#20840 - 25/07/2002 21:26
Re: Co zmienić na forum...
|
veteran
Meldunek: 08/07/2001
|
conrad ja uważam że sama strukura forum jest dobra natomiast nie wahałbym się likwidować bzdurnych tematów
|
Do góry
|
|
|
|
#20842 - 25/07/2002 21:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2001
|
Może nie jestem filarem tego forum  , ale się wypowiem . Uważam , że powinna być wprowadzona pewnego rodzaju dyscyplina np. za chamskie wypowiedzi i obeli powinna być zasada jedno upomnienie i potem dowidzenia (o ile technicznie jest to możliwe) . Druga sprawa : przed zapisaniem się nowego uczestnika powinien on zapoznac się z zasadami panującymi na forum tzn. nie zakładać głupich i niepotrzebnych tematów , szanoć innych forumowiczów , dostosować się do zasad tu panujących . Warunkiem zapisania sie powinna być akceptacje tych zasad . Trzecia sprawa najmniej ważna , miło by było gdyby obowiązkowo należało podawać miejscowość skąd się pochodzi oraz przedział wiekowy użytkownika oraz jego płeć (nie zrozumcie mnie zle nie mam nic przeciwko młodym czy starym ludziom ; przed chwilą zalogował się nowy użytkownik "Carola" i się zastanawiam czy to kobieta czy tylko używa takiego nicka) .
|
Do góry
|
|
|
|
#20843 - 25/07/2002 21:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/06/2001
|
Mi najbardziej brakuje takiej malej opcji aby wyskakiwal monit gdy nadejdzie Private Massage. A odnosnie forum jest jak najbardziej in + Podział który został dokonany jak najbardziej odpowiada. Ale np skoro jest juz dzial 'Tor Zuzlowy' to lepiej przemianowac go na dzial 'Sporty Motorowe'. Temat 'F1' jest wrzucony do dzialu 'Innych sporty' a w koncu Carty i Motorki tez ostatnio maja swoich fanow. I to jest moja jawazniejsza uwaga. A z tych pomniejszych: Np. dzial 'Skoki Norciarskie' powinien wlasnie sie pojawic w innych sportach.  A i mozna np. utworzyc dział 'US Sports' i wrzucic do niego Boisko do Koszykówki oraz Lodowisko. A europejskie mutacje tych sportów znalazły sie by wg mnie w dziale 'Inne Sporty'. Ale to juz jest tak naprawde dopieszczanie forum do wlasnego Ja. Kazdy ma inna wizje forum. Ja postuluje tylko o ten zamiane dzialu 'tor Zuzlowy' na 'Sporty Motorowe'. I jescze jak nasz nowy mistrz z Play Off`ów zauważył fajnie by było jakby finalista nie odchodził z pustymi rękoma. Może wpisowe? Ale to juz inny temat... Swoje zdanie wyraziłem i idę się nakarmić.
