Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#104273 - 06/02/2002 20:23 REGULAMIN TT
saba Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2001
1 Uczestnikiem Tabeli Typerów może stać się każdy z uczestników forum mecz.pl.
1a Zgłoszenie musi zawierać Twoje prawdziwe inicjały. Jest to warunek przystąpienia do Tabeli Typerów ale decyzja jest dobrowolna i należy tylko i wyłącznie do Ciebie. Podając tutaj swoje inicjały robisz to z wiedzą, że będą one widoczne dla wszystkich.
1b Zapisy do Tabeli Typerów są prowadzone w ostatnim tygodniu każdego miesiąca w specjalnie stworzonym dla tego celu temacie. Każdy nowy typer, który się zgłosił we właściwym temacie (i spełnia wymogi z pkt. 1 i 1a) może od pierwszego dnia kolejnego miesiąca brać udział w tym konkursie.
1b Bieżąca edycja TT jest prowadzona w formie ciągłej do dnia 31 grudnia 2002r. .Po tym dniu zostanie ogłoszony zwycięzca tej edycji.

2 Każdy z uczestników TT może wysłać tygodniowo 10 kuponów. Niewykorzystane kupony nie przechodzą na kolejny tydzień.

3 W każdym miesiącu uczestnik TT może puścić kupony za łączną wartość nie przekraczającą 5000zł.
3a Wszyscy uczestnicy TT startują ze stanem 0 swojego konta i mogą zagrać w miesiącu do 5000zł.

4. Uczestnik, który wykaże pod koniec miesiąca łączną stratę w TT przekraczającą -10000zł odpada z konkursu.

5 Stawka każdego kuponu (za wyjątkiem systemów) musi się mieścić w przedziale 10-1000zł. Min. stawka 10zł, dalej to wielokrotności tej stawki. Maks. stawka dla celów Tabeli Typerów wynosi 1000zł.
5a Minimalna stawka dla zak. systemowych wynosi 1 i stosujemy tu wielokrotność 1. Maksymalna stawka dla zakładów systemowych wynosi: 5000 zł(za cały kupon).
5b Nie można puścić ten sam zakład (bez zwględu na zmianę bukmachera) za kwotę większą niż 1000zł.

6 Można puszczać jedynie kupony, dla których wynik wszystkich pozycji będzie znany nie później niż w środę kolejnego tygodnia.

7 Kuopny mogą być "puszczane" jako single lub Ako.
7b Kupony MUSZĄ BYĆ PUSZCZANE Z WYMAGANĄ KOMBINACJĄ U DANEGO BUK`a i datą możliwości jego zagrania (blokady STS) !!!
7b W przypadku kuponów z EXPEKT kwota ewentualnej wygranej na kuponie nie może przekroczyć 20000 zł.
7c Dodatkowy podatek jaki obowiązuje powyżej wygranej 2100 zł z kuponów puszczonych w STS lub Profesjonalu w TT nie uwzględniamy.

8 Każdy typ musi zawierać nastepujące dane :

I. numer naszego typu w danym tygodniu
II. data spotkania
III. bukmacher (Expekt/Prof/STS)
IV. numer pozycji u bukmachera
V. uczestnicy meczu/spotkania (drużyny/zawodnicy)
VI. nasz typ
VII. kurs
VIII. stawka kuponu

8a W przypadku kuponu Ako gdy spotkania rozgrywane są nie w ciągu jednego dnia, podajemy datę rozpoczęcia się pierwszego meczu na kuponie.

9 Uczestnik TT wysyła swoje typy w odpowiednio stworzonym dla niego temacie. (Zwyczajowo Typy TT)
9a Uczestnik ma obowiązek zamieścić wyniki swoich obstawień (szczegółowe rozliczenie każdego typu podając kurs, stawkę, oraz wynik), bilans tygodnia,wykorzystany limit na dany miesiąc, saldo poprzednie oraz saldo obecne w odpowiednio stworzonym dla tego temacie. (Zwyczajowo Wyniki TT)
9b UWAGA! W przypadku gdy typer nie brał udziału w danym tygodniu w grze zobowiązany jest przepisać swoje poprzednie saldo do tematu WYNIKI TT z danego tygodnia.
9c WYNIKI ZAMIESCZAMY TYLKO WTEDY GDY ZNAMY WYNIKI WSZYSTKICH KUPONÓW Z DANEGO TYGODNIA!!!
9d Każdy uczestnik TT musi podać swoje wyniki do godziny 24.00 w środę.
10 Używamy TYLKO kursów z dwóch polskich bukamcherów, Profesjonał oraz STS ze względu na stabilne kursy oraz bukmachera zagranicznnego Expekt`u.
10a W przypadku polskich bukmacherow w podliczeniu MUSIMY uzwglednic 10% podatku. Np. Kurs 2.0 * 100zł x 0.9 (podatek)= WYGRANA

