Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1497880 - 16/08/2007 12:29 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: grey]
Saass Offline
addict

Meldunek: 12/07/2007
Proponuje nie deklarowac juz , co wy to nie zjecie przy pewnych rozstrzygnieciach , tylko spojrzec bardziej chlodnym okiem na najblizsze typy.... zaraz us open.... obecne turnieje to dla wielu tenisistek i tenisistow cos w rodzaju rozgrzewek lub sparringow....

Do góry
Bonus: Unibet
#1497932 - 16/08/2007 16:37 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: grey]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Czasu mało - jak zdążę później to uzupełnię:

Peer - Razzano 3 3.39

Do góry
#1497935 - 16/08/2007 16:40 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Emrod
Czasu mało - jak zdążę później to uzupełnię:

Peer - Razzano 3 3.39

Peer - Razzano 2 3.39

Oczywiście "2"; nie miałem zamiaru obstawić sędziego...

Do góry
#1497952 - 16/08/2007 16:55 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
rapper20 Offline
addict

Meldunek: 12/04/2006
Emrod: podajesz fajne typki ale widze ze niestety bazujesz tylko na statystykach? przykladem jest wczorajszy mecz stepanka, czy postawienie na Ljube ktorego widzialem i gra poprostu obecnie tragicznie na maxa. Tak samo wydaje mi sie ze nie widziales wczorajszego meczu Monaco z Nadalem bo gdybys widzial to bys napewno przeciwko Monaco nie postawil.. Sugerujesz sie chyba ze we wczesniejszych poczynaniach i statsach Monaco wypada blado.. I to jest racja lecz nijak ma sie to do rzeczywistosci. Jak sie nie myle stawiasz przeciwko niemu 3 razy, co jest bledem bo widze ze koniecznie chcesz zeby odpadl. Jak dla mnie to on ma wieksze szanse na wygrana.

Pozdrawiam Rapper

Do góry
#1498679 - 16/08/2007 23:23 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: rapper20]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

@Grey

Nie robię z Querreya drugiego Roddicka, ale powiedzmy sobie szczerze wychowani na betonie amerykańscy chłopcy nie takich graczy jak Monaco już odprawiali \:\)

@Saass

Przecież to żarty \:\) Przed Szlemami trzeba uważać na faworytów, ale za to gracze z drugiego szeregu wietrzą szanse, bo 1/2 Masters jest teraz dużo łatwiejsza niż kiedy indziej, a na US Open przy niekorzystnym losowaniu mogą się już pożegnać z zawodami w I czy w II rundzie!

@Rapper20

Siłą rzeczy bazuję na statach, bo ponad pół roku nie śledziłem rozgrywek w ogóle! Zacząłem dopiero od zeszłego tygodnia stały monitoring zawodów.
A powód pominięcia kontuzji Stepanka jest bardzo prozaiczny - we wtorek poszedłem pić, a w środę leczyłem kaca i nie w głowie mi było aż tak szczegółowe analizowanie
Wczoraj na tle Nadala każdy, by wypadł okazale i za cholerę nie uwierzę, że Rafa walczył nawet na 30% swoich możliwości!
Monaco do tej pory na hardzie nie ugrał nic, w tych zawodach stuknął Lopeza (który też był w kryzysie) i odpuszczającego mecz Nadala!
Querrey ma zaś w ostatnim czasie na rozkładzie - Jużnyja, Gicqela, karlovica, Blake'a i Bennetau - na mnie to robi większe wrażenie!

Ostatnio inny ziemniak Almagro także poczyna sobie nieźle na hardzie, ale pamiętajmy, że Hiszpan predyspozycje do betonu ma, tylko nie potrafił ich do tej pory wykorzystać! Monaco zaś to ziemniak i niestety nic więcej \:\)

Do góry
#1498739 - 16/08/2007 23:43 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Typujemy jeszcze, bo czas ucieka!

