#13691 - 27/11/2001 00:25
Re: SPD Różnice kursów
|
old hand
Meldunek: 21/02/2001
|
Witam Maciek ten temat nie ma większego sensu - dlaczego?
Daltego że kursy spadaja błyskawicznie a podawanie ich tutaj tylko przyspieszy reakcje buka. Jeżeli chcesz czasem zagrac jakąś różnicę kursową to graj ale jak będziesz to podawał od razu tutaj to nikt inny tego nie zagra...
A jesli chodzi o te "stale dochody"to grając na róznice kursowe,grając ostroznie tzn. w okolicach 100 zł na zaklad tylko we wrześniu bylem na minusie 3.000 zł[trzy tysiące]...jak widzisz ten sposób gry też ma swoją drugą stronę medalu... jeśli chcesz szczególy to już na priv: janusz_pr73@poczta.onet.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#13693 - 27/11/2001 00:53
|
Meldunek: 06/07/2001
|
witam Różnice kursów -- i owszem, ale w połączeniu z dokładną analizą meczu. Granie TYLKO na róznice kursów np. 6,20 - świat, 8,70 - STS lub Mix to droga bardzo ryzykowna, choć na dłuzsza metę wygrywająca. Ten temat w SPD to właśnie klucz do wygrywania, w założeniu, że SPD powstała do wygrywania. Kilka osób, każda analizująca "swoją" działkę i wiadomości przez gg, komórkę itp. Niemożliwe???, ale w praktyce realne. Jednak panowie. To tylko jeden ze sposobów. anegdota z niedzieli -- na wyścigach w W-wie ukazuje się biuletyn informacyjny "Gracz" z propozycjami typów z www.gradus.waw.plMówi człowiek -- połączyłem (hpc) i "Smoka" ( to też niezły wyścigowy typer) dodałem Bayern !!! i zagrałem za bańkę (100zł). Nieźle był w***...... A wystarczyło, żeby wiedział jak dobrze typuje "uq$", zagrał wszystkie lub 8 z 9. No nie chcę liczyć, choć mam policzone. ... A na torze przegrał 10 baniek...............
|
Do góry
|
|
|
|
#13696 - 28/11/2001 05:03
|
veteran
Meldunek: 19/09/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]381 19:30 Fortuna D. - Wattenscheid 6.10 ??? Mam pytanie ??? Czy kurs dalej się trzyma. Nie odwiedziłem dziś STS więc nie wiem. Kolejne różnice: STS: 238 12:30 Pehazi (III) -Dunaferr 10.00 5.00 1.20 3.33 Prof: 736 Petohaza-Dunaferr 4.3 3.9 1.45 2.05 1.13 Tu raczej skłaniałbym się do obstawienia 1X w STS. Bardzo bym prosił jeszcze raz o podawanie różnic kursowych .[/qb][/QUOTE] O godzinie 13.22, bo tak jest u mnie na kuponie godzina, kurs był jeszcze ten sam. W poniedziałek siadło mi fajne ako + Wattenscheid 2-(6,1) i dziś już podpierałem to remisem po 3,6 + mecze (remis według mnie jest najbardziej prawdopodobny), bo jutro już pewnie nigdzie tego remisu nie zagrałbym po kursie 3,6.( jutro chyba wyrównają już kurs, ale to dla mnie młyn na wodę, bo na razie wszystkie mecze wchodzą i będzie się bardzo opłacać podpierać nawet 1 -już po normalnym kursie ).Jak nie zmienią to zostaje podpórka u netowych buków. STS ostatnio daje sporo własnych SureBets. Wystarczy znależć mecz w ktorym się ewidentnie pomylił i czekać potem na zmianę kursów. Przeważnie te kursy są i tak potem zaniżone (większa marża) STS g 12.00 Plymouth - Whitby 2,00 x x STS g 12.xx Plymouth - Whitby 1.25 4.00 8.00 Prof(ciągły)Plymouth-Whitby/am 1.21 5.5 8.5 czyli nawet bez zagranicznych buków jest surebets: 2,00 5,50 8,50 (przy szybkiej reakcji ) Tego meczu akurat nie podpierałem bo ako miałem solo (nie łączone z ako które już siadło) i wydawał mi się on pewny (chociaż teraz się okazało, że Plymouth się trochę męczył bo grał w 10 od 36.min ) Ale już taki Wattenscheid-2 grałem za mniejszą kasę joko pewniak +ako albo systemy 3z5 i 3z6. Ako siadło i już wiem na 100%, że na Wattenscheid mam sporo szmalu bo zostaje już tylko remis po kursie 3,6 (jutro już pewnie mniejszym) i 1 po kursie minimum 2,85 (net).Wystarczy całą sumę z kuponu gdzie siadło już ako +Wat.- 2 (6,1) rozłożyć na 1 i X . Jutro lub w czwartek myślę, że kurs będzie w STS taki: 2,45 2,80 2,45 (ale pewnie zawyżą trochę marże i wszystkie kursy w tym meczu będą niższe od standartu) Prawdopodobnie STS już niedługo wprowadzi coś takiego, że jak się walnie na kursie to potem zaniży tylko pomyłkę a np. x i 2 nie pujdą znacząco w górę.Ale jak ktoś nie ma kont u netowych to zostaje Prof na surebets. P.S Ten post napisałem jako odpowiedż do postu jahu, aby przekonać go, że ten temat i sposób gry ma jednak sens.Jahu, to, że we wrześniu umoczyłeś na tym sposobie 3000 to nie znaczy, że nie może przynosić on zysków. Może wybierałeś nie te mecze co trzeba albo błąd tkwił w metedzie jaką kombinowałeś te mecze. A może wrzesień to był poprostu dla Ciebie za krutki okres czasu na zbadanie tej metody i na za krutki okres gry rozplanowałeś swóją kasę na tą metodę. Jak zraziłeś się do tego sposobu gry to zawsze możesz do tego tematu poprostu niewchodzić. Nikt tu nigogo za uszy nie ciągnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#13697 - 28/11/2001 05:12
|
old hand
Meldunek: 21/03/2001
|
nie zrozumiałeś, saba
hint: ile miałeś czasu żeby postawić plymouth?
|
Do góry
|
|
|
|
#13698 - 28/11/2001 05:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/06/2001
|
jeśli chodzi o różnicę kursów to mam jeden meczyk w lidze czeskiej: Pribram - Brno STS 2.20 (czeski buk już dziś 1.66) ale jak to w czeskiej lidze bywa  nikt nic nie wie
|
Do góry
|
|
|
|
#13699 - 28/11/2001 05:29
|
Anonymous
Unregistered
|
Macie absolutna racje tylko jak wylapac takie spotkania to jest najwieksza sztuka.
SABA moge Cie prosic o jakis kontakt tel. Gadu Gasdu ICQ
Chcialbym z toba porozmawiac jesli oczywiscie masz czas i chec poswiecenia paru chwil dla mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#13700 - 28/11/2001 05:50
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil: [qb]nie zrozumiałeś, saba
hint: ile miałeś czasu żeby postawić plymouth?[/qb][/QUOTE]
Nie wiem ile miałem czasu, ale wiedziałem ,że taki kurs się długo nie utrzymuje i muszę być przy otwrciu STS. Na kuponie mam g.12.00 i kurs 2,00.
A jahu zrozumiałem dokładnie, tylko zawsze może on podać ten mecz na forum dopiero jak go zagra w realu, jak tak się boi, że spadnie mu kurs.(to nawet wtedy działa na jego kożyść bo większe prawdopodobieństo na surebets) Ludzie z forum to góra 0,05 kasy która jest stawiana na te mecze (ja tak uważam), więc niech się tak nie przejmuje. Więc jak będzie mecz ewidentnie zawyżony i ktoś uważa , że pierwszy w Polsce o nim wie a metodą tą w realu grają tylko forumowicze to niech go gra najpierw w realu a dopiero podaje na forum.
Przykład 3 Bundesliga. - 1.gra w realu 2.podaje na forum 3. forumowicze też go mogą sobie zagrać nawet jeszcze drugiego dnia. I teraz mi powiedz : Co straciłeś ???????????????? bo według mnie zyskałeś.
