Strona 1 z 12 1 2 3 ... 11 12 >
Opcje tematu
#19682 - 07/07/2002 22:21 RAFTER - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

Meldunek: 21/02/2001
RAFTER
Proponuję Ci rzeczową dyskusję na temat progresji.
Jak wiadomo sporo osob probuje tego sposobu gry.
Ty od poczatku jesteś jej zwolennikiem ja przyglądam się progresji od dość dawna a od pół roku gram ja bardzo systematycznie.
Nie do końca mogę sie zgodzić z osobami które twierdzą że nie ma szans na zarobek w dłuższym okresie podnosząc stawkę po przegranej - uważam że są spore szanse na zarabianie choć musi to być robione z glową.Przed przystąpieniem do gry trzeba miec całkowity plan co robić w razie niekorzystnego obrotu zdarzeń.
Oczywiście zawsze jest ryzyko całkowitego bankructwa , tego w progresji nigdy nie da się uniknąć.
RAFTER czy podejmujesz wyzwanie co do rzeczowej i merytorycznej dyskusji nad progresja czy jesteś tchórzem i nie masz odwagi opisać szczegółowo jak jej używasz - do tej pory tego nie uczyniłeś!!!
Czekam...

Do góry
Bonus: Unibet
#19683 - 07/07/2002 23:38 Re: RAFTER - progresja - JAHU
RAFTER Offline
old hand

Meldunek: 24/03/2001
...jahu "bracie" tak jestem gotow do napisania bardziej szczegolowo swoich sposobow z progresja.
Widzisz zajmie to duzo czasu wiec bede to robil w "odcinkach"
Napisz mi dokladnie co cie interesuje i ktore aspekty progresji.A postaram ci sie opowiedziec moja "historie" zwiazana z progresja.
Oczywiscie gratuluje wszystkim ktorzy obstawili wczoraj ze szostki nie bedzie.
Wiec jahu czekam na pytania i postaram ci sie odpowiedziec najlepiej jak potrafie.Widzisz teraz nie chce pisac wszystkiego co wiem.Zadajac mi pytania(ty) ja zaoszczedze czas.Wiec pamietaj ja niczego nie musze tu na forum udowadniac,ale jesli chcesz to odpowiem na twoje pytania dokladnie i szczegolowo.
Czekam na pytania.

Do góry
#19684 - 08/07/2002 00:01 Re: RAFTER - progresja - JAHU
monkeykong Offline
member

Meldunek: 02/12/2001
Czekam z niecierpliwością na rozwinięcie sie dyskusji.Sam osobiście jestem zainteresowany waszymi poglądami.

Do góry
#19685 - 08/07/2002 02:44 Re: RAFTER - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

RAFTER
Powiem szczerze że myślałem iż znów się wykrecisz
a tu niespodzianka jesteś gotów na poważną rozmowę o progresji - ok.
Na wstępie nie dziw się że będę starał się znależć słabe punkty Twej progresji jest to absolutnie konieczne by wiedzieć czy dany sposob jest cos wart czy nie.

Na początek kilka konkretnych pytań:
1.Jakie kursy grasz lub jaki przedział kursów.

2.Po ilu nietrafieniach powiesz przegrałem pomyliłem się nie da się tak zarabiać.

3.Czy możesz przeprowadzić małą symulację Twej gry w stosunku do budżetu np.

Budżet całkowity 10 000 jednostek
1 poziom 10 jednostek
2 poziom 90 jednostek
3 pozim 800 jednostek
4 poziom 9100 jednostek
5 jeśli nie trafię 4 razy pod rząd przegrywam wszystko - jestem bankrutem.

To oczywiście teoretyczny przykład progresji dla
niskich kursow czy mółbyś przedstawić taką symulacje jak to leci u Ciebie.
To sa pytania jako punkt wyjścia dla naszej dyskusji.
Czekam...

Do góry
#19686 - 08/07/2002 03:30 Re: RAFTER - progresja - JAHU
2jot Offline
member

Meldunek: 20/03/2002
Zacieram ręce na kolejną rzeczową dyskusję o progresji.
Sam również część swojego majątku poświęcam na ten sposób gry. Jest kilka możliwości gry tym sposobem i kilku uznanych autorytetów na forum ten temat przerabiało chociażby w temacie "progresja na x " . W każdej z tych możliwości są istotne nerwy i zasób portfela.
Mój wynik określam jako "raz na wozie , raz pod wozem" , ale głównie z powodu braku czasu i konsekwencji.
Są również ciekawe opracowania kolegów z forum na temat porównań gry "singlami" i "progresją".
Pozdrawiam progresowiczów iwo:

Do góry
#19687 - 08/07/2002 04:15 Re: RAFTER - progresja - JAHU
DonCorleone Offline
member

Meldunek: 22/12/2001
a ja sie na tenisie kompeltnie nie znam.
zajrzalem sobie do tego posta z ciekawosci, przejzalem tez taki dosyc obszerny temat 'Rafter konta inni' i przyznac musze ze Rafter to prawdziwy twardziel. Malo kto by sie podniosl po tak zenujacej klesce... A on dalej walczy....Rafter! Don Kichot moglby sie od ciebie uczyc

Do góry
#19688 - 08/07/2002 11:01 Re: RAFTER - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

2jot
W temacie progresja na x nikt ze zwolenników grajacych przez cały sezon na x w piłce nożnej nie potrafi powiedziec co robić w sytuacji nietrafienia kilkunastu razy pod rząd - pytałem o to i nikt nie potrafił udzielic mi odpowiedzi!!!

Jeśli nie masz nic przeciwko temu czy możesz opisać jak grasz swoją progresją.

RAFTER czekam...

Do góry
#19689 - 08/07/2002 14:49 Re: RAFTER - progresja - JAHU
RAFTER Offline
old hand

Meldunek: 24/03/2001
Jahu odpowiem ci dzis ale gdzies w granicach 19-21godz
Narazie jestem zajety (zaraz ide obstawic) ,i musze jeszcze zalatwic pare spraw.
Ale badz pewien dzis odpowiem na twoje pytania,a chce to zrobic szczegolowo a to wymaga czasu.Najpozniej moja odpowiedz pojawi sie do 23 godz.
Pozdrawiam.

Do góry
#19690 - 08/07/2002 22:34 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

Meldunek: 13/05/2002
jahu

pokaż mi taki ciąg kilkunastu meczy bez X czy tez innych zdarzeń o kursie poniżej 3-3,5 oraz powiedz mi czy wyliczyłeś ile % ststystycznie on się zdarza, bo jak np. mniej niz 10% (a może 1% ) na wszystkie rozegrane mecze, to znaczy miałeś pecha lub popełniłeś błąd że wybrałeś ten ciąg meczy.

chyba, że sam kombinowałeś typy na zasadzie raz raz tamten i wessała cię czarna dziura bukmakerstwa

Do góry
#19691 - 08/07/2002 23:45 Re: RAFTER - progresja - JAHU
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Do postu powyzej podam maly przykladzik:

Francja 2 Div.

Laval (Kursy na X w gr. 2.6 - 2.9) - Druzyna ktora ma najwiekszy odestek remisow bliski 45%! w caly seznie. Ostatnio zrobila psikusa (nie mylic z Psikutasem z Chlopaki Nie Placza) i przez ponad 10 meczy nie zremisowala! I kto by sie spodziewal... Przeciez 3 ost. sezony weleminoialy ta czarna serie. A jednak niemozliwe stalo sie mozliwe.

Do góry
#19692 - 08/07/2002 23:57 Re: RAFTER - progresja - JAHU
DonCorleone Offline
member

Meldunek: 22/12/2001
hehe, idac tokiem myslenia niektorych progresowcow nalezaloby wybierac takie druzyny ktore dawno nie zremisowaly

Do góry
#19693 - 09/07/2002 00:05 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

No ale wypadało by dac odp na takie pytania:

- ile % stanowią dla tej ligi czarne serie i do ilu max dochodzą -historycznie ujmując,

- jak dla tej drużyny wyglądał historia, powiedzmy 10 lat (teoretycznie inna zupełnie druzyna, ale to już inna dyskusja, no niech 5 lat starczy),

- poza tym dlaczego musze grac wszystko pokolei (choć niby to wbrew teorii progresu, a jednak...), chyba że się tak zaczęło, a przeciez nie musimy tak - jeżeli daje to niebezpieczny % trafienia czarnej serii

- no i zasadnicze pytanie - czy ktoś zna tę drużynę na tyle dobrze by odpowiedzieć dlaczego tak się stało, i w jakiej fazie rozgrywek to było,

- a tak poza tym to tylko 10

Trzeba wiecej nad tą lub inną drużyną popracować.

Do góry
#19694 - 09/07/2002 01:31 Re: RAFTER - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

PROFIT
A jakie to ma znaczenie co ile sie zdarza czarna seria - na pewno zdarza się kilkanaście razy w sezonie dla powiedzmy dziesięciu lig piłkarskich łącznie.
Jeśli masz zamiar grać tylko jeden sezon i wybrac sobie powiedzmy 10 zespołów z wszystkich lig łącznie to to może nie jest najgłupszy pomysł - tylko na tym niewiele zarobisz.
By wiele zarobić musisz grać systematycznie na wiele zespołów i tu gwałtownie rosnie ryzyko że trafisz na pechowy zespół.

Odpowiedzią niech bedzie przykład Szakala - skończyło się na 10 poziomie [tym razem !!! a następnym może być gorzej]

Odpowiadam Tobie na pyt. z działy "progresja na x"
By grać progresja musisz mieć duży kapital to nieuniknione , im jest on większy tym masz większe szanse w progresji.

Nie konsultowalem gry na x z innymi gdyz tak nie gram - choć jestem tym zainteresowany , nawet trochę czasu spędziłem na statach i symulacjach ale jestem raczej negatywnego zdania.
Może sensowniejsze jest to co robi Szakal gra tylko do 1 lub 2 remisu i wychodzi z gry?
ale tu zyski sa dośc male.

Do góry
#19695 - 09/07/2002 01:46 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

jahu

1.popełniasz 'błąd intelektualny" nie doceniając spraw, o których piszę, no i mam wrażenie że jesteś mocno na bakier ze statystyką,

2. odpowiadaj na pytania (jeżeli już to robisz) -tam gdzie zostały zadane - spora analogia do punktu 1 - poza tym tutaj miales "walczyć" z Rafterem.

3. Jeżeli już tu przerzuciłeś (niepotrzebnie zresztą dyskusję) - sam poprzestajesz na ogólnikach (nie mam złudzeń dlaczego), żądając szczegółowych wyliczeń.

Jestem zdecydowany na twierdzenie, że popełniłeś grube błędy, zamykając się na "swoim podwórku", a teraz wystawiasz nos i masz nadzieje że coś spadnie z nieba

Tekst trochę by natchnąć cię bardziej rzeczowo tzn byś jasno i obszernie formułował co masz na myśli i nie tlko - i trzymaj się tematów, bym ci nie odpowiadał w dziale bajsbola

Do góry
#19696 - 09/07/2002 01:46 Re: RAFTER - progresja - JAHU
wuzz Offline
veteran

Meldunek: 26/07/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał PROFIT:
[qb]
...

- a tak poza tym to tylko 10

Trzeba wiecej nad tą lub inną drużyną popracować.[/qb][/QUOTE]tylko 10

A takie Alaves? Ile meczy bez remisu było ?
Ja juz nie pamiętam dokładnie ale coś ponad 20 meczy pod rząd.

Oczywiście, im dłuższa seria tym rzadziej się trafia, ale jak mawia mój kolega (cytuję):

"Jak ktoś ma pecha to i w piździe na szkło trafi"

Czego nikomu nie życzę...

Do góry
#19697 - 09/07/2002 01:51 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

no właśnie 10 to pestka

Do góry
#19698 - 09/07/2002 01:58 Re: RAFTER - progresja - JAHU
saba Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał wuzz:
[qb]

"Jak ktoś ma pecha to i w piździe na szkło trafi"

Czego nikomu nie życzę... [/qb][/QUOTE]

Do góry
#19699 - 09/07/2002 02:04 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

wuzz

tak na marginesie - pamietanie o tym moze byc bardzo szkodliwe w niektorych sytuacjach

Do góry
#19700 - 09/07/2002 02:36 Re: RAFTER - progresja - JAHU
jahu Offline
old hand

Oj Profit Profit
Czy mam rozumieć że grasz lub masz zamiar grać progresja na x.
Żal mi Cię a raczej Twego budżetu ale to nie mój problem - ja wiem co wolno a czego nie wolno robić w progresji.
Rzeczowo będę odpowiadał na posty Raftera , jeśli przedstawisz mi swoja wizję progresji to również na Twoje.

Do góry
#19701 - 09/07/2002 02:50 Re: RAFTER - progresja - JAHU
PROFIT Offline
enthusiast

oj jah, jahu

1. unikasz odpowiedzi na pytania -więc twoje odpowiedzi na inne rzeczy byłyby podobnie "rzeczowe" (a Twoje wezwania pewnego pana na rozmowy sa znamienne)

2. czemu ty tego nie zrobisz - co sam proponujesz :rolleyes:

3. raczej bedę kończył z Tobą dyskusję - sam przeczytaj co piszesz, to nie sa odpowiedzi

4. nic na nos ci samo z nieba nie spadnie, chyba ze

5. nie martw się o mój budzet, swój lepiej zobacz, czy nie ma tam czarnej dziury

6. ja się nie chwaliłem że gram progresem, a ty tak, więc to ty pomęcz się trochę by coś udowodnić, ja jeszcze w czarną dziurę nie wpadłem

Do góry
Strona 1 z 12 1 2 3 ... 11 12 >