Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#20859 - 26/07/2002 01:28 Re: Co zmienić na forum...
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
orzel widzisz Conrad mowil ze zakladac tematy dotyczace danego wydarzenia. Zatem ma to zastosowanie dla wyzej wymienionego przez Ciebie przypadku. Lepiej jest chyba znalezc i szybciej i wygodniej i (...) interesujaca nas wiadomosc po samym Topicu niz sie domyslac czy w temacie Premiership znajde analize najblizszej kolejki czy moze tylko dyskusje na temat samej ligi? A tu mam jasno sprezyzowane czego temat dotyczy np. 10 kolejki Widzisz kazdy dziala na forum pod siebie i jednym sie nie podoba to drugim tamto. Nigdy nie bedzie idealnie! Trzeba zaakceptowac to co jest

Do góry
Bonus: Unibet
#20860 - 26/07/2002 02:16 Re: Co zmienić na forum...
terminator Offline
old hand

Meldunek: 29/07/2001
Ja chcę zwrócić uwagę na pojawianie sięnowych konkursów. Coraz większa ich ilość nie sprzyja rozwijaniu się forum ani też pozyskiwaniu ciekawych i analizowanych typów. Szczególnie w dziale "Stadion piłkarski" słychać głosy przed nowymi sezonami na zachodzie o powstawaniu nowych konkursów. Moim zdaniem podawanie typów na całą kolejkę mija się z celem, rzadko kiedy udaje się komuś trafić 9 na 9 czy 8 na 9 meczy. Gra u bukmacherów polega raczej na wychwyceniu 2 czy 3 dobrych meczy z całej kolejki a z konkursów typu "Totolotkowa xxxxxxxx" nie wiadomo które typy brać pod uwagę. Wielu osobom nie spodoba sięto co piszę ale wolałbym widzieć na forum typ z dobrym kursem i sensownym opisem. Tak więc ostrożnie z konkursami.

Do góry
#20861 - 26/07/2002 02:22 Re: Co zmienić na forum...
Galimatias78 Offline
old hand

Meldunek: 23/08/2001
Topic, Rating Topica i View`sy: Szakal ja nie wiem o co ci chodzi bo te nazwy są mi obce.

Jeśli o to chodzi to:
Nie wyobrażam sobie jak będzie niedługo z 30lig żeby non stop twożyć takie szczegółowe tematy i kto miał by to robić jak nie chciało się nikomu potworzyć tematu przez połowe sezonu do np ligi fińskiej itd. Zreszto nawet w najdokładniejszym temacie może niczego nie być
np TEMAT: MU-Real Madryt 1 - super pewniak 100%
I tu autor pisze "MU mój ukochany klub jest tak wielki i zdeterminowany że wygra na 100% - a w jak sądzicie"

Do góry
#20862 - 26/07/2002 03:03 Re: Co zmienić na forum...
Gadzina Offline
veteran

Meldunek: 30/06/2002
Co do tematów zakladanych na poszczegolne kolejki to mogły by być o ile niedługo po zakończeniu danej kolejki byly by one kasowene przez moderatora żeby nie zaśmiecały. Co do ogółu to popieram większy wpływ moderatorów w nowe tematy i kasowanie bzdur. i proponuje kasowanie tematów typu. Torturownia lub czarna lista, bo dla mnie są bez sensu.

Do góry
#20863 - 26/07/2002 03:26 Re: Co zmienić na forum...
wuzz Offline
veteran

Meldunek: 26/07/2001
A ja jestem za całkowitą wolnością wypowiedzi !

Mnie takie głupie i bezsensowne nowe tematy nie przeszkadzają. Przeglądam je czasem, pośmieję się trochę i idę dalej zamiast dopisywać się jako piąty czy dziesiąty z kolei, że ja też i mnie też...
Zauważcie, że najczęściej z takimi komentarzami wyskakują "neofici", ci, których niedawno inni opieprzali za to samo - czyżby zemsta i odreagowanie?

Moim zdaniem chamstwu i głupocie, jeżeli występuje, trzeba się przeciwstawiać ignorując takie wypowiedzi.

Jedyne lekarstwo to: OLAĆ CIEPŁYM MOCZEM !

(mam nadzieję, że nikt mi tego nie wytnie i nikt nie poczuje się urażony )

Natomiast jeżeli zapadnie decyzja o konieczności zastosowania cenzury, to będzie trzeba wyznaczyć kogoś, kto będzie miał prawo "ciąć". Na jakiej podstawie będzie podejmować decyzje o tym, który temat należy usunąć, a który jeszcze może zostać?

