Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#1954122 - 16/01/2008 10:31 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: polskignom]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
Tak samo wygrac moze Selby jak i Doherty, kursy podobne. Selbiego na wiecej stac niz Kena, chyba, ze zagra tak jak w pierwszym meczu to nie ma czego szukac z Maguire - jednak wcale nie musi tak to wygladac.

Co do psychiki Selbiego. Podzielam zdanie polskiegognoma, Selby jest wytrzymaly, to cwaniaczek, ktory czasem glupio przegrywa freamy ale wlasnie dzieki psychice potrafi sie podniesc z przegranego meczu.

Do góry
Bonus: Unibet
#1954154 - 16/01/2008 10:38 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: RoccoRunner]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Doherty sporo w snookerze osiagnal, ostatnio gra slabiej. Ale moim zdaniem nie jest jeszcze wypalony, a Masters to specyficzny turniej. Poza tym obecnie jednak troche wyzej cenie Maguire'a niz Murphy'ego.

Jesli chodzi o provisionala, to nie bez przyczyny podalem te miejsca. Bo uwazam, ze zarowno Doherty'emu, jak i Dottowi bedzie zalezec, by po MŚ byc w 8-ce, a imprez do konca nie za wiele. Dla tych, utytulowanych graczy miejsce w 8-ce na koniec moze byc wiekszym dopingiem do treningu i poprawy formy niz jakies pare funciakow ;\)

Do góry
#1954275 - 16/01/2008 11:03 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: polskignom]
McKracken Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/10/2001
Originally Posted By: polskignom
Originally Posted By: McKracken

tak czy siak, nastepny przeciwnik Maguire'a czyli Selby ma dosc slaba psychike ale jest wytrzymymaly fizycznie co pomaga mu w dlugich meczach.

Typu nie neguje, ale Selby zaczal grac super snooker przy praktycznie przegranym spotkaniu. Wczesniej obaj grali piach.
Czy to oznacza, ze jest slaby psychicznie?

a propos twojego poprzedniego postu Maguire wygral po prostu dzieki bledowi O'Sullivana na dosc prostej bili aczkolwiek mocno zawyzony kurs na Maguire'a byl jak najbardziej warty grania (zapewne buki szacowaly opierajac sie na ich ostatnim HtH). co do psychiki Selby'iego opieram sie nie na jego ostatnim meczu tylko na Mistrzostwach Swiata (final z Murphym) oraz przede wszystkim na UK Championship, gdzie przegral wygrany mecz w polfinale. jezeli ogladales, to doskonale mozna bylo zobaczyc, co to znaczy slaba psychika. mowy ciala nie oszukasz, tak naprawde Selby powinien byl wygrac ten mecz z palcem w.... łuzie ;\)

Do góry
#1954278 - 16/01/2008 11:03 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: polskignom]
McKracken Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: polskignom
Originally Posted By: McKracken

tak czy siak, nastepny przeciwnik Maguire'a czyli Selby ma dosc slaba psychike ale jest wytrzymymaly fizycznie co pomaga mu w dlugich meczach.

Typu nie neguje, ale Selby zaczal grac super snooker przy praktycznie przegranym spotkaniu. Wczesniej obaj grali piach.
Czy to oznacza, ze jest slaby psychicznie?

a propos twojego poprzedniego postu Maguire wygral po prostu dzieki bledowi O'Sullivana na dosc prostej bili aczkolwiek mocno zawyzony kurs na Maguire'a byl jak najbardziej warty grania (zapewne buki szacowaly opierajac sie na ich ostatnim HtH). co do psychiki Selby'iego opieram sie nie na jego ostatnim meczu tylko na Mistrzostwach Swiata (final z Murphym) oraz przede wszystkim na UK Championship, gdzie przegral wygrany mecz w polfinale. jezeli ogladales, to doskonale mozna bylo zobaczyc, co to znaczy slaba psychika. mowy ciala nie oszukasz, tak naprawde Selby powinien byl wygrac ten mecz z palcem w.... łuzie ;\)

Do góry
#1954876 - 16/01/2008 16:38 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: McKracken]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Maguire 1,6 w betfair

