#1556348 - 03/09/2007 09:23
konkurs hokejowy XII edycja - regulamin, zapisy dyskusja
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/05/2004
|
1. W każdym tygodniu gramy 7 spotkań hokejowych + 8 i 9 spotkanie tzw. UNDERDOG . - typujemy maksymalnie 4 typy dziennie - łącznie z UNDERDOGIEM - mecze wpisujemy w tych samych dniach w których dane spotkanie ma się odbyć- nie dotyczy to NHL. - UNDERDOGA podajemy w dowolnym dniach w tygodniu przy czym wolno podać tylko 1 UNDERDOGA dziennie, 2 razy w tygodniu, ma być to jednak wyraźnie zaznaczone, iż to jest ten typ (najlepiej Boldem zaznaczyć, ze jest to UNDERDOG) - buki (STS, Profesjonal, Toto-Mix, Milenium, Bwin, Unibet, Expekt, Centrebet, Nordicbet, GB - bez P2P, Bet365, Pinnacle, Sportignet, Olympic) - mecze, które obstawiamy mogą pochodzić z 1 i 2 lig światowego hokeja(NHL, Eliteserien, DEL, SM, Extraliga itd.), turnieje międzynarodowe i pucharowe, puchary kraju - nie gramy meczow z lig nizszych niz 2-ga w danym kraju - mecze obstawiamy w systemie 1X2 gramy też totale, handicapy i poszczególne tercje 2. Kurs granego meczu musi być powyżej 1.5 (1,5 też może być) - przy podawaniu spotkań od "uliczników" (STS, Profesjonal, Toto-Mix, Millenium )musimy uwzględniać podatek "w zaokragleniu" (czyli typujemy kursy większe/równe 1,60) - kursy mają być podawane aktualne (raczej nie korzystajcie z ze starych ulotek STS czy Profesjonala) - UNDERDOGI podajemy po kursie większym/równym 2,4 natomiast od "uliczników" kurs musi być większy/równy niż 2,6 - nie istotna jest wysokość kursu, liczy się sam mecz. - nie wolno podawać typów na mecze które już trwają, lub które się skończyły, pomimo podawanej innej godziny, bądź daty rozpoczęcia spotkania w ofertach buków -typy podajemy do momentu przyjmowania zakladow przez danego buka (naziemni do rozpoczecia spotkania gdyz np sobota niedziela wczesniej zamykaja). - nie wolno grac ewidentnych pomyłek buków - typ podany niezgodnie z regulaminem ale nietrafiony traktowany jest jako nietrafiony natomiast jesli typ byl trafiony trzeba go powtorzyc.Poprawki i uzupelnienia do chwili zakonczenia przyjmowania zdarzen 3. Trafione i niecelne typy są sumowane (np. 5 trafionych 2 nietrafione 5-2) - jeśli uczestnik konkursu podał typ , na ktorego zgodnie z zasadami bukmachera przysluguje ZWROT moze on powtorzyc dany typ ( musi to tylko dokladnie opisac za co jest zagrany ten zwrot) - trafiony typ za UNDERDOGA (UD) jest liczony jako +2, niecelny jako 0. - trafienie bilansu typów podstawowych 7-0 daje 1 dodatkowy punkt - wszystkie typy zamieszczane są w dziale KONKURS-HOKEJ (Europa-NHL)- XII edycja - edytowanie postów jest zabronione . 4. Wybrany mecz może typować maksymalnie 3 uczestników konkursu, po podaniu zdarzenia jako 3 osoba należy zaznaczyć przy nim stop = - UNDERDOGA mogą typować 2 osoby jednakowo (sytuacja ze znakiem również obowiązkowa) - czyli np. spotkanie drużyny A z drużyną B może postawić na A - 3 osoby (UNDERDOG 2) - jeśli ktoś będzie typował ten mecz jako 4 osoba z kolei i jego typem będzie B, X, lub XB może to spotkanie zagrać. - UNDERDOGÓW nie można grać z tym samym spotkaniem, które mamy w typowaniu podstawowym - z JEDNEGO meczu JEDNA osoba moze podac tylko 1 zdarzenie ( ( over/under , 1,X,2 , strzelenie gola przez druyzne itp )na mecz poza pojednykami H2H graczy , badz strzelaniem goli przez graczy z danego pojedynku 5. Wpisowe do wzięcia udziału w konkursie wynosi 50 PLN - pieniądze należy przelać na konto skarbnika do dnia ........ roku włącznie - po w/w terminie, Ci którzy nie wpłacili wymaganej sumy zostają wykreśleni z konkursu - numer konta będzie przesłany każdemu uczestnikowi na maila. - przy przelewie należy zaznaczyć nicka, który będzie brał udział w konkursie - Podział puli: 50-30-20 % dla pierwszej trojki w konkursie - W przypadku równej ilości punktów na koniec konkursu to nagrody sa proporcjonalnie dzielone pomiedzy zainteresowanych. 6. Czas trwania konkursu - konkurs zaczyna się z dniem ........ (poniedziałek). - definitywny koniec XII edycji konkursu hokejowego będzie miał miejsce po pełnych 10 tygodniach gry - możliwość tygodniowego lockoutu w konkursie w razie gdyby była mała ilość meczy do typowania (ogłaszane zaraz na początku tygodnia) NOWINKI: 1. Mozna podac do 4 typow jednego dnia ( lacznie podstawowe z dogiem) przez danego uczestnika. 2. W przypadku zwrotu za jakies wydarzenie( asian handicup, czy total na linii 5,0 postepujemy zgodnie z zasadami dangeo buka gdzie bylo grane ) czyli najczescij powtorzenie typu na ogolnych zasadach. 3. Z JEDNEGO meczu JEDNA osoba moze podac tylko 1 zdarzenie ( over/under , 1,X,2 , strzelenie gola przez druyzne itp )na mecz poza pojednykami H2H graczy , badz strzelaniem goli przez graczy z danego tego pojedynku - a wiec nie mozna juz grac ponizej 1,5 i np remis w tercji lub bramka do 9 min i over w meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1556350 - 03/09/2007 09:26
Re: konkurs hokejowy XII edycja - regulamin, zapisy dyskusja
[Re: Januch]
|
Carpal Tunnel
|
pozwoliłem sobie założyć ten temat, jako że sezon hokejowy tuż tuż. mam nadzieję ze vonseb podejmie się organizacji XII edycji konkursu hokejowgo. ja zgłaszm chęć udziału jak również deklaruje pomoc przy podliczaniu typów pozdrawiam i zachęcam do udziału w konkursie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1556423 - 03/09/2007 13:32
[Re: g00niek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Jasne ze jestem i oczywiscie podejmuje sie organizacji. Reszte napisze popoludniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1556993 - 03/09/2007 21:09
[Re: vonseb]
|
veteran
Meldunek: 30/06/2002
|
Oczywiście podejmę się obrony tytułu
|
Do góry
|
|
|
|
#1557806 - 04/09/2007 00:55
[Re: Gadzina]
|
Carpal Tunnel
|
PIerwsza lista zapisowa: 1. Gadzina - dam goscia na 1-szym miejscu wszak to obronca TYTULU 2. Januch - bo otworzyl temat i jest prawa reka szefa 3. g00niek - bo jest zawsze kiedy trzeba 4. vonseb - bo sie zapisal i jest szefem (dop. g00niek  5. Domingos - bo TAKA szycha sie zapisala - dostanie sie pod 5-tke 6. zvonimir - rzeklbym nowa nadzieja bialych  7. kewin - w koncu ranking prowadzi, sie musi znac cosik i jest zielony 8. HERBI - jak ktos pisze ze wezmie udzial ponownie - to wiadomo stara wyga 9. dominix - WPIS WARUNKOWY jak mu regulamin bedzie odpowiadal 10.jacgan - stara gwardia chcialoby sie powiedziec
Edited by g00niek (07/09/2007 02:49)
|
Do góry
|
|
|
|
#1557866 - 04/09/2007 01:02
|
Carpal Tunnel
|
Tu w tym temacie dyskutujemy nad ksztaltem konkursu. Moje wstepne propozycje do dyskusji:
1. START. Mysle ze gdzies za 2-3 tygodnie byloby OK ( bardziej z naciskiem na 3 - blizej do NHL dla typerow NHL-owych). Sezon w ligach ruszlby troszke by sie czlowiek wdrozyl.
2. CZAS. Mi sie widzi ze 12 tygodni bedzie OK.
3. WPISOWE. Wydaje mi sie ze 50 zl jest IDEALNE.
4. REGULAMIN. JA bym mimo wszystko bylbym za tym zeby zmniejszyc ( deczko ) poziom kursu na UD - zeby poprawic skutecznosc ( do 2,20 w NECIE i 2,40 u naziemnych ). Niektorzy swietnie typuja - typy podstawowe a potem maja wielkie problemy i przegrywaja caly konkurs przez Dogi , gdzie nie zawsze jest latwo wybrac to co dobre.