|
Do góry
|
|
|
|
#20844 - 25/07/2002 21:38
|
veteran
Meldunek: 08/07/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał xeo: [qb]Może nie jestem filarem tego forum  , ale się wypowiem . Uważam , że powinna być wprowadzona pewnego rodzaju dyscyplina np. za chamskie wypowiedzi i obeli powinna być zasada jedno upomnienie i potem dowidzenia (o ile technicznie jest to możliwe) . Druga sprawa : przed zapisaniem się nowego uczestnika powinien on zapoznac się z zasadami panującymi na forum tzn. nie zakładać głupich i niepotrzebnych tematów , szanoć innych forumowiczów , dostosować się do zasad tu panujących . Warunkiem zapisania sie powinna być akceptacje tych zasad . Trzecia sprawa najmniej ważna , miło by było gdyby obowiązkowo należało podawać miejscowość skąd się pochodzi oraz przedział wiekowy użytkownika oraz jego płeć (nie zrozumcie mnie zle nie mam nic przeciwko młodym czy starym ludziom ; przed chwilą zalogował się nowy użytkownik "Carola" i się zastanawiam czy to kobieta czy tylko używa takiego nicka) .[/qb][/QUOTE]całkiem fajne pomysły zwłaszcza uważam że to zapoznanie się z zasadami forum i ich akceptacja jest warte uwagi co do płci i wieku to tak czy tak nikt tego nie sprawdzi więc można to tak dla zabawy wprowadzić
|
Do góry
|
|
|
|
#20845 - 25/07/2002 21:40
|
addict
Meldunek: 07/03/2002
|
Witam! Jak dla mnie jest prawie OK. Myślę tylko, że wypadałoby pokasować dużo starych, nic nie wnoszących tematów (mocno nieaktualnych i takich, na które nikt, lub prawie nikt nie odpowiedział) - szczególnie w dziale "Sport i Bukmacherzy" (w pozostałych nie przeszkadzają na razie). Jest natomiast dużo starych, ponadczasowych tematów, wartych przeczytania, ale giną one w gąszczu bezsensu i pojawiają się duble, na które wielu osobom nawet nie chce się odpowiadać (bo to już było). Nowych tematów (nawet nie do końca przemyślanych  ) nie kasować, dopóki nie spadną na następną podstronę i wtedy - ciach  - niepopularny, nic nie wnoszący - niepotrzebny. O jakości forum nie świadczy ilość, a raczej jakość tematów. Edytować ewidentne chamstwo i przegięcia (rzadko się zdarza)  . A wraz z hasłem, nowy użytkownicy powinni być instruowani, że jest temat "Test", gdzie wypadałoby wysłać swój pierwszy post - zmalałaby inwazja miłośników sondy. I na koniec może dział "Piaskownica" dla młodszych (wcale nie gorszych) użytkowników.
|
Do góry
|
|
|
|
#20849 - 25/07/2002 22:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal: [qb]...Tylko nie mow ze sie czepiam.[/qb][/QUOTE]mówię Jesteś moim cieniem Szakal.Ale i tak  iwo: Pozdrawiam DJ SOSNA
|
Do góry
|
|
|
|
#20850 - 25/07/2002 22:37
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
Musi byc wyraznie zaznaczone, np. przy rejestrowaniu nicka jakie zasady tu panuja. Normalny czlowiek to rozumie i bez takiego wstepu, ale wsrod takiego tlumu musi byc kilku idiotow dodajacych kolorytu i wqrwiajacych lub nie cala reszte. A tu jest troche tak, ze Conrad namawia do zakladania nowych tematow (zreszta bardzo slusznie), ale jak podalem wyzej do wolnosci/demokracji - rowniez slowa trzeba dojrzec, zeby Leon nie myslal, ze jak moze zakladac to nie musi zasrac od razu calego forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#20851 - 25/07/2002 22:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#20853 - 25/07/2002 23:19
|
addict
Meldunek: 25/06/2001
|
Może np. ograniczyć nowemu użytkownikowi ilość zakładanych tematów do jednego dziennie.Może wtedy przemyśli i założy jeden ale pożyteczny.