P.S Jakieś 3 tygodnie temu przyszedł do mnie mail od osoby z tego forum której nicku nie będę podawał i dotyczył właśnie spraw podawania meczy na forum. Że jak tak dalej będzie to niedługo nici z tej metody itp.I prośba żebym się zastanowił czy to się opłaca.
Panowie według mnie nici z tej metody będą już w niedługim okresie ale nie dlatego, że ktoś publicznie podaje tutej typy bo jesteśmy garstką grających. Tylko ,że STS też nauczy się na błędach i nabierze doświadczenia. (już niedługo panowie) Przykład TOTOMIX - gdzie kiedyś walił numery na których do zainwestowanych sum nie dodawało się paru zer , tylko kilka).
Ja się tym nie zrażam bo zawsze zostaną rodzynki typu Excelsior z tamtego tygodnia gdzie kurs niebył zawyżony a wynosił aż 1,95. A ja robię większą kasę na rodzynkach, niż na zawyżonych kursach.
|
Do góry
|
|
|
|
#13701 - 28/11/2001 05:57
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Jacek Rudowicz: [qb]Macie absolutna racje tylko jak wylapac takie spotkania to jest najwieksza sztuka.
SABA moge Cie prosic o jakis kontakt tel. Gadu Gasdu ICQ
Chcialbym z toba porozmawiac jesli oczywiscie masz czas i chec poswiecenia paru chwil dla mnie[/qb][/QUOTE]
johny2308@wp.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#13702 - 28/11/2001 06:10
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał saba: Tylko ,że STS też nauczy się na błędach i nabierze doświadczenia. (już niedługo panowie) Przykład TOTOMIX - gdzie kiedyś walił numery na których do zainwestowanych sum nie dodawało się paru zer , tylko kilka). [/QUOTE]
Mam spore wątpliwości czy łatwo się nauczy... Do każdej ligi potrzebni są fachowcy, którzy uwzględnią poza "tabelowe" zależności i specyfikę każdej z lig. Takowych nie ma a lig coraz więcej. A wystarczy kilka meczy bardzo źle oszacowanych, aby mieli "mokro" i nie wypłacali. Uważam, iż prędzej zbankrutują niż się "nauczą" (czytaj. zatrudnią fachowców). Zatrudniają 3 informatyków do obsługi systemu, a we 2 zmieniali system po rozłące z Nike. Amatorszczyzna po prostu.
Ps. 2 tygodnie przyjmowali by on-line i już by ich nie było.
|
Do góry
|
|
|
|
#13703 - 28/11/2001 06:28
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo: [qb] Mam spore wątpliwości czy łatwo się nauczy... Do każdej ligi potrzebni są fachowcy, którzy uwzględnią poza "tabelowe" zależności i specyfikę każdej z lig. Takowych nie ma a lig coraz więcej. A wystarczy kilka meczy bardzo źle oszacowanych, aby mieli "mokro" i nie wypłacali. Uważam, iż prędzej zbankrutują niż się "nauczą" (czytaj. zatrudnią fachowców). Zatrudniają 3 informatyków do obsługi systemu, a we 2 zmieniali system po rozłące z Nike. Amatorszczyzna po prostu. Ps. 2 tygodnie przyjmowali by on-line i już by ich nie było.[/qb][/QUOTE] Mam nadzieję, że chyba jednak tak szybko nie zbankrutują, bo darzę ich największą sympatią ze wszystkich buków Widzę jeszcze w punktach graczy którzy rozpisują na 1 kuponie całe kolejki NBA lub jakejś ligi, więc trochę dochodów jeszcze mają :eek: 
|
Do góry
|
|
|
|
#13704 - 28/11/2001 13:01
|
veteran
|
Kurs wygląda jednak trochę inaczej niż myślalem: 381 Fortuna D. - Wattenscheid 3.00 3.00 2.20 ale bez netowych buków mamy sure bet: 3,00 3,60 6,10 (-podatek) P.SP.S Chyba wyjeżdżam na zimę na jakieś ciepłe wyspy, bo w Polsce śnieg już zaczął padać. 
|
Do góry
|
|
|
|
#13705 - 28/11/2001 14:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/09/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał saba: [qb]Kurs wygląda jednak trochę inaczej niż myślalem: 381 Fortuna D. - Wattenscheid 3.00 3.00 2.20 ale bez netowych buków mamy sure bet: 3,00 3,60 6,10 (-podatek) P.SP.S Chyba wyjeżdżam na zimę na jakieś ciepłe wyspy, bo w Polsce śnieg już zaczął padać.  [/qb][/QUOTE] Wydawalo mi sie, ze to niemozliwe bo buki maja granice w jakich moga zminic kur zeby nie dopuscic do takiej sytuacji, a jednak. U jednego buke sure bet. Wlasciwie gdyby sie umowic i postawic sporo na jeden mecz (najpierw na 1 a po zmianie kursu na x2) to w kazdym meczu mozna by wymusic zmiane kursu prowadzaca do sure beta. Moze warto o tym pomyslec. Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#13706 - 28/11/2001 14:55
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK: [qb]
Wydawalo mi sie, ze to niemozliwe bo buki maja granice w jakich moga zminic kur zeby nie dopuscic do takiej sytuacji, a jednak. U jednego buke sure bet. Wlasciwie gdyby sie umowic i postawic sporo na jeden mecz (najpierw na 1 a po zmianie kursu na x2) to w kazdym meczu mozna by wymusic zmiane kursu prowadzaca do sure beta. Moze warto o tym pomyslec.
Wojtek[/qb][/QUOTE]
Ale tylko przy meczu gdzie dali dupy z kursem, bo przy normalnym nie obniżą Ci stawki nawet przy dużej sumie, lub zmienią kurs nieznacznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#13707 - 28/11/2001 16:08
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał saba: [qb]
Ale tylko przy meczu gdzie dali dupy z kursem, bo przy normalnym nie obniżą Ci stawki nawet przy dużej sumie, lub zmienią kurs nieznacznie.[/qb][/QUOTE]
No tak, ale takich meczow jest sporo. Wczoraj w hokeju przynajmniej kilka (na pewno te dwa ktore postawilem w playoffach) z tym, ze na faworytow.
W pucharze Niemiec tez bylo kilka kursow na przegrane faworytow i remisy sporo za wysokich.
W meczu: 458 19:30 Krefeld - Eisbaren 1.80 jeszcze wczoraj bylo 2,30 :-)
Wlasciwie codziennie mozna znalezc taki mecz gdzie kurs na przegrana faworyta jest sporo zawyzony.
Mysle, ze do wymuszenia surebeta nie trzeba bardzo duzo kasy. Na pewno mniej niz do spekulacji na gieldzie.
Poza tym wydaje mi sie, ze zmiany kursow nie wynikaja z tego, ze buk dochodzi do wniosku ze sie pomylil ale z tego, ze sporo ludzi to zauwaza i stawia na zawyzony kurs.
Jesli ktos z czolowki TT postawi kupon z kilkoma trocha/duzo zawyzonymi kursami to za chwile kursy spadaja. Wg mnie dlatego, ze sporo ludzi to widzi i tak stawia.