Każdy ma inne odczucia co do treści które go obrażają lub mogą obrażać, także co do "poziomu głupoty innych". Kto podejmie decyzje, Pojawi się konieczność powstania spisu zasad co można pokazać a czego już nie - Kodeks - uchwalony przez kilka najbardziej zasłużonych użytkowników.

Powstanie "Urząd" (tak, w końcu ten kto będzie ciął tak to zacznie traktować) od Bardzo Ważnych Decyzji.
Użytkownicy, których tematy lub wypowiedzi wycięto zaczną się odwoływać, a w przypadku braku zrozumienia opuszczać to forum...

Zacznie się niezła jatka...

Zamiast forum mecz.pl zrobi się forum meeeeecz.pl

Jedna osoba może nie dać rady siedzieć 24/7 i kontrolować wszystkich tematów i postów na bieżąco.
A jeżeli będzie kilku cenzorów, to może się zdrodzić niezdrowa konkurencja. Każdy z nich, jako odpowiedzialna osoba będzie się obawiać, że puści coś, czego inny by nie puścił (jak mogłeś to zostawić, przecież ten tekst zawiera słowo dupa) i będzie ciął coraz gorliwiej.

A potem to już tylko Inkwizycja ...

Brak możliwości prezentowania swoich opinii odstraszy potencjalnych nowych "junior memberów"
i mecz.pl zacznie zamierać i pozostaną tylko dumni ze swego dzieła inkwizytorzy i paru najwierniejszych czytaczy... no właśnie - czego?

Z trochę innej beczki. Kiedyś, około północy przeczytałem "sensacyjnego" niusa w onecie, w którym jakaś pani, pewnie typowa blondynka, napisała kompletne bzdury na tematy techniczne, na których akurat "trochę" się znam. Prawie że trafił mnie szlag jak to czytałem!
Postanowiłem skomentować ten artykuł rzeczowo i trochę "uczuciowo", tak od serca :eek:
Napisałem co myślę, wysłałem, i dostałem odpowiedź, że mój komentarz pojawi się (ewentualnie) po skontrolowaniu jego treści przez moderatora pod względem dobrych obyczajów i czegoś tam jeszcze, oraz może zostać skrócona i/lub zmieniona z tych względów = czysta cenzura! Oczywiście ten moderator czy adminisrator pewnie przychodzi do pracy na 10 rano i mój komentarz ani żaden inny o tej porze się nie ukazał!
A po kilku godzinach tego niusa usunęli całkowicie (chyba nie tylko ja na niego zareagowałem) i moderator nie musiał się rano wysilać - miał "posprzątane".

Czy do tego dążymy?

Czy jest nam potrzebny KAGANIEC OŚWIATY?

wuzz :rolleyes:

Do góry
#20864 - 26/07/2002 04:13 Re: Co zmienić na forum...
Anonymous
Unregistered

A ja mimo że nie piszę na forum prosiłbym żeby każy przed wysłaniem swojego postu przynajmniej raz go przeczytał. Bo przez te cholerne literówki strasznie się je czyta (nie chodzi mi o przecinki, bo też nie chce mi sie ich robić).

Do góry
#20865 - 26/07/2002 04:14 Re: Co zmienić na forum...
Anonymous
Unregistered

no właśnie każdy he he

Do góry
#20866 - 26/07/2002 04:51 Re: Co zmienić na forum...
SebaS.... ... Offline

Meldunek: 30/01/2001
Wprowadzic nowy dzial US Sports a w nim NBA WNBA NHL MLB NFL

Wrzucic nowy dzial "Moje typy" nie bedzie zasmiecania Sports Insider a takie tematy beda sie pojawiac nonstop i kasownie nic tu niepomoze.

Ranking topicow

Wieksza aktywnosc moderatorow na forum. Zdecydowanie kasowac tematy i topici obrazajace innych, a takze takie ktore ktos na sile zaklada aby tylko zalozyc. Osoby takie powinny pierw dostac ostrzezenie, jesli to nie pomoze dac bana. Obecnie na forum szaleje hutnik pownien dostac ostrzezenie, jesli to nie pomoze ban.

Post hutnika w WNBA:
mule coś ci nie pasuje i tak będe zakładał nowe tematy i nie będe patrzył czy jest czy nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Takie topicy powinny byc kasowane natychmiast i wyslac prywatna wiadomosc do autora topicu ze ma ostrzezenie. W ten sposob ukrucimy hamstwo na forum.

