Opcje tematu
#2096675 - 24/02/2008 22:52 Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
Barclays Dubai Tennis Championships

Miejsce :
Dubai, United Arab Emirates
Data : Luty 25-1,Marzec 2008
Drabinki : 28M/48Q/16D
Nawierzchnia : Hardcourt/Outdoors
Pula Nagrod : $1,500,000

INFO :
-----
Oficjalna Strona Turnieju
-----
Losowanie : Drabinki
-----
Plan Gier
-----
Scoreboard : live
-----

Abierto Mexicano TELCEL presented by HSBC

Miejsce : Acapulco, Mexico
Data : Luty 25-1,Marzec 2008
Drabinki : 32M/16Q/16D
Nawierzchnia : Red Clay/Outdoors
Pula Nagrod : $180,000

INFO :
-----
-----
-----
Plan Gier
-----
Scoreboard :
live
-----

Regions Morgan Keegan Championships & the Cellular South Cup

Miejsce : Memphis, TN, USA
Data : Wrzesnień 25-1,Marzec 2008
Drabinki : 32M/32Q/16D
Nawierzchnia : Hardcourt/Indoors
Pula Nagrod : $175,000

INFO :
-----
-----
-----
Plan Gier
-----
Scoreboard : live
-----

Do góry
Bonus: Unibet
#2102789 - 26/02/2008 18:45 Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008 [Re: oli]
vicek Offline
addict

Meldunek: 04/03/2003
Chakvetadze - Radwańska 1 @1.77 betfair

Chciałbym się mylić ale wydaje mi się, że Agnieszka nie wytrzyma tak dużej dawki meczów w ostatnich dniach. Trzygodzinny mecz ćwierćfinałowy turnieju w Doha z Cibulkovą, a później również męczący choć nie tak długi półfinał z Sharapovą musiał mocno nadwątlić siły Agi. Od razu po meczu półifnałowym musiała przeniseść się do Dubaiu gdzie w niedzielę łatwo pokonała dwie rywalki w pierwszych dwóch rundach kwalifikacji natomiast wczoraj pokonała niespełna 25-letnią Chinkę Zheng w trzech setach. Od razu powiem, że wprawdzie Chinka jest obecnie na 226 miejscu rankingu WTA to nie jest to zła zawodniczka - była w 4 rundzie French Open i w 3 rundzie Wimbledonu, a po wygranym turnieju w Sztokolmie w 2006 roku była nawet 27 w rankingu WTA. Na początku tego roku wróciła na korty po półrocznej przerwie i jak dotąd prezentuje się niezbyt dobrze - W Gold Coast odpadła w kwalifikacjach z Kleybanovą, a w Doha odpadła w I rundzie ze Shvedovą. Przebieg meczu z Agą pokazywał, że obie zawodniczki miały olbrzymie problemy z wygrywaniem własnych podań. Aga od stanu 5-1 w I secie dała się przełamać mniej więcej 5 razy, moim zdaniem decydujący wpływ mogło mieć zmęczenie. Warto podkreślić, że Radwańska wygrywała niewiele więcej piłek z pierwszego niż z drugiego serwisu. Całe szczęście, że Aga w trzecim secie opanowała sytuację (po trzecim gemie gdy Radwańska przegrała gem serwisowy do 0 nastąpiła dość długa przerwa, być może była to przerwa medyczna). Dziś mecz z Chakvetadze, która jest zawodnicką grającą bardzo głębokie uderzenia, często gra w okolicach linii i potrafi zmusić rywalki do biegania po korcie. Dlatego właśnie wydaje mi się, że Aga może nie wytrzymać kondycyjnie tego meczu. Po wygranym turnieju w Paryżu Anna odpoczęła przegrywając dwa razy w pierwszej rundzie więc powinna być wypoczęta. Chciałbym się mylić ale takie są moje prognozy na dzisiejszy mecz.

Do góry
#2102913 - 26/02/2008 19:11 Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008 [Re: vicek]
andrzejek_84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/04/2004
Ja poczekam do poczatku meczu, mozliwe ze Radwanska wygra pierwszego seta, bo Chakvetadze chyba nie jest w najlepszej formie. Jesli dojdzie do 3 setow to Aga raczej nie wytrzyma kondycyjnie

Do góry
#2114005 - 29/02/2008 18:47 Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008 [Re: andrzejek_84]
milan1231 Offline
old hand

Meldunek: 10/07/2006
Schiavone-Dementieva 2
Bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie.Po wczorajszych niespodziankach jakie sprawiły obie tenisistki,pokonując wyżej
notowane rywalki( zwłaszcza Schiavone pokonując rakietę nr. 1)
uważam,że zawodniczka z Italii ten mecz przegra.
Dla potwierdzenia mojej tezy podam dwa powody.
1)Włoszka zachłyśnie się swoim sukcesem.
2)Dla Dementievej stworzyła się szansa poprawienia swojej nadszarpniętej pozycji.
Przyznam jednak ,że obie tenisistki prezentują w tym turnieju bardzo wysoką formę.