A na przyklad na moje kupony z tej edycji play-off ktore tez mialy sporo zawyzone kursy i do tego na faworytow (ktorzy na dodatek wygrali ;-) nikt nie zwraca uwagi i mozna je bylo postawic po takim kursie przed samym meczem.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#13708 - 28/11/2001 16:20
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał saba: [qb]Kurs wygląda jednak trochę inaczej niż myślalem: 381 Fortuna D. - Wattenscheid 3.00 3.00 2.20 [/qb][/QUOTE] Co ciekawe wg STS mecz jest 30.11 a wg bethelpa i niemieckich bukow 1.12: 01/12/01 14:00 Germany, Regionalligaen Fortuna Düsseldorf - SG Wattenscheid 09 2.45 2.98 2.18 Kurs w STS tym razem na 1 mocno atrakcyjny Oddset 2.40 2.95 2.05 34% 27% 39% Sportwetten 2.50 3.00 2.30 34% 29% 37% Info o meczu: http://oddset.sports.com/de/oddset/52.htm Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#13711 - 29/11/2001 03:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Chodzi mi oczywiście o kurs w Danii na Lyngby.[/qb][/QUOTE]
np. Scandic Bookmachers ma takie kursy: 02-12-01 17:00 Lyngby - Brøndby 6.75 4.40 1.30
|
Do góry
|
|
|
|
#13712 - 29/11/2001 07:27
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK: [qb] No tak, ale takich meczow jest sporo. Wczoraj w hokeju przynajmniej kilka (na pewno te dwa ktore postawilem w playoffach) z tym, ze na faworytow. W pucharze Niemiec tez bylo kilka kursow na przegrane faworytow i remisy sporo za wysokich. W meczu: 458 19:30 Krefeld - Eisbaren 1.80 jeszcze wczoraj bylo 2,30 :-) Wlasciwie codziennie mozna znalezc taki mecz gdzie kurs na przegrana faworyta jest sporo zawyzony. Mysle, ze do wymuszenia surebeta nie trzeba bardzo duzo kasy. Na pewno mniej niz do spekulacji na gieldzie. Poza tym wydaje mi sie, ze zmiany kursow nie wynikaja z tego, ze buk dochodzi do wniosku ze sie pomylil ale z tego, ze sporo ludzi to zauwaza i stawia na zawyzony kurs. Jesli ktos z czolowki TT postawi kupon z kilkoma trocha/duzo zawyzonymi kursami to za chwile kursy spadaja. Wg mnie dlatego, ze sporo ludzi to widzi i tak stawia. A na przyklad na moje kupony z tej edycji play-off ktore tez mialy sporo zawyzone kursy i do tego na faworytow (ktorzy na dodatek wygrali ;-) nikt nie zwraca uwagi i mozna je bylo postawic po takim kursie przed samym meczem. Wojtek[/qb][/QUOTE] Wojtek, masz rację, że takich meczy jest sporo, ale przeważnie nawet po zmianie kursu nie będziesz miał w nich sure bets.(np. Krefeld - Eisbaren tu zapewne nie było sure bet).Mecze gdzie możesz zakładać, że będzie sure bet zdarzają się rzadziej i kurs musi być ewidentnie zawyżony. Do wymuszenia sure bet na pewno potrzeba mniej kasy niż do spekulacji na giełdzie, ale nigdy nie masz pewności, że wymusisz sure bet, bo STS może dać po napływie kolosalnej gotówki na np.1 taki kurs - 1,40 2,70 2,40 (i tak przy x2 ma kupę szmalu to, po co ma dawać tam wtedy atrakcyjny kurs)albo nie zmienić stawek i liczyć na to, że on wygra ten zakład. Teoretycznie można by było w przyszłym tygodniu przeprowadzić doświadczenie na forum: Np. od godziny. 18.00 w środę (musi być po zamknięciu STS) w tym temacie forumowicze podają typ gdzie kurs nie jest bardzo zawyżony. Z wszystkich propozycji wybieramy ten typ który się najczęściej powtarza. Jeżeli taki typ by się udało wspólnie ustalić to wszyscy jak tylko się da najwcześniej a najlepiej by było o 10.00 gramy za sporą kasę (w zależności oczywiście od tego jak pewny wydaję się każdemu ten mecz). Jeśli by było dużo chętnych a typ ten nagłośniony na forum to podejrzewam, że trochę kasy by tam poszło.Gdyby wszyscy solidarnie o 10.00 to grali to może STS by zgłupiał i latał po necie w poszukiwaniu info o meczu bo myślał by, że coś tam się musiało wydażyć. Całe te doświadczenie miałoby na celu po prostu pokazać jak dużą grupę grających stanowią forumowicze, bo o wymuszeniu sure bet raczej możemy zapomnieć.Jeżeli by się okazało, że w meczu gdzie kurs nie był zawyżony a oni go, korektowali po naszym obstawieniu to będziemy wiedzieć, że jednak jesteśmy dość znaczącą grupą grających. A jak typ by siadł to i STS-owi dalibyśmy trochę w dupę.
|
Do góry
|
|
|
|
#13713 - 29/11/2001 10:38
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK: [qb]
Kurs w STS tym razem na 1 mocno atrakcyjny
Oddset 2.40 2.95 2.05 34% 27% 39% Sportwetten 2.50 3.00 2.30 34% 29% 37%
Wojtek[/qb][/QUOTE]
Wojtek, nie wziąłeś pod uwagę, że Oddset i Sportwetten naliczają większe marże niż STS. Co widać zresztą po ich kursach bez wyliczania tej marży. A wtedy 1 już nie jest taka atrakcyjna do zagrania.
|
Do góry
|
|
|
|
#13715 - 29/11/2001 14:59
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Saba ,nawet dobry pomysł z tym postawieniem na 1 mecz przez nas wszystkich ,a druga sprawa ,że mało realny. Bo takie kursy na mecze Plymouth i Wattenscheid moim zdaniem wynikały z ewidentnej pomyłki buka. No ale jestem przekonany że na mecz Wattenscheid w Polsce to stawiali tylko forumowicze i nikt po za tym. Więc można byłoby przeprowadzić taki test ale na pewno nie będzie tak że z 6,1 zniżą na 2,2. A pozostaje kwestia wycofania meczu z oferty. Saba dzięki za San Lorenzo. Czy masz jakiś ,,rodzynek'' na ten tydzień czy może już był??? Podziękowania dla Kury .[/qb][/QUOTE] Maciek, masz całkowitą rację. Wcale nie twierdziłem, że ten kurs spadnie, jeżeli byśmy grali mecz o nie zawyżonym kursie.( już na pewno nie na sure bet). A jak by spadł o 0,1 czy 0,2 to by jednak znaczyło, że grono forumowiczów jest jednak coś znaczące. Nawet bym chciał, żeby to był całkiem normalny mecz ze średnim kursem tipex-a. A co do rodzynków to odpowiem Ci tak: Przy analizowaniu oferty i statystyk na dany tydzień są pewne mecze, w których jak zobaczę kurs i formę drużyny to w moich oczach zmieniają one kolor w ofercie na jakiś jaskrawy a czasami nawet wchodzący w czerwień i zaczynam czuć jakieś dziwne ssanie w żołądku. Sięgam po papierosa i przyglądam im się i przyglądam...A potem zostaje już tylko dobór stawki i wizyta do bankomatu. Ale w tym tygodniu mi się to nie zdarzyło. Liczę jeszcze na skoki, bo w tamtym tygodniu STS dał dupy ze stawkami na pary (np.Ingebrigsten-Cecon).Jestem właśnie w trakcie zbierania informacji, bo właśnie tu powinien znów dać dupy z kursami. Podejrzewam, że jest to związane z brakiem porównania lub ściągnięcia kursów od innych buków i wystawiają sami (a dużego pojęcia o tym nie mają). Ale nawet jak walną z 1 lub 2 pomyłki to nie będzie można ich nazwać rodzynkiem, bo to sport o za dużym współczynniku losowym (wiatr lub 0,1 s. spóźnione wyjście z progu i dupa)
|
Do góry
|
|
|
|
#13716 - 29/11/2001 15:43
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał saba: [qb] Maciek, masz całkowitą rację. Wcale nie twierdziłem, że ten kurs spadnie, jeżeli byśmy grali mecz o nie zawyżonym kursie.( już na pewno nie na sure bet). A jak by spadł o 0,1 czy 0,2 to by jednak znaczyło, że grono forumowiczów jest jednak coś znaczące. Nawet bym chciał, żeby to był całkiem normalny mecz ze średnim kursem tipex-a. [/qb][/QUOTE]
Mysle, ze warto sprobowac. Zwroccie uwage na mecz z poprzedniekj kolejki LM. Sparta - Real. Podalem ten typ w temacie Champions L. czy jakos tak i sporo ludzi podawalo go potem w roznych tematach. Zwyciestwo Realu bylo uznawana za pewne. Kurs w profie byl na poczatku 1,93 , W STS 2,0. Przed meczem o ile sie nie myle w profie 1,73 w STS 1,8. I o ile na poczatku kursy byly troche nizsze od sredniej swiatowej to pod koniech jedne z najnizszych o ile nie najnizsze. Co ciekawe kurs na Real w wydrukowanej wczesniej ulotce profa byl chyba 2,45 czy 2,35 i spadl w stosunku do tego o jakies 40% co chyba dalo by juz sure beta. Nie wydaje mi sie, ze w takim meczu sie pomylili z kursem tylko duzo ludzi postawilo na Real a malo na Sparte. Z tym, ze na taki mecz na pewno stawialo duzo ludzi nie majacych pojecia o istnieniu naszego forum i nie wiadomo jaki mielismy w tym udzial.
