#1972340 - 20/01/2008 07:11
Re: Film, TV, seriale [11]
[Re: Fortunado]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1972400 - 20/01/2008 07:30
[Re: Fortunado]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/04/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1974796 - 20/01/2008 21:51
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2005
|
Cos dla nas:
Gruba ryba bukmacher z kampusu Big Shot: Confessions of a Campus Bookie
Benny Silman wyjeżdża z Nowego Jorku, by studiować na uniwersytecie stanowym w Arizonie. Poznaje bukmachera Troya, dla którego zaczyna przyjmować zakłady od kolegów z uczelni. Obroty rosną i wkrótce Silman zaczyna zarabiać na własną rękę. Przenosi się z dziewczyną, Callie, do luksusowego apartamentu. Zaczyna również współpracę ze Stevinem "Hedake" Smithem, gwiazdorem koszykówki. Niestety, wkrótce policja zaczyna się interesować przekrętami na zawodach sportowych. dzis 1:10 Polsat Całkiem fajny film. Podobno został oparty na faktach. Chyba pierwszy, który widziałem tak mocno związany z bukmacherką.  Tu masz następny: Two for the money, http://www.imdb.com/title/tt0417217/Niezła obsada...
|
Do góry
|
|
|
|
#1975009 - 20/01/2008 22:52
[Re: osin]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Witam. Myślę, że warto zainteresować się kolejnym koreańskim filmem, mianowicie: ,,Tae Guk Gi: The Brotherhood of War. Na zachęcenie przepiszę małą zapowiedź z Neo+ ,, Totalne zaskoczenie i solidny cios ze strony koreańskiego kina. Film opowiada historię 2 braci, w których spokojne życie wkracza wojna. Jest rok 1950, a komunistyczna Korea Północna dochodzi do wniosku, że najwyższy już czas podbić tereny leżące na południu. Armia południa zaczyna desperacko rekrutować żołnierzy wśród cywili i pech chce, że zabiera również młodszego z braci. Starszy zaciąga sie również do armii, aby chronić młodszego, ale szybko wyłazi z niego jego prawdziwa natura-urodzony wojownik i prawdziwa maszyna do zabijania. Początkowo w obronie brata, z czasem jednak dla własnej chwały rzuca sie w najcięższy ogień, co momentalnie czyni go bohaterem i żywą legendą wśród żołnierzy Korei Południowej. Kiedy zobaczycie pierwszą krwawą batalię w Tae Guk Gi, już nigdy nie wspomnicie Szeregowca Ryana. Reżyser obrał sobie za cel jak najdokładniejsze pokazanie spustoszeń i chaosu, jaki sieją wśród ludzi karabiny maszynowe. To brutalny obraz, przez który non stop przelatują odstrzelone kończyny i zwęglone zwłoki. Ciekawe pokazana została coraz gorsza relacja między dwójką braci, a w rezultacie... sami zobaczcie. Film ten autentycznie wzrusza, a na dokładkę jak żaden inny film pokazuje brutalność i okrucieństwo wojny''. No cóż, ja dla mnie zapowiada sie przepysznie  Najprawdopodobniej jeszcze dziś go obejrzę i wrzucę swoje wrażenia na gorąco.