|
Do góry
|
|
|
|
#20854 - 26/07/2002 00:23
|
old hand
Meldunek: 10/07/2002
|
witam najpierw duzo czytalem potem dopiero sie zapisalem i uwazam ze jest wiecej plusow niz minusow, ale jest ten problem nowych tematow. tematy powinny zakladac osoby juz zasluzone na forum(nie wybierane od ilosci postow tylko od tego czy jest on godny zaufania a to ocenial by admin), a jesli ktos nowy zechcialby zalozyc nowy temat najpier konsulowal by sie z adminem. narazie tyle
pozdrawiam
cichy
|
Do góry
|
|
|
|
#20857 - 26/07/2002 01:09
|
old hand
Meldunek: 13/12/2001
|
cichy....... zalozyc temat moze kazdy oby nie byl to : wszystkie typy na pilke,dawajcie tu pewniaki i w tym stylu.A i jeszcze cos ligi z 3 swiata mozna nazwac jako Ligi Inne albo cos w tym stylu Co do forum nic nie trzeba zmieniac,oprocz tego co wspomnialem.A jesli ktos juz zaklada temat to warto by bylo dac ciekawy typ a nie dawajcie pewniaczki  iwo: Ale i tak jest OK 
|
Do góry
|
|
|
|
#20858 - 26/07/2002 01:22
|
old hand
Meldunek: 23/08/2001
|
Jak dla mnie to kasować głupie tematy. I modelator musi być zdecydowany w ich kasowaniu. Przykład: DJ SOSNA prosi ładnie Elegato(do którego kompletnie nic nie mam) żeby ten łaskawie założył temat "Liga Ukraińska" żeby nie robić bałaganu w najważniejszym chyba dziale "Stadion Piłkarski" On się oczywiście niezgadza i obraża się żeby go nie straszyć. DJ odpisuje to zobaczymy jak bedzie 10 kolejka ligi w ukrainie. I stąd pytanie po co czekać??? Skasować te kolejki i stworzyć temat "Liga Ukraińska" jak chłop nie chce się dostosować to jego problem... (No i to jest te zdecydowanie) I TAK NAJLEPSZY Z NAJLEPSZYCH JEST TEMAT: "Czy Szpakowskiego powinni wywalić z TVP" POzdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#20860 - 26/07/2002 02:16
|
old hand
Meldunek: 29/07/2001
|
Ja chcę zwrócić uwagę na pojawianie sięnowych konkursów. Coraz większa ich ilość nie sprzyja rozwijaniu się forum ani też pozyskiwaniu ciekawych i analizowanych typów. Szczególnie w dziale "Stadion piłkarski" słychać głosy przed nowymi sezonami na zachodzie o powstawaniu nowych konkursów. Moim zdaniem podawanie typów na całą kolejkę mija się z celem, rzadko kiedy udaje się komuś trafić 9 na 9 czy 8 na 9 meczy. Gra u bukmacherów polega raczej na wychwyceniu 2 czy 3 dobrych meczy z całej kolejki a z konkursów typu "Totolotkowa xxxxxxxx" nie wiadomo które typy brać pod uwagę. Wielu osobom nie spodoba sięto co piszę ale wolałbym widzieć na forum typ z dobrym kursem i sensownym opisem. Tak więc ostrożnie z konkursami.
|
Do góry
|
|
|
|
#20861 - 26/07/2002 02:22
|
old hand
|
Topic, Rating Topica i View`sy: Szakal ja nie wiem o co ci chodzi bo te nazwy są mi obce.
Jeśli o to chodzi to: Nie wyobrażam sobie jak będzie niedługo z 30lig żeby non stop twożyć takie szczegółowe tematy i kto miał by to robić jak nie chciało się nikomu potworzyć tematu przez połowe sezonu do np ligi fińskiej itd. Zreszto nawet w najdokładniejszym temacie może niczego nie być np TEMAT: MU-Real Madryt 1 - super pewniak 100% I tu autor pisze "MU mój ukochany klub jest tak wielki i zdeterminowany że wygra na 100% - a w jak sądzicie"
|
Do góry
|
|
|
|
#20862 - 26/07/2002 03:03
|
veteran
Meldunek: 30/06/2002
|
Co do tematów zakladanych na poszczegolne kolejki to mogły by być o ile niedługo po zakończeniu danej kolejki byly by one kasowene przez moderatora żeby nie zaśmiecały. Co do ogółu to popieram większy wpływ moderatorów w nowe tematy i kasowanie bzdur. i proponuje kasowanie tematów typu. Torturownia lub czarna lista, bo dla mnie są bez sensu.
