Strona 13 z 18 < 1 2 ... 11 12 13 14 15 17 18 >
Opcje tematu
#2024775 - 04/02/2008 07:44 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: [b]tv[/b]]
[b]tv[/b] Offline
addict

Meldunek: 23/12/2007
Originally Posted By: tv
Originally Posted By: Llama
ja cały czas uważam, że Balcerowicz musi odejść!

Andrzej,uspokój się!

Już nie jesteś posłem bo "Samoobrona" nie weszła do Sejmu....

Pozdrów na widzeniu "Łyżwę" i tę od kur.wików w oczach!

Do góry
Bonus: Unibet
#2024796 - 04/02/2008 07:56 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: [b]tv[/b]]
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Hehe czytam sobie temat od paru dni i już kupiłem "zapsy" wiec już jak upolujecie jakąś czarownice to dajcie znać ;\)

Do góry
#2024803 - 04/02/2008 07:59 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: [b]tv[/b]]
pixies Offline

Meldunek: 16/05/2003
Cytat :

"Czy wy naprawdę myślicie, że mnie interesuje czy firma dla której pracuję zarobi 5 milionów czy 10 miliardów? Ja mam w firmie określoną funkcję, staram się sumiennie wykonywać swoją pracę, dostaję za nią stałe wynagrodzenie co miesiąc i naprawdę koło nosa lata mi to jaki będzie bilans firmy."

tomo, pomimo całej sympatii dla Ciebie, musze zwrócić Ci uwagę. Nigdy tak nie mów (szczególnie przy pracodawcy), i nigdy tak nie pisz. Pracujesz w firmie, która ma przynosić zysk, jesteś elementem tej maszyny i Twoim podstawowym zadaniem jest działanie na rzecz i w interesie firmy. Gdyby cos takiego powiedział mój pracownik, jutro nie pracowałby i dostałby "wilczy bilet" z taką etykietą, że w tej branży nie znalazłby pracy juz nigdy i nigdzie. Spróbuj postawić się w roli właściciela firmy i ocen pracownika, który tak traktuje pracę. Przeciez ta firma (NB) zatrudniła Cię po to, abyś przynosił jej realny dochód.

A jeśli chodzi o meritum sprawy, to zupełnie nie rozumiem jakiegos podstawiania fałszywych typów przez bukmacherów. Skąd taki pomysł i czemu miałoby to słuzyć ? Przecież jeśli jakis buk miałby wiedzę na taki temat, to może spokojnie sprzedawać kurs (chocby BF) czy wystawić lepszą ofertę i ściagają grających "zabić" rynek. Myślę, że bukmacherzy bardziej boją się tego czego nie wiedzą niż polują na to, co wiedzą.

Do góry
#2024804 - 04/02/2008 07:59 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: Lord Devastator]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Originally Posted By: Lord Devastator
skoro Tomo juz sie przyznal dla jakiego buka pracuja to zasypiemy go workami z pytaniami no moze mam jedno
Skoro Nordicbet zamyka sie na rynek skandynawski dlaczego pozwala w ogole otwierac konta osobom spoza Skandynawii i dopiero potem sie decyduje czy nalozyc limit czy jednak nie no bo po co nakladac jak jeleń wtapia ;\)
Dlaczego jestescie tacy obłudni i skad pomysl zeby byc przeznaczonym tylko na rynek skandynawski wspolczesny swiat sie globalizuje ;\) A moze 'zamkniecie na rynek skandynawski' jest taka wymowka

Myślę, że jako szeregowy pracownik firmy nie jestem osobą, która powinna na takie pytania odpowiadać.

Do góry
#2024871 - 04/02/2008 08:32 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: pixies]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Originally Posted By: pixies
Cytat :

"Czy wy naprawdę myślicie, że mnie interesuje czy firma dla której pracuję zarobi 5 milionów czy 10 miliardów? Ja mam w firmie określoną funkcję, staram się sumiennie wykonywać swoją pracę, dostaję za nią stałe wynagrodzenie co miesiąc i naprawdę koło nosa lata mi to jaki będzie bilans firmy."

tomo, pomimo całej sympatii dla Ciebie, musze zwrócić Ci uwagę. Nigdy tak nie mów (szczególnie przy pracodawcy), i nigdy tak nie pisz. Pracujesz w firmie, która ma przynosić zysk, jesteś elementem tej maszyny i Twoim podstawowym zadaniem jest działanie na rzecz i w interesie firmy. Gdyby cos takiego powiedział mój pracownik, jutro nie pracowałby i dostałby "wilczy bilet" z taką etykietą, że w tej branży nie znalazłby pracy juz nigdy i nigdzie. Spróbuj postawić się w roli właściciela firmy i ocen pracownika, który tak traktuje pracę. Przeciez ta firma (NB) zatrudniła Cię po to, abyś przynosił jej realny dochód.