Do takigo eksperymentu trzeba by wybrac mecz z jakiejs malo znanej ligi. Tak, zeby "przypadkowi" gracze nie wplyneli na wynik ;-)
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#13717 - 29/11/2001 15:50
|
Pooh-Bah
|
Wojtek, nie wziąłeś pod uwagę, że Oddset i Sportwetten naliczają większe marże niż STS. Co widać zresztą po ich kursach bez wyliczania tej marży. A wtedy 1 już nie jest taka atrakcyjna do zagrania.[/qb][/QUOTE]
Tak, racja nie zwrocilem na to uwagi. Ale i takk w porownaniu z szansami niemieckich bukow kurs 3 na 1 jest mniej wiecej taki jakby STS nie bral przy tym typie prowizji a bral wieksza przy x i 2.
|
Do góry
|
|
|
|
#13719 - 30/11/2001 00:02
|
Anonymous
Unregistered
|
wydaje sie ok, ale ostatnie wyniki pomiedzy tymi drużynami: 00/01 0:0,2:3 99/00 1:2,1:4 wydaje sie że Bregenz ma kompleks gości. Ale tez skłaniam sie do zagrania 1 Czy ktoś ma jakieś info na temat kontuzji i kartek?
|
Do góry
|
|
|
|
#13721 - 30/11/2001 02:43
|
Carpal Tunnel
|
Czy ktoś może się orientuje czy kursy na mecz poniedziałkowy Tottenhamu z Boltonem podane w ulotce są aktualne:
poz 1001 Tottenham-Bolton 2.1 3 3.2 - na stronie STS-u jakoś nie mogę tego znaleźć
|
Do góry
|
|
|
|
#13730 - 03/12/2001 17:06
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Szakal: [qb]Podaje na caly tydzien, ale zeby miec na najblizszy tyzien to musi miec porownac te kursy z bukami ktorzy juz je wystawili. Wiec musisz poczekac do poniedzialku najpoźniej do godz. 12:00[/qb][/QUOTE]
Te kursy sie na bezaco zmieniaja co kilkadziesiat sekund. To znaczy oczywiscie nie wszystkie ;-) ale podane sa ostatnia aktualizacje od jakiego buka kursy doszly lub sie zmienily.
|
Do góry
|
|
|
|
#13736 - 10/12/2001 04:33
|
Carpal Tunnel
|
Pojawiły się już niektóre kursy na przyszły tydzień na stronie STS-u. 50 11.12 Manch.City - Wolverhampton 2.40 [1.8 Ladbrokes] 51 11.12 Wigan- Notts C. 2.00 [1.5 -Ladbrokes] 53 11.12 Tottenham - Bolton 1.90 [1.44 Hill] kursy na zwycięstwo gospodarzy Nie są to jakieś duże róznice ale i tak pewnie i to spadnie. Ja osobiście po sobocie odpuszczam sobie piłkę angielską na jakiś czas (  do soboty?) 
|
Do góry
|
|
|
|
#13740 - 10/12/2001 18:44
|
enthusiast
Meldunek: 30/11/2001
|
M.City dostanie porządny łomot, więc wcale mnie ten kurs nie dziwi....
|
Do góry
|
|
|
|
#13743 - 10/12/2001 20:06
|
enthusiast
|
Maciek... Będę strzelał! Ten twój dobry kurs to: Stuttgart-TSV? 
|
Do góry
|
|
|
|
#13744 - 10/12/2001 21:22
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Adolf 88: [qb]50 11.12 Manch.City - Wolverhampton 2.40 [1.8 Ladbrokes] 51 11.12 Wigan- Notts C. 2.00 [1.5 -Ladbrokes] 53 11.12 Tottenham - Bolton 1.90 [1.44 Hill]
kursy na zwycięstwo gospodarzy
Te kursy juz spadly Manch.City 2,10 Tottenham 1,6[/qb][/QUOTE] a Wigan na 1.75 nie wiem po co STS wystawił te kursy wczoraj w nocy
|
Do góry
|
|
|
|
#13746 - 10/12/2001 23:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Przez to że zamiast iść do STS-u poszedłem na siłownie nie miałem czasu tego wysłać.[/qb][/QUOTE] No tak zamist łapać kase ty ty konserwujesz swoją tężyznę fizyczną 
|
Do góry
|
|
|
|
#13748 - 11/12/2001 16:09
|
addict
Meldunek: 25/09/2001
|
Uwaga na mecz Bochum-Leverkusen
Sts podaje ze gra Bochum II a wszystkie buki zagraniczne ze Bochum ???? wiec kto wkoncu ??? czy moze ktos wie cos na ten temat ,bo roznica kursow jest znaczaca w stsie na bochum II 5.6 a np w unibecie 3,6
|
Do góry
|
|
|
|
#13749 - 11/12/2001 16:18
|
addict
Meldunek: 25/09/2001
|
hehehehehe
sorki ale wtopa hehehehe
oczywiscie sts podał ze Bochum II - to 2 liga sorki :rolleyes:
|
Do góry
|
|
|
|
#13751 - 11/12/2001 16:49
|
enthusiast
|
Sprawdziłem! Leverkusen gra z pierwszą drużyną drugoligowego Bochum. Czyli wycisk gwarantowany. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#13752 - 13/12/2001 04:21
|
Carpal Tunnel
|
STS 469 Kiel-Osnabruck 2 3.6
kurs z oddsetu na 2 2.35 z moich obliczeń ok 10%
|
Do góry
|
|
|
|
#13753 - 14/12/2001 17:53
|
Pooh-Bah
|
Taki mecz z STS:
626 1 23:50 Union - San Lorenzo 2.90 (1,92) a nawet mniej bo 3 buki daly kursy podobnie jak STS a reszta 1,5 - 1,6
Z tabeli ligi argentynskiej wynika, ze kurs STS jest OK a pomylili sie inni ale chyba cos w tym meczu musi byc ???
I jeszcze dwa mecze z Argentyny chociaz juz nie takie ciekawe:
621 2 20:00 Argentinos J. - River Plate 2.25 (1,81) 627 1 20:00 Estudiantes - Belgrano 2.60 (2.28)
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#13754 - 14/12/2001 18:08
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK: [qb]Taki mecz z STS:
626 1 23:50 Union - San Lorenzo 2.90 (1,92) a nawet mniej bo 3 buki daly kursy podobnie jak STS a reszta 1,5 - 1,6
Z tabeli ligi argentynskiej wynika, ze kurs STS jest OK a pomylili sie inni ale chyba cos w tym meczu musi byc ???