To tyle moich wstepnych uwag - prosze innych o propozycje.
|
Do góry
|
|
|
|
#1559332 - 04/09/2007 06:42
[Re: Domingos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1559601 - 04/09/2007 15:00
[Re: _zvonimir_]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/08/2004
|
a jest jakas szansa by zrezygnowac z 2 ud i zrobic tak jak jest to w konkursie tenisowym, a mianowicie 1 ud... albo inna koncepcja 2 ud dobrowolne, jednakze z konsekwencja ujemna w razie pudła  mysle ze to bylaby jakas szansa dla tych co nie czaja dogów w hokeju g00niek a ja myslalem ze to konkurs tenisowy jest Twoim ulubionym 
|
Do góry
|
|
|
|
#1559609 - 04/09/2007 15:24
[Re: dominix]
|
Carpal Tunnel
|
jeśli konkurs miałby trwać 12 tygodni to ja również jestem za tym aby podawać jednego ud tygodniowo, z kursem tak jak do tej pory 2,4 (2,6 z naziemnych)
|
Do góry
|
|
|
|
#1559612 - 04/09/2007 15:34
|
veteran
|
A ja jestem przy pozostaniu przy starych zasadach , tzn. 10 tygodniach rywalizacji i 2 UD ( choc w nich tez za dobrze się nie czuje) ale zawsze można starac sie poprawic skuteczność. Obniżenie kursu UD jak dla mnie do przyjęcia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1559934 - 04/09/2007 20:22
[Re: kewin]
|
Carpal Tunnel
|
Ad2. Powiem tak CZAS TRWANIA wpisalem 12 tygodni ale ktos mi przypomnial ze gramy standartowo 10 tygodni - mnie to jest obojetne. Ad4. Natomiast skoro tak nie lubicie UD ( a niektorzy strasznie ) pomyslmy o nie zmniejszaniu ilosci UD tylko zmnijeszeniu KURSOW naprawde kursy od 2,20 bede wypasione a mysle ze trafic o wiele latwiej.
|
Do góry
|
|
|
|
#1561600 - 05/09/2007 05:24
[Re: jacgan]
|
Carpal Tunnel
|
Krotkie podsumowanie akcji: 0. Zapisanych 9 sztuk i 1 warunkowo  - patrz wyzej, 1. Nikt sie nie wypowiedzial. Start za 2 albo 3 tygodnie ?!, 2. Czas trwania: a) 10 tygodni domingos, Januch, GAdzina, kewin, g00niek ( 5 szt ) b) 12 tygodni - nikt 3. Tu chyba nie ma gadania - 50 pln, 4. a) Zmnijeszenie kursow dogow: vonseb,jacgan, domingos, Gadzina ( tu ) ( 3,5 szt.) b) Zmniejszenie ilosci dogow do 1 sztuki: dominix ( 1 szt.) c) stare zasady: HERBI, Gadzina, g00niek ( lub tu ) ( - 2,5 szt.)
Edited by vonseb (06/09/2007 01:46)
|
Do góry
|
|
|
|
#1561902 - 05/09/2007 06:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
To ja sie wypowiem, NIE dla zmniejszenia kursow UD, NIE dla zmniejszenia ilosci UD, czas trwania 10 tygodni zeby mozna bylo spokojnie 2 konkursy w sezonie poprowadzic  wpisowe OK. Ubierajac to w dwa slowa: STARE ZASADY sprawdzone i dobre Dominik PS. dominix zdecydowanie wole hokej 
|
Do góry
|
|
|
|
#1561958 - 05/09/2007 07:12
[Re: g00niek]
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
jako ze startuje pierwszy raz pozostane neutralny w kwesti zasad .. .. start za 2 tygodnie (rozkrecą sie wszystkie ligi) wpisowe ok oraz czas trwania 10 tyg 
|
Do góry
|
|
|
|
#1563685 - 06/09/2007 01:13
|
veteran
Meldunek: 02/05/2003
|
witam , jesli uda mi sie przystapic do konkursu to proponuje 10 tyg, start za 2 tyg , dogi mozna troszke obnizyc to fakt i to co vonseb zaproponowal jest oki,przeciez chodzi o jak najwieksza skutecznosc aby forumowicze mogli korzystac z typow i robic kase wiec nie wiem w czym problem aby obnizyc UD ,to tylko z korzyscią dla nas wiec przemyslcie sprawe
|
Do góry
|
|
|
|
#1577543 - 10/09/2007 18:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
Proszę o "warunkowy wpis". Z wielką przyjemnością zagrałbym ponownie, bo mam wielki sentyment do tego konkursu, ale obecnie mam bardzo "napięty harmonogram" [m. in. częste wyjazdy] i z tego powodu m.in. odpuścilem tenisowy konkurs, dlatego ważny byłby dla mnie dokładniejszy termin, abym mógł sobie coś wcześniej zaplanowac i jakoś rozłożyc, poza tym wolałbym termin bliżej NHL  , ale dostosuję się do ogólu. P.S. Jeśli w 1 tygodniu nie będę miał czasu z typami - jak to wygląda w 2 tygodniu tzn. czy obowiązuje wówczas opcja max 4 typy dziennie czy można liczyc na wyrozumiałośc  - przejrzałem regulamin - nie ma tam takiego info, a chyba takie przypadki miały miejsce w poprzednich edycjach.
