#1364 - 25/04/2001 02:39
a co byście powiedzieli na...
|
Anonymous
Unregistered
|
a co byście powiedzieli na taką zabawę:
kto najlepiej oceni jakie kursy wystawi sts (czy prof, czy totomix) - na przykład na ligę angielską na przyszły tydzień???
ja swoje propozycje złożyć mogę dopiero po sobotnich meczach, ale może ktoś już potrafi?
powiedzmy, że +- 5-10% różnicy by się łapało...
ha?
ps. nie, wcale mi się nie nudzi - chciałbym sprawdzić, jaka jest świadomość mechanizmów...
|
Do góry
|
|
|
|
#1366 - 25/04/2001 17:55
Re: a co byście powiedzieli na...
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil: a co byście powiedzieli na taką zabawę:
kto najlepiej oceni jakie kursy wystawi sts (czy prof, czy totomix) - na przykład na ligę angielską na przyszły tydzień???[/QUOTE] Dobre, ale niewykonalne. Kazdy(prawie) bedzie sciagac  ps. nie, wcale mi się nie nudzi - chciałbym sprawdzić, jaka jest świadomość mechanizmów...[/QUOTE] To mozna by to uproscic dla kursu tylko na faworyta  Ps. Jesli masz ochote to mozemy sprobowac - ty pewniaki do el-sistemo "swoim" systemem a ja na tzw. "nos" i "wyczucie". Ustalimy zasady i o co gramy, zeby nie bylo, ze to nie hazard  pzdr Ufo
|
Do góry
|
|
|
|
#1367 - 25/04/2001 19:05
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo: Dobre, ale niewykonalne. Kazdy(prawie) bedzie sciagac.[/QUOTE]  - oczywiście nie wziąłem tego pod uwagę - rzeczywiście trzeba by typować w zalakowanych kopertach... [QUOTE] To mozna by to uproscic dla kursu tylko na faworyta  [/QUOTE] nie robi różnicy... [QUOTE]Ty pewniaki do el-sistemo "swoim" systemem a ja na tzw. "nos" i "wyczucie". Ustalimy zasady i o co gramy, zeby nie bylo, ze to nie hazard  pzdr Ufo[/QUOTE] to jak? do soboty wieczorem (powiedzmy 23.00) kursy premiere league na 5-6.05 +- 0,1 w kursie to trafiony... (jedynka remis i dwójka) kto więcej trafił wygrywa skrzynkę piwa... do wyboru bukmacher (ja wolę sts) to jak? ps. rzeczywiście można znaleźć w i.necie kursy na przyszły weekend w tą sobotę?
|
Do góry
|
|
|
|
#1368 - 26/04/2001 05:46
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil: to jak? do soboty wieczorem (powiedzmy 23.00) kursy premiere league na 5-6.05 +- 0,1 w kursie to trafiony... (jedynka remis i dwójka) kto więcej trafił wygrywa skrzynkę piwa... do wyboru bukmacher (ja wolę sts) to jak?
ps. rzeczywiście można znaleźć w i.necie kursy na przyszły weekend w tą sobotę?[/QUOTE]
Hi_res evil z typowaniem kursów to IMHO nie jest najlepszy pomysl, i to z wielu powodów. Z resztą to nie chodzi o to, aby rozkminić buka, ale trafnie wytypować to co poda najlepsze....
Proponuję: 1. Po pierwsze chciałbym sprawdzić jak mają sie Twoje ekonometryczne modele do moich nie podpartych żadną miarą typów, czyli raz ja pierwszy, raz Ty - na zmianę po X typów i liczymy procent trafień (w długim okresie - sprawdzimy w ten sposób skuteczność el-sistemo versus intuicja) 2. Aby nie psuć założeń systemu nie ma odgórnych ograniczeń co do minimalnej liczby typów. Nie masz co wybrać - nie typujesz, czyli nic na siłę. 3. Kursy tylko z 1 buka (zgadzam się na STS) 4. Dla uproszczenia kursy na sobotę i niedzielę. 5. Czas ostatnich typów piątek 23'00.(do uzgodnienia). 6. Nie możemy dublować typów. 7. Zgodnie z założeniami el-sistemo - typy z przedziału 2 do 3. Liczy się procent trafionych, następnie średnia kursów trafionych typów. 8. Czekam na odpowiedź i pzdr Ufo
|
Do góry
|
|
|
|
#1369 - 26/04/2001 13:12
|
Anonymous
Unregistered
|
nie wiem, czy dobrze rozumiem...
