#2128121 - 04/03/2008 19:03
Betradar
|
journeyman
Meldunek: 15/05/2007
|
Witam Proszę na chwilę obecną potraktowac to jako lużną sugestie propozycje. O ile mi wiadomo dwa głowne serwisy dla surebetów to betbrain i tipex, inne daleko w tyle. Jednak praktycznie żaden nie wyłapie perełek, które trwają nie dłużej niż minute (mam tu na mysli sure, gdzie jedna ze stron jest Betfair) Takie coś może tylko zapewnić aplikacja całkowicie online. Pewną namiastką jest wykorzystanie Betting Assistant i podłączenie go w trybie DDE do Excela W tym przypadku jednak dość pracohłone jest wprowadznie kursów z buków Tutaj jednak z pomocą przychodzi Oddsminer, serwis dostarczajacy kursy z buków z formacie XML (ale bez Betfair) Połączenie tych dwóch serwsiów dałoby mieszanke wybuchowa. Oczywiście mozna pominąc Betting Assistant i skorzystać bezpośrednio z API oferowanego przez Betfair. I tutaj miejsce na współprace. Koszty API + oddminer to jedno, ale najważniejszym kosztem to aplikacja do tego. Dla dwóch,trzech osób to nie powinien byc problem, Dlaczego wiec w tytule Betradar  Nie widzialem tej aplikacje, byc może one ma już to wszystko i moja sugestia to tylko wyważanie otwartych drzwi Betrada to jednak spory koszt i myślałem, że może daloby się stworzyć jakis malutki serwisik dla dwóch, trzech osób, który korzystałby z danych z Betradar (z pewność licenja zakazuje rozpowszechnianie, ale dwie. trzy osoby to jeszcze nie rozpowszechnianie  ) Nie wiem ile osób tu poważniej zajmuje się surebetami, ale gdyby ze dwie, trzy takie osoby się znalazły to może wspólnie udałoby się coś takiego zrealizować. pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2131576 - 05/03/2008 18:32
Re: Betradar
[Re: Eska]
|
newbie
Meldunek: 05/01/2007
|
ja korzystam z betradara, polecam co prawda koszt niemaly ale jak masz odpowieni kapital to ci sie szybko zrwoci erty zdarzylo ci sie ze grasz surebeta a tu nagle i jednego buka anuluja zdarzenie i jestes w plecy? co wtedy
|
Do góry
|
|
|
|
#2131691 - 05/03/2008 19:26
[Re: internista]
|
journeyman
|
ja korzystam z betradara, polecam co prawda koszt niemaly ale jak masz odpowieni kapital to ci sie szybko zrwoci erty zdarzylo ci sie ze grasz surebeta a tu nagle i jednego buka anuluja zdarzenie i jestes w plecy? co wtedy Jezeli korzystasz z Betradara, masz odpowiedni kapitał i nie znasz odpowiedzi na takie pytania, to coś jest nie tak  Ale odpowiem Jezeli coś sie takiego zdarza , to zamykam transakcje w innym buku. Przeważnie to już nie sure, ale NIGDY nie zostawiam otwartych pozycji. pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2131932 - 05/03/2008 20:51
[Re: erty]
|
addict
Meldunek: 19/01/2007
|
Przeważnie to już nie sure, ale NIGDY nie zostawiam otwartych pozycji. A ja zawsze zostawiam. Przecież taka otwarta pozycja to valuebet, więc na dłuższą metę wychodzi się na plus, a z moim kapitałem mogę sobie na to pozwolić.