|
Do góry
|
|
|
|
#1577885 - 10/09/2007 21:47
[Re: THOM]
|
Carpal Tunnel
|
popieram THOMa aby konkurs ruszył bliżej startu NHL  po przemyśleniu kurs na ud jest mi obojętny, czy będzie 2,4 czy 2,2 to i tak wszyscy mają jednakowe szanse. ponadto proponuje aby podobnie jak w konkursie tenisowym wprowadzić ograniczoną ilość  (np. uczestnik może tygodniowo 2 lub 3 razy zastopować typ podstawowy i raz ud)
|
Do góry
|
|
|
|
#1578729 - 11/09/2007 02:09
|
Carpal Tunnel
|
Druga lista zapisowa: 1. Gadzina - dam goscia na 1-szym miejscu wszak to obronca TYTULU 2. Januch - bo otworzyl temat i jest prawa reka szefa 3. g00niek - bo jest zawsze kiedy trzeba 4. vonseb - bo sie zapisal i jest szefem (dop. g00niek 5. Domingos - bo TAKA szycha sie zapisala - dostanie sie pod 5-tke 6. zvonimir - rzeklbym nowa nadzieja bialych 7. kewin - w koncu ranking prowadzi, sie musi znac cosik i jest zielony 8. HERBI - jak ktos pisze ze wezmie udzial ponownie - to wiadomo stara wyga 9. dominix - WPIS WARUNKOWY jak mu regulamin bedzie odpowiadal 10.jacgan - stara gwardia chcialoby sie powiedziec 11.THOM - no chyba tylko ja mam wiecej startow niz On = wyga
|
Do góry
|
|
|
|
#1578755 - 11/09/2007 02:17
|
Carpal Tunnel
|
Co do terminu w zwiazku z wypowiedziami uczestnikow proponuje: START - termin 24 WRZESNIA - na niecaly tydzien przed startem NHL CZAS: 10 tygodni grania ZASADY: a) Obnizamy UD do kursu 2,20 - buki netowe 2,40 - buki "uliczne" - sprobojmy RAZ zobaczymy jak bedzie ze skutecznoscia - dalej 2 UD na tydzien b) Każdy z uczestników może "zastopować" typ maxymalnie 3 razy w tygodniu.
JESLI nie bedzie obiekcji to od SRODY wysylam namiary na wplate.
|
Do góry
|
|
|
|
#1578843 - 11/09/2007 02:49
|
Carpal Tunnel
|
Co do prosby THOM-a i ewentualnie innych to proponuje: jezeli KTOS ZGLOSI ze w danym tygodniu nie da rady w zwiazku z wyjazdem czy brakiem netu TYPOWAC ( nie liczac oczywscie ostatniego tygodnia bo byloby to nie fair ) to w nastepnym tygodniu ma mozliwosc nadrobic braki ( i wtedy dzienny limit typow zwiekszamy 6 typow ). Dana osoba moglaby tylko 1 wykorzystac taka mozliwosc.
|
Do góry
|
|
|
|
#1581315 - 12/09/2007 01:24
[Re: piotrpe]
|
Carpal Tunnel
|
Druga lista zapisowa: 1. Gadzina - dam goscia na 1-szym miejscu wszak to obronca TYTULU 2. Januch - bo otworzyl temat i jest prawa reka szefa 3. g00niek - bo jest zawsze kiedy trzeba 4. vonseb - bo sie zapisal i jest szefem (dop. g00niek 5. Domingos - bo TAKA szycha sie zapisala - dostanie sie pod 5-tke 6. zvonimir - rzeklbym nowa nadzieja bialych 7. kewin - w koncu ranking prowadzi, sie musi znac cosik i jest zielony 8. HERBI - jak ktos pisze ze wezmie udzial ponownie - to wiadomo stara wyga 9. dominix - WPIS WARUNKOWY jak mu regulamin bedzie odpowiadal 10.jacgan - stara gwardia chcialoby sie powiedziec 11.THOM - no chyba tylko ja mam wiecej startow niz On = wyga 12.guardian - to sie robi elita 13.piotrpe - tu widze po pierwszych typach w dziale o Rosji "czarnego konia" konkursu 14.edson - oj brakowalo , brakowalo na liscie zgloszen .... i jest champion X edycji 15.hotdog - wzmocnienie szeregow Krakowa 16.roan79 - rookie ... a moze nie
Edited by vonseb (14/09/2007 02:17)
|
Do góry
|
|
|
|
#1581709 - 12/09/2007 03:18
|
old hand
Meldunek: 09/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1582147 - 12/09/2007 06:00
[Re: edson]
|
Carpal Tunnel
|
Widze ze wszystkim regulamin pasi  bo nikt nic nie pisze, wiec od jutra wysylam namiary na wpisowe.
|
Do góry
|
|
|
|
#1583516 - 12/09/2007 22:01
[Re: hotdog]
|
Carpal Tunnel
|
NIKT sie nie spoznil . LISTA WCIAZ JEST OTWARTA !!! Jesli jeszcze sa chetni do brania udzialu w konkursie toPROSZE sie ZGLASZAC !
