Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#1802401 - 24/11/2007 01:40 Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
MKS Dąbrowa Górnicza - Winiary Kalisz 0-3 1,42 Unibet

Dzisiaj kolejny mecz 1 kolejki LSK. Beniaminek podejmuje mistrza Polski - Winiary Kalisz. MKS przed sezonem dokonał kilku wzmocnień, które były niezbędne do walki o utrzymanie się w LSK. Do klubu przyszły Cabajewska, Wysocka, Piątek i Czerwińska, które są na pewno wzmocnieniem tego klubu ale do walki o utrzymanie się w LSK, a nie do przeciwstawienia się mistrzowi Polski. Winiary jak co roku są głównym faworytem do mistrza Polski, i nie sądzę by gospodynie mogły wywalczyć choć jednego seta. Winiary w ostatnim turnieju Pucharu Polski pokazały, że forma jest już dobra. Zwycięstwa 3-0,3-0 i 3-1 z kolejno Bielskiem, Bydgoszczą i Piłą przekonują mnie do tego, że Winiary nie powinny mieć problemów ze zwycięstwem w 3 setach, a każdy inny wynik będzie małą sensacją.

Do góry
Bonus: Unibet
#1810627 - 27/11/2007 01:07 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

Farmutil Piła - AZS Białystok under160,5 1,5 Unibet

Kolejny mecz pierwszej kolejki LSK. Do Piły przyjeżdża słabiutki w tym sezonie AZS. Po perypetiach na początku przygotowań do sezonu związanych z zatrudnieniem brazylijskiego trenera i zawodniczek, zarząd postanowił wrócić do Czesława Tobolskiego. "Brazylijski epizod" na pewno nie pomógł w przygotowaniach tego zespołu, co było widać w Pucharze Polski (porażki z drugoligowcem). Zespół przed sezonem zgodnie z oczekiwaniami opuściły dwie najlepsze zawodniczki z tamtego sezonu: Pluta i Pycia, które wybrały odpowiednio Bydgoszcz i Muszynę. Z nowych zawodniczek można wyróżnić jedynie Tatiane Gordiejevą, która dobrze przyjęła się w drużynie i będzie jedną z liderek AZSu w tym sezonie. Innym minusem zespołu Tobolskiego jest brak wartościowych zmienniczek.
Pilanki natomiast, jak co sezon, zamierzają walczyć o medal, niekoniecznie o brązowy co podkreśla trener Jerzy Matlak. Zespół w porównaniu do poprzedniego sezonu jest troszeczke silniejszy. Wprawdzie z pierwszej szóstki odeszła Beata Strządała, ale wierzcie mi dla pilskiego zespołu to nie jest osłabienie. Przyszły natomiast Szeluchina, Sieradzan oraz młodziutkie Kaczorowska (występy w reprezentacji seniorek za sobą) i Bejga. Pilski zespół dobrze radził sobie w Pucharze Polski i pewnie awansował do następnego etapu. Jedynym minusem podczas przygotowań był brak wszystkich zawodniczek. Najpierw Kosmatka a później Bednarek i Kaczorowska zostały powołane do reprezenatcji Bonity.
Myślę jednak, że będziemy mieli powtórkę z zeszłego roku i mecz zakończy się szybkim 3-0 i jednoczesnie underem160,5. Najsilniejszą bronią AZSu jest środek ataku, gorzej jest z przyjęciem. Ale dziś po drugiej stronie siatki na środku ataku będzie grała między innymi reprezentantka Polski - Agnieszka Bednarek, i dlatego marnie widzę szanse Hendzel czy Kalinowskiej.

Do góry
#1841432 - 08/12/2007 18:37 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

Aluprof Bielsko-Biała - Winiary Bakalland Kalisz over160,5 1,5 unibet

Szlagier tej kolejki. Według zapowiedzi przedsezonowych to właśnie te dwie drużyny i Muszynianka mają najlepsze składy w LSK. Bielszczanki z pewnością będą chciały zrewanżować się za ubiegłoroczne porażki w Play-off i Pucharze Polski. Ponadto Aluprof ma w tym sezonie troszeczkę lepszy skład, doszły przecież Bamber, Ciaszkiewicz i Strządała, lecz odeszła Podolec. Według mnie Winiary jednak w tym sezonie są jeszcze silniejsze i mają szeroką kadrę. Winiary zaczęły ten sezon od pewnych zwycięstw w LSK (z Farmutilem 3-1) i równie dobrej gry w Lidze Mistrzyń (zwycięstwo w Turcji). Jedynym problemem w odniesieniu zwycięstwa w Bielsku może być zmęczenie Kaliszanek. Przypomnijmy: 2.12 mecz z Piłą, 4.12 mecz z Odińcowem, 6.12 z Poznaniem i dzis w Bielsku. I tutaj właśnie upatruję wygranie przez Bielszczanki co najmniej jednego seta a być może nawet dwóch. Skoro AZS Poznań potrafił ugrać seta w czwartek w Kaliszu, to czemu Bielsko nie może zrobić tego samego u siebie.

