Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#1855211 - 14/12/2007 05:20 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: edi8]
SyKo Offline
old hand

Meldunek: 29/03/2004
Zgadzam sie z z o R r o w 100%. Rynek jest juz dosyc nasycony. Ciezko sie przebic nowym firmom. Najsilniejsi maja juz swoja ugruntowana pozycje i swoich klientow, a nowi musza zaproponowac cos lepszego (i tu wchodzi do gry magiczne slowo "promocja"). Jak wiadomo na takich promocjach buk straci (wielokontowcy wkraczaja do gry, a i doswiadczony gracz nie pogardzi dobrym bonusem). Jednakze wiekszosc z nich skonczy przygode z bukiem wraz z obroceniem bonusa. Wtedy zaczynaja sie schody dla buka: promocja sie skonczyla a z kazdym dniem aktywnych klientow ubywa. Malo kto potrafi to przetrzymac. Betchance w ostatnim czasie jest tego doskonalym przykladem: checi byly, projekt i bonus takze. A jednak czegos brakowalo: jak dla mnie dobrych i szybkich oddsmakerow - potrafili trzymac kurs przez dobra godzine podczas gdy wszyscy inni juz dawno zareagowali. Dobrze sie biznes nie rozkrecil a juz trzeba bylo go zwijac.

Do góry
Bonus: Unibet
#1855608 - 14/12/2007 06:27 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: SyKo]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Originally Posted By: SyKo
a nowi musza zaproponowac cos lepszego (i tu wchodzi do gry magiczne slowo "promocja").
No właśnie. Promocja od pierwszego depozytu to już właściwie standard. Pytanie co czego nie mają inni możemy zaoferować ponadto.

Betsafe w momencie wchodzenia na rynek oferowało podwyższony standard obsługi klienta. Gwarantowali odpowiedź na zapytanie w ciągu 15 bodajże minut albo odszkodowanie w wysokości 10 euro. To, że życie pokazało, iż przecenili tu swoje możliwości to już inna sprawa.

Teraz w reklamie młodej firmy Doxxbet widzę dwie nowości. 1) "Uczciwy system wprowadzania limitów stawek" - temat, którego jak ognia unika większość firm a już na pewno nie umieściłoby go w reklamie. W praktyce wygląda to co prawda podobno tak, że nawet umiarkowane stawki biorą do ręcznej akceptacji ale sam fakt poruszenia tego tematu jest już czymś zdecydowanie nowym. 2) "Możliwość anulowania przyjętych zakładów" - w 95% firm rzecz niewykonalna. Gdzieniegdzie jak np w TheGreek przy szybkim zgłoszeniu pomyłki jest to możliwe ale to tylko wyjątki potwierdzające regułę. Nie wiem tylko na jakiej zasadzie to działa w Doxxbet. Zakładam, że nie na takiej jak w Gamebookers gdzie jest możliwość odzyskania 60-80% stawki bo to mija się z celem.

Do góry
#1856074 - 14/12/2007 17:33 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: z o ® r o]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
Originally Posted By: z o R r o
2) "Możliwość anulowania przyjętych zakładów" - w 95% firm rzecz niewykonalna.

Trzy dni przed meczem widzę ciekawy kurs na pewne zdarzenie, wynosi 2.35 w doxxbet i tak jest zawyżone w stosunku do innych buków, kursy na to powoli spadają, jestem pewien że nawet do poziomu 1.60-1.65 tuż przed meczem.
Zagrywam możliwie grubo na to w doxxbet i czekam czy rynek spełni moje oczekiwania. Jeżeli jednak nie - anuluje sobie zakład. Tak ma to wyglądać ?

Do góry
#1856135 - 14/12/2007 19:07 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: moonlight]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Tak to na pewno nie. Myślę, że do 15 minut po złożeniu zakładu ale nie później niż 30 min przed rozpoczęciem zdarzenia byłoby uczciwą propozycją. Ale jak jest naprawdę należałoby zapytać u źródła.