Edited by vonseb (12/09/2007 22:08)
|
Do góry
|
|
|
|
#1583797 - 12/09/2007 23:24
|
veteran
|
Witam ponownie,sprobowalem reaktywowac naszą stronkę konkursową,ktora byla aktualizowana chyba do IX EDYCJI, dla starszych uczestnikow konkursow jest ona znana ale nowi uzytkownicy napewno sobie poczytaja historię,krotkie opisy o uczestnikach itd ,jednocześnie przepraszam jesli kogos ominąłem w statystykach czy opisie ,ale tak to jest jak człowiek wypadł z transu konkursowego i nie przygladał sie uczystnikom .Wszelkie uwagi i poprawki odnosnie statystyk jak i uczestnikow mile widziane ,pozdrawiam STRONKE ZNAJDZIECIE TUTAJ
|
Do góry
|
|
|
|
#1584282 - 13/09/2007 01:10
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/03/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1588370 - 14/09/2007 05:34
|
Carpal Tunnel
|
Ja mysle ze jezeli ktos jeszcze poprze tego bukmachera to i owszem, aczkolwiek do kontroli nad grajacymi dobrze by bylo zeby za bardzo nie rozszerzac tej listy. Bardzo prosze o ewentualnie podanie takze propozycji innych dodatkowych bukmacherow, ale wiecej niz 2 nie zostanie dolaczonych.
|
Do góry
|
|
|
|
#1588694 - 14/09/2007 14:02
|
Carpal Tunnel
|
1. W każdym tygodniu gramy 7 spotkań hokejowych + 8 i 9 spotkanie tzw. UNDERDOG . - typujemy maksymalnie 4 typy dziennie - łącznie z UNDERDOGIEM - mecze wpisujemy w tych samych dniach w których dane spotkanie ma się odbyć- nie dotyczy to NHL. - UNDERDOGA podajemy w dowolnym dniach w tygodniu przy czym wolno podać tylko 1 UNDERDOGA dziennie, 2 razy w tygodniu, ma być to jednak wyraźnie zaznaczone, iż to jest ten typ (najlepiej Boldem zaznaczyć, ze jest to UNDERDOG) - buki (STS, Profesjonal, Toto-Mix, Milenium, Bwin, Unibet, Expekt, Centrebet, Nordicbet, GB - bez P2P, Bet365, Pinnacle, Sportignet, Olympic, Ladbrokes ) - mecze, które obstawiamy mogą pochodzić z 1 i 2 lig światowego hokeja(NHL, Eliteserien, DEL, SM, Extraliga itd.), turnieje międzynarodowe i pucharowe, puchary kraju - nie gramy meczow z lig nizszych niz 2-ga w danym kraju - mecze obstawiamy w systemie 1X2 gramy też totale, handicapy i poszczególne tercje, gramy tez H2H miedzy dwoma zawodnikami ( punkty w klasyfikacji kanadyjskiej , gole ) - jażdy z uczestników może "zastopować"  typ maxymalnie 3 razy w tygodniu. 2. Kurs granego meczu musi być powyżej 1.5 (1,5 też może być) - przy podawaniu spotkań od "uliczników" (STS, Profesjonal, Toto-Mix, Millenium )musimy uwzględniać podatek "w zaokragleniu" (czyli typujemy kursy większe/równe 1,60) - kursy mają być podawane aktualne (raczej nie korzystajcie z ze starych ulotek STS czy Profesjonala) - UNDERDOGI podajemy po kursie większym/równym 2,2 natomiast od "uliczników" kurs musi być większy/równy niż 2,4 - nie istotna jest wysokość kursu, liczy się sam mecz. - nie wolno podawać typów na mecze które już trwają, lub które się skończyły, pomimo podawanej innej godziny, bądź daty rozpoczęcia spotkania w ofertach buków -typy podajemy do momentu przyjmowania zakladow przez danego buka (naziemni do rozpoczecia spotkania gdyz np sobota niedziela wczesniej zamykaja). - nie wolno grac ewidentnych pomyłek buków - typ podany niezgodnie z regulaminem ale nietrafiony traktowany jest jako nietrafiony natomiast jesli typ byl trafiony trzeba go powtorzyc.Poprawki i uzupelnienia do chwili zakonczenia przyjmowania zdarzen 3. Trafione i niecelne typy są sumowane (np. 5 trafionych 2 nietrafione 5-2) - jeśli uczestnik konkursu podał typ , na ktorego zgodnie z zasadami bukmachera przysluguje ZWROT moze on powtorzyc dany typ ( musi to tylko dokladnie opisac za co jest zagrany ten zwrot) - trafiony typ za UNDERDOGA (UD) jest liczony jako +2, niecelny jako 0. - trafienie bilansu typów podstawowych 7-0 daje 1 dodatkowy punkt - wszystkie typy zamieszczane są w dziale KONKURS-HOKEJ (Europa-NHL)- XII edycja - edytowanie postów jest zabronione . 