Dublowane tematy najpierw powinny byc zamkniete z odnotacja ze taki temat juz istnieje i moderator powinien dac linka a nastepnie po 2 dniach temat skasowany. Zapobiegnie to dublowaniu tematow.

Do góry
#20867 - 26/07/2002 04:56 Re: Co zmienić na forum...
Sw_Mikolaj Offline
old hand

Meldunek: 13/12/2001
Co zmienic na forum......
ja to ide spac iwo:

Do góry
#20868 - 26/07/2002 06:10 Re: Co zmienić na forum...
DonCorleone Offline
member

Meldunek: 22/12/2001
A ja sobie mysle, ze niektore z postow nowych osob wynikac moze po prostu z nygustwa, bo nie chce im sie szukac interesujacych ich watkow.
Moze dobrym pomyslem byloby zrobic cos w rodzaju drzewa forum, odpada wowczas problem obciazenia serwera jak przy opcji szukaj.
Dobre drzewko nie jest zle
A jesli nie drzewko, to moze jakies osobne zakladki dla najbardziej popularnych bukow.
Znajdywaly by sie tam podstawowe info o samym buku, jak i opinie na temat wspolpracy z nim
Jak myslicie?
pozdroofka

Do góry
#20869 - 26/07/2002 06:16 Re: Co zmienić na forum...
DonCorleone Offline
member

Meldunek: 22/12/2001
O, i jeszcze jedno, choc juz moze nie tyle do moderatorow, co do uzytkownikow, uzywajcie czasem opcji edytowania postow....no, chyba ze ktos celowo rozbija swoje wypowiedzi, zeby szybko stac sie memberem
P.S.
To mialo isc w poprzednim poscie, ale zamiast edytuj, zrobilem odp.z zacytowaniem , i w zwiazku z tym nasunala mi sie mysl,ze moze warto byloby udostepnic opcje usuwania wlasnych postow ( nie wiem czy to mozliwe od technicznej strony)

Do góry
#20870 - 26/07/2002 12:33 Re: Co zmienić na forum...
d.daro Offline
member

Meldunek: 10/12/2001
Ja sie za bardzo nie wtracam bo chociaz zarejestrowalem sie juz jakis czas temu to wiecej czytalem niz pisalem, teraz zamierzam tez wicej pisac ale... ktos wyzej napisal zeby temat "lodowisko" wrzucic do innych i je wymieszac. Moja prosba natomiast jest taka zeby tan temat zostawic tak jak jest, obecnie w hokeju jest "sezon ogorkowy" ale juz nie dlugo sie zacznie a ja ze swojej strony moge obiecac ze bede tam duzo pisal bo to maja zdecydowanie ulubiona dyscyolina sportu i nie tylko chodzi mi tu o obstawianie.
I oczywiscie trzeba cos zrobic z zakladaniem glupich, nie potrzebnych i istniejacych juz wczesniej tematow oraz zluzowac troche z zakladaniem tematow dot. swoich prywatnych typow ktore przeciez mozna umieszczac gdzie indziej. Nie wiem ilu jest uzytkownikow ale jak kazdy mial by taki swoj temat to nie wyobrazam sobie tego za bardzo.
pzdrawiam,
iwo:

Do góry
#20871 - 26/07/2002 15:31 Re: Co zmienić na forum...
majox Offline
old hand

Meldunek: 21/04/2002
uważam, że forum mecz.pl to najlepsze forum polskojęzyczne o tej tematyce, ale to nie znaczy że nie może być lepsze
zgadzam się z innymi użytkownikami iż takie "pokemony tematyczne" ;-) powinny być kasowane przez moderatorów

nie jestem tu długo ale sądzę, że jedną z przyczyn degresji forum jest po prostu zastój w ligach i mam nadzieję że gdy ruszą ligi, forum odżyje i przepełni się kolormai i trafnymi typami ;-)

Do góry
#20872 - 26/07/2002 16:33 Re: Co zmienić na forum...
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
Czy bylaby mozliwosc zrobienia na forum sondy tak, zeby byla ona niewidoczna dla uzytkownikow?
To znaczy, zeby trzeba znac dokladny adres a nie wyswietlala by sie na forum?
Czasem chcialbym zrobic taka sonde dla uczestnikow innych grup dyskusyjnych a nie chce zasmiecac forum.

