#2096675 - 24/02/2008 22:52
Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Barclays Dubai Tennis Championships
Miejsce : Dubai, United Arab Emirates Data : Luty 25-1,Marzec 2008 Drabinki : 28M/48Q/16D Nawierzchnia : Hardcourt/Outdoors Pula Nagrod : $1,500,000 INFO : ----- Oficjalna Strona Turnieju----- Losowanie : Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard : live ----- Abierto Mexicano TELCEL presented by HSBC Miejsce : Acapulco, Mexico Data : Luty 25-1,Marzec 2008 Drabinki : 32M/16Q/16D Nawierzchnia : Red Clay/Outdoors Pula Nagrod : $180,000 INFO : ----- Oficjalna Strona Turnieju----- Losowanie : Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard :live ----- Regions Morgan Keegan Championships & the Cellular South Cup Miejsce : Memphis, TN, USA Data : Wrzesnień 25-1,Marzec 2008 Drabinki : 32M/32Q/16D Nawierzchnia : Hardcourt/Indoors Pula Nagrod : $175,000 INFO : ----- Oficjalna Strona Turnieju----- Losowanie : Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard : live -----
|
Do góry
|
|
|
|
#2102789 - 26/02/2008 18:45
Re: Dubai, Acapulco, Memphis 25.02 - 1.03, 2008
[Re: oli]
|
addict
Meldunek: 04/03/2003
|
Chakvetadze - Radwańska 1 @1.77 betfair
Chciałbym się mylić ale wydaje mi się, że Agnieszka nie wytrzyma tak dużej dawki meczów w ostatnich dniach. Trzygodzinny mecz ćwierćfinałowy turnieju w Doha z Cibulkovą, a później również męczący choć nie tak długi półfinał z Sharapovą musiał mocno nadwątlić siły Agi. Od razu po meczu półifnałowym musiała przeniseść się do Dubaiu gdzie w niedzielę łatwo pokonała dwie rywalki w pierwszych dwóch rundach kwalifikacji natomiast wczoraj pokonała niespełna 25-letnią Chinkę Zheng w trzech setach. Od razu powiem, że wprawdzie Chinka jest obecnie na 226 miejscu rankingu WTA to nie jest to zła zawodniczka - była w 4 rundzie French Open i w 3 rundzie Wimbledonu, a po wygranym turnieju w Sztokolmie w 2006 roku była nawet 27 w rankingu WTA. Na początku tego roku wróciła na korty po półrocznej przerwie i jak dotąd prezentuje się niezbyt dobrze - W Gold Coast odpadła w kwalifikacjach z Kleybanovą, a w Doha odpadła w I rundzie ze Shvedovą. Przebieg meczu z Agą pokazywał, że obie zawodniczki miały olbrzymie problemy z wygrywaniem własnych podań. Aga od stanu 5-1 w I secie dała się przełamać mniej więcej 5 razy, moim zdaniem decydujący wpływ mogło mieć zmęczenie. Warto podkreślić, że Radwańska wygrywała niewiele więcej piłek z pierwszego niż z drugiego serwisu. Całe szczęście, że Aga w trzecim secie opanowała sytuację (po trzecim gemie gdy Radwańska przegrała gem serwisowy do 0 nastąpiła dość długa przerwa, być może była to przerwa medyczna). Dziś mecz z Chakvetadze, która jest zawodnicką grającą bardzo głębokie uderzenia, często gra w okolicach linii i potrafi zmusić rywalki do biegania po korcie. Dlatego właśnie wydaje mi się, że Aga może nie wytrzymać kondycyjnie tego meczu. Po wygranym turnieju w Paryżu Anna odpoczęła przegrywając dwa razy w pierwszej rundzie więc powinna być wypoczęta. Chciałbym się mylić ale takie są moje prognozy na dzisiejszy mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#2114256 - 29/02/2008 20:01