Nieminen - Almgaro 2 3.32

Teraz wszystko odrobisz wredny Hiszpanie
Almagro zaprezentował w dotychczasowych grach świetny serwis, a ten akurat aspekt trochę kuleje u Fina! Jeśli zaś dojdzie do dłuższych wymian t tutaj clayowy przebijacz również musi sobie poradziś.
Kurs przesadzony, zaufamy dla odmiany Nicolasowi.

Hewitt - Melzer 2-0 w setach 1.81

Melzer przeciwko atomowym chorwackim serwisom dawał sobie radę, ale Lleyton to nieco inna bajka i tu już tak miło nie będzie!

Roddick - Ferrer 2-0 w setach 1.93

Pod nieobecność Nadala i Djoka Andy ma szansę zrobić jakiś niezły wynik, jemu się w Cinci opłaca wygrywać!

Daniilidou - Yan 1 -2 1.95

Trochę dziwna sprawa z Eleni - świetny mecz przeciw Dulko i męki z Camerin; optuję jednak za wersją, iż mecz z Włoszką to był wypadek przy pracy.

Do góry
#1498787 - 16/08/2007 23:54 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
_Carola_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/07/2002
Emrod powiem szczerze jestem, zaszokowany Twoim ostatnim typem i to poteznie . niewątpie że wczoraj przynajmniej na score sledziłeś mecz dani-pojebani lub jak kto woli eleni-popierdoleni
i dzisiaj chcesz znów ja grac - toz to kompletnie pozbawione logiki kompletnie - bew nie dal tego meczu podobnie jak wczroaj stepanka - były dosc dlugie rpzerwy w meczu 2 conajmniej za długie jak na cokolwiek poza masarzami - zi wczoraj ivanke a wczesniej bremond 12-4 - chyba własnie przekonałes mnei do zagrania zi bo dawno nie widziałem tak nielogicznego typu po tym co wczoraj zaserwowała dani - przeciez to kalectwo wygrało tylko dlatego ze camerin to .....w tym momencie jeszcze wieksza sierota

Do góry
#1498790 - 16/08/2007 23:55 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
__Michal__ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/11/2006
Nie rozumiem czemu grasz Almagra... na początku piszesz, że na hardzie jest na 200 miejscu w rankingu. I coś tam zrobisz jak almagro wygra z Ljubą. Pokonał on w pierwszej rundzie Floriana Mayera,, który tez niczym na hardzie nie zachwyca. Tak więc nie wiem akim cudem on dzis moze wygrac z Jarkkiem. jest tylko jedna opcja, że Fin odpuści mecz i pojedzie szykowac sie na US Open. Wczoraj juz polecieli: Nadal, Djoko, Chakvetadze i Ivanovic. Kto dołaczy dzis?

Podoba mi sie typ na Patty Schnyder. Dziś połknie Nadię \:\) Ostatnio wysoka forma. A Petrova meczyla sie niemilosiernie z kanadyjka Dubois czy jakos tam. Chyba, ze odpusci..

Co do Lleytona.. To mam pewne objawy. Rok temu przed US Open skreczowal z Johannsonem w turnieju w Toronto. czy dzis zrobi to samo?

Ostatnie tygodnie przed szlemami sa najgorsze do typowania.. Wszystko sie może wydarzyc ;\)
Powodzenia

Do góry
#1498847 - 17/08/2007 00:06 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
19_OuLu_88 Offline
old hand

