Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#1864119 - 17/12/2007 21:58 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Maciek]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Maciek, problem polega na tym, że na przykład przy depozytach za pomocą moneybookers jest przekierowanie do bramki gdzie dopiero podajesz hasło. Przy transakcjach NETellerem czy kartą w wielu wpisujesz odpowiednio secure ID czy CVV2 (karty Visa) w formularz na stronie buka. Żadna sztuka coś takiego przechwycić. Przechwycić no chyba nawet za duże słowo.

Do góry
Bonus: Unibet
#1864122 - 17/12/2007 22:02 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: z o ® r o]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
A no właśnie.

Do góry
#1864142 - 17/12/2007 22:39 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Maciek]
rafałek Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2003
Sprawa nie była opisana jeszcze na medialnych forach. Obecnie jest j dla mnie minimalna nadzieja na załatwienie sprawy polubownie przy pomocy koneksji lokalnych ludzi z branży.....
Dym i raban na zagranicznych forach na tą chwilę jeszcze (choć wkrótce może tak ) mi nie pomoże......

Ale tak jak pisał Hagi szanse na odzyskanie czegokolwiek bardzo mizerne ledwie około kilku %, skoro 10bet już się zdecydował na ten wariant to ciężko przypuszczać, że teraz przeprosi i wróci kase na konto. Zresztą sporo osób próbowało wojować i jakoś 10bet wisiało to raczej, w Ibas to i ja za bardzo nie wierzę(dla mnie z takich organów już LGA jest dużo bardziej wartościową instytucją). Co prawda raz w życiu udało mi się wygrać sprawę z bukiem w Ibasie, ale w większości mało profesjonalne podejście, mam wrażenie też , że zlewają Polaków bo często przy skargach w ogóle nie odpowiadają na maile i na listy wysyłane pocztą.... Także to klika na potrzeby buków, głównie brytyjskich buków jakim przecież jest teoretycznie 10Bet( The Best U can lost) mimo żydowskiego kapitału....

Wątek wałków 10bet zostanie przeze mnie poruszony na medialnych forach dopiero wtedy gdy wyczerpię wszystkie możliwe środki polubownego rozstrzygnięcia sprawy i zostanie mi tylko walka z nimi na drodze sądowej, wtedy z chęcią zapodam konkretne linki....Nadzieje są niestety liche ale osobiście chciałbym przynajmniej ujrzeć ze strony żydków jakieś wyjaśnienia ,bo do tej pory żądając wyjaśnien i konkretów (nazwiska, adresy IP , itp? itd?)otrzymywałem stek bzdur którego nawet nie warto tu przytaczać....

Największy problem to jest wspomniany przez ze mnie fakt posiadania w 10Bet wielu danych osobowych i skanów..... nie chiałbym ,żeby to trafiło w niepowołane ręcę, bo mogłoby się zrobić dość gorąco....

Do góry
#1864151 - 17/12/2007 22:54 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Maciek]
gryzonko Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
Brrrr jak czytam tą historię to ogarnia mnie strach. 10bet idzie po trupach, nieogladając sie na boki.
Odnośnie SBR, mam mieszane odczucia. Mam wrażenie że bardziej są pomocni w przypadku spraw buków z rangingiem C i nizszym. Miałem 2 przypadki w których mi SBR pomogło - BetED i 911 . Oba buki są zarejestrowane, podobnie jak SBR na Kostaryce. Walczyłem z nimi bezskutecznie o kase przez kilka tygodni. Po zwróceniu się do SBR, i jedni i drudzy dosłownie w ciagu kilku dni oddali pieniądze i przeprosili. Teraz jednak widze że ci szmaciarze z Beted, którzy mnie chcieli bezczelnie okraść na niewiele mniejsza niż Rafałka kase,mają obecnie podniesiony ranking z C na B-.
Ranking , rankingiem- jednak obie moje sprawy są dokładnie opisane na forum SBR , plus short story przy rankingu.
Błąd Rafałek że twoja sprawa nie jest dokładnie opisana na forum, no i nie ma info o tym oraz innych opiniach buka w samym rankingu.
POdejrzewam że tylko komunikowałeś sie z SBR, bez udziału forum. Opisz to u nich na forum dokładnie, daj jak najwięcej screenshotów. Jeśli nie uda ci sie odzyskać kasy, to potem tylko kopiuj/wklej na każdym poważniejszym forum

Do góry
#1864314 - 18/12/2007 01:49 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: gryzonko]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
a niby co moze zrobic ktos kto zna numer mojej karty
przynajmniej w UK przy kazdym zamawianiu towaru online na adres inny niz na ktory zarejestrowana jest karta wymaga dodatkowej weryfikacji i tego juz nie przejda tak izzi na dodatek sprawa bylaby dziecinnie prosta do odkrecenia - powtorzyloby sie kilka razy ze nitka idzie do tego samego kłębka i wiedza kogo maja na glowie wiec spokojnie - chipu czy paska magnetycznego tez nie dostaja wiec nie nawojuja w sklepach
To Rafalek nie mozesz zaprzeczyc o swojej płatnej stronie z typami ;\)

