#2018563 - 02/02/2008 07:43
Re: NBA 01/02
[Re: Skiper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/04/2007
|
 Pau Gasol do Lakers za kupę śmieci  Nie no ten transfer to jakiś kiepski żart. Naprawdę. Gasol za wygasający kontrakt Kwame Browna, Crittentona, prawa do Marca Gasola, i wybory w 1 rundzie w 2008 i 2010. Żart. Czy GM Grizzlies Chris Wallace to ukryty fan Lakers ?? Choćby od Bullsów by dostał 3 razy lepszych zawodników. Niepoważne podejście. Jeden z najbardziej jednostronnych transferów ostatnich lat, na jednej linii z Vince'm Carterem. wracam z pracy, czytam i...szok!  Dziwne posuniecie wlodarzy z Memphis. Wydawalo sie, ze sciagajac z Barcelony, Navarro buduja europejska sile w NBA, a to taki zonk dla kibicow Misiow. Zeby bylo ciekawiej, ponoc doszlo do jeszcze innej wymiany z udzialem Memphis. Do New Jersey Nets powedrowal Stromile Swift, zas Misie zasili Jason Collins. Jeszcze wracajac do wymiany na linii LAL-Memphis. Niezle bedzie wygladac paka Bryant, Bynum (gdy wyzdrowieje oczywiscie), Odom i Gasol! Pod koszem, miazga! To teraz granie przeciwko Memphis - peffa 
|
Do góry
|
|
|
|
#2018801 - 02/02/2008 16:52
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Nie śpię, nie śpię Toronto Raptors - Los Angeles Lakers  Obie drużyny w dobrej dyspozycji. Lakers wczoraj przez trzy kwarty dotrzymywali kroku Pistons dopiero czwartą odsłonę przegrywając 6-cioma, a cały mecz 1 punktem. Ich wczorajsza zdobycz punktowa - 89 oczek - odbiega od ich średnich osiągnięć i myślę, że dziś mogą wskoczyć na trzycyfrówkę. Jako, że Raptors grają również bardzo ofensywnie ostatnie spotkania i mają bardzo szeroki skład (podobnie jak Lakers bardzo dobra ławka rezerwowych - wejście zmienników nie zmniejszy tempa gry) grqam w tym spotkaniu: OVER 204 pkt  _________________________________________ Sacramento Kings - New Orleans Hornets  Hornets byli w świetnej formie przez ostatnie trzy tygodnie, nie twierdzę , że forma całkiem uleciała, ale na pewno jakiś gorszy okres przed nimi. Kings po powrocie swoich gwiazd  - Martin, Bibby, Artest - grają bardzo fajny, ofensywny basket. Muszą nadrabiać dystans na zachodzie, bo w tej chwili są poza fazą Play Off. Trochę kłopotów wśród rezerwowych Hornets (Ely, Jackson, Peterson) Wszystko to skłania mnie do: Sacramento (+3)
Sacramento over 100,5pkt  ________________________________________ Ponadto zgadzam się z typami podanymi przez przedmówców na Jazzmanów i Magików
 Do tego Golden State - po pokonaniu Hornets na ich parkiecie powinni również łatwo odprawić słabe na wyjazdach Bobki  To tyle, tak na szybko, bo czasu mało Pozdrawiam Oj  
|
Do góry
|
|
|
|
#2020405 - 03/02/2008 03:03
[Re: bestbets]
|
Carpal Tunnel
|
