Witam, witam!
Dziś mamy sporo spotkań, czasami to nawet niezbyt dobrze gdyż można przekombinować mając do wyboru tak wiele różnych opcji

Tak to się jakoś ułożyło, że bardziej wpadły mi w oko mecze na Wschodzie...tak więc zaczynam!
Charlotte Bobcats-Indina Pacers
Bobcats po fajnym początku (wygrane z MIL i @ MIA) zanotowali dwie klęski (bo jak inaczej nazwać 83:115 z PHO i 63:94 @ PHI

).
Przyczyną tak małych zdobyczy punktowych jest z pewnością osłabienie brakiem podstawowego PG -
Raymonda Feltona (jego dotychczasowe statystyki- 36 min, 7 ast i 19 pkt ///na mecz- muszą budzić szacunek).
Brak dobrego rozegrania powoduje konieczność oddawania rzutów z nieprzygotowanych pozycji, a co za tym idzie fatalną skuteczność (w meczu z PHI 23/76 = 30,7% skuteczności, a za 3pkt 0/13 = 0% skuteczności

).
Jakby tego było mało w ostatnim meczu "wysypał" im się również podstawowy center -
Primoz Brezec (grał jedynie 7 minut). Nie jest to może gwiazda pierwszego formatu, ale na pewno ważny element w rotacji Charlotte.
Obaj wspomniani przeze mnie zawodnicy mają póki co status "QUESTIONABLE" , więc ich sytuacja nie jest do końca znana.
Ich brak byłby BARDZO dużym osłabieniem Bobcats.
Kilka słów o
Pacers.
Podobnie jak ich dzisiejsi rywale udanie rozpoczęli sezon (3 wygrane z rzędu), a potem przyszła wysoka porażka z Clippers (89:104) - i ten fakt może być niepokojący.
Ze składu wypadł im
Diogu, ale nie jest to straszna wiadomość, gdyż powrócił właśnie
Troy Murphy i z pewnością dobrze zastąpi swojego kolegę.
Ciekawa pierwsza piątka - Tinsley, Granger, Dunleavy, J.O'neal, Foster wspierani z ławki przez Murphy'ego, Danielsa, czy Rush'a
daje przesłanki ku temu, że to właśnie Pacers będą dziś górą (szczególnie w obliczu osłabień Bobcats)!
Typ na ten mecz:
Charlotte Bobcats-
Indiana Pacers @
~ 1,95__________________________________________________________
Philadelphia 76ers- Toronto Raptors
76ers podejmują Raptors, z którymi przegrali w pierwszym meczu sezonu 97:106.
Póki co gospodarze nie mogą ustabilizować formy i zwycięstwa przeplatają porażkami. Nie można się temu w sumie dziwić, nie jest to "wielka ekipa" i nie ma w swych szeregach "wielkich graczy". Przepraszam wszystkich fanów 76ers, ale dla mnie jest to po prostu NIJAKA drużyna
(dlatego napisałem o nich tak mało i chaotycznie)
Raptors. Po bardzo dobrym początku (wygrana z PHI i ZMASAKROWANIE NJ na ich parkiecie 106:69 (!) ) zapowiadali się na jedną z głównych sił na Wschodzie(nie mówię, że jeszcze tak się nie stanie

) ...jednak potem przyszły 3 porażki z rzędu (BOS, @ MIL, ORL). Trochę to dziwne, bo ani skład, ani ich filozofia gry nie uległy zmianie.
Toronto to chyba drużyna z najszerszym składem w NBA - Ford, A.Parker, Kapono, Bosh, Bargnani, Delfino, Calderon, Dixon, Humphries, Nesterović, Garbajosa...praktycznie KAŻDY z nich może rzucić ok 20 (i więcej) punktów.
Myślę, że dziś jest dobra okazja, by powrócili na zwycięską ścieżkę!
Typ na ten mecz:
Philadelphia 76ers-
Toronto Raptors @
~ 1,85_________________________________________________________
Detroit Pistons- Los Angeles Clippers
Tłoki grają swoje. Spokojna wygrana @ MIA, zdecydowane zwycięstwo @ ORL, trochę męczarni w domu z nieobliczalną ATL i niewielka porażka ze zdeterminowanym i głodnym zwycięstwa CHI.
Trzon zespołu utrzymany- Billups, Hamilton (już gra), Prince i R.Wallace..[Ben Wallace (ah...Big Ben

) ].
Myślę, że czas na pewną wygraną we własnej hali!
LAC są rewelacyjni na początku rozgrywek, ale...
Ze składu wypadł im główny strzelec
Cuttino Mobley, w ostatnim meczu z powodzeniem jego strzelecką rolę przejął Sam Cassell (35pkt), jednak wątpię by ten wiekowy gracz dwa razy z rzędu popisał się tak świetną skutecznością.
Po 4 wygranych z rzędu czas na porażkę, a Detroit jest do tego idealnym miejscem

DEEEETROOOIIIT BASKETBALLLL!!!!!!
Typ na ten mecz:
Detroit Pistons -Los Angeles Clippers
H(0-6) @
1,90 Tyle ode mnie.
Czekam na Wasze typy i opinie.
Życzę powodzenia i pozdrawiam

c.d.n.