proponujesz typowanie wyników? tak jak w TT? imho nie ma większego sensu - bo to robimy w TT...
no cóż, jeżeli źle zrozumiałem, to czekam na sprostowanie, jeżeli dobrze - to i tak przedstawię moje "propozycje" kursów sts-u (chyba że premiere league nie gra za tydzień... nawet nie sprawdzałem)
|
Do góry
|
|
|
|
#1370 - 26/04/2001 15:33
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil: nie wiem, czy dobrze rozumiem...
proponujesz typowanie wyników? tak jak w TT? imho nie ma większego sensu - bo to robimy w TT... [/QUOTE]
OK. Tylko proponowałem "zmierzyć" się z el-sistemo przyjmując Twoje zasady. To nie to samo co w TT...
|
Do góry
|
|
|
|
#1371 - 26/04/2001 15:42
|
Anonymous
Unregistered
|
to dopisuj w wątkach el_sistemo swoje typy mogą być z całego tygodnia - i mogą się powtarzać... (przecież mamy honor i nie będziemy bezkrytycznie zwalać jeden z drugiego - a jak się jakiś meczyk spodoba obu, to przecież nic złego  ) [nawiasem mówiąc el_sistemo wczoraj/dzisiaj (niewyspany jestem) ewoluował do v1.1 - nieco bugfixów i małe usprawnionko w wyznaczaniu wag siły zespołów - na 2.niemieckiej poprawa +17% w tym sezonie] ps. dalej namawiam do zabawy w przewidywanie kursów...
|
Do góry
|
|
|
|
#1372 - 26/04/2001 17:40
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil: to dopisuj w wątkach el_sistemo swoje typy mogą być z całego tygodnia - i mogą się powtarzać... (przecież mamy honor i nie będziemy bezkrytycznie zwalać jeden z drugiego - a jak się jakiś meczyk spodoba obu, to przecież nic złego )OK. ps. dalej namawiam do zabawy w przewidywanie kursów...[/QUOTE] OK. Sobota 23 koniec - Premier i First Division może być ?!
|
Do góry
|
|
|
|
#1373 - 26/04/2001 21:09
|
Anonymous
Unregistered
|
pewnie że może być...
stawka = honor czy piwo?
tylko jeszcze kwestia, czy łapią się kursy wytypowane +- 0,1 (albo 0,05) czy +- 10% (albo 5%) - albo dokładne?
do soboty...
|
Do góry
|
|
|
|
#1374 - 27/04/2001 01:08
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil: pewnie że może być...
stawka = honor czy piwo?
tylko jeszcze kwestia, czy łapią się kursy wytypowane +- 0,1 (albo 0,05) czy +- 10% (albo 5%) - albo dokładne?
do soboty...[/QUOTE] Dla ułatwienia sprawdzania uważam, iż +- 0,1 będzie dobre. Wiem, że z Trójmiasta jesteś to na piwko za daleko...  Pozostanie honor chyba Ps. Widziałem, że grasz w brydża; to i pewnie szachy też. Jak coś to chętnie zagram.Aha i typujemy 1 x 2, czy tylko faworyta??? Myślę, iż wystarczy najnizszy kurs, bo reszta i tak jest matematyczną pochodną tegoż.
|
Do góry
|
|
|
|
#1375 - 28/04/2001 22:47
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo: Dla ułatwienia sprawdzania uważam, iż +- 0,1 będzie dobre. Wiem, że z Trójmiasta jesteś to na piwko za daleko... [/QUOTE] no dobra, to wypijemy sobie każdy u siebie i każdy za tego, kto wygrał... [QUOTE] Ps. Widziałem, że grasz w brydża; to i pewnie szachy też. Jak coś to chętnie zagram.[/QUOTE] e2:e4 a w brydża.... rozdawaj - tylko musimy jeszcze przynajmniej jedną osobę namówić - ktoś chętny??? [QUOTE] Aha i typujemy 1 x 2, czy tylko faworyta??? Myślę, iż wystarczy najnizszy kurs, bo reszta i tak jest matematyczną pochodną tegoż.[/QUOTE] myślę, że nie tak do końca..., ale może być najniższy - ja obstawiam wszystko - a ty jak będziesz chciał oto kursy sts-u na weekend 05-06.05 (1 - x - 2): PREMIERE LEAGUEArsenal - Leeds 2 - 3.2 - 3.1Aston Villa - Coventry 1.4 - 3.8 - 6.5Bradford - Middlesbrough 2.5 - 2.8 - 2.7Chelsea - Everton 1.5 - 3.5 - 5.6 Ipswich - Manchester C 1.3 - 4.2 - 8.2Leicester - Tottenham 2 - 3 - 3.4Liverpool - Newcastle 1.55 - 3.3 - 5.5Manchester U - Derby 1.25 - 4.5 - 9.3Sunderland - Charlton 1.9 - 3.2 - 3.4West Ham - Southampton 2.1 - 3 - 3.1 DIVISION ONEBolton - Sheffield U 1.65 - 3.6 - 4Burnley - Watford 2 - 3.3 - 3Gillingham - Blackburn 3 - 2.8 - 2.3Grimsby - Fulham 3.6 - 2.3 - 2.4Huddersfield - Birmingham 3 - 2.7 - 2.3Portsmouth - Barnsley 2.2 - 3 - 3Preston - West Bromwich 2 - 3.3 - 3 Sheffield W - Crewe 2 - 3.1 - 3.3Stockport - Crystal Palace 1.7 - 3.5 - 3.9Tranmere - Nottingham 3 - 2.6 - 2.4Wimbledon - Norwich 1.5 - 3.3 - 6.2Wolverhampton - QPR 1.4 - 4 - 6hmmm... jeślibyśmy mieli liczyć wszystkie kursy - trzeba by chyba trafienia liczyć +-10% - ale decyzję zostawiam tobie, ja skłaniam się (co widać wyżej) do oceniania wszystkich kursów hi_res evil [This message has been edited by hi_res evil (edited 28-04-2001).]
|
Do góry
|
|
|
|
#1376 - 29/04/2001 07:56
|
Pooh-Bah
|
Najmocniej przepraszam, ale dopiero co wrocilem z impry i nie mialem mozliwosci obstawienia  Zaczne od nastepnego tygodnia, bo teraz nie dosc ze p[o czasie to i glowa ciezka.
|
Do góry
|
|
|
|
#1377 - 29/04/2001 17:10
|
Anonymous
Unregistered
|
no tak, godzina na którą się umówiliśmy była lekko nierealna... dlatego ja wysłałem swoje typy troszkę wcześniej  ale zobaczymy... a następna kolejka będzie ostatnią (na jakiś czas oczywiście...)
|
Do góry
|
|
|
|
#1378 - 30/04/2001 20:48
|
Anonymous
Unregistered
|
STS dziś opublikował kursy (trochę za dużo meczów podałem - pewnie będą jeszcze w przyszłym tygodniu...)
oto wyniki: kurs najniższy +- 0,1: 9 trafionych 8 niestety nie 52,9%
wszystkie kursy +-10%: 26 trafionych 25 niestety nie 50,1%
suma kwadratów odchyleń: (chyba najlepsza miara) 18,65 średnia na jeden kurs: 0,366
ktoś się chce pobawić w przyszły tydzień? Ufo?
według mnie było nieźle... tylko bradford - middlesbrough nie tak zupełnie (niech zerknę w tabelę - czyżby bradford już w divOne?... no tak...)
[This message has been edited by hi_res evil (edited 30-04-2001).]
|
Do góry
|
|
|
|
#1379 - 30/04/2001 22:47
|
Pooh-Bah
|
[QUOTE] ktoś się chce pobawić w przyszły tydzień? Ufo? [/QUOTE] Na bank, tylko może termin do 12:00 rano Niedziela... Ps. A propos, tak z grubsza spojrzałem na nasze typy to raczej blado to widać, choć w tych kuponowych miałem chyba 50%. Pzdr Ufo. Ps2. Aha odnośnie typowania kursów, nie dysponuję _żadnymi_ ich wcześniejszymi notowaniami kursów, nie mam nic co mogłoby mnie ewentualnie wspomóc, więc dla wyrównania szans proponuję zmianę buka na Profesjonal. Co Ty na to ? Ewentualnie może jakiś arkusik przeslij mi na adres true@tenbit.pl
|
Do góry
|
|
|
|
|
|