ja dzisiaj dosc nietypowo, bo zagralem sobie tripla zlozonego z Utah + Sacramento + Houston po lacznym kursie 2.267 w Pinnacle. Co mnie do tego sklonilo? Otoz fakt, iz nie bardzo czuje dzisiejsze spotkania, a juz tym bardziej spready...ale po kolei: Utah Jazz @ Memphis GrizzliesJaka sytuacja w Memphis jest, juz chyba wszyscy wiedza. Misie tracac Pau Gasola traca nie tylko swojego najlepszego zawodnika, ale i za pewne pewnosc siebie. Na miejscu reszty graczy, a przede wszysykim innego Hiszpana - Juana Carlosa Navarro - czulbym sie oszukany, przybity i zszokowany decyzja wlodarzy klubu. Kibice w Memphis, beda chyba dzisiaj bardziej zajeci wlasnie odejsciem swojego lidera do LAL i okazywaniem swojego niezadowolenia, anizeli dopingowaniem i tak juz upadajacej druzyny. Co u rywali? Wszyscy zdrowi, ostatnie 10 spotkan to bilans 9-1 (wygrane miedzy innymi przeciwko SAS, Houston, Magic i Sacramento). W tym meczu probuje tez Utah -8.5 po 1.962. Chicago Bulls @ Sacramento KingsByki rozbite ostatnio przez kontuzje swoich najlepszych zawodnikow, co spowodowalo kilka porazek. Dzis jest jednak juz szansa, ze wystapi Ben Gordon ( 19.6 ppg; 3.5 rpg; 2.8 apg) oraz Joe Smith ( 10.1 ppg; 5.0 rpg; 0.9 apg). Jak bedzie rzeczywiscie? Okaze sie z pewnoscia w pozniejszym czasie. Jednak nawet gdyby obaj panowie znalezli sie dzisiaj na parkiecie w Sacramento, nadal faworyta widze w zespole Kings. Prawda, graja z dnia na dzien, ale i koszykowka ostatnio jest piorunujaco skuteczna, a co za tym idzie wygrywaja praktycznie mecz za meczem. Jest jeszcze cien szansy na PO i takie pojedynki trzeba wygrywac, aby sie znalezc w dalszej fazie. Houston Rockets @ Milwaukee BucksBucks wciaz bez Michaela Redda ( 23.0 ppg; 4.7 rpg; 3.6 apg), jest jednak szasna, ze ujrzymy na parkiecie Desmonda Masona, rzucajacego srednio 8 oczek/mecz. W gwoli przypomnienia, ostatni mecz MIL bez obu panow zakonczyl sie 43-punktowa porazka @ 76ers. Na szczescie dla kibicow Rakiet, w ich zespole dwa glowne trzony zespolu sa juz zdrowe - Yao Ming oraz Tracy McGrady. Panowie juz wczoraj razem zagrali i swoimi lacznie 33 punktami przyczynili sie do wygranej nad Pacers 106:103. Dla zespolu Adelmana nie ma juz spotkan bez znaczenia. Na Zachodzie, o miejsca dajace prawo gry w PO zapowiada sie pasjonujaca walka. A rywale Houston, to m.in. Blazers, Sacramento, Denver, czy GSW. Dlatego trzeba miec sie na bacznosci i w zadnym meczu Yao, T-Mac i spolka nie moga sobie pozwolic, na glupie porazki. Sorry, ze tak krotko (i tak pozno  ), ale troche zalatany jestem  
|
Do góry
|
|
|
|
#2020632 - 03/02/2008 04:01
[Re: juancarlos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Witam! Zgadza się, dzisiejsze spotkania nijakie takie...trudno coś konkretniejszego napisać. Osobiście mam zagrane tylko Sacramento ( juancarlos uprzedził mnie z analizą  Jutro również nie za bogato w NBA (tylko dwa spotkania), więc najprawdopodobniej pojawię się dopiero w poniedziałek. Pozdrawiam fanów NBA 
|
Do góry
|
|
|
|
#2021022 - 03/02/2008 06:09
Re: NBA 01/02 *DELETED*
[Re: Maksiarz]
|
member
Meldunek: 05/03/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2021289 - 03/02/2008 07:59
[Re: Maksiarz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2006
|
Porzuciłbym chęć gry +10 na Clippers. Przewiduję mimo wszystko pogrom, ale jak będzie to się okaże... Może gdyby nie grypa  to można byłoby ruszyć ten handicap, ale jeśli w drużynie nie ma dwóch czołowych zawodników to jak oni mają wygrać- czy nawet powalczyć?  Poza tym Cavaliers dawno wysoko nie wygrali 
