Zapłaciłem na stacji benzynowej kartą, ale koleś nie chciał mojego podpisu na kwitku. Wsiadłem i odjechałem. I teraz się zastanawiam czy mogę odzyskać pieniądze wydane na paliwo? Bo teoretycznie za nie nie zapłaciłem (brak podpisu), a praktycznie to ja płaciłem (numery samochodu, wizerunek na kamerze). Ktoś może mi doradzić czy warto?
Mam takie pytanie. Może ktoś miał podobną sytuacje i sie orientuje. Miałem wypadek samochodowy, nie z mojej winy. otrzymłem odszkodowanie z Oc winnego, zwrócili mi też za lawete, teraz gdy naprawie auto musze wykonać dodatkowy przegląd aby odzyskać dowód rejstracyjny. I tu nastepuje moje pytanie. Czy towarzystwo ubezpieczeniowe zwróci mi koszty przeglądu ? Mam prawo sie tego domagać czy przegląd robie na swój koszt?
na tej stronie pod nr 3 hemnes komoda jest taki spot wyborczy. chciałbym go sciagnac na dysk ale niewiem jak mozna w prosty sposob go skopiowac, pomozecie??
panowie jak zgubilem legitymacje szkolna (uczelnia) to musze to gdzies zglosic? ktos moze na przyklad wstawic moje zdjecie i jezdzic na Niej MZK nie chcialbym abym dostal za jakis czas niezaplacone mandaty za jazde bez biletow...
Zdaje sie że jeśli tego nie zgłosisz na Polcije (legitymacja studencka to w koncu dokument tożsamości) to dziekanat nie wyda ci nowej. Najlepij właśnie zapytaj w dziekanacie
Zbigniew
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
Ktoś by musiał podpisać mandat. Jakbyś dostał zawiadomienie, to myślę, że nie miał byś problemu z wytłumaczeniem się. Przecież to nie twój podpis. Poza tym naklejone zdjęcie nie miałoby pieczątki. Niby można 2zł odcisnąć, ale wtedy wina kanara, że dał się zrobić w chvja. Tak mi się wydaje.
Mam takie pytanie. Może ktoś miał podobną sytuacje i sie orientuje. Miałem wypadek samochodowy, nie z mojej winy. otrzymłem odszkodowanie z Oc winnego, zwrócili mi też za lawete, teraz gdy naprawie auto musze wykonać dodatkowy przegląd aby odzyskać dowód rejstracyjny. I tu nastepuje moje pytanie. Czy towarzystwo ubezpieczeniowe zwróci mi koszty przeglądu ? Mam prawo sie tego domagać czy przegląd robie na swój koszt?
Powinni... Bo niby dlaczego ty masz płacić za to ze swojej kieszeni?
Powinni... Bo niby dlaczego ty masz płacić za to ze swojej kieszeni?
weź najpierw zadzwoń do TU i się zapytaj. jak będą robili jakieś problemy, to będziemy myśleli. (chyba) Zgodnie z orzecznictwem Sądu Najwyższego możesz nawet domagać się zwrotu kasy za taksówki, jeżeli nie można jeździć autem, bo jest w serwisie...
Tak jak Stach napisal, o co Ci chodzi? Nie wszedzie sie daje podpis. Ty jakis typowy Polaczek jestes widze, nie ma podpisu to wykorzystac jak sie da :/
lelu
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
masz leb i chui to kombinuj ;] wolalbym sam zakombinowac niz jakby ktos mial zakombinowac na mnie wtaki sposob, taka prawda dopoki sie ktos z czyms nie zetknie osobiscie... ;]
Wyluzuj Kylo. Ciekawy byłem jak ta sytuacja wygląda z prawnego punktu widzenia. Na rachunku z podpisem daje się podpis. Jeśli kogoś nie znasz - nie wydawaj opinii (to samo do Stacha, nie chciałem do tego wracać).
micha$ - zastanawiam się i nie wiem, paragon?? potwierdzenie??
Mi głównie chodziło o tym co napisałeś z rachunkami (fakturami) że teraz nie zawsze trzeba podpis. Zobacz chociżby jak teraz wygląda faktura ze Statoil