#2024356 - 04/02/2008 05:13
Snooker - Malta Cup 2008
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/07/2006
|
Od 4 do 11.02 odbywac sie bedzie turniej Malta Cup. W tym roku nie jest to turniej rankingowy. Rok temu wygral Shaun Murphy, obsada bardzo dobra, mimo ze to turniej zaproszeniowy, brakuje chyba tylko Ronniego. Zagra na pewno Stephen Maguire, Mark Selby, Stephen Hendry, Stephen Lee, Marco Fu, Neil Robertson, Peter Ebdon czy Ding Junhui. Oferta jest w wiekszosc bukow. Wszystkie informacje na http://www.worldsnooker.com/ -> drabinka oraz livescore powinny jutro byc. Kursy na wygranie Malty: John Higgins 6.50 Ding Jun-hui 6.50 Stephen Maguire 8.00 Mark Selby 10.00 Shaun Murphy 10.00 Peter Ebdon 15.00 Ken Doherty 15.00 Marco Fu 15.00 Neil Robertson 15.00 ... Sephen Lee 29.00 Niektorych opuscilem, zapewne i tak nikt ryzykowac nie bedzie ale Lee w koncowce troche dziwne po ostatnim turnieju. Dziwi mnie tez to, ze nadal najbardziej faworyzowani sa ci, ktorzy nie wygraja - Higgins oraz Ding. Nie sadze tez aby Marco Fu tak dlugo utrzymal az tak wysoka forme. Zawdiol mnie tez ostatnio Peter Ebdon - a Neila w ogole nie biore pod uwage. Zostaje mi Maguire, Selby, Murphy, Lee i Dohety. Byc moze wlasnie ten ostatni sprawi niespodzianke. Porpzedni turniej calkiem udany. Pary na poniedzialek:godzina 12:00 Parry - Day Higgins - Borg godzina 14:00 Doherty - Fu (szlagier) Robertson - Lee godzina 18:00 Selby - Hendry Drago - Murphy godzina 20:00 Ding - Ebdon Dott - Dale Jak zwykle pierwsza runda 1/10 stawialbym na Dinga, byc moze Dale`a w zaleznosci od kursow, podobnie Lee - kwestia kursow, i na Dohertego. Oczywiscie jest mozliwosc remisu w 6 freamach, jest podzial na 4 grupy i tutaj rowniez kursy ciekawe: Grupa 1 - zwyciezca John Higgins 2.25 Joe Perry 5.00 Ali Carter 4.50 Ryan Day 3.75 Grupa 2 - zwyciezca Ken Doherty 3.50 Neil Robertson 3.50 Joe Swail 7.00 Stephen Lee 5.50 Marco Fu 3.50 Grupa 3 - zwyciezca Shaun Murphy 3.50 Stephen Hendry 5.00 Stephen Maguire 3.00 Mark Selby 3.50 Tony Drago 15.00 Grupa 4 - zwyciezca Graeme Dott 6.50 Peter Ebdon 3.50 Mark Williams 5.50 Ding Junhui 2.30 Dominic Dale 8.00 Tutaj typowalbym odpowiednio: 1-nic, 2- Ken Doherty, 3-nic, 4- Ding teoretycznie ale oplacalnosc zadna, raczej Dale minimalna stawka. Tyle odemnie, zapraszam do dyskusji o snookerze!
Edited by tomo (08/02/2008 09:16)
|
Do góry
|
|
|
|
#2024722 - 04/02/2008 07:23
Re: Malta Cup 2008 /snooker/
[Re: RoccoRunner]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
A graja 6 fream-ow bez wzgledu na stan ( np 5-0 po pieciu ) ? w kazdym pojedynku ?! NIe np best of 9 albo 11 jak na innych turniejach ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2024868 - 04/02/2008 08:31
[Re: vonseb]
|
Ekstraklasa Typer
Meldunek: 28/12/2005
|
Tak, grają w każdym pojedynku wszystkie 6 frame'ów. W regulaminie przy równej ilości punktów o miejscu w tabeli decydowac będą między innymi różnica fram'ów.
