Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#1321031 - 22/06/2007 02:58 Re: FORD MONDEO MK1 1,8 lub 2.0 Opinie? [Re: loipop]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Originally Posted By: loipop
podpinam to pod ten temat zeby nie smiecic. ktos uzywal takigo czegos ? Bo nie wiem czy to nie kolejny produkt omamiajacy.

http://www.allegro.pl/item206430490_drogie_paliwo_jest_na_to_lekarstwo_od_supers.html

Moj kolega cos takiego mial. Wedlug niego tylko o kant d*py potłuc.
Az za pieknie by bylo prawdziwie.

Do góry
Bonus: Unibet
#1321034 - 22/06/2007 02:59 Re: FORD MONDEO MK1 1,8 lub 2.0 Opinie? [Re: KeeP]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: KeeP
hehe...czemu tego producenci nie montują? koszty minimalne a jak ładnie w folderkach by wyglądało ;\)

To nie zuplelnie tak, montuja i owszem, jesli sobie tego zazyczysz,
nie tracisz w zwiazku z tym gwarancji i wszystko co z tym zwiazane jest jak najbardziej w porzadku.

Magnesik nie szkodzi, a czasem moze pomoc,
trzeba tylko miec swiadomosc ze obiecywane zmniejszenia zuzycia paliwa czy cudowny przyrost mocy nalezy miedzy bajki schowac.

Najczestszym objawem po zastosowaniu magnetyzerow jest wyrownanie pracy silnika.

Na jakims forum kiedys znalazlem link do testow magnetyzerow bodajze Multimaga, jak znajde to tu wrzuce, ogolne wnioski powyzej:)

Co do zakupu auta typu Ford Mondeo na pierwsze auto to nie bylbym przekonany czy ma to sens,
ktos pisal ze bedzie "troche" jezdzil i w wiekszosci sam.
Za podobne pieniadze mozna poszukac malej Corsy w niezlym stanie i lepszym roczniku, przy dobrym wietrze mozna upolowac wyposazona w klime,
male wzglednie bezawaryjne autko, z dostepnymi czesciami i nizszym ubezpieczeniem, w ciagu roku na paliwie ubezpieczeniu i ogolnych kosztach eksploatacji mozna spokojnie zaoszczedzic;-)

Do góry
#1321330 - 22/06/2007 04:14 Re: FORD MONDEO MK1 1,8 lub 2.0 Opinie? [Re: Biszop]
qbasmuggy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/03/2003
Originally Posted By: Biszop
Originally Posted By: KeeP
hehe...czemu tego producenci nie montują? koszty minimalne a jak ładnie w folderkach by wyglądało ;\)

To nie zuplelnie tak, montuja i owszem, jesli sobie tego zazyczysz,
nie tracisz w zwiazku z tym gwarancji i wszystko co z tym zwiazane jest jak najbardziej w porzadku.

Magnesik nie szkodzi, a czasem moze pomoc,
trzeba tylko miec swiadomosc ze obiecywane zmniejszenia zuzycia paliwa czy cudowny przyrost mocy nalezy miedzy bajki schowac.

Najczestszym objawem po zastosowaniu magnetyzerow jest wyrownanie pracy silnika.

Na jakims forum kiedys znalazlem link do testow magnetyzerow bodajze Multimaga, jak znajde to tu wrzuce, ogolne wnioski powyzej:)

Co do zakupu auta typu Ford Mondeo na pierwsze auto to nie bylbym przekonany czy ma to sens,
ktos pisal ze bedzie "troche" jezdzil i w wiekszosci sam.
Za podobne pieniadze mozna poszukac malej Corsy w niezlym stanie i lepszym roczniku, przy dobrym wietrze mozna upolowac wyposazona w klime,
male wzglednie bezawaryjne autko, z dostepnymi czesciami i nizszym ubezpieczeniem, w ciagu roku na paliwie ubezpieczeniu i ogolnych kosztach eksploatacji mozna spokojnie zaoszczedzic;-)

wreszcie ktoś mądrze się wypowiedział, autka wilekości mondeo czy omgega nie ma sensu kupuwac jak się bedzie "troche" jezdziło, jak dla mnie to takie auto warto kupować, jak się chce robić >20k km rocznie i nie samemu ale w 3-4 osoby, tak to sie po prostu nie kalkuluje, do tego ubezpieczenie wysokie (zwlaszcza dla mlodego kierowcy), lepiej zainwestować w coś mniejszego, młodszego, a za pare lat, jak sie bedzie mialo doswiadczenie i znizki w ubezpieczeniu mozna sie pokusic o wiekszą, mocniejszą furę

Do góry
#1321356 - 22/06/2007 04:26 Re: FORD MONDEO MK1 1,8 lub 2.0 Opinie? [Re: Biszop]
widget1988 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2007
Hmmm jezeli chodzi o ubezpieczenie to bede ubezpieczal z ojcem na wspołwłasciciela on ma full znizki. napisalem ze bede jezdzil do szkoly codziennie ta jest akurat blisko ode mnie ale bede jezdzil co week 60 km od domu. A Raz w miechu albo na 2 bede pokonywal trase Radom-Gdynia. i Chce cos wiekszego niz Fiesta(jezdze Matki fiesta) i to nie jest Auto w trase moze i moc ma bo to jest 1.6 110km ale za malo miejsca dlatego mysle o wiekszym Aucie typu vectra,mondeo.

Do góry
#1321386 - 22/06/2007 04:40 Re: FORD MONDEO MK1 1,8 lub 2.0 Opinie? [Re: widget1988]
qbasmuggy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/03/2003
twoja kasa twoj wybor, ja tam jezdze autem 1.0 i nawet w trase wyjezdzam \:D wiec da sie

Do góry
#1321417 - 22/06/2007 05:07 Re: FORD MONDEO MK1 1,8 lub 2.0 Opinie? [Re: qbasmuggy]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Ja nie lubie malych aut. Ostatni raz takim czyms jezdzilem ... w czasie nauki jazdy czyli pare lat temu.

Corse znalezc z klima - to juz problem. Bedzie tez i drozsza. tak jest juz przy malych autach.

Jesli komus zalezy na oszczednosci to male auto tak ...
ale nie zawsze tak jest.

Vectra A 1.6 - w trasie mozna spokojnie pon. 5,5 (tak, to jest nietrudne przy ekonomicznej jezdzie). W miescie jak wiadomo wiecej ale roznice miedzy tym a przykladowo Corsa 1.2 to juz naprawde nieduze. Wcale male auto nie musi byc tak oszczedne.
Ubezpieczenie - tu nie bedzie wielkiej roznicy jesli mamy ponizej 2.0 pojemnosci. No mozna sie bardziej zastanawiac w przypadku Wawy gdzie oplaty wysokie.

Male auto to mniejsze bezpieczenstwo. Ciasnota, nieraz sie zdarzy, ze kogos chcesz zabrac a w komplakcie czy wyzszym segmencie to wygodniej. Oczywiscie, ktos powie, ze latwiej parkowac, ale kto sie wciska w kazda dziure na parkingu? \:\)

Ja mam taki poglad, ze wole wiecej nawet zaplacic i troche wiecej na paliwo wydac ale miec wieksza wygode. Jazda w trasie robi roznice gdy jedziemy malym autkiem a samochodem wielkosci Vectry.

Kazdy bierze to co chce ale ja z pewnoscia nic mniejszego od kompakta nie kupie.

W trasie wszystkim pojedzie. Kiedys maluchami nawet do Bulgarii sie wybierali \:\)
Ale teraz przy nieduzej roznicy w kosztach mozna miec cos lepszego.
Tu juz kazdy musi sobie wykalkulowac. W przypadku autora tematu to jednak autko miejskie na 100% odpada....

Do góry
#1321654 - 22/06/2007 15:45 Re: FORD MONDEO MK1 1,8 lub 2.0 Opinie? [Re: rivex]
loipop Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/12/2004
Ostatnio zakupilem corse 1.2 93' jezdze sam,wiec moze dlatego na wygode nie narzekam, spalania nie wyliczalem ;b ubezpieczenie z racji ze jestem mlokosem 830 pln na rok.Sadze ze jak na poczatek to jest idealne auto (nauczylem sie nie klusowac powyzej 100 km/h ) bo wiadomo jak to w malych autach ;bbb

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Biszop, rafal08