Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#21588 - 29/08/2002 00:23 Re: CIEKAWY ARTYKUŁ w magazynie internetowym WWW!
DonCorleone Offline
member

Meldunek: 22/12/2001
http://www.vagla.pl/skrypts/bukmacher_online.htm
Ciekaw jestem Waszego zdania :zobacz:

Do góry
Bonus: Unibet
#21589 - 29/08/2002 00:34 Re: CIEKAWY ARTYKUŁ w magazynie internetowym WWW!
Goni Offline
old hand

Meldunek: 15/12/2001
Artykuł może być, ale pewnie ta lista e-mailowa przeżywa teraz niezły rozkwit. I utrzyma się w takim stanie przynajmniej do... października.

Pozdrawiam
Goni

Do góry
#21590 - 29/08/2002 01:15 Re: CIEKAWY ARTYKUŁ w magazynie internetowym WWW!
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
Tej samej karze podlega, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uczestniczy w zagranicznej grze losowej lub zagranicznym zakładzie wzajemnym. (Zatem nie można również dzięki internetowi brać udziału w organizowanych poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej zakładami bukmacherskimi.)

Nie chcę kłócić się z prawnikiem ale jego komentarz jest trochę naciągnięty bo ja grając np w Gamebookers nie uczestniczę na terytorium Polski w zagranicznej grze losowej, uczestniczę w niej w miejscu gdzie są serwery przyjmujące zakłady. Jego komentarz miałby sens jeśli zdanie brzmiałoby "kto znajdując się na terytorium Polski uczestniczy...."
A tak naprawdę to dobry prawnik wyciągnie cię ze wszystkiego.....

Do góry
#21591 - 29/08/2002 01:19 Re: CIEKAWY ARTYKUŁ w magazynie internetowym WWW!
terminator Offline
old hand

Meldunek: 29/07/2001
Pojawił się w prasie artykuł i widać niezły oddźwiek znalazł. Ja myślę że to dopiero początek. Bukmacherka się rozwija i z czasem podobne wstawki będą się ukazywać w poważniejszych pismach. Jednak treść merytoryczna momentami jest chyba przesadzona, jak choćby same szacunki ludzi grających u buków. Interesująca rzecz która mnie ciekawi to karalność stronek na necie o tej tematyce. "Podobno" wchodzimy do Unii a prawo u nas tego zabrania? Myślę że to temat do dyskusji, a jak na razie nie myślę usuwac swojej stronki.

Do góry
#21592 - 29/08/2002 01:49 Re: CIEKAWY ARTYKUŁ w magazynie internetowym WWW!
Anonymous
Unregistered

Odnośnie nielegalności gry przez internet u buków napisałem do prawnika który coś tam publkuje o legalności- wszystko zależy od interpretacji chyba.
Ja mam trzy konta u buków i nikt mi ne udowodni że zawieram zakłady na terytorium polski ownie dobrze mogę to robić z niemczech mam 8 km do granicy- ciekawym opinii

Przesyłam panu odpowiedź na fakt iż gra przez internet za granicą jest nielegalna- to jest bulszit.

http://www.vagla.pl/skrypts/bukmacher_online.htm

Ja nie biorę udziału w zagranicznej grze loswej zakładzie bukmacherskim na terytorium Rzeczypospolitej - tylko na zagranicznym serverze na zagranicznej ziemi- tylko internet wykorzystuję do łaczenia się z serverem. Gra nie jest organizowana na polskiej ziemi te firmy nie przychodzą do polski i u nas organizują to - to ja idę na obcą ziemię za pomocą internetu by się zakładać- to tak jak bym tam pojechał- albo poprosił kogoś by za mnie zawarł zakład- tylko nasz ustawodawca wymyśla taką interpretację ustawy- tzn wszystko zależy od urzędnika skarbowego lub sędziego w sądzie- ale ja gram w zagranicznej grze na zagranicznym serwerze u bukmachera za granicą.

