Podsumowanie drugiej czesci turneiju:Typy trafione:Wacholder-Turner USA [25] Faure-Sarpaux FRA [36] 1.10
Barsouk-Kolodinsky RUS [6] Scott-Fuerbringer USA [29] 1.1
Klemperer-Koreng GER [17] Schnider-Gscheidle SUI [42] 1.20
Schacht-Slack AUS [16] Reckermann-Urbatzka GER [15] 2.10
Zhou-Li CHN [33]
Lochhead-Pitman NZL [46] 2.70
Rogers-Dalhausser USA [4] Maia-Brenha POR [22] 1.10
Brink-Dieckmann Ch. GER [5]
Xu-Wu CHN [9] 2.10
Schuil-Nummerdor NED [11]
Kais Kr.-Vesik EST [19] 2.55
Typy nietrafione:Claasen-Röder GER [30]
Uryadova-Shiryaeva RUS [42] 2.70
Laciga P.-Laciga M. SUI [13] Boersma E.-Ronnes NED [28] 1.3
Lambert-Metzger USA [10] Conde-Baracetti ARG [12] 1.60
Heuscher-Heyer SUI [7] Herrera-Mesa ESP [24] 1.30
Rogers/Dalhausser (USA)
Ricardo/Emanuel (BRA) 1.45
Dodatkowo Barnett/Cook po 2.30 i jedna para Grecko - Brazylijska została ustrzelona, ale to były tylko sugestie a nie typy

Cały turniej trzeba uznac za udany. Chociaz było w nimo sporo niespodzianek. Finały w których niewystapiła zadna para z Brazylii to chyba zupełna nowosc, ale widac, ze reszta niespi i robi spore postepy ( u panów w pólfinałach zespoły z czterech kontynentów, u pan - trzech). Jesli chodzi o panie to zaskoczyła para Claasen-Röder, ale ich miejsce w ćwiercfinale to w 90% dobre losowanie i szczescie a nie ogrywanie dobrych par, u panów niespodzianek było wiecej. Para Barsouk/Kolodinsky, była przeze mnie jaki i rafaela86 zaliczana do szerokiego grona faworytów, ale musze sie przyznac, ze dotarcie ich tu az do finału sie niespodziewałem, kolejnym pozytywnym zaskoczeniem byli dla mnie Australijczycy Schacht/Slack, podobnie jak w przypadku Rosjan widziałem ich wysoko, ale zdobycie medalu w ich wykonaniu wygladało mało realnie. Jesli chodzi o niespodzianki "mniej pozytywne" to wczesneij juz wspomniane osiagniecie Brazyli - to ich najgorszy turniej od kiedy ta dyscyplina wypłyneła na szersze wody.
Co do przyszłosci tematu, to specjalnie temat nazwałem jak nazwałem, aby mozna było w nim kontynuowac, temat siatkówki po zakończeniu Mistrzostw chociaz, teraz typowac moze byc juz troszke trudniej, gdyz turniej docelowy w tym sezonie mamy za soba. Mimo to ostatni z Grand Slamów jaki rozpocznie sie juz w środe w Klagenfurcie napewno wszyscy potraktuja jeszcze powaznie.
Szkoda tylko, ze w temacie taki ruch mały...