Meldunek: 11/01/2007
Dobra to ja też coś skrobne \:\) nie zgodze się z 2 typkami Emrod.
Zaczne od meczu Peer-Razzano.Nie można już twierdzić że Peer jest w kiepskiej formie,obudziła się wyraźnie w meczu z Misa.Grała dokładne piłki,serw jak na WTA nie najgorszy(ale to w późniejszej fazie meczu).Wiadomo kurs na Peer nie za fajny ale czegoż można się spodziewać.Razzano już za dużo namotała w tym turnieju,a nie jest to klasowa zawodniczka.jak na swoje mozliwosci zebrala pare punkciorów.Dzis konczy przygode w Toronto.Ale myśle że pojedynek będzie zacięty,lecz głowę spuszczoną w dół bedzie miala Razzano.
Teraz drugi mecz pań.
Dani-Yan.
To widać słychać i czuc że Yan tylko dobrze czuje się na betonie.Wczorajsza wygrana z Ivanovic nie wiem czym była spowodowana ale nie biore tej wygranej pod uwage.Japonki Chinki i te inne skosnookie wlasnie najbardziej cenia sobie gre na hardzie.Yan gra fenomenalny turniej jak na swoje mozliwosci.Co do greczynki to jest tak że potrafi zagrać bardzo dobry mecz.1 mecz z Dulko lajtowa wygrana,potem camerin już zaczęły się schodki,teraz Yan to wypada na to że przegra \:\) z rundy na runde słabnie i widać to też po stylu gry,robi coraz wiecej bledow.Być może szykuje sie na USO ale to tak na marginesie.Dziwi mnie to że zagrałeś handi na Dani bo wg mnie ten mecz wygra Yan.
To tyle \:\) moich sugestii.A na dzis zagrałem Peer+RedDick+Black/Huber+Bjorkman/Mirnyi.Pozdro.

Do góry
#1499207 - 17/08/2007 01:23 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: 19_OuLu_88]
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
Co mogę powiedzieć : Takie ładne buty miałem \:D \:D \:D
A Ty Emrod odebrałeś to co Ci Almagro ukradł wczoraj \:p

A teraz tak trochę poważniej kilka słów na temat tego dziwnego widowiska:Spotkanie to przypominało trenning sparing lub towarzyską gierke gdzie punkty były tylko dodatkiem. Almagro dobrze serwował a Jarko masa niewymuszonych błędów i prezentów Słabiutki procent 1 serwisu Z Robredo walka o kazdą piłke przewieszki od lewej do prawej piękne skróty a tu coż cień gracza z tamtego spotkania \:\( Zaryzykuje twierdzenie iż Jarko zupełnie przeszedł obok tego meczu tak jak by mu zupełnie nie zależało na wygranej niewiem może słabszy dzień róźnie mogło być Ale Almagro naprawde niczym nie imponuje i zawodnicy tacy jak Nieminen a tym bardziej Ljubicic powinni małego Hiszpana wgnieść w kort Gdyby tylko mieli na to ochote ;\)

Do góry
#1499513 - 17/08/2007 02:26 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: hrabia]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Greczynka pierwszy mecz z Dulko zagrała świetnie, drugi fatalnie a mimo to wygrała - która twarz jest prawdziwa \:\)
Na razie jest na styku!

A w kwestii Almagra to przecież nie można się trzymać ciągle jednej wizji, bo warunki się zmieniają!
Almagro ma bardzo dobre warunki do gry na hardzie, ale ich do tej pory nie wykorzystywał - dlatego grałem na Mayera! Potem stawiałem na Ljubę, bo wydawało mi się, że aż tak się Hiszpan nie poprawił.
Tymczasem z Ivanem zagrał tak dobrze, że przeciwko słabo serwującemu Finowi wydawał się nawet faworytem - no i się udało \:\)

Do góry
#1499827 - 17/08/2007 03:49 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Jeszcz tak:

Jankovic - Bammer 2 +5 2.07

Możliwe, że Serbka w ogóle nas dzisiaj opuści w tym turnieju, ale chyba jednak nie zaryzykuję. Niedawno grały ze sobą i Sybille została zmiażdżona, co jak co ale taki pogrom się raczej nie powtórzy.

Federer - Baghdatis 2 +4.5 1.97

Widzę całkiem spore szanse na tie-breaka, a to powinno zapewnić moje plusowe handi.