Farmutil Piła - MKS Dąbrowa Górnicza under 160,5 1,45 unibet

Tutaj nie widzę powodów dlaczego ten mecz miałby trwać 4 sety. Fakt, że pilanki mogą być zmęczone podróżą z Rijeki, jednak będzie im na pewno zależało zakończyć ten mecz jak najszybciej, bo w czwartek czeka je mecz z Cannes. Myślę, że nawet jeśli trener Matlak da odpocząć troszkę podstawowym zawodniczkom przed czwartkowym meczem z Cannes i da szansę gry takim zawodniczkom jak Bejga, Manikowska czy Chojnacka, to nawet one nie powinny mieć problemów z odniesieniem zwycięstwa 3-0. Przypomnijmy, że zawodniczki MKS nie potrafiły wygrać u siebie z Poznaniem (1-3) i dostały niezłe lanie od Kaliszanek (123 punkty w meczu) co nie wróży im dobrze w meczu w Pile.

GCB Centrostal Bydgoszcz - AZS Białystok over160,5 1,6 unibet

I ostatni dzisiejszy mecz w LSK. Bydgoszczanki nadal bez swojej rozgrywającej Marty Pluty. Jak ważną rolę ona spełnia w zespole świadczą dotychczasowe wyniki Centrostalu: męczarnie na początek z Gdańskiem 3-2 i porażka w Mielcu 1-3. Białystok zaimponował mi w meczu w Pile, każdy set grały bardzo dobrze, dopiero końcówki setów przegrywały. Jednak Piła a Bydgoszcz to niesamowita przepaść i dlatego widzę szansę wygrania seta przez AZS, a może nawet dwóch jak udało się to Gdańszczankom.

Do góry
#1847474 - 10/12/2007 22:29 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
fart? Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/12/2003
jak widzicie szanse Poznania dzisiaj w meczu z Gdanskiem bo kusi mnie 1 po 1.7 w milennium \:\)

Do góry
#1847535 - 10/12/2007 23:26 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: fart?]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
mnie kusi dwojka, ten mecz to loteria, moze pojsc w kazda strone, dlatego jak grac to wyzszy kurs \:\) w Pinnacle cos kolo 2.4 jest.

"W okresie przygotowawczym drużyny grały ze sobą trzykrotnie. W Pucharze Polski gdańszczanki wygrały na własnym parkiecie 3:2. Do historii klubu przeszedł trzeci set, w którym gospodynie zwyciężyły 26:24, choć przegrywały w nim wcześniej aż 4:14 i 19:24! Ponadto gedanistki wygrywały z akademiczkami w turniejach towarzyskich 3:1 (Poznań) i 3:2 (Gdańsk). "

ogolnie zapowiedz na stronie Gedani jest "troche" dziwna \:\) bo najpierw pisza, ze takie mecze jak w Poznaniu powinny latwo wygrywac, a pozniej pisza, ze takie mecze jak w Poznaniu to loteria i kazdy moze wygrac \:\)

Do góry
#1847538 - 10/12/2007 23:29 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: fart?]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2006
fart ty potrafisz cos innego zrobic niz zadawac pytania bo z tego co zdarzylem zauwazyc to tylko glupimi pytaniami sie wyrozniasz na tym forum \:\(

A co do samego meczu to ja sklaniam sie zdecydowanie w strone Gdanska. W sparingach przedsezonowych dwa razy lepsze byly Gdanszczanki wygyrwajac w Poznaniu 3-1 oraz w Gdansku 3-2. Zespoly te rozegaly rwoniez spotkanie miedzy soba w Pucharze Polski gdzie wygraly 3-2. Trener Gdanszczanek w wypowiedziach przedmeczowych stwierdzil ze Gedania takie mecze poprostu musi wygrywac i nie wyobraza sobei innego wyniku niz wygrana swoich podopiecznych.
Ja osobicie zagram na Gdanszczanki i mam nadzieje ze wygraja juz po raz czwarty w tym sezonie.

Do góry
#1847541 - 10/12/2007 23:32 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
fart? Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/12/2003
Originally Posted By: krycha84
fart ty potrafisz cos innego zrobic niz zadawac pytania bo z tego co zdarzylem zauwazyc to tylko glupimi pytaniami sie wyrozniasz na tym forum \:\(

A co do samego meczu to ja sklaniam sie zdecydowanie w strone Gdanska. W sparingach przedsezonowych dwa razy lepsze byly Gdanszczanki wygyrwajac w Poznaniu 3-1 oraz w Gdansku 3-2. Zespoly te rozegaly rwoniez spotkanie miedzy soba w Pucharze Polski gdzie wygraly 3-2. Trener Gdanszczanek w wypowiedziach przedmeczowych stwierdzil ze Gedania takie mecze poprostu musi wygrywac i nie wyobraza sobei innego wyniku niz wygrana swoich podopiecznych.
Ja osobicie zagram na Gdanszczanki i mam nadzieje ze wygraja juz po raz czwarty w tym sezonie.

no niewiem cos nieraz skrobne w koszykowce kiedys pisalem ale wiesz nieraz napiszesz strone i co typ nie wejdzie wiec nie martw sie dobrze ze ty umiesz wszystko ladnie i ci wchodzi pozdr bez obrazy dzieki za opinie chlopaki

Do góry
#1847551 - 10/12/2007 23:41 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: fart?]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Yahoo najpierw wypowiada sie trener ze takie mecze trzeba wygrywac a poznaiej pisze o loterii autor tego artykulu ;\)

Do góry
#1847560 - 10/12/2007 23:45 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
Yahoo najpierw wypowiada sie trener ze takie mecze trzeba wygrywac a poznaiej pisze o loterii autor tego artykulu ;\)

wiem, wiem \:\) zaspany troche jestem...

szkoda, ze na stronie AZSu nic nie ma o tym meczu, chetnie bym poczytal co o tym mysli ta "dryga" strona

Do góry
#1847613 - 11/12/2007 00:35 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: yaaho]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
w Poznaniu nie zagra Tomsia więc jakis to plus dla gdanska jest

Do góry
#1847645 - 11/12/2007 01:04 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sturmwind]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Kuba80

Z tego co mi wiadomo to Tomsia gra w Gedanii a nie w Poznaniu...