Ranga turnieju jak również nagrody pieniężne to już nie to samo co ostatnie turnieje UK Championship czy turniej Masters. Dodając do tego fakt, iż w tym roku nie jest to turniej rankingowy, wielu zawodników może go potraktowac jako dobry trening czy przetarcie przed Welsh Open, który odbędzie się zaraz po zawodach na Malcie. Wreszcie, częśc zawodników wybierze się po prostu na wakacje na wciąż słoneczną o tej porze roku Maltę. Ronni w ogóle nie pojawi się na turnieju więc pewnie przepija zarobioną kasę z UK Champ na Malediwach. Dlatego też wśród faworytów turnieju należy upatrywac zawodników, którzy każdy turniej traktują poważnie (Murphy) czy też tych, których forma wyraźnie zwyżkuje i będą chcieli jeszcze bardziej poprawic swoje morale i uwierzyc w swoje umiejętności. Mam tu na myśli chociażby Kena Dohertego. Turniej ma bardzo specyficzną formę rozgrywania meczów. Każdy pojedynek składac się będzie z 6 fremów i możliwe będą także remisy. Dlatego też odpadają zawodnicy lubiący zwalniac grę, rozkręcający się z frame'a na frame, lubiących długie pojedynki do późna w nocy. Do takich należy Peter Ebdon, a także Stephen Hendry, który pewniej czuje się raczej w długich pojedynkach. W pierwszej rundzie wybrałem dwa pojedynki. Murphy bez większych problemów powinien poradzic sobie z gospodarzem turnieju - Maltańczykiem Tonym Drago. Zawsze zdeterminowany, traktujący Snooker profesjonalnie nie odpuści pierwszego pojedynku, tym bardziej że czekają go trudne mecze z Maguire'm oraz Selbym. Drugie spotkanie gram troszeczkę delikatniej, aczkolwiek kursy, które oferują buki są, delikatnie mówiąc, nieadekwatne do aktualnej formy obydwu graczy. Daltonista Ebdon chyba zapomniał jak się gra w snookera. Ale mieszkając w Emiratach pewnie częściej pyka faje wodne z miejscowymi szejkami niż kijem przy stole. Chińczyk natomiast umiejętności i techniki ma wspaniałe i Ebdona powinien odprawic z kwitkiem. A więc od poniedziałku zaczynamy ucztowanie ze Snookerem. Miejmy nadzieję, że troszkę zarobimy.
Pozdrawiam, quincy
|
Do góry
|
|
|
|
#2026875 - 05/02/2008 06:08
|
Carpal Tunnel
|
Higgins - Borg 6:0 Perry - Day 3:3 Doherty - Fu 4:2 Robertson - Lee 5:1 Murphy - Drago 6:0 Hendry - Selby 4:2 Dale - Dott 4:2 Junhui - Ebdon 4:2  Ogladalem trzy niecale mecze, krotko o nich. Higgins bardzo poprawie ale przy takim rywalu to ciezko napisac wiecej, zagral swoje na luzie, wygral bez zadnych problemow. Nastepnie Doherty z Fu. Tutaj stawialem minimalnie na Kena, zaczal bardzo slabo od 0:2 ale nastepnie wygral 4 freamy i zwyciezyl 4:2, spodziewana wygrana pisalem o tym rowniez quincy uwaza, ze Ken moze tutaj zamieszac. Dobra forma i chec do gry byla widoczna, wygrana cieszyla go i to jest dobry znak. Wygral zasluzenie. Wreszcie mecz, ktory mnie interesowal najbardziej czyli Junhui - Ebdon. Tak jak myslalem wygral Chinczyk 4:2, prowadzil 3:0, potem 3:1 i 4:1, skonczylo sie 4:2 - takze przebieg spokojny a kiedy gra sie 6 freamow a nie best of to sam przebieg jest tez wazny. Czinczyk niezly mecz ale wazne jest to, ze sam Edbon zagral slabo, o tym rowniez wspominalismy, ze tak wlasnie moze byc, jesli ktos ma Malte odpuscic to Lysy na pewno i tak to wygladalo, nie bylo wielkiej determinacj w jego grze, to nie oznacza, ze kazdy mecz odpusci ale z Dingiem nie mial dzis szans 2.10 ladnie siadlo. Z samych wynikow to ciezko cokolwiek wywnioskowac, Hendry ogral Selbiego, smutne, ze Drago nie ugral ani jednego freama, Robertson wysoka wygrana z Lee, Dale ogral Dotta 4:2 z wyniku 1:2 - calkiem mozliwe, ze rowniez Dott nie ma super formy ani checi tutaj do walki o wygrane. No i jedyny remis w meczu Perry - Day. Mysle, ze remisow moze byc wiecej i warto skleic jakis system bo kursy sa niezle na X. Zobaczymy dalej, dzis dzien bardzo udany.