|
Do góry
|
|
|
|
#2021921 - 03/02/2008 21:16
NBA 03/02
[Re: D@mian]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Niedzielne spotkania :
18:10 L.A. Lakers @ Washington
20:40 Dallas @ Detroit
|
Do góry
|
|
|
|
#2024003 - 04/02/2008 04:20
Re: NBA 03/02
[Re: Skiper]
|
journeyman
Meldunek: 10/10/2006
|
W gamebookers jest 2.98 na Dallas. Na sportsline.com podane ze w Detroit wszyscy zdrowi. W Dallas na pewno nie zagra Harris, Jerry Stackhouse jest "Questionable". Osobiście zagram na Dallas z hc -5,5. Detroit w ostatnich 11 meczach 3 wygrane z czego hc był wygrany dla drużyny przeciwnej. Mam nadzieje na kontynuacje tej passy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2025155 - 04/02/2008 17:56
NBA 04/02
[Re: Belphegor]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2025321 - 04/02/2008 20:14
Re: NBA 04/02
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2007
|
Pany  JuanCarlos i BigBen (obiecałeś, że wracasz  ) dzisiaj dużo meczy, czekałem tylko na kursy ina razie podoba mi się Chicago...potem coś napiszę świętną ofertę wystawił ToTo-Syf... dużo "strzelców" tylko co na to experci.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#2025394 - 04/02/2008 20:58
[Re: Bodzio21]
|
Carpal Tunnel
|
witam  fajnie, ze Pinnacle dosc szybko wystawil dzisiaj oferte i juz majac wiedze o kursach i liniach, mozna podyskutowac  dla mnie na pierwszy rzut bardzo interesujaco zapowiadajacy sie pojedynek... New Orleans Hornets @ Utah JazzDwa zespoly, ktore w styczniu robily niemala furore, wygrywajac praktycznie wszystkie spotkania. Jazz w pierwszym miesiacu nowego roku zanotowali fantastyczny bilans 12-2. Ich dzisiejsi rywale nie okazali sie duzo gorsi, bo zakonczyli styczen z bilansem 12-3. Ostatnio jednak, Szerszenie jakby zlapaly lekka zadyszke. Po pieknej serii 9W, przytrafilym im sie dwie porazki - z Golden State Warriors oraz w hali w Sacramento przeciwko miejscowym Kings. Jazzmani zas kontynuuja swoja passe 8 kolejnych wygranych, podczas ktorej odprawiali z kwitkiem kolejno Spurs, Rockets, czy tez Kings. Oba zespoly w pelnych, najsilniejszych skladach, co tylko jeszcze bardziej zwiastuje ciekawy pojedynek. Najciekawiej zapowiada sie chyba pojedynek dwoch czolowych asystenotow ligi - Chrisa Paula (NOH) i Derona Williamsa (Utah). Pierwszy z panow, z srednia 10.9 apg, ustepuje tylko Steve'owi Nashowi w klasyfikacji asystentow calej ligi, zas obronca Jazz, z niewiele gorsza srednia - 9.6 apg - okupuje miejsce 4. w tejze samej klasyfikacji. Ja postawie dzisiaj chyba Utah -3. Zespol Jerry'ego Sloana jest niesamowicie mocny u siebie - zaledwie 3 przegrane, przy az 20 zwyciestwach - takim bilansem we wlasnej hali moga pochwalic sie jeszcze tylko Mavs! NOH na wyjazdach rowniez bardzo dobra postawa - 16-6. Jednak im chyba blizej do dopisania sobie siodemki po stronie porazek, anizeli Jazz do dopisania czworki po tej samej stronie, w bilansie at home. Dla przypomnienia, jeden pojdynek NOH @ Utah juz mial w tym sezonie miejsce. Jazz wygrali go gladko, 99:71. Licze, ze dzisiaj bedzie podobnie i niewielki, jak na Utah grajacych u