Do góry
#1864354 - 18/12/2007 02:24 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Lord Devastator]
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Rafałek ,wydaje mi się że masz słusznie obawy odnośnie swojej tożsamości w różnych bukach .W moim przypadku złodziej wysyłał skany dowodu ,prawo jazdy ,poświadczenie zamelodwania oraz skany karty i w taki sposob odzyskiwał hasło u buka.

Do góry
#1864613 - 18/12/2007 04:48 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Maciek]
nawoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2004
Należy żałować,że Polska nie posiada porządnej ustawy o zakladach wzajemnych.Gdyby takowa była,to po prostu zgłosiłoby się fakt kradzieży odpowiednim organom i niech sprawa toczy się własnym tokiem.Jakos nie mogę zrozumiec tego,ze skoro jesteśmy w tej całej unii,to nie można skopiować regulacji dotyczacych bukmacherki z innego kraju.Nie znam dokładnych danych,ale ilość Polaków grajacych w necie to pewnie kilkaset tysięcy.Mnie to przypomina sytuację z PRL,gdzie kupno kilku $ bylo przestepstwem,a w Pewexach był tłumy..Myślę,ze niektóre buki z góry nastawiaja sie na złodziejstwo wiedząc,że dla wiekszości z nas walka o swoje pieniądze jest bardzo truda.

Do góry
#1864656 - 18/12/2007 05:02 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: nawoj]
rafałek Offline
old hand

Originally Posted By: nawoj
Myślę,ze niektóre buki z góry nastawiaja sie na złodziejstwo wiedząc,że dla wiekszości z nas walka o swoje pieniądze jest bardzo truda.

Też tak sądzę, że niektóre buki - maluchy mogą być zakładane wyłącznie do zbierania danych. Najgorsza opcja jednak to ukraść już zarobionie, voidować zakład czy zmienić kurs po fakcie to jednak co innego....

Originally Posted By: Lord Devastator

To Rafalek nie mozesz zaprzeczyc o swojej płatnej stronie z typami ;\)

sporo projektów związanych z bukmacherką w życiu miałem, stronę też...

Do góry
#1864709 - 18/12/2007 05:27 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Lord Devastator]
rafałek Offline
old hand

- chipu czy paska magnetycznego tez nie dostaja wiec nie nawojuja w sklepach

problem w tym ,że mogą wszystko. choćby "Skimming" czyli tzw. nakładki na bankomaty w miejscu gdzie wkłada się kartę które wyglądają jak wyposażenie bankomatu( żeby odróżnić musiałbyś być producentem bankomatu) , kopiuje paski magnetyczne hurtem obok przezroczysta nakładka na klawiaturę pobierająca PINy do pamięci... dane te wgrywają na inną kartę o tych samych wymiarach ... dla dobrego fachowca bułka z masłem i już można się udać na raj zakupów do sklepu gdzie duży wybór co włożyć do koszyka
A nóż się pomylą i zapomną kraść >?

.... Z tym niestety tak jak z kradzieżą samochódów, nie ma takiego wariantu ,żebyś był ubezpieczony na 100%, jak przyjdzie "zamówienie" to i ze strzeżonego parkingu Ci ukradną.... Żeby zeskanowac PIN i skopiować pasek magnetyczny trzeba się jednak trochę rzemiosła nauczyć, z kartami u buków tak jak pisał Zorro , realne, że mają to u siebie wpisane w pamięci po pierwszej wpłacie/wypłacie więc byle "niewyedukowany bolek" może Cię stuknąć w każdej chwili.... Także ja na kartach kasy w ogóle nie trzymam ,to jeszcze większe ryzyko niż na MB czy Netellerze gdzie nie ma właściwie żadnych lepszych zabezpieczeń....e-kartę z m-banku ładuję chwilę przez zrobieniem transakcji na sumę jaką będę obracał, w innych bankach mam rachunki z kartą puste i robię wewnetrzne przelewy przed transakcjami z karty tak żeby na karcie nie było nic albo były grosze. Zakładam oczywiście najgorsze ,czyli że wszyscy konfidenci i kable z buków mają dane moich kart.....

Do góry
#1864726 - 18/12/2007 05:35 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Lord Devastator]
arvid Offline
old hand

Meldunek: 03/08/2004
a niby co moze zrobic ktos kto zna numer mojej karty
przynajmniej w UK przy kazdym zamawianiu towaru online na adres inny niz na ktory zarejestrowana jest karta wymaga dodatkowej weryfikacji i tego juz nie przejda tak izzi na dodatek sprawa bylaby dziecinnie prosta do odkrecenia - powtorzyloby sie kilka razy ze nitka idzie do tego samego kłębka i wiedza kogo maja na glowie wiec spokojnie - chipu czy paska magnetycznego tez nie dostaja wiec nie nawojuja w sklepach.

U nas nie ma niestety tak różowo, żadnej dodatkowej weryfikacji. Ja często zamawiam rzeczy na inny adres niż mam na karcie a nawet przy odbiorze nikt dowodu nie sprawdza.

Do góry
#1865018 - 18/12/2007 08:26 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: arvid]
palkow Offline
member

Meldunek: 10/11/2006
jak tak czytam o tym bet10 wasze posty to sie zastanwiam czy nie wyplacic od nich hajsu tylko nie wiem czy sie da bo podobno musze 10 razy obrucic zeby jakis tam bonus doatac tylko ze zadko tam gram
coz zobaczymy moze nie zwina intersu do swiat eheh

Do góry
#1865186 - 18/12/2007 12:15 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: palkow]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

No i teraz bede musial zamowic wydruk z banku sprzed 6 miesiecy - kilka razy ich ponaglalem co do wyplaty w koncu odpisali ze wyplata byla zaraz po wplacie - to prawda nawet nie zagralem - i nie podjeli z konta tylko 'skompensowali' transakcje
Ale gdybym cos do nich mial to jade tam:
1 Ballards Lane, N31LQ, London UK
i po co mi pisac do jakichs lipnych Dozerow IBASOW - wycieczka z kijami ew policja (wersja legalna)... dlaej nie powiem \:p

Do góry
#1865208 - 18/12/2007 16:38 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Lord Devastator]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Lord, żebyś się nie zdziwił. Już takie jeden buk był (zresztą w dalszym ciągu jest, ma się dobrze, robi nadal przekręty i nawet ma kilku klientów z tego forum), który straszył gracza "Znajdziemy cię. Gdziekolwiek byś był." Oni też robili wycieczki, z tą różnicą, że niekoniecznie z (albo nie tylko z ;\) ) kijami. Co by nie mówić to ta branża niestety miejscami zachodzi na przestępczy półświatek.

Do góry
#1865211 - 18/12/2007 16:52 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: rafałek]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: rafałek
- chipu czy paska magnetycznego tez nie dostaja wiec nie nawojuja w sklepach

problem w tym ,że mogą wszystko. choćby "Skimming" czyli tzw. nakładki na bankomaty w miejscu gdzie wkłada się kartę które wyglądają jak wyposażenie bankomatu( żeby odróżnić musiałbyś być producentem bankomatu) , kopiuje paski magnetyczne hurtem obok przezroczysta nakładka na klawiaturę pobierająca PINy do pamięci... dane te wgrywają na inną kartę o tych samych wymiarach ... z kartami u buków tak jak pisał Zorro , realne, że mają to u siebie wpisane w pamięci po pierwszej wpłacie/wypłacie więc byle "niewyedukowany bolek" może Cię stuknąć w każdej chwili....

e tam
po pierwsze niby w jaki sposob buk ma skopiowac pasek magnetyczny czy sklonowac czipa zdalnie jesli wplacamy mu online - teleportuje sie czy jak
po drugie przy wplacie nie podajemy calych hasel tylko w skrajnym przypadku 2 literki na conajmniej 6 i to haslo idzie DO BANKU oczywiscie złodziej moze je sobie przechwycic tylko te 2 literki troszku za malo
Zalozmy ze buk ma nasza karte czyli jej numer i CVV - co moze z tym zrobic NIE MOZE NAZAMAWIAC CZEGO TAM SOBIE CHCE BO MUSIALBY DO NASZEGO DOMU PRZYJSC PO TOWAR

teoretycznie moze sobie wplacic na konto z naszej karty i przegrac te kase tylko banki juz dawno na takich cwaniakow znalazly metode, nie znam sie na szczegolach ale karty objete sa gwarancja w stylu jak usluga nie zostanie zrealizowana to kasa nie pojdzie do uslugodawcy i to my jestesmy tym ktory potwierdza wykonanie uslugi - chyba ktos zauwazyl przy np rezerwacji biletow lotniczych ze bilet jest kupiony a kasa jest sciagana kilka dni pozniej, czasem nawet po dacie lotu - chodzi o to ze kasa z naszego konta idzie w stan 'zawieszenia' bank ja zabezpiecza gwarantujac zaplate uslugodawcy w razie wykonania swiadczenia i braku podnoszenia zastrzezen przez klienta - tak przynajmniej to sie sie u mnie odbywa
Do czego zierzam: jesli staloby sie najgorsze co zydki moga zrobic czyli wplacic sobie z mojej karty i przegrac/rozplynac to ide do banku mowiac ze nie mam nic wspolnego ze zleceniem tej transakcji i wyjasniamy zgodnie z procedurami. Straci w najgorszym wypadku bank o ile sie nie zabezpieczyl przed takimi muckami

Do góry
#1865213 - 18/12/2007 17:05 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Lord Devastator]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Zorro to smialo wal jaki to buk
Napewno 100% OSZUSTEM i OSZUSTWEM jest ta firma:
http://www.ssp.co.uk/default.asp?lang=1
nawet na betexplorerze sa umieszczeni w porownywarkach kursow

raz skusilem sie na wplate tam z paypala bo mieli najwyzszy kurs, zaklad wszedl no i zlecilem wyplate. Wyslalem numer konta na jakie poprosze i potem polegalo to na tym ze codziennie dzwonilem przez 2 tygodnie chyba gdzie jest kasa potem juz kilka razy dziennie. Babka trajkotala na linii ze wszystko gra i 'musi zapytac menedzera ktory jest na mitingu' dlaczemu nie wyslali przelewu - oczywiscie miting trwal wiecznie
To w koncu anulowalem przelew (dalo sie w 2 sekundy bez menedzera) poczekalem na okazje i rozmyslnie przegralem wszystko transferujac to na BF.
Ale chlopaki z SSP to jeszcze pol biedy, zawsze jakos mozna przegrac to na betfair czy do inego buka, czasem nawet spoko kursy maja no i limity hoho. Jeden drobiazg - nie znaja slowa 'wypłata'
Takze Zorro smialo pisz bo my sie tu grozb nie boimy \:p

Do góry
#1865214 - 18/12/2007 17:07 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Lord Devastator]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: rafałek
[quote=Lord Devastator]- chipu czy paska magnetycznego tez nie dostaja wiec nie nawojuja w sklepach

NIE MOZE NAZAMAWIAC CZEGO TAM SOBIE CHCE BO MUSIALBY DO NASZEGO DOMU PRZYJSC PO TOWAR
Arvid napisał, że niekoniecznie tak jest. Mi też zdarzało się zamówić na inny adres i cienia problemu ani dodatkowej weryfikacji nie było.

Do góry
#1865217 - 18/12/2007 17:17 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: z o ® r o]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Lord, dajmy na to wpłacasz 200$ do SPP. I nie jest dalej ważne czy je przegrasz czy pomnożysz. Liczy się tylko to, że oni mają Twoje 200$ a Ty żadnych pieniędzy od nich nigdy nie dostaniesz.

Po prostu straciłeś 200$ po czym zagrałeś hazardowo na betfair, żeby się odkuć i weszło. Osobiście nie uważam tego za zbyt rozsądne. Zaryzykowana stawka była pewnie wysoka i mogło by dojść do sytuacji, że strata by się zwielokrotniła.

Do góry
#1865218 - 18/12/2007 17:18 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: z o ® r o]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Spoko z zamawianiem towaru rozumiem - w polskich realiach da sie a brytyjskich nie przejdzie.
Jestem ciekawy ktory to buk pisze hasla typu 'znajdziemy cie' - to juz sie pod grozbe karalna kwalifikuje i bym walił na 'MO' prosze powiedz jaka to firma bo mzoe ktos z nas trzyma tam depozyty

Do góry
#1865219 - 18/12/2007 17:20 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: Lord Devastator]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

prosze powiedz jaka to firma bo mzoe ktos z nas trzyma tam depozyty
Betroyal. Sprawa była opisywana na SBR kilka lat temu.

Do góry
#1865220 - 18/12/2007 17:24 Re: 10Bet The best U can lost (kradzież) [Re: z o ® r o]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: z o R r o
Lord, dajmy na to wpłacasz 200$ do SPP. I nie jest dalej ważne czy je przegrasz czy pomnożysz. Liczy się tylko to, że oni mają Twoje 200$ a Ty żadnych pieniędzy od nich nigdy nie dostaniesz.

Po prostu straciłeś 200$ po czym zagrałeś hazardowo na betfair, żeby się odkuć i weszło. Osobiście nie uważam tego za zbyt rozsądne. Zaryzykowana stawka była pewnie wysoka i mogło by dojść do sytuacji, że strata by się zwielokrotniła.

Przesadzasz. Wystarczy poczekac na okazje np wczoraj niesamowity napust na Detroit Red Wings i co - jajco \:p
post z 20.47
http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?...rue#Post1864603
co niby mialem zrobic jak dowiedzialem sie co to za ziółko
A. zostawic niech lezy
B. Przegrac wszystko zagrac na ako 10 niespodzianek
C. przegrac 'kontrolowanie'

Do góry
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08