Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#20839 - 25/07/2002 21:11 Co zmienić na forum...
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Proszę o opinie na temat przyszłego kształtu/organizacji forum. Co jest dobre a co złe, co zostawić a co zmienić? Czy bardziej ingerować w treść postów (chamskie zachowanie) czy nie?

Nie ukrywam, że najbardziej będę brał pod uwagę opinie długotrwałych "filarów" tego forum, którzy są tutaj najdłużej.

Do góry
Bonus: Unibet
#20840 - 25/07/2002 21:26 Re: Co zmienić na forum...
juan_carlos Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2001
conrad ja uważam że sama strukura forum jest dobra natomiast nie wahałbym się likwidować bzdurnych tematów

Do góry
#20841 - 25/07/2002 21:31 Re: Co zmienić na forum...
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Jako moderator działu "Stadion Piłkarski" skasowałem już kilka tematów.Widząc co się dzieje na "Sports Insider" wiem że były to dobre decyzje,które powiedziałbym nawet że odstraszyły potencjalnych "zaśmiecaczy" z tego działu.Niestety przenieśli się do "Sports Insider"...

Do góry
#20842 - 25/07/2002 21:31 Re: Co zmienić na forum...
xeo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2001
Może nie jestem filarem tego forum , ale się wypowiem .
Uważam , że powinna być wprowadzona pewnego rodzaju dyscyplina np. za chamskie wypowiedzi i obeli powinna być zasada jedno upomnienie i potem dowidzenia (o ile technicznie jest to możliwe) .

Druga sprawa : przed zapisaniem się nowego uczestnika powinien on zapoznac się z zasadami panującymi na forum tzn. nie zakładać głupich i niepotrzebnych tematów , szanoć innych forumowiczów , dostosować się do zasad tu panujących . Warunkiem zapisania sie powinna być akceptacje tych zasad .

Trzecia sprawa najmniej ważna , miło by było gdyby obowiązkowo należało podawać miejscowość skąd się pochodzi oraz przedział wiekowy użytkownika oraz jego płeć (nie zrozumcie mnie zle nie mam nic przeciwko młodym czy starym ludziom ; przed chwilą zalogował się nowy użytkownik "Carola" i się zastanawiam czy to kobieta czy tylko używa takiego nicka) .

Do góry
#20843 - 25/07/2002 21:36 Re: Co zmienić na forum...
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Mi najbardziej brakuje takiej malej opcji aby wyskakiwal monit gdy nadejdzie Private Massage.

A odnosnie forum jest jak najbardziej in + Podział który został dokonany jak najbardziej odpowiada.

Ale np skoro jest juz dzial 'Tor Zuzlowy' to lepiej przemianowac go na dzial 'Sporty Motorowe'. Temat 'F1' jest wrzucony do dzialu 'Innych sporty' a w koncu Carty i Motorki tez ostatnio maja swoich fanow. I to jest moja jawazniejsza uwaga. A z tych pomniejszych:

Np. dzial 'Skoki Norciarskie' powinien wlasnie sie pojawic w innych sportach. A i mozna np. utworzyc dział 'US Sports' i wrzucic do niego Boisko do Koszykówki oraz Lodowisko. A europejskie mutacje tych sportów znalazły sie by wg mnie w dziale 'Inne Sporty'.

Ale to juz jest tak naprawde dopieszczanie forum do wlasnego Ja. Kazdy ma inna wizje forum. Ja postuluje tylko o ten zamiane dzialu 'tor Zuzlowy' na 'Sporty Motorowe'.

I jescze jak nasz nowy mistrz z Play Off`ów zauważył fajnie by było jakby finalista nie odchodził z pustymi rękoma. Może wpisowe? Ale to juz inny temat...

Swoje zdanie wyraziłem i idę się nakarmić.

Do góry
#20844 - 25/07/2002 21:38 Re: Co zmienić na forum...
juan_carlos Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo:
[qb]Może nie jestem filarem tego forum , ale się wypowiem .
Uważam , że powinna być wprowadzona pewnego rodzaju dyscyplina np. za chamskie wypowiedzi i obeli powinna być zasada jedno upomnienie i potem dowidzenia (o ile technicznie jest to możliwe) .

Druga sprawa : przed zapisaniem się nowego uczestnika powinien on zapoznac się z zasadami panującymi na forum tzn. nie zakładać głupich i niepotrzebnych tematów , szanoć innych forumowiczów , dostosować się do zasad tu panujących . Warunkiem zapisania sie powinna być akceptacje tych zasad .