Do góry
#1847648 - 11/12/2007 01:06 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sturmwind]
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
Originally Posted By: Kuba80

tak sie składa że Tomsia gra W Gedanii ;\)

Do góry
#1847668 - 11/12/2007 01:21 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: hrabia]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

a cicho myslalem o czyms innym ale wlasnie jadlem frytki a ciezko pisac tlusta reka na klawiaturze \:D

Do góry
#1851561 - 13/12/2007 00:33 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sturmwind]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

Energa Gedania Gdańsk - MKS Muszynianka Muszyna under180,5 1,5

Tutaj za to bardzo ładny kurs. Gdańsk w poniedziałek przegrał w Poznaniu 2-3, mimo że prowadził 2-0, jednak granie cały czas środkiem nie mogło przynieść innych rezultatów. Ponadto w Gedanii małe problemy zdrowotne mają Wellna (ponoć skurcze) i Skowrońska (problemy z kolanem), no i nie wiadomo czy wystąpi Tomsia, która już trenuje z zespołem po kontuzji.
Po drugiej stronie siatki prawdziwy polski dream team. Wystarczy, że wymienię Bełcik, Mirek, Zenik, Frątczak, Przybysz... Jeśli te zawodniczki nie będą potrafiły ograć Gdańsk w 4 setach, to nie wiem po co te zapowiedzi o mistrzostwie Polski.

Do góry
#1853638 - 13/12/2007 22:16 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
grajus87 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2007
Nafta-Cannes 2 1,85
Gdy spojrzymy na składy , tylko jedna myśl nam sie moze nasunąc...gładka wygrana Francuzek !
Gdybym to ja decydował o wystawianiu kursów bez wachania nie dał bym więcej niż 1,5 .
Zawodniczki typu Ravva,Janeva,Centoni bez kłopotów odprawią Pilanki 3-0 3-1 !

Myśle że naprawde warto !

Do góry
#1874705 - 22/12/2007 06:48 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: grajus87]
ulas Offline
addict

Meldunek: 07/08/2007
Na ten mecz czekałem cały tydzień. w sobotę o godzinie 18 w bydgoskiej Łuczniczce siatkarki Centrostalu podejmą Farmutil Piła.W moim ( i nie tylko) przekonaniu zdecydowanym faworytem spotkania są siatkarki z Piły, jednak buk , u którego gram ( Unibet) zdaje się nie doceniac klasy podopiecznych trenera Matlaka i wystawił kurs na zwycięstwo Pilanek 1,50. Dopóki w zespole z Bydgoszczy nie występuje podstawowa rozgrywająca Marta Pluta ( skomplikowana kontuzja kolana) konsekwentnie gram przeciwko nim i jeszcze się nie zawiodłem. Bez Pluty Centrostal traci 30 % wartości jako drużyna. Dodatkowo okres transferów przedsezonowych znacznie osłabił potencjał Centrostalu ( odejście Ciaszkiewicz i Kowalkowskiej czyli dwóch liderek). Co prawda Kowalkowska wróciła do składu , ale jest tylko zmienniczką młodej rozgrywającej Justyny Łunkiewicz i nie bierze udziału w ataku.Warto porównac potencjały obu ekip na poszczególnych pozycjach. I tak:

1) trenerzy: Matlak (Piła) - Grabowski ( Bydgoszcz)

Matlak to żywa legenda kobiecej siatkówki w Polsce. Kibice w Pile zawdzięczają mu 4 tytuły Mistrza Polski i trzy Puchary Polski. Grabowski związany z Wrocławiem , tam prowadził bez sukcesów męskie i kobiece zespoły Gwardii, Centrostal to jego pierwszy klub spoza Wrocławia. Punkt Piła .

2) rozgrywające: Skorupa (Piła) - Łunkiewicz ( Bydgoszcz)

Skorupa to jedna z najlepszych rozgrywających w Polsce, reprezentantka kraju, zawodniczka z doświadczeniem w LSK i Lidze Mistrzyń. Łunkiewicz pierwszy sezon w gronie seniorek , z powodu kontuzji Pluty przed sezonem stała się z musu pierwsza rozgrywającą. Gra nierówno i bardzo nerwowo. Koleżanki z zespołu bardziej niż blokiem walczą z jej wystawami, co było widac ostatnio w Kaliszu. Punkt Piła .

3) środkowe: Dziękiewicz i Bednarek ( Piła) - Kuczyńska i Liniarska ( Bydgoszcz)

etatowe reprezentantki Polski za kadencji Bonitty Dziękiewcz i Bednarek przy środkowych Centrostalu to wielkie nazwiska. Bydgoszczanki mogą nadrabiac ambicją , ale doświadczenie i technika jest po stronie Pilanek. Punkt Piła .