|
Do góry
|
|
|
|
#1977009 - 21/01/2008 05:18
[Re: -Adrian-]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Witam. Myślę, że warto zainteresować się kolejnym koreańskim filmem, mianowicie: ,,Tae Guk Gi: The Brotherhood of War. Na zachęcenie przepiszę małą zapowiedź z Neo+ ,, Totalne zaskoczenie i solidny cios ze strony koreańskiego kina. Film opowiada historię 2 braci, w których spokojne życie wkracza wojna. Jest rok 1950, a komunistyczna Korea Północna dochodzi do wniosku, że najwyższy już czas podbić tereny leżące na południu. Armia południa zaczyna desperacko rekrutować żołnierzy wśród cywili i pech chce, że zabiera również młodszego z braci. Starszy zaciąga sie również do armii, aby chronić młodszego, ale szybko wyłazi z niego jego prawdziwa natura-urodzony wojownik i prawdziwa maszyna do zabijania. Początkowo w obronie brata, z czasem jednak dla własnej chwały rzuca sie w najcięższy ogień, co momentalnie czyni go bohaterem i żywą legendą wśród żołnierzy Korei Południowej. Kiedy zobaczycie pierwszą krwawą batalię w Tae Guk Gi, już nigdy nie wspomnicie Szeregowca Ryana. Reżyser obrał sobie za cel jak najdokładniejsze pokazanie spustoszeń i chaosu, jaki sieją wśród ludzi karabiny maszynowe. To brutalny obraz, przez który non stop przelatują odstrzelone kończyny i zwęglone zwłoki. Ciekawe pokazana została coraz gorsza relacja między dwójką braci, a w rezultacie... sami zobaczcie. Film ten autentycznie wzrusza, a na dokładkę jak żaden inny film pokazuje brutalność i okrucieństwo wojny''. No cóż, ja dla mnie zapowiada sie przepysznie  Najprawdopodobniej jeszcze dziś go obejrzę i wrzucę swoje wrażenia na gorąco. Ok, film zaliczony. Wrażenia... pozytywne, nawet bardzo. Wszyscy miłośnicy Szeregowca Ryana, Cienkiej Czerwonej Linii itp. muszą sprawdzić KONIECZNIE. Fajna muzyka, przemyślany scenariusz, w miarę naturalne. Jakbym słuchał tego filmu na jakimś wypasionym zestawie 5.1 sąsiedzi pewnikiem zadzwonili by po ekipę antyterrorystyczną  Polecam szczerze.
|
Do góry
|
|
|
|
#1977245 - 21/01/2008 06:09
[Re: Morten]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2006
|
Jak dobrze pamiętam to chodzi Ci o "Mean Machine".. ...albo amerykańska wersja Mean Machine, czyli The Longest Yard. Zależy czy chodzi Ci o mecz w piłkę czy futbol amerykański
|
Do góry
|
|
|
|
#1977341 - 21/01/2008 06:29
[Re: Master Flamaster]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
jak dobrze pamietam we wtorek na tvnie "Wierny ogrodnik" film opowiada a europejskim rynku faramceutycznym ktory testuje leki na smiertelnie chorych ludziach w Afryce, zona dyplomaty ginie gdy wykrywa prawde o testowaniu lekow i korupcji w Kenii, zrospaczony maz pragnie za wszelka cene dowiedziec sie kto stoi za bestialskim morderstwem, w filmie jest wszystko, milosc, zdrada, akcja, piekne krajobrazy Kenii, swietnie pokazane sa miasta/slumsy afrykanskie oraz miasta europejskie. jako ciekawostke napisze ze film ogladalismy calym rokiem na geografii osadnictwa aby zobaczyc wlasnie pieknie pokazane roznice miedzy miastami afrykanskimi a europejskimi
9/10 POLECAM
|
Do góry
|
|
|
|
#1980345 - 22/01/2008 03:36
[Re: th0mas]
|
veteran