|
Do góry
|
|
|
|
#2026964 - 05/02/2008 06:31
|
Ekstraklasa Typer
|
Ja do posta RoccoRunnera dodam swojej obserwacje z meczu Murphy-Drago. Takiego ogórasa jak Drago można spotkac co najwyżej w podrzędnej pijalni taniego piwa ze stołem do bilarda. Teraz już przeciwko niemu będą biedne kursy ale to nadal będzie chyba pewniejsze od obligacji  Co do Murphiego to byc może nie był skoncentrowany do końca na meczu, tak czy siak kilka pozycji stracił i tylko pytanie - czy to zbyt duży lajt przy Drago czy jednak coś jeszcze nie jest tak jak trzeba. Zobaczymy dalej. Pozdrawiam, quincy
|
Do góry
|
|
|
|
#2027166 - 05/02/2008 08:17
[Re: quincy]
|
Ekstraklasa Typer
|
Na jutro tylko jeden typ: Maguire-Drago 1 @1.39 Betfair 10/10Dla mnie jak cieplutka bułeczka maślana na śniadanko  Kilka słów o tym pojedynku na 4punters. Pozdrawiam, quincy
|
Do góry
|
|
|
|
#2027172 - 05/02/2008 08:28
|
Carpal Tunnel
|
Myslisz, ze nie pusci nic Maguire? Jedena wtopa w sumie dramatu nie powoduje, jakis cien zawsze na Maplcie istnieje, chociaz pewnie masz racje.
Doherty - Lee 1 1.65 2/10
Tak jak pisalem wyzej Ken w formie, mimo 0:2 nie puscil mecz tylko wygral 4 freamy pod rzad i widac bylo, ze chce wygrywac, raczej Malty nie olewa.
Troche wysoki kurs na Higginsa, az 2.10 ale tutaj nie mam pewnosci jak ten mecz sie potoczy, Fu-Swail oraz Williams-Dale pasuje X ale rowniez kusi wygrana Dominica /3.10/. Tutaj do przemyslenia, Dott z 2:1 na 2:4 z Dalem wlasnie i rodzi sie pytanie czy Szkot w gole na serio traktuje ten turniej bo 2.0 na Dinga znow ciekawie. Gram Kena, co do reszty na razie jeszcze nie wiem, raczej Junhui z Dottem /2.10/ 1/10 i moze 1 z 2 dwa remisy Dale oraz Fu (o ile to wogole oplacalne, trzeba policzyc).
|
Do góry
|
|
|
|
#2027819 - 05/02/2008 21:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
JA spróbuje lekko na Murphego - myślę że Mark zluzuje po tak wspaniałym dla niego Mastersie, a porażka ze Stevenem jakby na to wskazywała... Główna impra jesie przed nim...
|
Do góry
|
|
|
|
#2030164 - 06/02/2008 07:43
[Re: sebkos]
|
Ekstraklasa Typer
|
Widzę, że temat dzisiaj niemrawy ale i ja niestety nie mam czasu na wypociny. Na jutro typy już pograne, po raz pierwszy na turnieju próbuje underdogi i czuje, że przynajmniej jeden wejdzie. A dzień, hmmm bez szału ale do przodu. Rayan Day porażka kolo i skoro się Higgins z nim trochę męczył to ja go nie widzę. Tzn zobaczę mam nadzieję na turnieju w Warszawie  Sorry, że dzisiaj luźno ale nie mam głowy do mądrych wypowiedzi dzisiaj. Pozdrawiam, quincy
|
Do góry
|
|
|
|
#2032176 - 07/02/2008 02:51
[Re: Piostar]
|
Ekstraklasa Typer
|
Piostar taki sam rodzaj typów ma Pinnacle ale widziałem straszne limity. Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#2033940 - 07/02/2008 16:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Unibet ladnie promocje daje: SELBY (DNB) 1,20  (na win Selby jest 1,14!!!) Juz zagrane w dubelku z Robertson (DNB) dosc mocno 30/10 u mnie. Do tego Dubelek rowniez DNB: Ding i Fu za 8/10. Glowny dubelek jak dla mnie bez komentarza. Robertson ma jeszcze szanse na 1 miejsce i nie powinien odpuscic tego... Jak Selby dostanie z tak grajacym Drago, to ja nie obstawie snookera przez dluuuugi czas... Pozdrawiam i Powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|