#1200168 - 07/05/2007 01:49
Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:)
[Re: wafe(L)nica]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Boniu, nie ma co u nas zostawać. 2 tygodnie w Egipcie, w 5* hotelu, z all-inclusive, gwarancją 14 dni słońca... a wszystko i tak wyjdzie taniej niż w kraju. Orientujesz sie mniej wiecej ile taki pobyt by wyniosl ?? i takze ile by wyszlo na 7 dni. Za niecałe 2 tys. złotych (od osoby) możesz wyjechać na tydzień do Egiptu i mieszkać w Hiltonie. A za jakieś 2800zł możesz polecieć na 2 tygodnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1200251 - 07/05/2007 02:26
[Re: BONIEK]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
Chcialbym jechać nad morze, chciałbym tez żeby bylo troche spokoju bo jade z dziewczyna i ona lubi cisze i zeby nie bylo duzo ludzi w poblizu ale zeby do jakiegos wiekszego miejsca wypoczynku bylo niedaleko by moc podjechać. Moja dziewczyna lubi przyrode. jakies lasy jak by byly to dobrze. moze byc tez domek z drzewa.Długie spacery wchodza w gre.Jak by bylo cos do zwiedzania tez by nie bylo zle wypoczynek od tygodnia do 10 dni w rosodnych cenach. dojazd raczej wlasnym samochodem. Pozdrawiam o widzisz i już fajnie... Mierzeja Wiślana - do wyboru Stegna, Sztutowo, Krynica Morska..miejsce idealne na spacery, można wyskoczyć do Malborka, Elbląga, z Krynicy popłynąć statkiem do Fromborka albo nawet do Rosji (Baltijsk), warto zobaczyć muzeum obozu koncentracyjnego Stutthof, blisko plaża nudystów  nie wiem jak obecnie ale niedawno jescze jezdziła kolejka wąskotorowa itp. parę kolimetrów za Krynicą sa Piaski - koniec Polski  4km dalej już Rosja - spokój cisza i dużo lasu a plaża tylko dla siebie  i ceny jeszcze nei takie straszne - w zeszłym roku w krynicy w środku sezonu znalazłem cały domek (2 pokoje i WC) 100 m od plaży w lesie za 80PLN za dobę - co prawda standard badziewny ale na głowę nei padało
|
Do góry
|
|
|
|
#1202038 - 07/05/2007 22:16
[Re: KeeP]
|
member
Meldunek: 19/03/2006
|
Chcialbym jechać nad morze, chciałbym tez żeby bylo troche spokoju bo jade z dziewczyna i ona lubi cisze i zeby nie bylo duzo ludzi w poblizu ale zeby do jakiegos wiekszego miejsca wypoczynku bylo niedaleko by moc podjechać. Moja dziewczyna lubi przyrode. jakies lasy jak by byly to dobrze. moze byc tez domek z drzewa.Długie spacery wchodza w gre.Jak by bylo cos do zwiedzania tez by nie bylo zle wypoczynek od tygodnia do 10 dni w rosodnych cenach. dojazd raczej wlasnym samochodem. Pozdrawiam o widzisz i już fajnie... Mierzeja Wiślana - do wyboru Stegna, Sztutowo, Krynica Morska..miejsce idealne na spacery, można wyskoczyć do Malborka, Elbląga, z Krynicy popłynąć statkiem do Fromborka albo nawet do Rosji (Baltijsk), warto zobaczyć muzeum obozu koncentracyjnego Stutthof, blisko plaża nudystów  nie wiem jak obecnie ale niedawno jescze jezdziła kolejka wąskotorowa itp. parę kolimetrów za Krynicą sa Piaski - koniec Polski  4km dalej już Rosja - spokój cisza i dużo lasu a plaża tylko dla siebie  i ceny jeszcze nei takie straszne - w zeszłym roku w krynicy w środku sezonu znalazłem cały domek (2 pokoje i WC) 100 m od plaży w lesie za 80PLN za dobę - co prawda standard badziewny ale na głowę nei padało dzieki zastanowie sied nad twoja propozycja masz moze jakies dokladne namiary na jakis osierodek??
