Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#1200168 - 07/05/2007 01:49 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: wafe(L)nica]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: pawel Wafel
Originally Posted By: Conrad
Boniu, nie ma co u nas zostawać. 2 tygodnie w Egipcie, w 5* hotelu, z all-inclusive, gwarancją 14 dni słońca... a wszystko i tak wyjdzie taniej niż w kraju.

Orientujesz sie mniej wiecej ile taki pobyt by wyniosl ?? i takze ile by wyszlo na 7 dni.

Za niecałe 2 tys. złotych (od osoby) możesz wyjechać na tydzień do Egiptu i mieszkać w Hiltonie. A za jakieś 2800zł możesz polecieć na 2 tygodnie.

Do góry
Bonus: Unibet
#1200199 - 07/05/2007 02:00 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: Conrad]
superges Offline
veteran

Meldunek: 22/06/2004
Konrad, daj namiar na to biuro ;\)

Do góry
#1200251 - 07/05/2007 02:26 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: BONIEK]
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
Originally Posted By: BONIEK
Chcialbym jechać nad morze, chciałbym tez żeby bylo troche spokoju bo jade z dziewczyna i ona lubi cisze i zeby nie bylo duzo ludzi w poblizu ale zeby do jakiegos wiekszego miejsca wypoczynku bylo niedaleko by moc podjechać. Moja dziewczyna lubi przyrode. jakies lasy jak by byly to dobrze. moze byc tez domek z drzewa.Długie spacery wchodza w gre.Jak by bylo cos do zwiedzania tez by nie bylo zle wypoczynek od tygodnia do 10 dni w rosodnych cenach. dojazd raczej wlasnym samochodem. Pozdrawiam

o widzisz i już fajnie...

Mierzeja Wiślana - do wyboru Stegna, Sztutowo, Krynica Morska..miejsce idealne na spacery, można wyskoczyć do Malborka, Elbląga, z Krynicy popłynąć statkiem do Fromborka albo nawet do Rosji (Baltijsk), warto zobaczyć muzeum obozu koncentracyjnego Stutthof, blisko plaża nudystów ;\) nie wiem jak obecnie ale niedawno jescze jezdziła kolejka wąskotorowa itp.
parę kolimetrów za Krynicą sa Piaski - koniec Polski ;\) 4km dalej już Rosja - spokój cisza i dużo lasu a plaża tylko dla siebie \:\)

i ceny jeszcze nei takie straszne - w zeszłym roku w krynicy w środku sezonu znalazłem cały domek (2 pokoje i WC) 100 m od plaży w lesie za 80PLN za dobę - co prawda standard badziewny ale na głowę nei padało

Do góry
#1202038 - 07/05/2007 22:16 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: KeeP]
BONIEK Offline
member

Meldunek: 19/03/2006
Originally Posted By: KeeP
Originally Posted By: BONIEK
Chcialbym jechać nad morze, chciałbym tez żeby bylo troche spokoju bo jade z dziewczyna i ona lubi cisze i zeby nie bylo duzo ludzi w poblizu ale zeby do jakiegos wiekszego miejsca wypoczynku bylo niedaleko by moc podjechać. Moja dziewczyna lubi przyrode. jakies lasy jak by byly to dobrze. moze byc tez domek z drzewa.Długie spacery wchodza w gre.Jak by bylo cos do zwiedzania tez by nie bylo zle wypoczynek od tygodnia do 10 dni w rosodnych cenach. dojazd raczej wlasnym samochodem. Pozdrawiam

o widzisz i już fajnie...

Mierzeja Wiślana - do wyboru Stegna, Sztutowo, Krynica Morska..miejsce idealne na spacery, można wyskoczyć do Malborka, Elbląga, z Krynicy popłynąć statkiem do Fromborka albo nawet do Rosji (Baltijsk), warto zobaczyć muzeum obozu koncentracyjnego Stutthof, blisko plaża nudystów ;\) nie wiem jak obecnie ale niedawno jescze jezdziła kolejka wąskotorowa itp.
parę kolimetrów za Krynicą sa Piaski - koniec Polski ;\) 4km dalej już Rosja - spokój cisza i dużo lasu a plaża tylko dla siebie \:\)

i ceny jeszcze nei takie straszne - w zeszłym roku w krynicy w środku sezonu znalazłem cały domek (2 pokoje i WC) 100 m od plaży w lesie za 80PLN za dobę - co prawda standard badziewny ale na głowę nei padało

dzieki zastanowie sied nad twoja propozycja masz moze jakies dokladne namiary na jakis osierodek??

Do góry
#1202373 - 08/05/2007 00:17 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: BONIEK]
superges Offline
veteran

hmmm. 80 zł to ok. 20 euro. Za tą kase można już coś znaleść w Chorwacji. Oczywiście nie z biura, ale jadac w ciemno.

Do góry
#1202649 - 08/05/2007 02:14 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: superges]
BONIEK Offline
member

Originally Posted By: superges
hmmm. 80 zł to ok. 20 euro. Za tą kase można już coś znaleść w Chorwacji. Oczywiście nie z biura, ale jadac w ciemno.

cały domek (2 pokoje i WC) 100 m od plaży w lesie za 80PLN za dobę - co prawda standard badziewny ale na głowę nei padało

Wydaje mi sie ze to nie sa duze pieniadze a Ty chyba mowisz o jednym pokoju

Do góry
#1202742 - 08/05/2007 02:45 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: BONIEK]
superges Offline
veteran

Nie, o małym mieszkanku, z aneksem tarasem, toaletą.

Wakacje samolotem nie będą tańsze niż w polsce, nie ma cudów. No chyba że śpimy w Sheratonie:D

Ale wakacje z własnym dojazdem, mogą być tańsze niż w Polsce.
I są.
Ceny porównywalne, a na południu jednak pogoda jest gwarantowana.

A Polska nie jest tanim krajem. Byłem w niejednym kraju i poza szczególnymi przypadkami ceny są podobne.
Zresztą wystarczy zobaczyć ranking:

Warszawa jest droższa od Philadelphi czy Bostonu.

Tania Polska już dawno się skończyła.

Do góry
#1202807 - 08/05/2007 03:07 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: superges]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Właśnie, u nas nie jest tanio. I jak podliczysz dojazd, nocleg i wszystkie posiłki oraz alkoholowe libacje to chyba najlepiej brać all-inclusive w Egipcie. Za około 200zł dziennie masz super 5* hotel, wszystkie przeloty, transfery z i do lotniska, pełne wyżywienie, i do tego nieograniczoną ilość piwa, wina, wódki, itd. Ciężko przebić taką ofertę.

Do góry
#1202931 - 08/05/2007 03:40 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: Conrad]
pyk Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2004
Conrad daj info jakie to biuro podrozy.

Do góry
#1203298 - 08/05/2007 04:57 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: pyk]
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
już dawno porównywałem i wiem że np. Chorwacja nei jest droższa od 4RP ;\)
oczywiście ja mówię / piszę o turystyce organizowanej samemu - taki juz mam kaprys że chcę być wolny ;\)

niemniej jednak Polska ma swoje zalety - przede wszystkim odległości ;\) jak się ma taką pracę że może być sytuacja że za kilka godzin muszę się znaleźć w określonym miejscu - to tutaj max 5 godzin i jestem ;\)
na pogodzie mi nie zależy aż tak bardzo bo nie jestem kompatybilny ze słońcem - na plaży siedzę w lesie ;\)

jeśli mówimy o ekonomii tojednak nie da się przebić polskiego morza - w zeszłym roku za 25 PLN pociągiem jechało się waw-gdn kwatery się da znalezc tanio jak ktoś nie wymaga luksusów...na zakupy do sklepiku a nie do baru i już mamy fajny tani wypoczynek...

Boniek - a może pomyślcie o Krymie? podobno bajka i wcale niedrogo ;\)
ośrodków na Mierzei nie znam - zawsze jezdzilem w ciemno

ostatnio byłem w tym:
http://www.tecza-krynica.net/

widzę że podnieśli ceny ale i tak są nienajwyższe a położenie mają strategiczne...bliżej morza się nei da ;\)

Do góry
#1203947 - 08/05/2007 15:22 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: KeeP]
BONIEK Offline
member

krym to raczej odpada jeszcze bym sie zgubil :)) Mysle tylko o polskim morzu tylko teraz kwestia miejsca

Do góry
#1203958 - 08/05/2007 15:52 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: BONIEK]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
zgadzam sie z przedmowcami , lubie polskie morze, zwłaszcza Hel i myslałem o Juracie, w tym roku , ale ceny mnie odstraszyły, (zaznaczam ze cenie sobie komfort) apartament 4 osobowy w Juracie to wydatek , przecietnie od 450 zł wzwyż na dobę, ech ,a przecie to nie Lazurowe Wybrzeże ,a na zachód europy tez mnie specjalnie nie ciągnie , bo nie lubie się czuć po prostu jak ubogi krewny, Egipt jest opcją godną uznania , jest tam tanio dobrze i komfortowo , ma jednak jeden duży minus w okresie czerwiec - wrzesien : niewyobrażalny upal pare lat temu bedac tam , co prawda troche przez swoje niedopatrzenie , kapiel w morzu a potem wylegiwanie sie na plaża dosłownie prawie sie zwegliłem :D, całymi dniami potem siedzialem w hotelu marzac tylko o jednym , zeby nadeszła juz noc ,i bede mogł skoczyc do chłodnego w miare basenu zeby troche ochłodzic swoje spalone ciało .....
Mój wakacyjny wzrok w tym roku kieruje sie na wschód , Ukraina \:\) , Krym sobie niestety opuszczam , za drogo nowobogaccy ruscy tam rządzą , myśle o Odessie , samotny biały żagiel , odeskie schody ;\) ciepłe morze i przede wszystkim taniocha , bo na Ukrainie rządzi dolar , u nas śmiesznie tani , a tam drogi \:\) , był ktoś tam ???

Do góry
#1291138 - 11/06/2007 19:43 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: ELDORADO]
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
Podbijam temat, macie jakieś ciekawe miejsca, tudzież adresy, nr telefonów \:\)

Do góry
#1291861 - 11/06/2007 23:12 Re: Gdzie na wakacje??Co polecacie:) [Re: Kenny]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Ja polecam Sielpie i Bolka oraz Lolka.
Wybierzcie Lolka, tam bylo czysciej \:p

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  Biszop, rafal08