4. Wybrany mecz może typować maksymalnie 3 uczestników konkursu, po podaniu zdarzenia jako 3 osoba należy zaznaczyć przy nim stop = - UNDERDOGA mogą typować 2 osoby jednakowo (sytuacja ze znakiem również obowiązkowa) - czyli np. spotkanie drużyny A z drużyną B może postawić na A - 3 osoby (UNDERDOG 2) - jeśli ktoś będzie typował ten mecz jako 4 osoba z kolei i jego typem będzie B, X, lub XB może to spotkanie zagrać. - UNDERDOGÓW nie można grać z tym samym spotkaniem, które mamy w typowaniu podstawowym - z JEDNEGO meczu JEDNA osoba moze podac tylko 1 zdarzenie ( ( over/under , 1,X,2 , strzelenie gola przez druyzne itp )na mecz poza pojednykami H2H graczy , badz strzelaniem goli przez graczy z danego pojedynku 5. Wpisowe do wzięcia udziału w konkursie wynosi 50 PLN - pieniądze należy przelać na konto skarbnika do dnia 24.09.2007 roku włącznie - po w/w terminie, Ci którzy nie wpłacili wymaganej sumy zostają wykreśleni z konkursu - numer konta będzie przesłany każdemu uczestnikowi na maila. - przy przelewie należy zaznaczyć nicka, który będzie brał udział w konkursie - Podział puli: 50-30-20 % dla pierwszej trojki w konkursie - W przypadku równej ilości punktów na koniec konkursu to nagrody sa proporcjonalnie dzielone pomiedzy zainteresowanych. 6. Czas trwania konkursu - konkurs zaczyna się z dniem 24.09.2007 (poniedziałek). - definitywny koniec XII edycji konkursu hokejowego będzie miał miejsce po pełnych 10 tygodniach gry - możliwość tygodniowego lockoutu w konkursie w razie gdyby była mała ilość meczy do typowania (ogłaszane zaraz na początku tygodnia) WAZNE INFORMACJE: 1. Mozna podac do 4 typow jednego dnia ( lacznie podstawowe z dogiem) przez danego uczestnika. 2. W przypadku zwrotu za jakies wydarzenie( asian handicup, czy total na linii 5,0 postepujemy zgodnie z zasadami dangeo buka gdzie bylo grane ) czyli najczescij powtorzenie typu na ogolnych zasadach. 3. Z JEDNEGO meczu JEDNA osoba moze podac tylko 1 zdarzenie ( over/under , 1,X,2 , strzelenie gola przez druyzne itp )na mecz poza pojednykami H2H graczy , badz strzelaniem goli przez graczy z danego tego pojedynku - a wiec nie mozna juz grac ponizej 1,5 i np remis w tercji lub bramka do 9 min i over w meczu. NOWINKI: a) Obnizamy UD do kursu 2,20 - buki netowe 2,40 - buki "uliczne" b) Każdy z uczestników może "zastopować" typ maxymalnie 3 razy w tygodniu. c) wprowadzamy dodatkowego bukmachera Ladbrokes.
|
Do góry
|
|
|
|
#1589268 - 14/09/2007 20:16
[Re: colaczek]
|
Carpal Tunnel
|
Druga lista zapisowa: 1. Gadzina - dam goscia na 1-szym miejscu wszak to obronca TYTULU 2. Januch - bo otworzyl temat i jest prawa reka szefa 3. g00niek - bo jest zawsze kiedy trzeba 4. vonseb - bo sie zapisal i jest szefem (dop. g00niek 5. Domingos - bo TAKA szycha sie zapisala - dostanie sie pod 5-tke 6. zvonimir - rzeklbym nowa nadzieja bialych 7. kewin - w koncu ranking prowadzi, sie musi znac cosik i jest zielony 8. HERBI - jak ktos pisze ze wezmie udzial ponownie - to wiadomo stara wyga 9. dominix - WPIS WARUNKOWY jak mu regulamin bedzie odpowiadal 10.jacgan - stara gwardia chcialoby sie powiedziec 11.THOM - no chyba tylko ja mam wiecej startow niz On = wyga 12.guardian - to sie robi elita 13.piotrpe - tu widze po pierwszych typach w dziale o Rosji "czarnego konia" konkursu 14.edson - oj brakowalo , brakowalo na liscie zgloszen .... i jest champion X edycji 15.hotdog - wzmocnienie szeregow Krakowa 16.roan79 - rookie ... a moze nie 17.colaczek - nastepny rookie
|
Do góry
|
|
|
|
#1598467 - 17/09/2007 14:06
|
Carpal Tunnel
|
Lista zapisowa - wplaty stan na 27.09 godz 18.00: 1. Gadzina - 50 zl 2. Januch - 50 zl 3. g00niek - 50 zl 4. vonseb - 50 zl 5. Domingos - ZREZYGNOWAL 6. zvonimir - ida 7. kewin - 50 zl 8. HERBI - 50 zl 9. dominix - ZREZYGNOWAL 10.jacgan - 50 zl 11.THOM - 50 zl 12.guardian - 50 zl 13.piotrpe - 50 zl 14.edson - 50 zl 15.hotdog - 50 zl 16.roan79 - ??? 17.colaczek - 50 zl 18.wiliamm - 50 zl 19.komisarz - 50 zl
PS . Wciaz czekamy na nowych zawodnikow ! Mozna sie jeszcze zapisywac. Na poprzedniej stronie pelny regulamin.