[Re: milan1231]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Sorry, ale te twoje argumenty to o kant .... W tym meczu value zdecydowanie po stronie Schiavone, która gra tutaj bardzo dobrze.Świetna gra przy siatce i kilka pięknie wygranych piłek przeciwko Henin.We wczorajszym meczu pokazała wiele znakomitych zagrań i była równorzędną przeciwniczką dla Henin, która może i nie jest w swojej najwyższej formie, ale i tak wczoraj grała na dobrym poziomie.Do tego wczoraj świetnie serwowała.Do stanu 5:2 w drugim secie dała Henin tylko 1 bp.Potem na chwilę jej gra się posypała, ale w porę się ogarnęła i zdołała rozstrzygnąć mecz w dwóch setach.Wygranie dwóch tb z Henin też o czymś świadczy.Zresztą Schiavone przez cały turniej nieźle serwuje.Do tego gra dzisiaj z chimeryczną Dementievą, która popełnia dużo podwójnych błędów i wczoraj podczas meczu z Ivanovic łamały się dziewczyny jak zapałki.Dla mnie pewniejsza przy swoim serwisie powinna być Schiavone.Może i Dementieva powinna być w tym meczu faworytką, ale na pewno nie tak dużą.Schiavone gra jeden z najlepszych turnieji w swojej karierze i dzisiaj na pewno łatwo nie odpuści.Do tego Schiavone prowadzi w H2H 4:3.Na hardzie 2:1.I trzy ich ostatnie spotkania to wygrane Włoszki.Moim zdaniem warto spróbować.
|
Do góry
|
|
|
|
#2117483 - 01/03/2008 20:55
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Elena Dementieva - Sveta KuznetsovaElena Dementieva @ 2,6 Sportingbet 5/10 Jesli jest final, graja w nim dwie bardzo dobre zawodniczki, kursy sa nie proporsjonalne do siebie to GRAMY underdoga, ktorym dzisiaj jest panna Demencja. A kurs powyzej 2.5 to wg mnie, nie doswiadczonego grajke value. Poza tym ogladalem prawie wszystkie boje Kuzy i dodatkowo 2 ostanie Elenki. O wiele lepsze wrazenie zrobila na mnie ta druga. No i nie jest to ta sama tenisistka, ktora byla w tamtym sezonie. Liczba DF na mecz dorownywala najlepszemy zawodnikowi ATP jakim byl/jest G. Coria  Jak pierwszy raz zobaczylem Elenke w Dubaju, to zwrocilem uwage na przyrost masy miesni - az takim kibicem WTA nie jestem, ale z tego co pamietam to Rosjanka wygladala 'skromniej'. Jedyny minus to glowa i jej psychika. Wczoraj mogla skonczyc o wile wczesniej. Pierwszy set powinnien byc juz jej, a tak przegrala swoje podanie przy *5-3 i caly set 5-7... Z drugiej strony Sveta az taka swieta tez nie jest i rowniez jej przytrafialy sie 'super serwy'. Niestety nie popelnia az tyle DF - jesli w ogole je popelnia. Ja jednak wyjde z zalozenia ze finaly sie przede wszystkim oglada, ale jak juz ktos chce cos postawic to bierze wyzyszy kurs chyba mi analka wyszla 
|
Do góry
|
|
|
|
#2117487 - 01/03/2008 20:56
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
C. Black/L. Huber - Z. Yan/J. Zheng Kurs: 2.48 Typ: 2 Buk: Bwin W zasadzie sytuacja analogiczna do poprzedniego meczu Yan/Zheng. Po prostu kurs jest przeszacowany. H2H 2-2 (jednak debel azjatycki wygrywał zdecydowanie a przegrywał po 3 setowch spotkaniach), a dodatkowo Black/Huber bardziej zmęczone bo w krótkim odstępie czasu rozegrają 8 mecz. Ja tu widzę procentowo szanse prawie na równi więc kurs 2.48 w pełni mnie zadowala.