|
Do góry
|
|
|
|
#20863 - 26/07/2002 03:26
|
veteran
Meldunek: 26/07/2001
|
A ja jestem za całkowitą wolnością wypowiedzi ! Mnie takie głupie i bezsensowne nowe tematy nie przeszkadzają. Przeglądam je czasem, pośmieję się trochę i idę dalej zamiast dopisywać się jako piąty czy dziesiąty z kolei, że ja też i mnie też... Zauważcie, że najczęściej z takimi komentarzami wyskakują "neofici", ci, których niedawno inni opieprzali za to samo - czyżby zemsta i odreagowanie? Moim zdaniem chamstwu i głupocie, jeżeli występuje, trzeba się przeciwstawiać ignorując takie wypowiedzi. Jedyne lekarstwo to: OLAĆ CIEPŁYM MOCZEM ! (mam nadzieję, że nikt mi tego nie wytnie i nikt nie poczuje się urażony  ) Natomiast jeżeli zapadnie decyzja o konieczności zastosowania cenzury, to będzie trzeba wyznaczyć kogoś, kto będzie miał prawo "ciąć". Na jakiej podstawie będzie podejmować decyzje o tym, który temat należy usunąć, a który jeszcze może zostać? Każdy ma inne odczucia co do treści które go obrażają lub mogą obrażać, także co do "poziomu głupoty innych". Kto podejmie decyzje, Pojawi się konieczność powstania spisu zasad co można pokazać a czego już nie - Kodeks - uchwalony przez kilka najbardziej zasłużonych użytkowników. Powstanie "Urząd" (tak, w końcu ten kto będzie ciął tak to zacznie traktować) od Bardzo Ważnych Decyzji. Użytkownicy, których tematy lub wypowiedzi wycięto zaczną się odwoływać, a w przypadku braku zrozumienia opuszczać to forum... Zacznie się niezła jatka... Zamiast forum mecz.pl zrobi się forum meeeeecz.pl Jedna osoba może nie dać rady siedzieć 24/7 i kontrolować wszystkich tematów i postów na bieżąco. A jeżeli będzie kilku cenzorów, to może się zdrodzić niezdrowa konkurencja. Każdy z nich, jako odpowiedzialna osoba będzie się obawiać, że puści coś, czego inny by nie puścił (jak mogłeś to zostawić, przecież ten tekst zawiera słowo dupa) i będzie ciął coraz gorliwiej. A potem to już tylko Inkwizycja ... Brak możliwości prezentowania swoich opinii odstraszy potencjalnych nowych "junior memberów" i mecz.pl zacznie zamierać i pozostaną tylko dumni ze swego dzieła inkwizytorzy i paru najwierniejszych czytaczy... no właśnie - czego? Z trochę innej beczki. Kiedyś, około północy przeczytałem "sensacyjnego" niusa w onecie, w którym jakaś pani, pewnie typowa blondynka, napisała kompletne bzdury na tematy techniczne, na których akurat "trochę" się znam. Prawie że trafił mnie szlag jak to czytałem! Postanowiłem skomentować ten artykuł rzeczowo  i trochę "uczuciowo", tak od serca  :eek: Napisałem co myślę, wysłałem, i dostałem odpowiedź, że mój komentarz pojawi się (ewentualnie) po skontrolowaniu jego treści przez moderatora pod względem dobrych obyczajów i czegoś tam jeszcze, oraz może zostać skrócona i/lub zmieniona z tych względów = czysta cenzura! Oczywiście ten moderator czy adminisrator pewnie przychodzi do pracy na 10 rano i mój komentarz ani żaden inny o tej porze się nie ukazał! A po kilku godzinach tego niusa usunęli całkowicie (chyba nie tylko ja na niego zareagowałem) i moderator nie musiał się rano wysilać - miał "posprzątane". Czy do tego dążymy? Czy jest nam potrzebny KAGANIEC OŚWIATY? wuzz  :rolleyes:
|
Do góry
|
|
|
|
#20864 - 26/07/2002 04:13
|
Anonymous
Unregistered
|
A ja mimo że nie piszę na forum prosiłbym żeby każy przed wysłaniem swojego postu przynajmniej raz go przeczytał. Bo przez te cholerne literówki strasznie się je czyta (nie chodzi mi o przecinki, bo też nie chce mi sie ich robić).