[/qb][/QUOTE]
No i chyba cos jest bo mecz zablokowany :-((
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#13755 - 14/12/2001 18:08
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał WK: Taki mecz z STS:
Z tabeli ligi argentynskiej wynika, ze kurs STS jest OK a pomylili sie inni ale chyba cos w tym meczu musi byc ??? [/QUOTE]
Wygląda na to, że to pomyłka, bo mecz jest zablokowany.
|
Do góry
|
|
|
|
#13758 - 15/12/2001 23:39
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb] A jednak był rodzynek.[/qb][/QUOTE]
A jakby nie wszedł to by nie był ?
|
Do góry
|
|
|
|
#13761 - 17/12/2001 18:44
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]STS szaleje z kursami na hokej NHL.[/qb][/QUOTE]
To raczej tip-ex szaleje bo podaje kursy STS na 1-sza tercje a nie na caly mecz :-)
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#13762 - 17/12/2001 19:33
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Ale pozostałe dwa chyba nie.[/qb][/QUOTE]
No i obe weszly. A ja sie uparlem na ten jeden zablokowany i na dodatek nie wszedl.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#13765 - 18/12/2001 14:35
|
Carpal Tunnel
|
Tym razem Toto-mix jeżeli kurs jest aktualny bo nigdy nic nie wiadomo: 39 Wolfsburg - Leverkusen 1 3,50 - kursna świecie w granicach 2.6-2.8
|
Do góry
|
|
|
|
#13768 - 18/12/2001 15:52
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Znacie jakiegoś irlandzkiego buka lub buka który ma kursy na tą ligę?[/qb][/QUOTE] www.paddypower.com
|
Do góry
|
|
|
|
#13771 - 19/12/2001 05:23
|
Carpal Tunnel
|
STS
546 Inverness - Arbroath 2 4.70 [2.63] 474 Bristol City - Wrexham 1 1.70 [1.33]
kursy w nawiasach z surreysports
Maciek też podał jeden fajny meczyk na czacie - ale to już zostawie jemu do napisania.
|
Do góry
|
|
|
|
#13773 - 19/12/2001 18:09
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Adolf 88: [qb]Nie pozostawiaj tylko pisz potem może kurs zlecieć[/qb][/QUOTE]
STS
477 Peterborough-Tranmere 2 3.5 [2.5 - Hill]
kurs na Bristol już nieaktualny
|
Do góry
|
|
|
|
#13776 - 20/12/2001 03:03
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Mam pytanie: Czy Wam też tak długo wchodzi na stronę tip-exa?
[/qb][/QUOTE]
U mnie zależy kiedy ale czasem mam dość czekania i szybciej mogę sprawdzić kursy na stronach poszczególnych buków - a Wolfsburg zrównoważył trochę straty po meczu Utrechtu - mam pewne obawy bo grałem Wilki w toto-mixie.
|
Do góry
|
|
|
|
#13777 - 20/12/2001 03:12
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Poleacam mecz CS Brugge -Geel na X2 za 2,39 w STS.[/qb][/QUOTE]
a jak już o tej lidze mówimy, to polecam : FC Liege-H. Zolder X - 3,20
|
Do góry
|
|
|
|
#13779 - 21/12/2001 03:42
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: Nie wiem czy ktoś zauważył ale na mecz Luton-Hartepol z 4 ligi angielskiej pomiędzy STS a Profem był zysk bez ryzyka. W poniedziałek na Luton w STS było 2,25 ,a w obecnej chwili na X2 w Profie jest 2,25. Stawiając odzdzielnie remis i dwójke oczywiście procent zysku będzie większy. Ja mam kupon z wygraną Lutonu i tak to pozostawie.
Dziś postawiłem coś takiego: 2z3 +1T A-Petersburgh-Tranmare 2 3,5 (dziwne że STS nie zniżył kursu zawsze to robił gdy Profesinal wystawił kursy). [/QUOTE]
Ja zauwazylem, ze byl zysk, ale z ryzykiem. W Profie jest w tej chwili 2,05. Stawiajac remis i dwojke czy oddzielnie czy razem otrzymamy oczywiscie tyle samo. Co do w/w meczu to STS nie zanizyl kursu, ale widac zmienil znaczaco nazwy druzyn.
|
Do góry
|
|
|
|
#13780 - 21/12/2001 04:21
|
member
Meldunek: 20/12/2001
|
Co to te róznice kursów??? To cos takiego jak zmiana kursu autobusu??? najpierw obstawiamy jakis mecz a potem decydujemy sie na kompletnie inny??? Please wytłumaczcie : 
|
Do góry
|
|
|
|
#13782 - 21/12/2001 14:19
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Fachowiec: [qb]Co to te róznice kursów??? To cos takiego jak zmiana kursu autobusu??? najpierw obstawiamy jakis mecz a potem decydujemy sie na kompletnie inny??? Please wytłumaczcie :  [/qb][/QUOTE] Mistrzu, myślałem, że jako "fachowiec" będziesz to wiedział. Ale skoro jesteś tak ciemny, to mogę Ci wytłumaczyć: Zmiany kursów polegają na tym, że zawsze drużyna obiera sobie jakiś cel (kurs) , np. kurs na awans do 1 Ligi, ale czasami ten kurs jest zmieniany w trakcie rozgrywek.STS o tym nie wie, że prezesi danej drużyny już zmienili jej kurs z kursu na awans do 1 ligi, na kurs na utrzymanie się w lidze.Po zmianie tego kursu drużyny już grają zupełnie w innych składach, zawsze wystawiają do gry już tylko samych trampkarzy.STS nie wiedząc, że drużyna już zmieniła kurs, myśli, że dalej grają w normalnym składzie i stawka zostaje taka sama.I mamy wtedy WIELKI szmal, bo u innych buków, którzy już wiedzą, że w danej drużynie (która zmieniła swój kurs) wystąpią dzieciaki do podawania piłek i kurs spada na 1,01 , a w STS jest dalej od 2,50 do 10,00. Robimy na tym MILIARDY $
|
Do góry
|
|
|
|
#13784 - 21/12/2001 15:04
|
Pooh-Bah
|
Wg mnie warto zainteresowac sie kursami STS na jutrzejsza kolejke hokeja szwajcarskiego. Co prawda najatrakcyjniejsze kursy spadly (podalem je w temacie o hokeju - zabawa w typowanie) ale jeszcze cos mozna wybrac. Roznice kursow nie sa moze bardzo duze (np STS 39% srednia 44%) ale jak sie do tego dolozy porownanie szans wg www.tipgol.com i tabele ze statystykami to mecz: 579 1 19:30 Rapperswill - Fribourg 2.25 wydaje sie warty zagrania.
|
Do góry
|
|
|
|
#13787 - 22/12/2001 08:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/11/2001
|
Może to komuś się wydawać dziwne a wręcz oburzające ale zwracam sie do tych co nie dają się ponieść emocjom (dotyczy to tez sportu). A więc Panie i Panowie proponuje zamknięcie tego tematu SPD-różnice kursów, a dlaczego- odpowiadam od razu. Jak wiemy sts ma nowego analityka poprzedni po wpadce (wiemy jakiej) poleciał na zieloną trawkę. I z tamtym dniem zaczyna sie robić coraz gorzej z kursami. Oczywiście ukazują sie rodzynki i sam o nich tu pisałem ale wierzcie mi forum jest coraz bardziej popularne i nie sami gracze je odwiedzają. Nie jest to teoria spisku, ale czy nikt nie zauważył z was na tablicach w sts zwiększonej liczby pokreślonych, (zmienionych na niższe)kursów, większej ilości zablokowanych meczy? Nie wydaje sie wam to dziwne? Nie można myśleć że sts to frajerstwo a my cwaniacy, trzeba iść trochę do przodu tak jak oni to robią. Dlatego proponuje inne rozwiązania związane z grą na różnice kursów, ale jakie? Są maile, telefony, itd. Ale też są strony gdzie każdy może sam zobaczyć różnice kursów, nie ułatwiajmy pracy bukom!!! Jeśli ktoś ma inne rozwiązanie lub inne zdanie to chętnie sie wdam w sensowną polemikę, ale bez zakładania nowych tematów -ok?
|
Do góry
|
|
|
|
#13788 - 22/12/2001 10:31
|
veteran
|
Jeszcze nie dawno miałem zupełnie inne zdanie, co do treści w/w postu. Jednak po głębszym przeanalizowaniu problemu, treści z w/w postu popieram. W sumie, po co mamy powiększać premię pseudo analitykowi z STS, jak przy takich błędach jak oni robią i tak każdy z nas sam sobie da radę i je zauważy. Podając im te mecze „kawę na ławę”, to my stoimy w miejscu, a oni robią krok do przodu.