Blake - Ferrero 2-0 w setach 2.9

H2H wyraźnie na korzyść Hiszpana, ale najwyższy czas na zmianę bilansu! Opcje widzę dwie, albo w dwóch wygra James, albo z wygraną może być różnie - dlatego ryzykuję na 2-0 \:\)

Do góry
#1501092 - 17/08/2007 22:12 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Petrova - Schnyder 2 2.12
Querrey - Monaco 1 1.7 \:\)
Peer - Razzano 2 3.39 \:\)
Nieminen - Almgaro 2 3.32 \:\)
Hewitt - Melzer 2-0 w setach 1.81 \:\)
Roddick - Ferrer 2-0 w setach 1.93
Daniilidou - Yan 1 -2 1.95
Jankovic - Bammer 2 +5 2.07
Federer - Baghdatis 2 +4.5 1.97 \:\)
Blake - Ferrero 2-0 w setach 2.9 \:\)

Nie wiem jak, ale w tym zwariowanym tygodniu nagle wyszedłem na prawie +10%
Próbujemy dalej!

Jankovic - Razzano 2 +5.5 1.94

Virginie szaleje, a a Jankovic musi wreszcie na chwilę przystopować \:\)
Pogrom wydaje się średnio możliwy - zaufam jednak zaskakującej formie Francuzki!

Henin - Petrova 2-0 w setach 1.62

Handi jest takie nijakie, w tej sytuacji spróbujemy tak.

Federer - Almagro 2 +5 1.9

Takie handi chciałem, no mogło być +5.5
Roger gra sobie na luzie, bez zbytniego marnowania sił. Almagro już omawiałem wcześniej i przy tak dysponowanym Rogerze typ ma spore szanse powodzenia - w razie czeka szykuję się na zwrot \:\)

Blake - Querrey 1 -3.5

Kurs duży, a handi bardzo możliwe - bierzemy!

Hewitt - Moya 2-0 2.45

Dawno razem nie grali; trudno ocenić formę Hiszpana, bo i Nalba i Djoko to w tamtych meczach były tylko nazwiska, a del Potro z kolei mocno go postraszył! Lleyton również bez rewelacji, ale trzeba odrobinę zaryzykować i dać kangurowi okazję do wykazania się \:\)

Do góry
#1501095 - 17/08/2007 22:13 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Emrod

Blake - Querrey 1 -3.5

Kurs duży, a handi bardzo możliwe - bierzemy!

Blake - Querrey 1 -3.5 2.24

Zapomniałem o takim drobiazgu jak kurs \:\)

Do góry
#1503014 - 18/08/2007 19:39 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Jankovic - Razzano 2 +5.5 1.94
Henin - Petrova 2-0 w setach 1.62 \:\)
Federer - Almagro 2 +5 1.9 \:\)
Blake - Querrey 1 -3.5
Hewitt - Moya 2-0 2.45 \:\)

Całkiem nieźle, byle do przodu \:\)

Henin - Peng 2 +6 1.94

Obserwowałem wczorajsze starcie Belgijki z Petrovą, warunki były fatalne, ale nawet biorąc poprawkę na ten fakt Henin nie zagrała rewelacyjnie. W meczu z jedną Chinką Peng było 6 gemów przewagi, no to mam nadzieję, że jej będąca w lepsze formie rodaczka przegra ciut mniejszą różnicą \:\)

Jankovic - Golovin 1 -4 2.06

Jelena się tak rozpędziła, że dopiero Henin ją zatrzyma! Handi jak najbardziej do pokrycia.

Henin wygra turniej 1.61

Justine zdecydowanie chce coś wygrać przed US Open, zagrozić może jej jedynie Jankovic, ale i to jest raczej mało prawdopodobne.

Federer - Hewitt 1 -4.5 1.98

Seta Roger już stracił - wystarczy

Blake - Davydenko 1 1.8

H2H jest miażdżący na korzyść Amerykanina, dyspozycja zbliżona, ale ja bym jednak ciut faworyzował właśnie Blake'a.