Troszkę mało \:\(
Jednakże chyba się skuszę. Zwycięstwo Magueire (owszem szczęśliwe) nad Ronnim, musiało mu dać sporej pewności siebie. Osobiście byłym nawet trochę tym zaskoczony, w końcu ostatni pojedynek tyhc panów był do jednej bramki a mimo to Maguire nie poddał się a ostro walczył i zwyciężył. Skoro sie wygrywa z Ronnim to czemu nie z Selbym, jedno co mnie martwi żeby tylko Mark nie zanudził grą swego rywala. Mam już dość defensywnego cudowania Selbiego i wiecznego "strugania" kija przy najprostszej bili. Maguire must win \:\)

Do góry
#1956737 - 17/01/2008 03:06 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: Piostar]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
A wrzucę swoje trzy grosze. Trochę mi się śmiac chce jak czytam, że Selby nie ma psychy. Właśnie koncentracja i mocna psycha to obok wyuczonych technik duży plus Selbiego. Tak więc w zupełności się nie zgodzę z McKrackenem (mam nadzieję, że pomyłka Murphiego z Higginsem to tylko przypadek - to vide finału MŚ). Taka jeszcze mała refleksja - jak wielkim snookerzystą byłby Michael Holt gdyby nie jego słaba psycha.

Kursy w granicach @1,6 na Maguire nie warte zachodu. Mam upatrzony ciekawsze typ na 2 rundę ale jeszcze muszę poszukac potwierdzenia kilku faktów. Typ niebawem na naszej stronie. Z pierwszej rundy nie gram już nic bo spaślaka Lee nie lubię i nie chcę na nim wtopic, a Higgins z Dingiem to typowe no bet jak dla mnie.

Pozdr
quincy

Do góry
#1960246 - 17/01/2008 18:02 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: quincy]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Ładnie kursy sobie lecą na Maguaiera - jesie jesie i już niedługo się skuszę na słabego psychicznie MARKA
PS. Taaa Steven za to ma psychę mocną \:p

Do góry
#1961032 - 17/01/2008 22:54 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: sebkos]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Odpuscilem granie Maguire, zagralem Murphego. Bede sledzic na live pierwszy mecz i zobaczymy. W tej chwili po spadkach granie Szkota bez sensu.

Wczoraj Lee ogral Dotta, przegrywal 3-5 a wygral 6-5. Tor aczej Dott przegral przez glupie bledy na wlasne zyczenie. Pisze o tym aby zasygnalizowac, ze forma Lee dalej bardzo niska. Cieszyl sie po wygranej jakby wygral cala SAGE ale nie sadze aby sie przelamal.

Do góry
#1961053 - 17/01/2008 23:02 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: RoccoRunner]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Małe sprostowanie wyciągał ze stanu 2-5 i praktycznie w każdym z ostatnich 4 frejmów na dobrą sprawę mógł Dott skończyć spotkanie. Ostatni frame to prowadzenie 61-0 i porażka, choć muszę przyznać, że tą grę zagrał Lee popisowo. Ogólnie zostawił słabe wrażenie i 1,60 na Ebdona biorę z pocałowaniem ręki.

Do góry
#1961153 - 17/01/2008 23:44 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: Piostar]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Ebdon - Lee 1

Ding - Fu 1

Wiekszosc najwazniejszych informacji zostala juz podana wczesniej. Lee nie zachwycil, powienin przegrac, Ebdon nie podaruje tu w taki sposob meczu - mimo, ze nie zachwycil w pierwszym meczu, jest solidniejszy. Raczej gladko Lysy nie wygra z Grubasem, powinna byc walka, mysle jednak, ze Peter w tej chwili dysponuje lepsza forma, stabilniejsza. Ding zaczal slabo ale potem ladnie ogral Higginsa, uwazam, ze jest w tej chwili faworytem turnieju obok Murphego. Na razie Maguire zostawiam, wlasnie zaczal swoje mecz. Fu kolosalna ilosc bledow, mzoe slabszy dzien mial, ciezko powiedziec ale watpie aby Junhuia pokonal.

