Strona 6 z 12 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 11 12 >
Opcje tematu
#19782 - 23/07/2002 23:21 Re: RAFTER - progresja - JAHU
psycho Offline
member

Meldunek: 17/07/2001
Jahu niezgłębiajac sie w temat powiem tylko tyle "kto nie ryzykuje ten nie je"

Do góry
Bonus: Unibet
#19783 - 24/07/2002 01:13 Re: RAFTER - progresja - JAHU
saba Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał kkrad:
[qb].... powiem tylko tyle "kto nie ryzykuje ten nie je"[/qb][/QUOTE]A jeść trzeba, bo z głodu nikt się jeszcze nie zesrał.

Taka mała ciekawostka przyrodnicza.

Do góry
#19784 - 26/07/2002 19:20 Re: RAFTER - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Rafter
Miałeś 10 dni temu odpowiedzieć na moje pytanie.
I nic.

Mialem nadzieję że faktycznie może masz coś sensownego do powiedzenia na temat progresji.
Ale niestety ty chłopie jesteś kompletnie zielony w temacie , niepotrafisz nawet opisać co robisz przy niekorzystnym obrocie zdarzeń.
Nie dziwię się że w tym temacie zapadła cisza.
Rafter po raz kolejny poprostu stąd uciekł tak jak kiedyś miał coś udowodnic i się skompromitował po czym zapadła cisza.
No tak ale to typowa postawa "leszczy" mają się za guru a sami są cieńcy.
I pomyśleć ze jeszcze chca by im placono za typy.
Rafter za jakie typy ??? przecież ty nie masz zielonego pojęcia ani o typowaniu ani o progresji sam to udowodniłeś.
Coś Ci powiem kolego Rafterze jak się przystępuje do progresji to trzeba mieć plan calościowy czyli z góry wiedzieć co zrobię jak przyjdzie czarna seria.
Jeśli tego nie wiedziałeś [bo nie potrafisz opisać]
to przyjm do wiadomosci że to fundament gry progresją!!! nie nie musisz mi dziękować za dobrą radę , chętnie dzielę się swym doświadczeniem z "raczkującymi prograsistami".
Ale mimo to nie załamuj się każdy się przecież uczy , moze i ty coś pojmiesz i zaczniesz zarabiać progresją.
Tego ci serdecznie zyczę.

Do góry
#19785 - 27/07/2002 13:07 Re: RAFTER - progresja - JAHU
RAFTER Offline
old hand

Meldunek: 24/03/2001
Jahu palancie jednak jestes szczylem.A swoje rady zachowaj dla swoich dzieci.Skonczylem ten temat poniewaz zadajesz ciagle te same pytania ktore juz opisywalem.A jesli chodzi o "czarna serie" to doskonale wiem jak sie przed nia bronic.Widzisz twoje rady sa (jesli ja je czytam,bo przewaznie szkoda czasu patrzec na porady idioty),malo interesujac.A musisz rowniez wiedziec ze pewnych tajnikow gry sie nigdy nie zdradza.Bo czemu mam sie dzielic z tym forum swoja wiedza calosciowa skoro jest to zaden interes.I drugie kazdy mysli ze moje rady sa za "pieniadze",ja tego nie powiedzialem moje rady sa dla ludzi "dobrych" a nie dla wiekszosci tego forum z ktorymi mam "wojne" *** wie o co.Tak nie mozna sie dzielic wiedza ktora jest cenna ,mozna ja przekazac tylko ludziom znanym osobiscie,a nie "forum mecz.pl".Ja tu uczestnicze z czystej przyjemnosci i czasami "pomagam potrzebujacym" z dobrej inicjatywy.A twoj temat i krzyki i obrazy juz mnie zmeczyly wiec mow co chcesz ale prawde znam tylko ja.I twoje gadki wstawiaj komu chcesz bo ja jak je czytam naprawde jestem tak wewnetrznie rozbawiony iz nawet lubie cie za poprawe humoru.Nic do ciebie nie mam ale przestan juz mnie prosic o to czy o tamto bo nie nadajesz sie.Zrozum uczyc moze"nauczyciel" i tylko zdolnych uczniow a nie odwrotnie.Moze i cos wiesz o progresji ale wydaje ci sie ze zjadles moj rozum.A prawda jest taka ze jej nie znasz.I twoje opinie sa smieszne.O progresji bedziemy mogli porozmawiac w krotce ale w inny sposob.Zrobie pewny konkurs np:progresja w realu" jahu -rafter i zobaczymy przez miesiac co potrafisz jesli wygrasz to powiem ci wszystko bo uznam twoja wyzszosc.Tak zrobie z toba mistrzu rywalizacje o to kto jest lepszy w graniu progresja przez np 1 -2 miesiace.Zasady ustale osobiscie i dam ci o wszystkim znac.Mysle nawetze ta rywalizacja odpowie na twoje pytania jesli bedziesz dobrze analizowal moje typy.Wiec jestes gotow do wojny?Jesli tak to bardzo szybko przedstawie zasady aby nie tracic czasu.Wtedy sie okarze czy twoj krzyk jest cos wart.

Do góry
#19786 - 27/07/2002 13:32 Re: RAFTER - progresja - JAHU
Piwosz Offline
addict

Meldunek: 02/05/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał RAFTER:
[qb]Tak zrobie z toba mistrzu rywalizacje o to kto jest lepszy w graniu progresja przez np 1 -2 miesiace.[/qb][/QUOTE]Dlaczego tak "dlugi" okres, tydzien spokojnie wystarczy

Do góry
#19787 - 27/07/2002 14:40 Re: RAFTER - progresja - JAHU
uQ$ Offline

Meldunek: 23/01/2001
Jako że "pracowicie śledzę biografię RAFTERA" nie mogę sobie odmówić przypomnienia, iż konkurs w którym profesjonalista RAFTER udowodnił swoją wyższość nad amatorami i ignorantami z forum mecz.pl już był. Młodszych stażem uczestników forum zachęcam do pouczającej lektury, zwłaszcza końcowych wątków ...

http://www.mecz.pl/cgi-local/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000639
http://www.mecz.pl/cgi-local/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000681
http://www.mecz.pl/cgi-local/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000741
http://www.mecz.pl/cgi-local/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000727

Do góry
#19788 - 27/07/2002 14:49 Re: RAFTER - progresja - JAHU
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
Naprawde nie wiem co tej progresji sadzic. Dogmatem sie stalo, ze Rafter zna sie na progresji jak nikt inny . Nie ma na to zadnych dowodow, ale tak po prostu jest. Ja widze to tak. Jahu to ulepszony Syzyf, wciaga swoj kamyk coraz to wyzej i wyzej i nawet jak sie mu obsunie to troche, to ogolnie ciagnie do gory. Natomiast Rafter podrzuca swoj kamien i mowi: "patrzcie jak leci do gory". No, ale postronni obserwatorzy zauwazaja, ze niedlugo powinien zaczac spadac... Wtedy Rafter "zakrywa" im oczy mowiac: " Co wy ****a wiecie o kamieniach - jebani geolodzy sie znalezli".

PS. Gotowym ja przyjac cios - Ufo rzecze.

Do góry
#19789 - 27/07/2002 15:23 Re: RAFTER - progresja - JAHU
RAFTER Offline
old hand

..ufo chcesz sie ze mna zmierzyc (ale to zabrzmialo co ,korwa co to nie ja),nie widze problemu aby ci co chca wziac udzial w konkursie z progresja nie mieli by tego zrobic.Zrobimy nowy konkurs grany tylko progresja jestem w trakcie ustalania zasad.Zapraszam wszystkich amatorow progresji do wspolpracy.Wtedy wszystkim bedzie wiadomo na forum kto i jak sie zna na progresji.I tyle.NIZEJ niech padna ksywy ludzi ktorzy sa gotowi na gre progresja.AMEN.

Do góry
#19790 - 27/07/2002 15:38 Re: RAFTER - progresja - JAHU
RAFTER Offline
old hand

UFO ..musze ci podziekowac za te archiwum mojej osoby.Wiesz jak przeczytalem ostatni "link" to poczulem sie lepiej bo jest tam wlasnie prawda o progresji i jahu przeczytaj to uwaznie ostatni odnosnik to troche zrozumiesz.Cholera az poczulem sie bogiem ktory naucza ludzi ktorzy bladza ...ale niestety glupcow ktorzy jak do tej pory nic nie pojeli.INwestycja dlugoterminowa wbij to do podswiadomosci a bedziesz bogatszy.Nowy cytat zyciowy dla zbladzonych.To jest jedyna prawda o progresji to jest fundament.Dochodza inne szczegoly ale to juz bylo przerabiane.Ufo dobra robota hehe najlepszy byl conrad ktory np w tym sezonie niezle obstawial bodajze roland garros czy australie.Zagral dlugoterminowy zaklad i doczekal sie wiecznego oddaj od bukmacherow.Hehee lepiej pracowac na posadzie to do pewnego momentu pewny zysk,az nas nie zwolnia,bo praca w hazardzie to dla wybranych.

Do góry
#19791 - 27/07/2002 16:11 Re: RAFTER - progresja - JAHU
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
To ja moze fragment z "Misia" przytocze:

Rysio w Londynie idzie do sklepu znajomego Polonusa. Przed sklepem zatrzymuje sie, podnosi kamien z ziemi i zawija w chusteczke. Juz w sklepie, wita sie z Polonusem i wyjmuje z kieszeni chusteczke z kamieniem mowiac:
- Acha, zebym nie zapomnial. Oto ten kamien, o ktory mnie pan prosil. Z Jeleniej Gory.
Polonus wybausza oczy:
- Z Jeleniej?!
Rysio nie tracac rezonu:
- Z Jasnej! Jasne ze z Jasnej!
Rysio caluje kamien z naboznoscia, daje go Polonusowi z namaszczeniem szepczac:
- Pan wie kto po tym stapal !?

PS. uQ$ a tak sie starales

Do góry
#19792 - 27/07/2002 16:50 Re: RAFTER - progresja - JAHU
RAFTER Offline
old hand

...tak sory za pomylke to z tego iz za duzo ludzi ma cos tu domnie.

Do góry
#19793 - 27/07/2002 17:32 Re: RAFTER - progresja - JAHU
Wernychora Offline
addict

Meldunek: 07/03/2002

A wiele osób ma jakieś zastrzeżenia do forum, a przecież jest tak fajnie .

Podałeś uQ$ kilka rafterowych tematów, a mi się podoba jego inny temat:
http://www.mecz.pl/cgi-local/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=000250 , a w szczególności jedna wypowiedź superbacy. I właśnie, żeby tak ciekawe tematy nie ginęły w gąszczu, uważam, że wartałoby pokasować trochu śmieci.

Co chwila zarzucasz komuś RAFTER infantylność, a to przeciż Ty się tak cały czas zachowujesz. Namiszosz, narobisz hałasu, straszysz kolegów progresją, a jak przychodzi co do czego, to nie masz czasu, obrażasz się i o swoich przyłożeniach i sukcesach już kolegów nie informujesz ("dobrzy" z nas ludzie ), tylko samotnie w ukryciu rozkoszujesz się zwycięstwem. Wiem, że można odnieść inne wrażenie czytając forum, ale jest tu wiele dorosłych osób i na nikim (lub prawie) wrażenia nie robisz. Jesteś przewidywalny.
Załuż temat "Odczepcie sie ode mnie" (parę innych osób z niego skorzysta, lub bardziej założy swoje ) i napisz w nim, że nie masz już ochoty nic udowadniać, i będziesz sobie spokojnie typował teniska. Choć z drugiej strony, coś by się działo, gdybyś kolejny raz przywdział zbroję i stnął do potyczki, tylko, że robi się to już trochu nudne, bo nietrudno zauważyć skromność Twojego repertuaru.
U mnie masz plusa tylko za to, że po swich wcześniejszych akcjach nie pojawiłeś się pod innym nikiem, tylko ciągniesz swoje iwo: . Tupet to wielka zaleta i dzięki niemu masz szanse coś osiągnąć.

Pozdrowionka!

Do góry
#19794 - 27/07/2002 19:14 Re: RAFTER - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
RAFTER
Nie będę ukrywał że sprowokowałem cię celowo bo mialem nadzieję że wreszcie odpowiesz mi na fundamentalne pytanie "Co robisz przy czarnej serii"
Okazało się że znasz rzekomo odpowiedż tylko jest ona zarezerwowana dla "wtajemniczonych" nie dla pospólstwa do którego pewnie ja się zaliczam.
No coż pewnie muszę się jeszcze wiele nauczyć by dostapić łask Raftera , który dopiero wtedy wyjawi mi tą wielką tajemnicę.

Co do ewentualnego konkursu to powiem ci tyle: że
jak rzucasz monetą 10 razy to może wyjść 7 reszek i 3 orły.
Czyli 70% - 30%
Dopiero przy bardzo duzej liczbie rzutow osiagniemy przyblizone 50% - 50%.

Oznacza to że dopiero conajmniej po kilkuset meczach można jednoznacznie stwierdzić kto dobrze typuje a kto nie i dopiero przy dużej liczbie meczy gdy po drodze trafia się kilka czarnych serii [grając progresją] jest widoczne czy jesteś w stanie przez to przejść czy nie.
W związku z tym okres 1-2 miesiące jest niepoważny.

Ja gram progresja niemal "hurtowo" tzn.kilkadziesiąt typow w tygodniu bo zadawalam się drobnym zyskiem.

Nie widzę możliwości podawania tutaj takiej ilosci typow przez conajmniej kilka miesięcy , wolę ten czas poswięcić na wspołpracę z ludzmi ktorym wiele zawdzieczam a od ktorych naprawdę moge się czegos nauczyć.

Ale będę uważnie śledził ewentualny konkurs oczywiście jak ktoś będzie miał odwagę się z tobę zmierzyc na progresje.

