dardaw siedziałeś z tyłu?
Siedziałem za niewysoką osobą (jak byłem mniejszy - w liceum) i nie mieściły mi się kolana!
Rodzinny? Owszem. Z przodu rodzice - z tyłu (małe) dzieci. Innej opcji nie widzę...
Siedzialem tylko z przodu i jak na te klasę i cenę auto jest z tej pozycji dosc przyjemne,niezły design, dobre wyciszenie.Miałem w sumie pozytywne odczucia, pisku opon pod swiatłami nie było ale jakims mułem tez nie był.Od tamtej 11 sto letniej almery fiat był chyba zrywniejszy.
I naprawdę jesli miałbym wybierac pomiedzy 11 sto letnią almerą a 4 letnią albeą nie wahałbym sie ani sekundy i odjechałbym fiatem.
Choć zgadzam się również z Gvizdkiem iz rocznikiem sie nie jeździ to mimo wszytsko w tym wyborze wolałbym auto o 7 lat mlodsze.Siedem lat w motoryzacji to epoka i po prawdzie 11 sto latek to juz staroć.
Smiesza mnie w ogloszeniach lat nastoletnich teksty typu "stan idealny" czy tez "igła",prawda jest taka ze z takich aut trzeba juz uciekac i szukac frajera który to kupi bo tylko patrzec jak zacznie sie do nich sporo doplacac.
Stare to moze byc wino ew beczka do kiszenia.
No i tak na marginesie, nie jestem, nie byłem i nie bede uzytkownikiem albea.Ostatni fiat jakiego mialem to nasz poczciwy 125p którym smigałem do 1988 r.
Od tego czasu jestem "oplarzem" z krótkim epizodem na czas posiadania rzadkiego auta "datsun nissan laurel" którego sprowadziłem z Niemiec.Całe szczęscie ze to był tylko krótki epizod bo to był smok a nie auto o na dodatek brzydki choc bardzo wygodny.
I zamiast podsumowania mala tabelka(moze mi wyjdzie) za autocentrum w/g opinii uzytkowników, czym wyzsza nota tym lepiej :
............................NISSAN ALMERA ....FIAT ALBEA
silnik......................4,32...............4,38
skrzynia biegów.............4,33...............4,22
układ jezdny................4,48...............4,05
widocznośc..................4,16...............3,62
ergonomia...................4,44...............4,42
wentylacja i ogrzewanie.....4,11...............4,15
przestrzen wewnatrz.........4,41...............4,50
wyciszenie..................3,96...............4,18
koszty utrzymania...........4,13...............4,46
niezawodnosc - drobiazgi....4,52...............4,48
niezawod. - powazne usterki.4,60...............4,74
stosunek jakosc/cena........4,40...............4,68
Jak widac nissan jest mniej zrywny,ciasniejszy wewnatrz , sporo głosniejszy,drozszy w utrzymaniu, czesciej sie psuje no i .... jest 7 lat starszy.