Do góry
#2114203 - 29/02/2008 19:53 Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008 [Re: milan1231]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
Nie zgodze sie i uwazam ze to Schiavone dzis wygra. Dementieva odpadlaby juz wczoraj, gdyby nie masa niewymuszonych bledow ivanovic w koncowce. Wloszka tak walic na pale jak Ana chyba raczej nie bedzie ;\) i bedzie zdecydowanie trudniejszym rywalem dla Dementievej. Ja szanse oceniam mniej wiecej po rowno z lekka przewaga Schiavone, a biorac pod uwage kursy jakie niektorzy bukmacherzy ustawili jest to bardzo fajny pick \:\)

Do góry
#2114256 - 29/02/2008 20:01 Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008 [Re: milan1231]
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Sorry, ale te twoje argumenty to o kant .... W tym meczu value zdecydowanie po stronie Schiavone, która gra tutaj bardzo dobrze.Świetna gra przy siatce i kilka pięknie wygranych piłek przeciwko Henin.We wczorajszym meczu pokazała wiele znakomitych zagrań i była równorzędną przeciwniczką dla Henin, która może i nie jest w swojej najwyższej formie, ale i tak wczoraj grała na dobrym poziomie.Do tego wczoraj świetnie serwowała.Do stanu 5:2 w drugim secie dała Henin tylko 1 bp.Potem na chwilę jej gra się posypała, ale w porę się ogarnęła i zdołała rozstrzygnąć mecz w dwóch setach.Wygranie dwóch tb z Henin też o czymś świadczy.Zresztą Schiavone przez cały turniej nieźle serwuje.Do tego gra dzisiaj z chimeryczną Dementievą, która popełnia dużo podwójnych błędów i wczoraj podczas meczu z Ivanovic łamały się dziewczyny jak zapałki.Dla mnie pewniejsza przy swoim serwisie powinna być Schiavone.Może i Dementieva powinna być w tym meczu faworytką, ale na pewno nie tak dużą.Schiavone gra jeden z najlepszych turnieji w swojej karierze i dzisiaj na pewno łatwo nie odpuści.Do tego Schiavone prowadzi w H2H 4:3.Na hardzie 2:1.I trzy ich ostatnie spotkania to wygrane Włoszki.Moim zdaniem warto spróbować.

Do góry
#2117441 - 01/03/2008 20:36 Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008 [Re: Randall]
milan1231 Offline
old hand

Meldunek: 10/07/2006
E. Dementieva-S. Kuznetsova 2
Finał turnieju zapowiada się pasjonująco.W dotychczasowych spotkaniach pomiędzy tymi zawodniczkami 5:3 prowadzi Kuznetsova.
Forma jaką prezentują obie zawodniczki gwarantuje duże emocje do
samego końca meczu.Wygra zawodniczka, która lepiej będzie serwowała.W tym elemencie gry ,(moim zdaniem )lepsza jest Kuza
i dlatego właśnie ta zawodniczka zwycięży.Choć obie zawodniczki
stoczyły ciężkie boje w półfinałach więcej zdrowia na korcie zastawiła Elena,dlatego to będzie jeden z powodów jej porażki.

Do góry
#2117483 - 01/03/2008 20:55 Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008 [Re: milan1231]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Elena Dementieva - Sveta Kuznetsova

Elena Dementieva @ 2,6 Sportingbet 5/10
Jesli jest final, graja w nim dwie bardzo dobre zawodniczki, kursy sa nie proporsjonalne do siebie to GRAMY underdoga, ktorym dzisiaj jest panna Demencja. A kurs powyzej 2.5 to wg mnie, nie doswiadczonego grajke value.
Poza tym ogladalem prawie wszystkie boje Kuzy i dodatkowo 2 ostanie Elenki. O wiele lepsze wrazenie zrobila na mnie ta druga. No i nie jest to ta sama tenisistka, ktora byla w tamtym sezonie. Liczba DF na mecz dorownywala najlepszemy zawodnikowi ATP jakim byl/jest G. Coria Jak pierwszy raz zobaczylem Elenke w Dubaju, to zwrocilem uwage na przyrost masy miesni - az takim kibicem WTA nie jestem, ale z tego co pamietam to Rosjanka wygladala 'skromniej'. Jedyny minus to glowa i jej psychika. Wczoraj mogla skonczyc o wile wczesniej. Pierwszy set powinnien byc juz jej, a tak przegrala swoje podanie przy *5-3 i caly set 5-7... Z drugiej strony Sveta az taka swieta tez nie jest i rowniez jej przytrafialy sie 'super serwy'. Niestety nie popelnia az tyle DF - jesli w ogole je popelnia.
Ja jednak wyjde z zalozenia ze finaly sie przede wszystkim oglada, ale jak juz ktos chce cos postawic to bierze wyzyszy kurs

chyba mi analka wyszla

Do góry
#2117487 - 01/03/2008 20:56 Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008 [Re: milan1231]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
C. Black/L. Huber - Z. Yan/J. Zheng