Edited by vonseb (04/10/2007 14:54)
|
Do góry
|
|
|
|
#1598994 - 17/09/2007 23:01
[Re: jacgan]
|
Carpal Tunnel
|
Tak rozeslalem . Na wszelki wypadek podesle Ci jeszcze raz jesli nie dotarla.
|
Do góry
|
|
|
|
#1603406 - 19/09/2007 20:37
|
old hand
Meldunek: 31/07/2005
|
jeśli jeszcze można to z chęcią spróbuję swoich sił
|
Do góry
|
|
|
|
#1605616 - 20/09/2007 21:29
[Re: wiliamm]
|
veteran
|
Mozna sobie poczytac o konkursie,regulaminie,poprzednich edycjach jak rowniez o uczestnikach TUTAJ
|
Do góry
|
|
|
|
#1615569 - 24/09/2007 02:06
|
veteran
|
Panowie co tak marnie te 50 żł wpłacacie?
|
Do góry
|
|
|
|
#1619944 - 26/09/2007 03:05
|
Carpal Tunnel
|
RACZEJ pomylka mysle ze dalej +2
|
Do góry
|
|
|
|
#1620353 - 26/09/2007 04:56
[Re: komisarz]
|
Carpal Tunnel
|
TAK jak najbardziej - zaczynaj typowac , ja zaraz Ci podesle namiary na wpisowe.
|
Do góry
|
|
|
|
#1623745 - 27/09/2007 15:00
|
Carpal Tunnel
|
Ostatecznie pula nagrod powinna byc taka 16 x 50 zl = 800 zl Od 14 osob juz doszla kasa, od 2 idzie ( zapewne dzis badz jutro dotrze), ale nie mam prawa im nie wierzyc ze nie dojdzie bo to sprawdzeni w bojach uzytkownicy mecz.pl i konkursowicze.
Edited by vonseb (28/09/2007 01:12)
|
Do góry
|
|
|
|
#1637227 - 02/10/2007 01:31
|
Carpal Tunnel
|
A ja mam pytanie odnosnie :
Originally Posted By: THOM 6-1/2-0
10 pkt.
mam na mysli :
Originally Posted By: THOM Sorry - nie ML tylko :
# 5 Zug - Langnau 1 [1,55] zakład na zwycięstwo Bet 365
# 6 Lugano - Kloten 1 [1,57] zakład na zwycięstwo Bet 365
ad 5 1:3 ad 6 5:4 ale OT
oraz
Originally Posted By: THOM
UD 2 Zlin - Karlove Vary 2 [2,25] zakład na zwycięstwo Bet 365
3:4 ale OT
bet365 mial ML na to zdarzenie, z tym ze za 2.15 no i to szlo w gore, mozna w tej chwili jeszcze to sprawdzic, czyli 2.25 to chyba troche za wysoki kurs na ML.
Nie chce sie czepiac, ale jesli mozna to prosze o wyjasnienie powyzszych sytuacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#1637249 - 02/10/2007 01:38
|
Carpal Tunnel
|
Co do tej sytuacji pozwolilem sobie ja przeniesc do tematu o dyskusji: Ja tez nie gram w bet365 ale zaklad na zwyciestwo kojarzy mi sie z sytaucja koncowa ( bo sa tylko 2 opcje , albo gospadarz albo gosc nie ma remisu ) tzn po ewentualnym OT i karnych. Tak wiec typ 5# pudlo , typ 6# trafiony UD 2# trafiony . Co do zasadnosci wysokosci kursu na doga nie jestem w stanie orzec bo nie sledzilem go. Licze ze Thom zaprawiony w bojach konkursowicz nie sciagnal go z kapelusza tylko podal ze strony bet365. Skad innad czesto mi sie wydawalo ze ten bukmacher daje wysokie kursy. Po otwarciu betxplorera z tym meczem na 2 jke rysuja sie kursy rzedu 2,70 do 2,90 wiec zaklad na zwyciestwo na poziomie 2,25 mysle ze moglbyc akceptowalny.