|
Do góry
|
|
|
|
#2132155 - 05/03/2008 21:31
[Re: Gandhi]
|
old hand
Meldunek: 29/03/2004
|
Tylko jak dluga ta "meta" musi byc ? Na dobra sprawe mozesz byc wiecznie na minusie, bo nigdy nie osiagniesz n zdarzen. Jesli jestes szczesciarzem to wyjdziesz na plus, ale jesli nie chcesz byc zalezny od losu, to chyba lepiej pokryc taki otwarty zaklad chocby ze strata. Przeciez wcale nie powiedziane ze grasz value majac zaklad w jedna strone, bo skad wiesz kto dobrze oszacowal kurs? Moze byc przeciez taka sytuacja, ze w jedna strone masz p*k=1,05 a w druga 0,98 i to przeciez jest surebet, ale co jesli zwykle zostaje Ci otwarty zaklad z p*k ponizej 1?  takiej sytuacji tez przeciez nie mozna wykluczyc. Ja jestem raczej zwolennikiem pokrywania otwartych zakladow, bo mam zle wspomnienia z sytuacji gdzie zostawialem takie zaklady otwarte  Pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#2132444 - 05/03/2008 23:06
[Re: z o ® r o]
|
journeyman
|
NIGDY nie zostawiam otwartych pozycji. Z wyjątkiem sytuacji, kiedy wyłączyłem komputer i udałem się do kina. No chyba, że ślęczę przy tym 24/7 Witam Jak napisałem JA nigdy nie zostawiam, co nie znaczy, że czasem NIE ZOSTAŁY :). Zdarzyło się pare razy, ze zapomniałem ze cos lezy na Betfair, ze nie zdążyłem. Ale celowo nigdy nie zostawiam. A ja zawsze zostawiam. Przecież taka otwarta pozycja to valuebet, więc na dłuższą metę wychodzi się na plus, a z moim kapitałem mogę sobie na to pozwolić. Masz oczywiście racje, i nawet zastabawialem się na grą bez zabezpieczeń. Czy TYLKO VALUE , i tylko przeciwko kilki "słabszym" bukom. Robiłem pewne kalkulacje i wynik są pozytywne. Nawet lepsze, niz gra Surebetów. Tylko narazie wybrałem drogę "sure" każdego dnia :), a nie "sure" w long term. pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2132954 - 06/03/2008 01:41
[Re: SyKo]
|
addict
|
Tylko jak dluga ta "meta" musi byc ? Na dobra sprawe mozesz byc wiecznie na minusie, bo nigdy nie osiagniesz n zdarzen. Jesli jestes szczesciarzem to wyjdziesz na plus, ale jesli nie chcesz byc zalezny od losu, to chyba lepiej pokryc taki otwarty zaklad chocby ze strata. Oj, chyba coś ci się pomyliło. Grając pk>1 będę na plusie i nie potrzebne mi do tego duże szczęście. Mogę mieć co najwyżej pecha i na początku być lekko w plecy, ale w końcu (myślę, że już przy n>20 lub 30) zysk jest bardzo prawdopodobny. Zamykając surebeta ze stratą skazuję się z góry na ujemne saldo takich sytuacji Surebetowcy z reguły nie lubią takich sytuacji, bo są przyzwyczajeni do pewnego zysku i jest to sytuacja kompletnie odwrotna do tych, do których przywykli, stąd pewnie ta niechęć... ale jeśli ktoś ma kapitał, to czemu nie? Ja z kolei gram surebety na live i tam dopiero można się walnąć - zdarzało mi się obstawić tę samą stronę u obu buków  Przeciez wcale nie powiedziane ze grasz value majac zaklad w jedna strone, bo skad wiesz kto dobrze oszacowal kurs? Moze byc przeciez taka sytuacja, ze w jedna strone masz p*k=1,05 a w druga 0,98 i to przeciez jest surebet, ale co jesli zwykle zostaje Ci otwarty zaklad z p*k ponizej 1?  takiej sytuacji tez przeciez nie mozna wykluczyc. Ja jestem raczej zwolennikiem pokrywania otwartych zakladow, bo mam zle wspomnienia z sytuacji gdzie zostawialem takie zaklady otwarte  Pozdr. Znów coś ci się pomyliło. Owszem, mogą się trafić pk poniżej 1. Ale dopóki będzie ich mniej, niż tych z pk>1 (a w przypadku surebetów tak jest) to będę spokojny o mój los. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2133308 - 06/03/2008 02:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