Podsumowując temat Rafter-progresja-Jahu
Rafter wycofał się z merytorycznej dyskusji w punkcie kulminacyjnym gdyż tajemnice jalkie posiada nie sa dla "zwykłych" graczy.

Do góry
#19795 - 27/07/2002 19:48 Re: RAFTER - progresja - JAHU
rondel Offline
member

Meldunek: 25/05/2002
witam Panów

bedzie krótko bo nie zwykłem strzepic jezyka..zauwazyłem że:

1. im ktos czto jest sposó esto sie udziela na forum tym wiecej głupot gada...a naprawde mam dosc linków w stylu://"podawajcie wszytskie swoje typy"...
2. ja robie to zadko ale skutecznie
3. progresja?...to jest sposób gry ale warunki sa dwa: - masz kapitł
-zadawalasz sie małym zyskiem

..czyli to co mówi yahu...Rafter chyba swiadomie wybrał sobie swój przydomek...rzeczywiscie jak austarlijski tenisista.najlepse ma juz chyba za sobą...to fakt...

4. a wszytsko w progresji opiera sie o tzw. teorie wielkich liczb..o której w paru slowach i dużym skrócie rzekł yahu

5. i najwazniejsze....progresja to tez ryzyko...

Do góry
#19796 - 27/07/2002 19:50 Re: RAFTER - progresja - JAHU
rondel Offline
member

..w pkt 1 czytaj://"im ktos czesciej sie udziela na forum tym wiecej głupot gada..."

Do góry
#19797 - 27/07/2002 21:48 Re: RAFTER - progresja - JAHU
Anonymous
Unregistered

Witam

Temat pięknie się rozwijał, liczyłem na dużą ilość wiedzy, systemy, typy, a tu nic . Rafter kompletna improwizacja. Pewnie i konkursu nie będzie.

Jahu może chociaż przedstawiłbś swoje założenia do gry progresją i jakieś przykłady. Nie musi być dużo tych typów .

A wypowiedź: "Ja gram progresja niemal "hurtowo" tzn.kilkadziesiąt typow w tygodniu bo zadawalam się drobnym zyskiem.
Nie widzę możliwości podawania tutaj takiej ilosci typow przez conajmniej kilka miesięcy ..." pasuje mi raczej do Raftera.

-- Pozdrawiam
-- Maciej

Do góry
#19798 - 27/07/2002 22:45 Re: RAFTER - progresja - JAHU
RAFTER Offline
old hand

...o korwa myslalem ze pekne ze smiechu.Naprawde gdy to przeczytalem"ja gram hurtowo progresja" hehe i nalezy dodac i hurtowo biore porzyczki skad sie da.Jahu oszczedz sobie tej gadki.A co do orla i resztki to bracie mozesz zucic 10 razy z rzedu orla badz odwrotnie zalezy to tylko od przypadku.Nic juz nie powiem "hurtowniku".

Do góry
#19799 - 27/07/2002 23:46 Re: RAFTER - progresja - JAHU
rondel Offline
member

słuchaj Rafter,

nie masz pojecia o podstawach ekonomii wiec nie gadaj bzdur ze to tylko przypadek jak ułożą sie orły i reszty przy rzutach...przy 10 moze i tak ale grając długofalowo a o to chodzi w progresji to mylisz sie całkowicie..otwórz sobie encyklopedie na hasle: "Reguła wielkich liczb" i poczytaj troche...

Do góry
#19800 - 28/07/2002 00:33 Re: RAFTER - progresja - JAHU
saba Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rondel:
[qb]słuchaj Rafter,

nie masz pojecia o podstawach ekonomii wiec nie gadaj bzdur ze to tylko przypadek jak ułożą sie orły i reszty przy rzutach...przy 10 moze i tak ale grając długofalowo a o to chodzi w progresji to mylisz sie całkowicie..otwórz sobie encyklopedie na hasle: "Reguła wielkich liczb" i poczytaj troche...[/qb][/QUOTE]Nie ma to jak sprawdzić samemu czy w encyklopedii piszą prawdę.
Więc tak zrobiłem i na 1000 rzutów monetą wynik będzie taki:

orzeł - 512 razy
reszka - 488 razy

Wychodzi na to, że opłaca się bardziej stawiać na orła a kursy u bukmacherów był by pewnie równe.
Szkoda tylko, że bukmacherzy nie przyjmują na to zakładów.

Do góry
#19801 - 28/07/2002 00:47 Re: RAFTER - progresja - JAHU
rondel Offline
member

i dlatego najlepiej grac progresją na ryzyka nie bedące zakładami wzajemnymi a czystą loterią tj. numerek w totomixie czy parzyste/nieparzyste...

Do góry
Strona 6 z 12 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 11 12 >