|
Do góry
|
|
|
|
#20865 - 26/07/2002 04:14
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Do góry
|
|
|
|
#20868 - 26/07/2002 06:10
|
member
Meldunek: 22/12/2001
|
A ja sobie mysle, ze niektore z postow nowych osob wynikac moze po prostu z nygustwa, bo nie chce im sie szukac interesujacych ich watkow. Moze dobrym pomyslem byloby zrobic cos w rodzaju drzewa forum, odpada wowczas problem obciazenia serwera jak przy opcji szukaj. Dobre drzewko nie jest zle A jesli nie drzewko, to moze jakies osobne zakladki dla najbardziej popularnych bukow. Znajdywaly by sie tam podstawowe info o samym buku, jak i opinie na temat wspolpracy z nim Jak myslicie? pozdroofka
|
Do góry
|
|
|
|
#20869 - 26/07/2002 06:16
|
member
Meldunek: 22/12/2001
|
O, i jeszcze jedno, choc juz moze nie tyle do moderatorow, co do uzytkownikow, uzywajcie czasem opcji edytowania postow....no, chyba ze ktos celowo rozbija swoje wypowiedzi, zeby szybko stac sie memberem P.S. To mialo isc w poprzednim poscie, ale zamiast edytuj, zrobilem odp.z zacytowaniem  , i w zwiazku z tym nasunala mi sie mysl,ze moze warto byloby udostepnic opcje usuwania wlasnych postow ( nie wiem czy to mozliwe od technicznej strony)
|
Do góry
|
|
|
|
#20870 - 26/07/2002 12:33
|
member
Meldunek: 10/12/2001
|
Ja sie za bardzo nie wtracam bo chociaz zarejestrowalem sie juz jakis czas temu to wiecej czytalem niz pisalem, teraz zamierzam tez wicej pisac ale... ktos wyzej napisal zeby temat "lodowisko" wrzucic do innych i je wymieszac. Moja prosba natomiast jest taka zeby tan temat zostawic tak jak jest, obecnie w hokeju jest "sezon ogorkowy" ale juz nie dlugo sie zacznie a ja ze swojej strony moge obiecac ze bede tam duzo pisal bo to maja zdecydowanie ulubiona dyscyolina sportu i nie tylko chodzi mi tu o obstawianie. I oczywiscie trzeba cos zrobic z zakladaniem glupich, nie potrzebnych i istniejacych juz wczesniej tematow oraz zluzowac troche z zakladaniem tematow dot. swoich prywatnych typow ktore przeciez mozna umieszczac gdzie indziej. Nie wiem ilu jest uzytkownikow ale jak kazdy mial by taki swoj temat to nie wyobrazam sobie tego za bardzo. pzdrawiam,  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#20871 - 26/07/2002 15:31
|
old hand
Meldunek: 21/04/2002
|
uważam, że forum mecz.pl to najlepsze forum polskojęzyczne o tej tematyce, ale to nie znaczy że nie może być lepsze zgadzam się z innymi użytkownikami iż takie "pokemony tematyczne" ;-) powinny być kasowane przez moderatorów
nie jestem tu długo ale sądzę, że jedną z przyczyn degresji forum jest po prostu zastój w ligach i mam nadzieję że gdy ruszą ligi, forum odżyje i przepełni się kolormai i trafnymi typami ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#20872 - 26/07/2002 16:33
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/09/2001
|