pachnie mi to jakas bzdurą (nie wiem po co) i reklama (to juz by mialo sens) jesli to jakies kokosy to juz dawno odpowiedni inwestorzy zrzuciliby sie na to i kosili sianko. Z czasem byloby coraz wiecej i wiecej wiec juz o kokosy trzeba byloby sie scigac, czasu coraz mniej, bukmacherzy tez by sie zaczeli orientowac ze kapucha ucieka i podjeliby srodki zaradcze, np Admiralbet limit bez wyjasnienia po pierwszym zakladzie, po dociekliwym pytaniau co jest 'poniewaz gral Pan GLOWNIE surebety' - glownie po 1 zakladzie  - jakos mi to pachnie krotkimi nogami i nawet jesli jakies resztki na tym sa to coraz mniej bedzie a z czsem jesli nawet jeszcze jakas minimalna przewag nad bukmacherem jest to szybko zniknie Na logike komu to jest potrzebne wlsnie bukmacherom jesli juz - ich najwiecej wyskoczenie przed szereg lub pozostanie w nim jak inni zrobili krok w tył kosztuje- oni w mgnieniu oka moga skorygowac najwyzszy kurs a jak zobacza kto im to wykorzystuje obdarza limicikiem proste - i ich napewno na to stac - stac zeby nie tracic a nie zeby zarabiac jesli juz. Reasumujac: - nawet jesli jakas przewaga jest z czasem zniknie - bukmachrzy ospali nie nadazajacy za ruchami maja albo denne limity (wettpunkt, mybet, starbet, sportwetten gera,) albo niewyplacalni (SSP), albo dorabiajacy sobie podkradaniem pieniedzy z konta klientow tudziez inna dzialalnoscia przestepcza (betsafe, 10bet) Jakas legenda wyrasta co do tego betradara nie wiem komu ma to robic dobra prase ale to jest tak jak z forami zamknietymi - ci co niby maja dostep zadzieraja czoła ale jak przyjdzie podac jakis typ maja z tym ogromne na ogol klopoty a jeszcze jakby swoj bilans prawidlowo obliczaly  Wezmy srwisy typerskie ktore jak podadza typ to trzeba sprintem pedzic do komputera bo juz najczesciej za kilka sekund kursy sa o wiele nizsze i mozna grac juz tylko na odwrot co wcale nie jest takim glupim pomyslem  - szkoda tylko ze nieudaczne serwisy tak szybko sie zniechecaja jesli im nie idzie i zakladaja nowa strone ale sytuacja jest podobna - im wiecej much sie zlatuje tym trudniej a i bukmacher bedzie sie bronil
|
Do góry
|
|
|
|
#2133467 - 06/03/2008 03:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Oj, chyba coś ci się pomyliło. Grając pk>1 będę na plusie i nie potrzebne mi do tego duże szczęście. Mogę mieć co najwyżej pecha i na początku być lekko w plecy, ale w końcu (myślę, że już przy n>20 lub 30) zysk jest bardzo prawdopodobny. Może nie do końca szczęście ale brak pecha  Kiedyś już chyba toczyliśmy podobną dyskusję i sprowadzało się to mniej więcej do tego samego. Podchodzisz do sprawy zbyt teoretycznie. Zakładasz nieograniczony kapitał gracza i domu (to drugie można ewentualnie wybaczyć) i bagatelizujesz ryzyko bankructwa. Co nie zmienia faktu, że akurat w w/w kwestii zgadzam się z Tobą. Zabezpieczanie dobrego value jakimś złodziejskim kursem jest bez sensu. pachnie mi to jakas bzdurą (nie wiem po co) i reklama (to juz by mialo sens) jesli to jakies kokosy to juz dawno odpowiedni inwestorzy zrzuciliby sie na to i kosili sianko. Już byli tacy "przedsiębiorcy". Myśleli, że "sky is the limit" a fakt, że jest jedna miska i coraz więcej gąb wydawał im się irrelewantny. Co do betradara to masz rację. Tak jak przyznał autor tematu nie ma co wyważać otwartych drzwi. Przy dużym nakładzie pracy i podobnym kosztów w najlepszym razie otrzymamy pełnopłatną wersję Betbrain. A to tylko 150 miesięcznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2133844 - 06/03/2008 04:01
[Re: z o ® r o]
|
a.k.a. "DOMINICCA"
Meldunek: 11/02/2008
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2134931 - 06/03/2008 06:55