A jeśli chodzi o meritum sprawy, to zupełnie nie rozumiem jakiegos podstawiania fałszywych typów przez bukmacherów. Skąd taki pomysł i czemu miałoby to słuzyć ? Przecież jeśli jakis buk miałby wiedzę na taki temat, to może spokojnie sprzedawać kurs (chocby BF) czy wystawić lepszą ofertę i ściagają grających "zabić" rynek. Myślę, że bukmacherzy bardziej boją się tego czego nie wiedzą niż polują na to, co wiedzą.

To co napisałem było naturalnie pewną przenośnią mającą pomóc niektórym w zrozumieniu pewnych kwestii. Naturalne jest, że zależy mi na dobru firmy bo wielkość jej zysku może się przełożyć choćby na moją przyszłą pensję, ale to objawia się przede wszystkim w tym o czym napisałem - staram się sumiennie wykonywać swoje obowiązki i poprzez swoją pracę wypracować dla firmy zysk. W końcu jestem cząstką tej maszyny i mam swój minimalny wkład w jej końcowe wyniki.
Ale nie muszę starać się tak bardzo by podkładać na różnej maści forach "świnie" bo bukmacher zarabia w inny sposób, a mając przewagę nad graczem wynikającą z pewnych twierdzeń i wzorów matematycznych i tak swoje zarobi bez konieczności uciekania się do tego typu sztuczek.

Generalnie nie widziałem problemu w tym by otwarcie powiedzieć, że pracuję dla firmy bukmacherskiej bo po pierwsze lepiej jak powiem o tym sam niż ktoś ktoś komuś powie, itd. - po co mi to (?), po drugie zajmuję sie typowaniem w dokładnie takim samym stopniu w jakim to miało miejsce przed wstąpieniem w szeregi bukmachera, a po trzecie znam niejednego człowieka, który dla tego czy innego buka pracuje, a mimo to jest dalej takim samym typerem jakim był przed podjęciem pracy i takim samym jakim ja jestem obecnie i byłem rok czy 3 lata temu.

Tymczasem okazało się, że po otrzymaniu owej informacji kilka osób wydało już na mnie wyrok i stwierdziły, że ja to na pewno teraz podkładam na forum "świnie", celowo podaję trefne typy i podpuszczam ludzi do grania tego czy owego tylko po to by samemu się nachapać.
W rzeczywistości żadna z tych osób ani kompletnie nie zna mnie, anie prawdopodobnie branży bukmacherskiej od tej drugiej strony. Przede wszystkim nie wiecie jakim jestem człowiekiem, jaką mam hierarchię wartości, co jest dla mnie istotne a co nie, w co wierze i czemu hołduję, a czego się brzydzę.
A jeśli tego nie wiecie to nie macie prawa wydawać takich osądów!

Moi dobrzy znajomi doskonale wiedzą co bym zrobił gdybym dostał od kogokolwiek propozycję podłożenia "świni" na forum czy też oszukania i naciągnięcia ludzi w jakiś inny sposób w zamian za XXX pieniędzy.
Wy tego nie wiecie i pewnie się nie dowiecie...

Pozdrawiam normalnych \:\)

Do góry
#2024879 - 04/02/2008 08:38 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: Biszop]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: Biszop

p.s.
Polowie, przynajmniej, osob ktore sie tu wpisaly polecam rzucic granie, naprawde szkoda czasu, bez pewniazkow od pracownikow bukow nie przyszlosci \:D

Ale jestem narcyz, sam siebie cytuje:D
Dobra dosc zartow, naliczylem 8 osob ktore wiedza w co tu sie gra
Siebie nie licze, zeby nie bylo, ja tylko handluje rodzynkami, wiec bez napinki ;\)

Do góry
#2024882 - 04/02/2008 08:41 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: tomo]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Myślę, że na odpowiedzi Tomo należy zakończyć dyskusję. Ktoś wprowadza niepotrzebny ferment i propaguje teorie spiskowe mające tyle wspólnego z rzeczywistością, co Pigmeje z atakiem na WTC.

Tak jak napisał Tomo: pozdrowienia dla normalnych !

PS. Nie, nie jestem adwokatem Tomo, ani żadnego innego typera pracującego dla buka i podkładającego "świnie" na forum \:\)

Do góry
#2024894 - 04/02/2008 08:49 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: Szewa]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Ja myśle że też można zakończyć bo zwycięsko wyszli z niego gracze ;\) i oby tak samo było w bukach \:\)