siebie, spread zostanie spokojnie pokryty Dallas Mavericks @ Orlando MagicTu mysle rowniez o zagraniu na gospodarzy. Dallas nie dosc, ze grali wczoraj w Detroit, to jeszcze nie pokazali tam nic, co sklanialoby mnie do dania im kredytu zaufania przeciwko Magikom. Ledwie 30% skutecznosc z gry, ledwie dwie trafione trojki przy 14 probach i ledwie 67 punktow zdobytych. To tak w pigulce, co wczoraj Mavs pokazali przeciwko Tlokom. A dzisiaj jada do rywala rownie trudnego. Magic ostatnio we wlasnej hali, minimalnie aczkolwiek zawsze, pokonali m.in. wlasnie Pistons, poza tym Blazers i Boston Celtics. Mavs na wyjazdach bez rewelacji, 11-12. Glowna ich sila jest raczej pokaz umiejetnosci i skutecznosci na wlasnych smieciach, gdzie notuja obecnie 20-3. Sytuacja brakow w skladzie, podobna do wczorajszej. Wsrod przyjezdnych z pewnoscia nie ujrzymy Devina Harrisa ( 14.4 ppg; 2.3 rpg; 5.3 apg), zas Jerry Stackhouse ( 9.9 ppg; 2.5 rpg; 2.5 apg jest questionable. Wsrod Magic nikogo nie brakuje. Po wczorajszej kiepskiej postawie Dallas, chyba zagram przeciwko nim. Nie dosc, ze graja z dnia na dzien, podczas gdy Orlando wczoraj mieli dzien wolny, to jeszcze brakowac moze w ich zespole dwoch (a na pewno jednego) dosc waznych ogniw. Dla gospodarzy bedzie to tez bardzo dobra okazja, do zrewanzowania sie za minimalna porazke w Texasie, gdzie polegli 108:111. Poki co, tyle ode mnie  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#2025479 - 04/02/2008 22:02
[Re: juancarlos]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 24/06/2006
|
witam  fajnie, ze Pinnacle dosc szybko wystawil dzisiaj oferte i juz majac wiedze o kursach i liniach, mozna podyskutowac  dla mnie na pierwszy rzut bardzo interesujaco zapowiadajacy sie pojedynek... New Orleans Hornets @ Utah JazzDwa zespoly, ktore w styczniu robily niemala furore, wygrywajac praktycznie wszystkie spotkania. Jazz w pierwszym miesiacu nowego roku zanotowali fantastyczny bilans 12-2. Ich dzisiejsi rywale nie okazali sie duzo gorsi, bo zakonczyli styczen z bilansem 12-3. Ostatnio jednak, Szerszenie jakby zlapaly lekka zadyszke. Po pieknej serii 9W, przytrafilym im sie dwie porazki - z Golden State Warriors oraz w hali w Sacramento przeciwko miejscowym Kings. Jazzmani zas kontynuuja swoja passe 8 kolejnych wygranych, podczas ktorej odprawiali z kwitkiem kolejno Spurs, Rockets, czy tez Kings. Oba zespoly w pelnych, najsilniejszych skladach, co tylko jeszcze bardziej zwiastuje ciekawy pojedynek. Najciekawiej zapowiada sie chyba pojedynek dwoch czolowych asystenotow ligi - Chrisa Paula (NOH) i Derona Williamsa (Utah). Pierwszy z panow, z srednia 10.9 apg, ustepuje tylko Steve'owi Nashowi w klasyfikacji asystentow calej ligi, zas obronca Jazz, z niewiele gorsza srednia - 9.6 apg - okupuje miejsce 4. w tejze samej klasyfikacji. Ja postawie dzisiaj chyba Utah -3. Zespol Jerry'ego Sloana jest niesamowicie mocny u siebie - zaledwie 3 przegrane, przy az 20 zwyciestwach - takim bilansem we wlasnej hali moga pochwalic sie jeszcze tylko Mavs! NOH na wyjazdach rowniez bardzo dobra postawa - 16-6. Jednak im chyba blizej do