Czy bylaby mozliwosc zrobienia na forum sondy tak, zeby byla ona niewidoczna dla uzytkownikow? To znaczy, zeby trzeba znac dokladny adres a nie wyswietlala by sie na forum? Czasem chcialbym zrobic taka sonde dla uczestnikow innych grup dyskusyjnych a nie chce zasmiecac forum.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#20873 - 26/07/2002 17:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/11/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał: juan_carlos conrad ja uważam że sama strukura forum jest dobra natomiast nie wahałbym się likwidować bzdurnych tematów [/QUOTE]Jestem jak najbardziej za likwidacją śmieci. Miałem jakieś dziwne "szczęście" w zeszłym sezonie do oszołomstwa, które zakładało nowe tematy i idiotyczne sondy w "Lodowisku do hokeja" [QUOTE] Oryginalnie wysłał: Szakal ...A i mozna np. utworzyc dział 'US Sports' i wrzucic do niego Boisko do Koszykówki oraz Lodowisko. A europejskie mutacje tych sportów znalazły sie by wg mnie w dziale 'Inne Sporty' [/QUOTE]Nie rozumiem co masz na myśli pisząc "mutacje"... Chodzi o europejski hokej??? Wiem, że walczysz o osobny dział dla swej F1, ale paranoją dla mnie jest rozbijanie hoka na dwa osobne tematy, które nie maja w swej nazwie wyrazu "hokej" czy "lód"...albo też "krążek" A i moje question: Kiedy to nowe forum będzie??? Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#20874 - 26/07/2002 17:35
|
old hand
Meldunek: 17/04/2002
|
Likwidacja, takze z "archiwum", tematow nic nie wnoszacych, ktore nie maja zadnego odzewu oraz wszelkiego rodzaju sondy. Wtedy bedzie bardziej przejzyscie i latwiej bedzie wyciagnac z tego "archiwum" konkretny, ciekawy temat - czy chocby wyciagniecie tematu, ktory np ze wzgledy na przerwe w danej lidze spadl w dol.
Teraz zeby cos ciekawego znalezc, trzeba najpierw przekopac sie przez sterte gruzu.
|
Do góry
|
|
|
|
#20875 - 26/07/2002 19:18
|
addict
Meldunek: 07/03/2002
|
1. Opróżniajmy kosz. 2. Dziękujmy niedorozwojom za współpracę (bo wszystko ma swoje granice, a głupota jest zaraźliwa).
|
Do góry
|
|
|
|
#20876 - 26/07/2002 20:20
|
Pooh-Bah
|
Jakis limit na obrazki (np. wielkosc) itp. ruchome gadzety utrudniajace czytanie forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#20877 - 26/07/2002 20:58
|
old hand
|
Poza kasowaniem głupich tematów przydało by się jeszcze od modelatora "Stadion Piłkarski" (DJ Sosna -pozdrawiam  ) większa kontrola. Obecnie jest do poprawki - Szwajcaria (powinno być Liga Szwajcarska), Liga Rosyjska (jest w dwóch egzemplarzach), i chyba wątek Szpakowskiego się wyczerpał i dalej pracuje....
|
Do góry
|
|
|
|
#20878 - 26/07/2002 21:05
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Adolf 88: [qb] [QUOTE] Oryginalnie wysłał: Szakal ...A i mozna np. utworzyc dział 'US Sports' i wrzucic do niego Boisko do Koszykówki oraz Lodowisko. A europejskie mutacje tych sportów znalazły sie by wg mnie w dziale 'Inne Sporty' [/QUOTE]Nie rozumiem co masz na myśli pisząc "mutacje"... Chodzi o europejski hokej??? Wiem, że walczysz o osobny dział dla swej F1(...)[/qb][/QUOTE]Nic nie kumasz Adolfik... Nie wlacze o osobny dzial na F1. Chodzi mi o to ze stworzono dzial 'Tor zuzlowy' ktory zrzesza milosnikow tego sportu. Ale zauwaz ze F1, CARTY, i Motory nie moga pojawic sie w tym dziale gdyz jest to psrzeczne z tematem dzialu i dlatego wysepuja w dziale 'inne sporty' Jesli zas by Przemianowano 'Tor zuzlowy' na 'Sporty Motorowe' to zmiescilby sie tam i zuzel, f1, carty, motorki etci jednoczesnie zwiekszylo by sie zainteresowanie dzialem. A noz jakis fan zuzla odkrylby ze jest mocny w CARTACh  Lepiej zawsze uwaznie przeczytac o co chodzi w danym postulacie!