P.S A swoje zdanie zmieniłem naprawdę tylko dlatego, że problem ten głębiej przeanalizowałem, czego nie zrobiłem wcześniej. Teraz tylko trzeba być czujnym, bo STS nie tylko będzie czytał te forum, ale będzie też próbował wcisnąć tu swoich ludzi, chyba ,że już to zrobił dawno. Tu wchodzą w grę zbyt duże pieniądze jak dla STS, by tak łatwo sobie mógł odpuścić.
|
Do góry
|
|
|
|
#13789 - 22/12/2001 13:05
|
addict
Meldunek: 27/04/2001
|
Jeżeli ktoś z STS czyta te Forum to chyba jest ślepy. Już tyle typów zdecydowanie zawyżonych utrzymało się około 2 dni. Oni dopiero zmieniają kursy jak wpłynie wieksza kasa.
|
Do góry
|
|
|
|
#13792 - 22/12/2001 16:10
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Jasne że tak. Adolf 88 przeczytaj sobie dokładnie co napisał saba. Wysyłasz typ w STS. A dopiero później podajesz na forum. I co ci to szkodzi może np ktoś inny poda jakiś interesujący typ a ty na tym skorzystasz.[/qb][/QUOTE] Saba napisał, że sie zgadza z moim zdaniem (które nota bene nie jest tylko moje). Wiem, że tak się to robi i wiedzą o tym buki. Maciek mi to nic nie szkodzi, że ktoś poda interesujuący typ ale pod warunkiem, że ja naprawdę na nim skorzystam. I może jestem aż tak miły, że zależy mi żeby inni też z niego skorzystali - nie tylko ja. Co mi po typie, który zaraz po poście tutaj i napływie tej kasy do sts,jest za 15 min już spuszczony. Kiedyś kurs utrzymywał sie po 4-5 dni, teraz jak sami zauważycie (jeśli jeszcze tego nie widzicie) spada on w zastraszającym tempie..
"Róbcie jak chcecie. Ja nadal będe umnieszczał tu zawyżone kursy"
Wiem Maciek, że to jest Twój temat i masz tu pole do popisu, i nie chcę Ci go w jakiś sposób odbierać, ale też jest to forum dla wszystkich zainteresowanych i poczekaj może na zdanie innych forumowiczów. Ja przecież nie musze mieć racji. A takie "róbcie jak chcecie-ja wiem najlepiej" nie jest profesjonalnym podejściem do sprawy. Naprawde istnieją inne sposoby, żebyś mógł nadal podawać te różnice kursów. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#13793 - 22/12/2001 16:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
W pełni popieram Maćka. Najpierw wysyłasz typy a potem zamieszczasz je na forum. STS od razu przecież nie zareaguje, i tym sposobem skorzysta parę osób. Ludzie z STS napewno czytają forum bo ono nie może być niezauważone, ale liczba pomocnych postów nie wzrasta wraz ze wzrostem uczestników forum. 
|
Do góry
|
|
|
|
#13794 - 22/12/2001 19:03
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Adolf 88: [qb]Może to komuś się wydawać dziwne a wręcz oburzające ale zwracam sie do tych co nie dają się ponieść emocjom (dotyczy to tez sportu). A więc Panie i Panowie proponuje zamknięcie tego tematu SPD-różnice kursów, a dlaczego- odpowiadam od razu. Jak wiemy sts ma nowego analityka poprzedni po wpadce (wiemy jakiej) poleciał na zieloną trawkę. I z tamtym dniem zaczyna sie robić coraz gorzej z kursami. Oczywiście ukazują sie rodzynki i sam o nich tu pisałem ale wierzcie mi forum jest coraz bardziej popularne i nie sami gracze je odwiedzają. Nie jest to teoria spisku, ale czy nikt nie zauważył z was na tablicach w sts zwiększonej liczby pokreślonych, (zmienionych na niższe)kursów, większej ilości zablokowanych meczy? Nie wydaje sie wam to dziwne? Nie można myśleć że sts to frajerstwo a my cwaniacy, trzeba iść trochę do przodu tak jak oni to robią. Dlatego proponuje inne rozwiązania związane z grą na różnice kursów, ale jakie? Są maile, telefony, itd. Ale też są strony gdzie każdy może sam zobaczyć różnice kursów, nie ułatwiajmy pracy bukom!!! Jeśli ktoś ma inne rozwiązanie lub inne zdanie to chętnie sie wdam w sensowną polemikę, ale bez zakładania nowych tematów -ok?[/qb][/QUOTE]
Wlasciwie to chcialem sam to samo zaproponowac. tip-exa kazdy moze przejrzec i nie ma co ulatwiac bukom zycia.
Wojtek
|
Do góry
|
|
|
|
#13798 - 22/12/2001 23:45
|
|
witam kolegę Fachowca
Jeszcze Ci się nie znudziło. Po tekstach wygladasz na w miarę inteligentnego faceta, ale coś Ci się pod sufitem zrobiło. Wstąpiłeś do jakieś sekty czy co ?? Trudno mi ocenić cel Twojej działalności, żeby móc ją zrozumieć. Ogłoś to publicznie, a może Ci pomożemy. Na razie wyglada mi to na takie SLD. Pierwszy temat - obiecanki, typy 100%, a potem jak nie wyszło, walisz jakieś dyrdymały.
A propos, słyszeliście, że zgłosili projekt ustawy, że pod sankcją karną nie można krzyczeć na krowy, bo to tym krowom źle służy. Rewelacja.
A, i nie bierz sie za wiersze. Student studentem, ale Mickiewiczem to Ty już nie zostaniesz.
Miałem nie zabierać głosu w tej kwestii, ale skoro wypiłem kielicha to mi wolno.
Kolego, daj nam spokój, bo czuję, że szykujesz się na dzisiejsza noc. Niech to będzie taki swiąteczny prezent dla duzej grupy Twoich "wielbicieli".
|
Do góry
|
|
|
|
#13799 - 22/12/2001 23:49
|
member
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc: [qb]witam kolegę Fachowca Jeszcze Ci się nie znudziło. Po tekstach wygladasz na w miarę inteligentnego faceta, ale coś Ci się pod sufitem zrobiło. Wstąpiłeś do jakieś sekty czy co ?? Trudno mi ocenić cel Twojej działalności, żeby móc ją zrozumieć. Ogłoś to publicznie, a może Ci pomożemy. Na razie wyglada mi to na takie SLD. Pierwszy temat - obiecanki, typy 100%, a potem jak nie wyszło, walisz jakieś dyrdymały. A propos, słyszeliście, że zgłosili projekt ustawy, że pod sankcją karną nie można krzyczeć na krowy, bo to tym krowom źle służy. Rewelacja. A, i nie bierz sie za wiersze. Student studentem, ale Mickiewiczem to Ty już nie zostaniesz. Miałem nie zabierać głosu w tej kwestii, ale skoro wypiłem kielicha to mi wolno. Kolego, daj nam spokój, bo czuję, że szykujesz się na dzisiejsza noc. Niech to będzie taki swiąteczny prezent dla duzej grupy Twoich "wielbicieli".[/qb][/QUOTE] Stary.. wierzysz że cos jest na 100%??? bo ja nie... a reklama to podstwa P.S. Moze za duzo krów było w pobliżu angielskich stadionów i stad choroby wsciekłych krów, pyszczeyce, itp. pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#13800 - 23/12/2001 01:14
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał iogurt: [qb]W pełni popieram Maćka. Najpierw wysyłasz typy a potem zamieszczasz je na forum. STS od razu przecież nie zareaguje, i tym sposobem skorzysta parę osób. Ludzie z STS napewno czytają forum bo ono nie może być niezauważone, ale liczba pomocnych postów nie wzrasta wraz ze wzrostem uczestników forum.  [/qb][/QUOTE] Iogurt zgadzam sie co do pomocnych postów, nie zauważyłem jednak żebyś od czasu istnienia tego SPD abyś podał choć raz różnice kursów. Nie posądzam Cie o lenistwo, wiem że udzielasz sie gdzie indziej, ale tak samo robią analitycy. Nie muszą tracić czasu na sprawdzanie stron z kursami, bo wchodzą tu a my im podajemy wszystko "na tacy".
