac kilkakrotnie meczy miedzy pierwsza dwojka liderow - naprawde mozna to bylo ominac inaczej, np. kojarzac liderow ze soba ale metoda 'bez powtorzen', nie jest to zadna filozofia. No nic.. to tylko moje zdanie.. no i wyrazone troche za pozno. dobrej zabawy wszystkim zycze, oby innowacje sie sprawdzily  iwo: [/qb][/QUOTE]Coz, zgadzam sie z Toba, ale juz za pozno.  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#217310 - 06/03/2004 20:50
|
old hand
Meldunek: 04/10/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#217313 - 12/03/2004 15:06
|
veteran
Meldunek: 16/11/2002
|
Uwaga !!! niewiem co na to inni ale proponuje glosowanie na temat systemu rozgrywek: czy nie uwazacie ze ta zmiana jest napewno potrzebna ze system 1-11 jest do dupy i w dodatku wprowadza duzo zamieszania i jest niesprawiedliwy w nizszych ligach stary byl bardziej emocjonujacy i ok, pozatym sprawdzony , proponuje zrobic glosowanie albo cos poki jest poczatek sezonu, a na koncu to juz wogole to niewypali jak zacznie sie oddawanie meczy... mysle ze ostatni sezon pokazal ze byla duza walka i mecze raczej nie beda sie powtarzac a najlepsi powinni wygrywac z kazdym bez wzgledu na przeciwnika pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#217315 - 12/03/2004 17:05
|
old hand
Meldunek: 17/02/2004
|
Jestem nowy, więc może nie powinienem się za bardzo mądrzyć ale wg mnie są dwa rozwiązania: 1- stary system 1z2 3z4 ... 11z12 itd 2- każdy z każdym (przy czym jak w real-lidze jeśli się ktoś wycofa czy zostanie usunięty to jego dotychczsowe mecze są anulowane. Wiem że to będzie pracochłonne ale to będzie najsprawiedliwsze)
|
Do góry
|
|
|
|
#217316 - 12/03/2004 18:23
|
veteran
|
tez myslalem o systemie kazdy z kazdym ale to jest niewykonalne bo kazda liga ma rozna liczbe zawodnikow i do tego spadki awanse i by bylo wielkie zamieszanie i dlugi czas trwania... co do tych spadkow awansow to poki jest jeszcze czas proponuje jeszcze raz to przemyslec poniewaz w poprzednim sezonie byly 4 szanse na awans ( 4 co 5 kolejek) a teraz wychodzi ze sa tylko 3 to zeby zrobic tak aby wszyscy byli zadowoleni i bylo porownywalnie do poprzedniego sezonu czyli: 28 kolejek co 7 awans czyli 4 awanse/spadki w ciagu sezonu lub 32 kolejki i co 8 Mysle ze rozwiazanie 30 kolejek co 5 spadek/awans czyli 6 razy w sezonie byloby troche niewymierne bo ktos moglby miec kilka slabych kolejek i spasc w przeciagu kilku chwil z 1 do 3 czy 4 ligi a to jest troche niezbyt realne z rzeczywistoscia, a pozatym ktos by byc w 1 lidze tez musial swoje przejsc. Mysle ze to naprawde dobre rozwiazania !!! prosze adminow o ostateczne przemyslenie tego, a chyba wszyscy beda zadowoleni bo mysle ze to jednak pasuje wiekszosci osob. Prosze adminow o odpowiedz albo jak ktos ma cos przeciwko temu. Jak sie zgadza niech nie pisze zeby nie robic za duzo balaganu. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#217318 - 12/03/2004 20:40
|
veteran
|
Đa Bartek... nudzisz ludzi  a to dopiero 3 kolejka :rolleyes: zmiana systemu na 1-2 3-4 musi byc  otworz oczy :zobacz: a awanse i spadki to juz mniejszy klopot, to tylko propozycja 32 spotkania co 8 kolejek pozdrawiam adminow  hehe  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#217319 - 14/03/2004 23:47
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/09/2003
|
Jak widać po wynikach głosowania,obydwie formy rywalizacji są tak samo popularne.Więc trzeba zrobic kompromis np.przez 7 kolejek z każdej dziesiątki grać systemem tym co teraz jest,a 3 kolejki przed awansami grac 1-2,3-4 itd.Inaczej sie nie da.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|