|
Do góry
|
|
|
|
#20879 - 26/07/2002 21:26
|
Carpal Tunnel
|
Nie wiem jak wy to widzicie ale mnie jeszcze denerwują tematy pisane z małych liter. W dziale "Stadion Piłkarski" tego problemu nie ma (na szczęście) ale "Sports Insider"... PS: orzeł - dzięki za zwrócenie uwagi na powtarzające się tematy. Już zrobiłem z tym porządek. POZDRAWIAM DJ SOSNA
|
Do góry
|
|
|
|
#20880 - 26/07/2002 22:09
|
addict
Meldunek: 11/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał DJ SOSNA: Nie wiem jak wy to widzicie ale mnie jeszcze denerwują tematy pisane z małych liter. W dziale "Stadion Piłkarski" tego problemu nie ma (na szczęście) ale "Sports Insider"...[/QUOTE]dj, czy ty się aby nie zapędzasz? na szczęście  - to takie problemy są w naszym dziale Stadion Piłkarskii wiesz co? mi się nie podobają ani przecinki ani kropki ale przeważnie zachowuję te zdanie dla siebie - a już na pewno nie wydaję sądów o postach je zawierających a forum? raczej bez cenzury bym wolał - to co dla jednego jest wartościowe dla drugiego może być kupą łajna - że przytoczę tu nie tak dawny przykład 8-run 9th inning Philadelphii dopuszczam jeszcze ewentualne zamykanie duplikatów - i w ostateczności ban na ip/nicka - jak to miało miejsce bodaj raz w historii forum no i popieram postulat Ufa - za dużo obrazków to niezdrowo - dobrze że jest limit uśmiechów - ale nie wiem czy jest limit na [img-i] - powinien być także w kB jeżeli to możliwe - jeżeli nie to ilościowy chociaż łatwo go nadużyć ładując jakąś megabitmapę
|
Do góry
|
|
|
|
#20881 - 26/07/2002 22:12
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał orzel: [qb]Poza kasowaniem głupich tematów przydało by się jeszcze od modelatora ...[ciach][/qb][/QUOTE]To jest moderator od moderowania, nie modelowania, bo od tego jest chyba modelarz, ewentualnie fryzjer 
|
Do góry
|
|
|
|
#20882 - 26/07/2002 22:57
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil: [qb] i wiesz co? mi się nie podobają ani przecinki ani kropki ale przeważnie zachowuję te zdanie dla siebie - a już na pewno nie wydaję sądów o postach je zawierających [/qb][/QUOTE]hi_res evil -> masz rację.Przesadziłem.Ale ja zawsze miałem "bzika" na punkcie wielkości liter  :rolleyes: Inna sprawa,że tematy zaczynające się od małych liter w dziale "Sports Insider" to w przeważającej większości dzieła...o małej wartości. PS:hi_res evil - przyznaję że niektóre nazwy lepiej wyglądają pisane z małej litery (patrz:jeden z systemów,który był tutaj zanim się pojawiłem i na którym kształciło się wielu typerów...)  iwo: POZDRAWIAM DJ SOSNA
|
Do góry
|
|
|
|
#20883 - 27/07/2002 02:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/11/2001
|
[QUOTE] Oryginalnie wysłał Szakalik: Nic nie kumasz Adolfik... Nie wlacze o osobny dzial na F1. Chodzi mi o to ze stworzono dzial 'Tor zuzlowy' ktory zrzesza milosnikow tego sportu. Ale zauwaz ze F1, CARTY, i Motory nie moga pojawic sie w tym dziale gdyz jest to psrzeczne z tematem dzialu i dlatego wysepuja w dziale 'inne sporty' Jesli zas by Przemianowano 'Tor zuzlowy' na 'Sporty Motorowe' to zmiescilby sie tam i zuzel, f1, carty, motorki etci jednoczesnie zwiekszylo by sie zainteresowanie dzialem. A noz jakis fan zuzla odkrylby ze jest mocny w CARTACh Lepiej zawsze uwaznie przeczytac o co chodzi w danym postulacie [/QUOTE]No to ja przeczytam to co napisałeś poniżej jeszcze raz, a Ty mi to wytłumacz "dużymi literami" [QUOTE] Oryginalnie wysłał Szakalik: Np. dzial 'Skoki Norciarskie' powinien wlasnie sie pojawic w innych sportach. A i mozna np. utworzyc dział 'US Sports' i wrzucic do niego Boisko do Koszykówki oraz Lodowisko. A europejskie mutacje tych sportów znalazły sie by wg mnie w dziale 'Inne Sporty' . [/QUOTE]No i sie zapytam: kto co o co nierozumie  ... Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#20885 - 27/07/2002 05:17
|
addict
Meldunek: 25/08/2001
|
[QUOTE] Oryginalnie wysłał Szakalik: Np. dzial 'Skoki Norciarskie' powinien wlasnie sie pojawic w innych sportach. A i mozna np. utworzyc dział 'US Sports' i wrzucic do niego Boisko do Koszykówki oraz Lodowisko. A europejskie mutacje tych sportów znalazły sie by wg mnie w dziale 'Inne Sporty'W całej tej wymianie zdań również poprę Hansia, bo chyba ktoś ma nierówno pod sufitem skoro twierdzi że np. temat EUROLIGA należałoby przenieś do działu Inne sporty. A co niby Europejska koszykówka to totalna żenada nie zasługująca na miejsce w temacie Boisko do koszykówki. To skąd nagle bierze sie tylu europejczyków w najlepszej lidze świata? Bo chyba powód iż grali do tej pory w "zmutowanych" odmianach koszykówki nie jest najlepszym argumentem do podpisania kontraktu z drużynami NBA. Najpierw pomyśl, potem napisz...dobrze że w wypowiedziach nt. F1, i Bundzie jest odwrotnie. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#20886 - 27/07/2002 05:41
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Vicente: A co niby Europejska koszykówka to totalna żenada nie zasługująca na miejsce w temacie Boisko do koszykówki. To skąd nagle bierze sie tylu europejczyków w najlepszej lidze świata? Bo chyba powód iż grali do tej pory w "zmutowanych" odmianach koszykówki nie jest najlepszym argumentem do podpisania kontraktu z drużynami NBA.[/QUOTE]Nie to NBA schodzi na psy. Jeden z przekupnych wlodarzy klubu J. West pewnie wzial spora lapowe od menedzara Trybanskiego, ktory nie bedac nawet w drafcie podpisal blisko 5 milionowy 3-letni kontrakt z Grizzlies. W Polsce grywal ogony, nie mowiac o Eurolidze. West i trener Lowe twierdza, ze facet ma niebywaly talent, a ja sadze ze to bedzie zwykly zonk, choc za te pieniadze sila rzeczy swoje 3-4 minuty na parkiecie dostanie...
|
Do góry
|
|
|
|
#20887 - 27/07/2002 17:28
|
Carpal Tunnel
|
Vincente i Adolfik dalej nie kumacie. Chodzi mi o stworzenie tak jak SebaS mowi dzialu US SPORTS. Zastapilby on Lodowisko do Hokeja i Koszykowke! Bo w koncu znaczna czesc dyskusji w tych dzialach dotyczyla sportów za oceanem! Ale w pierwszym swoim poscie w tym teamcie powiedzialem co chece. Te US Sports to byla tylko propozycja jak wspominalem upiekszania forum pod wlasnego siebie. Kazdemu co innego odpowiada 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|