|
Do góry
|
|
|
|
#13801 - 23/12/2001 01:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Fachowiec: [qb]Całe szczeście że Luton nie wszedł (wynik 2:2)... Mimo że sam na tym meczu troszki starciłem mam nadzieje że na dłuzsza mete troszki osób przestanie grać na mecze zamieszczane w tym temacie... pozdrawiam Maciek... P.S. Niebawem bedę zamieszczał mecze o sporej róznicy kursu rano (ok 13 jak juz postawie), ciekawe czy Ci sie to spodoba [/qb][/QUOTE] Wali mnie to.
|
Do góry
|
|
|
|
#13802 - 23/12/2001 08:13
|
member
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb] Wali mnie to.[/qb][/QUOTE] Sam postanowiłes ułatwiac prace analitykom głównie z StS-u... zobaczymy jaki bedzie czas ich reakcji jak mecze o sorej róznicy na forum ukazą sie wczesniej... Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#13803 - 23/12/2001 14:37
|
enthusiast
Meldunek: 10/08/2001
|
Moze bysmy otworzyli temat na podobe tego podzielili sie rolami tak ze kazdy by porownywal roznice kursow poszczegolnych lig. Czy ktos mi moze napisac kto ma najlepsze pojecie z bukmacherow o 3 i 4 lidze angielskiej o ligach niemieckich i o wloskich serie b
|
Do góry
|
|
|
|
#13805 - 23/12/2001 15:29
|
member
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał legias: [qb]Moze bysmy otworzyli temat na podobe tego podzielili sie rolami tak ze kazdy by porownywal roznice kursow poszczegolnych lig. Czy ktos mi moze napisac kto ma najlepsze pojecie z bukmacherow o 3 i 4 lidze angielskiej o ligach niemieckich i o wloskich serie b[/qb][/QUOTE] Leg.. odpal sobie stronke w poniedziałek ok 9-10 www.tip-ex.com (ładuje sie ok 30 min) i masz wszystkie rodzynki na cały tydzień...
|
Do góry
|
|
|
|
#13806 - 23/12/2001 15:34
|
member
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Fachowiec ja już się boję . O Jezu chyba popełnie samobójstwo jak mi zniżą kurs.[/qb][/QUOTE] Facet nie chodzi o to bys popełnił samobójstwo... każde istnienie na swiecie cos dla kogos znaczy... więc raczej nie bede cie do tego zacheceł bo pewno dla kogos tam żyjesz (chocby rybek czy psa)... Ale zastanów sie czy ten temat ma jakis wiekszy sens... przeciez wiele jest stron porównujacych kursy (przejzyj sobie linki).. ale skoro chcesz tak koniecznie pomagac osobom którym sie nawet nie chce odp stron odpalic i sprwdzic gdzie są duze różnice w kursach... ok twoja sparawa, ale ułatwiasz i robote innym (czytaj bukom) Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#13808 - 23/12/2001 16:42
|
member
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Nie będe z tobą dyskutować i koniec.
PS Normalni forumowicze Nie słuchajcie go temat jest potrzebny .[/qb][/QUOTE]
ja z toba tez bo to nie ma sensu (róznice kuru sa dobre do czasu zmiany zawyzonego kursu przez buka)... Trzymaj się
|
Do góry
|
|
|
|
#13810 - 23/12/2001 19:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
[QUOTE] Iogurt zgadzam sie co do pomocnych postów, nie zauważyłem jednak żebyś od czasu istnienia tego SPD abyś podał choć raz różnice kursów. Nie posądzam Cie o lenistwo, wiem że udzielasz sie gdzie indziej, ale tak samo robią analitycy. Nie muszą tracić czasu na sprawdzanie stron z kursami, bo wchodzą tu a my im podajemy wszystko "na tacy". [/QUOTE] Nie udzielam się w tym temacie ponieważ nie gram w STS tylko w Profie(prof raczej nie popelnia błędów). Założeniem Forum jest chyba wzajemna pomoc, więc temat powinien istnieć.
|
Do góry
|
|
|
|
#13812 - 23/12/2001 20:34
|
Anonymous
Unregistered
|
Czy analitycy STS czytają forum ? Pewnie tak. Ale nie przeceniałbym tutaj roli tych, którzy zamieszczają swoje uwagi o różnicach kursowych. Bez przesady. Nawet jeżeli potem następuje zmiana kursu u buka to raczej bierze się ona stąd, że forumowicze grają, bukmacherzy "rejestrują" zwiększone zainteresowanie danym meczem i zmieniają kurs ! Czy wszystkie "okazje" umieszczone w tym miejscu powodowały reakcję naszych bukmacherów ?
|
Do góry
|
|
|
|
#13813 - 26/12/2001 08:36
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał andygrahame: [qb]Czy analitycy STS czytają forum ? Pewnie tak. Ale nie przeceniałbym tutaj roli tych, którzy zamieszczają swoje uwagi o różnicach kursowych. Bez przesady. Nawet jeżeli potem następuje zmiana kursu u buka to raczej bierze się ona stąd, że forumowicze grają, bukmacherzy "rejestrują" zwiększone zainteresowanie danym meczem i zmieniają kurs ! Czy wszystkie "okazje" umieszczone w tym miejscu powodowały reakcję naszych bukmacherów ?[/qb][/QUOTE] Czy w Liverpool'u masz placówke STS??? 
|
Do góry
|
|
|
|
#13815 - 26/12/2001 15:42
|
addict
Meldunek: 25/08/2001
|
Zamiast pierdo.... bez sensu zajeli byście się lepiej tym - czym ten temat dotyczy SPD Różnice kursów i wyszukiwaniem tego a reszte rzeczy zostawcie między sobą na private message.
|
Do góry
|
|
|
|
#13816 - 27/12/2001 15:43
|
member
|
Mecze o ciekawej różnicy kursu (porównanie z STS-em): Port Vale - Colchester typ 2 (śr. kurs 2.87, STS - 3.80, szansa wejścia 31.15%, nr pozycji w STS - 1089) Southend - Luton Town 2 (2.52, 3.30, 35.53%, 1105) York City - Shrewsbury 2 (2.51, 3.30, 35.62%, 1106) Dunfermline - Aberdeen 2 (2.55, 3.30, 34.94%, 1107) Hamilton - Queen Of The Sou 1 (2.33, 2.90, 37.74%, 1120) Greenock Morton - Stenhousemuir 1 (2.37, 2.90, 37.10%, 1121) Montrose - Queens Park 2 (4.26, 7.10, 21.03%, 1126) Kursy STS-u na godzine 11.35 P.S. Pozdrowienia dla Maćka Trzymajcie sie 
|
Do góry
|
|
|
|
#13817 - 27/12/2001 17:07
|
|
witam Co do ogłaszania na forum różnicy kursów, moje zdanie jest następujace. Genaralnie (moim zdaniem), nie ma to żadnego wpływu na zmianę kursu u bukmachera. Tylko i wyłacznie wpłacone przez graczy pieniadze na konkretną pozycję, powodują ich wzrosty lub spadki. Pomijając oczywiste pomyłki, jak mecz w STS Manchester City-Burnley (3,20-3,00-2,10), gdzie chyba nikt nie wyobrażał sobie, że ten mecz mozna bedzie po takim kursie 27.12 zagrać, inne zawyżone kursy, wystawione "na rybkę", mają przyciagać klientów do punktu. To moim zdaniem, cała polityka. Nie od rzeczy będzie dodać, że nie jest to tylko przypadłość STS czy Toto-Mix. Weźmy mecze pierwsze z brzegu. Tranmere-Brentford W.Hill---- (190-325-350) Ladbrokes--(220-340-275) STS--------(210-300-320)-10% W tym przypadku W.Hill postanowił przyznać wszystkim swoim wielbicielom prezent noworoczny w postaci kursu na zwycięstwo Bradford. Do zmiany kursu w tym wypadku nie przekona Hilla ani TonyQ, ani wypowiedzi 100 graczy na network. Wrexham-Reading W.Hill-----(325-325-200) Ladbrokes--(275-340-220) STS--------(275-290-240)-10% sytuacja analogiczna na zwycięstwo Wrexham.