ZYSKA=WYGRANA - STAWKA

11b Kursy z Expekt'u są wolne od podatku.
11c Poziom Brązowy, Srebrny czy Złoty dla kursów z Expekt'u nie moją zastosowanie w TT.
11d Kupon który będzie miał podane kursy od innego bukamchera uważany jest jako nieważny.

12 NIE EDYTUJEMY POSTÓW
12a W przypadku edytowania postu w temacie w typami do Tabeli Typerów edytowany post będzie się liczył jako przegrany kupon o wartości 500zł.
12b Przy pomyłce - wysyłamy nowy post w tym samym temacie, zaznaczając gdzie popełniliśmy błąd. (przepisujemy jescze raz cały kupon). Podajemy datę i czas wysłania postu (błędnego)

13 Zabranie się EWIDENTNEGO powielania i "zapozyczania" cudzych typów i kuponów. Ewidentne naśladowane innych uczestników będzie karane wykluczeniem z Tabeli Typerów.

14 Jeśli forumowicz poinformuje o ZNACZĄCEJ zmianie kursu w porównaniu do tablicy kursowej zamieszczonej na stronie inetrnetowej danego bukmachera, Typer TT jest ZOBOWIAZANY do uzywania nowego kursu. (Wersja chlopska: w realu nizszy kurs niz na stronie u buka).
14a Nie wolno dla celów Tabeli Typerów korzystać z ewidentnych pomyłek bukmacherów przez co się rozumie np. odwrócenie kursów.
14b Mecze które w STS mają blokadę związaną z datą możliwości ich zagrania w realu, do TT traktujemy następująco:
Mecze te możemy w TT grać kiedy chcemy, ale jeżeli ktoś z forumowiczów poinformuje na forum o znacznej zmianie kursu między dniem kiedy STS już je pozwalał zagrać, to uczestnik TT w wynikach musi uwzględnić ich rzeczywisty kurs.
Meczy te możemy grać do TT wcześniej niż jest blokada z datą lecz tylko pod warunkiem, że nie
będziemy ich łączyć na kuponie z meczami które odbywają się wcześniej od daty blokady na te mecze.

15. Za nie podliczenie rankingu TT osoby za to odpowiedzialnej w danym tygodniu, automatyczny out z TT i będzie to naprawdę rygorystycznie przestrzegane.

16. Za powtarzające się błędy (typy podane po rozpoczęciu spotkania, błędy w podliczeniach wyników) wpływające na korzyść uczestnika TT, będzie przyznawana żółta kartka, następny taki błąd - czerwona kartka i automatyczny out z TT.

-D-Y-Ż-U-R-Y-

1 Każdy z uczestników TT MUSI pełnić dyżur na TT.

2 Dyżur polega na :

- Stworzenie Tematu WYNIKI TT ( w ktorym typerzy zamieszczaja wyniki)

- Zaktualizowanie sald uczestników TT

- Naniesienie poprawek na salda uczestników w temacie RANKING TT

3 Dyżur pełni ostatni (czyt. Najsłabszy) znajdujący się na liście Typer. W przypadku gdy już pełnił dyzur pełni Typer który zajmuje pozycje bezposrdenio przed nim itd.

Dodatek dla grajacych kursy Expektu:

W przypadku zdarzeń handicapowych gdy wynik jest remisowy nastepuje REFUND (kurs=1) i w miejsce tego typu NIE mozna wyslac nowego typu.