4) przyjmujące: Teixeira i Kosmatka ( Piła) - Ściurka i Kuligowska ( Bydgoszcz)

Pilanki świetnie przyjmują serwis, Kosmatka gra siłowo , Teixeira bardziej kombinacyjnie , ale obie są bardzo skuteczne i w odbiorze zagrywki i w ataku. Ze strony Bydgoszczy mamy liderkę zespołu Aśkę Kuligowską i zawodzącą, mającą problemy z kończeniem piłek Dorotę Ściurkę. Bydgoszczanki bedą sobie musiały radzic z podwójnym a czasem pewnie i potrójnym blokiem, bo rozegrania Łunkiewicz nie wyprowadzą łatwo w pole pilanek. Nie tak wyraźnie jak dotychczas ale jednak punkt dla Piły .

5) atakujące: Sieradzan ( Piła) - Malinowska (Bydgoszcz)

Dominika Sieradzan njest moim zdaniem najsłabszym ogniwem Pilanek ( jednak Matlak ma dla niej dobre zmienniczki na ławce) , a z kolei po stronie Centrostalu mamy Malinowską , która kończyła wiele trudnych piłek w ostatnich meczach w tym także w Kaliszu. Remis

6) libero: Kuehn-Jarek ( Piła) - Leśniewicz ( Bydgoszcz)

chocby nie wiem jak się starała pilska libero to do klasy gry w przyjęciu i obronie , jaką prezentuje Mistrzyni Europy Leśniewicz wiele jej brakuje. Punkt Bydgoszcz .

7) rezerwowe

Kaczorowska , Chojnacka i Shelukina po stronie Piły to jednak wieksze doświadczenie niż niedawne juniorki Naczk czy Wysocka w Centrostalu. Punkt Piła .

Moim zdaniem Farmutil Piła wywiezie zwycięstwo z Bydgoszczy, Dlatego gram:

GCB Centrostal Bydgoszcz - Farmutil Piła
kurs: 1,50
stawka: solidna
Unibet

Do góry
#1874902 - 22/12/2007 15:09 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: ulas]
ulas Offline
addict

Nie wiem dlaczego dodałem Lenę Dziękiewicz do składu Pilanek skoro ona gra w Kaliszu...Ech ta Lena, chyba chodzi mi po głowie \:p Oczywiście środkowe pilskiej drużyny to Bendarek i Shelukhina

Do góry
#1875699 - 22/12/2007 23:47 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: ulas]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

BYDGOSZCZ-PIŁA 2 1,5 Unibet

Tak, Farmutil to dzisiejszy pewniak. Pilankom ostatnio w Bydgoszczy gra się bardzo dobrze i co najważniejsze ostatnio zawsze wygrywa. Uważam, że nawet obecność Marty Pluty nic by nie pomogła. Po prostu Pilanki mają zdecydowanie większy potencjał. Kilka reprezentantek Polski + Teixeira i Szelukhina to zdecydowanie więcej niż Malinowska czy Kuligowska. Nawet słabsza ostatnio forma Pilanek starczy w zupełności na Bydgoszcz. A co do składu przedstawionego przez Ulasa, to w zamian za Sieradzan zagra z pewnością Kaczorowska, która początek sezonu ma dużo lepszy niż Dominika, która jeszcze nic niekawego nie pokazała.

Do góry
#1876334 - 23/12/2007 02:18 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
bolec Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/05/2006
***??? thx z góry

Do góry
#1876337 - 23/12/2007 02:19 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: bolec]
bolec Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/05/2006
Originally Posted By: bolec

***??? thx z góry

Do góry
#1889621 - 29/12/2007 19:42 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: bolec]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

AZS Białystok - Energa Gedania Gdańsk (set hc 1,5:0) 1 1,72
Jak do tej pory Białystok ma 0 w 3 meczach, a Gdańsk 4 w 5 meczach. Jednak nie punkty są najważniejsze w początkowej fazie rozgrywek, a tymi się bukmacher chyba sugeruje. Oba zespoły grały ze sobą kilka razy przed sezonem i dwa razy po 3-1 zwyciężały zawodniczki AZS. Wiadomo, swoje zrobi też własny parkiet i AZS na pewno stać na ugranie dwóch setów. Ponadto trener Gedanii narzeka na grypę wśród swoich zawodniczek i jedzie tylko w 10 osobowym skladzie. W AZSie nie ujrzymy prawdopodobnie tylko Dominki Koczorowskiej.

Do góry
#1889660 - 29/12/2007 20:16 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
lukiwa Offline
Carpal Tunnel

MKS Dąbrowa Górnicza - KPSK Stal Mielec 2 1,6

Z dzisiejszych meczów jeszcze ten mecz jest warty zagrania. Powód: zespół z Dąbrowy ma ogromne kłopoty z rozgrywającą. Podstawowa - Cabajewska ma problemy z kolanem, a rezerwowa Matyjaszek z łękotką. Na ile to wszystko prawda, a na ile fałsz dowiemy się dopiero tuż przed meczem. Ale myślę, że jednak jest coś na rzeczy gdyż MKS wysłał oficjalne pismo do Mielca z prośbą o przełożenie meczu. Oczywiście Milelecki klub nie wyraził na to zgody, gdyż jak mówi prezes Stali: "Nie po to zrywaliśmy dziewczyny w święta na trening, nie po to zorganizowaliśmy specjalne zgrupowanie, żeby teraz odwoływać mecz".
Ponadto w ekipie z Dąbrowy zagra dziś wiele zawodniczek, które grały w przeszłości w Stali: Wysocka, Czerwińska czy Lis. To z pewnością będzie korzyścią dla Stali, bo trener Murdza bardzo dobrze zna te zawodniczki i wie czego można się po nich spodziewać.
Trener Murdza z przeciętnych zawodniczek zrobił naprawdę dobry zespół, który u siebie w tym roku rozniósl Poznań i łatwo ograł Bydgoszcz, a w wyjazdowych potyczkach w Bielsku i Muszynie pozostawił po sobie dobre wrażenie. Stal w końcu liczy na wyjazdowe zwycięstwo po minimalnej przegranej 2-3 w Gdańsku i jeśli nie wygrają w słabiutkiej Dąbrowie to chyba już nigdzie.

