#1954275 - 16/01/2008 11:03
Re: SAGA Insurance Masters /snooker/
[Re: polskignom]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
tak czy siak, nastepny przeciwnik Maguire'a czyli Selby ma dosc slaba psychike ale jest wytrzymymaly fizycznie co pomaga mu w dlugich meczach.
Typu nie neguje, ale Selby zaczal grac super snooker przy praktycznie przegranym spotkaniu. Wczesniej obaj grali piach. Czy to oznacza, ze jest slaby psychicznie? a propos twojego poprzedniego postu Maguire wygral po prostu dzieki bledowi O'Sullivana na dosc prostej bili aczkolwiek mocno zawyzony kurs na Maguire'a byl jak najbardziej warty grania (zapewne buki szacowaly opierajac sie na ich ostatnim HtH). co do psychiki Selby'iego opieram sie nie na jego ostatnim meczu tylko na Mistrzostwach Swiata (final z Murphym) oraz przede wszystkim na UK Championship, gdzie przegral wygrany mecz w polfinale. jezeli ogladales, to doskonale mozna bylo zobaczyc, co to znaczy slaba psychika. mowy ciala nie oszukasz, tak naprawde Selby powinien byl wygrac ten mecz z palcem w.... łuzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1954278 - 16/01/2008 11:03
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
tak czy siak, nastepny przeciwnik Maguire'a czyli Selby ma dosc slaba psychike ale jest wytrzymymaly fizycznie co pomaga mu w dlugich meczach.
Typu nie neguje, ale Selby zaczal grac super snooker przy praktycznie przegranym spotkaniu. Wczesniej obaj grali piach. Czy to oznacza, ze jest slaby psychicznie? a propos twojego poprzedniego postu Maguire wygral po prostu dzieki bledowi O'Sullivana na dosc prostej bili aczkolwiek mocno zawyzony kurs na Maguire'a byl jak najbardziej warty grania (zapewne buki szacowaly opierajac sie na ich ostatnim HtH). co do psychiki Selby'iego opieram sie nie na jego ostatnim meczu tylko na Mistrzostwach Swiata (final z Murphym) oraz przede wszystkim na UK Championship, gdzie przegral wygrany mecz w polfinale. jezeli ogladales, to doskonale mozna bylo zobaczyc, co to znaczy slaba psychika. mowy ciala nie oszukasz, tak naprawde Selby powinien byl wygrac ten mecz z palcem w.... łuzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1961153 - 17/01/2008 23:44
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/07/2006
|
Ebdon - Lee 1
Ding - Fu 1
Wiekszosc najwazniejszych informacji zostala juz podana wczesniej. Lee nie zachwycil, powienin przegrac, Ebdon nie podaruje tu w taki sposob meczu - mimo, ze nie zachwycil w pierwszym meczu, jest solidniejszy. Raczej gladko Lysy nie wygra z Grubasem, powinna byc walka, mysle jednak, ze Peter w tej chwili dysponuje lepsza forma, stabilniejsza. Ding zaczal slabo ale potem ladnie ogral Higginsa, uwazam, ze jest w tej chwili faworytem turnieju obok Murphego. Na razie Maguire zostawiam, wlasnie zaczal swoje mecz. Fu kolosalna ilosc bledow, mzoe slabszy dzien mial, ciezko powiedziec ale watpie aby Junhuia pokonal.
|
Do góry
|
|
|
|
#1964018 - 18/01/2008 16:27
[Re: McKracken]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Ała ała ała Jakie było moje zaskoczenie czytając Wasze posty wczoraj. Oglądałem mecz Maguire tylko do stanu 5-3 potem już nie mogłem, ale opuszczając relację zyłem w przeświadczeniu że nic złego już nie może się stać. Niestety  Selby wyciągnął kolejny mecz ze stanu krytycznego i chwała mu za to (mimo iż nie trawię to potrafię docenić). Wydaje mi się, że Maguire nie zawiesił w tym spotkaniu zbyt wysoko poprzeczki, choć nawet sam Selby wypowiadał się że lepszym grajkiem był w tym spotkaniu rywal. Troszkę w tym też kurtuazji ale nie sposób się nie zgodzić, przynajmniej do stanu 5-3. Potem zapewne lepsze wrażenie pozostawił Mark. Dzisiejsze mecze: Podtrzymuje typ na Ebdona. Lee zaprezentował sie źle, nawet Jewtuch z Krukiem podkreślali że wygrał zawodnik mający wszelkie statystyki na odstawnych,wbiciach gorsze od Dotta. Czy ostatni frame pozwoli mu się przełamać? Wątpie Ebdon na to mu nie pozwoli. Aczkolwiek naprawdę trzeba podkreślić że był to znakomity frame w wykonaniu Lee, 64 pkt pod ogromną presją i naprawdę niełatwe bile. Walka dwóch Chińczyków to dla mnie no bet. Początkowo myslałem o graniu o Dinga (talent ma duży) ale wczoraj rozmawiałem z polskimgnomem  który widział jego mecz z Higginsem i mówił że to Szkot przegrał to spotkanie, anie Ding wygrał. Z kolei ja widzałem Fu i też nie uważam że zagrał super, nie mniej w tym sezonie gra dobrze. To chyba tyle. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1969089 - 19/01/2008 19:49
[Re: Piostar]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Fu wygladal wczoraj calkiem niezle i bezproblemowo poradzil sobie z utalentowanym i tylko utalentowanym Dingiem. Z kolei drugiego meczu nie widzialem, ale po roznych opisach czytalem, ze Ebdon gral super snooker  Wydaje sie, ze Lee z Fu nie powalczy, wygral pierwszy raz od x czasu 2 pojedynki w turnieju glownym i na razie starczy. Kurs na Fu niepowalajacy, ale biorac pod uwage, ze starczy na Lee 50% tego, co wczoraj, to trudno oczekiwac nie wiadomo czego. Drugiego meczu nie typuje, ale wyzej oceniam szanse Kena na zwyciestwo. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1970119 - 20/01/2008 00:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/07/2006
|
Ciezko zebrac mysli, sporo zaskoczen. Fu mial najwidocznie zly dzien, wczoraj gral dobrze. Nie jest prawda ani to, ze Higgins oddal mecz Dingowi, jak i to, ze Ding oddal mecz Fu. Wrecz przeciwnie, oba te pojedynki byly niezle, ciekawe. Ilosc bledow troche za duza ale to jeszcze nie znaczy, ze ktos sie do gry nie przykladal.
Skoro wysnulem wniosek, ze Fu mial zly dzien a wczoraj bylo ok to nie pozotaje nic innego jak grac go z Lee ale tylko 1/10, ten turniej jest zabardzo nieobliczalny. Nie widzialem meczu Lee z Ebdonem, podobnie Łysy mial fatalny dzien i troche przeszedl obok meczu. Grubas bledy wykorzystal ale czy to starczy na soldinego Marco Fu? Ja uwazam, ze nie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|