Meldunek: 28/12/2004
|
Są już napisy do Jericho 2x03? Bo nie mogę znaleźć. jak narazie widzialem tylko wloskie do tego odcinka wiec musialem obejrzec bez. Sezon 2 jak narazie zapowiada sie ciekawie
|
Do góry
|
|
|
|
#1980694 - 22/01/2008 04:48
[Re: thepilator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Nominacje do Złoteych Malin:
Najgorszy film "Bratz" "Daddy Day Camp" "Wiem kto mnie zabił" "Państwo młodzi: Chuck i Larry" "Norbit"
Najgorszy aktor: Nicolas Cage za: "Ghost Rider", "Skarb Narodów: Księga Tajemnic" i "Next" Jim Carrey za: "Numer 23" Cuba Gooding Jr. za: "Daddy Day Care" i "Norbit" Eddie Murphy za rolę Norbita w: "Norbit" Adam Sandler za: "Państwo młodzi: Chuck i Larry"
Najgorsza aktorka: Jessica Alba za: "Awake", "Fantastyczna Czwórka 2: Narodziny Srebrnego Surfera" i "Good Luck Chuck" Logan Browning, Janel Parrish, Nathalia Ramos & Skyler Shaye za: "Bratz" Elisha Cuthbert za: "Sadysta" Diane Keaton za: "A właśnie, że tak!" Lindsay Lohan za rolę Aubrey w: "Wiem kto mnie zabił" Lindsay Lohan za rolę Dakoty w: "Wiem kto mnie zabił"
Najgorszy aktor drugoplanowy: Orlando Bloom za: "Piraci z Karaibów: Na krańcu świata" Kevin James za: "Państwo młodzi: Chuck i Larry" Eddie Murphy za rolę Pana Wonga w: "Norbit" Rob Schneider za: "Państwo młodzi: Chuck i Larry" Jon Voight za: "Bratz", "Skarb Narodów: Księga Tajemnic", "September Dawn" i "Transformers"
Najgorsza aktorka drugoplanowa: Jessica Biel za: "Państwo młodzi: Chuck i Larry" Carmen Electra za: "Wielkie kino" Eddie Murphy za rolę Rasputia w: "Norbit" Julia Ormond za: "Wiem kto mnie zabił" Nicollette Sheridan za: "Czyściciel"
Najgorszy ekranowy duet: Jessica Alba z (do wyboru) Haydenem Christensenem ("Awake") lub Danem Cookiem ("Good Luck Chuck") lub Ioanem Gruffuddem ("Fantastyczna Czwórka 2: Narodziny Srebrnego Surfera") Jakakolwiek para w "Bratz" Lindsay Lohan & Lindsay Lohan ("Wiem kto mnie zabił") Eddie Murphy (jako Norbit) z (do wyboru) Eddiem Murphym (jako Pan Wong) lub Eddiem Murphym (jako Rasputia) ("Norbit") Adam Sandler z (do wyboru) Kevinem Jamesem lub Jessiką Biel ("Państwo młodzi: Chuck i Larry")
Najgorszy remake lub film inspirowany innymi filmami: "Are We Done Yet?" "Bratz" "Wielkie kino" "Wiem kto mnie zabił" "Who's Your Caddy?"
Najgorszy prequel lub sequel: "Obcy kontra Predator 2" "Daddy Day Camp" "Evan Wszechmogący" "Hannibal. Po drugiej stronie maski" "Hostel 2"
Najgorszy reżyser: Dennis Dugan ("Państwo młodzi: Chuck i Larry") Roland Joffe ("Sadysta") Brian Robbins ("Norbit") Fred Savage ("Daddy Day Camp") Chris Sivertson ("Wiem kto mnie zabił")
Najgorszy scenarzysta: Geoff Rodkey, J. David Stem i David N. Weiss "Daddy Day Camp") Jason Friedberg i Aaron Seltzer ("Wielkie kino") Jeff Hammond ("Wiem kto mnie zabił") Barry Fanaro, Alexander Payne i Jim Taylor ("Państwo młodzi: Chuck i Larry") Eddie Murphy, Charles Murphy, Jay Scherick i David Ronn ("Norbit")
Najgorszy film próbujący uchodzić za horror: (nowa kategoria) "Obcy kontra Predator 2" "Sadysta" "Hannibal. Po drugiej stronie maski" "Hostel 2" "Wiem kto mnie zabił"
Troche przesada z Carreyem :>
Nicolas Cage izi bet \o/
|
Do góry
|
|
|
|
|
|