dopisania sobie siodemki po stronie porazek, anizeli Jazz do dopisania czworki po tej samej stronie, w bilansie at home. Dla przypomnienia, jeden pojdynek NOH @ Utah juz mial w tym sezonie miejsce. Jazz wygrali go gladko, 99:71. Licze, ze dzisiaj bedzie podobnie i niewielki, jak na Utah grajacych u siebie, spread zostanie spokojnie pokryty Dallas Mavericks @ Orlando MagicTu mysle rowniez o zagraniu na gospodarzy. Dallas nie dosc, ze grali wczoraj w Detroit, to jeszcze nie pokazali tam nic, co sklanialoby mnie do dania im kredytu zaufania przeciwko Magikom. Ledwie 30% skutecznosc z gry, ledwie dwie trafione trojki przy 14 probach i ledwie 67 punktow zdobytych. To tak w pigulce, co wczoraj Mavs pokazali przeciwko Tlokom. A dzisiaj jada do rywala rownie trudnego. Magic ostatnio we wlasnej hali, minimalnie aczkolwiek zawsze, pokonali m.in. wlasnie Pistons, poza tym Blazers i Boston Celtics. Mavs na wyjazdach bez rewelacji, 11-12. Glowna ich sila jest raczej pokaz umiejetnosci i skutecznosci na wlasnych smieciach, gdzie notuja obecnie 20-3. Sytuacja brakow w skladzie, podobna do wczorajszej. Wsrod przyjezdnych z pewnoscia nie ujrzymy Devina Harrisa ( 14.4 ppg; 2.3 rpg; 5.3 apg), zas Jerry Stackhouse ( 9.9 ppg; 2.5 rpg; 2.5 apg jest questionable. Wsrod Magic nikogo nie brakuje. Po wczorajszej kiepskiej postawie Dallas, chyba zagram przeciwko nim. Nie dosc, ze graja z dnia na dzien, podczas gdy Orlando wczoraj mieli dzien wolny, to jeszcze brakowac moze w ich zespole dwoch (a na pewno jednego) dosc waznych ogniw. Dla gospodarzy bedzie to tez bardzo dobra okazja, do zrewanzowania sie za minimalna porazke w Texasie, gdzie polegli 108:111. Poki co, tyle ode mnie  Pozdrawiam a jak byś to skomentował ?? Orlando-Dallas:H.Turkoglu (22.5) 1.82 1.82 4.2./23:50 2002 Orlando-Dallas:D.Howard (19.5) 1.82 1.82 4.2./23:50 2003 Orlando-Dallas:D.Nowitzki (26.5) 1.7 1.94 4.2./23:50 2004 Orlando-Dallas:Josh Howard (20.5) 1.82 1.82 4.2./23:50 2005 Orlando-Dallas:J.Terry (15.5) 1.82 1.82 4.2./23:50
|
Do góry
|
|
|
|
#2025531 - 04/02/2008 22:33
[Re: lysy1]
|
Carpal Tunnel
|
nie skumałem lysy twojego postu... ee
faktycznie co do Dallas też się skłaniam do gry przeciwko temu zespołowi.. aczkolwiek Orlando to taki nieprzwidywany zespół potrafi u siebie pokonać Boston czy Detroit aby potem dostać bęcki z Bobkami
|
Do góry
|
|
|
|
#2025545 - 04/02/2008 22:42
[Re: Bodzio21]
|
Carpal Tunnel
|
Sorry, ze tak post pod postem ..ale Utah - NOH 99:71 taki wynik ostatniego spotkania, linia w tym meczmu była 196 pkt.. oba teamy zagrały w pełnych składach, a co więcej  NOH toczyło równą walkę do ostatniej kwarty.. przegranej 7:24  swoją drogą gdyby nawet rzucili te 20 oczek to under też izzy... dzisiaj mamy linię aż 203 pkt... i teraz racjonalnie pomyśleć, buki internetowe biorą pod uwagę dogrywkę; mecz wyrównany szansa spora, natomiast u ziemniaków? ostatnie mecze szerszeni to O-O-O  z tego dwie porażki, może czas więc pomyśleć o dłuższym i lepszym rozgrywaniu akcji tak czy siak... nie wydaję mi się, aby to była gra typu GSW czy Suns:)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|