Przyklad:

a) Dla pilki noznej

Arsenal -1 - Bolton +1

Wynik 3:2

b) Dla NBA

Knicks -4 - Wizards +4

Wynik 98-94

N-A-G-R-O-D-Y

Nagrody ufundowane przez firmę EXPEKT są wyjątkowo wysokie i będą przyznawane miesięcznie dla trzech najlepszych typerów w danym miesiącu! Za pierwsze miejsce będzie przyznawana nagroda 100zł, za drugie 75zł, natomiast za trzecie 25zł.

Jezeli ktos wygral w konkursie na Mecz.pl, nie otrzyma nagrody za konkurs w innej witrynie i na odwrot. Ma to zapobiec "polowaniu" na konkursy i powtarzalnosc tych samych osob startujacych w konkursach na roznych witrynach.

Do góry
#104274 - 12/02/2002 02:24 Re: REGULAMIN TT
NocturnoCulto Offline
enthusiast

Meldunek: 22/10/2001
Saba: a jak to bedzie jezeli chodzi o nagrody? Bo widze, ze w regulaminie nic w tej kwestii nie ma.
1> Czy nagrody beda przyznawane tylko miesiecznie, czy tez za cala edycje?
2> Ile miejsc premiowanych?
3> Jakie wysokosci nagrod?

Do góry
#104275 - 12/02/2002 03:11 Re: REGULAMIN TT
saba Offline
veteran

Witam

Informacje o nagrodach ufundowanych przez firmę EXPEKT można znależć w temacie:
"EXPEKT.COM NOWYM SPONSOREM TABELI TYPERÓW ! ".

Nagrody będą przyznawane miesięcznie dla trzech najlepszych typerów w danym miesiącu! Za pierwsze miejsce będzie przyznawana nagroda 100zł, za drugie 75zł, za trzecie zaś 25zł, a nagroda dla najlepszego "typera" na zakończenie sezonu wyniesie 100 Euro !

Do góry
#104276 - 12/02/2002 03:27 Re: REGULAMIN TT
NocturnoCulto Offline
enthusiast

Sezonu, czyli edycji? (do finalu Mś)

Do góry
#104277 - 12/02/2002 03:32 Re: REGULAMIN TT
saba Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał NocturnoCulto:
[qb]Sezonu, czyli edycji? (do finalu Mś)[/qb][/QUOTE]

Tak NocturnoCulto.

Do góry
#104278 - 15/02/2002 16:58 Re: REGULAMIN TT
Slawek 007 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2002
cze dzieki doszło musze miec 50 postów a niektórzynie maja i graja kiedy moge typowac??/
I w ogule czy moge dzieki sorry za problem

Sławek

Do góry
#104279 - 15/02/2002 16:59 Re: REGULAMIN TT
Slawek 007 Offline
Carpal Tunnel

cze dzieki doszło musze miec 50 postów a niektórzynie maja i graja kiedy moge typowac??/

Sławek

Do góry
#104280 - 15/02/2002 23:52 Re: REGULAMIN TT
saba Offline
veteran

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Slawek 007:
[qb]cze dzieki doszło musze miec 50 postów a niektórzynie maja i graja kiedy moge typowac??/

Sławek[/qb][/QUOTE]

Ponieważ nowa edycja TT dopiero ruszył i chcemy by miała jak najwięcej uczestników możesz zacząć grać już teraz, bez wymaganych 50 postów.

Do góry
#104281 - 16/02/2002 12:52 Re: REGULAMIN TT
Slawek 007 Offline
Carpal Tunnel

Thanks Saba!!

Do góry
#104282 - 18/02/2002 14:03 Re: REGULAMIN TT
Anonymous
Unregistered

Saba mam pytanie.
W pierwszym tygodniu konkursu TT sponsorowanego przez Expekt wyslałem 4 kupony, później nie było mnie przez jakiś czas i z tego powodu nie podałem wyników, ani nie uprzedziłem o fakcie mojej nieobecności przez kolejne tygodnie. Moje wyniki nie są uwzglednione w rankingu (zrozumiałe nie podałem wyników). Chciałbym dalej uczestniczyć w konkursie. Czy mam czekać do kolejnego miesiaca, czy mogę kontynuować grę już w tym tygodniu?