Poniżej temat to samo było w USA:

I'm wondering about the legal issues surrounding Internet sports betting. Everything I've heard is that it's not legal to do this from the U.S. To clarify, it doesn't matter where the site is domiciled, only that I would be betting from the U.S. I'm missing something though, because I have friends who are doing this and from what I gather most professionals also go through an offshore book, and nobody ever gets in any trouble. So should I stop being a sally and set up an account, or do I need to be worried about anything? I currently still do things the "old-fashioned" way... which I realize is probably equally dangerous to be perfectly honest.
Also, of all the times I had hit your site I never noticed the part about scams and those guys who stole your work. I was so shocked at how obvious it was that I actually just laughed for a few minutes before feeling pretty disgusted about it all. But then a different thought struck me -- your headaches and legal action aside, we should be "happy" these clowns are still giving advice. It makes the market much more inefficient when a bunch of ill-informed people take the other side of our bets!
Thanks again for the site, and keep up the good work!
- Jeff K. Des Moines, IA

Odpowiedż

Thanks for the interest and the nice words.....No, you would not be breaking any laws by placing bets in foreign countries. Think about this: Suppose you and I were in Iraq and used our computer to bilk a New York bank out of $10 million dollars..... When they caught us, where do you suppose we'd be put on trial?
Right...Not in Iraq. In New York, because that's where we committed the crime.
The Thought Police in Washington can't have it both ways. If your money is in, say, Australia, and you place your bet on the Austrailian bookie's server in Australia, and he puts your winnings into your account in Australia, what bad have you possibly done to the United States? You have done nothing in the United States.....Also, if we were somehow able to bilk an Australian bookie out of $10 million by using our computers, guess whose laws we'd be breaking - the United States' or Australia's?
Right again....The Australian government would surely try to get us extradicted to Australia to stand trial because that's where we committed the crime.
You are not placing a bet on your computer; you are placing a bet in Australia on the Australian bookie's server.
I hope that helps. Good luck. - J. R.

Do góry
#21593 - 29/08/2002 03:52 Re: CIEKAWY ARTYKUŁ w magazynie internetowym WWW!
Galimatias78 Offline
old hand

Meldunek: 23/08/2001
Grania to też ci nie udowodnią bo musieli by na każdego gracza speca zatrudniać od informatki(a i tak nie wiem czy to by było możliwe), załatwiać nakaz inwigilacji czy jak to tam zwą. I wpaść do domu z oddziałem specjalnym jak akurat bedziesz klikał "akceptuj zakład" . Bo jak cię nie złapią na gorącym uczynku to powiesz że teściowa lub osob którą bardzo "lubisz" założyła pod twoimi danymi konto.
Jednym słowem nierealne cos z Archiwum X. :eek:

Ciekawe czemu nikt nie porusza problemu transferu gotówki z zagranicy to już trzeba jakoś wytłumaczyć jakby ktos miał pecha i fiskus(czy urząd który się tym zajmuje) by zarządał wyjasniej skąd ta kasa płynie.

Do góry
#21594 - 29/08/2002 07:16 Re: CIEKAWY ARTYKUŁ w magazynie internetowym WWW!
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Niby jest coś w ustawie o zakazie reklamowania zakładów wzajemnych ale nie ma przewidzianych sankcji prawnych. Mój interpretacja jest następująca: ten zakaz był stworzony z myślą o polskich bukmacherach, którzy muszą podlegać ustawie. Jeśli się będą reklamować to łamią ustawę i wtedy być może stracą licensję. O to chyba chodzi, choć w Przeglądzie Sportowym widzę reklamy Profa a dzisiaj na meczu Legia - Barcelona był wielki szyld Toto-Mix Zakłady Bukmacherskie.

Prawo chyba nie przewidziało tego, że zagraniczna firma może oferować swoje usługi w Polsce bez fizycznej obecności na rynku (a co za tym idzie... licensji/koncesji). Zakaz reklamowania w tym momencie ich nie obowiązuje ponieważ te firmy mają siedziby poza granicami Polski i oferują swoje usługi na zagranicznych serwerach. Nie ma jak ich ukarać odebraniem licensji a innych konsekwensji prawnych nie ma w ustawie.

Do góry
#21595 - 02/09/2002 05:35 Re: CIEKAWY ARTYKUŁ w magazynie internetowym WWW!
cichy Offline
old hand

Meldunek: 10/07/2002
a ja wam mowie, wszystkich nas zamkna , caly milion grajacych polakow bedzie siedzialo na krakowskich bloniach i bedzie czekalo na nastepny przyjazd papierza(jako sedziego), w celu uslyszenia wyroku.

mam jeszcze jedna prosbe, moglby mi ktos podac liste "25 osob(smietanki" (domyslam sie paru osob, ale ...)

z gory dziekuje

pozdrawiam

cichy

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2