Do góry
#1961732 - 18/01/2008 02:27 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: RoccoRunner]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

No i dobrze zrobilem nie grajac jadnak Szkota. Selby znow dobra koncowka, mimo jednego powaznego bledu wszystko skonczylo sie dobrze. Na pewno Maguire zawiodl ale kursy po spadkach na niego byly wrecz smieszne. Dwa ostatnie freamy znakomite, M. nie mial nic do powiedzenia. Ciezko przewidziec jak dalej sie to ulozy, Selby moze zagrac w nastepnej rundzie tak jak dzis - moze tez zagrac tak jak w pierwszym meczu, to jest loteria. cieszy jedynie to, ze po serii bardzo slabych meczow, ten byl naprawde niezly. Mark zagra ze zwyciezca meczu Murphy - Doherty. Tkze zdecydowanie no bet, chyba, ze dzis Shaun czyms zachwyci ale raczej nie zagram nic. Zostaje przy Ebdonie 1/10 i Dingu 2/10.

Do góry
#1961837 - 18/01/2008 02:46 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: RoccoRunner]
VanTheMan Offline
veteran

Meldunek: 29/03/2005
Mimo że trochę było męczarni w tym meczu to akurat Selby mi się podobał. Dosyć dobre wbicia z dystansu i gorzej jedynie z pozycjonowaniem. Raczej to on zrobił na mnie większe wrażenie niż Maguire. Selby myślę, że jeśli będzie robił swoje to jeszcze coś tutaj ugra.

Chociaż całego meczu nie oglądałem ;\)

Do góry
#1961961 - 18/01/2008 03:13 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: VanTheMan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
Dzisiaj tylko krótko. Gram Dohertego a później raczej napewno Dinga i Ebdona. Krótka analiza DOhertego jest już na 4punters. Pozostałe mecze też się postaram opiac ale później.

Pozdr
quincy

Do góry
#1963511 - 18/01/2008 09:21 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: quincy]
McKracken Offline
Pooh-Bah

przyznaje: zbyt pochopnie ocenilem Selby'ego. faktem jest, ze czare mojej goryczy przelal nie przegrywajac wygrany mecz z Ronnim, kiedy mialem go obstawionego, tylko moment kiedy po bledzie O'Sullivana przy dwoch czerwonych na stole potrzebowal grac co najmniej rozowa, zeby wygrac frame a zagral co? zolta... :/
tak czy siak, po dzisiejszym meczu, ktorego niestety nie widzialem, moze uda mu sie wreszcie wygrac pierwszy powazny turniej.
ps. pomylka Murphy'ego z Higginsem to faktycznie przejezyczenie - myslalem o tym, napisalem o tamtym

Do góry
#1964018 - 18/01/2008 16:27 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: McKracken]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Ała ała ała

Jakie było moje zaskoczenie czytając Wasze posty wczoraj. Oglądałem mecz Maguire tylko do stanu 5-3 potem już nie mogłem, ale opuszczając relację zyłem w przeświadczeniu że nic złego już nie może się stać. Niestety \:\(
Selby wyciągnął kolejny mecz ze stanu krytycznego i chwała mu za to (mimo iż nie trawię to potrafię docenić). Wydaje mi się, że Maguire nie zawiesił w tym spotkaniu zbyt wysoko poprzeczki, choć nawet sam Selby wypowiadał się że lepszym grajkiem był w tym spotkaniu rywal. Troszkę w tym też kurtuazji ale nie sposób się nie zgodzić, przynajmniej do stanu 5-3. Potem zapewne lepsze wrażenie pozostawił Mark.

Dzisiejsze mecze:

Podtrzymuje typ na Ebdona. Lee zaprezentował sie źle, nawet Jewtuch z Krukiem podkreślali że wygrał zawodnik mający wszelkie statystyki na odstawnych,wbiciach gorsze od Dotta. Czy ostatni frame pozwoli mu się przełamać? Wątpie Ebdon na to mu nie pozwoli. Aczkolwiek naprawdę trzeba podkreślić że był to znakomity frame w wykonaniu Lee, 64 pkt pod ogromną presją i naprawdę niełatwe bile.