Do góry
#2024938 - 04/02/2008 09:14 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: Maciek]
tyler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2002
a ja tylko reasumując to wszystko dodam, że wg mnie tutaj (na forum) powinny obowiązywać te same zasady co wszędzie, czyli: skoro ktoś jest pracownikiem buka, nie powinien pełnić żadnej funkcji na forum bukmacherskim. jest to po prostu niezgodne z etyką i przejrzystość zostaje w pewnym stopniu zatarta (ten ktoś może być posądzony o kasowanie niewygodnych postów itp, m.in stąd ten cały spór na kilkanaście stron). i naprawdę nie ma tu żadnego znaczenia opinia 'krewnych i znajomych królika', sorry Ignorator, ale co dla postronnych mówi fakt że ktoś jest twoim przyjacielem i że mu ufasz? nie ma znaczenia też, że 'nie ma żadnych dowodów' na wpuszczanie w maliny. zastanówmy się, jeśli w biznesie okazuje się, że ktoś pracował jednocześnie dla konkurencji, to czy wstawiennictwo jego znajomych świadczących o jego bezgranicznej dobroci serca i altruizmie oraz brak dowodów jego szkodniczej działalności się liczy? nie, ktoś taki musi zrezygnować z jednej rzeczy. proste i czytelne.
gwoli pełnej jasności, nie mam żadnych partykularnych zastrzeżeń co do poszczególnych osób, chodzi mi po prostu o ogólną zasadę przejrzystości, czy też może inaczej pełnego wyeliminowania hipotetycznego (sic!) konfliktu interesów.

ps. Ignorator, przy każdym poście robisz te kropeczki i podpis czy to jakoś automatycznie ustawiłeś? ;\)

Do góry
#2024958 - 04/02/2008 09:34 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: tyler]
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
O widzisz, cos mnie ominelo?
Nie chce mi sie czytac tego watku calego, weic moze ktos da mi cynk, kto tu jest "agentem" ;\)

Do góry
#2024963 - 04/02/2008 09:41 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: donic]
[b]tv[/b] Offline
addict

Originally Posted By: donic
Nie chce mi sie czytac tego watku calego, weic moze ktos da mi cynk, kto tu jest "agentem" ;\)

Okazało się,że Experto-ale już został zbanowany...

Pzdr.

Do góry
#2024967 - 04/02/2008 09:47 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: rafal08]
[b]tv[/b] Offline
addict

Originally Posted By: rafal08
Spoko Experto juz ma bana nikogo wiecej nie wkreci ;\)

Tu jest dowód koronny na to kto kim był...

Do góry
#2024974 - 04/02/2008 09:57 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: [b]tv[/b]]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Originally Posted By: tv

Okazało się,że Experto-ale już został zbanowany...

dzieki za bana \:\(

Do góry
#2024975 - 04/02/2008 09:58 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: [b]tv[/b]]
donic Offline
Carpal Tunnel

Ktos jeszcze? Bo widze , ze tomo sie jakos usprawiedliwia ( nie chce mi sie czytac pozostalych stron)

Co do bana to popieram go dla Experto, bo dzialal mi na nerwy, glownie w TiO. A juz minimum, tak jak piszecie - osoby pracujace u bukow, w zadnym wypadku nie powinny byc tutaj modami.
Z jednym tylko wyjatkiem ;\)

Do góry
#2024979 - 04/02/2008 10:00 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: donic]
donic Offline
Carpal Tunnel

O wilku mowa i widze, ze ban konkretny \:D

Do góry
#2024980 - 04/02/2008 10:00 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: donic]
[b]tv[/b] Offline
addict

Ktos jeszcze?

Co do bana to popieram go dla Experto, bo dzialal mi na nerwy, glownie w TiO.

\:D \:D \:D

Do góry
#2024985 - 04/02/2008 10:03 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: tomo]
Banik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/06/2002

Osob z tego forum pracujacych dla roznych bukow jest pare...
Wiekszosc nie ujawnia sie, bo i po co? W tej branzy (piszac od strony gracza) najwazniejsza jest informacja, czym wczesniej do ciebie dotrze tym bardziej moze okazac sie uzyteczna, upubliczniona traci wartosc, bo kazdy chce uzywajac jezyka gieldowego tanio kupic i drogo sprzedac.

Originally Posted By: tomo
AlW rzeczywistości żadna z tych osób ani kompletnie nie zna mnie, anie prawdopodobnie branży bukmacherskiej od tej drugiej strony. Przede wszystkim nie wiecie jakim jestem człowiekiem, jaką mam hierarchię wartości, co jest dla mnie istotne a co nie, w co wierze i czemu hołduję, a czego się brzydzę.

tomo z osob ktore znam zatrudnionych u bukow jestes bodajze najmlodszy stazem, a szumu robisz ze... \:\)

Do góry
#2024991 - 04/02/2008 10:06 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: Banik]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Ja bym zbanował Conrada, nie mam żadnych wątpliwości że facet współpracuje z bukami. Fakt, że w dalszym ciągu ma moderatorskie przywileje uznaje za skandal....

Do góry
#2024997 - 04/02/2008 10:15 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: Goget]
donic Offline
Carpal Tunnel

Conrad moze pracowac, jego obstawianie przecieznie itneresuje i nie udziela sie w takich tematach. ;\)

Do góry
#2025007 - 04/02/2008 11:36 Re: Osoby na forum podstawione przez bukmacherów [Re: Goget]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Originally Posted By: Goget
Ja bym zbanował Conrada, nie mam żadnych wątpliwości że facet współpracuje z bukami.

\:D \:D

Do góry
Strona 13 z 18 < 1 2 ... 11 12 13 14 15 17 18 >