Trzecia sprawa najmniej ważna , miło by było gdyby obowiązkowo należało podawać miejscowość skąd się pochodzi oraz przedział wiekowy użytkownika oraz jego płeć (nie zrozumcie mnie zle nie mam nic przeciwko młodym czy starym ludziom ; przed chwilą zalogował się nowy użytkownik "Carola" i się zastanawiam czy to kobieta czy tylko używa takiego nicka) .[/qb][/QUOTE]całkiem fajne pomysły zwłaszcza uważam że to zapoznanie się z zasadami forum i ich akceptacja jest warte uwagi
co do płci i wieku to tak czy tak nikt tego nie sprawdzi więc można to tak dla zabawy wprowadzić

Do góry
#20845 - 25/07/2002 21:40 Re: Co zmienić na forum...
Wernychora Offline
addict

Meldunek: 07/03/2002
Witam!
Jak dla mnie jest prawie OK.
Myślę tylko, że wypadałoby pokasować dużo starych, nic nie wnoszących tematów (mocno nieaktualnych i takich, na które nikt, lub prawie nikt nie odpowiedział) - szczególnie w dziale "Sport i Bukmacherzy" (w pozostałych nie przeszkadzają na razie).
Jest natomiast dużo starych, ponadczasowych tematów, wartych przeczytania, ale giną one w gąszczu bezsensu i pojawiają się duble, na które wielu osobom nawet nie chce się odpowiadać (bo to już było). Nowych tematów (nawet nie do końca przemyślanych ) nie kasować, dopóki nie spadną na następną podstronę i wtedy - ciach - niepopularny, nic nie wnoszący - niepotrzebny. O jakości forum nie świadczy ilość, a raczej jakość tematów.
Edytować ewidentne chamstwo i przegięcia (rzadko się zdarza) .
A wraz z hasłem, nowy użytkownicy powinni być instruowani, że jest temat "Test", gdzie wypadałoby wysłać swój pierwszy post - zmalałaby inwazja miłośników sondy.
I na koniec może dział "Piaskownica" dla młodszych (wcale nie gorszych) użytkowników.

Do góry
#20846 - 25/07/2002 21:50 Re: Co zmienić na forum...
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
A ja jestem za zwiększeniem ingerencji moderatorów w tematy!!! Na przykład temat w dziale tenis "Van Lottum wygrał" powinien być już dawno skasowany" i tym podobne. Zauważyłem, że wielu użytkowników ma potrzebę zakładania tematu, w którym podają własne typy. Może jakiś dział osobny do tego czy taką funkcję spełniać ma Sports Insider?

Do góry
#20847 - 25/07/2002 21:56 Re: Co zmienić na forum...
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał tysio111:
[qb]A ja jestem za zwiększeniem ingerencji moderatorów w tematy!!! [/qb][/QUOTE]Popieram!
...zdarzało mi się skasować temat w "Stadion Piłkarski" zaledwie po dwóch wysłanych tam postach.Po prostu czuje siękiedy ktoś chce narobić "bajzru".
Jak dla mnie do działu "Sports Insider" powinien być dodany moderator z naprawdę silną ręką!

Pozdrawiam
DJ SOSNA

Do góry
#20848 - 25/07/2002 22:03 Re: Co zmienić na forum...
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Dj mowiles to jakies 20 min temu Tylko nie mow ze sie czepiam. Sam majac kiedys status moderatora TT kasowalem starsze tematy z typami i ingerowalem w niektore wypowiedzi. W koncu do tego zobowiazuje status moderatora.

Do góry
#20849 - 25/07/2002 22:12 Re: Co zmienić na forum...
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:
[qb]...Tylko nie mow ze sie czepiam.[/qb][/QUOTE]mówię
Jesteś moim cieniem Szakal.Ale i tak iwo:

Pozdrawiam
DJ SOSNA

Do góry
#20850 - 25/07/2002 22:37 Re: Co zmienić na forum...
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
Musi byc wyraznie zaznaczone, np. przy rejestrowaniu nicka jakie zasady tu panuja. Normalny czlowiek to rozumie i bez takiego wstepu, ale wsrod takiego tlumu musi byc kilku idiotow dodajacych kolorytu i wqrwiajacych lub nie cala reszte. A tu jest troche tak, ze Conrad namawia do zakladania nowych tematow (zreszta bardzo slusznie), ale jak podalem wyzej do wolnosci/demokracji - rowniez slowa trzeba dojrzec, zeby Leon nie myslal, ze jak moze zakladac to nie musi zasrac od razu calego forum.

