..prems skoncz gadke.Jak masz mnie dosyc to twoj problem.Ja tu na forum nie robie "kariery" tylko dyskutuje.Ale do rzeczy w koncu mialem odpowiedziec na pytania jaha (hmm a moze powinienem napisac JAHY)

(JAHU jak powinienem napisac?
Ok pytanie:
1 jakie kursy grasz lub jaki przedzial kursow.
odpowiedz:
Przewaznie staram sie grac kursy nie nizsze niz 1.5.Ale jest to dyktowane schematem ktory lub ktore w danym tygodniu rozpoczelem.Jak to rozumiec,na moj sposob.Wiec tak jesli zaplanowalem np (ostatnio ze nie bedzie 6 w totomix),byl to plan progresji na 3 kolejne losowania duzego lotka.Czyli jezeli zalozylem iz w tych 3 losowaniach sie mam wyrobic i zarobic tyle ile tez zaplanowalem to kurs 1.5 na 3 dni jest bardzo dobry.(3 dni ale w rzeczywistosci sa to 3 losowania czyli duze szanse na wygrana)To jest jeden przyklad kursu ktory w krotkim czasie musi przyniesc zysk.Natomiast jezeli lece progresja ktora wg mnie jest najbardziej ryzykowna i stosuje ja bardzo zadko "codzienna" czyli gramy codziennie i zwiekszamy stawke gdy nie trafiamy.Tu kurs na starcie jesli jest to 50%(dyscyplina mozliwe tylko 2 wyniki) najczesciej 1.9,1.8 ,2 1.7 to zalezy od meczu ,ale nigdy nizej nz 1.7 przypominam na starcie.Pozniej gdy chybie zalezy to juz tylko od planu.Jesli jest to plan codziennie "cala oferta"(gram codziennie na cos co wydaje mi sie pewne i kurs obieram w zaleznosci od ilosci dni),natomiast jesli jest to tenis i gram codziennie to przewaznie jest to tak:
1)dzien kurs 1.7 jesli chybiam to
2 dzien kurs zalezy moze byc nawet 1.5(przewaznie jest to rowniez nie nizej niz 1.7)ale gdy wydaje mi sie ze znalazlem"pewnosc" meczu z kursem np 1.5 to gram go.jesli chybiam to
3 dzien pewniak z kursem nie nizej niz 1.3
tAKI PLAN STOSUJE PRZEWAZNIE ON LINE EXPEKT tu brak podatku i mniej sie placi.ALE zamknijcie oczy taki plan stosuje zeby nie sklamac raz na 2 miesiace.W ostatnim czasie czesto gralem i polubilem sposob bardzo pewny ktory nazywam "off"
Proste i skuteczne pod warunkiem dobrego planu i rozeznania w kursach.Jest to magiczne slowo a wlasciwie dwa ZAWODNIK ODPODA.Czyli gra eliminacyjna na jakiegos zawodnika najczesciej kilku.Jest to sposob jesli ktos sie dobrze zna na tenisie bardzo skuteczny.w SKROCIE:Drukuje wszystkie drabinki danego tygodnia atp,wta i challengery i robie analize spotkan.Taka zabawe w proroka.Wybieram takie mecze gdzie kurs jest sredni i teoretycznie szybko wygram.Sposob ten daje duzo procentow ale jego minusy to:duzy naklad finansowy,duza czasochlonnosc w fazie startu,ciagle myslenie.Sposob ten jest tylko dla fachowcow.Czemu?Komus sie moze wydawac iz to proste wybrac frajera i stawiac az przegra.Hehe jesli tak ktos mysli to zaczynaj grac.Sposob ten jest najbardziej ryzykowny bo w tym sposobie raz sie pomylisz i tracisz wszystko tak calutenka pule
Jak tu sie ma zecz do kursow ano tak jak sobie ktos ustali.Jezeli zaloze...zreszta przyklad nizej:
poniedzialek mirnyi-boutter 2 1.8 chybilem
sroda mirnyi-corretja 2 1.4 chybilem
czwartek mirnyi-federer 2 1.45 wygrywam tygodniowke
proste prawda ale koszt tej gry wyniosl 3425zl
i to nie wszystko wraz z tym wyborem mialem jeszcze 5 innych zawodnikow do przegrania szybko.I np gdybym wybral z tej piatki jeden fatalny (a byl taki,mniejsza jaki) to bym lezal juz w psychiatryku.Sztuka wyboru i intuicja jak i znastwo tenisa tu graja najwieksza role.Ale zapominamy juz o tym sposobie bo sa jeszcze inne ktore prowadze sposob "wszystko naraz":
skuteczny i ryzykowny zarazem:
granie na wygrana jednego zawodnika,druzyny,itd
TYM sposobem lece kilka dyscyplin naraz.Najczesciej gram tak zima wtedy hokej ,i nba sprawdzaja sie niemal w 100%
o co chodzi?Tu nawet dziecko wie o co chodzi stawiamy ciagle na ta sama druzyne zawodnika np san jose(nhl),czy mannheim (del).W tym sposobie wazne jest aby znac rozklad gry na caly tydzien a nawet 3 tygodnie.JA osobiscie stawiem tym sposobem tylko wtedy gdy drozyna czy zawodnik graja kilka spotkan z rzedu na wyjezdzie badz np wyjazd,wyjazd,u siebie z dobra druzyna,i znowy wyjazd.Czemu? wiadomo wyzsze kursy.ALE robie i odwrotnie CZYLI WRACAMY DO GORY SZYBKA PROGRESJA 3 -4 MECZOWA NP la.lakers wyjazd ze seatle 1.45 poniedzialek, la lakers wyjazd san antonia 1.5 czwartek ,la lakers u siebie dallas 1.6 jest to codowny przyklad na prawie 100% wygrana.tyle jesli chodzi o kursy i sposoby ogolnie mowiac kursy to one dostosowuja mnie do gry.Oczywiscie wybieram takie schematy aby kursy byly logiczne i rentowne.to tyle do punktu pierwszego
2)po ilu nietrafieniach powiesz przegralem pomylilem sie nie da sie tak zarabiac?
Powiem tak wtedy gdy PLAN KTORY WYBIORE,A BEDZIE ON LOGICZNY I PEWNY ZAWIEDZIEale powiem wtedy tak "korwa czy moglem to zrobic innaczej i czemu to zawiodlo to istny cod"Jesli plan jest dobry to nigdy nie przegrasz ,mozesz byc jedynie na "kredycie" czyli poniosles straty ktore w przyszlosci musisz uwzglednic i odrobic.Narazie starczy musze cos zalatwic
CDN...