#1239396 - 21/05/2007 07:01
Re: Idiotyzm ... Idiotyczne sytuacje....Idioci...
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
Widać że angolom blisko do amerykańców. Swego czasu w stanach gdzieś w Ohio dziewczyna, lat około 18ście zapytała mnie czy w Polsce nadal jeżdzimy konno i czy mamy normalne drogi (na szczęście nie pytała o autostrady  ), a w osłupienie wprawiłem ją pokazując jej swój - kupiony w Polsce - telefon komórkowy, który był "nowocześniejszy" niż jej Z kolei pewien afroamerykanin, lat około 30, zapytał mnie jak długo trwa podróż z Polski d USA pociągiem  W Holandii z taką ignorancją i totalną niewiedzą się nie spotkałem. Wprost przeciwnie pod tym względem Holendrzy zrobili na mnie duże wrażenie i nie dziwię się ich pierwszemu miejscu w klasyfikacji najbardziej wykształconych narodów europejskich, aczkolwiek myślę, że Nam jak najbardziej należy się miejsce w czołówce...
|
Do góry
|
|
|
|
#1239397 - 21/05/2007 07:01
[Re: ComeWithMe]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
No... Pytanie w UK na standardzie: "do kiedy macie wizę?" "Polska to wyspa na północy europy" "czy macie w Polsce elektryczność?" Moja dziewczyna w USA kłóciła się z kolesiem o to co jest stolicą Polski. Koleś był pewny, że Oslo. Ale mój kolego pracował z takim Anglikiem, co słuchał muzyki klasycznej. Jednym z jego ulubionych był taki, co był w Polsce premierem w dwudziestoleciu międzywojennym. No kto to był? Bez googlowania i wikipedii 
|
Do góry
|
|
|
|
#1239411 - 21/05/2007 07:07
[Re: odgdog]
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1239434 - 21/05/2007 07:25
[Re: ComeWithMe]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Angole lubią też ubarwiać rzeczywistość. Pracowałem w zeszłym roku z młodym Angolem - kucharzem. Nawet jak na Anglika zarabiał marne grosze, mieszkał w tym samym hotelu co reszta pracowników nie pochodzących z okolicy. Koleś opowiadał, że ma w centrum Londynu domu z basenem itp. warty 6 mln funtów i wynajmuje go za 1 tyś. funtów miesięcznie  Już było widać, że coś kręci. Pytam się go, dlaczego więc nie siedzi w Londynie i tam nie szuka pracy, tylko kisi się w jakiejś dziurze na południu Anglii. Chłopak odpowiedział, że kocha swoją pracę tutaj i nie chce jej zmieniać  Poza tym prawie co tydzień jeździł do Londynu (przynajmniej starał się nam to wmówić). Po jakimś czasie okazało się, że ten "Londyn" był oddalony o kilka km. od naszej miejscowości, a jeździł tam do dziewczyny. Nie mam pojęcia dlaczego tak ściemniał  Kolejny gość, pracujący podobnie jak ja jako kelner wkręcał, że już niedługo rzuca tą pracę w piz.du i wyjeżdża do Kanady, gdzie jego znajomi otworzyli knajpę i zaproponowali mu posadę managera  Okazuje się, że do dzisiaj kelneruje 
|
Do góry
|
|
|
|
#1239499 - 21/05/2007 14:20
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Angole lubią też ubarwiać rzeczywistość. Pracowałem w zeszłym roku z młodym Angolem - kucharzem. Nawet jak na Anglika zarabiał marne grosze, mieszkał w tym samym hotelu co reszta pracowników nie pochodzących z okolicy. Koleś opowiadał, że ma w centrum Londynu domu z basenem itp. warty 6 mln funtów i wynajmuje go za 1 tyś. funtów miesięcznie  Już było widać, że coś kręci. Pytam się go, dlaczego więc nie siedzi w Londynie i tam nie szuka pracy, tylko kisi się w jakiejś dziurze na południu Anglii. Chłopak odpowiedział, że kocha swoją pracę tutaj i nie chce jej zmieniać  Poza tym prawie co tydzień jeździł do Londynu (przynajmniej starał się nam to wmówić). Po jakimś czasie okazało się, że ten "Londyn" był oddalony o kilka km. od naszej miejscowości, a jeździł tam do dziewczyny. Nie mam pojęcia dlaczego tak ściemniał  Kolejny gość, pracujący podobnie jak ja jako kelner wkręcał, że już niedługo rzuca tą pracę w piz.du i wyjeżdża do Kanady, gdzie jego znajomi otworzyli knajpę i zaproponowali mu posadę managera  Okazuje się, że do dzisiaj kelneruje Może chcieli się dowartościować, może chcieli się pokazać przed "ludźmi ze wschodu", może leczyli kompleksy. Dla nich pewnie ujmą było pracowanie za tyle samo co Polaczki
|
Do góry
|
|
|
|
#1239624 - 21/05/2007 17:39
[Re: lelu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
|