Ja Fischerem gram juz 5 rok, typowo amatorsko, seria GDS spirit titanium, dalem za nia jak byla likwiadacja Giacomelli 299 zl zamiast 499 zl. Patrzec na wage moja ma 270+-6g tak pisze na rakiecie i mysle a gralem jeszcze dwoma Wilsonami w wadze jakos 280 i 290 ze tak do 300g powinna byc rakieta, mialem tez okazja grac fischerem jakims tanim do 100 zl, ale to niestety i ciezkie, naciag fatalny, owijka to samo a nowa rakieta to byla. Wogole dziwnie nieprezycyjna byla, wiec jednak polecam dla komfortu swojego jakies rakiety za 200 zl brac, reszta zalezy od preferencji gry, wiec ciezko cos doradzic. Owijki zdecydowanie babolat polecam, jak sie standardowa owijka zniszczy, to wymienic, duzo do wyboru mozna wybrac pod swoje preferencje, typu wilgotnosc reki itd, przydaje sie by rakieta sie nie slizgala jak sie reka spoci. Tlumik tez jakis na rakiecie raczej wypadaloby wymienic, bo standardowe w rakietach sa raczej kiepskiej jakosci, patrze przez pryzmat swojej rakiety jak i rakiet znajomych do 300-400 zl, ja zmienilem na Wilsona jakiegos za 30 zl bodajze i zdecydowanie ladnie tlumi drgania i czuc roznice. Naciag pewnie tez po sezonie , max po 2 gry bedzie w takiej rakiecie do wymiany, wez cos z wyposrodkowanymi parametrami idealnie nadaje sie cos takiego to rekreacyjnej gry, ja wzialem mieszanke Babolata, ale tu juz zalezy od cen co jak trafisz nie mam spejalnie doswiadczenia, wzialem za rada goscia z serwisu, chcialem zrownowazone parametry i dosc ze tak ujme miekki naciag i taki tez mi dobral, 1 sezon juz prawie przetrzymal i jest ok jak dla mnie.
Wazne tez bys dobral odpowiednie pilki do nawierzchni, na ziemne polecam Penny, na ogolne korty jesli beda na beton-ziemie Wilson Titanium. Na betonowe korty czesto gdzies na akademikach sa najlepiej sprawdzaja mi sie Dunlopy Pro, a i szlo je kupic rok temu za 22,5 zl za 4 szt na promocji. Bardzo dobra wytrzymalosc.