Do góry
#20851 - 25/07/2002 22:54 Re: Co zmienić na forum...
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
Wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry
#20852 - 25/07/2002 23:15 Re: Co zmienić na forum...
tysio111 Offline
veteran

Meldunek: 14/11/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hutnik:
[qb]Wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/qb][/QUOTE]Co ci się nie podobało w temacie "Tenis 6" , że założyleś "Typy na tenis". Moze zmieniać forum zaczniemy od samych siebie!

Do góry
#20853 - 25/07/2002 23:19 Re: Co zmienić na forum...
Hubi Offline
addict

Meldunek: 25/06/2001
Może np. ograniczyć nowemu użytkownikowi ilość zakładanych tematów do jednego dziennie.Może wtedy przemyśli i założy jeden ale pożyteczny.

Do góry
#20854 - 26/07/2002 00:23 Re: Co zmienić na forum...
cichy Offline
old hand

Meldunek: 10/07/2002
witam
najpierw duzo czytalem potem dopiero sie zapisalem i uwazam ze jest wiecej plusow niz minusow, ale jest ten problem nowych tematow. tematy powinny zakladac osoby juz zasluzone na forum(nie wybierane od ilosci postow tylko od tego czy jest on godny zaufania a to ocenial by admin), a jesli ktos nowy zechcialby zalozyc nowy temat najpier konsulowal by sie z adminem.
narazie tyle

pozdrawiam

cichy

Do góry
#20855 - 26/07/2002 00:48 Re: Co zmienić na forum...
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Zapomnialem qrde o waznej rzeczy Dodac Rating Topica i View`sy obok danego tematu a nie calego dzialu. Chyba da to rade zrobic. Na Niemieckich forach tez na oprogramowaniu UBB jest to zrobione.

Do góry
#20856 - 26/07/2002 01:02 Re: Co zmienić na forum...
Set Fisher Offline
old hand

Meldunek: 28/12/2000
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal:
[qb]Zapomnialem qrde o waznej rzeczy Dodac Rating Topica i View`sy obok danego tematu a nie calego dzialu. Chyba da to rade zrobic. Na Niemieckich forach tez na oprogramowaniu UBB jest to zrobione.[/qb][/QUOTE]Uprzedziłeś mnie Szakal, brakuje mi tego na mecz.pl

A co do treści merytorycznej ... owszem demokracja do cenzury ma się jak piernik do wiatraka ale mnie też mocno irytuje jak np. Czarny Pipper wali spamem po wszystkich tematach. Niestety chcąc to zmienić potrzebna jest interwencja moderatora a tu z kolei zaraz odezwą się głosy wolności .

Moja opinia - plewić . :zobacz:

Do góry
#20857 - 26/07/2002 01:09 Re: Co zmienić na forum...
Sw_Mikolaj Offline
old hand

Meldunek: 13/12/2001
cichy.......
zalozyc temat moze kazdy oby nie byl to :
wszystkie typy na pilke,dawajcie tu pewniaki i w tym stylu.A i jeszcze cos ligi z 3 swiata mozna nazwac jako Ligi Inne albo cos w tym stylu
Co do forum nic nie trzeba zmieniac,oprocz tego co wspomnialem.A jesli ktos juz zaklada temat to warto by bylo dac ciekawy typ a nie dawajcie pewniaczki iwo: Ale i tak jest OK

Do góry
#20858 - 26/07/2002 01:22 Re: Co zmienić na forum...
Galimatias78 Offline
old hand

Meldunek: 23/08/2001
Jak dla mnie to kasować głupie tematy. I modelator musi być zdecydowany w ich kasowaniu.

Przykład: DJ SOSNA prosi ładnie Elegato(do którego kompletnie nic nie mam) żeby ten łaskawie założył temat "Liga Ukraińska" żeby nie robić bałaganu w najważniejszym chyba dziale "Stadion Piłkarski" On się oczywiście niezgadza i obraża się żeby go nie straszyć. DJ odpisuje to zobaczymy jak bedzie 10 kolejka ligi w ukrainie. I stąd pytanie po co czekać??? Skasować te kolejki i stworzyć temat "Liga Ukraińska" jak chłop nie chce się dostosować to jego problem...
(No i to jest te zdecydowanie)

I TAK NAJLEPSZY Z NAJLEPSZYCH JEST TEMAT:
"Czy Szpakowskiego powinni wywalić z TVP"

POzdrawiam

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >