Strona 3 z 10 < 1 2 3 4 5 ... 9 10 >
Opcje tematu
#1577871 - 10/09/2007 21:39 Re: NFL - sezon 2007 [Re: mogarycz]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
I to juz byl jego 7my Pass TD w karierze ;\)
Niezwykle uniwersalny zawodnik \:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#1577897 - 10/09/2007 21:55 Re: NFL - sezon 2007 [Re: mogarycz]
APOLLYON Offline
Celtic Glasgow FC

Meldunek: 19/12/2003
Moje typki też wskoczyły, choć były "marne" kursy (Colts, Patriots i CHARGERS).

Na dzisiaj zagram Ravens na wyjeździe w "Dżungli" u Bengals.

Handicap +3 na Ravens jest według mnie najrozsądniejszym rozwiązaniem, gdyż z uwagi na dobrą defensywę "Kruków" nie wiem czy linia 40,5 pkt zostanie przekroczona...

Co do drugiego meczu... Wiele przemawia za 49ers.

Nie jestem jednak ekspertem NFL i nie bardzo znam charkterystykę obu zespołów, QB itd.

Jak dla mnie 49ers - @1,54
Ravens +3 @1,87

Do góry
#1578073 - 10/09/2007 22:51 Re: NFL - sezon 2007 [Re: APOLLYON]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Uff Dallas i zwłaszcza Seattle uratowały mi tyłek w tej kolejce.

Ale trochę zaskoczeń jak dla mnie było. Przede wszystkim Jaguars, którzy odstawili niezłą żenadę. Więcej też się spodziewałem po Phili i St. Louis (Jackson zagrał tragicznie).

Dziś kolejne dwa ciekawe mecze, ale jeszcze się nie zdecydowałem czy będę coś grał. Na pewno będę kibicował Ravens i mam nadzieję, że Lewis, Reed i spółka zamkną całkowicie ofensywę Bengals. Ale też mam nadzieję, że ich ofensywa wreszcie zacznie grać jak trzeba wraz z przyjściem Willisa McGahee.

Do góry
#1578090 - 10/09/2007 22:59 Re: NFL - sezon 2007 [Re: Ghost]
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/09/2003
ja też dzisiaj kibicuję Ravens, żeby przypadkiem mój rywal ze mną nie wygrał w naszej lidze ;\) poza tym nie wiem na ile ich obrona jest szczelna żeby zatrzymać ofensywę Bengals. Na papierze mają super obronę, ale w meczu może być różnie..nie wiadomo jak się ułoży. jak dla mnie no bet ze wskazaniem na Ravens ;\)

Drugi mecz to też niewiadoma. wydaje mi się, że każdy wynik możliwy, ale jeśli miałbym stawiać na to kasę to chyba na gospodarzy. własne boisko i kibice na ogół pomagają.

Do góry
#1578817 - 11/09/2007 02:39 Re: NFL - sezon 2007 [Re: mogarycz]
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Czesc Panowie \:\)

Coz z wczorajszego dnia post factum mialem same emelki Seattle, Phila, Carolina (mogarycz ;\) , NE, Pitts, Minnesota i Houston wiec jak widac zarobiony jestem ;\) Tylko McNabb i Orly daly ciala, reszta wykonala zadanie..

Pierwsze spostrzezenia, wychodzi ze KC Chiefs juz nie beda druzyna overowa, Indianapolis po 1 kolejce moim typem na Superbowl \:D ale kto by typowal to po 1 kolejce. Atlanta bedzie chyba chlopcem do bicia.. Fajnie wystartowali "moim" Lions i dobry wystep Kitny. Niestety na zywo obserwowalem tylko troche meczu Seattle wiec moze ktoc co widzial wiecej cos napisze.

Na dzisiaj.. jednak Cincinnati, Bengals to jedna z moich ulubionych druzyn bardzo lubie Carsona Palmera zobaczymy jak dzisiaj zagraja.. Zobaczymy co pokaze RB Mc Gahee nowy nabytek Ravens.. bo z 2 QB wyzej cenie i jak napisalem kibicuje Palmerowi.

CIN @1,65 5/10

W ostatnim meczu kolejki otwarcia.. gram Arizone ale z czysto "fantazyjnego" punktu widzenia \:D mam po prostu Matta Leinerta i Fitzgeralda w moje druzenie ktora postara sie jeszcze dopedzic Fehera \:\) Ofensywa Arizony wyglada naprawde niezle.. Edgerrin James ma dopiero 29 lat i moze powtorzy sezony w Coltsach gdzie zdobywal po 13 TD's wiec gra biegowa moze byc pozytywem, do tego 2 naprawde dobry WR's Boldin i Fitzgerald rozwojowi nie mowiac o Leinercie..

Lupus napisal ze nowy sztab trenerski moze wreszcie pouklada ta druzyne ale jednak ostatnie miejsce... Hmmm, ja widze duzego czarnego konia \:\)

Arizona na gieldzie Betsson 2,7 3/10... nastepne ich zwyciestwa bede gral mocniej \:\)

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#1579003 - 11/09/2007 03:38 Re: NFL - sezon 2007 [Re: g00niek]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
A ja sie skusze chyba na typ Niners \:\)

Co do Bengals - Ravens

Chyba wiekszosc patrzy na Baltimore, przez pryzmat ich obrony, fakt ze to co wyczyniali rok temu bylo niewiarygodne.
Tylko 3 porazki, w tym w dywizji tylko jedna na wyjezdzie z...Bengals ;\)

Ale to dla mnie No bet \:\)

Do góry
#1579399 - 11/09/2007 05:30 Re: NFL - sezon 2007 [Re: lupus]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Arizona Cardinals / San Francisco 49ers over 46 @ 1.952

To jedyny typ na dziś, oparty na statystykach.
* Over is 25-8 in ARI last 33 games as an underdog.
* Over is 28-9 in ARI last 37 road games.
* Over is 8-3 in ARI last 11 vs. NFC West.

W ostatnich 10 spotkaniach między tymi drużynami - over 7-3

Trochę niepokoi mnie fakt, że wszyscy to grają, ale co tam.

Mimo chęci nie mogę się zdecydować co zagrać w meczu Baltimore.

Do góry
#1579595 - 11/09/2007 07:28 Re: NFL - sezon 2007 [Re: Ghost]
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Tp na over w meczu miedzy dwiem naprawde silnymi ofensywami, tak jak pisalem Arizona do tego 49ers z Frankiem Gore'm... over 45 wydaje sie byc dobra opcja

Natomiast dolozylem jeszcze do swoich pomyslow under w pierwszym meczu.. BAL @ CIN under 40

Do góry
#1579610 - 11/09/2007 07:51 Re: NFL - sezon 2007 [Re: g00niek]
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

ja zgodnie z poprzednimi postami NO BET, ale.... ;\)

oglądam właśnie Monday Night Football Countdown na ESPN i tam koleś na stadionie właśnie mówił, że plan obronny Bengals to "Atak, atak, atak" ;\) więc to by sugerowało jednak over 40

no nic..zobaczymy. mecz obejrzę, przynajmniej pierwszą połowę

Do góry
#1580117 - 11/09/2007 19:16 Re: NFL - sezon 2007 [Re: mogarycz]
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

obejrzałem cały mecz Bengals vs Ravens i muszę przyznać, że trochę się działo...

w skrócie: McNair tragicznie..ile miał fumble to ciężko nawet zliczyć chyba z 4-5 fumble! Inni też nie byli lepsi. Dodatkowo na końcu McNair musiał zejść z powodu jakiejś drobnej kontuzji i wszedł Boller, który pod sam koniec, gdy siedzieli na ostatnich 4 yardach żeby wyrównać stan meczu to wtedy Boller rzucił tak, że było interception w End Zonie i ostatecznie wygrali Bengals. Chociaż zwroty akcji były. Najlepszy wówczas, gdy niespodziewanie Ravens wyszli na prowadzenie po TD po wcześniejszym fumble Bengals. Ogólnie fajny mecz \:\)
Jednak futbol jest grą piekielnie ciężką..ileż było ostrych wejść, Ray Lewis lekka kontuzja, McNair lekka kontuzja, Carson Palmer momentami kuśtykający, Chad Johnson z jakimś naciągnięciem nogi w kolanie (nie przeszkodziło mu to w dobrym meczu) itd itd...nawet trener Bengals chodził o kulach...:D

no to chyba tyle..

ogólnie gdyby nie ten krótkotrwały zwrot akcji można by powiedzieć, że Bengals kontrolowali wciąż przebieg meczu a fatalny mecz miał McNair. Bengalsi dobrze blitzowali i cisnęli wciąż McNaira, który popełniał przez to błędy. z drugiej strony kiepsko był trochę chroniony.

Do góry
#1580249 - 11/09/2007 19:45 Re: NFL - sezon 2007 [Re: mogarycz]
Mathiass Offline
old hand

Meldunek: 31/08/2007
Ta ostatnia akcja przy endzone to nie byl blad Bollera, rzucil bardzo dobra pilke(na wysokosc mostka) to Heapa, ten jednak nie zdarzyl jej "zamknac" i odbila mu sie od pada w gore w rece do zawodnika DL. Ogolnie znakomita gra Reed'a w obronie, cudowny return zakonczony TD, oraz jeden big hit. Troche slabsza postawa Heapa w tym spotkaniu ktory kolejny sezon bedzie zapewne nr 1 w ofensywie Ravens, a to niestey moze byc za malo na walke o Super Bowl.

P.S.Slaby debiut Mcgahee

Do góry
#1580802 - 11/09/2007 22:56 Re: NFL - sezon 2007 [Re: Mathiass]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Chłopaki, a możecie coś powiedzieć o sędziowaniu w tym meczu? Bo przeglądam sobie amerykańskie fora i widzę nawet komentarze o ustawieniu wyniku... A o czymś takim nie tak często piszą.

Oakland wreszcie podpisali kontrakt z nr 1 draftu JaMarcusem Russelem. Jest to najwyższy w historii kontrakt dla rookie. Zobaczymy czy jest faktycznie warty tych pieniędzy (choć pewnie nie zagra jeszcze przez parę kolejek)

Do góry
#1581005 - 11/09/2007 23:50 Re: NFL - sezon 2007 [Re: Ghost]
Mathiass Offline
old hand

Jesli chodzi o sedziowanie to pewnie pisza o sytuacji gdy Heap zlapal podanie w endzone, ale 1 z sedziow rzucil flage dopatrujac sie OFFENCE PASS INTERFERENCE. Jednak byla to dobra decyzja, Heap odepchanl DB's Bengals robiac sobie pol metra miejsca.

Co do pozostalych decyzji bylo pare kontrowersyjnych ale bez przesady w kazdym meczy takie sie zdarzaja. Ravens samym Heap'em i running game w playoffach za wiele nie zwojuja, znow przyjdzie mecz gdzie defensywa zagra dobrze ale przegraja po FG.

Co do Russela to moze jeszcze dlugo czekac na gre, tym bardziej ze McCown zagral dobry mecz

Do góry
#1581911 - 12/09/2007 04:43 Re: NFL - sezon 2007 [Re: Mathiass]
APOLLYON Offline
Celtic Glasgow FC

Meldunek: 19/12/2003
Panowie! W niedzielną/poniedziałkową noc mecz
New England Patriots - San Diego Chargers.

Kurs na gości jest, jak dla mnie, dość wysoki (2,72 expekt).
Chargers są moim faworytem do SB i dobrze byłoby wygrać ten mecz, aby mieć psychologiczną przewagę przed play-off, w których mogą się spotkać.

Na forum mamy kilku ekspertów, ludzi znających się na rzeczy i na pewno, coś na temat tego spotkania napiszecie.

Ja będę śledził jak "zachowuje się" kurs, ale raczej jestem zdecydowany na Chargers.

Do góry
#1581927 - 12/09/2007 04:47 Re: NFL - sezon 2007 [Re: Mathiass]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2007
Jacksonville Jaguars -10.5 @ 2.06

Ladny kurs na Pinnie i w dodartku nisko ustawiona linia handicapu , w dodatku Jaguary graja u siebie.
Obydwie druzyny pzregraly pierwsze mecze , ale Jacksonville 3 punktami , prez przegrana w 3 czesci 7-0. Dobrze zagral QB Jaguarow Garrard.
Atlanta pzregrala na wyjezdzie z Wikingami 24-3 i w tej kolejce znow bedzie musiala grac na wyjezdzie. Vick jak wiadomo zgraniety za walki psow i niema kto grac , Atalnta z Wikingami zodbyla punkty jedynie po Field Goalu.
Linia UO 34.5 - jak dla mnie niziutka troszke , ale wiadomo ze niebedzie strugany wynik w okolicach 60 punktow , prog niski poniewaz Jacksonville ma dobra defensywe , a Falcons bedzie dotsrczycielem zwyciestw jak dla mnie.

Ja na NFl znam sie niezabardzo , ale taki typ mi sie rzucil w oczy. Od 1999 roku na 6 meczy tylko 2 zwyciestwa Jaguars , ale po tym co sie dzialo osttanio , razcej ta seria bedzie sie wyrownywac wg mnie.

Do góry
#1586028 - 13/09/2007 17:16 Re: NFL - sezon 2007 [Re: Ludwiczek]
Mathiass Offline
old hand

Bardzo dobra informacja nadeszla w nocy z USA, Kevin Everett nie bedzie spralizowany i bedzie chodzil. Zaczal juz wykonywac ruchy rekoma i nogami.

Do góry
#1593746 - 16/09/2007 02:21 Re: NFL - sezon 2007 [Re: Mathiass]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
JAkies typy ,sugestie na 2 kolejke NFL ???

Dla mnie ladnie wygladaja takie opcje

NO -3 nie powini miecproblemow z TB wkoncu maja duzo lepsza DEF moim zdaniem.
DAL -3 Gwiazy nie powinnny miec klopotow ze slabymi delfinkami ,ja zeroezentuja taka forma jak z pierwszego spotkania toi -10 pokryja
SEA-3
PIT-10 powinni dac rade i to spokojnie ,ale to 1 taki wysoki Hendi w sezonie k tory mam amiar zagrac i troche kolana lataja \:D Ale jesli QB PIT zagra tak jak w 1 meczu sezonu to o wynik mozna byc spokojnym.
MIN+3 i tu zagram chyba takze WIN Vikingow

Do góry
#1595323 - 16/09/2007 18:56 Re: NFL - sezon 2007 [Re: raiders_]
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

Witam.

Na dziś proponuję takie 4 typki:

Minnesota Vikings u Detroit Lions
Zakład na zwycięstwo - Typ: Minnesota Vikings
Kurs: 2.50

Detroit nieźle zagrało w pierwszym meczu, ale jeszcze lepiej zagrała wg mnie Minnesota. Mają teraz mojego ulubieńca Petersona i póki co nadal na nich będę grać. Kto wie...może to będzie dostarczyciel kasy i dobrych kursów w tym sezonie, zwłaszcza, że obrona nie raz pokazała, że jest dość dobra. Na pewno na tyle dobra by mieć spore szanse z Detroit.

2. Cincinnati Bengals u Cleveland Browns
Spread - Typ: Cincinnati Bengals -7
Kurs: 1.83

wciąż gorzej i gorzej jeśli chodzi o spread. w sensie powiększają go na niekorzyść grających na Cincy, no ale ten kto widział mecz przeciwko Baltimore ten jest raczej pewny wyniku tego meczu ;\) niewiadomo jak zagra Anderson w roli pierwszego QB Browns..

3. Seattle Seahawks u Arizona Cardinals
Spread - Typ: Seattle Seahawks -3
Kurs: 2.00

Trochę się dziwie tak małemu spreadowi. Jak na razie Seahawks wyglądają mi na znacznie silniejszą ekipę niż Cardinals..

4. San Diego Chargers u New England Patriots
Spread - Typ: San Diego Chargers +3,5
Kurs: 1.95

Jestem jednym z tych, którzy widzą wyrównany mecz, który rozstrzygnie się kopem za 3 pkt. albo łatwą wygraną Chargers. Raczej nie widzę wygranej Patriots tym razem. zbyt dobra obrona Chargers. W meczu vs Chicago pokazali, że mogą wygrać nawet jak LT nie zdobywa jardów biegiem...

Do góry
#1595531 - 16/09/2007 20:28 Re: NFL - sezon 2007 [Re: mogarycz]
Mathiass Offline
old hand

Steelers-10 7/10

Jesli Big Ben zagra podobnie jak w 1 kolejce to moze byc ponad 15 pkt roznicy.Ward zaprezentowal sie dobrze, Parker rowniez. Bills zaprezentowalo sie dobrze w 1 meczu, ale niestety druzyna ta przez ostatnie dni byla skupiona przedewszystkim na informacjach ze szpitala o stanie zdrowia Kevina Everett'a, wielu zawodnikow wypowiadalo sie po tym spotkaniu ze doszlo do nich jakie niebezpieczenstwo moze niesc tak niegroznie wygladajacy tackle i jak kruche jest zdrowie.Najgorsze co moglo ich spotkac do zakodowanie sobie w glowie ze cos moze sie stac.Po takim zdarzeniu najlepiej jest jak najszybciej wyjsc na boisko dostac albo wykonac pare tackle zeby to co najgorsze nie zostalo w glowie.

SŁABE ODPADNĄ, WYTRWAJĄ TE TWARDSZE...

Steelers ML 10/10

Jestem ciekaw co "ciekawego" pokaze nam dzisiaj najwieksza "pussy" w historii NFL Reksio Grossman. Sama defensywa to moze byc za malo w tym sezonie, odszedl Jones teraz Grossman musi wiecej grac passing game.

BEARS-CHIEFS UNDER 34.5 6/10

Dzis w PLFA bardzo wazne spotkanie ktore rozstrzygnie o Wild Card
w Play-off.

Devils-Miners

Wroclawianie oslabieni po okresie przerwy brakiem paru zawodnikow, rowniez przeszli ciezki oboz, ale juz nie raz pokazywali ze w najwazniejszych momentach graja lepiej niz sie mozna po nich spodziewac. Mimo wszystko moj typ na dzisiaj:

Miners roznica ponad 7 pkt
Running game Silesi moze byc zabojczy dla Diablow

Pozdrowienia!

Do góry
#1596873 - 17/09/2007 00:45 Re: NFL - sezon 2007 [Re: Mathiass]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Cincinnati Bengals (-7) @ 1.952

Tu podobnie jak mogarycz, widzę zwycięstwo Bengals. W zasadzie nie ma się co rozpisywać, Browns są klasę niżej, choć przyznam, że miałem nadzieję, że się w tym roku poprawią.

Tennessee Titans (+7) @ 1.870

Ostatnio mecze między tymi drużynami są dość zacięte. Titans zaskakują, wygrali bardzo ciężki mecz w Jacksonville, myślę, że mogą sprawić trochę kłopotu Colts.

St Louis Rams (-3) @ 2.020

Jedna z najlepszych ofensyw zeszłego sezonu zagrała tragicznie w pierwszym meczu. Ani Jackson ani Bulger nie potrafili nic zrobić w starciu z Carolinką. Trudno jednak oczekiwać od takiej ofensywy żeby dwa mecze z rzędu zagrali tak źle. San Fran to jeszcze nie jest drużyna z najwyższej półki i na pewno jest do pokonania.

New Orleans Saints (-4) @ 1.885

Saints muszą się trochę ogarnąć po wysokiej porażce z Colts. Mieli dużo czasu na "przemyślenia" i jestem pewien, że się poprawią. Bucs zresztą zwyczajnie nie mają co im przeciwstawić. Owszem, obrona jest dość mocna, ale kto ma grać w ataku? Cadillac Williams prawdopodobnie nie zagra.

Na pewno jeszcze kilka typów niedługo dojdzie. Jak zwykle będzie ich za dużo

Do góry
Strona 3 z 10 < 1 2 3 4 5 ... 9 10 >

Moderator:  rafal08