Do góry
#1504542 - 19/08/2007 06:41 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Henin - Peng 2 +6 1.94
Federer - Hewitt 1 -4.5 1.98

Przy Chince to przesadziłem z ryzykiem, ale Roger mógł handi pokryć z palcem w d...
Puściłem już Jankovic na handi, ale tak w sumie to bardziej pasują mi sety - nadwyżka jest, zagram jedno i drugie!

Jankovic - Golovin 2-0 w setach 2.01

Do góry
#1505327 - 19/08/2007 22:06 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Jankovic - Golovin 1 -4 2.06 \:\)
Blake - Davydenko 1 1.8 \:\)
Jankovic - Golovin 2-0 w setach 2.01

I po cholerę mi było to 2-0 w setach...

Na dziś finały i startujemy z New Haven, trzeba uważać, bo US Open za pasem.

Federer - Blake 1 -4 2.02

Wczoraj Roger miał tyle szans na pokrycie handi, a się cholera nie spisał - dzisiaj odrobi \:\)
Blake'a wcale nie jest tak trudno złamać i handi -4 wydaje się sensowne.

Henin - Jankovic 2-1 w setach 4.01

1. Henin seta w turnieju powinna stracić, nie gra wcale aż tak rewelacyjnie.
2. Serbka trzyma formę, nie na tyle, żeby Justynkę ograć, ale set wygrany jest bardzo możliwy.
3. Grały do tej pory 6 razy, 6 razy wygrywała Henin - 5 razy w 3 setach!!!

Garbin - King 3 3.3

Vania jak na razie wiele nie pokazuje, ale jeżeli przegrywa na hardzie to z rywalkami z czołówki. Włoszka jest z pewnością w jej zasięgu, a kurs wyborny.

Delic - Young 2 3.08

Podobna sytuacja jak wyżej, Donald kursowo niedoceniony. Young wygrał juniorski Wimbledon, potem challengera w Aptos (już na betonie); to jeden z większych talentów wśród amerykańskiej młodzieży i powolutku już rywali w stylu Delica powinien eliminować.

del Potro - Tsonga 2 2.56

Coś dzisiaj mam dzień na underdogi:) Francuz jak najbardziej może ten mecz wygrać, a poza tym del Potro może czuć w nogach 5 spotkań z zeszłego tygodnia.

Thomas Johansson - Vliegen 1 1.55

ToJo wygrał mały turniej w Binghampton, wcześniej w Waszyngtonie stuknął Clementa! Vliegen to inna liga hardowa, jeżeli tylko ToJo nie będzie zbyt zmęczony to powinien dać radę.
Szwed wie, że już na szlemach wiele ugrać się nie uda, a tutaj w New Haven w następnej rundzie czeka Starace, czyli III runda jest bardzo realna.

Fish - Mayer 1 1.76

Mardy cieniuje, ale miesiąc temu pokonał np. Querreya, zaś w Cinci mocno naciskał Stepanka. Mayer to rywal zdecydowanie do przeskoczenia.

Do góry
#1507172 - 20/08/2007 08:06 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Federer - Blake 1 -4 2.02 \:\)
Henin - Jankovic 2-1 w setach 4.01
Henin wygra turniej 1.61 \:\)

Ten tydzień wypalił tak sobie, ledwo +8%...

BILANS TYGODNIA

Typy trafione: 25 Typy oddane 50
Skuteczność: 50.00%
Średni kurs trafionych typów: 2.16
Yield: +8.08% (54.04/50)
Eksperyment "100": +404 zł

BILANS TEMATU

Typy trafione: 47 Typy oddane 84
Skuteczność: 55.9%
Średni kurs trafionych typów: 2.08
Yield: +16.62 (97.96/84)
Eksperyment "100": +1396 złote

Wyjaśnię genezę eksperymentu "100" \:\)
Jako obecnie bezrobotny testuję sobie jaką pensję mogę wyszarpać grają w Pinie tenisowe single po 100 zł na mecz! Do tego ze względów bezpieczeństwa potrzebuję 3000zł budżetu - jak na razie w 2 tygodnie dałoby się ugrać prawie 1400zł co jak dla mnie stanowi całkiem miły pieniądz \:\)
Cieszy mnie niezwykle fakt, że średni kurs 2.08 potwierdza, iż underdogi to w typowaniu tenisa kopalnia złota!