|
Do góry
|
|
|
|
#1202649 - 08/05/2007 02:14
[Re: superges]
|
member
|
hmmm. 80 zł to ok. 20 euro. Za tą kase można już coś znaleść w Chorwacji. Oczywiście nie z biura, ale jadac w ciemno. cały domek (2 pokoje i WC) 100 m od plaży w lesie za 80PLN za dobę - co prawda standard badziewny ale na głowę nei padało Wydaje mi sie ze to nie sa duze pieniadze a Ty chyba mowisz o jednym pokoju
|
Do góry
|
|
|
|
#1202807 - 08/05/2007 03:07
[Re: superges]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Właśnie, u nas nie jest tanio. I jak podliczysz dojazd, nocleg i wszystkie posiłki oraz alkoholowe libacje to chyba najlepiej brać all-inclusive w Egipcie. Za około 200zł dziennie masz super 5* hotel, wszystkie przeloty, transfery z i do lotniska, pełne wyżywienie, i do tego nieograniczoną ilość piwa, wina, wódki, itd. Ciężko przebić taką ofertę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1203298 - 08/05/2007 04:57
[Re: pyk]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
już dawno porównywałem i wiem że np. Chorwacja nei jest droższa od 4RP  oczywiście ja mówię / piszę o turystyce organizowanej samemu - taki juz mam kaprys że chcę być wolny  niemniej jednak Polska ma swoje zalety - przede wszystkim odległości  jak się ma taką pracę że może być sytuacja że za kilka godzin muszę się znaleźć w określonym miejscu - to tutaj max 5 godzin i jestem na pogodzie mi nie zależy aż tak bardzo bo nie jestem kompatybilny ze słońcem - na plaży siedzę w lesie  jeśli mówimy o ekonomii tojednak nie da się przebić polskiego morza - w zeszłym roku za 25 PLN pociągiem jechało się waw-gdn kwatery się da znalezc tanio jak ktoś nie wymaga luksusów...na zakupy do sklepiku a nie do baru i już mamy fajny tani wypoczynek... Boniek - a może pomyślcie o Krymie? podobno bajka i wcale niedrogo  ośrodków na Mierzei nie znam - zawsze jezdzilem w ciemno ostatnio byłem w tym: http://www.tecza-krynica.net/widzę że podnieśli ceny ale i tak są nienajwyższe a położenie mają strategiczne...bliżej morza się nei da 
|
Do góry
|
|
|
|
#1203947 - 08/05/2007 15:22
[Re: KeeP]
|
member
|
krym to raczej odpada jeszcze bym sie zgubil :)) Mysle tylko o polskim morzu tylko teraz kwestia miejsca
|
Do góry
|
|
|
|
#1203958 - 08/05/2007 15:52
[Re: BONIEK]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
zgadzam sie z przedmowcami , lubie polskie morze, zwłaszcza Hel i myslałem o Juracie, w tym roku , ale ceny mnie odstraszyły, (zaznaczam ze cenie sobie komfort) apartament 4 osobowy w Juracie to wydatek , przecietnie od 450 zł wzwyż na dobę, ech ,a przecie to nie Lazurowe Wybrzeże ,a na zachód europy tez mnie specjalnie nie ciągnie , bo nie lubie się czuć po prostu jak ubogi krewny, Egipt jest opcją godną uznania , jest tam tanio dobrze i komfortowo , ma jednak jeden duży minus w okresie czerwiec - wrzesien : niewyobrażalny upal pare lat temu bedac tam , co prawda troche przez swoje niedopatrzenie , kapiel w morzu a potem wylegiwanie sie na plaża  dosłownie prawie sie zwegliłem :D, całymi dniami potem siedzialem w hotelu marzac tylko o jednym , zeby nadeszła juz noc ,i bede mogł skoczyc do chłodnego w miare basenu zeby troche ochłodzic swoje spalone ciało ..... Mój wakacyjny wzrok w tym roku kieruje sie na wschód , Ukraina  , Krym sobie niestety opuszczam , za drogo nowobogaccy ruscy tam rządzą , myśle o Odessie , samotny biały żagiel , odeskie schody  ciepłe morze i przede wszystkim taniocha , bo na Ukrainie rządzi dolar , u nas śmiesznie tani , a tam drogi  , był ktoś tam ???
|
Do góry
|
|
|
|
|
|