#1059618 - 19/03/2007 19:42
Re: Poczta Polska-jak oceniacie?
[Re: Ozeszlol]
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Kumpel wysłał do rodziny i do mnie funty z Anglii , ani jego rodzina ani ja nie otrzymalismy kopert .
brawo, wysylajcie sobie dalej w ten sposob pieniadze to pracownicy poczty zostana milionerami 
|
Do góry
|
|
|
|
#1060033 - 19/03/2007 21:18
[Re: ciacho1984]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
przy drozszych polecam zaplacic choc 150 zl za zadeklarowana wartosc, daje nam to 99.9% ze paczka nie zginie kazdy kto mial ja w rekach musi sie podpisac, powoduje to ze raczej nikt nie zaryzykuje kradziezy, ostatnia osoba podpisana odpowiada za to, poczta pilnuje takich paczek Hmm trochę nie rozumiem tego systemu. Załóżmy że paczka przez 3 ręce, pracowników A, B i C. Pracownik A podpisuje się i daje paczkę dalej. Pracownik B podpisuje się i daje paczkę dalej. Pracownik C jakoś sobie rozkrada paczkę i zgłasza, że paczka pocharatana przyszła. I co? Pracownik B za to beknie?
|
Do góry
|
|
|
|
#1060065 - 19/03/2007 21:24
[Re: Jonathan Sarkos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/06/2003
|
Niestety też dobrego słowa o tej firmie nie moge powiedzieć. Może coś sie teraz zmieniło na lepsze, ale uraz do tej firmy po kilku latach od zdarzenia pozostaje. Grubo ponad miesiąc trudziłem się z założeniem konta w mBanku. Dawniej nie było jeszcze kurierów, którzy przywoźili by umowy do podpisania tylko wszystko odbywało się listownie. Jak sie okazało paczke z umową i kartą gdzieś wcieło, a ja czekałem i czekałem, dzwoniłem do banku i dzwoniłem, aż wkońcu konieczne było poproszenie o wtórnik umowy. A jeżeli chodzi o paczki z Allegro, to z tego samego miejsca potrafią "iść" dwa dni a czasami ponad tydzień 
|
Do góry
|
|
|
|
#1060434 - 19/03/2007 22:37
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Prawdą chyba jest, że jak w jakimś mieszkaniu jest ktoś, komu listonosz donosi rentę/emeryturę i dostaje przy tym napiwki - to temu paczki będzie donosił. A innym, to zależy pewnie od jego humoru. O takich przypadkach pogorszenia się usług poczty po śmierci babci/dziadka i co za tym idzie braku napiwków z tego tytułu już od kilku osób słyszałem Zdziwiłbyś się ilu dziadków decyduje się na założenie konta tylko z powodu nieuczciwego listonosza... Jak to jest w przypadku kurierow, chcac przeslac przesylke musze isc do biura ich czy ja?
Wystarczy zadzwonić i poiwedzieć, że chce się wysłać przesyłkę. Kurier, który jest najbliżej powinien podjechać na tzw. zbiórkę (podjęcie). Można oczywiście osobiście. [Na przykładzie Siódemki.] Pilnuj kuriera jak będzie liczył gabaryty, bo często mylą się z podatkiem itp i trzeba robić wyrównanie na np. 0,07 zł 
|
Do góry
|
|
|
|
#1060443 - 19/03/2007 22:44
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
To i ja sie wypowiem na temat tej firmy niestety za wiele dobreog powiedziec nie mozna no coz..... skoro paczki ida od 3-5 dni..a potrafia i dluzej.Nie wspomne o glupim liscie ktory potrafi isc tydzien czasu. No i uszkodzenia podczas transportu.Kupuje dosc duzo przedmiotow na allegro i juz kilku krotnie mialem uszkodzona paczke przez poczte polska a w jednym przypadku zaowocowalo to zniszczeniem sprzetu :|.Dla tego jak tylko moge to wybieram kuriera mimo ze to kosztuje wiecej ale jest pewnosc ze bedzie wszystko ok. W prawdzie pieniadze za uszkodzony przedmiot dostalem 2 od allegrowicza u ktorego go kupilem a on juz zalatwail sprawe z poczta z tego co wiem odzyskal wartosc przedmiotu i koszty przesylki po 4 miesiacach upominania sie. o innych sprawach tyou pocztylion itp nie wypowiadam sie bo szkoda nerwow 
|
Do góry
|
|
|
|
#1060639 - 20/03/2007 07:58
[Re: Jakubosiu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001