Do góry
#104283 - 18/02/2002 14:18 Re: REGULAMIN TT
saba Offline
veteran

Witam $$$

Możesz kontynuować grę w tym tygodniu.

Do góry
#104284 - 25/02/2002 22:29 Re: REGULAMIN TT
hpc Offline

Meldunek: 06/07/2001
witam

mój brat (gradus)TK, chciałby przystapic do konkursu TT a ma dopiero 6 postów. Jest za to stałym obserwatorem www.mecz.pl
Czy jedynym wyjściem jest wysłanie dzisiejszej nocy 54 nowych tematów.
Proszę o radę.

Pozdrawiam
PS. Śmiało mogę mu oddać połowe swoich zaliczeń.
Z TT wycofuje się część uczestników i na tą okoliczność możnaby tą część regulaminu nieco modyfikować

Do góry
#104285 - 25/02/2002 22:38 Re: REGULAMIN TT
hi_res evil2 Offline
old hand

Meldunek: 21/03/2001
hmmm... wgłębiłem się w regulamin (jak ja tego nie lubię ) i wpadł mi w oko pkt 4 mówiący

"4. Uczestnik, który wykaże pod koniec miesiąca łączną stratę w TT przekraczającą -5000zł odpada z konkursu."

czyżby to oznaczało że jeszcze nie odpadłem? (to znaczy tak myslę na pewno i pytanie jest raczej retoryczne)
mam natomiast takie pytanie: czy w pierwszych wersjach nie było tak, że miał odpadać każdy na minusie na koniec miesiąca? - tak mi się coś wryło w komórki pamięciowe...

nevermind... gram dalej

Do góry
#104286 - 25/02/2002 23:49 Re: REGULAMIN TT
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Co sądzcice o braniu typów tylko z expekt?

Do góry
#104287 - 25/02/2002 23:53 Re: REGULAMIN TT
11016266 Offline
enthusiast

Meldunek: 10/08/2001
a po co robic niepotrzebne zamieszanie niestety w expekt.com nie ma podporek .. ale oczywiscie jezeli bedzie tylko expekt to sie dostosuje

Do góry
#104288 - 26/02/2002 00:39 Re: REGULAMIN TT
NocturnoCulto Offline
enthusiast

Mam takie pytanie do SABY. Czy w nowej wersji Tabeli Typerow (tej juz z nagrodami) ktos z moderatorow w ogole sprawdza wyslane kupony wszystkich uczestnikow. Niektorzy wysylaja taka rzeznie (duzo spotkan na kuponach, wielkie ako, systemy, itd), ze np. ja, jak sobie przewijam strone nawet nie zwracam na to uwagi kto co wysyla. Nie zauwazylbym nawet jakby ktos kompletnie wymyslil sobie wszystkie zaklady, nie mowiac juz o koncowych podliczeniach - tam to juz wydaje mi sie, ze kazdy moze zrobic co chce.

Wiec Saba, czy nasza TT jest powaznym turniejem, czy ktos sprawdza kupony i rozliczenia; czy po prostu, mimo ze gramy w sumie o jakies pieniadze, ma ona charakter umowny, gdzie liczymy na uczciwosc przeciwnika?

Do góry
#104289 - 26/02/2002 00:59 Re: REGULAMIN TT
saba Offline
veteran

Witam panowie.

Hpc- Twój brat może brać udział w TT bez wymaganych 50 postów. Ten punkt regulaminu jest obecnie zawieszony.

hi_res evil- każdy uczestnik w nowym miesięcy może obstawiać do limitu 5000. Jeżeli jednak jego stan konta w którymś z miesięcy będzie wynosił -5000 będzie musiał zakończyć grę w tej edycji i czekać na następną. (czyli teraz by musiał czekać do końca finałów MŚ w piłce nożnej, bo wtedy kończy się cała edycja).W poprzedniej wersji TT każdy otrzymywał dofinansowanie 1000 , ale teraz tego nie stosujemy.

NocturnoCulto- liczymy na uczciwość uczestników.
Rażące błędy same rzucą się w oczy i wtedy możemy mówić o sprawdzaniu kuponów puszczanych przez uczestników.Jeżeli ktoś zauważy błędy innych i mimo faktu przypomnienia tej osobie o tym będą się one powtarzać zostanie wyrzucony z TT.