|
Do góry
|
|
|
|
#2117528 - 01/03/2008 21:12
|
addict
Meldunek: 04/03/2003
|
Ja oceniam szanse obu zawodniczek na około 50% może z leciutkim wskazaniem na Kuzniecovą. Kursy jednak według mnie są korzystniejsze na granie Dementievej. Myślę, że około 2.2-2.3 na Jelenę to kurs od którego można zacząć myśleć o grze, ja mam 2.62 więc skorzystam. Obie zawodniczki okrutnie męczyły się w swoich półfinałowych spotkaniach. Zresztą scenariusz obu meczów bardzo podobny. W pierwszym secie zarówno Dementieva jak i Kuzniecova serwowały na wygranie seta, jednak od tego momentu obie dały się dwukrotnie przełamać i przegrały pierwszego seta po 5-7. W drugim secie obie zawodniczki szybko przełamywały rywalki by stracić przewagę przełamania. Kuzniecova z porwadzenia 3-0* dała się dwukrtonie przełamać i przegrywała już 3-4* będąc blisko przegrania meczu. Svieta miała olbrzymie problemy z wygrywaniem punktów przy własnym serwisie nawet trafiając pierwszym podaniem. W pierwszym secie Kuzniecova rzadko trafiała pierwszym serwisem. W drugim sytuacja się zmieniła - trafiała częściej ale jej serwis nie przynosił punktów. Jankovic moim zdaniem w rewelacyjnej formie nie jest - niemal nie została wyeliminowana przez Sanie Mirze odrabiając stratę przełamania w trzecim secie. Kuzniecova gra strasznie nierówno. Stać ją na rozegranie kilku świetnych gemów jednak momentalnie traci koncentrację i zaczyna popelniać błędy. Podobnie było już w meczu z Mauresmo kiedy prowadząc z przełamaniem w drugim secie nagle przestała grać i dała się dwukrotnie przełamać rywalce broniąc po drodze piłki setowej. Wczoraj było podobnie - w pierwszym secie z 5-3 na 5-7 w drugim secie 3-0 na 3-4. Dementieva wczoraj również nie grala zbyt równo jednak wcześniej osiągnęła dobre rezultaty z uznanymi zawodniczkami (Ivanovic, Schnyder, Bondarenko). Powinna być dziś więc równorzędną rywalką dla Kuzniecovej, która według mnie w najwyższej formie nie jest. Wczoraj Schiavone utrzymywała Dementievą na backhandzie i Jelena długo nie mogła rozwinąć skrzydeł jednak poradziła sobie. Dziś przewiduję zacięty pojedynek w którym trudno wytypować zwyciężczynię. Kursy według mnie bardziej sprzyjają grze na Dementievą.
|
Do góry
|
|
|
|
#2117564 - 01/03/2008 21:25
[Re: vicek]
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Kuznetsova - Dementieva Typ:1 Final to final,ale osobiscie uwazam,ze Kuza dzis wygra poniewaz: - Z pewnoscia mniej sil stracila by dotrzec do finalu - Od zeszlego sezonu mysle,ze na hardzie jest naprawde w mega czolwce WTA - bedzie Jej towarzyszyc chec pokazania Krajance to lepszy w Rosji Mysle,ze kluczowa sprawa moze byc psychika Dementievej, gdyz do tej pory w slabszych momentach jej gry zadna z dotychczasowych przeciwniczek Eleny nie potrafila tego wykorzystac - dzis bedzie inaczej, kazdy blad bedzie niemilosiernie wykorzystany przez Kuze,ktora mysle od momentu gdy z turnieju odpadla Henin dostala zielone swiatlo na triumf w turnieju!
P.s. tak juz na marginiesie wracajac do zdrowia to Elenka miala wczoraj lekkie skorcze, coprawda obylo sie bez masazysty,ale gdyby Schiavone wytrzymala dluzej w trzecim secie to kto wie jak byloby z miesniami rosjanki
|
Do góry
|
|
|
|
|
|