Do góry
#2022131 - 03/02/2008 22:11 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: lukiwa]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Podejmijmy probe ozywienia tematu ;\)

Dzis jeden mecz w Bielski lider tabeli podjemuje akademiczki z Poznania. Moim zdaniem Bielszczanki po porazce i slabej grze z PEsaro dzis beda chcialy sie zrehabilitowac i zamazac zle wrazenie po czwartowym meczu, a zrobic to tylko moga w jeden sposob wygrywajac 3-0. O roznicy miedzy ekipami nei bede pisal bo to jest oczywsite. Reasumujac koncetracja przez godzine i po meczu.
Moj typ: Under 160,5 Unibet 1,45

Do góry
#2050023 - 11/02/2008 22:03 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
RiKi Offline
veteran

Meldunek: 19/12/2007
Panowie dzis ostatnie spotkanie w tej kolejce pan pomiedzy zespolami:

AZS Poznan - Centrostal Bydgoszcz

bukmacherzy wystawili kursy 1.6 - 2.10

Pytam osob interesujacych sie bardziej siatkowka zenska czy bydgoszczanki maja szanse na wygrana tego meczu jesli tak to jaka?? dzieki za jakas opinie analizke

Do góry
#2050063 - 11/02/2008 22:21 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: RiKi]
_veni vidi vici_ Offline
veteran

Meldunek: 24/05/2006
Podbijam temat - kursy w unibecie na AZS 1.72 a na Bet-at-home tylko 1.45

Do góry
#2050070 - 11/02/2008 22:26 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: _veni vidi vici_]
RiKi Offline
veteran

no wlasnie w betgunie rano bylpo 1.5 2.5 teraz wzrasta na 1 a spada na 2

niech ktos interesujacy sie doglebniej zenska siata napisze cosik bo stronka http://www.lsk.net.pl to jakas amatorszczyzna

Do góry
#2050198 - 11/02/2008 23:08 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: RiKi]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Bydgoszczanki przed sezonem byly typowane do zamieszanie w naszej lidze plany jednak popsula im kontuzja Marty Pluty pierwszej rozgrywajacej bez ktorej gra sie nie ukladala kompletnie i stad takie niskie miejsce. Jednak teraz ma juz kto ja zastapic gdyz do bydgoszczy sprowadzana Bialoruska rozgywajaca Galkine, ktora jzu bardzo dobrze zaprezentowala sie w meczu z Muszynianka w ktorym zreszta Centrostal zagral bardzo dobrze i byl bliski sprawienia niespodzianki. Ot to chyba tyle moim zdaniem dzis Bydgoszczanki zejda z parkietu zwyciesko ale latwo napewno nie bedzie.

Do góry
#2050205 - 11/02/2008 23:09 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

A i jeszcze wazna infomrajca jest tez iz od zeszlego czwartku druzyna Bydgoska trenuje nowy trener.

Do góry
#2050227 - 11/02/2008 23:13 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Krotko mowiac jak dzis Galkina bedzie tak rozdawac pilki jak z Muszyna oraz uda sie Palacowi ograniczyc poczynania Frackowiak w ataku powinna byc wygrana gospdyn... a jak bedzie zobaczymy... troszku duzo tych postow ale i tak sie w temacie nic nie dzieje ;\)
a moze sie okazac ze komus pomoglem ;\)

Do góry
#2050345 - 11/02/2008 23:39 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
ulas Offline
addict

Zdecydowanie popieram typ na Bydgoszczanki. Kurs 2,0 w unibecie czy nawet wyższy u innych buków to moim zdaniem przesada. Poznański AZS to nie jest znowu jakiś dream team, tylko ligowy średniak i dlatego warto spróbowac zagrac na zwycięstwo Centrostalu, który prezentuje się coraz lepiej i ma lepsze siatkarki niż przeciwnik.

Do góry
#2050379 - 11/02/2008 23:48 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: ulas]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze mi sie cos przypomnialo Bydgoszczanki w zeszlym seoznie w tym samym skladzie ( z Pluta na rozegraniu, ale Galkina naprawde godnie ja zastapi z Muszyna) wygraly dwa razy gladko po 3-0.

Do góry
#2050431 - 12/02/2008 00:02 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Krotko mowiac jak dzis Galkina bedzie tak rozdawac pilki jak z Muszyna oraz uda sie Palacowi ograniczyc poczynania Frackowiak w ataku powinna byc wygrana gospdyn... a jak bedzie zobaczymy... troszku duzo tych postow ale i tak sie w temacie nic nie dzieje ;\)
a moze sie okazac ze komus pomoglem ;\)

oczywiscie wygrana Gosci ;\) przejezyczenie male

Do góry
#2050473 - 12/02/2008 00:14 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
RiKi Offline
veteran

oki panowie ogladalem mecz poznianianek w meczu z liderem i podobala mi sie ich gra ale byc moze to jest taki efekt jak sie gra z uznana marka i liderem grupy \:\)

Do góry
#2050510 - 12/02/2008 00:25 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: RiKi]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Ja mialem troszke inne odczucie pierwszy set przespany przez Bielsko ( co sei czesto zdarza) a pozniej juz mecz tylko w jedna strone...

Do góry
#2050514 - 12/02/2008 00:26 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
ulas Offline
addict

Jeszcze mi sie cos przypomnialo Bydgoszczanki w zeszlym seoznie w tym samym skladzie ( z Pluta na rozegraniu, ale Galkina naprawde godnie ja zastapi z Muszyna) wygraly dwa razy gladko po 3-0.

Pluta gra od tego sezonu w Bydgoszczy \:\) w zeszłym sezonie rozgrywała Śrutowska , która teraz jest drugą rozgrywającą w Muszynie

Do góry
#2050533 - 12/02/2008 00:30 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: ulas]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

a no tak slusznie ;\) tez mi wlasnie cos nie pasowalo w tych skaldach co znalazlem ;\)

Do góry
#2050796 - 12/02/2008 02:06 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
Bydgoszczanki przed sezonem byly typowane do zamieszanie w naszej lidze plany jednak popsula im kontuzja Marty Pluty pierwszej rozgrywajacej bez ktorej gra sie nie ukladala kompletnie i stad takie niskie miejsce. Jednak teraz ma juz kto ja zastapic gdyz do bydgoszczy sprowadzana Bialoruska rozgywajaca Galkine, ktora jzu bardzo dobrze zaprezentowala sie w meczu z Muszynianka w ktorym zreszta Centrostal zagral bardzo dobrze i byl bliski sprawienia niespodzianki. Ot to chyba tyle moim zdaniem dzis Bydgoszczanki zejda z parkietu zwyciesko ale latwo napewno nie bedzie.

No byly bliskie sprawienia niespodzianki rzeczywiscie. Bylismy chyba na innym meczu hahaha
Ale dzis niech wygra Bydgoszcz.

Do góry
#2050821 - 12/02/2008 02:14 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: przyborro]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

no a co nie bylo blisko wyrgania do 2 seta ? Bo chyab na serio bylismy na innych meczach a poza tym ty miales kaca \:p

Do góry
#2051024 - 12/02/2008 02:57 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
no a co nie bylo blisko wyrgania do 2 seta ? Bo chyab na serio bylismy na innych meczach a poza tym ty miales kaca \:p
no ale w siate sie gra do 3 wygranych setow a nie do 1 \:p

Do góry
#2051231 - 12/02/2008 03:40 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: przyborro]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

dawno nie ogladalem Ligi Siatkowki Kobiet ale nawet nie wiedzialem ze tak zenujaco slabe zespoly graja, sorry ale jak sie robi po 6 bledow podwojnego odbicia w jednym secie, a po 12 pkt sie oddaje z wlasnych bledow to chyba nie powinno sie grac w pierwszej lidze??

Do góry
#2051350 - 12/02/2008 04:01 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sturmwind]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

No nie ale nei spadna niestety bo bialystok jest pozazasiegiem \:p

Do góry
#2051783 - 12/02/2008 05:03 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sturmwind]
RiKi Offline
veteran

hehe nic dodac nic ujac fatalny poziom po stronie bydgoszczy w tym meczu sadzac po tabeli to w kazdym . na stronie tego zespolu znalazlem ankiete kibicow

pytanie co bedzie w lutym:
lutnie porazkami 40 % hehe

bvylem pewien w trakcie 1 seta ze bydgoszcz wygra bo lepiej grala mnie bledow a nagle cos sie spitolilo. szkoda bo skovde wygralo macerata tez nie zawodzi.

Do góry
#2052737 - 12/02/2008 08:15 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sturmwind]
Sed Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/07/2007
Originally Posted By: Sturmwind
dawno nie ogladalem Ligi Siatkowki Kobiet ale nawet nie wiedzialem ze tak zenujaco slabe zespoly graja, sorry ale jak sie robi po 6 bledow podwojnego odbicia w jednym secie, a po 12 pkt sie oddaje z wlasnych bledow to chyba nie powinno sie grac w pierwszej lidze??
powiem tak... przypadkiem zagralem AZS dzis, i po 10 min 1 seta bylem przerazony poziomem gry... Cudem wygral PoZnan a powinno byc 3-0 dla bydgoszczy, napewno bede gral w przyszlosci Bydgoszc jako UD

Do góry
#2052740 - 12/02/2008 08:18 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sed]
Sed Offline
Carpal Tunnel

Dobra poszlo \:\)

Wt 12/02/08 01:00 Orlando Magic - Cleveland Cavaliers
handicap NBA 1 (-9.0) 1.91
Wt 12/02/08 01:00 Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks
handicap NBA 2 (-3.0) 1.91
3.65

Do góry
#2052742 - 12/02/2008 08:19 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sed]
Sed Offline
Carpal Tunnel

Ten Post i ten wyzej do kasacji... nie tu to mialo byc \:\) Przepraszam

Do góry
#2052777 - 12/02/2008 08:38 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sed]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Zgadzam sie SED tylko Galkina musi sei wkomponowac bo dzis jej bledy po koniec 1 i 3 seta niesetty byly kluczowe do losow spotkania. W 1 secei podwojne odbicie przy stanie 23-22 a w 3 secie raz nie zrozumiala sie ze srodkowa a pozneij ju przy grze na rpzewagi zle wystawila sposobem dolnym no i skutkiem byla przegrana Centrostalu. Nie tylko ona popelniala glupie bledy tylko cala ekipa bydgoska i to dzis zadecydowalo. A z tym zenujacym poziomem przesadzacie i to mocno.

Do góry
#2075203 - 19/02/2008 02:11 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Dzis juz Galkina nei bedzie popelniala takcih glyupich bleddow w koncowkach setow i bedzie wygrana Bydgoszczanek ;\)

PS Taka cieakwostka Bydzie nie przegrala meczu z Gedania przez 7 lat! Wliczajac w to rowniez puchar polski ...

Do góry
#2075206 - 19/02/2008 02:13 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
Twin Peaks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/01/2003
a kursy na mecz wyśmienite
3,2 na Bwin
2,15 +1,5 w milenium \:\)

Do góry
#2075208 - 19/02/2008 02:15 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Twin Peaks]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

w sobote w Unibecie bylo 4.00 ..... ale bylo \:p

Do góry
#2075318 - 19/02/2008 02:47 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
krycha84 Offline
Carpal Tunnel

Dupa z tego bedzie ... Ta Galkina to jest zenada porpsotu zreszta wszystkei sa glupie ze az zal patrzec

Do góry
#2075325 - 19/02/2008 02:49 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: krycha84]
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
Poziom Bydgoszczy - TRAGICZNY, tak jak w ostatnim meczu, a ja znowu się skusiłem...

Do góry
#2077495 - 19/02/2008 20:33 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Mitul]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

nie tylko poziom zespolu daremny - tam jest tragiczny trener..nie wiem czy sluchacie co on mowi zawodniczkom, jak przegrywaja 10-cioma mowi to samo co jak prowadza 10-cioma. zadnych uwag ktore moglyby cos wniesc do gry, glupie frazesy ktore w szkole podstawowej slysza dzieci na wuefie..

Do góry
#2099645 - 25/02/2008 20:57 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Sturmwind]
ulas Offline
addict

Dziś o godzinie 18:30 (transmisja w Polsacie Sport) w ramach rozgrywek Ligi Siatkówki Kobiet bydgoski Centrostal podejmuje Stal Mielec. Oba zespoły w obecnym sezonie plasują się w dolnych rejonach tabeli ligowej. O ile zespół z Mielca zdążył przyzwyczaic, że co sezon walczy o utrzymanie, to jednak przedostatnie miejsce w tabeli siatkarek z Bydgoszczy jest sporym zaskoczeniem i jednocześnie rozczarowaniem, bo popularne "pałacanki" od lat należały do zespołów walczących o medale w lidze czy o Puchar Polski. Jednak poważna kontuzja rozgrywającej Centrostalu ( Marty Pluty) przed sezonem zupełnie rozbiła zespół. Pierwszą rozgrywającą musiała stac się niedawna juniorka, Justyna Łunkiewicz, która jednak nie radzi sobie z presją i rozgrywa bardzo czytelnie , a jej koleżanki w ataku bardzo często walczą z piłką zamiast z blokiem rywalek. Bydgoscy działacze ściągnęli w trybie awaryjnym Białoruską rozgrywającą Swietłanę Gałkinę i liczą że ona poukłada grę zespołu i zapewni spokojne utrzymanie w lidze. Jednak Gałkina póki co gra bardzo przeciętnie. Po odejsciu do Bielska Karoliny Ciaszkiewicz zespołowi z Bydgoszczy brakuje liderki, która potrafi skończyc ważne piłki w trudnych momentach. Jednak ten mecz jest dla Bydgoszczanek bardzo ważny, gdyż ewentualne zwycięstwo za trzy punkty pozwoli bardzo zbliżyc się w tabeli do zespołów z Mielca, Gdańska i Dąbrowy Górniczej. Siatkarki z Mielca pokonały w pierwszej rundzie rozgrywek Bydgoszczanki 3:1 (25:23, 10:25, 25:17, 25:19) i w tym meczu zdaniem analityków bukmacherskich też są faworytkami ( 1,70 w Bet-at-home i Bwin). Jednak analitycy Unibetu zdecydowanie przesadzili w porównaniu z innymi bukmacherami internetowymi ( Centrostal 2,40 - Mielec 1,50) i dlatego warto spróbowac zagrac w tym meczu u tego buka na zwycięstwo bydgoskich siatkarek. Moim zdaniem jest kilka argumentów, które przemawiają za Bydgoszczankami:
- Stal Mielec jest zespołem przeciętnym , bez gwiazd i jak najbardziej w zasięgu Bydgoszczanek
- zespół z Bydgoszczy jest gospodarzem spotkania
- na ławkę trenerską Centrostalu powraca w tym spotkaniu trener Piotr Makowski ( doprowadził on Bydgoszczanki do wicemistrzostwa kraju , zdobył Puchar i Superpuchar Polski oraz awansował z zespołem do Final Four Pucharu Top Teams); jest to doskonały fachowiec, którego obecnośc na ławce trenerskiej doda skrzydeł Bydgoszczankom

GCB Centrostal Bydgoszcz - KPSK Stal Mielec
kurs 2,40
Unibet

Do góry
#2100184 - 26/02/2008 01:06 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: ulas]
zik Offline
addict

Meldunek: 10/09/2001
Ciekawa analiza Ulas! Mnie akurat przekonałeś do tego typu. Zagrałem za całość, choć niewiele zostało na koncie.

Do góry
#2101106 - 26/02/2008 04:09 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: zik]
zik Offline
addict

Meldunek: 10/09/2001
No i weszło jak po maśle 3:0. Dzięki za tak udany typ. Ciekawe, czy jeszcze ktoś skorzystał?, bo warto było zaryzykować.

Do góry
#2102634 - 26/02/2008 17:07 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: zik]
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
potwierdzam slowa uznania za ten typ, też zagrałem za sporą stawke i obyło się zupelnie bez emocji - świetna robota ulas, świetny kurs.

Pozdro !!!

Do góry
#2117447 - 01/03/2008 20:41 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Mitul]
cybi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/05/2006
witam
co tu taka cisza dzis dwa ciekawe pojedynki jedno na szczycie jedno
w dole tabeli :
bielsko-biala - pila
gedania - dabrowa jak widza te spotkania eksperci jak dla mnie zwyciestwa gospodazy prosze o komentarz bo chcialbym zainwestowc w ten dubelek troszke wiecej kasy \:p dzieki za wypowiedzi

Do góry
#2117465 - 01/03/2008 20:50 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: cybi]
Cholo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/01/2005
w Bielsko mozna wejsc pod warunkiem odpowiedzi na pytanie czy zagra Sadurek

Do góry
#2117474 - 01/03/2008 20:51 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Cholo]
cybi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/05/2006
Originally Posted By: Gvizdek
a gedania ?

Do góry
#2117485 - 01/03/2008 20:55 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: cybi]
Cholo Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: cybi
Originally Posted By: Gvizdek
a gedania ?

wydaje się ze Gedania u siebie jest mocna w stosunku do zespołów (5-10) z drugiej strony nieobliczalny zespół Dąbrowy..

moja rada nie ruszac amatorek od 5 do 10 miejsca \:D bo ten poziom to żenada i tylko nie potrzebne nerwy ;\)

Do góry
#2117491 - 01/03/2008 20:57 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Cholo]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
Milenka nie gra dzis

Do góry
#2117497 - 01/03/2008 20:58 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: RoccoRunner]
RoccoRunner Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2006
Sorry info nie potwierdzone, do kasacji

Do góry
#2117520 - 01/03/2008 21:07 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: RoccoRunner]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Dla mnie Alubrof jest o klasę lepszym zespołem niż Farmutil. Dodatkowo gra u siebie, a rywalki z Piły duża tracą na wyjazdach /chocby kompromitacja w Białymstoku/. Myślę, że warto zagrac na gospodynie po kursach w okolicach 1.4

Do góry
#2139355 - 08/03/2008 00:21 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Bullet]
Nasz Offline
stranger

Meldunek: 08/11/2007
W 14 rundzie dla mnie sa 2 hity po 5 setow:
Winiary-Muszyna i Pronar, ktory jest na fali z AZSem, typy minimalnie na gospodynie.

Edited by Conrad (08/03/2008 00:45)

Do góry
#2148552 - 10/03/2008 22:12 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Nasz]
RiKi Offline
veteran

Stal Mielec - Gedania Gdansk 1.48 2.50

Panowie dzis ciekawe spotkanie pomiedzy druzynami sasiaduyjacymi w tabeli./ciekawi mnie wasza opinia o tym spotkaniu, kogo typujecie jako zwyciezce owego pojedynku?? Ja jestem sklonny postawic wieksza czesc kaski na druzyne przyjezdnych. Obie druyzny co prawda nie graja slabej siatkowki ale mimo wszystko ich poziom gry w niektorych momentach spotkan jest ciut niski,kompromiyujacy troszke lsk( azs b dg poza zasiegiem hehe) Stal przegrala w poznaniu ale kto ogladal mecz widzial ze wynik moglby byc w druga strone natomiast gdanszczanki pokonaly dabrowe
pracujac duzo i spewnosci mecz do latwych nie nalezal jakby moglo sie wydawac przed spotkaniem. Troszke boje sie ze Stal po sukcesie jakim bylo dla nich pokonanie muszynianki bedzie chciala odbic sobie przegrana w poznaniu ipokonac dzis rywalki.Jak wiemy w lsk duzy wplyw ma wlasna hala ktora wpywa nie raz wrecz kompromitujaca na decyzje sedziwoskie. Decyzje korzytsne w wiekszosci dla gospodyn.

wiec co 2 ??? \:D

Do góry
#2148626 - 10/03/2008 23:03 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: RiKi]
walben Offline
old hand

Meldunek: 14/04/2002
1. W Gedanii nie zagra najlepsza zawodniczka Elżbieta Skowrońska
2. Kindze Kasprzak obcięto pensję o polowę więc nie wiadomo jak ta decyzja wpłynie na jej grę

Do góry
#2149383 - 11/03/2008 03:24 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: walben]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Proszę nie robić śmietnika.

Do góry
#2150092 - 11/03/2008 07:21 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: Giertyszek]
RiKi Offline
veteran

tak jak jednak przypuszczalem walka do konca ale jednak lepsze w tiebreaku okazaly sie gdynszczanki pokonujac stal do 13. Ostatnio dochodowa ta zenska liga a zwlaszcza te poniedzialki \:\)

Do góry
#2180444 - 20/03/2008 05:02 Re: Liga Siatkówki Kobiet 2007/2008 [Re: RiKi]
Cholo Offline
Carpal Tunnel

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08