Do góry
#104290 - 26/02/2002 15:03 Re: REGULAMIN TT
Jedrzej Offline
addict

Meldunek: 04/07/2001
Mam pytanko, dawnymi czasy gdy brałem udział w TT wysyłałem często kupony systemowe zawierające zdarzenia umieszczone w ofercie STSu jako Zakład Kombinacyjny. Czy mam rozumieć, że nic się pod tym względem nie zmieniło i mogę takie coś puszczać?
Chodzi mi dokładnie o to, że system komputerowy jaki używają w STSie nie daje możliwości zagrania w Zakładzie Kombinacyjnym np. 6z7 i grając to w realu mogę oczywiście tak zagrać, ale musze rozpisać na 7 kuponów. Czy tutaj tak jak dawniej bywało nie będzie nikomu przeszkadzać, że zagram sobie to bez rozpisywania na kupony? Oczywiście stosując się do wszelkich reguł Zakładu Kombinacyjnego!!
Dokładnie chodzi mi o to czy dopuszczalny jest np. taki kupon:
STS
Zakład komb.
Pewniaki:
A
B
C
D
E
F
+system 6z8:
G
H
I
J
K
L
M
N
Każda kombinacja po 1 zł.

Wydaje mi się, że nie powinno to nikomu przeszkadzać, bo przecież widziałem ,że niektórzy grają np. 2z3 w Profie, a czegoś takiego ich system nie przyjmuje, a to przecież bez sensu z tego powodu nie pozwalać czegoś takiego grać.
W każdym razie wolę się upewnić czy nic się nie zmieniło.

Pozdrawiam
Jędrzej

Do góry
#104291 - 26/02/2002 16:11 Re: REGULAMIN TT
saba Offline
veteran

Ciężka sprawa do rozstrzygnięcia.

W STS można grać blokami, ale trzeba samemu rozpisać bloki, bo system nie przyjmie tego na 1 kuponie jako zakład systemowy.
W zakł. komb. to samo , musimy ręcznie rozpisywać wszystkie komb., bo w systemie też nie mają tej opcji, co oczywiście nie oznacza, że tak nie można grać.
W TT mamy jednak blokadę 10 kuponów tygodniowo, co wyklucza te sposoby grania.

Może rzeczywiście tu zrobimy wyjątek i pozwolimy tak grać w TT, jeżeli żaden z uczestników nie ma nic przeciwko temu.
TT ma odzwierciedlać grę w realu, a tylko, dlatego, że w TT musi być ograniczenie 10 kuponów i głupi system komputerowy STS-u tego nie umożliwia zagraniem na 1 kuponie ktoś, kto rozpisuje tak w realu (np. ja bloki i zakł. komb. na systemowy) nie mógłby tego, co da się zagrać w realu przełożyć na TT.
Więc Jędrzej możesz tak grać w TT, jeżeli uczestnicy TT nie mają nic przeciwko temu.

P.S
Zakaz grania blokami w STS jako zakł. sys. ma jeden plus. Pozwala nauczyć księżniczki z STS, kto jest tu klientem a kto tylko od wpisywania numerków. Kiedyś jak już mnie mocno wkurzyła księżniczka z STS-u przygotowałem jej petardę 4z10 po 4 mecze w bloku i dałem 3 takie zestawy. Ja ze swojej strony rozpisałem tylko bloki i dałem jej kartkę z rozpisanymi komb. ABCD itd., co zajęło mi parę minut a ona miała do wpisania 630 kuponów po 16 zdarzeń, czym prawie na pół dnia zająłem jedno stanowisko komputerowe.Obok jest pizzeria z piwkiem, więc nie musiałem się nudzić w STS. al:

Wystarczy parę osób z każdego miasta by całkowicie zablokować tym sposobem punkty STS-u.
al:

Do góry
#104292 - 26/02/2002 21:14 Re: REGULAMIN TT
R.Sowinski Offline
enthusiast

Meldunek: 18/06/2001
ostatni raz grałem w TT 4.11 i miałem wtedy wynik 4688,42. Z jakim saldem początkowym zaczynam teraz grę????

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >