Strona 4 z 12 < 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 >
Opcje tematu
#19742 - 14/07/2002 01:08 Re: RAFTER - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
Rafter
Powoli zbliżamy się do finalu czas na ostateczna naszą rozgrywką czyli ocene twej progresji - wiem wiem powiesz co dzieciaki mogą wiedziec o prawdziwej progresji...ale rozmawiamy rzeczowo prawda...

Po pierwsze to mówisz jednak nielogicznie lub podałeś nielogiczny przykład [ lub przykład z grubym błędem w sztuce progresji...]gdyż wyobraż sobie że wpadlem na to że te 200zł zarabiasz z kilku progresji tygodniowo ale ty podałeś że na 3 poziomie grasz tak by od razu wygrać 200zł a to oznacza że kolejne poziomy też musisz ostro podwyższać - ale mniejsza o to.

Ważniejsze jest to co poniżej:
Masz turniej 32 zawodnikow a więc 5 poziomow.
Grasz ostroznie i chcesz wygrać tylko 50zł na zawodnika.[równocześnie grasz 3graczy innych ktorzy ci wejdą czyli w tydzień zakładane 200zł]
Kurs 1.6 *0.9

1 120 * 0.9 * 1.6 pudło
2 400 * 0.9 * 1.6 pudlo
3 1300* 0.9 * 1.6 pudlo
4 4200* 0.9 * 1.6 pudło
5 13800*0.9 * 1.6 pudlo
co niemożliwe nigdy się nie wydarzy ??????????/

ciekawe który buk w Polsce przyjmie cie 13800 na singla na tenis?...

Czyli budżet tu 20.000zł
a tygodniowy zarobek 200zł czyli 1% budżetu.
czyli musisz grać 100 tygodni aby podwoić taki budżet.
Czyli grasz w tym czasie ok.400 zawodników zakładając że ani razu twój gracz nie wygra turnirju.

Chyba że żle to zrozumialem i na wcześniejszych poziomach zaczynasz odrabiać straty jakimś innym sposobem.
I tu widzisz moim zdaniem jest klucz do sukcesu w progresji - jak odrobić spore zadłużenie...
Coś wspomnialeś o odrabianiu terminowym ale 0 szczegółów.
Czekam na komentarz...

Do góry
Bonus: Unibet
#19743 - 14/07/2002 01:38 Re: RAFTER - progresja - JAHU
DonCorleone Offline
member

Meldunek: 22/12/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jahu:
[qb]
Czyli budżet tu 20.000zł
a tygodniowy zarobek 200zł czyli 1% budżetu.
czyli musisz grać 100 tygodni aby podwoić taki budżet.
Czyli grasz w tym czasie ok.400 zawodników zakładając że ani razu twój gracz nie wygra turnirju.[/qb][/QUOTE]ja bym sie po takich argumentach nie podniosl, i to bynajmniej nie dlatego ze nie znam sie na tenisie.......

Do góry
#19744 - 14/07/2002 19:31 Re: RAFTER - progresja - JAHU
RAFTER Offline
old hand

Meldunek: 24/03/2001
...a ja znowu musze powiedziec ze jahu zamiast rozumu ma sieczke.Kto powiedzial ze ja ten sposob gram caly czas i takie stawki.Gram roznie progresja czasami jednego tygodnia jade kilkoma planami naraz osiagajac wiekszy zysk niz ci sie wydaje profesorze.Koncze juz te dyskusje bo jahu wysnowasz takie ideologie ze boki zrywam.Moze zostan teoretykiem bukmacherskim..."...TAK PROSZE PANA GRAJAC TYM SPOSOBEM PAN przegra,nie nie prosze pani tu trzeba zastosowac co innego" zajmij sie jahu ta dziedzina a napewno osiagniesz sukces.Chlopie ja podaje tu przyklady jak czasami gram a sposobow gry mam mnostwo i przewaznie gram kilkoma planami i z wszystkich gier osiagam duzo wiekszy zysk niz zasrane 200zl.Wiec koniec glupiego madrzenia sie bo niedorastasz mi prawdopodobnie do piet a szczekasz jak stary wyjadacz.HEHE ale numer kto kogo bedzie tu uczyl..AJ IDE cos zjesc bo niemoge patrzec na wywody jaha.

Do góry
#19745 - 14/07/2002 19:34 Re: RAFTER - progresja - JAHU
juan_carlos Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2001
panowie skończcie tą dysputę
i tak wszyscy wiedzą że najlepsiejszy jestem JA

Do góry
#19746 - 14/07/2002 19:38 Re: RAFTER - progresja - JAHU
RAFTER Offline
old hand

...i jeszcze jedno w mojej opini nie zrozumiales prwie nic z tego co opisywalem.Wybacz ze tak na ciebie najezdzam ale irytuje mnie gdy ktos pisze glupoty,albo niezrozumial tego co ja napisalem.Wiec trace czas i nie moge sobie pozwolic na dalsze straty.Adios jahu koniec tematu.Grajmy wszyscy i wymaz sobie mnie z pamieci a napewno poczujesz sie lepiej.Powtarzaj sobie"nie interesuje mnie jak gra rafter" przez caly czas a wszystko wroci do normy.

Do góry
#19747 - 14/07/2002 23:42 Re: RAFTER - progresja - JAHU
Ufo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 19/02/2001
Jahu tylko nie mow, ze sie rozczarowales

PS. Rafter musisz miec to niesamowite "wyczucie bukamacherskie", ta "intuicje", ze jeszcze ta przyslowiowa kosa nie uderzyla w jakis spory kamien. Pamietam kiedys jak do tego nieuniknionego zdarzenia mialo dojsc, ale w pore zes na jakis czas s*******il z forum.

Do góry
#19748 - 14/07/2002 23:56 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

Meldunek: 13/05/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał RAFTER:
[qb]...jahu "bracie" tak jestem gotow do napisania bardziej szczegolowo swoich sposobow z progresja.
Widzisz zajmie to duzo czasu wiec bede to robil w "odcinkach"
[/qb][/QUOTE]Braterski finisz, ... ale z drugiej strony wiadomo, że "słomiany zapał" jest czymś charakterystycznym, dla niektórych osób i w prosty sposób przekłada się na inne dziedziny.

Dla mnie jest to informacja jak ktoś jest konsekwentny w obstawianiu.

Do góry
#19749 - 15/07/2002 00:06 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo:
[qb]Rafter musisz miec to niesamowite "wyczucie bukamacherskie", ta "intuicje", ze jeszcze ta przyslowiowa kosa nie uderzyla w jakis spory kamien. [/qb][/QUOTE]Tajemnica jest juz znana:

[QUOTE]Oryginalnie wysłał RAFTER:
[qb]..Tak panowie mozna zyc z grania tylko trzeba miec "stalowy mozg i jaja "hehe..[/qb][/QUOTE] [QUOTE]Oryginalnie wysłał RAFTER:
[qb]..Pamietaj "stalowy mozg i jaja" .Wyscig jest w toku tylko czy ty jestes obecny na torze?
..[/qb][/QUOTE]tylko czy jesteś jeszcze obecny na torze ...

Do góry
#19750 - 15/07/2002 00:18 Re: RAFTER - progresja - JAHU
Belisariusz Offline
old hand

Meldunek: 16/03/2002
Z innego tematu pamietam, że ktoś prowadził poważne inwestycje razem z wspólnikami ( inwestorami) coś około 50 zł
A tu prosze tygodniowy obrót to kilkaset tysięcy złotch

Do góry
#19751 - 15/07/2002 00:52 Re: RAFTER - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

Rafter
Czy wiesz dlaczego tak podkreślałem że oczekuję RZECZOWEJ dyskusji - bo byłem przekonany ze jak będziemy znali całość twej progresji [lub jednego ze sposobow] i przyglądniemy się temu bliżej to okaże się że to cienki sposób a ty zrobisz wszystko by uciec od konstruktywnej dyskusji i tak się stało.

Powiem szczerze nie mialem zludzeń i przypuszczałem że jak będzie można spojrzeć całościowo na twoją progresję to zejdziesz z tematu , zmyjesz się z tąd i nie będziesz chciał ciągnąć tego dalej.

Ja ci się nie dziwię że chowasz głowę w piasek po kompromitacji... lub chcesz uciec przed większą kompromitacją.

Ja jestem ciągle gotów do kontynuowania sensownej dyskusji o progresji ale czy starczy ci odwagi???

Nie jestem wcale zainteresowany najeżdzaniem na siebie ale zmusiłeś mnie do tego więc piszę z pewną dozą sarkazmu o twoim zachowaniu.

UFO -

Do góry
#19752 - 15/07/2002 01:37 Re: RAFTER - progresja - JAHU
RAFTER Offline
old hand

...jahu a ty dalej swoje.Jak moge dalej prowadzic ta dskusje kiedy wprowadzasz zamet.Podajesz jakies wyliczenia wyzej ktore wogole nie sa tymi ktore ja przeprowadzam.Wyliczas stopnie mojej progresji niewiedzac wogole naczym ona polega.Wiec niedziw sie ze trace chec do dyskusji bo irytuje mnie to.Ale jak to sie mowi "jednym trzeba powtarzac do skutku az zrozumieja".Wiec poraz ostatni zadaj konkretne pytania a jeszcze raz postaram sie wyrazic JASNIEJ,badz podac inne przyklady,ktore moze zalapiesz i nie przeksztalcisz ich na swoje rozumowanie.CZEKAM ...

P.S ufo widze ze jestes historykiem.A z forum nie s*******ilem,i podaj ten przyklad ktory niby mial byc moja kleska a rozwiazemy ta zagadke.Bo puste slowa nic nie znacz.****a panowie zrobmy rozprawe jestem sam dla siebie adwokatem .Czekam na oskarzenia WYSAKI SADZIE(ufo,jahu,profit i wielu innych )stanowiacych moja wyrocznie.Niesprawiedliwe oskarzenia sprobuje wyprostowac,chyba ze jestescie skorumpowani

Do góry
#19753 - 15/07/2002 02:04 Re: RAFTER - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

Rafter
Jeden z twoich sposobów gry polega na tym że wybierasz tenisistę który wg. ciebie nie wygra turnieju i grasz go tak dlugo aż przegra swój mecz
, no chyba ze kursy są za niskie.
I chcesz zarobić tygodniówkę czyli 200zł.
Tygodniówkę zarabiasz na kilku np. 4 progresjach.

Podałem przykład takiej gry na zawodnika po srednim kursie jakim grasz oczywiscie raz to bedzie 1.7 a raz 1.5 ale srednio ok. 1.6 prawda?
Jak nie trafisz to musisz tak podwyższyć stawkę by swoje ok. 50zł wyjść do przodu - tak?

Więc jeśli nie będziesz trafiał i zawodnik będzie przechodził to taką symulacje przeprowadziłem.
Musisz mieć budżet ok. 20.000zł na taka gre.

Wspomniałes coś o planie awaryjnym ale ani slowa o szczegołach ???

Moje pytanie dotyczy tego czy tak grasz jak podałem w symulacji gdy twój zawodnik przegrywa a jeśli nie to co robisz z dotychczasowym zadlużeniem - tego nie opisałeś!!!

Do góry
#19754 - 15/07/2002 02:08 Re: RAFTER - progresja - JAHU
wuzz Offline
veteran

Meldunek: 26/07/2001
Zamiast dyskutować wzielibyście się do porządnej roboty.

Porzućcie czczą teorię i wydumane warunki i zasady obstawiania. Tylko prawdziwe życie rozstrzygnie wasze spory.

Po co sobie nadaremnie strzępić klawiaturę

RAFTER - wystarczy, że założysz DZIENNIK RAFTERA i przez np. przynajmniej jeden miesiąc (lub kilka miesięcy) będziesz podawał WSZYSTKIE (!) SWOJE PRAWDZIWE TYPY RAZEM Z WYSOKOŚCIĄ STAWEK.

Komentarze będą zbyteczne - to są tylko Twoje typy i nikogo nie powinno obchodzić jak i dlaczego tak obstawiasz :rolleyes: :eek:

Po podliczeniu miesiąca (lub kilku miesięcy) zamkniesz nam wszystkim niedowiarkom gęby i pokażesz ile kasy potrafisz wygrać Twoimi sposobami gry, które ciągle zmieniasz i nasze umysły po prostu za tym nie nadążają i nie potrafią pojąć.

Jeżeli obawiasz się, że opublikowanie Twoich typów może mieć niekorzystny dla Ciebie wpływ na zmiany kursu u naszych buków (a jest to w pewnym stopniu możliwe) wystarczy, że podasz swoje typy po obstawieniu, ale przed rozpoczęciem spotkania.

Udowodnij nam, co potrafisz albo przestań p............ (pisać), bo chyba nikt na tym forum Ci już nie wierzy :rolleyes:

Do góry
#19755 - 15/07/2002 02:09 Re: RAFTER - progresja - JAHU
juan_carlos Offline
veteran

rafter to co ty grasz trudno nazwać progresją bo nie ma w tym logiki ani konsekwencji... sam napisałeś że sposób w jaki grasz zależy od twojego aktualnego widzimisię
nie rozumiesz się z dyskutantami bo nadajesz na całkiem innych falach
podpowiem ci co moze rozwiązać tą patową sytuację: tak jak to ktoś sugerował przeprowadź tygodniową symulację swojej gry
budżet, zakładana wygrana i potem typy... proste i wcale nie trzeba mieć stalowych jaj do tego
tylko nie pisz że za to się płaci rafter proszę cię... po prostu w ten sposób unikniesz stania się po raz kolejny pośmiewiskiem tego forum

Do góry
#19756 - 15/07/2002 02:11 Re: RAFTER - progresja - JAHU
wuzz Offline
veteran

juan_carlos !

byłem szybszy

Do góry
#19757 - 15/07/2002 02:14 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

co do niesprawiedliwych oskarżeń ...

no cóż proszę wskazać, ja nie widzę

co do powołania mnie w skład Wysokiego Sądu

w takim układzie, reguły są takie:

Rafter ma budżet 8.000 zł, ma osiągnąć w miesiąc 800 zł grając PROGRESYWNIE, czyli 10% kapitału początkowego.