Wojtek

Do góry
#20873 - 26/07/2002 17:03 Re: Co zmienić na forum...
Adolf 88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/11/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał: juan_carlos
conrad ja uważam że sama strukura forum jest dobra natomiast nie wahałbym się likwidować bzdurnych tematów
[/QUOTE]Jestem jak najbardziej za likwidacją śmieci. Miałem jakieś dziwne "szczęście" w zeszłym sezonie do oszołomstwa, które zakładało nowe tematy i idiotyczne sondy w "Lodowisku do hokeja"
[QUOTE] Oryginalnie wysłał: Szakal
...A i mozna np. utworzyc dział 'US Sports' i wrzucic do niego Boisko do Koszykówki oraz Lodowisko. A europejskie mutacje tych sportów znalazły sie by wg mnie w dziale 'Inne Sporty' [/QUOTE]Nie rozumiem co masz na myśli pisząc "mutacje"...
Chodzi o europejski hokej??? Wiem, że walczysz o osobny dział dla swej F1, ale paranoją dla mnie jest rozbijanie hoka na dwa osobne tematy, które nie maja w swej nazwie wyrazu "hokej" czy "lód"...albo też "krążek"
A i moje question: Kiedy to nowe forum będzie???

Pozdrawiam

Do góry
#20874 - 26/07/2002 17:35 Re: Co zmienić na forum...
borsuk Offline
old hand

Meldunek: 17/04/2002
Likwidacja, takze z "archiwum", tematow nic nie wnoszacych, ktore nie maja zadnego odzewu oraz wszelkiego rodzaju sondy.
Wtedy bedzie bardziej przejzyscie i latwiej bedzie wyciagnac z tego "archiwum" konkretny, ciekawy temat - czy chocby wyciagniecie tematu, ktory np ze wzgledy na przerwe w danej lidze spadl w dol.

Teraz zeby cos ciekawego znalezc, trzeba najpierw przekopac sie przez sterte gruzu.

Do góry
#20875 - 26/07/2002 19:18 Re: Co zmienić na forum...
Wernychora Offline
addict

Meldunek: 07/03/2002
1. Opróżniajmy kosz.
2. Dziękujmy niedorozwojom za współpracę (bo wszystko ma swoje granice, a głupota jest zaraźliwa).

Do góry
#20876 - 26/07/2002 20:20 Re: Co zmienić na forum...
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
Jakis limit na obrazki (np. wielkosc) itp. ruchome gadzety utrudniajace czytanie forum.

Do góry
#20877 - 26/07/2002 20:58 Re: Co zmienić na forum...
Galimatias78 Offline
old hand

Meldunek: 23/08/2001
Poza kasowaniem głupich tematów przydało by się jeszcze od modelatora "Stadion Piłkarski" (DJ Sosna -pozdrawiam ) większa kontrola.
Obecnie jest do poprawki - Szwajcaria (powinno być Liga Szwajcarska), Liga Rosyjska (jest w dwóch egzemplarzach), i chyba wątek Szpakowskiego się wyczerpał i dalej pracuje....

Do góry
#20878 - 26/07/2002 21:05 Re: Co zmienić na forum...
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Adolf 88:
[qb]
[QUOTE] Oryginalnie wysłał: Szakal
...A i mozna np. utworzyc dział 'US Sports' i wrzucic do niego Boisko do Koszykówki oraz Lodowisko. A europejskie mutacje tych sportów znalazły sie by wg mnie w dziale 'Inne Sporty' [/QUOTE]Nie rozumiem co masz na myśli pisząc "mutacje"...
Chodzi o europejski hokej??? Wiem, że walczysz o osobny dział dla swej F1(...)[/qb][/QUOTE]Nic nie kumasz Adolfik... Nie wlacze o osobny dzial na F1. Chodzi mi o to ze stworzono dzial 'Tor zuzlowy' ktory zrzesza milosnikow tego sportu. Ale zauwaz ze F1, CARTY, i Motory nie moga pojawic sie w tym dziale gdyz jest to psrzeczne z tematem dzialu i dlatego wysepuja w dziale 'inne sporty' Jesli zas by Przemianowano 'Tor zuzlowy' na 'Sporty Motorowe' to zmiescilby sie tam i zuzel, f1, carty, motorki etci jednoczesnie zwiekszylo by sie zainteresowanie dzialem. A noz jakis fan zuzla odkrylby ze jest mocny w CARTACh Lepiej zawsze uwaznie przeczytac o co chodzi w danym postulacie!

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >