Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#2041483 - 09/02/2008 17:54 Welsh Open /snooker/
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
Welsh Open
The Newport Centre

Drabinka -> http://www.worldsnooker.com/tournament_latest_drawsheet-84.htm

Livescore -> http://www.worldsnooker.com oraz Bwin wybrane mecze.

11-12.02 pierwsza runda, 12-13 druga runda, nastepnie runda przypada na jeden dzien, best of 9 frame do polfinalow - 1/2 juz best of 11 a final best od 17.

W roku 2004 oraz 2005 wygrywal Ronnie O`Sullivan, natepne dwa lata to raczej niespodzianki:

2006 Stephen Lee
2007 Neil Robertson

Coz mozna jeszcze dodac, turniej na antenie Eurosportu i chyba ES2, o faworytach nie am sensu pisac, temat sie an tyle rozkrecil, ze starczy przegladnac Sage oraz Malte i zdanie sobie wyrobic jakies wlasne. Swoja droga sprawdzilem ilosc wejsc w poprzednie tematy snookerowe i wyglada to teraz o niebo lepiej, ciesze sie, ze przyczynilem sie jakos do rozkrecenia tematow snookerowych i dzieki wszystkim za pomoc. Naprawde skutecznsoc tych tematow jest wysoka, kursy ladne - w dodatku brak inwektyw i klotni, oby tak dalej chlopaki

Jeszcze tylko drobna uwaga, gora drabinki wydaje sie luzniejsza, w takim turnieju to moze miec znaczenie, na dole znow Higgins Junhui Doherty i Selby, gora straszy nazwiskami ale z forma gorzej: Ronni do ogrania, Neil i Ebdon troche bez formy, trdycyjnie juz Maguire z Murhpym ale tylko jeden moze zajsc daleko, szykuje sie ciekawy turniej a ja niesmialo postawilbym na Kena Dohertego, ostatnio najbardziej podoba mi sie jego gra.

Do góry
Bonus: Unibet
#2050049 - 11/02/2008 22:12 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: RoccoRunner]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Fu - Gunnell 1 1.40

I co tu mozna napisac? Roznica klas oczywista, 1.40 kurs nie duzy ale chyba maksyamlny jesli chodiz o ten mecz, ja sie spodziewalem 1.25-1.30 - problem jest jeden, Marco moze miec kryzys bo gra dobrze lub bardzo dobrze juz od dluzszego czasu, to nie jest maszyna i jeden zly dzien jest mozliwy, mimo to gram 4/10 jak na mnie wysoko 1 runda ale nie potrafie przejsc obojetnie obok tego spotkania, Gunnell ogrwa Fu nie potrafilbym tego pojac (chyba, ze naprawde Fu bedzie miec baaaaaardzo zly dzien).

Dale - McManus 1 1.55

Dominic od pewnego czasu nie schodzi ponizej pewnego poziomu, dla mnie jest to male zaskoczenie ale trzeba przyznac, ze gra niezle. McManus to dla mnie symbol nijakosci, interesuje sie snookerem dlugo i pamietam, ze to wlasnie on byl pierwszym graczem, ktorego uznalem za kelnera a ktory chcial wbic sie do czolowki, 1% talentu reszta to trening ogranie i nie wiem co jeszcze... 2/10

Powinni wygrac: Allen oraz Hawkins ale kursy w granicach 1.30-1.40 na te mecze sa smieszne i zalosne zarazem, Swail niby 1.80 ale kto wie co on teraz gra?

Do góry
#2051497 - 12/02/2008 04:23 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: RoccoRunner]
igor81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
W pelni sie zgadzam co do Pana FU. Kurs jak dla mnie troche przesadzony i za 1,30 bym to zagral. Fu poszedl w dubelku razem z Perrym, poniewaz w pierwsyzch meczach nie chce zbyt duzo inwestowac w single. I to jest jedyny kupon zagrany na jutro. Obaj panowie jak dla mnie zdecydowanie wieksze umiejetnosci od rywali i obaj w poprzednim turnieju potwierdzili niezla forme.

Oprocz tego poszlo wczoraj na win turnieju... nie moglo byc inaczej... S.M. (MURPHY \:\) )

Murphy potwierdzil dobra forme i to ze staje sie coraz lepszym i klasowym graczem. Dal zarobic w zeszlym tygodniu sporo, to teraz mozna uderzyc za 20% wygranej z zakladu na win Malta Cup. Tym bardziej ze po kursie @11,0 moim zdaniem warto.

Jedynie Ronni i Doherty moga mu zagrozic. I wlasnie chcialem zagrac rowniez na win Welsh Open przez Kena,ale juz dzisiaj w GB nie mozna,a wczoraj byl @ 23,0

Mam nadzieje,ze jeszcze wystawia kursy na ten zaklad i nie bede w razie czego zalowal ze nie zagralem...

Do piatku nie bede mial za duzo czasu zeby sledzic spotkania, moze czasami zerkne na ES,ale dlatego prosba jesli tylko ktos bedzie ogladal lub nawet sledzil relacje, to niech pisze swoje uwagi ktore na pewno beda pomocne...

Powodzenia i Pozdrawiam...

Do góry
#2052229 - 12/02/2008 06:32 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: igor81]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
Rocco proszę weź tylko pod uwagę fakt, że Dominic Dale i Ślimak to dwa różne style gry. McManusa średnio lubię ale lubi dużo gry taktycznej, wolnej gry, prowokowania do błędów... Dominica przyznam szczerze nie znam aż tak dobrze, wiem że jest aktualnie w dobrej formie ale żeby mu McManus nie zaszkodził sobą a nie swoją grą.

Co do Fu jak najbardziej się zgadzam - sam zagrałem już wczoraj po 1,44 w Paddym. Inny typ jaki też już dawno podałem na stronie to wygrana młodziana Trumpa ze Swailem. Swail w beznadziejnej formie - oglądałem do na Malcie, po prostu tragedia. Młody zdeterminowany żeby zagrac z Ronnim w kolejnej rundzie, zresztą grac w kulki potrafi i będzie z niego kiedyś taki rasowy gracz na jakiego wyrastają chociażby Murphy, Selby czy Junhui.

Pozdrawiam,
quincy

Do góry
#2052352 - 12/02/2008 07:02 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: quincy]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

q: generalnie zgoda tylko, ze McManus to kopalnia bledow a gra wolna i taktyczna wymaga dokladnosci, czesto jeden blad w snookerze przekresla calego freama, jesli w dobrej dyspozycji jest Dominic to tak wlasnie powinno byc, na to licze.

Jeszcze jeden mecz mnie ciekawil:

Day - Allen 1 /1.65/ 0.5/10

Stawka minimalna, wrecz reakreacyjna. Ryan nie najgorzej zaprezentowal na Malcie, tez nie rewelacyjnie ale kurs niski niest a rywal hmm przecietny, nie sadzilem, ze dzis Allen bedzie sie tak meczyc. Wynik 5:4 z Gilbertem jest dla mnie lekkim szokiem, chyba naprawde Mark jest kompletnie bez formy.

Wlasnie Hawkins dostaje baty od Roe, jesli tak zaczyna sie ten turniej to chyba bedzie najbardziej no-betowy w tym sezonie bo wiekszego kelnera to ja nie znam.

Do góry
#2053525 - 12/02/2008 20:24 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: RoccoRunner]
Adammm Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/10/2006
Ja uważam, ze dobrym pomysłem na dzisiejszy dzień jest zagranie dubelka Dale + Fu. Nie ma co się nad tymi typami tak naprawdę szczególnie rozwodzić. Początkowa faza turnieju, w której należy sie liczyć z niespodziankami ;\) ale uważam, że zagranie na tych 2 faworytów w dublu jest dobrym rozwiązaniem. Jak już wspomnieliście nudna gra McManus'a vs niezła forma Dale'a, oraz zdecydowana wygrana Fu z Gunnellem. Ten mecz można porównać do piłki: Polska - San Marino ;\) Na dzisiaj zostawił bym te 2 typy, zobaczymy jak zaprezentuje się reszta zawodników,

pozdrawiam

Do góry
#2053592 - 12/02/2008 20:52 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: Adammm]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Jako, ze kilka osob mnie pytalo o mecz Cope - Robertson to odpowiadam tez tutaj. Dla mnie no bet, ja uwazam, ze Cope to wielki talent i nie gram przeciw niemu. Jest mlody zdolny, cholernie agresywny przy stole, atakuje atakuje i jeszcze raz atakuje. Wczoraj slabo bo 5:4 ale w takiej formie Neila ... kto wie, Cope powinien byc coraz lepszy, aby tego talentu nie rozmienil na drobne.

Do góry
#2053615 - 12/02/2008 21:04 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: RoccoRunner]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Osobiście dziś bym grał taki kuponik snookerowy Fu+Perry+Selby a drugi Dale+Dott.

Chyba już wszystko o tych meczach zostało napisane. Przewaga klas, umiejętności, formy itp. \:\)

Co do wspomnianego mlodziana Cope, to właśnie uważam że jest na etapie rozmieniania swego talentu. Jak mu idzie potrafi grać super i wystepować w finale. Jak jest w dołku przez długi czas nie ma go nawet w fazie telewizyjnej.
Dobry gracz nawet jak gra słabo zawsze coś ugra, niestety po kilku występach Cope rozbudził strasznie nadzieje, że stanie się graczem wielkiego formatu, potem przyszło moje rozczarowanie. Może to gorycz, ale to najwyższy czas pokazać "talent".

Do góry
#2053680 - 12/02/2008 21:33 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: Piostar]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Nikt tu nie poruszyl praktycznie tematu Maguire'a i Higginsa, dlaczego? Ja wiem, kursy niskie, ale:

a) Higgins chyba powoli wraca, na Malcie w miare, na niego ciagle slabo, ale Roe (zgadzam sie z Rocco ;\) w przypadu tego zawodnika)

b) Maguire - wydaje mi sie ze Malta potraktowana treningowo, poza tym byl w "grupie smierci", bez 2 zdan, kolejne perfidne losowanie, czy to aby na pewno przypadek, ze Murphy i Maguire sa blisko siebie? ;\) . Jak juz wczesniej pisalem obecnie Murphy i Maguire to zawodnicy dla mnie grajacy najlepszy snooker, a przynajmniej na wysokim poziomie i w miare rowno. Bingham to taki sobie zawodnik, 1-2 polki nizej od Maguire'a. I nie zmieni tego wczorajsze 5-2 z Seltem.

Do tego Selby, bo Harold to w ogole porazka. ;\) Nie znosze stylu gry Harolda, to taki Ebdon, tylko, ze snookerowo 2 klasy nizej, a Selby to bedzie w przyszlosci nr 1, bez 2 zdan. Mial szczescie, ze po wielkim sukcesie nadeszla malo istotna Malta, w dodatku grupe mial przyzwoita, chlopaki go tam raz, dwa sprowadzili na ziemie i dzis powinnismy widziec niezlego Marka, ktory z Haroldem problemow miec nie powinien.

Taki tripelek wystarczy na dzis. ;\)

Fu i Dale powoli robia sie masowka, wiec rezygnuje. Fu jakos chyba troszke utracil forme, natomiast Dale to tylko i wylacznie przecietniak. Owszem, rywale na papierze gorsi, ale...w snookerze zawsze jest ale ;\)

Do góry
#2053714 - 12/02/2008 21:44 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: polskignom]
polskignom Offline
Live fast, die young

I jeszcze jedno, obserwowalem wczoraj decydujace frame'y na livescoringu, bo tylko tak moglem Allena z Gilbertem. Gilbert mial duzo szans na powrot, kilka razy zaczynal breaka, ze 2x wbil juz pierwszy kolor. Wynwnioskowalem z tego, ze Allen gral slabo,a Gilbert sie spalil ;\) . Takie wnioski moga byc mylace, ale ;\)

A i wczorajszy mecz Harolda z Lawlerem trwal hmm, ze 4 h?

Do góry
#2054957 - 13/02/2008 02:51 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: polskignom]
wojciechq Offline
veteran

Meldunek: 01/12/2007
ja na dziś czworokacik ;\)
Higgins +Maguire +Perry +Stevens

o Higginsie i Maguire'rze (? ;)) juz napisano
natomiast
Joe Perry powinien bez problemu uporać się z panem Parrotem, ktory swoje najlepsze lata gry ma juz za soba, a Perry to taki nieobliczalny weteran, ktory potrafi zagrac bardzo dobre zawody.
do tego Stevens - chlopak nie zachwyca swoja gra, ale tym razem bedzie , na swoich 'smieciach' i sadze, ze pokula malo znanego zawodnika z Azji.

ako 3.00

Do góry
#2056770 - 13/02/2008 12:12 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: wojciechq]
igor81 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
Dubelek ladnie siadl. Na dzisiaj na szybko, bo sie spiesze do pracy.

Doherty + Murphy za high stake...

Obaj potwierdzili na Malcie dobra dyspozycje i zdziwie sie bardzo jak tak szybko ktorys z nich odpadnie. Tym bardziej ze Murphy ma to wygrac ;\)

Powodzenia i pozdrawiam...

Do góry
#2057005 - 13/02/2008 19:54 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: igor81]
gizmo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/01/2002
Troche wpisow juz jest,a mnie zaskakuje ze nikt nie wspomnial ani slowa o zawodniku ktory wzbudzil taki szacunek i uznanie u wielu forumowiczow jakis czasu temu,a ktory rozgrywal wowczas swoj zyciowy turniej.Ten zawodnik o nazwisku jakze podobnym do jednego z najlepszych snookerzystow zmierzy sie dzisiaj ze Stephenem Lee.lee na malcie nic wielkiego nie pokazal,ale za to w Sadze gdzie byl skazywany na pozarcie doszedl chyba do finalu.W kazdym badz razie pomimo ze Malta niebyla turniejem rankingowym,to wydaje mi sie ze jej wyniki bardziej oddaja aktualna forme Lee.Dodajac do tego relatywnie latwe zwyciestwo jego przeciwnika w pierwszej rundzie,mysle ze mozna po tym kursie spokojnie postawic na Higginsona,bo oczywiscie o nim mowa.

Zdecydowanym faworytem jest rowniez Murphy i na niego po kursie 1.45 mysle ze jak najbardziej mozna zagrac.Nie ma sensu sie tutaj rozpisywac bo kazdy kto ma choc jakie takie pojecie o snookerze,wiec w jakiej formie jest ten zawodnik.

Trzecim typem jest Fu.Nie mam pojecia skad takie kursy na to spotkanie.Moim zdanime powinny byc w okolicach 1.6 a mamy w granicach 1.8, za Williamsem w tym spotkaniu nie przemawia chyba nic,no moze poza tym ze ma bardziej znane nazwisko i chyba stad te kursy, bo innych powodow jakos nie widze.Aktualna dyspozycja i forma od dluzszego czasu po stronie Fu i tak tez gram.

Zastanawialem sie jeszcze czy nie zagrac na porazke Hendrego,ale Holt ostatnio chyba malo gral,trudno powiedziec co obecnie prezentuje i chyba to odpuszcze, choc jeszcze pomysle.

Do góry
#2057020 - 13/02/2008 20:02 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: gizmo]
polskignom Offline
Live fast, die young

Ja bym Wam radzil nie szukac niespodzianki u Hendry'ego. Na Malcie osiagnal niezle wyniki i choc mecz z Murphym totalna porazka, to jednak w Welsh Open spokojnie do 1/2 moze dojsc.

To juz nie ten Hendry, co wygrywal 7-krotnie MŚ, ale drabinke ma w miare i moze sie rozpedzic. Ciagle go stac na pojedyncze zrywy.

Jesli chodzi o Fu, to kursy takie, a nie inne wlasnie z powodu formy Fu, ktora raczej odbiega od tego, co prezentowal 2 miechy temu.

Dla mnie na dzis ze snooka tylko Doherty do gry.

Do góry
#2057127 - 13/02/2008 20:47 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: polskignom]
sergiush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/06/2006
Murphy+Doherty+O Sullivan taki tribelek na dzis
Ian McCulloch wprawdzie w 1 rundzie gladko wygral ale roznica chyba conajmniej klasy podobnie jak Mcmanus ---Ronnie wchodzi dopiero w turniej i mysle ze nie gladko ale spokojnie powinnien wygrac choc zdarzaja sie i przypadki porazki przy prowadzeniu 4-0 (Stephen Maguire) jakies uwagi Panowie? jak to widac?

Do góry
#2057160 - 13/02/2008 20:59 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: sergiush]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Ja dzis tylko 1/10 Ken Doherty i Alister Carter. Generalnie widze, ze ten turniej bedzie ciezki do obstawiania, KenDo nadal w formie i nie sadze aby Malta go zmeczyla, sami zawodnicy mowia, ze to dobre przetarcie przed Welsh wiec nie ma co na sile szukac filozofii, ze moze finalisci Malty tutaj zawala. Jesli zawala to nie z tego powodu.

Do góry
#2057257 - 13/02/2008 21:57 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: RoccoRunner]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
O'Sullivan R. v Trump J.
Typ: O'Sullivan R. Highest break
Kurs: 1.40 5/10 gb, pb

Nie uwazam sie za zadnego specjaliste od snookera, ale moim zdaniem kurs warty zagrania. Ronie lubi grac widowiskowo, ma w swojej karierze pełno setek kilka max'ów. Trump grasz blizej mi neiznany, mecz pod kamerami, bardzo znany przeciwnik, napewno trudno bedzie mu tutaj o jakies wielkie breaki. Typ w duzej mierze na tzw. czuja.

Do góry
#2057276 - 13/02/2008 22:11 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: retoox]
polskignom Offline
Live fast, die young

Trump to bardzo mlody gracz, troche "wariacki", ale lubiacy zagrac pod publiczke.

Trump jest najlmlodszym w historii grajkiem, ktory zrobil 147 pkt., czyli break max. Bylo to w 2003, mial wtedy 14 lat.

Raczej sie nie zanosi na defensywny snooker w tej parze, ja sie spodziewam gry cios za cios. Oczywiscie szanse Ronniego tak na win jak i highest break wieksze, ale po 1.4 bym tego nie ruszyl ;\)

Do góry
#2057291 - 13/02/2008 22:18 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: polskignom]
podstawek Offline
wieczny student

Meldunek: 08/12/2006
No tak. Niby Fu jest już w coraz niższej formie, ale czy aż tak niskiej, żeby przegrać z Williamsem, który już od dłuższego czasu gra piach?
Wg mnie kurs 1.7-1.8 jak najbardziej do grania

Do góry
#2057410 - 13/02/2008 23:12 Re: Welsh Open /snooker/ [Re: podstawek]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Nie przesadzajmy, ze gra piach, Fu ani ma Malcie ani w Welsh w pierwsyzm meczu jakos nie zachwycil a problem Williamsa polega na tym, ze gra falowo. Kilka fremaow dobrze i wygrywa jeden po drugim a jak sie zatnie to prawie do stolu nie podchodzi bo nie ma juz do czego. Wynik moze byc w obie strony 51% do 49% na Fu - ja tego na pewno nie zagram.

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08