|
Do góry
|
|
|
|
#1637430 - 02/10/2007 02:30
|
Carpal Tunnel
|
No ale ML, a zaklad na zwyciestwo bo takie sa w bet365( wersja 2 -drogowa ) to jest chyba rownoznaczne ?! Jesli nie to podajcie jakies przyklady ze jest inaczej? Wydaje Mi sie ze pomylil sie w nazewnictwie. Hmm a co do kursow to nie wiem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1637476 - 02/10/2007 02:44
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/05/2003
|
No ale ML, a zaklad na zwyciestwo bo takie sa w bet365( wersja 2 -drogowa ) to jest chyba rownoznaczne ?! Hmm a co do kursow to nie wiem. No wlasnie dokladnie chodzi mi o to ze sam podal ze to nie sa ML'ki. A co do kursow to jezeli szedl w gore to chyba byl nizszy...I przyklad dziesiejszy,Sparta 3way na jedynke ma 1.8 a ML'ka 1.5, a np.na Lugano kursy byly okolo1.7 wiec i ML'ki chyba okolo1.4 a nie 1.57...
|
Do góry
|
|
|
|
#1637531 - 02/10/2007 03:03
|
Carpal Tunnel
|
co do kursów THOMa na typy podstawowe z ligi szwajcarskiej to sprawdzałem i takie jakie podal były na moneyline czyli 1,55 na Zug i 1,57 na Lugano. jeśli chodzi o typ na Karlove to nie wiem, nie było mnie w niedziele przy kompie
|
Do góry
|
|
|
|
#1637559 - 02/10/2007 03:13
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/05/2003
|
co do kursów THOMa na typy podstawowe z ligi szwajcarskiej to sprawdzałem i takie jakie podal były na moneyline czyli 1,55 na Zug i 1,57 na Lugano Wiec konczymy dyskusje...nie mowilem za tak nie bylo, tylko prosilem o odpowiedz... Z tym ze do tej pory nie wiem dlaczego Thom podal ze to nie jest money line ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1651587 - 06/10/2007 22:07
Re: konkurs hokejowy XII edycja - regulamin, zapisy dyskusja *DELETED*
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1653463 - 07/10/2007 16:58
|
Carpal Tunnel
|
NIestety nalezy tu sie powolac na pkt 2# regulaminu ostatni akapit:
" - typ podany niezgodnie z regulaminem ale nietrafiony traktowany jest jako nietrafiony natomiast jesli typ byl trafiony trzeba go powtorzyc.Poprawki i uzupelnienia do chwili zakonczenia przyjmowania zdarzen "
|
Do góry
|
|
|
|
#1653508 - 07/10/2007 17:36
|
Carpal Tunnel
|
Hehe, tak ale powtorzenie spowoduje ze go jednak by nie bylo.
|
Do góry
|
|
|
|
#1670090 - 12/10/2007 15:11
[Re: guardian]
|
Carpal Tunnel
|
Musisz guardian powtorzyc typ.
|
Do góry
|
|
|
|
#1670098 - 12/10/2007 15:24
|
old hand
Meldunek: 01/02/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1726278 - 30/10/2007 03:55
[Re: guardian]
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
hehe . a zmienił ktoś czas na forum ? chodzi o przesuniecie godziny do tyłu  Podałem typ do konkursu o 16:44 a wyswietlila sie godzina 17:44  zeby nie było ze podałem typ w czasie trwania meczu
|
Do góry
|
|
|
|
#1755763 - 07/11/2007 21:16
[Re: edson]
|
enthusiast
Meldunek: 05/12/2006
|
Persi pozdrawia HOKEJOWYCH ŚWIRÓW!!!
Bardzo fajnie, że tylu graczy jest w grze!!!
Szkoda, że nie mogę być tutaj z Wami, ale jestem w 3-mieście tylko na chwilkę.
GOONIEK SZALEJE, hotdog i rookie piotrpe też w gazie. Ale kilku asów za nimi jeszcze błyśnie...
But in future I'LL BE BACK!!!
Perseusz
|
Do góry
|
|
|
|
#1810604 - 27/11/2007 00:47
|
Carpal Tunnel
|
OKEJ hotdog podaj te typy w tym tygodniu.
Ale poniewaz to jest OSTATNI tydzien rywalizacji podaj te 2 typy do wtorku wlacznie ( zeby sytuacja byla jasna dla innych uczestnikow) i pamietaj o limicie dziennym.
Edited by vonseb (27/11/2007 00:52)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|