Gra ma być wg ustalonego sposobu gry - planu przedstawionego na forum, np. na danego gracza w turnieju tenisowym -progresywnie, w trakcie (w dowolnym momencie) Rafter może zmienić sposób progresji na inną, ale przed rozpoczęciem serii podaje na forum plan (który ma prawo zmienić w trakcie, jeżeli czuje, że to niewłaściwy).

Czyli podsumowując powyższy akapit - Rafter myśli głośno na forum, zakłada plan i go realizuje, jednak ma prawo go zmienić na inny, znów opisując nowy plan.

Rafter typuje zdarzenia, które dopiero NADEJDĄ, czyli od przyszłego tygodnia.

Typ - kurs -bukmaker.

Jahu może komentować stawki i typy - np. przewidując (zobaczymy czy dobrze), gdzie Rafter może miec problemy, nie przekraczając dobrych obyczaji i trzymjąc sie sedna

Rafter nie denerwuje się, że Jahu chce podważyć jego rozumowanie i typy, bo wie przecież, że to on ostatecznie będzie miał rację.

Jeżeli zainteresowani chcą podwyższyć emocje mogą założyć się o kwote powiedzmy symboliczne 100 PLN, ale oczywiście to ich wolna wola.

Rafter wygrywa jak uzyska grając progresem z 8000 zł budżetu min. 800 zł zysku.

Do góry
#19758 - 15/07/2002 02:16 Re: RAFTER - progresja - JAHU
juan_carlos Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał wuzz:
[qb]juan_carlos !

byłem szybszy [/qb][/QUOTE]no fakt ale obiecuje rewanż

Do góry
#19759 - 15/07/2002 02:20 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

wuzz, juan_carlos

nie czytałem Was przed moim postem

Jesteśmy zgodni

Czy zgadzacie się na moje reguły.

A przede wszystkim czy Rafter podejmie rękawicę rzuconą przez Jahu.

I prośba, by w tym temacie wszyscy przeciwnicy czy też sympatycy Raftera wypowiadali się bez złośliwości, by gra była FAIR PLAY

Rafter życzę odwagi i udowodnienia Jahowi miejsca w szeregu

Do góry
#19760 - 15/07/2002 02:24 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

800 zł w 1 miesiąc,

Rafter może prowadzić równolegle DOWOLNĄ liczbę progresji, a minimalną stawkę określa tylko bukmaker.

Jednak do każdego typu Rafter podaje swój plan progresu.

Dlaczego nie wystarcza typ - bo progres musi miec swój plan.

Stawki, typy, moment zakończenia progresji dobiera tylko Rafter.

Do góry
#19761 - 15/07/2002 02:45 Re: RAFTER - progresja - JAHU
wuzz Offline
veteran

Hej PROFIT

Widzę, że różnimy się szczegółami, ale podstawa jest ta sama: OBSTAWIANIE "NA ŻYWO"

Swoją drogą, jeżeli RAFTER chce sprzedawać typy, to wygranie takiego zakładu byłoby niezłą reklamą! :eek:
Obawiam się tylko, że niewielu graczy zadowoli zysk netto 10% miesięcznie - po prostu ludzie są zbyt chciwi. Także część zysków musiałaby pokryć koszty "zakupu" tych typów u RAFTERA.

To czy RAFTER będzie "głośno myślał" czy nie będzie, dla większości kibiców nie będzie miała żadnego znaczenia, bo i tak niewielu rozumie co RAFTER ma na myśli - to jest fakt!
Zapisywanie wszelkich przemyśleń i objaśnień do planu gry i aktualnych zmian może być zbyt pracochłonne dla RAFTERA i dla mnie nie jest to konieczne, chociaż dla znawców tematu może być ciekawe i może się wreszcie rozwinie rzeczowa dyskusja na podstawie aktualnych danych.
Dla mnie będą ważniejsze wyniki finansowe tej progresji oraz ewentualnie porównanie wyników przy typowaniu "płaskim" - tzn. stała stawka na te same zakłady co RAFTER oraz ewentualnie "kelly" (zmniejszanie stawki przy przegranych i podnoszenie po wygranych).

Jako zatwardziały antyprogresista wolałbym, aby rozpatrywać znacznie dłuższy czas niż jeden miesiąc, ale jest to niestety nierealne.

pozdrowienia

P.S. Widać światełko w tunelu (mrocznych dyskusji) - oby to nie był pociąg :eek: :eek: :eek:

Do góry
Strona 4 z 12 < 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 >