Walka dwóch Chińczyków to dla mnie no bet. Początkowo myslałem o graniu o Dinga (talent ma duży) ale wczoraj rozmawiałem z polskimgnomem który widział jego mecz z Higginsem i mówił że to Szkot przegrał to spotkanie, anie Ding wygrał. Z kolei ja widzałem Fu i też nie uważam że zagrał super, nie mniej w tym sezonie gra dobrze. To chyba tyle. Pozdrawiam.

Do góry
#1968769 - 19/01/2008 18:04 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: Piostar]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Wypowiedź Lee po meczu

"To był dziwny mecz. Jeszcze nigdy nie dostawałem od Petera tylu szans na podejście do stołu. Równie dobrze po czterech frejmach mogło być 2-2, ale udało mi się wygrać trzecią i czwartą partię. Peter popełnił w tych frejmach mnóstwo błędów. Od kilku sezonów nie otrzymałem w żadnym spotkaniu tylu szans."

Dziś Marco tyle szans mu nie da.

Do góry
#1969089 - 19/01/2008 19:49 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: Piostar]
polskignom Offline
Live fast, die young

Fu wygladal wczoraj calkiem niezle i bezproblemowo poradzil sobie z utalentowanym i tylko utalentowanym Dingiem. Z kolei drugiego meczu nie widzialem, ale po roznych opisach czytalem, ze Ebdon gral super snooker \:D

Wydaje sie, ze Lee z Fu nie powalczy, wygral pierwszy raz od x czasu 2 pojedynki w turnieju glownym i na razie starczy. Kurs na Fu niepowalajacy, ale biorac pod uwage, ze starczy na Lee 50% tego, co wczoraj, to trudno oczekiwac nie wiadomo czego.

Drugiego meczu nie typuje, ale wyzej oceniam szanse Kena na zwyciestwo.

Pozdrawiam.

Do góry
#1969103 - 19/01/2008 19:57 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: polskignom]
jadanek Offline
Olimpijczyk

Meldunek: 14/05/2005
Tak jak mowiono, ze Ding nie wygral meczu z Higginsem, tylko Higgins gral tak slabo, jakby sam go oddal, to tak samo mozna bylo powiedziec o wczorajszym pojedynku Dinga z Fu. Takie glupie pilki psul Ding, juz w 1 frejmie mial prawie wygranego, to na glupiej zoltej missa zaliczyl i wtopil, powinno byc 3-0, a wiadomo jak sie skonczylo. Fu ogolnie nic specjalnego nie pokazal, w dzisiejszym pojedynku moze byc rowny pojedynek i nie skreslalbym szanse Lee ;\)

Do góry
#1969784 - 19/01/2008 22:57 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: jadanek]
polskignom Offline
Live fast, die young

jak dla mnie Ding wczoraj nie gral zle, a mecz stal na dobrym poziomie. Bylem zaskoczony postawa zarowno Fu (po tym, co pisano po meczu z Neilem), jak i postawa Dinga (po tym, co widzialem z Higginsem).

A dzis Fu wygra z Lee i wykorzysta to, ze jego drabinka byla pelna snookerowych leszczy na dzis dzien ;\)

Do góry
#1970119 - 20/01/2008 00:13 Re: SAGA Insurance Masters /snooker/ [Re: polskignom]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Ciezko zebrac mysli, sporo zaskoczen. Fu mial najwidocznie zly dzien, wczoraj gral dobrze. Nie jest prawda ani to, ze Higgins oddal mecz Dingowi, jak i to, ze Ding oddal mecz Fu. Wrecz przeciwnie, oba te pojedynki byly niezle, ciekawe. Ilosc bledow troche za duza ale to jeszcze nie znaczy, ze ktos sie do gry nie przykladal.

Skoro wysnulem wniosek, ze Fu mial zly dzien a wczoraj bylo ok to nie pozotaje nic innego jak grac go z Lee ale tylko 1/10, ten turniej jest zabardzo nieobliczalny. Nie widzialem meczu Lee z Ebdonem, podobnie Łysy mial fatalny dzien i troche przeszedl obok meczu. Grubas bledy wykorzystal ale czy to starczy na soldinego Marco Fu? Ja uwazam, ze nie.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08