Kurs: 2.48
Typ: 2
Buk: Bwin

W zasadzie sytuacja analogiczna do poprzedniego meczu Yan/Zheng. Po prostu kurs jest przeszacowany. H2H 2-2 (jednak debel azjatycki wygrywał zdecydowanie a przegrywał po 3 setowch spotkaniach), a dodatkowo Black/Huber bardziej zmęczone bo w krótkim odstępie czasu rozegrają 8 mecz. Ja tu widzę procentowo szanse prawie na równi więc kurs 2.48 w pełni mnie zadowala.

Do góry
#2117528 - 01/03/2008 21:12 Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008 [Re: milan1231]
vicek Offline
addict

Meldunek: 04/03/2003
Ja oceniam szanse obu zawodniczek na około 50% może z leciutkim wskazaniem na Kuzniecovą. Kursy jednak według mnie są korzystniejsze na granie Dementievej. Myślę, że około 2.2-2.3 na Jelenę to kurs od którego można zacząć myśleć o grze, ja mam 2.62 więc skorzystam. Obie zawodniczki okrutnie męczyły się w swoich półfinałowych spotkaniach. Zresztą scenariusz obu meczów bardzo podobny. W pierwszym secie zarówno Dementieva jak i Kuzniecova serwowały na wygranie seta, jednak od tego momentu obie dały się dwukrotnie przełamać i przegrały pierwszego seta po 5-7. W drugim secie obie zawodniczki szybko przełamywały rywalki by stracić przewagę przełamania. Kuzniecova z porwadzenia 3-0* dała się dwukrtonie przełamać i przegrywała już 3-4* będąc blisko przegrania meczu. Svieta miała olbrzymie problemy z wygrywaniem punktów przy własnym serwisie nawet trafiając pierwszym podaniem. W pierwszym secie Kuzniecova rzadko trafiała pierwszym serwisem. W drugim sytuacja się zmieniła - trafiała częściej ale jej serwis nie przynosił punktów. Jankovic moim zdaniem w rewelacyjnej formie nie jest - niemal nie została wyeliminowana przez Sanie Mirze odrabiając stratę przełamania w trzecim secie. Kuzniecova gra strasznie nierówno. Stać ją na rozegranie kilku świetnych gemów jednak momentalnie traci koncentrację i zaczyna popelniać błędy. Podobnie było już w meczu z Mauresmo kiedy prowadząc z przełamaniem w drugim secie nagle przestała grać i dała się dwukrotnie przełamać rywalce broniąc po drodze piłki setowej. Wczoraj było podobnie - w pierwszym secie z 5-3 na 5-7 w drugim secie 3-0 na 3-4. Dementieva wczoraj również nie grala zbyt równo jednak wcześniej osiągnęła dobre rezultaty z uznanymi zawodniczkami (Ivanovic, Schnyder, Bondarenko). Powinna być dziś więc równorzędną rywalką dla Kuzniecovej, która według mnie w najwyższej formie nie jest. Wczoraj Schiavone utrzymywała Dementievą na backhandzie i Jelena długo nie mogła rozwinąć skrzydeł jednak poradziła sobie. Dziś przewiduję zacięty pojedynek w którym trudno wytypować zwyciężczynię. Kursy według mnie bardziej sprzyjają grze na Dementievą.

Do góry
#2117564 - 01/03/2008 21:25 Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008 [Re: vicek]
ryzy9 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Kuznetsova - Dementieva Typ:1
Final to final,ale osobiscie uwazam,ze Kuza dzis wygra poniewaz:
- Z pewnoscia mniej sil stracila by dotrzec do finalu
- Od zeszlego sezonu mysle,ze na hardzie jest naprawde w mega czolwce WTA
- bedzie Jej towarzyszyc chec pokazania Krajance to lepszy w Rosji
Mysle,ze kluczowa sprawa moze byc psychika Dementievej, gdyz do tej pory w slabszych momentach jej gry zadna z dotychczasowych przeciwniczek Eleny nie potrafila tego wykorzystac - dzis bedzie inaczej, kazdy blad bedzie niemilosiernie wykorzystany przez Kuze,ktora mysle od momentu gdy z turnieju odpadla Henin dostala zielone swiatlo na triumf w turnieju!

P.s. tak juz na marginiesie wracajac do zdrowia to Elenka miala wczoraj lekkie skorcze, coprawda obylo sie bez masazysty,ale gdyby Schiavone wytrzymala dluzej w trzecim secie to kto wie jak byloby z miesniami rosjanki

Do góry

Moderator:  rafal08