[Re: Lord Devastator]
|
journeyman
|
jesli to jakies kokosy to juz dawno odpowiedni inwestorzy zrzuciliby sie na to i kosili sianko. Z czasem byloby coraz wiecej i wiecej wiec juz o kokosy trzeba byloby sie scigac, czasu coraz mniej, ------------------------------------------------------ - bukmachrzy ospali nie nadazajacy za ruchami maja albo denne limity (wettpunkt, mybet, starbet, sportwetten gera,) albo niewyplacalni (SSP), albo dorabiajacy sobie podkradaniem pieniedzy z konta klientow tudziez inna dzialalnoscia przestepcza (betsafe, 10bet)
Witam Lord , miałem podobne przeświadczenie jak ty, gdybym wierzył,ze rzeczywiscie jest to mozliwe, zająłbym się tym rok wcześniej. Uwierzyłem jak zobaczyłem  Ale nie moim celem jest tu przekonywanie, powininem straszyc tym i tamtym , ze limity, ze buki anuluja zaklady. (przyznam się to takze mnie powstrzymywało ). Jedno co moge przyznac - jest dość czasochlonne. Co do wymienionych przez ciebie buków, korzystałem tylko z BetSafe i to w sumie kilka zakładów i oczywiście BAN :), tzn limity pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2135120 - 06/03/2008 08:08
[Re: erty]
|
newbie
|
widze ze na tym forum jak ktos sie pojawi to trzeba go od razu zwyzywac. BetBrain to nie jest duzy wydatek (50e/miesiac) takze mysle ze kazdy, ktorego granie przynosi zyski moze sobie na to pozwolic. Na pytanie kim jestem lepiej nie odpowiadac bo znowu ludzie sie rzuca....
co do ortografii to pokaz mi tv te moje piekne kwiatki bo w tym temcie ich nie ma jakos. Chocby nawet sie zdarzyly to ja naprawde nie mam czasu zeby przegladac po kilka razy posta po prostu pisze co mysle i wysylam a ze czasem sa bledy i literowki ..no coz
|
Do góry
|
|
|
|
#2135253 - 06/03/2008 10:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/06/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2136826 - 07/03/2008 03:17
[Re: [b]tv[/b]]
|
newbie
|
o sorry rzeczywiscie chodzilo mi o Betbrain a nie Betradar. Z betradaru nie korzystalem. Rzeczywiscie betradar jest troche drozszy  jednak betbrain polecam co do mojej gramatyki to naprawde nie mam czasu sprawdzac moich postow pod tym katem wiec nie wiem czemu ma sluzyci czepianie sie tego
|
Do góry
|
|
|
|
#2137074 - 07/03/2008 04:14
[Re: internista]
|
addict
|
co do mojej gramatyki to naprawde nie mam czasu sprawdzac moich postow pod tym katem wiec nie wiem czemu ma sluzyci czepianie sie tego Sorry, ale gościa, który bełkocze rozmawiając ze mną, nie traktuję poważnie. To samo tyczy się ludzi, którzy nie zadają sobie trudu, by poprawnie sformułować kilka zdań na forum - to oznaka braku szacunku dla innych użytkowników forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#2137100 - 07/03/2008 04:20
|
newbie
|
Hmm widać ze tu jednak gramatyka króluje. No nic dostosuję się Proszę więc o besztanie mnie za każdy kolejny błąd. (myślę że na ten temat to tyle koniec off-topa)
|
Do góry
|
|
|
|
#2310904 - 03/05/2008 17:56
[Re: neoximek]
|
ATP & WTA Tour
Meldunek: 28/10/2004
|
orientuje się ktoś z was jaki jest koszt abonamentu w betradar ? Wszyscy piszą że dużo dużo.... ale jeszcze nikt nie napisał konkretnej ceny. ILE? ale za co konkretnie ? bo maja wiele usług...
|
Do góry
|
|
|
|
#2310945 - 03/05/2008 18:26
[Re: JuN]
|
old hand
Meldunek: 15/12/2007
|
orientuje się ktoś z was jaki jest koszt abonamentu w betradar ? Wszyscy piszą że dużo dużo.... ale jeszcze nikt nie napisał konkretnej ceny. ILE? ale za co konkretnie ? bo maja wiele usług... Jeżeli znasz ich cennik, to prosił bym abyś cały wkleił na forum.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|