Mnie natomiast najbardziej interesują róznice kursów pomiedzy bukmacherem a moim pojęciem meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#13818 - 27/12/2001 17:44
|
member
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hpc: [qb]witam Co do ogłaszania na forum różnicy kursów, moje zdanie jest następujace. Genaralnie (moim zdaniem), nie ma to żadnego wpływu na zmianę kursu u bukmachera. Tylko i wyłacznie wpłacone przez graczy pieniadze na konkretną pozycję, powodują ich wzrosty lub spadki. Pomijając oczywiste pomyłki, jak mecz w STS Manchester City-Burnley (3,20-3,00-2,10), gdzie chyba nikt nie wyobrażał sobie, że ten mecz mozna bedzie po takim kursie 27.12 zagrać, inne zawyżone kursy, wystawione "na rybkę", mają przyciagać klientów do punktu. To moim zdaniem, cała polityka. Nie od rzeczy będzie dodać, że nie jest to tylko przypadłość STS czy Toto-Mix. Weźmy mecze pierwsze z brzegu. Tranmere-Brentford W.Hill---- (190-325-350) Ladbrokes--(220-340-275) STS--------(210-300-320)-10% W tym przypadku W.Hill postanowił przyznać wszystkim swoim wielbicielom prezent noworoczny w postaci kursu na zwycięstwo Bradford. Do zmiany kursu w tym wypadku nie przekona Hilla ani TonyQ, ani wypowiedzi 100 graczy na network. Wrexham-Reading W.Hill-----(325-325-200) Ladbrokes--(275-340-220) STS--------(275-290-240)-10% sytuacja analogiczna na zwycięstwo Wrexham. Mnie natomiast najbardziej interesują róznice kursów pomiedzy bukmacherem a moim pojęciem meczu.[/qb][/QUOTE] W pewnym sensie tak hpc... ale (sorki, ale zawsze jest jakies ale). Z tego co zauważyłem z forum korzystają iudzielaja sie głównie osoby grający nie dla zabawy... Jak ktos z forum zauważy mecz o atrakcyjnej róznicy kursu to nie zagra za 5 zł, a za kilkaset lub kilka tys. Pare takich osóbek i mamy szopke noworoczna w postaci spadku kursiku... A co do stawek specjalnie zawyżonych przez buków... podam Ci to na przykładzie STS-u - głównie stawki zawyzone maja na 2-3 lidze angielskiej i innych równie mało znanych więc raczej sa to ich błędy w ocenieniu szans niz specjalna "podpucha"... ale to Tylko moje zdanie. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#13819 - 27/12/2001 18:05
|
member
|
No sam siebie chyba przekonałem... sporo kursów juz poleciało: 1089 - 3,2 1107 - 2,6 1120 - 2,4 1121 - 2,5 1126 - 3,9!!! Mineło 2,5 godz Ładne tempo spadków... może to da do myslenia co niektórym... Pozdrawiam.. zastanówcie sie czy jest sens dalej ciagnąc ten temat... 
|
Do góry
|
|
|
|
#13820 - 27/12/2001 18:49
|
|
jeszcze kilka zdań w tym temacie
Jako stary "koniarz" ze wzrostem i spadkiem kursów mam do czynienia przez lat trzydzieści. Poza Służewcem, najlepiej przesledzic to przed gonitwą na live którejś z angielskich telegazet lub w punktach Betako. To samo z greyhounds. Kursy po prostu sa płynne cały czas, a niejednokrotnie zdaża sie ich zawieszenie, kiedy jakis nabab przywali za furmankę gotówki. Na tym polega cały urok tego bukmacherskiego biznesu. Nasze świerze buczki nie mają jeszcze tego doświadczenia, zaplecza analitycznego, odpowiednich doradców i bagażu historii i stad te nerwowe ruchy na kursach. Stąd wynika, że pierwsze podejście Betako do Wyscigów Konnych na Służewcu w Warszawie, zakończyło się dość szybciutko, gdy pewien sympatyk (właściciel) konia Vishnu przywiezionego z Niemiec, bodajże na Wielka Warszawską, przyciemnił konia i skaleczył naszego rodzimego buka w sposób okrutny. Toto-Mix na torze przetrwał jeszcze krócej.
Napisałbym o paru meczach, których kursy pomimo spadku, sa i tak o wiele za wysokie, ale to juz w innym temacie.
|
Do góry
|
|
|
|
#13821 - 28/12/2001 16:58
|
Carpal Tunnel
|
quote: -------------------------------------------------------------------------------- Oryginalnie wysłał Fachowiec: No sam siebie chyba przekonałem... sporo kursów juz poleciało: 1089 - 3,2 1120 - 2,4 1121 - 2,5 1126 - 3,9!!! -------------------------------------------------------------------------------- Ale sam widzisz, że jeszcze musisz zrobić coś bardziej spektakularnego (np. podpalić się pod STS, na znak protestu odwiedzania witryn www.mecz.pl przez analityków z STS). Przykro to stwierdzić ale nie wiem co trzeba zrobić żeby dotarło, że nie ma sensu takie podawanie różnicy kursów. 
|
Do góry
|
|
|
|
#13823 - 29/12/2001 04:02
|
Carpal Tunnel
|
Div 3 w Totomixie na jutro prawie większość meczy . Znająć życie chłopaki się przebudzą jutro rano i zobaczą że cos nie tak jest i kursy wrócą na miejsce.
|
Do góry
|
|
|
|
#13825 - 09/01/2002 14:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
12.01.02 godz:20-00 2 liga belgijska: STSMaasmechelen - Mechelen~~~2 (2.00) LadbrokesMaasmechelen - Mechelen~~~2 (1.50) DJ SOSNAwww.djsosna.prv.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#13826 - 10/01/2002 00:40
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Maciek: [qb]Ale się sts wycwanił. Jedynie co zostało to Frolunda-Brynas[/qb][/QUOTE] Ale za to wprowadza niedługo fajną nowość. Dziś dowiedziałem się, że od lutego w STS będzie można aktywować funkcję pod nazwą "SMS - Różnica kursów w naszej ofercie".W trosce o klientów STS będzie dla chętnych wysyłał zawsze rano na komórkę SMS z różnicami kursów w ich ofercie.Lecz niestety na razie usługa ta będzie dostępna tylko w sieci Plus i Idea, ale za to będzie darmowa. 
|
Do góry
|
|
|
|
#13827 - 22/01/2002 12:17
|
enthusiast
|
Witam !
Przyciąłem dziś kilka ciekawostek.
Pierwsza to mecz Nice - Nancy 1 STS - (2.2) średnio - 1.8
|
Do góry
|
|
|
|
#13828 - 22/01/2002 14:19
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Bombi: [qb]Witam !
Przyciąłem dziś kilka ciekawostek.
Pierwsza to mecz Nice - Nancy 1 STS - (2.2) średnio - 1.8[/qb][/QUOTE]
a co ciekawego słychać w tym meczu?
|
Do góry
|
|
|
|
#13829 - 22/01/2002 15:00
|
enthusiast
|
a co ciekawego słychać w tym meczu?[/qb][/QUOTE]
W tym temacie zamieszcza się informacje o różnicach kursów, prawda?
Czy popełniłem jakąś gafę?
0.4 to chyba dość dużo jak na gospodarzy i raczej faworyta, biorąc pod uwagę klasyfikację i ostatnie mecze?...
|
Do góry
|
|
|
|
#13830 - 22/01/2002 15:07
|
Carpal Tunnel
|
Bombi po odliczeniu podatku zostaje tylko 1.98
Jeśli ktoś dziś będzie grał mecz hokejowy Eisbaren (proponowany m.in. przez FunTaMan-a ) w profesjonalu 2.4
|
Do góry
|
|
|
|
#13831 - 22/01/2002 23:30
|
old hand
Meldunek: 21/02/2001
|
Kura czy mógłbyś podać link gdzie lapiesz typy FunTaMana.
|
Do góry
|
|
|
|
#13832 - 22/01/2002 23:46
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał jahu: [qb]Kura czy mógłbyś podać link gdzie lapiesz typy FunTaMana.[/qb][/QUOTE] w języku niemieckim : http://4134.rapidforum.com/?setclienttimezone=-60 w dziale Eishockey Pur a dziś FunTaMan podał swoje typy w języku angielskim na networku
|
Do góry
|
|
|
|
|
|