Jakoś ostatnio cisza w temacie, tak więc powtórzę, że czekam na wszelkie opinie na temat moich typów!!!
Nie obrażam się za krytykę, a nawet się cieszę, bo dzięki wymianie poglądów razem możemy wygrać więcej

Muszę trzymać formę, bo marzy mi się powrót do Elite Private Picks
Poza tym od dzisiaj wklejam swoje analizy także do działu "Kort tenisowy", bo mizeria tam zaległa straszna...
Ja się natomiast oficjalnie przyznaję, że w cholerę się nauczyłem na mecz.pl od starych tenisowych wyjadaczy typu Thom, Jiro i reszty ekipy!

Jednocześnie apeluję do Rafala08 i Greya, żeby założyli własne tematy, bo szkoda żeby taka wiedza tenisowa marnowała się tylko na Quasi Chacie

Do góry
#1507183 - 20/08/2007 08:24 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

A teraz się pochwalę "wejściem smoka" do nowego tygodnia

Garbin - King 3 3.3 \:\)
Delic - Young 2 3.08 \:\)
del Potro - Tsonga 2 2.56
Thomas Johansson - Vliegen 1 1.55 \:\)
Fish - Mayer 1 1.76 \:\)

9.69/5 - 94% zysku; nie będę skromny i powiem, że to perełeczka!!!A jeszcze Tsondze tak mało brakowało...

Zresztą mam wrażenie, że chłopaki od ustalania kursów mieli fajną imprezkę w sobotę, bo kursy na King i Younga to było marzenie!

Teraz mały osobisty wtręt \:\)
Dlaczego po ponad pół roku przerwy wróciłem do grania...

Zakochałem się, a jak
Trafiłem na kobietę ze snów, marzenie, ideał, perfekcję, chciałem się oświadczać od razu \:\)
Niestety moje kochanie ma jeden minus... Bardzo luźne podejście do stosunków erotycznych z kim popadnie, nie wyłączając niestety moich (byłych już!) kolegów...

Nie zdajecie sobie sprawy ile te migające cyferki na livescorze mogą znaczyć dla kogoś, kto dostał straszliwie po dupie od tak bliskiej sobie osoby...
Kiedy poprzedni tydzień przyniósł mi 29% zysku, to znów poczułem się coś warty, do czegoś potrzebny...
Dwa fakultety, rozpoczęty doktorat, a moja miłość zgniotła mi samoocenę do zera... Miałem wrażenie, że się k... do niczego nie nadaję...
Ancic za 3.75, dzisiaj Young i King z kursami ponad 3.00 pokazały, że potrafię zrobić coś, czego byle typer nie potrafi!
Przynajmniej przy wynikach, przy typach znów czuję się zwycięzcą...

Wybaczcie za tą wylewność, bo pewnie czekacie na typ (będą jutro na bank!!!), ale skończyłem studia, ukochana zmasakrowała uczuciowość i nie tylko, a i znajomi dali dupy na całej linii - "rozmowa" z kolegą, który ją posunął kosztowała mnie złamany nos i bliznę po rozbitym łuku brwiowym, która mi zostanie na stałe...

Żałosne jest wylewanie żali w internecie, ale drodzy koledzy z mecz.pl lubię was k... i poprawiajcie mi humor dalej

Do góry
#1507188 - 20/08/2007 08:28 Re: Emrod - tenis z analizą [Re: Emrod]
pettersen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2005
Bardzo miły temat często pożyczam jakieś UD ;\)

Pozdrawiam

Do góry
Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08