Do góry
#1856139 - 14/12/2007 19:10 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: z o ® r o]
edi8 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/11/2006
"master_aks"-

Mam dla Ciebie jeszcze i taki ważny adres:

http://www.bookmakersreview.com/Jurisdictions/

Do góry
#1856149 - 14/12/2007 19:34 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: z o ® r o]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Zorro, kiedyś miałem takie zdarzenie w SJ, zagrałem grubo jeden mecz, kratki się pomyliły zamiast zwycięstwa, dałem remis.
Po rozmowie na live czacie anulowali mi to, choć zaznaczyli że niby wyjątkowo. Podobnie kiedyś miałem u Unibecie ale już kilka lat temu, wtedy dzwoniłem.
Jeżeli u buka pracują "normalni" ludzie i jest szybki i sprawny kontakt to anulowanie raczej nie przysparza problemów - tak ja to widzę. Anulowanie tak - ale w rozsądnych granicach i zasadach, dlatego celowo wcześniej napisałem taki przykład, że jakby to wszystko byłoby "automatycznie" - stwarzałoby pole do kombinacji.
Wiadomo, taki Bwin, u którego na odpowiedź czeka się 5 dni a telefon ciągle zajęty to nic nie wskóramy. Jak jest naprawdę, czy u innych buków rzeczywiście można w wyjątkowych przypadkach anulować - już nie wiem.

Do góry
#1856158 - 14/12/2007 19:39 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: z o ® r o]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: z o R r o
Originally Posted By: SyKo
a nowi musza zaproponowac cos lepszego (i tu wchodzi do gry magiczne slowo "promocja").
No właśnie. Promocja od pierwszego depozytu to już właściwie standard. Pytanie co czego nie mają inni możemy zaoferować ponadto.

Po pierwsze, wyjątkowo wysokie kursy albo słabe kursy a wyjątkowa promocja \:\)

Po drugie, sprawny kontakt - livechat podstawa, kilka nr telefonów do odpowiednich działów

Po trzecie, szybka weryfikacja konta ( jeżeli oferują promocje ) i wypłaty praktycznie "on-line"

Po czwarte, non-stop mecze na live. Wchodzę przez cały dzień na stronkę - i zawsze widzę coś do zagrania na live, jeden mecz conajmniej.

Po piąte, limity - najlepiej zasada taka sama jak w Pinnacle - z góry narzucony limit w krateczce, zagrywamy, kurs się zmienia, gramy dalej jak chcemy. Oczywiście żeby taki limit na dzień dobry nie wynosił 125 PLN ;\)

5 punktów, wszystkie spełnione i jestem stałym klientem takiego buka na bardzo długo \:\)
Kto założy taką firmę ? \:\)

Do góry
#1856161 - 14/12/2007 19:42 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: moonlight]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Nie dokończyłem - taką firmą bliską temu ideałowi jest w tej chwili bet365. Wiem, że po pewnym czasie limitują do 0, ale pomijając to , oraz dla "nowych" graczy, którzy mogą na początku pograć grubiej ciekawe kursy - firma ta jest w tej chwili mocno wyróżniająca się.

Do góry
#1856182 - 14/12/2007 20:15 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: moonlight]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: moonlight

Po pierwsze, wyjątkowo wysokie kursy albo słabe kursy a wyjątkowa promocja \:\)

Raczej to drugie. Wysokie kursy nie przyciągną grających sklejki z kursów 1.30 a na takich się głównie zarabia. Oni wychodzą z założenia, że skoro Barcelona i tak wygra to nie ważne czy buk wypłaci 1.35 czy 1.25.

Poza tym livebetting bardzo podnosi nam koszty. A jeśli ma być tego dużo to już diametralnie. Nie wiadomo czy opłaca się to na początek gdy nie mamy jeszcze klientów.

Do góry
#1857678 - 15/12/2007 06:28 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: z o ® r o]
wichrowe wzgórza Offline
journeyman

Meldunek: 30/11/2007
były płatne serwisy ;\)
były fora jak grzyby po deszczu ;\)
...teraz buki ;\)

Pomimo, iz temat od 7 lat najciekawszy na mecz.pl , czarno to widze . Ale ... \:\) powodzenia

Do góry
#1857734 - 15/12/2007 07:10 Re: zalozenie internetowej firmy bukmacherskiej [Re: moonlight]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: moonlight
Zorro, kiedyś miałem takie zdarzenie w SJ, zagrałem grubo jeden mecz, kratki się pomyliły zamiast zwycięstwa, dałem remis.
Po rozmowie na live czacie anulowali mi to, choć zaznaczyli że niby wyjątkowo.
Też tak robię oczywiście. Ale to jest wolna amerykanka. Wszystko zależy od dobrej woli buka. Mój przykład jest inny. Pomyliłem się kiedyś podobnie jak Ty w 5dimes. Po wejściu na czata anulowali mi zaznaczając, że jest to jednorazowy wyjątek. Człowiek nie jest jednak nieomylny i kilkaset zakładów później znowu popełniłem błąd. Tym razem jednak nie zgodzili się na anulowanie przypominając mi, że swój jednorazowy wyjątek wykorzystałem kilka miesięcy wcześniej.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  rafal08